מסמכים מודלפים סודיים מסגירים שה-CIA מחפש את אלון אבוטבול. טוב, לא אבוטבול עצמו, אלא מדען גרעין רוסי בשם לאוניד פאבל, שנראה די דומה לו. טוב, לא ה-CIA האמיתי, אלא חיקוי. טוב, לא מסמכים מודלפים אמיתיים, אלא (לפי כל הסימנים) חלק מקמפיין ויראלי ל"עליית האביר האפל".
בקיצור, ל-Wired נשלח המסמך הבא:
במקביל, מסמך שונה באותו נושא הגיע לידי Empire.
שליחת מסמכים מזויפים עם רמזים לעלילת הסרט זה בדיוק הסגנון של הקמפיין הויראלי שסדרת באטמן של נולאן מתמחה בו. האיש שבתמונה – כפי שגם באתרים זרים כבר זיהו – נראה כמו אלון אבוטבול, מה שמתאים לדיווחים על כך שהוא מגלם "מדען מטורף" בסרט.
בהנחה שכל חלקי הפאזל באמת מתאימים, זה כנראה אומר שהתפקיד של אבוטבול בסרט, ככל הנראה, משמעותי יותר מתפקידי "טרוריסט מס' 8 שנורה למוות בדקה השניה של הסרט" ששחקנים ישראליים מסוימים (אקי אבני) מתמחים בהם. מצד שני: לאוניד פאבל, מדען רוסי?! אבוטבול לא נראה ולא נשמע כמו רוסי. אוקיי, הסטנדרט האמריקאי לגבי מבטאים אומר שכל עוד אתה לא נשמע אמריקאי אתה יכול להיות מכל מקום, אבל חסרים שחקנים רוסים בעולם, שהיו צריכים לקחת לתפקיד שחקן ממוצא מצרי-אלג'יראי? ליהוק מוזר. לא שאני מתלונן.
בסלאשפילם כבר ניסו לפענח את הסיפור והגיעו לספקולציות מרחיקות לכת בקשר למשמעות העניין לגבי עלילת הסרט – שהם ספוילרים קשים, אם הם נכונים; הקריאה על אחריותכם.
טעות
בסרטים אם אתה לא אמריקאי אתה בריטי
רק רוצה לקחת קרדיט אם אפשר
אם לא הייתי מפיץ את השמועה שאבוטבול לוהק לסרט, אז אף אחד לא היה יודע במי מדובר, הם כנראה גם לא היו עולים על זה שמדובר בקמפיין ויראלי ל"עליית האביר האפל" כי חוץ מאבוטבול אין שום סימן לזה.
בעצם, אני בכלל תוהה אם היו מפרסמים את המסמך הזה ולא משהו אחר כתחילת הקמפיין הויראלי לו ידעו בוודאות שיעלו מהר מאוד שמדובר במשהו שקשור ל"עליית האביר האפל". הם הרי רצו שיעלו על זה שמדובר במשהו שקשור לאביר האפל, לא?
העובדה שהשמועה על אבוטבול קיבלה הרבה כותרות הגיעה גם לאולפני וורנר שהחתימו אותו על חוזה סודיות עליו לא היה חתום לפני זה בגלל זה (כפי שסיפר על זה בראיון לערוץ 2).
ככה שהם ידעו שהרבה אנשים כבר יודעים מי זה אבוטבול ומזהים את הפרצוף שלו.
ועוד סיבה שהיתה להם להתחיל איתו את הקמפיין הויראלי
היא שהתיאור של הדמות שהוא לוהק אליה בסרט, "מדען מטורף", גררה גל מטורף של שמועות על איזו דמות של נבל הוא ישחק. וכולם כמובן שוב חשבו על דמויות כמו הוגו סטריינג' ורידלר.
כנראה שרצו גם לתת למעריצים את התשובה ולהראות להם שמדובר בדמות חדשה לגמרי (כנראה, אלא אם השם במסמך הוא שם לכיסוי ולא שמה האמיתי של הדמות כמו שראיתי שכמה אנשים ברשת העלו כתאוריה אפשרית).
זכרוני מטעני. מה היו הקמפינים הויראליים לסרטים הקודמים?
