![]() |
||
זה התחיל מוראייטי, שפרסמו את רשימת השחקנים שישתתפו ב'הארי פוטר וגביע האש'. בהתבסס על רשימה זו, הסאן, צהובון מפוקפק, מיהר להכריז שרואן אטקינסון לוהק כלורד וולדמורט, ושאר העיתונים כבר התייחסו לזה כעובדה. |
![]() 07.01.2004
|
יומית
זה התחיל מוראייטי, שפרסמו את
רשימת השחקנים שישתתפו ב'הארי פוטר
וגביע האש'. בהתבסס על רשימה זו,
הסאן, צהובון מפוקפק, מיהר להכריז
שרואן אטקינסון לוהק כלורד וולדמורט,
ושאר העיתונים כבר התייחסו לזה כעובדה.
![](/images/1933.gif)
רשימת השחקנים שישתתפו ב'הארי פוטר
וגביע האש'. בהתבסס על רשימה זו,
הסאן, צהובון מפוקפק, מיהר להכריז
שרואן אטקינסון לוהק כלורד וולדמורט,
ושאר העיתונים כבר התייחסו לזה כעובדה.
לא ברור בכלל איך הסאן הסיקו מסקנה כה קיצונית
אבל מה שכן.. מעניין אם יש אמת בדברים..
טיעונים בעד ונגד:
בעד: רואן אטקינסון, איך שלא תסתכלי על זה, מכוער. והרי ידוע שבסרטים הרעים תמיד מכוערים.
נגד: כמו שהזכירו בלינק, וולדמורט אמור להיראות שלדי ומפחיד. אני מפרשת את זה לא כמפחיד "בוהאהאהא", אלא מפחיד מפני שיש לו נוכחות חזקה ומרשימה. רואן אטקינסון לא מפחיד. כלומר, כן, אם הוא יעשה לי "בו" בסמטה חשוכה אני מניחה שאני אבהל ממנו נורא, אבל אין לו את הסמכותיות הזו שיש לוולדמורט, ושגורמת לכל שאר הקוסמים לשקשק כשהשם שלו רק מוזכר.
עוד בעיה: רואן אטקינסון מקובע עמוק מדי בתודעה הציבורית כמיסטר בין, וככוכב של שלל פארודיות מפגרות (נכון, יש עוד כמה בודדים שזוכרים לו את 'הפתן השחור', אבל הם מעטים). בסצינה הראשונה שלו ב'אהבה זה כל הסיפור', למשל, הקהל התפוצץ מצחוק. למה? כי הם רגילים לצחוק כשהם רואים אותו. לא כי הוא עשה משהו מצחיק במיוחד. עכשיו תנסי לדמיין את תגובת הקהל ללורד וולדמורט בכיכובו של אטקינסון. אין לזה את האפקט הרצוי. זה פשוט לא זה.
הממ..
בנוגע לבעד, הוא אולי מכוער, אבל בצורה חיננית.. אם אפשר לומר. לא מכוער בצורה שבה ניתן לדמיין רֶשע.
ובנוגע לטיעוני הנגד, אני מסכימה בכל פה.. ולראייה "באהבה זה כל הסיפור", כשרק הופיע על גבי המסך, מיד שמעתי איש אחד שואל את אישתו בקול רם "הו, זה מיסטר בין?".
מסכן רואן :( לא ישתחרר מעולם מהדמות הזו. אולי זה לא רע בעצם..
ובכל מקרה, אני מאוד מקווה שהוא לא יהיה וולדמורט. בהחלט לא בעל האפקט הרצוי, ומה גם לא בריא באופן כללי לתדמית הדביל הלא מצוי שלו.
אולי לא רשע, אבל בהחלט מרושע
ברואן אטקינסון נתקלתי לראשונה הרבה לפני מיסטר בין, בקומדיה האהובה עלי 'ארוך ומשגע' בתפקיד הקומיקאי הנאלח רון אנדרסון (הדמיון בשמות "מקרי בהחלט", כל קשר למציאות וכו') ותפקיד השמוק ישב עליו בול. הוא גילם אותו בכשרון ובטבעיות כזו, שעד היום אני חושדת שמתחת לחזות הכאילו חביבה של בין, במציאות הוא לא רחוק מלהיות מיסטר אנדרסון – אני לא אהיה מופתעת לראות אותו בתפקיד מרושע, וממש אין לי בעיה עם זה.
