![]() |
||
לא "…האנימציה" ולא "…התעודי" – "איגוד מבקרי הקולנוע הלאומי" האמריקאי בחר ב'ואלס עם באשיר' כסרט הטוב ביותר של השנה, נקודה. אם כי העיתוי גורם לחשד שמא הם חושבים יותר על עזה 2008 מאשר על לבנון 1982. | ![]() 04.01.2009
|
יומית
לא "…האנימציה" ולא "…התעודי" – "איגוד מבקרי הקולנוע הלאומי" האמריקאי בחר ב'ואלס עם באשיר' כסרט הטוב ביותר של השנה, נקודה. אם כי העיתוי גורם לחשד שמא הם חושבים יותר על עזה 2008 מאשר על לבנון 1982.

כבוד
רגע, אז יכול להיות שישראל יצאה למבצע בעזה
רק כדי לעשות יחסי ציבור ל-"ואלס עם באשיר"?
וואו. זה באמת משמח ובאמת מעלה ציפיות.
מה שנותן לי את ההזדמנות שלאול, לעזאזל, הסרט כבר לא מוקרן בבתי קולנוע (אולי רק שניים) והגיע בקיץ, מתי יצא כבר לדי.וי.די? אני כבר לא יכול לחכות לקנות אותו.
וואו. זה באמת משמח ובאמת מעלה ציפיות.
גם אני מחכה בקוצר רוח ל DVD. את הסרט עוד לא ראיתי ואני בהחלט רוצה.
וואו. זה באמת משמח ובאמת מעלה ציפיות.
נראלי החודש…לפי הבטחת הספריות.
תצפו לטוב ביותר וזה כלום לעומת מה שתקבלו.
הקרנות של וואלס עם באשיר
הוא ממשיך להיות מוקרן ללא הפסקה בקולנוע ה"נגטיב" של אוניברסיטת בן-גוריון, אם זה רלוונטי למישהו.
אני היחידי שמרגיש רע עם מגוון יבול הסרטים הישראלי?
כלומר, הנושאים של רובם ככולם הוא הסכסוך היהודי-ערבי, וזה לא שחסרים לנו נושאים בוערים. וכן, אני בטוח שאפשר לעשות סרט ישראלי רציני בלי ביקורת נוקבת על משהו (אני חושב ש'נודל' הוא דוגמא טובה לכך – על סמך התגובות, לא יצא לי לראות).
עוד יותר גורם לי לזוע באי נוחות בכיסא הוא העובדה שדווקא הסרטים שמבקרים את מדינת ישראל מבחינה פוליטית זוכים מיד ליחס מועדף מהרוב המוחלט של המבקרים ואז מנותני הפרסים. הרבה פעמים ראיתי התעלמות מעוררת שאלות מסרטים די טובים שלא עוסקים בנושא המדובר.
אין לי חוש מגונן מפותח מדיי, כך שאם צורם לי היחס הזה ואני מרגיש כאילו המבקרים מנסים להעלות סרטים כאלה על נס בשביל לנגח או סתם בשביל "לשים מראה", גם אם זה במחיר סילוף המסר של הסרט תוך שימוש בדמגוגיה זולה, זה אומר דרשני.
בכל מקרה, ח"ח ל-'ואלס עם באשיר', ככל הנראה הסרט הזה מבקר בצורה יחסית אובייקטיבית, לצד העדות הסובייקטיבית. בתקווה לעוד סרטים ישראליים שיזכו להכרה בינלאומית, ובמיוחד סרטים בנושאים אחרים.
שנה שעברה זכה ביקור התזמורות להמון תשבוחות,
והוא לא ממש מבקר את המדינה (או אף אחד בעולם בעצם). אפילו לא בטוח שהייתי קורא לו סרט פוליטי. סרט 'מפגש-תרבויות' נראה לי המקסימום המתאים שם.