(ל"ת)
רשימה חלקית
http://www.ropeofsilicon.com/complete_list_of_the_dark_knight_viral_sites/
עם כל החדשנות החזותית שנולאן הביא לסדרה
קצת קשה לי להאמין שמישהו מבעלי הזכויות על הדמות ירשה לו לעשות דבר כזה בסרט, גם אם אחרי הסרט אמור לבוא ריבוט נוסף של סדרת הסרטים. זה פשוט קיצוני מדי (אפילו שבקומיקס גות'אם כבר נחרבה פעם ברעידת-אדמה).
אני דיי בטוח שהדבר האחרון שחסר לסרט הזה
זה פרסום.
אלון אבוטבול נראה מספיק רוסי.
השם "ליאוניד פאבל", לעומת זאת, נראה כמו חיקוי עלוב של שם רוסי.
אוף טופיק (אבל עדיין בנושא של באטמן)
את הקטע המעולה הבא מ-SNL (עם סטיב בושמי בתפקיד קומישינר גורדון) ראיתם? (תודה לאפי טריגר)
http://www.hulu.com/watch/306771/saturday-night-live-snl-digital-short-batman
זה אמנם hulu, אבל זה פתוח לצפייה מישראל…
ראיתי אתמול P:
בהחלט משעשע. גם COLLEGE HUMOR עשו סרטון דומה:
http://www.youtube.com/watch?v=kC4cvNxvg7M
ועוד כמה משעשעים:
באטמן פוגש את הרידלר – http://www.youtube.com/watch?v=SVW6SH2bjYQ
באטמן בוחר את הקול שלו – http://www.youtube.com/watch?v=pbUzeY6wLp4
והנה מה שפרסמת, למי ש HULU לא עובד לו.. – http://www.youtube.com/watch?v=tduQ2icw6VE
מסקרן ביותר
תמיד הקמפיינים הויראלים של נולאן טובים. אני לא אקרא את התאוריות מחשש לספולירים, אבל נראה מה יגיע בהמשך.
אגב, רק לי אבוטבול מזכיר בפרופיל את קלייב אוון?
נולאן אוהב לגוון עם השחקנים שלו, שבאים מכל העולם
כריסטיאן בייל, טום הארדי, גארי אולדמן, טום וילקינסון (פלקון) ומייקל קיין הם בריטים, ליאם ניסן וקיליאן מרפי (הדחליל) מאירלנד, הית' לדג'ר היה אוסטרלי, מריון קוטיאר היא צרפתיה ומורגן פרימן בכלל אלוהים.
וזו גם לא הפעם הראשונה שהוא מעדיף ללהק לא-רוסים לתפקיד של רוסים בסרט באטמן. ב-"האביר האפל" הייתה זו הדייט הרוסיה שלו, נטשה, שגולמה בידי שחקנית מצרפת.
בקיצור, שאפו לנולאן. זה לא שבסרטים שלו שמים לב למוצא המקורי של השחקנים. לשם שינוי מישהו משריין מקומות רבים לשחקנים מחוץ לארה"ב בסרטי בלוקבאסטר המתרחשים בארה"ב.
שמתם לב לתאריך הלידה במסמך? 1948!!
אבוטבול נולד ב-1965, מה שאומר שיוצרי הקמפיין הוסיפו לו 17 שנה. אני במקומו הייתי נעלב…
אבוטבול הוא מדינת ישראל!
נולאן משתמש בו כביקורת על מדיניות הגרעין של המדינה!
או שלא.
תיזהר, דוויין פרצ'י עוד יקרא את מה שאמרת
ואז יכתוב על זה מאמר שהמסר שלו לגמרי מנוגד למה שהתכוונת.
LOL
(ל"ת)
מן הסתם
מכיוון שהם הניחו כי לא כולם יזהו את אלון אבטובול, הם שתלו את תאריך הקמת המדינה כסוג של רמז.
לא רק זה
שים לב לתאריך הלידה המלא, 2 במאי 1948, 12 ימים לפני הקמת המדינה. רמז כלשהוא לישראל?
יכול מאוד להיות
שהבחירה באלון אבוטבול לקמפיין הויראלי היא בגלל שהוא שחקן זר ולא מוכר יחסית.