כמו שכתבתי היום על הוגו וויבינג, ברור לי שיש אנשים שלא מצליחים לזנוח במוחם את הטייפ-קאסט של שחקן מסויים ולעולם ימשיכו לראות אותו באותו תפקיד, לא משנה מה יגלם, אבל נו, זו כבר לא בעיה שלי. אני מאמינה שאם שחקן הוא טוב מספיק (ואני נוטה להאמין שאטקינסון הוא כזה) הוא יצליח להיות משכנע גם בתפקיד שונה ב-180 מעלות מזה שהקהל רגיל אליו. גם על יו גרנט היו מספיק שלא האמינו שהוא יודע לשחק עוד משהו פרט לגבר הביישן והמגמגם, והנה ב'יומנה של' הוא הוכיח שכשצריך, הוא יודע להיות מניאק אמין להפליא.
מאוד מעניין מה שאת אומרת, תודה :|
הממ.. ניחתה עליי רוחו של הבלוג הידוע.. ששכחתי את שמו.. לא משנה.
בכל מקרה, אם אכן אטקינסון יגלם את וולדרמוט, זו תהיה תפנית מעניינת בקריירה שלו, ובכלל זה יתן "ניחוח", או שמא "צליל" או משהו שכזה, שונה מאוד לסרטים.
מעניין!
רואן אטקינסון?
כלורד וולדרמוט? היש דבר דבילי מזה? זה כמו ללהק את… לא. אני לא מצליח לחשוב על ליהוק מטופש יותר.
אבל אני לא מבין במיוחד את היומית הזאת – זה אמת או לא?
קצת סדר:
עובדה: בוראייטי פרסמו את מה שאמור להיות הקאסט של 'הארי פוטר וגביע האש'.
עובדה: השם של רואן אטקינסון הופיע שם.
קפיצה לוגית מרשימה שכרגע היא לא יותר משמועה: רואן אטקינסון יגלם את וולדמורט.
אבל רגע...
מיסטר וולדר-בין זה מגוחך מספיק, אבל אני לא מעלה בדעתי איזו דמות *אחרת* הוא יכול לגלם בסרט הזה. אולי את גמדונת-הבית וינקי?…
כלומר רוב הסיכויים הם
שהוא יופיע בתפקיד דומה לזה של ג'ון קליז, נגיד. איזה רוח רפאים שטותית במיוחד. דווקא נראה לי סביר.
בהחלט הייתי מהמר על פיבס
מצד שני, באמת יש לא פרצוף שלא כדאי להסתכל עליו, ועדיף לא להזכיר את השם שלו….
לא=לו!!
ברור שלא
הרי אם בסרט הראשון מה שרואים מוולדמורט כל כך רציני ו(אמור להיות) מפחיד, למה שברביעי זה יהיה וללדמורט מגוחך, ועוד בסצינה שאמורה להיות די מפחידה.
חוץ מזה, יש כל כך הרבה דמויות חדשות בספר הרביעי שאני לא מבינה איך הם ישר קפצו לוולדמורט. אפילו ריטה סקיטר נשמע יותר הגיוני מזה.
איפה זה?
מישהו יודע איפה אפשר למצוא את רשימת השחקנים המלאה? (פרט לעיתון וראייטי, שאני כמובן מנוייה שלו אולם לעולם אינני קוראת אותו. זה המוני מידי.)
מאיפה התמונה המקסימה?
ואבוי, יצילנו מידו של זה וכו'…
בקשר למי הוא עוד מתאים לשחק, מה בנוגע לכוכב קווידיץ' הזה שמדבר מוזר? (קרום?)
קרום אמור להיות תיכוניסט
רואן אטקינסון לא יהיה אמין בתור ספורטאי בתיכון גם מתחת לעשר שכבות איפור (אולי 11). אם כבר יש דמות שמתאים לו לגלם, זה פיבס. אפשר רק לקוות שבניגוד לג'ון קליז, יהיו לו יותר משתי שורות בכל הסרט.