חוץ מזה, לא ראיתי את מדוזות, אבל הוא פוליטי? ביקר משהו? נדמה לי שהוא גם זכה בהמון שבחים. כנ"ל לחתונה מאוחרת שאותו כן ראיתי (ולא ממש אהבתי). הוא זכה ללא מעט תשבוחות ('סצינת הסקס הריאליסטית ביותר' וכאלה) למרות שאינו פוליטי ולא מבקר יותר מדי.
הדוגמאות הללו לא אומרים שאין הרבה סרטים ישראליים שעוסקים בסכסוך ומבקרים את המדינה. אבל אתה חייב להודות שזה הדבר הטבעי לעשות למי שגדל במדינת ישראל..
אני לא רוצה להכליל,
אבל אני בטוח שאם תעשה סקר בקרב מבקרי הקולנוע (ובכלל, אומנים) תגלה שאחוז גדול מהם -רובם- הם בעלי דעות שמאלניות, הרבה יותר מבסוג אוכ' אחרת.
אני גם לא רוצה להכליל
אבל אוכלוסיה אחרת = אוהדי בית"ר למשל? :]
אני חושבת שהוא התכוון לאוכלוסיות כמו
בעלי מקצועות חופשיים, בעלי מלאכה, מורים, נותני שירות וכן הלאה.
ו...?
הרי זה לא שלאוכלוסיות האלה יש דעה אחידה. גם בקרבן, כמו בקרב שאר האוכלוסיות, יש התפלגות של דעות לכל רוחב ואורך הקשת הפוליטית.
אף אחד לא אמר שיש דעה אחידה.
הוא טען שלאחוז גדול ממבקרי הקולנוע יש דעות שמאלניות, יותר מבאוכלוסיות אחרות. אישית, אני מסכים איתו.
אתה יכול לא להסכים, אבל אל תשנה את הטענה שלו למשהו מגוחך בניסיון להפוך אותו למגוחך.
אתה בדקת את העובדות?
כי יש הרבה מאד סרטים ישראלים מהשנים האחרונות שמקבלים פרסים וזוכים לתשבוחות גם ללא ביקורת פוליטית (ביקור התזמורת, שבעה, ללכת על המים, ועוד…).
אני חושב ש"ואלס עם באשיר" זכה וזוכה לא בגלל הביקורת הפוליטית שלו, אלא פשוט משום שהוא סרט מצוין.
אני, אגב, מקווה לסרטים ישראלים טובים. נקודה. לא משנה מה העמדה הפוליטית שמובעת או לא מובעת בהם, וזה עוד לפני שנזכיר שסרטים שמובלעת בהם ביקורת פוליטית מלמדים על מדינה בעלת אקלים פלורליסטי.
וסתם תהייה: מדוע סרטים בעלי ביקורת פוליטית, כאלה שמבקרים את מדיניות הממשלה, ראויים פחות מסרטים אחרים שאינם עושים זאת? הרי זה לא שיש רק עמדה נכונה אחת. במדינה הזו יש מגוון של דעות פוליטיות ואין שום סיבה שלא יבואו לידי ביטוי גם בסרטים המופקים פה.
והערת אגב נוספת: "ב"נודל" היה שיקוף נאה למדי של המדיניות האכזרית של משטרת ההגירה הישראלית, וזה לא ממש הציג את המדינה באור הכי נאור. תמהני כיצד זה לא הפריע לך שם.
אני היחידי שמרגיש רע עם מגוון יבול הסרטים הישראלי?
ישנם סרטים נפלאים שלא עוסקים בנושא הנ"ל:
חתונה מאוחרת
אור
איים אבודים (לא נפלא אבל גם לא מזיק ברובו)
מחשבה שהייתה לי על באשיר, עופרת יצוקה והאוסקר לפני שבוע
http://cafe.themarker.com/view.php?t=803480
מחשבה שהייתה לי על באשיר, עופרת יצוקה והאוסקר לפני שבוע
מאמר יפה, אבל נראה לי שהסיכוי שואלס נמנה עם המועמדים לסרט הטוב ביותר נורא קלוש, בלי קשר למלחמה.
