ב-22 בפברואר (אצלנו יהיה כבר ה-23) יעצור העולם את נשימתו. מיליארד בתי אב יחכו לגלות את מי בחרה האקדמיה האמריקאית לקולנוע כסרט הטוב ביותר לשנת 2008. אחרי שכולם סיימו לשלשל פתקים לבנים שכתבו עליהם 'האביר האפל' כמחאה, יספרו הקולות הכשירים ונדע מי המלך החדש של הוליווד.
טקס פרסי האוסקר ה-81 לא ייזכר כאחד הארועים הגדולים בתולדות הקולנוע. אפילו אם יו ג'קמן, מנחה הטקס, ישלוף על הבמה טפרי וולברין וילחם לעיני המצלמות ברוברט דאוני ג'וניור בחליפת איירון מן, כולם ידברו בעיקר על הסרטים שלא מועמדים. רק סרטים מהחודש האחרון של השנה קיבלו מועמדויות בקטגוריות החשובות, וכמעט כל הפרסים הקדם אוסקריים ניתנו לאותו סרט – כך שברוב הקטגוריות, יש מעט מאוד מתח.
סרט
נכון לעכשיו, 'נער החידות ממומביי' קטף את הפרס הגדול בגלובוס הזהב, גילדת המפיקים, גילדת השחקנים, גילדת הבמאים, גילדת התסריטאים, הבפט"א (האוסקר הבריטי) וגילדת מוכרי הגלידות. אף על פי שנדמה כאילו זה קורה בכל שנה, נער החידות הוא אחד מהסרטים המעוטרים ביותר בהיסטוריה. הסרט עומד בגאון, עם 10 מועמדויות, בראש טבלאות ההימורים, וזכיה של כל סרט אחר באוסקר תהיה הפתעה גדולה.
אם בכל זאת תהיה הפתעה כלשהי, נראה שהיא תגיע מצד 'הסיפור המופלא של בנג'מין באטן', הסרט שאוהבים לשנוא. בנג'י מוביל את רשימת המועמדים, עם 13 מועמדויות, הישג שלרוב שמור לסרט שהופכים אחר כך לזוכה הגדול – אבל הכוכבים מצביעים על כך שאדון כפתורי יסתפק רק בפרסים "טכניים" (כגון איפור ואפקטים חזותיים). עם זאת, בשנה בה רשימת המועמדים נחשבת שמרנית להפליא, זה הסרט שיכול לגנוב נצחון בניגוד לכל התחזיות.
אפרופו שמרנות, 'פרוסט/ניקסון', סרט שמתאים בדיוק למי שאוהב את רון האוורד ובכלל לא למי שאוהב כל דבר אחר, הצליח להשיג חמש מועמדויות. הסרט, המבוסס על סדרת ראיונות שערך דיוויד פרוסט עם הנשיא לשעבר ריצ'רד ניקסון, זכה אמנם לביקורות חיוביות, אבל שנה אחרי שפול תומס אנדרסון והאחים כהן התחרו מי גורם להצופים ליותר פרצופי WTF, 'פרוסט/ניקסון' בולט כסרט קל ללעיסה שמסמל נסיגה כמה שנים לאחור בטעם האקדמיה. 'מילק' הביוגרפי של גאס ואן סנט נראה עד לפני מספר חודשים כמתמודד חזק, אולם הוא סובל מתסמונת "תמיד השושבינה ואף פעם לא הכלה". למרות שפע מועמדויות בחודש האחרון, 'מילק' לא זכה באף פרס חשוב, ונדמה כאילו יסתפק רק בזכיה מכובדת או שתיים בטקס האוסקר.
ההפתעה הגדולה של המועמדויות היא 'נער קריאה', סרט שטרם הכרזת המועמדויות נחשב להימור פרוע במיוחד. עם 60% טריות בלבד בעגבנומטר, מדובר באחד הסרטים הפחות מצליחים ביקורתית שהיו מועמדים לאוסקר מזה שנים, והוא ידוע בעיקר בזכות זה שקייט ווינסלט מופיעה בו בתפקיד נאצית עירומה. הכניסה שלו לעשיריה על חשבון סרטים מוערכים יותר נראית תמוהה, אבל סרטי שואה כנראה מקבלים תמיד יחס מועדף.
בימוי
רק חמש פעמים בתולדות האוסקר היתה חפיפה מושלמת בין קטגוריית הסרט הטוב ביותר לקטגוריית הבימוי. יצא איכשהו ששתיים מהפעמים האלה נפלו בארבע השנים האחרונות, כולל השנה.
גם כאן המועמד המוביל הוא 'נער החידות ממומביי', וליתר דיוק, הבמאי דני בויל. ב-12 השנים שחלפו מאז 'טריינספוטינג', בויל נעלם מהתודעה, עד שנחת לידיו סרט על נער אשפתות שרוצה להיות מיליונר והפרסים החלו לזרום כמו מים. בהעדר תחרות רצינית השנה, בויל אמור לקחת בהליכה, אלא אם כן, כמו בקטגורית הסרט, בנג'מין באטן מתכנן איזו הפתעה. המועמדות של דיוויד פינצ'ר התקבלה בקרב מעריציו ברגשות מעורבים. מצד אחד, דיוויד 'מועדון קרב' פינצ'ר מקבל הכרה מהאקדמיה לאחר שנים של התעלמות. מצד שני, זה בכלל לא נראה כמו סרט של פינצ'ר. כמו שטענו שסקורסזה ופולנסקי היו צריכים להתמתן (ולהזדקן) כדי לזכות באוסקר, נראה שהאקדמיה היתה מוכנה להכיר בפינצ'ר רק אחרי שעשה סרט נוח יותר לצפיה.
משחק
כיאה לשנת בחירות, בקטגורית השחקן הטוב ביותר מתמודדים שני מועמדים משני קצוות הקשת הפוליטית. מהצד שמחזיק דגל בצבעי הקשת, נמצא שון פן בתפקיד הארווי מילק, ההומוסקסואל המוצהר הראשון שנבחר למשרה פוליטית בארה"ב. מנגד, עומד פרנק לנגלה בתפקיד הנשיא המתפוטר ריצ'רד ניקסון, ומסמן וי עם הידיים. ברוב המקרים, עימות בין שני אלה היה מרתק גם בגלל הקליבר של השחקנים וגם מכיוון שהסמולנים בהוליווד יצטרכו להכריע בין אייקון ליברלי לבין נשיא שמרן. העימות הפוליטי זוכה לטוויסט, כאשר לזירה נכנס מיקי רורק ('המתאבק'). בעוד פרנק לנגלה אסף בעיקר מחמאות, שון פן ומיקי רורק מנהלים ביניהם תחרות צמודה בכל טקס פרסים נחשב בדרך לאוסקר. רורק תפס את ההובלה עם זכיה בגלובוס הזהב, אבל פן הגיב בקטיפת פרס גילדת השחקנים, שבניגוד לגלובוס הזהב, בין חבריה נמצאים מצביעי אוסקר רבים. להערכתי, האקדמיה תרגיש שהאוסקר בו שון פן זכה על 'מיסטיק ריבר' מספיק לו בינתיים, ותעדיף את רורק המתקמבק ונטול הזכיות הקודמות. בראד 'בנג'מין באטן' פיט וריצ'רד 'האורח' ג'נקינס ישארו לשבת במהלך הטקס.
בכלל, בראד פיט יהיה עסוק בערב האוסקר. הוא יצטרך גם לנחם את אנג'לינה ג'ולי על אי-זכייתה על 'ההחלפה', כי רוב ההימורים נוטים כרגע לטובת קייט ווינסלט. זה לא שהתפקיד שלה ב'נער קריאה' הוא בהכרח הטוב ביותר של השנה, כמו שיש לאקדמיה חובות לסגור. קייט מועמדת כבר בפעם השישית, ועדיין לא זכתה. אמא אוסקר לימדה את האקדמיה שלא יפה להזמין חברה לשחק רק כדי לומר לה לחזור בפעם אחרת. יש לאוסקר היסטוריה של התחשבנויות, ונראה שהחשבון עם קייט ווינסלט יסגר השנה.
בשביל מריל סטריפ, שש מועמדויות זה כסף קטן. היא היתה מועמדת כבר כל כך הרבה פעמים – יותר מכל שחקן או שחקנית בהיסטוריה של האוסקר – שכבר לא טורחים לשלוח לה הזמנה, פשוט מניחים שהיא תבוא ושומרים לה כסא ליד ג'ק ניקולסון. המועמדות ה-15 במספר של סטריפ היא על 'ספק', סרט ששמו מבטא היטב את סיכויי הזכיה שלה. עם שני אוסקרים באמתחת, תמיד נדמה כאילו מריל עומדת לזכות גם בשלישי, אבל האקדמיה, זאת מהנהלת חשבונות, מאוד משתדלת לא להעניק לאותו אדם יותר משני אוסקרים למשחק במהלך הקריירה, מלבד מקרים מאוד בודדים ומיוחדים (כמו ג'ק ניקולסון, שאינו בן אנוש). האקדמיה פישלה השנה בגדול כשלא תיאמה מראש עם מפיצי הסרטים בישראל ונתנה מועמדויות גם לאן האת'אוויי על 'רייצ'ל מתחתנת' ומליסה לאו על 'Frozen River', שני סרטים שלא הופצו מסחרית בארץ. בהתחשב בכך שאם שתי הגדולות לא זוכות, האת'וויי היא כנראה ההימור הטוב הבא, האקדמיה חייבת הסברים לקוני הכרטיסים בארץ.