מצאתי אותה דרך דוד גוגל.
זו התמונה המלאה:![](http://www.fromtheheartpostcards.com/greetingcards/hp29.jpg)
היא לקוחה מאתר גלויות-אונליין כלשהו, וגלויות הארי-פוטר נוספות ניתן לבחור כאן (יש עוד כמה עמודי גלויות להארי פוטר, אבל הן "רגילות" יותר): http://www.fromtheheartpostcards.com/HarryPotter2.html
האמת היא
שלא משנה איזו תמונה יש ביומית, ובלבד שזה חסך מאיתנו בהייה בפניו מדושנות העונג של מיסטר אטקינסון עד מחר בצהריים.
רק מהמחשבה הזאת אני נהיה קצת יותר חולה.
מצאתי אותה דרך דוד גוגל.
הי יש שם תמונה שאין סיכוי שלא היתי מזהה.
הגלויות האלה שיכות לאמנית מאלף ווד! למי שמעונין יש להם ה-ר-ב-ה מ-א-ד! תמונות של כל מה שקשור להארי פוטר.
SIGS עושה צעד מוטעה ומשתמשת בחוש הומור
אם רואן אטקינסון יהיה ולדמורט אולי יכולים ללהק את וודי אלן לדמבלדור?
![](/static/emo/wood.gif)
למה לא ללכת רחוק יותר? תני לו את תפקיד סנייפ.
או הארי.
לשניהם יש משקפיים, לא? וזה יתאים כשהם יגיעו לצלם את הסרט החמישי, לוודי אלן יש בדיוק את מראה "אני מסכן, אני אומלל, אף אחד לא מעריך אותי". ;)
טעות גדולה
אם הוא יבחר
– לדעתי ממש טעות גדולה.
וולדמורט אמור להיות מפחיד וערמומי כזה ,שאנשים אמורים להיות מפוחדים ממנו .ורואן אטקינסון זה ממש לא האיש.
וגם אני לא סבלתי את הוולדמ ורט של הסרט הראשון.
אוף!
אם זה נכון אני ממש ממש אתאכזב…
אני מסכימה עם כל מילה שנאמרה קודם על חוסר ההתאמה שלו לתפקיד. אולי הוא דווקא ישחק את מודי? לזה הוא עוד יכול (קצת) להתאים. לפחות להתאים לזה יותר מאשר לדמות של וולדמורט.
ובכל אופן – אני מספיק אצטרך להתרגל לגארי אולדמן בתור סיריוס – שאני פשוט תיארתי אותו שונה *לגמרי*. אני לא יודעת איך אני אראה מעבר לשחקן.
אני מקווה שבתור לופין הם יבחרו מישהו מתאים כי אני לא אוכל להתמודד עם יותר מדי סתירות פנימיות בין הדמיון שלי לדמויות/שחקנים.
קראתי פעם שישחק אותו כריסטיאן בייל. אני עדיין לא סגורה אם הוא יסתדר לי בפאזל. מישהו יודע אם הליהוק הזה סופי?
(אה, ואיפה אפשר לראות את הרשימה שפורסמה של השחקנים?)
לא יודע.
אני, כששמעתי שג'ון רייס דיוויס יגלם את התפקיד של גימלי, לא יכולתי להאמין. הבחור הוא מטר תשעים, הרי, לא ככה דמיינתי את הגמד הזה!
לא יודע.
מטר תשעים? יש לך כתובת אינטרנט עליו?
נו, טעיתי בכמה סנטימים.
http://www.imdb.com/name/nm0722636/bio
לפי השניה בפרומו,
לופין הוא ג'ינג'י עם שפמפם. בהחלט הכי רחוק מאיך שתיארתי אותו, מהקאסט הנוכחי.
תכירי את פרופ' לופין
כאן:
http://www.david-thewlis.com
איך הוא ביחס לציפיותייך?
ציפיתי ליואן מקרגור
תכירי את פרופ' לופין
דומה מידי לטומי (טובי?) מגוויר (ספידרמן)
תכירי את פרופ' לופין
נו טוב, יכול להתאים לא?