הדיווחים בעולם באמת לא יוצרים סימפתיה לישראל.
נ.ב- מה הסיכוי שהדיווחים "המאוזנים ביותר" מגיעים מאמצעי תקשורת של הארץ המשתתפת במלחמה?
לא דיברתי על הסרט הטוב ביותר
כל הפוסט מתיחס לקטגורית הסרט הטוב ביותר בשפה זרה, בה ואלס עם באשיר נחשב למועמד חזק.
מחשבה שהייתה לי על באשיר, עופרת יצוקה והאוסקר לפני שבוע
למיטב ידיעתי הסיכוי אינו קיים כלל.
חבל – נראה לי שיש יותר סיכוי שהוא היה זוכה באוסקר הסרט הטוב בו מאשר בפרס האנימציה.
עובדה שהוא זכה בפרס המבקרים.
הסיכוי שהוא ינצח את וול-אי אפסי. אני בספק גם אם הוא יהיה מועמד בקטגורית האנימציה בכלל.
עדיין יש לא-מעט זמן, ודברים יכולים להשתנות,
אבל הפינגווין הגדיר בבלוג שלו את "ואלס עם באשיר" בתור הסרט שיזכה בכבוד של הפסד לוול-אי. הייתי אומר, בעקבות ההתפתחות שמתוארת ביומית, שהוא שדרג את מעמדו לסרט בעל הסיכוי לנצח את וול-אי.
לוול-אי עדיין יש יתרון, אבל הוא הרבה פחות גדול ממה שהיה נדמה קודם.
עדיין
על כל פרס שואלס עם באשיר זוכה בו, וול-E זוכה בחמישה. נראה לי שבאשיר בעמדה הרבה יותר טובה מרוב המועמדים הפוטנציאליים, אבל הפער בין שני הסרטים גדול מדי.
למרות שאין להכחיש שסיכוייו של ''ואלס'' לזכות בפרס סרט הזר גדלו
להחריד.
בחירה מוצדקת!!
ואלס עם באשיר הוא בהחלט הסרט הכי טוב שיצא השנה. לא היה סרט שיצאתי בסופו עם תגובה כל כך חזקה מאז מועדון קרב שגם השאיר אותי עם תחושות שאני לא יכול לתאר במילים.
בלי קשר, ראיתי את "נער החידות ממובאי" והוא פשוט סרט נפלא!!
אני לא אופתע אם הוא ילך חזק בטקס האוסקר.
אני חושד שגם ארי פולמן חשב גם על עזה (וכל השטחים) בשנות ה-2000 ,
ולא רק על לבנון של 1982.
העניין הוא שאם 'ואלס עם באשיר' היה מתרחש (נגיד) בזמן הפלישה הישראלית לשטחים הפלסטיניים ב-2002 – הוא היה מעורר מהומה שלא הייתה מאפשרת להקרין אותו בכלל. גם ככה היו לא מעט תגובות בנוסח "זה סרט סמולני עוכר ישראל של אוהב ערבים שבוגד במדינה".
''הפלישה הישראלית לשטחים הפלסטיניים ב-2002'' -
כונתה גם מבצע "חומת מגן" בפי הציונים האימפריאליסטיים.
דיבוב?
מישהו יודע אם הסרט מוקרן בעולם בעברית או שיש לו דיבוב לאנגלית? בימדב כתוב Language: Hebrew | German | English אבל אני לא בטוח מה זה אומר.
דיבוב?
חשבתי על זה עוד קצת, והוא מן הסתם לא היה מועמד בקטגוריית שפה זרה אם הוא היה מדובב לאנגלית.
תקנו אותי אם אני טועה.
במדינות כמו ספרד, גרמניה או צרפת מדבבים סרטים.