שחקני משנה
קטגוריית שחקן המשנה נראתה סגורה לגמרי עד לפני שבועיים. הית' לדג'ר נתן את ההופעה המוערכת ביותר של השנה בתור הג'וקר מ'האביר האפל', ואסף שורה ארוכה של פרסים בדרך. הוא גם מת, מה שרבים טוענים שרק משפר את סיכוייו. הסיפור הסתבך עם חשיפת המועמדים, כשהתברר ש'האביר האפל' לא מועמד על סרט, בימוי או תסריט, ובכלל זוכה מהאקדמיה ליחס מזלזל. נורה אדומה קטנה נדלקה מעל קברו של לדג'ר ז"ל ועוררה את הצורך לבדוק אם מישהו מסרט יותר "אוסקרי" יכול לגנוב לו את הפרס. ג'וש ברולין הוא הבחירה הסבירה הבאה. 'מילק' שומר על פרופיל נמוך, אבל מעולם לא נפסל על הסף כזוכה אפשרי. אם לא הוא, פיליפ סימור הופמן ('ספק') ומייקל שאנון ('חלון פנורמי') תמיד מוכנים לתרום להרחקת סרטי קומיקס מהאוסקר של הגדולים. רוברט דאוני ג'וניור קיבל מחמאות רבות על הופעתו ב'רעם טרופי' כאוסטרלי ההופך עורו, אבל אם יש משהו שהאקדמיה שונאת לא פחות מסרטי קומיקס, זה הופעות קומיות.
בקטגורית שחקנית המשנה, פנלופה קרוז ('ויקי כריסטינה ברצלונה') נחשבת לפייבוריטית כבר זמן מה, והעובדה שבעלה בסרט, חוויאר ברדם, צפוי להגיש את הפרס, בוודאי לא עוצרת אף אחד מלחזות איחוד מרגש על הבמה. 'ספק' הוא הסרט המצטיין בתחום המשחק, עם ארבע מועמדויות, שתיים מהן בקטגוריה זו: ויולה דיוויס ואיימי אדמס מתחרות ראש בראש על האפשרות להפתיע, אבל יתכן שבעצם מבטלות אחת את השניה בגלל פיצול הקולות בקרב אוהדי הסרט. טראג'י פי. הנסון מצאה סידור נוח עם 'הסיפור המופלא של בנג'מין באטן': היא מגלמת את האם השחורה הדתיה בעלת חכמת החיים ומשפטי העוגיה הסינית, תפקיד שחברי אקדמיה בטוחים משום מה שהוא מקורי בכל פעם מחדש. כמו בנות 'ספק', גם הנסון יכולה להפתיע במידה שהקולות יתחלקו בדיוק במידה הרצויה. הפתעות קורות, ותעיד מעל כך מריסה טומיי, שמועמדת על 'המתאבק'. הזכיה של טומיי באוסקר על 'בן דודי ויני' ב-1993 היתה כל כך בלתי צפויה, שהיו שטענו שג'ק פאלאנס עלה לבמה שיכור כשהקריא את שמה. גם הפעם היא לא צפויה לזכות, אז רצוי לבדוק מראש מה מחלקים למגישי הפרסים מאחורי הקלעים.
תסריט
התחרות בקטגורית התסריט המעובד נראית פחות מעניינת מהמשמעות הרחבה לה זוכה המילה 'עיבוד' פעם אחר פעם. 'נער החידות ממומביי' צפוי לזכות, אפילו אם לא יזכה בפרס הסרט. בניגוד לעברית, שמו האנגלי של הסרט שונה משם הספר עליו הוא מבוסס, וכך גם העלילה, שמות הדמויות ורוב האירועים. יריבו הגדול הוא, איך לא, 'הסיפור המופלא של בנג'מין באטן'. הסרט, שאורכו כמעט שלוש שעות, "מבוסס" על סיפור קצר מתחילת המאה העשרים. העובדה שמחבר הסיפור, פ. סקוט פיצג'רלד, מת בשנת 1940, לא מפריעה לעלילה להמשיך יותר משישים שנה לאחר מכן. יש שיגידו שהתסריטאי אריק רות' כבר זכה למעשה באוסקר על בנג'מין באטן, רק שאז קראו לו 'פורסט גאמפ'.
בקטגורית התסריט המקורי המצב הרבה פחות בטוח. דסטין לאנס בלייק עשוי לקחת את הפרס על 'מילק'. מעבר לביקורות החיוביות, מדובר בסרט היחיד בקטגוריה זו שמועמד גם לפרס הסרט הטוב ביותר, מה שמקנה לו יתרון אוטומטי. אבל מולו מתחרה 'וול-E', שנחשב בעיני מבקרים וצופים רבים לאחד הסרטים הטובים ביותר של השנים האחרונות. במקרה כזה, ההפתעה תהיה נכונותה של האקדמיה, שנוטה לזלזל בסרטי אנימציה, להעניק לאחד כזה פרס "רציני". לפיקסאר יש היסטוריה ארוכה של מועמדויות לפרס הזה, ואם מישהו יכול לעשות היסטוריה בקטגוריה הזו, אלה הם.
אנימציה
אם אתם אוהבים את ישראל, רצוי שתחרימו את הקטגוריה הזו. האנטישמים לא העניקו ל'ואלס עם באשיר' מועמדות, ונתנו ל'בולט' להפסיד בהפרש ענק במקומו. הזכיה של 'וול-E' אמורה להיות הדבר הצפוי ביותר מאז הזכיה של 'רטטוי' בשנה שעברה: מדובר באחד מסרטי האנימציה המוערכים בכל הזמנים, והוא לקח כמעט כל פרס מקביל בדרך לאוסקר. כמעט, כי דווקא את הפרס הכי נוצץ בתעשיית האנימציה, פרס ה-Annie, לקח 'קונג פו פנדה'. הזוכה הגדול ב'אנני' כמעט תמיד לוקח גם את האוסקר, מה שהופך את הזכיה של 'וול-E' לטיפ טיפה פחות מובנת מאליה.
שפה זרה
אם אתם אוהבים את ישראל, רצוי שתחרימו את הקטגוריה הזו. האנטישמים נתנו מועמדות ל'ואלס עם באשיר', הסרט שלא מציג את צה"ל כצבא המוסרי ביותר בעולם ועוד מנסה להטיל על ישראל אחריות על פעולותיה בזמן מלחמת לבנון (הראשונה, לא הסיקוול). אם זה לא מספיק, הם עוד עלולים להעניק לו את הפרס. 'ואלס עם באשיר' מגיע לתחרות בתור פייבוריט, זה שהסיכויים שלו הם הטובים ביותר מבין המועמדים – וכשזה סוף סוף קורה, בוחרים דווקא בתעמולה עוכרת ישראל הזו. מובן שכולנו מחזיקים לו אצבעות ומקווים שיזכה, אבל מתכוונים לעשות זאת עם פרצוף נרגז ולנופף בדגלים רק קצת, שלא יראו.
זכיה או לא, 'ואלס עם באשיר' כבר עשה היסטוריה: זה סרט האנימציה הראשון שמועמד בקטגוריה הזו. אם יש משהו בטענה שגורסת שהאקדמיה מזלזלת במדיום הלא מצולם, זה המקום בו הדבר יבלוט למרחק הגדול ביותר. צרפת היא הבחירה הבאה הסבירה ביותר, עם 'בין הקירות' החינוכי. גרמניה – שכמו ישראל, מועמדת רק על סרטים שמוציאים אותה רע – תקווה להפתעה עם 'כנופיית באדר מיינהוף', סרט על ארגון הטרור שמוכר גם בשם "סיעת הצבא האדום" (תשאלו את טווידלדי). אוסטריה, אופטימית כתמיד, בונה על זכיה שניה ברציפות – שקשה להאמין שתקרה – עם 'Revanche', לצד יפן, שמועמדת בפעם ה-12 עם 'פרידות'.
ומה עם האוסקימורון?
התחרות לא אמורה להתחיל מפרסום קדם האוסקר? או שאני מתבלבל?
נראה לי שהשנה חצי ממשתתפי האוסקימורון
יתחלקו במקום הראשון.
טקס האוסקר השנה הוא ככל הנראה הצפוי והמשעמם ביותר מזה שנים, אז אין צורך באוסקימורון השנה כי רוב המצביעים יחלקו את המקום הראשון.
לא! אני מוחה.
דווקא לאור הצפי לאוסקר משעמם וצפוי, ממש ציפיתי לאוסקרימון שיכניס קצת אקשן, ואולי (אולי) יצליח להשאיר אותי ערה.
ובקשר לבעייתיות שנובעת מצפיותו ושעמומו – כן, רמת הדיוק תהיה גדולה יחסית, אבל בהתאם גם הדרישות. קשה לי להאמין שיהיו יותר מכמה בודדים שיצליחו לנחש *הכל* במדויק.
לסיכום, אני פונה בקריאה נרגשת להחזיר את האוסקרימון! מי להית' לדג'ר אלי!
לא! אני מוחה.
מסכים. טקס משמים וצפוי – אולי, אבל זה אומר שרמת המקצוענות בניחושים צריכה להיות מדהימה. ועל כן – האתגר גדול ומעניין.
מצטרף לשאלה
מה גם שהשנה, נראה לי לראשונה, אני אשכרה אוכל לדעת על מה אני מדבר כשאשתתף.*
________
* ואפסיד שוב, אבל לפחות הפעם אדע למה.
פינגווין, יופי של כתבה.
לא ברור לי למה אתה לא חותם בשמך האמיתי.
זה חלק מרוח האתר
גם רד פיש ולונג ג'ון לא כותבים כאן בשמותיהם האמיתיים, למרות שהם ידועים ללא מעט מהגולשים. בקונים או באתרים אחרים, אני מעדיף להשתמש בשמי האמיתי. כאן, מכירים אותי כבר בתור "פינגווין" ואני לא מרגיש כאילו אני מציג את עצמי כל פעם מחדש.
מה?!? פינגווין זה לא קיצור של פינחס גווינדליני?
א. רעיון לסקר
א. רעיון לסקר: האהוב עלי בין הזוכים (עד היום) בקטגוריית סרט האנימציה הארוך הוא…
ב. שאלה לציבור הגולשים:
כש"תזיזו ת'רגליים" לקח ב-2006, האם לדעתכם זה היה מפני שהוא כל כך טוב, או מפני שבאותה שנה לא היה שום מועמד יותר טוב?
את א' כבר עשו
ובקשר לב': כן, הא היה עד כדי כך טוב.