אם זה היה שחקן מוכר מהמשתתפים בסרט, היו מזהים בשנייה שזה קמפיין ל"עליית האביר האפל"… (מזהים גם ככה. אבל זה רק בגללנו, הישראלים)
אז לא חייב לרמז דווקא על תפקיד גדול בסרט.
אז מה שאתה אומר
זה שהם משחררים קמפיין ל"עליית האביר האפל", אבל לא רוצים שאף אחד ידע שזה קמפיין ל"עליית האביר האפל"?
בוודאי, זאת כוונת המשורר
תסתכל על המסמך, אתה רואה בו איזשהו משהו שמסגיר שזה קמפיין ל"עליית האביר האפל" חוץ מאלון אבוטבול (שאת זה שהוא משחק בסרט אתה יודע מידע אישי)?
הם כמובן לא מעוניינים שלא ידעו לעולם שזה קמפיין ל"עליית האביר האפל", אלא שייקח זמן עד שיבינו (ועל הדרך, גם ליצור באזז תקשורתי).
הבעיה שלא לוקח זמן להבין
מספיק שאתר בידור אחד או שניים ברשת מפרסמים שזה קמפיין לסרט, ובשנייה זה מתפשט ברשת. עכשיו כל אתר בידור שתכנס, תראה 'החל הקמפיין הויראלי של עליית האביר האפל'. אין ממש מקום למסתורין..
אבל הכל בינתיים זה רק השערות!
אין עדיין אף הודעה רשמית שמאמתת את זה.
למרות שזה ממש לא סביר, קיים עדיין הסיכוי הקטן שפתאום תתקבל הודעה רשמית שזה בכלל קמפיין לסרט אחר, ותמיד צריך להיות ער לסיכוי הזה.
קשה לי מאוד להאמין
אין הודעה רשמית, אבל זה כתוב בכל אתר בערך. וגם לפי ימד"ב זה הסרט היחיד בעתיד הקרוב של אבוטבול.
כמו שאמרת, יש סיכוי שזה משהו אחר, אבל הוא מאוד מאוד קלוש לדעתי…
העניין בעיני הוא לא האלמוניות של השחקן
אלא בכך שמדובר בדמות משנית (אך כנראה משמעותית) בעלילה. מה שמאפשר לחשוף עליה פרטים מבלי לחשוף יותר מדי על העלילה. דרך טובה לעורר שפע של ספקולציות לא מבוססות.
זה נכון
כמובן שהמידע שסופק די מועט ומעורר הרבה תאוריות וספקולציות, אבל הסרט המדובר די ברור. אם זה היה קמפיין של סרט לפני 20 שנה וזה היה איזה פלייר או משהו שהיו מחלקים ברחוב כדי לעורר סקרנות, אז אולי היה לוקח זמן עד שמבינים, כי באמת אין שום אפשרות לקשר בין זה ל'באטמן' לפי התמונה בלבד. אבל בעידן של היום, כמו שאמרתי, תוך שנייה זה מתפשט ומסוקר בכל רחבי הרשת. קיים סיכוי שזה בכלל לא אלון אבוטבול אלא מישהו ממש דומה לו וזה בכלל קשור לסרט אחר (או שאלון אבוטבול באמת מבוקש ע"י ה CIA, והוא היה מדען רוסי במסווה כל הזמן הזה), אבל שוב, הוא קלוש.
קשה שלא לזהות את אבוטבול עם האף הייחודי שלו.
(ל"ת)
אבל ככה זה בקמפיינים ויראליים, לא?
כלומר, אני לא מבין גדול, ועקבתי עד היום אחרי קמפיין ויראלי אחד ("סטארטרק", שהחל נפלא אך הסתיים בצורה מבישה ביותר) ורבע ("האביר האפל"), אבל לא נראה לי שמתישהו מגיעה הודעה רשמית שמאמתת.
כל הקטע הוא שזה משחק כזה, שכולם משחקים בו ומעמידים פנים. אנחנו יודעים שזה בקשר לסרט, מקבלים את המידע כאילו זה אמיתי וה-CIA באמת מחפש מדען בשם הזה. האולפנים לא מודים שזה קשור אליהם, ואף אחד לא מרגיש דביל שהכל דמיוני, בדיוני ולא קיים.