לפעמים, במקרים סופר-נדירים, גם באמריקה מדובבים סרטים, אבל בדרך כלל הם מופצים בשפת המקור עם כתוביות לאנגלית. אני כן יודע ש"RUN לולה RUN" דובב לאנגלית, אבל הגרסא המדובבת שלו לא פופולארית. אם סרט נוצר, לדוגמא, באיטלקית, ודבב באיזור לוס אנג'לס לאנגלית, רוב הסיכויים שהוא יופץ גם בשפת המקור שלו. אם הוא יופץ רק בגרסא המדובבת, ובכן, זה בקושי קורה. אבל לפינגווין יש תשובה יותר טובה לזה ממני.
גם ''הטירה הנעה'' של מיאזאקי ונדמה לי שגם ''פרספוליס''
ובטח יש עוד, בקשר ל"ואלס עם באשיר", בפסקול של הסרט יש טראק עם טילדה סווינטון, לא שמעתי את הטראק במלאו ואין לי מושג אם שם היא שרה או רק מקריינת כשברקע מוזיקה, אבל זה שהיא בפסקול לא מעיד על כך שהסרט מדובב?
מה?!
אם טילדה סווינטון באמת שרה/מקריינת שם, זה לא אומר שהסרט הזה מדובב (אבל זה אומר שרמת המגניבות שלו עלתה ב-546.2 רמות עכשיו). זה אומר שטילדה סווינטון מקריינת בו למספר דקות.
מצטרף ל-מה?!
כן, בפסקול של הסרט יש קטע שבו משתתפת טילדה סווינטון:
http://www.amazon.com/Waltz-With-Bashir/dp/B001LJRCS2
אבל מה זה הקטע הזה? מה בדיוק היא מקריינת שם? ולמה לא ידענו על זה קודם?
דיבוב?
לא חושב שיצא דיבוב לגרמנית לסרט, לכן כשכותבים German בימד"ב, לדעתי מתכוונים לשניים וחצי משפטים שנאמרים בפורנו שהחיילים רואים בדירה בלבנון.
סתם אנקדוטה מעניינת :)
עכשיו יש לסרט סיכוי להעשות לסרט הישראלי הכי מרוויח אי פעם
אם הוא מקבל יחס כזה מהציבור, הוא יקבל אולי 5 מיליון דולר!!!
'ואלס' הרוויח ברחבי העולם כבר שישה מיליון דולר.
גם אם הוא ירוויח חמישה מיליון דולר (!!!) הוא לא יהיה הסרט המרוויח בתולדות ישראל: הוא יהיה בכמעט תיקו מול ביקור התזמורת, שהרוויח 14 מיליון דולר בכל העולם. למרות שמי יודע, אולי הוא יצליח יותר בהפצה רחבה.
'ואלס' הרוויח ברחבי העולם כבר שישה מיליון דולר.
פשלה… לא נורא…

אני חושב שיש לו סיכוי לאיזה 25 מיליון $!!! הישג מצוין למדינה הזאתי… הלהיט הבא יהיה גדול יותר מ"אלי"
כפי שהבנתי מהכתבה
האיגוד הזה מחלק גם פרסים בקטגוריות שונות חוץ מ"הסרט הטוב ביותר", הבעיה היא שאני לא מצליח למצוא רשימה של כל הזוכים, אפשר לתת לי לינק? אני אחזיר אותו מיד.
כפי שהבנתי מהכתבה
http://www.awardsdaily.com/?p=5445#more-5445
מוזר שהזוכה בפרס הסרט ('באשיר')
לא קיבל אף פרס אחר, אפילו לא במקום השני או השלישי, ובנוסף, למה אין קטגורית אנימציה? הבחירה בבמאי של "חופשיה ומאושרת" כ'הטוב ביותר' היא תמוהה ולא וצדקת, איזו עבודץ בימוי מדהימה הייתה בסרט? כל הקרדיט לפי דעתי צריך ללכת רק לתסריט ולשחקנים, לבמאי לא היה כל חלק בזה (אם כי הוא גם לא הזיק, כמובן).