א. רעיון לסקר
אני לא חושב שהוא היה עד כדי כך טוב. הרי חוץ מהופעה כפולה של רובין וויליאמס הוא היה די משעמם. אבל, מבחינה ויזואלית ואנימציה הוא היה ממש יפה והפינגווינים נראו אמיתיים (לפחות יותר אמיתיים משאר 700 סרטי הפינגווינים של אותה שנה). וצריך לזכור שלחלק הויזואלי יש לפעמים יותר משמעות בפרס הזה מאשר לתסריט, משחק ואיכות הסרט הכללית.
''מבחינה ויזואלית ואנימציה הוא היה ממש יפה ''
גרגמל טוב הלב, מדוע לא אהבת את האנימציה ב"תזיזו ת'רגליים"? תודה.
ב. שאלה לציבור הגולשים:
הוא בהחלט היה עד כדי כך טוב, לדעת רבים. לדעתי הוא גם טוב יותר מרטטוי, אבל כאן זו רק דעתי(שנמצאת במיעוט).
האם זו בדיחה או סתם טעות
שהקישור ל"בולט" מצוי בהקשר שבו הוא מתפקד כמילה רגילה ולא בתור שם של סרט?
סתם טעות, אבל משעשע.
סקירה מעולה!
פשוט תענוג לקרא!
לגבי הסיפור על מריסה טומיי
האקדמיה כמובן הכחישה בתוקף את הטענה ששמה הוקרא בטעות במקום הזוכה האמיתית. עקרונית, אמור להיות מישהו לצד הבמה שיעלה להצביע על כל טעות שהיא ולדאוג שהזוכה האמיתי יקבל את הפרס. לא שזה הפריע לזכיה המפתיעה להפוך לבדיחה בפיוצ'רמה.
אם כבר שחקניות משנה, פרט טריוויה מפתיע: זו תהיה הפעם השניה בה טראג'י פי. הנסון מגיעה לטקס האוסקר. הפעם הראשונה הייתה כזמרת בשיר הזוכה It's Hard out here for a Pimp.
http://www.youtube.com/watch?v=RfD2PWx3WHg
ואם כבר...
אני חושבת שהיא מצוינת בבבנג'מין באטן – דווקא בגלל שהיא מצליחה לגלם כזו קלישאה-בפוטנציה בצורה אנושית ונהדרת. אם צריך להרים גבה על מועמדות, כדאי לשמור אותה דווקא לבראד פיט, שלא עושה הרבה עם התפקיד שלו (וכמובן, בפינת התלונה-הקבועה, המחסור המשווע בטילדה סווינטון).
לגבי הסיפור על טראג'י פי. הנסון
באופן לא מאד מפתיע גם המשחק של הנסון בסרט המצוין "Hustle & Flow", שם הופיע אותו שיר זוכה, היה טוב בהרבה מהדמות הקלישאתית שהיא מגלמת בבנג'מין באטן.
האמת שזה מצחיק שעם כל הביקורת שיש לך על האוסקר
ועל דרך חלוקת הפרסים שם, עדיין איכפת לך מי יזכה…אצלי כבר מזמן האוסקר אינו מהווה פקטור לצפייה בסרטים.
שאני קורא את הביקורת שלי, היא נשמעת קצת מתנשאת
אז לא זאת הכוונה פינגווין…סתם רציתי לדעת למה עוד איכפת לך מה האקדמיה חושבת.
לא אכפת לי מה האקדמיה חושבת
ברוב המקרים, הסרטים הטובים ביותר בעיני בכלל לא מועמדים לאוסקר. החשיבות של האוסקר הוא מבחינה היסטורית. בגלל היוקרה המיוחסת לפרס, כל מי שזוכה בו משודרג אוטומטית לסוג של תואר אצולה בעולם הבידור. מכיוון שאני אוהב סרטים, מעניין אותי לראות מהם הסרטים שזכו לכבוד הגדול ביותר בתעשיה, אפילו אם אני לא מסכים עם הבחירה. בנוסף, אני מוצא את הפוליטיקה שמאחורי האוסקר למרתקת. אני אוהב לעקוב אחר מגמות באופי הזוכים והמועמדים ולהרהר על ההשתקפות של אירועי השעה באוסקר.
השנה, למשל, מעבר לכל עניין הסרטים שלא מועמדים, היו בחירות בארה"ב. בשנים האחרונות, תחת שלטון בוש, האקדמיה נטטה יותר לטובת סרטים שליליים באופיים שמכילים ביקורת כלפי ארצות הברית. אפילו סרטים קלילים יחסית, כמו מיס סאנשיין הקטנה וג'ונו, התאפיינו בגישה צינית כלפי ערכי המשפחה האמריקאית. נדמה שהבחירה באובאמה לנשיאות הרגיעה את הרוחות. האקדמיה נמנעת מסרטים שעוסקים בנושאים אקטואליים כמו איכות הסביבה (וול-E) או טרור (האביר האפל) ומעדיפה סרטים היסטוריים שמציגים בעקיפין את ההווה כתקופה טובה ביחס לעבר. "נער החידות ממומביי" הוא אולי היצוג הברור ביותר לסרט שמסמל תקוה לעתיד טוב יותר, תוך התגברות על מכשולים מעמדיים ואימוץ הצדדים החיוביים של הקפיטליזם.
תודה על התשובה המנומקת...שיכנעת אותי
מישהו מוכן להסביר לי איך זה
שכל פעם מתרצים את הבחירות של האקדמיה ב"אקלים הפוליטי"? למה שטעמם של חברי האקדמיה יושפע כל כך מהמצב הפוליטי האמריקאי, בעוד הטעם של המבקרים נשאר כשהיה? האם ההתלהבות של חברי האקדמיה מאובאמה כל כך גדולה שכל מה שהם רוצים זה לרוץ לרחובות ולרקוד ריקודי בוליווד?
ראית את טקס ההשבעה שלו?
אם מישהו היה שם במערכת דיסק הודי, אנשים היו מתחילים ספונטנית לרקוד סביב עצים.
גם מבקרים מושפעים מאקלים פוליטי, אבל לא באותה צורה. רוב המבקרים הנחשבים ממליצים על סרטים דרך השכל. הם מעדיפים סרטים שנותנים מקום לדיון ולעיסוק בקרביים של נושאים שונים, פוליטיים ולא פוליטיים. רוב חברי האקדמיה קרובים בטעמם לסינפיל המצוי. הם יודעים לזהות איכות, אבל הרבה יותר נתונים להשפעות רגשיות ממבקרים שמייצגים אינטלקטואליזם טהור. בגלל זה, למשל, בנג'מין באטן לא נראה או נקלט בראש כמו סרט של דיוויד פינצ'ר, אבל מגיע לו הרבה קרדיט על היכולת לרגש אנשים במשך שלוש שעות מבלי שישתעממו.
ת'אמת? בהתחשב בעונת הפרסים עד כה, ההתלהבות מ-''בנג'מין באטן''
נראית לי כמו איזו גחמה חולפת של המבקרים – אפילו כזו שהם די מתביישים בה ומנסים עכשיו לקבור אותה כמה שיותר מהר תחת ערימות הפרסים שהם נותנים ל-"נער החידות ממומבאי".
שפה זרה
לגבי מועמדותו של "ואלס עם באשיר": אף על פי שאני מסכים עם דברייך, פינגווין, אני חושב שהנימה הצינית העולה מהם מיותרת. הרי ידוע לך שיש המון אנשים שיחלקו עליך, אין טעם לקרוץ להם וגם, לכאורה, 'לעצבן' אותם.
תוכל לפרט?
אסור לפינגווין להגיד משהו
רק משום שידוע שיש אנשים שלא מסכימים איתו? זה לא משאיר הרבה דברים שמותר להגיד.
אבל קיימות דרכים לומר מילים. אני אסביר.
"אם אתם אוהבים את ישראל, רצוי שתחרימו את הקטגוריה הזו.."- אתה מבין שזו גישה חד צדדית המנוסחת באופן ציני ללא הסבר רציני?
פינגווין, נדמה כאילו אתה לועג בהגזמה לאפשרות שאנשים חושבים ברצינות על הצגתה של מדינת ישראל בסרט באור שלילי- שלילי נורא. עכשיו, אני מאד מכבד את הדברים שיש לך לומר, אם רק תואיל להתייחס אליהם בצורה רצינית ולא להניח מראש את הסברה כי ישראל לא מוצגת רע במיוחד כמובנה מאליה.
השאלה היא האם אתה מבין שזו בדיחה.
אוי, נו,
זה ברור הרי שהוא הולך לזכות, וכי מי יכול לחשוב שהוא לא יזכה?
(רמז: לא מי שראה סרט-שניים בחייו)
כן, אבל אני ממש רגיש לדברים האלה.
למשל, מאוד מפריע לי שכבר מגלים לנו שמבצע ואלקירי נכשל. נכון, לפי ההיגיון די ברור שהוא יכשל, אבל אני מרגיש כאילו גילו לי את הסוף של סרט טוויסטים. לא יודע, זה פשוט מציק לי.
אז אל תראה גם טיטניק. או טרויה.
או בעצם כל סרט היסטורי אחר.
מרלין כל כך נכון מה שכתבת ומישהו גם
תגידו...
מה עם הראזי?
אני לא מסכימה
על מה שאמרת על ואלס עם באשיר. זאת דרך מאוד שטחית להסתכל על הדברים
ברצינות, חבר'ה
אם יש לכם טענה כלפי מה שכתבתי על ואלס עם באשיר (או כל דבר אחר בכתבה), פרטו. אני לא יכול להתיחס ברצינות לטענה לא מנומקת. רק המלצה: לבדוק לפני זה אם הנושא לא דוסקס על דק בביקורת של הסרט. מה שנכתב כאן הוא קריצה לאותם דיונים. מאיזה צד של המפה הפוליטית שלא מסתכלים, יהיה מי שיתלונן על האופן בו ישראל מיוצגת בסרט.
אני אקח סיכון ענק ואהמר
שהבמאי של מילק יזכה בקטגורית הבימוי.