אני אאלץ "להסתפק" בזה (לפחות עד שיחליטו לשים אותי בתור מלהקת. ואז *אני* אחליט את מי לשים שיהיה בדיוק כמו ש*אני* דמיינתי…!)
______________
kitten ברגע שגעון גדלות.
בתקווה שיעבור עד מחר, אחרי שהשפעת התרופות נגד הצטננות תפוג.
הממ... צריך לראות אותו עם שיער ארוך
דווקא הליהוק שהכי לא מסתדר לי הוא של גארי אולדמן בתור סיריוס בלק. בספר החמישי נאמר יותר מפעם אחת שבלק הוא גבר בעל פנים נאות. לא שאני ממש מי שיכול לקבוע, אבל עם כל הכבוד לגארי אולדמן (ויש כבוד), הוא לא בדיוק בקריטריון.
בעיני גארי אולדמן נאה
במידה מספקת לסיריוס (שאכן, בספר החמישי מתואר יותר מפעם כנאה מאוד, מסובב ראשים אפילו). מה שמפריע לי יותר זו אי ההקפדה על פרטים קטנים, כמו העובדה שסיריוס ברח מהכלא עם שיער שחור ארוך עד המותניים, ואילו גארי אולדמן מחזיק בשיער חום סתמי עד הכתפיים (לפחות בתמונות שיצאו בינתיים מהסרט). היית חושב שאחרי העבודה שעשו על השיער שלו בסרטים אחרים (מקריח מקורזל ב'המועמדת', או הדבר המחריד הזה ב'אלמנט החמישי') לא צריכה להיות בעיה לסדר לו שיער שחור, ארוך וחלק, לא?
טוב, זו כנראה השעה המאוחרת שגורמת לי להתעכב על שטויות מהסוג הזה…
אני מאוד מסכימה איתך
גם אני חושבת שזה נורא לא מתאים שגארי אולדמן יהיה סיריוס בלק. אני דמיינתי אותו בצורה אחרת לגמרי, וחוץ מזה, אמור להיות לו שיער שחור ארוך, לא? והוא גם אמור להיות נאה…
לא שאני חושבת שגארי אולדמן מכוער במיוחד, אבל הוא גם לא נאה במיוחד
אטקיסון=בגמן
אני מהמרת שרואן אטקינסון יגלם את לודו בגמן, כי הוא דמות טיפשית, ממש כמו הסטריאוטיפ של אטקינסון.
אבל בגמן
הוא מהספר הרביעי בכלל!
והספר הרביעי הוא 'גביע האש', לא?
כולכם פויה.
היי! גם אני בדיוק חשבתי ככה!
זה אפילו די יתאים לו!
תזכירו לי מי זה?
ראש המחלקה לספורט ומשחקי קוסמים, משהו כזה
תודה.
אבל ככה לעשות לה? שימו לב למשפט השני.
http://e.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=item&path=6&id=489026
נמרודי בוחש בקדרה
גם מעריב מיהר לצטט את ה"סאן": http://images.maariv.co.il/channels/5/ART/623/818.html
כשבינתיים, ב-bbc.co.uk
כבר ציטטו את הסוכנת של אטקינסון כשהיא אומרת שלא הוצע לו תפקיד וולדמורט, ויותר מזה – לא בטוח שהוא בכל ישתתף ב'גביע האש'.
תראו, אם הם היו מספיק טיפשים כדי ללהק
את רדקליף לתפקיד הארי, אין סיבה שהם לא ילהקו את אטקינסון לתפקיד ההזה שאין להגיד את שמו…
תראי, הבנו כבר שאת שונאת
את רדקליף, ואת אליז'ה ווד.
גם הבנו שאת חושבת שבראד פיט ואורלנדו בלום הם חתיכים.
היי, אני לא דיברתי על בראד פיט.
הוא זקן מדי. ואני גם לא שונאת את ווד. הוא פשוט שיחק נורא בשר הטבעות. אבל הוא חמוד.
בראד פיט זקן מידי?
ניסוח עדין יותר- פאסה.
תראי, הבן אדם כבר בן 40
ולא נראה יום יותר מיאמי.