מוזר שהזוכה בפרס הסרט ('באשיר')
למייק לי ( הבמאי של חופשיה ומאושרת) יש שיטת עבודה מאוד ייחודית, בין אם בעבודה עם השחקנים ודרך העבודה של התסריט.
הקרדיט שאתה טוען שצריך ללכת לשחקנית ולתסריטאי ( שגם הוא מייק לי, אבל נעזוב את זה), הוא קרדיט על עבודה שחלק גדול ממנה נבע משיטת העבודה של מייק לי, ולכן זאת לא החלטה תמוהה, אלא בעיקר הגיונית.
( רק משהו אחד – כתור אחד שקורא תסריטים מדי פעם, התסריט של חופשיה ומאושרת נשמע לי כמו תסריט שממש נוראי לקרוא אותו בפני עצמו [ כמובן שיכול להיות שאני טועה אבל..], ושרק עבודת הבימוי והמשחק, בעצם, הצילה אותו)
אזו שיטת בימוי יש לו?
אשמח אם תברר.
רוה התייחס לזה בביקורת שלו על הסרט.
http://cinemascope.co.il/?p=1221
זו לא נראית לי כמו ''שיטת בימוי''
אלא "שיטת תסריטאות", בשיטה הזו הוא משתמש כדי לכתוב את התסריט שלו, ורק לאחר שהתסריט מוכן, הוא מתחיל לצלם את הסרט.
זו לא נראית לי כמו ''שיטת בימוי''
כשהבמאי הוא גם התסריטאי אני מודה ששניהם מתערבבים, אבל עדיין – זאת שיטה יצירת דמויות והעולם. שזה חלק נכבד מעבודת הבימוי.
''ואלס עם באשיר'' הוא סרט השנה שלי ל 2008
במשאל עין הדג, לא ענין של מה בכך כשמולו עמדו ענקים כמו "ההתנקשות בג'סי ג'יימס" ו"זה יגמר בדם" או "וול E" ו"האביר האפל". בעיני זהו לא רק הסרט הישראלי הטוב ביותר של השנה, אלא הסרט הטוב ביותר של השנה החולפת, ואחד הסרטים החשובים שיצאו השנה בעולם בכלל (לפחות מאלה שראיתי).
לדעתי הוא עומד בכבוד לצד סרטים כ"אפוקליפסה עכשיו", "צייד הצבאים", "מ.א.ש" ו"הגשר על הנהר קוואי", כולם סרטי מלחמה שמראים את חוסר התוחלת והשיגעון שבמלחמה. ולכן הפרס של איגוד מבקרי הקולנוע האמריקאים משמח אותי מאד, ואני מקווה שהוא יצליח להשתחל גם למקומות מכובדים נוספים בעונת פרסי הקולנוע הממשמשת ובאה.
מעניין שאתה אומר את זה...
בדיוק לא מזמן השוויתי את ואלס עם באשיר לאפוקליפסה עכשיו, מבחינת מהות יש להם הרבה מן המשותף. עוד סרט שאני חושב שמעביר את הטירוף שבמלחמה הוא דווקא סרט לא מוכר בשם 'סוף כל המלחמות'..
אגב, גם 'הקו האדום' של מאליק נמצא שם בפנטיאון דנן, לפחות לדעתי.
הממ.. מעניין. סרט שלא שמעתי עליו?
יש לך קישור ל"סוף כל המלחמות?" פרטים, משהו?
הממ.. מעניין. סרט שלא שמעתי עליו?
מאד קל, אם היה לי את שמו של הסרט באנגלית
מאד קל, אם היה לי את שמו של הסרט באנגלית
http://www.imdb.com/title/tt0243609/
הסרט שהכי הרשים אותי בז'אנר הזה הוא 'שטח הפקר' הבוסני.