גו''ס? אין סיכוי
האוסקר כבר רשום לשמו של בויל. מה שכן, אני כן חושב ששון פן ינצח את רורק.
גו''ס? אין סיכוי
אני דווקא מהמר על פינצ'ר…
מה שכן לואן סאנט אין סיכוי
רורק לוקח - נתן את הופעת חייו , בן אדם !!!
ככה מעודדים שחקנים שהתעללו בעצמם לחזור ולקחת עצמם בידיים ? עם כל הכבוד לשון פן , שלא ראיתי אותו עדיין בסרט הזה, הוא כבר זכה ב"מיסטיק ריבר" כמדומני, אז הפוגה לא תזיק מבחינתו. יהיו לו עוד שיאים, מה שקשה לחזות במקרה של רורק. מבחינתו זה "עכשיו או כבר לעולם לא". הלואי והאקדמיה תקבע "עכשיו"!!!
וואו אורנה, לקחת את זה קשה מדי
התייצבתי לצד ה''האנדרדוג'' רורק , זה הכל
ביקורת טובה!
אני מקווה ש'וואלס עם באשיר' יזכה. אבל לא בגלל שאני חושב שהוא כזה סרט טוב או בגלל שאני פטריוט. פשוט נמאס לי שכל פעם שמוזכרות המילים ישראל ואוסקר תמיד יש תחושת אי נוחות. שלמרות שהינו קרובים אף פעם לא קיבלנו את הפסלון, ויש לי הרגשה שאם 'ואלס עם באשיר' לא יזכה (עכשיו, כשהוא כרגע המוביל בין הסרטים) עוד יעבור הרבה זמן לפני שתהיה הזדמנות כזאת. ובנוסף אם 'ואלס עם באשיר' יזכה באוסקר, אז תרד אבן מהלב של כל מי שמחליט לעשות סרט בארץ (מישהו אחר עשה את זה כבר), הלחץ יירד הרמה תעלה, ואולי אפילו נעלה למונדיאל מתישהו.
בעצם, אולי זה כן קצת פטריוטי. לא מתאים לי.
מילא אנחנו, איך אתה חושב שהיפנים מרגישים?
נכון שיפן זכתה שלוש פעמים בפרס מיוחד, אבל היא לא זכתה מאז שהקטגוריה נעשתה תחרותית. ישראל מועמדת בפעם השמינית ומגיעה בתור פייבוריטית. יפן מועמדת בפעם ה-12 ונחשבת חסרת סיכוי לזכות.
אגב, ראיתי היום את "כנופיית באדר מיינהוף" וקשה לי להאמין שהוא מהווה תחרות לבאשיר ובין הקירות. אחרי שעתיים וחצי של פיצוצים וחילופי האשמות דמגוגיים, לא ברור מה הפואנטה של הסרט. הוא משחזר שורה של ארועים היסטוריים, אבל לא באמת נוקט עמדה, או מעביר מסר חד משמעי.
יפן לא זכתה בקטגוריה משמעותית?
הייתי מצפה שלפחות בקטגורית האנימציה (אגב ואלס עם באשיר) הם יזכו באיזה פרס מתישהו. או שהסגנון שלהם לא תואם את הסגנון השמרני של האוסקר?
''המסע המופלא'' זכה באוסקר לאנימציה
התייחסתי ספציפית לקטגוריית הסרט בשפה זרה, בה יפן היא שיאנית המועמדויות ללא זכיות.
מסכים לגמרי לגבי 'באדר מיינהוף',
המסר היחיד שם הוא "רע להיות טרוריסט".
בחייאת זומזום.
אני למדתי להתרחק מאנשים יפים, כי כולם טרוריסטים.
אני כה מסכים
זה בדיוק מה שאמרתי לעכרור בסיום ההקרנה: אם זאת התחרות של באשיר באוסקר, מצבנו מעולם לא היה טוב יותר.
אה-הא!
אני הסכמתי דקה קודם.
ישראל מועמדת בפעם השמינית?
איזה עוד שבעה סרטים ישראלים היו מועמדים בקטגוריה?
ישראל מועמדת בפעם השמינית?
סלאח שבתי, הבית ברחוב שלוש, אני אוהב אותך רוזה, השוטר אזולאי, מבצע יונתן, מאחורי הסורגים, בופור.
אגב,
לפי המפיקים (או מי שזה לא יהיה שאחראי על הפצת ה-dvd) של 'אוונטי פופולו', מדובר במועמדות תשיעית.
מועמדויות ישראליות לאוסקר הסרט הזר
1964 – סלאח שבתי
1971 – השוטר אזולאי
1972 – אני אוהב אותך רוזה
1973 – הבית ברחוב שלוש
1977 – מבצע יונתן
1984 – מאחורי הסורגים
2007 – בופור
2008 – ואלס עם באשיר
ואלס עם באשיר
אני ממש מקווה שהוא יזכה, כי באמת מגיע לו. הוא הרבה הרבה יותר טוב משאר הסרטים בקטגוריה, ולדעתי הוא הסרט הכי טוב שיצא השנה. מחזיק אצבעות !
למרות העדר האוסקימורון, הנה הניחושים שלי:
הסרט הטוב ביותר: נער החידות ממומביי. כן, אני טענתי שהוא לא יזכה באוסקר ושהוא הלמ"ס (ליטל מיס סאנשיין, לא לשכה מרכזית לסטטיסטיקה) של השנה, אבל נו באמת. שהוא לא ינצח? גיב מי א פאקינג ברייק.
הבמאי הטוב ביותר: דיוויד פינצ'ר. כי הוא זה שעשה את בנג'מין באטן לכל כך משפליכץ (זה, ועוד כל הדברים שהיו שם), כי הוא סופסוף עושה סרט קונבנציונלי בשביל האקדמיה, וכבר על פייט קלאב הוא היה צריך לזכות.
השחקן הטוב ביותר: פרנק לנג'לה היה בסדר בפרוסט/ניקסון (למעט סצינת הטלפון, שבה הוא היה מעולה), אני מתקשה ששון פן יזכה פעמיים, למרות הרלוונטיות המפחידה של "מילק", ומי נשאר? ובכן, מיקי רורק, לפי הדיווחיישן, מדהים ב"המתאבק", ובגלל שיכול להיות שהשנה האקדמיה תפצח בקמפיין פיצויים, אני מאמין שהוא גם יקבל את האוסקר שנעלם לאלן בורשטיין (תודו שזאת הווריאציה הכי מצחיקה על השם שלה) על רקוויאם לחלום.
השחקנית הטובה ביותר: פיצויים כבר אמרנו? למרות שאהבתי את אנג'י מאוד בההחלפה", ומריל הייתה נהדרת ב"ספק" (מי יודע, אולי זה יהיה אחד מהסרטים שזכו בשלושת פרסי המשחק?), מן הסתם קייט ווינסלט תזכה על נער הקריאה לדעתי, בגלל שהיא מככבת בסרט אוסקרי להחריד, אומרים שהיא נהדרת "בנער קריאה", וכי היא כבר לא זכתה 8000 פעם.
שחקן המשנה הטוב ביותר: טוב, הית' מת. קשה להאבק בזה, והאקדמיה יודעת שאם הוא לא יזכה היא תקבל על הראש מפאנבויז, וכמובן, אחרי שכריס נולאן/קרוב משפחה אחר של הית' יעלה לבמה וינאם במקומו, לא תשאר עין אחת יבשה בקהל.
שחקנית המשנה הטובה ביותר: ובכן אני נקרע בין מי שאני אוהב למי שרוב הסיכויים שתזכה. פנלופה הייתה טובה מאוד ב"ויקי כריסטינה ברצלונה", אבל שתי הספקיות גם היו טובות מאוד. אני מאוד אהבתי את איימי אדמס ב"ספק" וחשבתי שהיא סיפקה את ההופעה הטובה ביותר שם (דבר קשה מאוד אני מוכרח להגיד), אבל לויולה יש יותר הייפ. אני בוחר בויולה.
התסריט המקורי: בהעדר 'ג'ונו' או 'ליטל מיס סאנשיין' או כל להיט אינדי מעצבן אחר שיגנוב לאנימציה את הפרס, אני מהמר על וולי. כי נו במ'ת, הם חייבים לפצות אותו על האוסקרים שאבדו (שמתם לב למוטיב חוזר כאן?)
התסריט המעובד: טוב, נו, אני חייב לצאת עוד מעט, אין לי כוח לעשות את הכול. זה יהיה "נער החידות ממומביי".
האקדמיה לא שמה על פאנבויז
חברי אקדמיה שונים לוקחים לתשומת לבם את התגובות כנגד הבחירות שלהם, אבל הם עדיין מצביעים משיקולים אישיים. אני חושד שהזוכה באוסקר לשחקן משנה יבחר בצורה אובייקטיבית להחריד: פשוט מי שהכי הרבה חברי אקדמיה מצאו ראוי לזכות, יהיה זה הית' לדג'ר או כל מועמד אחר.
שלי:
סרט: נער החידות ממוביי.
במאי: דני בויל על 'נער החידות ממוביי'.
שחקן: מיקי רורק על 'המתאבק'.
שחקנית: (לדעתי הכי מגיע השנה לאן התאוויי על 'רייצ'ל מתחתנת', אבל זה ככל הנראה ילך, לצערי, ל…) קייט ווינסלט על 'נער קריאה'.
שחקן משנה: הית' לדג'ר על 'האביר האפל'.
שחקנית משנה: פנלופה קרוז על 'ויקי כריסטנה ברצלונה' (למרות שלדעתי יש לויולה דיוויס סיכוי לא רע להפתיע).
תסריט מקורי: מילק (למרות שאני רוצה ש'וול-E' יזכה קשה לי להאמין שזה באמת יקרה. האקדמיה פשוט שמרנית מדי בכל מה שקשור לאנימציה. שיתפקחו כבר, המטומטמים, ויבינו שסרטי אנימציה יכולים להיות שווים לא פחות [עם לא יותר, ובעיקר כזה נוגע לפיקסאר] מסרטים מצולמים).