כל הודאה מצד האולפנים/מפיקים שזה קמפיין ויראלי תהרוס את ה"משחק"/האשליה/הקסם/הקיר הרביעי, או איך שתקרא לזה.
אגב, בתור מי שמאוד מסוקרן לראות איך זה יתפתח אך בו זמנית אין לו כוח לקרוא אפילו את המסמכים הנ"ל של ה-CIA, אשמח לקבל פה עדכונים (מהדג או מהמגיבים) מדי פעם על הקמפיין הנוכחי בכלל, ובהקשר של אבוטבול בפרט.
מבחינתי הודעה רשמית זה גם הסרט עצמו
רק אז נוכל לדעת באמת אם כל הדברים שכתובים במסמכים האלו נכונים.
אוקיי. הגיוני.
רק תהיה מוכן לזה שלפעמים אין שום התייחסות לדברים האלה בתוך הסרט ("סטארטרק", למשל). למה? לך תבין. אני מניח שהם לא רוצים שאנשים ירגישו שהם מפספסים דברים אם הם לא עקבו אחרי הקמפיין הויראלי. מצד שני, זה לא חייב להיות מורגש או כואב למי שלא צפה. יש דרכים לעשות דברים כאלה, מן הסתם.
אתה מבין שאת הקמפיינים מכינים אחרי הסרט?
למקרה שלא הבנת את ההודעה שלי, כשתבוא הודעה רשמית (בסרט, או לפני הסרט) שלדמות של אלון אבוטבול קוראים לאוניד פאבל, זה מספיק בשבילי.
סגור.
(ל"ת)
מצחיק אותי שממשיכים להתייחס לזה כקמפיין ויראלי
זה לא ויראלי. הפרסומת של אולד ספייס הייתה ויראלית. הקמפיין של דורקס עם הבולבולים היה ויראלי. אבל פה אנשים לא שולחים את זה לחברים שלהם כי זה מגניב או מצחיק, ולא עושים מחוות. אחרי גיגול של "ליאוניד פאבל" קיבלתי (בעיקר) אתרי קולנוע שאומרים תראו איזה יופי, יש קמפיין לסרט החדש של באטמן, וזה צריך לעניין אתכם כי באטמן זה מעניין.
אז זה לא ויראלי, זה בסה'כ טיזר מוצלח. כמו שלא כל סרט בתלת מימד וקצת באסים בפסקול הוא הרפתקה אפית.
אני חושב שהכוונה היא "קמפיין שמקווה להיות ויראלי"
"…ומשתמש באותם אמצעים שהשתמשו בהם קמפיינים ויראליים מוצלחים". באותה מידה שסרט יכול להיות אפוס אפילו אם בסוף הוא מחורבן ובכלל לא אפי. זו הגדרת סוגה, לא תיאור של התוצאה.
המונח "קמפיין אינטרנטי" מספיק טוב?
כי זה קמפיין… והוא ב… אינטרנט…
בהעדר שם אחר, זה השם, לא?
זה לא סתם באנר פרסומי לסרט, זה משהו יותר מורכב מזה, שלפעמים כולל אתרים מיוחדים רק לצורך הקמפיין הזה, לפעמים כולל פעילויות חוץ-אינטרנטיות(!). אז אולי פעם זה נחשב ויראלי והיום לא. אבל בהעדר שם אחר (למיטב ידיעתי), זה השם.
ונראה לי שהשם טיזר כבר תפוס בעולם הקולנוע למשהו אחר.
לא
זהו טיזר. בדיוק כמו שהאתר "I beleive in Harvie Dent" היה טיזר לסרט הקודם.
ויראלי, כפי שOctarine ציין היטב, זה קמפיין שמקודם על ידי הצופה בו ולא על ידי החברה המייצרת.
פוסטר חדש לסרט
מדכא יותר מאי פעם. סוף האגדה.
הפוסטר מדהים
ואכן מדכא.
אני לא יכול להפסיק לבהות במסיכה של באטמן.
למה לעזאזל אין איימקס נורמלי בארץ?
(ל"ת)
שאלה טובה
יש IMAX דיגיטלי בלבד בקריון ובבאר שבע שגם הם בקושי מקרינים סרטים, אם הם קיימים בכלל.