מצד שני, יכול להיות שהרושם הראשוני שהוא הותיר עלי פשוט היה חזק במיוחד – מעולם לא היה לי את האומץ לראות את הסרט שוב לברר. אבל עדיין, אני אסתכן ואומר שמדובר ביצירת מופת יחידה במינה.
ניתן למצוא את וואלס עם בשיר בDVD?
אם כן, איפה?
אם לא, מתי?
תודה.
ניתן למצוא את וואלס עם בשיר בDVD?
בבלוג של יאירווה פולמן אומר שהוא עובד על הדיוידי בימים אלה, הוא ייצא בהפקה עצמית, ובטח יהיה מוצלח ומושקע!
לעשות קצת סדר:
האם "ואלס אם באשיר" מתחרה על מועמדות לאוסקר בתור:
"הסרט הזר"?
"סרט האנימציה"?
"הסרט התיעודי"?
"הסרט"?
מחק את המיותר.
תודה.
ואלס עם באשיר כשיר במגוון קטגוריות
השתיים הסבירות ביותר הן "סרט האנימציה הטוב ביותר" ו"הסרט הטוב ביותר בשפה זרה" (דהינו, לא אנגלית).
טכנית, הוא יכול להיות מועמד גם בקטגוריות הסרט, הבימוי, התסריט, העריכה, הפסקול, העיצוב האמנותי, הסאונד ועריכת הסאונד הטובים ביותר, אבל קשה להאמין שמשהו מזה יקרה.
אגב, לקטגורית הסרט התעודי הוא לא כשיר
הסיבה לכך היא סעיף לפיו רק סרטים שיצאו עד תאריך מסוים, יכולים להיות מועמדים. זה חוק מאוד מוזר, מכיוון שכמעט בכל קטגוריה אחרת, סרט צריך פשוט להיות מוקרן לפחות שבוע בלוס אנג'לס עד סוף השנה.
תודה, מאמבל.
אגב: לפחות תיאורטית, פיצ'ר שאינו באנימציה ואינו תיעודי כשיר ליותר מועמדויות אם הוא בשפה זרה מאשר אם הוא באנגלית, כי הוא יכול להיות מועמד גם כסרט לא-דובר-אנגלית וגם כסרט השנה.
אבל מצביעי האוסקר
לא רואים את הסרטים הזרים האלה, או שפשוט מתעלמים מהם. כי מעט מאוד סרטים זרים מקבלים מועמדויות בקטגוריות אחרות חוץ מ'הסרט הזר', גם אם מדובר ביצירת מופת.
תיאורטית, נכון
פרקטית, לא. הסיכויים של סרט זר לקבל מועמדות בקטגורית "הסרט" היא מאוד קטנה וכנ"ל לכמעט כל קטגוריה אחרת שהיא אינה הסרט הזר (בימוי, שחקנים, עריכה, צילום וכו')
למעשה הסרט שזוכה כל שנה בהכי הרבה מועמדויות הוא כמעט (נמעת מלהכליל-למרות שאני בספק אם קיים מקרה שסותר את הכלל) תמיד סרט דובר אנגלית.
אגב, בין הסרטים הזרים שפרצו את מחסום השפה וזכו למועמדות לפרס "הסרט" נמצאים החיים יפים של בניני, ואמילי. לכל הזכור לי.
נדמה לי שגם ''נמר, דרקון''.
החיים יפים כן, אמלי לא.
אמלי גם יפה!
אה, היא בסדר כזאת.
אודרי טוטו מדהימה!
אני לא יודעת לגבי אודרי טוטו
אבל אני יודעת שראיתי שבוע שעבר את אמלי וחשבתי שהוא מקסים לחלוטין. פעם אחרונה שאני בורחת מסרט רק כי הוא צרפתי.
זה מעניין, כי ב- TOP10האולטימטיבי שלי הצרפתים מככבים.
הנה כמה סרטים צרפתיים שלא כדי לך לפספס:
הירושימה אהובתי / אלן רנה.
עד כלות הנשימה / גודאר.
400 המלקות / טריפו.