תסריט מעובד: נער החידות ממוביי.
ההימורים שלי
החלטתי להסתכן קצת הפעם אז הנה:
סרט- נראה לי שיקרה הלא צפוי ונער בקריאה יזכה.
תסריט מקורי- סורי, גם חשבו שרטטוי יזכה. התסריט הולך לפאקינג ברוז'.
במאי- גאס ואן סנט.
שחקן- טוב נו, מיקי רורק.
שחקן משנה- טוב נו, הית' לדג'ר.
שחקנית- אן הת'אווי כי בזמנים אלו כמעט כל כוכבת בערך עולה זוכה מתישהו לפני העלייה לגדולה האמיתית.
שחקנית משנה- מריסה טומיי כי היא כבר זכתה בפרסים אחרים על התפקיד.
תסריט מעובד- נער החידות ממוביי כי הוא פשוט יזכה.
פיטר גבריאל לא יופיע באוסקר עם השיר מוול-אי.
מבחינתי זה לא אומר הרבה, כי אני תמיד מריצה את השירים, ובכל זאת, השיר הזה באמת זכור לי לטובה.
http://www.tvsquad.com/2009/02/13/another-reason-the-oscars-will-stink-this-year/
פיטר גבריאל לא יופיע באוסקר עם השיר מוול-אי.
עוד סיבה פחות לראות את הטקס.
נשארה סיבה אחת.
המועמדויות שלי וניחושים
סרט – רק לא פינצ'ר, אני לא מחבבת אותו. ראיתי "מועדון קרב" ולא הבנתי למה זאת יצירת מופת כהגדרת המבקרים. שחקן – מיקי רורק התקמבק יפה. כמחווה ראיתי כמה סרטים שלו מהעבר ונהניתי אין מה לומר: לבו של אנג'ל, וכן דג קרב,או ראסטי ג'יימס בשם שהופץ . התחלתי לראות את 9 וחצי שבועות, אבל השתעממתי ובאמצע פרשתי… בכל מקרה מגיע לו .גם תפקידי משנה מצויינים, למשל ב"מוריד הגשם" ולמה לא להחמיא לו ?
שחקן משנה מגיע לפיליפ סיימור הופמן אבל הוא לא יקבל כי כבר קיבל על טרומן קפוטה…
ואלס עם באשיר – מחזיקה אצבעות. ראיתי את הסרט פעמיים ואני חושבת שהוא מצויין. אין לו לדעתי מתחרים בקטגוריה שלו.
מבקרים וחובבי הקולנוע המגניב זה לא אותו דבר
'מועדון קרב' הוא אמנם אחד הפייבוריטים של חובבי הקולנוע המגניב, אבל המבקרים היו פחות נלהבים. בעגבניות רקובות הוא מקבל 81% טריות וציון ממוצע של 7.3 מתוך 10, לדוגמה. זה לא רע, אבל סרטים שנחשבים ליצירות מופת מקבלים יותר.
תגובה לגיא, תודה הרגעת אותי ...
זה לגבי פינצ'ר.
אני אולי נאיבית אבל התחושה שלי היא שכמו שפינגווין כתב לגבי חיובים הסטוריים שיש לאקדמיה (ביחס לווינסלט היקרה ), שזו שעת החיוב של ישראל – ולכן פולמן לוקח.
משוכנעת גם לגבי רורק – תחושת בטן חזקה שהוא לוקח וכאמור בצדק רב.
טוב שיש לאקדמיה גם חיובים/חובות הסטוריים…
שאלה חשובה
מצטער פשוט לא ראיתי הכרזה רשמית, אין אוסקימורון?
אהמ אהמ?
אין אוסקימורון השנה
או לפחות, אין אוסקימורון נושא פרסים. עדיין אפשרי שתהיה תחרות קצרה בשביל הספורט בלבד, אם הציבור מעוניין (גם ככה הניחושים נראים קלים במידה מזעזעת).
הציבור מעוניין.
חלק מהציבור לא מעוניין במיוחד.
מה זה פה דמוקרטיה?
הציבור מעוניין.
ואני חלק ממנו :)
יאללה נו בשביל הספורט
אז מה אם ההימורים קלים? זה רק מוסיף ריגוש להימורים חסרי סיכויי (שזה כל הפואנטה לא?)
לא צריך פרסים.
או אפשר פרסים שלא עולים כסף. למשל, הזוכה מחליט על הסקר הבא, או זוכה לכך שתמונתו תחליף את הדג בפינה ליום אחד.
הזוכה מקבל את נועם טור ליום אחד
מעוניין, מעוניין
מה גם שאולי תהיה הפתעה? ואז זה בכלל יהיה מעניין לראות מי חזה אותה.
מה הליין?
סוכנויות ההימורים די בטוחות בניצחון של באשיר.
יצא לי לראות יחס של 1.35 עליו. כמו כן יחס של 1.1 על המיליונר ההודי לסרט הטוב ביותר, לעומת 7.0 על בנימין כפתורי.
מעניין לדעתי…
המיליונר ההודי - ברור. הוא יזכה.
בעניין באשיר -זה באמת מעודד לראות ליין כל כך מחמיא. אמנם נראה שהוא מוביל, אבל בקטגורית הסרט הזר, להבדיל מהסרט הטוב ביותר, לא הכל צפוי מראש ולפעמים יש הפתעות מוזרות.
ועכשיו למתחרים באוסקר
http://www.mouse.co.il/CM.articles_item,636,209,33064,.aspx
כתבה שמרכזת את כולם, ומצפייה בטריילרים שלהם קיבלתי את הרשמים הבאים:
'כנופיית באדר-מיינהוף' הגרמני נראה כבעל הסיכויים הרבים ביותר לקטוף את הפרס, מלבד 'ואלס'. הטריילר יוצר רושם של סרט פעולה חזק, מהיר ועתיר תקציב. מבוסס על סיפורה האמיתי של ארגון טרור שמאלני רדיקלי בגרמניה של שנות ה-70. סרט שבהחלט ארצה לראות כשיגיע לארץ.
קצת דרומה משם, מגיע 'Revanche', דרמת הפשע האוסטרית. הטריילר מבטיח סקס, אלימות וצילומים מדהימים. מרגיש "קטן" יותר ביחס ל'כנופית באדר-מיינהוף" ו'ואלס עם באשיר', מה גם שאינו מבוסס על סיפור אמיתי. הטריילר בכתבה הנ"ל לא עובד עקב זריזותם של אנשי מחלקה משפטית כלשהי, אבל ניתן לצפות בטריילר (הלא מתורגם) כאן כדי להתרשם:
http://www.metacafe.com/watch/1909783/revanche_trailer/
בהערת אגב אזכיר שאוסטריה לקחה את הפרס בשנה שעברה, לא יודע מה זה אומר לגבי סיכוייה השנה.
המתמודד השלישי הוא עוד סרט "קטן", הנקרא 'פרידות'. מבין כל המתמודדים, הדרמה היפנית הזו מרגישה הכי "סרט זר" סטריאוטיפי במובן שאין כאן איזה אירוע בסדר גודל עולמי. ההתרחשות היא סביב הדמות הראשית, העוברת סוג של תהליך. סיכוייו לא נראים לי גדולים במיוחד, נראה שחסר כאן קצת בשר בעלילה בשביל להצדיק אוסקר. קצת הולמרקי מדי.
ולסיום, הסרט הצרפתי 'בין הקירות' שעליו אומר שהוא נראה פשוט נדוש. עוד סיפור מורה מול תלמידים בעיתיים, כמוהו ראינו עשרות גם בקולנוע ההוליוודי וגם בזה העולמי. כן, יש כאן סיפור קורע לב על מהגרים ועוני וכל זה, אבל הרושם מהטריילר הוא שבין הקירות האלה כבר היינו, וזה אינו אלא עוד שידור חוזר. אחרי צפייה בטריילר, זכייתו בפרס "דקל הזהב" בפסטיבל קאן על פני 'באשיר' נראית לי פשוט מוזרה.
ובכל זאת, הייתי רוצה לראות את הסרט המלא כדי לדעת האם יש כאן משהו שפספסתי, שמצדיק איזשהו פרס לסרט עם עלילה שעל פניו נראית כה ממוחזרת.
ראיתי שלושה מהמועמדים
את דעתי על "ואלס עם באשיר" אפשר לקרוא בראש הדף. בדרך כלל, לא הייתי מהמר עליו, בשל היותו סרט אנימציה לא עלילתי, אלא שבאמת אין לו תחרות קשה מדי. "כנופיית באדר מיינהוף" הוא הצגה כרונולוגית של ארועים חדשותיים, עם הרבה יותר דגש על דמגוגיה זולה מאשר על פעולות הטרור עצמן. למרות שהטריילר מבטיח אקשן, זו בעיקר דרמה לא מרגשת עם כמה פיצוצים פה ושם, שלא נוקטת שום עמדה ברורה. "בין הקירות" מתחרה חזק יותר, מכיוון שיש בו את הרגש שחסר בסרט הגרמני. יש לו מראה של סרט תעודי, מה שכמו במקרה של באשיר, היה פוגע בסיכוייו בשנה יותר מוצלחת.
איכשהו, היותו של מועמד כזה או אחר סרט רע
לא תמיד היתה נר לרגלי האקדמיה בבואה *לא* לתת לו את הפרס. במיוחד בקטגוריית השפה הזרה (יכול להיות שכשהסרט לא מדבר אנגלית, לאנשי האקדמיה קשה יותר להבחין באיכות שלו?).
אני לא מתייחס לאיכות
באדר מיינהוף, בניגוד לבאשיר ובין הקירות, הוא סרט נטול אג'נדה ונטול עומק רגשי. למרות שהוא יותר "הוליוודי" בטכניקה בה הוא עשוי, לא נשארתי עם שום תחושה מוצקה כלפי הסרט בסיומו. שעה מתחילתו, רציתי שיגמר כבר. לא כי הסרט גרוע, אלא כי הרגשתי שמיצינו את הרעיון.
מכיוון שבין הקירות כבר הוקרן בארץ
נמדה לי שאפשר לומר אליו הרבה דברים, אבל לא שהוא נדוש או שראינו הרבה כמוהו בקולנוע העולמי וההוליוודי. כמו התקציר עלילה שלו -בהחלט. אבל הסרט זה משהו אחר.
נדוש בריבוע
כבר לפני עשור בערך היה את מישל פייפר ב'סיכון מחושב' ומאז נעשו עוד מאות סרטים בנושא. (ואני לא מדבר רק על "העלילה" או התסריט שלו).
ראית את הסרט?
כי על פניו העלילה מכילה את אותם אלמנטםי, אבל התוצאה הסופית היא הפוכה, בניית הדמויות לא נשעית בשיטה תסריטאית הרגילה אלא באמצעות פרגנטים מחיים שמצתברים לכד דמויות.
סליחה על המילים הגבוהות, אבל בפשטות: מדובר בסרטים שמבחינה סגנונית אין להם שום דבר משותף.
אני לא נוהג להגיב על סרטים שלא ראיתי
וכפי שכתבתי בהודעה למעלה, לדעתי מדובר בקופי פייסט של אותם סרטים מהז'אנר הזה.
לא ראית את הסרט,
אבל אתה לא נותן לזה לקלקל את דעתך המוצקה עליו. איתך במאבקך הצודק.
דווקא נשמע כאילו הוא כן ראה את הסרט.
זה לפחות מה שמשתמע מהאמירה "אני לא נוהג להגיב על סרטים שלא ראיתי", לא?
אממ.. לא הבנת את דברי או שפשוט אתה לא מאמין לי?
אם האפשרות הראשונה נכונה אז תן לי לנסות להבהיר את זה – ראיתי את הסרט (אפילו פעמיים, פעם אחת במחשב, פויה לי), ואני עומד מאחורי מה שכתבתי, לא ראיתי בו כל חידוש משאר סרטי המחנך שמנסה לשנות את הכיתה הבעייתית (מסיכון מחושב, דרך 'חצי נלסון', ביחד עם הסרט על המורה לריקוד עם אנטוני באנדרס, אפילו 'סאות' פארק עשו על זה פארדויה באחד מהפרקים שלהם).
אם אתה פשוט לא מאמין לי (שראיתי את הסרט וזאת דעתי עליו), אז אין לי ממש דרך להתווכח חוץ מלהתפלא שבן אדם שלא מכיר אותי קובע שאני שקרן, אבל נו טוב.. לפחות אתה איתי במאבק.
אתה לא צריך להתנצל.
זו פאדיחה של רד, לא שלך.
כמה הבדלים:
המורה: לא מדובר בדמות אשר מנסה להתגבר על האתגרים בגיבוש בהכיתה ובשיוניהומוצאת דרך חדשה לחדור על ליבם, מדובר בדמות שלא מועדת בכלל לכך שיש בעיה וחושבת שהתנהוגתה המסורתית היא הגישה הצודקת. ולמרות זאת, לא מדובר בדמות שלילית לחלוטין אלא בדמות אנושית.
התלמידים: לא רק מגוון של מעמדות ומוצאים שונים, אלא גם מגוון של עולמת אישים שונים הנרמזים (בניגוד לסרטים שהזרכת: לא נאמרים)בגלוי בצורה באנלית), חלק עוברים התפתחות קלה במהלך הסרט, חלק לא. לא כל השינויים הם לחיוב.
הסגנון: לא מראה רק שיאים דרמטים, אלא בעיקר רגעים בהם לכאורה לא קורה כולם ואין התפתחות מיוחדת (חוץ מהחלק האחרון של הסרט), הדגש נע מדמות לדמות כאשר לפעמים ההתרחשות הכי חשובה נרמזת דווקא דרך הבעת פניה של הדמות אשר אינה מדברת.
אני ממש לא מבין איך אפשר לטעון שזה אותו הדבר כמו "סיכון מחושב".
אני מתנצל,
מההודעה הקודמת שלך נשמע כאילו אתה אומר שלא ראית אותו. טעות שלי.
האחים פיין מכים שנית
והפעם עם ספויילרים לכל סרטי האוסקר כולל לחמשת המועמדים מהשנה
http://www.youtube.com/watch?v=ABHSANbsBFw
ולמי שלא יצא לו לצפות בקטע קודם שלהם – 100 ספויילרים בפחות מחמש דקות
http://www.youtube.com/watch?v=hN5avIvylDw
ואלס עם פינגווין
הרושם שקיבלתי, הוא שלא כל דבריך על ואלס עם באשיר הם צירוף של ציניות מוחלטת. אז רציתי שתדע, שהרושם שקיבלתי, על ואלס באשיר, בהקשר הכולל (כמה שאני מסוגל לכלול) לישראל, הוא, שאותו הקשר, הוא דווקא לא רע
אמש ראיתי ''המתאבק'' -רורק נפלא !
אם כי הוא לא מי שהיה מהסרטים המוקדמים שלו. הסרט עצמו זורם היטב, עם הרבה רגעים שגרמו לי ולחצי לגחך ספק בצחוק ספק ברחמים כלפי הגיבור…הפריעה לי המצלמה הרועדת (צילום כתף קוראים לזה ?)וגם המשחק של מריסה טומיי שהיא over qualified לתפקיד : מי קונה שיפהפיה צעירה וחטובה שכזו היא חשפנית כושלת במועדון סוג ב' שלא מצליחה לשכנע כמה לקוחות ברצף לקנות ממנה ריקוד פרטי ? איוון רייצ'ל ווד בתור "הבת של" , משכנעת אבל המשחק שלה תוקפני מדי לטעמי ולא משרת את התפקיד.אפשר לזעום על כשלון ארוחת ערב עם הורה אבל להשתולל ככה ? לא אמין במיוחד.זה סרט שסובב סביב דמות אחת, בעולם אחד ללא הסברים מספקים על העבר המשפחתי ו/או על הדרך שהובילה את רנדי ה"ראם" לקרוון הישן,השכור והעלוב שלו, אבל ההווה של הדמות משורטט ביד אמן משכנעת. גם הפסקול טוב ובסה"כ היה שווה לצאת מהבית גם בקור ,בברד ובגשם השוטף כדי לראותו.ממליצה בהחלט ! ולרורק – ברוך שובך ,המתאבק !
חבר, הקולנוע הישראלי על המפה !
ונמשיך להיות שם , זה מה שחשוב וזה מה שקובע – לא מס' חברי אקדמיה עם אג'נדה כזו או אחרת.
הפכנו לynet.
התוצאות שדלפו
בימים האחרונים, מסתובב מייל עם רשימת הזוכים באוסקר כביכול. בארץ, המייל זוכה ליחס מיוחד, מכיוון שהוא מציג את "פרידות" היפני כזוכה בפרס לסרט בשפה זרה. מן הסתם, מדובר בזיוף ואין לקחת את המסמך ברצינות.
איך אני יודע שזה זיוף? לפני עשור, נעלמו חלק מהפסלונים שבועיים לפני הטקס וכל הוליווד נכנסה לפאניקה. בשנה שעברה, שביתת התסריטאים איימה על קיום הטקס ויתכן שלחץ מצד האקדמיה הוביל להאצת המשא ומתן עם השובתים. נראה לכם שאם תוצאות האוסקר האמיתיות ידלפו לרשת, זה יעבור בכזה שקט?
דווקא ה''זכיה'' של 'פרידות' נראית אמינה יחסית
אני מאמין שאם 'באשיר' לא זוכה, זה היפני שייקח לו את הפרס. כמובן זה לא משנה את העובדה שמאוד מאוד סביר שה"הדלפה" הזאת היא בולשיט.
הוליווד היא חיה היסטרית
אני חושב שזה זיוף, פשוט מכיוון שאם היה מדובר בהדלפה אמיתית, ועדת כהן היא שעת סיפור לעומת החקירה שהייתה יוצאת מזה.
אני מסכים איתך.
עדכון אוסקימורון
הודעה מנהלית מהירה: לתחרות ניחושי האוסקר שלנו, האוסקימורון, יש עכשיו גם פרסים. עשרת המנחשים שיזכו בניקוד הגבוה ביותר יקבלו כל אחד זוג כרטיסים להקרנת טרום בכורה של 'השומרים'. אם עוד לא ניחשתם, היכנסו עכשיו לכאן:
http://www.fisheye.co.il/static/oscar2009-form.html
הממ. לו הייתי יודעת, הייתי מנחשת באופן קונסרבטיבי יותר.
אבל נראה לי שאני בכל זאת אשאר עם ניחושי הפרועים, סתם בשביל הכיף.
גם אני חשבתי אותו דבר
למרבה הצער, מפאת פראיותם של ניחושי – אני לא זוכר אותם (*Sniff Sniff*).
ולא קיבלת אותם במייל?
זה מה שאני אוהבת בעין-הדג – הוא כל כך ידידותי לסנילים. אני תמיד מקבלת למייל שהזנתי בטופס את פירוט הטופס, כדי שכשאשכח מה כתבתי בו, שלוש וחצי שניות אחרי שהוגש, אוכל לבדוק…
לא.
רשימת הזוכים דלפה לרשת?
מה הסיכויים שזה אמיתי?
וחוץ מזה, ובקשר לאוסקימורון..
מה יקרה במידה ויותר מ-10 אנשים יהיו בעלי התוצאה הגבוה ביותר?
הסיכויים שזה אמיתי הם 0
עוד לפני שראיתי את הדף הזה אמרתי שהסיכויים שזה אמיתי הם קלושים ביותר, אבל אחרי מבט על הדף – פחחחח. אני בטוח שהאקדמיה יודעת איך לצייר את הלוגו שלה: הציור כאן בקושי מזכיר את האוסקר האמיתי (ובאמת, אם כבר אתם מזייפים משהו כזה, כמה זה כבר קשה ללכת לגוגל תמונות ולמצוא תמונה של האוסקר המקורי?).
בעניין האוסקימורון – זה כתוב בטופס עצמו: מכיוון שאין שובר שיוויון השנה, במקרה של שיוויון במספר הנקודות הטופס שנשלח מוקדם יותר ינצח.
איפה ומתי?
מי יכול לעזור ולהגיד לי בבקשה באיזה ערוץ משדרים את טקס האוסקר
(HOT) תודה.
בערוץ HOT Gold
רגע אחרי.
פוסט קצר שפירסמתי באתר מסוים:
טקס האוסקר לשנת 2020:
רק רגע לפני שמכריזים על הזוכים בטקס פרסי האוסקר 2009 ורגע לפני שארי פולמן, שגרירינו המזוקן, עולה, יהי רצון, אל דוכן הנואמים, איתי מדליף לכם, באקט אמיץ וסודי ביותר, את תוצאות טקס האוסקר 2020. לקרוא ולשרוף.
השחקן הטוב ביותר:
אחרי קרב צמוד, כמעט מורט עצבים, דנזל וושינגטון מקבל את הפסלון המוזהב עבור תפקידו בסרט האחרון בקריירה של אוליבר סטון "ברק", אשר מגולל בפורטרט את סיפור חייו הארוך של ברק אובאמה, נשיאה השחור הראשון של ארה"ב- מן הילדות העצובה וחיי העוני ועד להסכם השלום הבינלאומי והמוערך במזרח התיכון. לעומתו, באגף המפסידים, ג'וני דפ מקונן על מועמדות עשירית ברציפות ללא זכייה. גם הפעם, עבור תפקיד ענק בתור הקפטן האגדי ג'ק ספארו בסרט "שודדי הקאריביים 8, סוף העולם: פרק 3- כישוף האלים האחרון". "אני מאוכזב וכועס" זעם דפ, "האקדמיה שוב מוכיחה את הניתוק הגמור בינה לבין המציאות ובין הערצת הקהל".
השחקנית הטובה ביותר:
זכייה צפויה של השחקנית מריל סטריפ, אולם, תרשו לי להוסיף, גם מרגשת וסוחטת דמעות. סטריפ זוכה באוסקר התשיעי במספר על תפקידה המעולה בתור נערה מתבגרת הנאנסת באכזריות על ידי אביה בסרט "מתבגרים". קייט ווינסלט, שהייתה מועמדת אף היא על תפקידה כאם הנערה באותו סרט, אמרה בסיום: "אני ממליצה לכל אדם לאמץ הרגל".
שחקן המשנה הטוב ביותר:
הית' לדג'ר.
אחרי שזכה באוסקר הראשון שלו כשנחשב אדם מת, נתפס לדג'ר בציבור יחד עם השחקן ג'ק ניקולסון כאשר אלו משחקים במשחק המפורסם "אפר אותי". לאחר שגילו כי זוכה האוסקר לדג'ר לא באמת נפטר מן העולם, זה עבר תקופה קשה בה התמכר לתרופות ומשככי כאבים ונעלם מהמסך להרבה זמן. כלומר, עד עכשיו.
שחקנית המשנה הטובה ביותר:
קיאני ריבסי. חמש שנים אחרי שהאחים וואשאבסקי שינו את מינם באופן מוחלט, ריבסי, כחלק מפרויקט ענק, החליטה להצטרף לזוג התימהוני ולהשתתף בסרטם החדש "אילוז'יין", מותחן בדיוני עטיר אפקטים ואמצעים המספר על עולם פוסט אפוקליפטי בו רק ננסים צהובים חיים בכדור הארץ כחלק ממציאות מדומה. רק אישה אחת מסוגלת להציל את הננסים מידיהם של "התופסנים", רובוטים מלוכסני עיניים התוקפים את כל בני האנוש באמצעות פירות יבשים מורעלים. אל תחמיצו!
הסרט הזר הטוב ביותר:
למרות הצתת תקווה מחודשת והחזקת אצבעות לאומית, סביר פחות שסרטו המלחמתי של ניצן הורוביץ' "עופרת" יזכה בפרס. שכן, מאז הזכייה הראשונה והאחרונה בשנת 2009 , ישראל מועמדת בכל שנה מחדש, בהתאם למבצעי צה"ל, אך מאבדת את הפסלון ברגע אחד. הסרט "עופרת" מגולל את סיפורו האישי של הורוביץ' על רקע פלישת הצבא הישראלי לעזה ("תל- נתניהו"- אזור התעשייה של היום). ואכן, סרטו הדוקומנטרי של דג'מבה ללמבה על נשיא זמבבואה מוגבה הוא אשר, כאמור, זכה.
התסריט המקורי הטוב ביותר:
אריק רות' עבור אפוס רחב יריעה, "ההרפתקה המשונה של יוסי בצאלאל"- פריק יהודי, גאון מתמטי, בלי רגליים, שני ראשים, ואיבר מין זכרי עבה במיוחד. סיפור אפי, סוחט דמעות ועוצמתי על איש תמים, מפלצת של הטבע המספר בפלשבק מסוגנן על חייו האישיים לצד המאורעות ההיסטוריים באותן שנים. בין היתר, ההתקפה הגרעינית של איראן על ישראל, המשטר הדיקטטורי שהנהיג הרודן ליברמן השני והיחסים המיניים המתוקשרים בין ביבי נתניהו וציפי ליבני. יהודה סתיו: "מסמך נוקב, חזק!". יאיר רווה: "סרט יפה כמעט כמוני. בואו לבלוג היפה שלי ותראו את התמונה היפה שלי."
רענן שקד: "טוב.. אך לא מתעלה על 'ג'ונו'. וילדים זה חרא".
התסריט המעובד הטוב ביותר:
אחרי שנרצחה בידי קנאים, זכיית התסריט על פי ספרה של המנוחה ג'יי. קיי רולינג הייתה צפויה ולא הותירה שום סיכוי לתסריטאית המצוינת דיאבלו קודי עבור תסריטה לסרט "רק בן 13 וכבר אבא".
הבמאי הטוב ביותר:
ללא ספק, חבריי, הראוותני והמותח מבין הקרבות. כריסטופר נולאן, אשף קולנוע. אמן גדול. אחד הסרטים הרווחיים והטובים של שנת 2020. אני אומר לכם, בלי צחוק, הוגדר בקרב רבים ממבקרי הקולנוע הנחשבים בעולם כסרט הטוב ביותר בכל הזמנים. עשוי כהלכה. אקשן מהוקצע בשילוב דרמה פסיכולוגית מעניינת. פשוט יצירת מופת.
והזוכה הוא קלינט איסטווד עבור סרטו "איך לחמתי ביפנים".
ו.. עכשיו, הסרט הטוב ביותר:
ובכן, שנת 2020 הייתה שנה של פריצות דרך טכניות וסרטים גדולים. בין המתמודדים,
"איך לחמתי ביפנים" של איסטווד, "חורבן האנושות" של ג'יימס קמרון המצולם בטכנולוגית שישה עשר מימדים. מדהים. "לצאת מהארון" של גאס ואן סאנט, דרמה עצובה על נער מקסיקני שיוצא מהארון ונאלץ להתמודד עם תגובות המשפחה והחברה.
ביניהם גם, בהפתעה אדירה, "זיונים ופיצוצים", הקומדיה הבריטית התזזיתית של גיא ריצ'י. אבל, הזוכה הגדול של הטקס, זה שגרף את הפרס הנחשק ביותר וזכה למחיאות כפיים סוערות הוא לא אחר מאשר "רכבות המוות". סרטו עטור הכוכבים של סטיבן ספילברג על משפחה יהודית בתקופת השואה. ג'וליה רוברטס בתפקיד האם שרה, ג'ורג' קלוני בתפקיד בעלה ניסים ובראד פיט בתור בנם הקטן פיליפ. כמו כן, ג'ודי דנץ בתפקיד מרשים כיד ימינו של הפירהר, המגולם באומללות על ידי, ובכן, ניקולס קייג'.
תם הטקס.
בתור מישהו שראה את Frost/Nixon
המחשבה שמישהו =מלבד= פרנק לנגלה יזכה בפרס על משחק מזעזעת אותי.
חתיכת חברי אקדמיה שמרנים ומטומטים שכמותם!
למה? למה הם כל כך שונאים אנימציה? מה יש להם נגד משהו שהוא לא מצולם? ארר…
אקדמיה לחוד, וקולנוע לחוד: 2 שפות שונות
אחת מציאותית ואחת אל – מותית.
אני שמחה שלא בכל הקטגוריות (האמת – לא כולן גם עניינו אותי) קלעתי לטעמה של האקדמיה.
קולנוע , כשהוא מוצלח במיוחד, השפה שלו היא אל – מותית וזה מה שנחרט לי בראש ממה שראיתי.
"ואלס עם בשיר" הוא מין קולנוע כזה, שהוא מעבר לכאן ולעכשיו. אם האקדמיה בחרה מסיבות מציאותיות להעניק הפרס ליפאניים , שיבושם לה. אני שמחה שמשוחררת אני וחופשייה לבחור בחירות משלי : רורק נתן את הופעת חייו גם אם עוד לא נמצא ראוי על ידי האקדמיה… האקדמיה… האקדמיה … איזו כיווץ ומיעוך של הקולנוע אם הכל מצטמצם להחלטות האקדמיה !
אז אני החלטתי: ציון מספיק בקושי לאקדמיה, ואצלי היא לא תעבור השנה עד שלא תוכיח שיפור בקבלת ההחלטות שלה והבנה בסיסית בקולנוע !
שאלה: ראית את 'פרידות' ואת 'מילק'?
סתם, מתוך סקרנות.
שאלה: ראית את 'פרידות' ואת 'מילק'?
לא. לסרט שהביס את "ואלס עם בשיר" אין לי כוונות ללכת, גם לא לשכור לצפיה בבית מטעמים שמרניים להחריד – כל דקה שאצפה בו אשאל את עצמי על מה הלך הפרס אליו ולא לסרט הישראלי. ובשביל מה לי את זה ? ל"מילק" לא אלך כי הספיקו לי שתי גרסות של טרומן קפוטה שעיכלתי בשנתיים שלוש האחרונות ודי מספיק. הבנתי . זה טרנדי כזה לגלם הומסקסואליים בקולנוע אבל אני שבעתי .
כן, ההומוסקסואלים האלה, ראית אחד ראית את כולם.
(יש מי שבאמת זקוק להבהרת ? כי אם כן אני איעלב)
סליחה חבר, לקחת את הדברים שלי למקום לגמרי אחר
אין ולא היתה לי כוונה להעליב אף אחד. אם מצאת משהו כזה בתגובתי הריני להתנצל לפניך ולפני כל מי שנעלב. לא צינית הנני, נהפוכו, ישירה.
ועדיין, זכותי לבחור סרטים לצפיה לפי הטעם שלי ולפי מה שעושה לי את זה. כשאני בוחרת מה לראות אני לא אומרת טוב את זה אני אראה כי אני חייבת, או , את זה אני אראה כי כולם אמרו שזה must . ברוך ה' בגילי המופלג אני משוחררת מלחץ חברתי כזה או אחר. אני באמת בוחרת לראות מה שנראה ל י ( הכותבת תחת הכינוי אורנה ) מעניין, ולא בגלל שום דבר אחר.
כמובן, שאם החצי מבקש סרט מסויים שאביא לו מההשכרה, או הילדים, אוזניי כרויות בבחינת "נעשה ונשמע" . אני , כאמור , לכשעצמי, משוחררת מזה.
אגב, שון פן, הוא שחקן נהדר. יש סרטים יותר טובים שלו שראיתי ויש גם פחות טובים.גם ראיתי לפחות סרט אחד שביים ( השבועה, לפי הספר המפורסם "ההבטחה") . אם בסופו של דבר אקח את הסרט בהשאלה כשיעלה על המדפים – זה יהיה כי כך אבחר לעשות. לא בגלל דעה שגיבשתי מראש.
השאלה מה המכנה המשותף של הסרטים
שאת לא בוחרת.
אם היית אומרת שנמאס לך מקומדיות רומנטיות, או מדרמות פוליטיות, זה היה מובן. אבל להגיד שנמאס לך מסרטי הומוסקסואליים נשמע לי קצת מוזר, כי זה לא ז'אנר. אז סרטים על הומואים יכולים להיות גם שונים זה מזה לחלוטין.
ספציפית יכול להיות שטרומן קפוטה ומילק דומים, אבל מהמעט ששמעתי על כל אחד מהם לא נשמע שקו הדמיון שלהם הוא העבודה שהדמות ראשית הומוסקסואלית (כי אם יותר סגנון ואווירה).
מעכשיו,
במקום להגיד קומדיות רומנטיות, אני קוראת לזה 'סרטי- סטרייטים'.
היי!
בתור סטרייט, מאוד נפגעתי מזה.
כל עוד זה סטרייטים ולא סטרייטיות...
אז עכשיו אתה יודע איך זה להיות אישה!
(סרטי בנות וכל זה)
כן, ההומוסקסואלים האלה, ראית אחד ראית את כולם.
והכי גרועים הם אלה שמתעקשים לטפס על האוורסט
http://www.youtube.com/watch?v=K1Y6PchDYfw
אז איך את יודעת שהבחירות שלה לא ראויות?
רוצה לענות לך אבל אין לי כלים -
למי אתה מתייחס , מי זו "זו"
ומה אמרתי עליה שהבחירות שלה לא ראויות ? אתה לא מתכוון לאקדמיה האין זאת ? בסה"כ הבעתי תרעומת ואכזבה שהפייבוריטים שלי לא לקחו.
כשלעצמי, אין לי על מי לסמוך זולת על חוש הטעם שלי ואולי גם על אבינו שבשמים שיספק לי בריאות טובה ( קצת מקרטעת לאחרונה) ועוד המון שנים לצפות במהלכן בסרטים שזה מה שאני אוהבת לעשות בזמן הפנאי שלי יותר מכל.
את טענת שהאקדמיה בחרה לא נכון,
ושהטעם שלה קלוקל לחלוטין. אבל בשביל לבקר את הבחירה של האקדמיה את צריכה להכיר את האפשרויות שמהן היא בחרה – כל דבר אחר יהיה לא הוגן ולא הגיוני.
יכול להיות, למשל, שתראי את 'פרידות' ותגלי שמדובר ביצירת המופת של העשור האחרון. אולי שון פן באמת נותן הופעה טובה יותר משל מיקי רורק.
בשביל להעביר ביקורת צריך להכיר את מושאי הביקורת.
האקדמיה לא קלעה לטעם שלי, בשביל זה אני לא פרופסור
אלא סתם חובבת קולנוע. הכל יתכן, כפי שכתבת ובכל זאת לעצמי קבעתי שאמנע מלראות את הסרט היפני. תגובה קצת ילדותית, אבל מה לעשות – אני בן אדם. עכשיו יתקיפו אותי פה שיש לי משהו נגד סרטים יפניים. בכלל לא. התגובה שלי היא מהבטן .
לא מעירים לך על זה שיש לך משהו נגד סרטים יפנים
מעירים לך על זה שאת בן אדם שמתנהג, כלשונך, בצורה ילדותית.
למה ? רק כי הכרזתי שבסרט זה לא אצפה ?
מה, תגיד לי, כולכם פה טיפוסים שכלתניים מכף רגל ועד ראש ? איפה הספונטניות ? לא קרה לך שמשהו מסויים נראה לך ונסחפת אחריו ? וגם הפוך, לא קרה לך ?
אם לא אז אתם חייזרים, אבל אם כן, אז אתם בני אדם , כמוני.
אני לא יכול להעיד על השאר
אבל אני מנסה להדגים לך את האירוניה בכך שמצד אחד את נזעקת להגנת סרט כי שופטים אותו לא על בסיס תוכנו ובאותה נימה מצהירה כי לא תראי את "מילק" כי "זה נורא טרנדי לגלם הומואים בסרטים".
אם לא היה ברור עד עכשיו, אני פשוט חושב שאת צבועה או לפחות בעלת חיבה עצמית לסטירה בקונטקסט.
חבל שכך אתה חושב, אני לא צבועה
תצטרכי טיעון יותר טוב כדי לשכנע אותי
כמו לדוגמא, אחד שמתייחס למשהו מהדברים שאמרתי.
ממתי להחליט האם לראות סרט חודש לפני שהוא יוצא זה ספונטני?
החלטתי ספונטנית ששבעתי משון פן לשנה הקרובה
מה דעתך על זה ? תאמין לי שזה אפשרי, וזה עדיין לא אומר שאני צבועה כמו שחבר שלך רמז. ודוקא עכשיו חזרתי מההשכרה, ומה שהבאתי לי לראות זה "עיר החטאים" שלא ראיתי בזמנו. עכשיו בא לי לראות את זה, וזו גם מחווה לרורק הפייבוריט שלי שלא לקח.
עם שון פן הזלתי דמעה כשבכה מרות על בתו ב"מיסטיק ריבר", ודי לי בזה להרבה זמן כאמור.
עוד סרט שאני מתכוונת לראות בקרוב זה "עיר שמנה" של יוסטון, גם כמחווה לסרטי מתאגרפים.אני מעריצה של יוסטון, ולאט לאט משלימה הצפיה בסרטיו.
זה מתחבר לי לעוד סרט שגם לא חדש, אבל לי יצא לראות אותו רק לאחרונה, זמן קצר לפני שראיתי את "המתאבק" וזה "המתאגרף" עם דניאל דיי לואיס ואמה ווטסון. סרט מצויין, של במאי מצויין- מומלץ.
תיזהרי מ''עיר החטאים''.
יש שם דמות לסבית. כאילו, אני לא בטוח אם זה בדיוק כמו דמויות שהן הומואים, אבל עדיין, יהיה לך חבל לראות שוב את אותו הדבר.
חחח...יש ביניכם פה בדרנים לאללה....
אז אני חוזרת ואומרת – אין לי שום דבר נגד חברויות חד מיניות ואני אפילו כמו שון פן בעד נישואים חד מיניים או לפחות לאפשר הכרה בזוגיות חד מינית כשהם מוכרים זה ידוע בציבור של זה , או זו ידועה בציבור של זו.
אין לי שום בעיה עם זה.
מי יודע, בסוף עוד אני אראה את "מילק" ואם אחזור לכאן לדווח על כך, יהיו פה מי שייתלו בזה כהוכחה האולטימטיבית לצביעותי…אז בבקשה תרשמו לפניכם : לא צבועה ולא נעליים, סה"כ חובבת סרטים.
שאלה - נאמר שהיו רק חמש פעמים
בהן הייתה חפיפה מוחלטת בין המועמדים לפרס הסרט לפרס הבמאי (לפני שמספר המועמדים הוכפל), שניים מהן היו 2005 ו-2008, אבל מה הן השלוש האחרות? לא הצלחתי למצוא את התשובה בעצמי.
אם סופרים מאז 1944
(השנה הראשונה בה הוחל הפורמט של חמישה מועמדים לסרט הטוב ביותר), זה קרה בשנים:
1957: דיוויד לין (הגשר על הנהר קוואי), סידני לומט (12 המושבעים), בילי ווילדר (עד התביעה), ג'ושואה לוגאן (סאיונרה), מארק רובסון (פייתון פלייס).
1964: ג'ורג' קיוקור (גברתי הנאווה), פיטר גלנוויל (בקט), רוברט סטיבנסון (מרי פופינס), סטנלי קיובריק (דוקטור סטריינג'לאב), מיכליס קקויאניס (זורבה היווני).
1981: וורן ביטי (אדומים), לואי מאל (אטלנטיק סיטי), יו הדסון (מרכבות האש), מארק ריידל (האגם המוזהב), סטיבן ספילברג (שודדי התיבה האבודה).
עושה רושם שמצב כזה היה מתרחש גם ב-2009, לו היו עדיין רק חמישה מועמדים לפרס הסרט. זאת מכיוון שחמשת הסרטים עם הכי הרבה מועמדויות, היו מועמדים גם על הבימוי.