נגיד יש לכם סדרת סרטים מצליחה. מצליחה מדי. כל השחקנים נהיו מפורסמים, ועכשיו הם פתאום דורשים המון כסף לכל סרט. אפילו הילדה המעצבנת צבעה לבלונד והפכה לכוכבת של סדרת טלויזיה מצליחה עם ערפדים, ועכשיו לא זזה לשום מקום אם לא משלמים לה ונותנים לה להתפשט. מה עושים? א. מזמינים שוב את השחקנים על חשבון תקציב הפיצוצים. ב. עוזבים את הסדרה ובמקומה מפתחים סרט חדש ומקורי. ג. פריקוולים! אם עניתם א. או ב., ברור שלא הייתם בסביבה בשנים האחרונות. פריקוולים הם פתרון קל ופשוט. ושחקנים כידוע לא מזדקנים לאחור אלא אם כן הם בנג'מין באטן (שאם חושבים על זה, היה גם הוא סוג של מוטנט), אז הקהל יסלח לכם אם תלהקו במקום השחקנים היקרים שלכם שחקנים אחרים, זולים הרבה יותר, מתוך רצון כן לחקור את הרקע של הדמויות, להראות מה הפך אותן למה שהן ולעשות עוד כמה ג'ובות מהפרנצ'ייז.
אם כן, "אקס-מן: ההתחלה" הוא מוצר-לוואי הוליוודי, ניסיון שקוף לסחוט עוד כסף מסדרה שעבר זמנה. ולכן מפתיע לגלות שהוא סרט מעולה לחלוטין.
עבור הרבה אנשים, הרגע שבו סדרת אקס-מן התחילה להידרדר היה הרגע שבו בריאן סינגר, שביים את שני הסרטים הראשונים, עזב אותה. בסרט הזה הוא חזר, גם אם בתפקיד ייצוגי של מפיק. אבל גם אם הוא לא הבמאי, רוחו של סינגר שורה על הסרט. "אקס-מן: ההתחלה" הוא המשך נאמן של הסדרה של סינגר, הרבה יותר משני הסרטים הקודמים. אם אהבתם את "אקס-מן 2" אבל שנאתם את "וולברין", זה בדיוק הזמן לחזור. כואב לחשוב שמתיו ווהן ("אבק כוכבים", "קיק-אס"), שביים את הסרט הזה, היה הבמאי המיועד של "אקס-מן 3" עד שרגע לפני הצילומים פרש בגלל סכסוך עם האולפן. בעולם מקביל, טרילוגית אקס-מן הראשונה הסתיימה באופן מושלם.
הסרט לוקח סצינה אחת מתוך הסרט "אקס-מן" המקורי, ובונה עליה סיפור שלם. סצינת הפתיחה היא שחזור מדוקדק של ההתחלה של הסרט הראשון, שבה הילד היהודי אריק לנשר מופרד מהוריו במחנה ריכוז נאצי. אבל עכשיו אנחנו מגלים גם מה קרה אחר כך. מגניטו תמיד היה נבל מנומק, אבל הסיפור המפורט שלו, כפי שהוא מובא בסרט הזה, הופך אותו ליותר מזה: לא בטוח שעדיין אפשר לקרוא לו נבל בכלל. אם היו עושים סקר בסוף הסרט בקרב הקהל, רבים היו בוחרים בצד שלו, ולא היו חושבים שהם בצד של הרעים.
הסרט לוקח משפט בודד שמיסטיק אומרת ב"אקס-מן 2", ובונה ממנו דמות שלמה עם עלילת משנה מרתקת, ועוד זווית ראיה על האנלוגיה בין המוטנטים לבין כל קבוצה נרדפת אחרת – שחורים, הומואים, או (ובסרט הזה ההשוואה בולטת הרבה יותר) יהודים. זאת בוודאי לא היתה הכוונה המקורית, אבל אפשר היה לבנות תזה שמשווה את הגישות של מגניטו ופרופסור X לימין ולשמאל הישראליים – אבל רק אם בא לכם להרוס לעצמכם סרט אקשן מגניב עם פוליטיקה, ולמה שתעשו את זה?
אריק נפגש בסופו של דבר עם צ'רלס אקסווייר, בשנות השישים, ויחד הם יוצרים את מה שברבות הימים, אנחנו יודעים, יהיה בית הספר למוטנטים של פרופסור X. בינתיים, ברקע מתרחש משבר הטילים בקובה (שבטח לא ידעתם שהיה נקודת מפתח בהיסטוריה של המוטנטים בעולם). יש פה הרבה דמויות, הרבה כוחות והרבה עלילות מצטלבות, אבל אין בעיה לעקוב אחרי כולן. ג'וס ווידון צריך לקחת שיעורים מווהן לקראת "האוונג'רס".
לוקח זמן להתרגל לשחקנים החדשים בתפקיד הדמויות הישנות. למגניטו יש נעליים ענקיות למלא: מעט מאוד אנשים יכולים להשתוות לסר איאן מק'קלן. לזכותו של מייקל פסבנדר, הוא לא עושה חיקוי. מגניטו הצעיר שלו הוא דמות שונה מהדמות של מק'קלן, אבל הוא מוצא דרכים חדשות משלו להיות זועם ומגניב. ג'יימס מקאבוי מגלם את צ'רלס אקסווייר כשהיו לו פחות גלגלים והרבה יותר שיער, ומוסיף לו אישיות שמעולם לא היתה לגירסת קפטן פיקארד, אם כי היא לא בהכרח חיובית. צ'רלס אקסווייר כאן הוא אידיאליסט, מנהיג מלידה, ופוץ לא קטן. אבל דווקא הצדדים המעצבנים באישיות שלו הופכים אותו לאנושי יותר; אף אחד לא נולד זקן חכם בעל ניסיון חיים שפולט משפטי זן בלי להזיז את השפתיים.
בקשר למיסטיק, אני בטוח שלג'ניפר לורנס יש בשורשי השיער הכתום יותר כשרון משיש לרבקה רומין בכל גופה הכחול והמכוסה קשקשים – אבל את זה אני אומר לא על סמך הסרט הזה, אלא בזכות "קר עד העצם", שבו לורנס מדהימה באמת. אם יהיו המשכים ל"ההתחלה" – וכדאי שיהיו – אני מקווה שהיא תתבטא יותר. קווין בייקון הוא סבסטיאן שאו, האיש הרע, והוא היחיד שמשחק "דמות קומיקס" עד הסוף. הוא צחקקן מרושע, מין נבל ג'יימס בונדי, וזה עוזר שלצידו עומדת ג'נוארי ג'ונס בתפקיד אמה פרוסט, נערת-ג'יימס-בונד המדהימה ביותר שמעולם לא היתה בסרט של ג'יימס בונד, והזוכה הבלתי מעורערת בפרס מחשוף השנה 2011.
לא קל לשמור על המשכיות עם עולם מלא בעשרות דמויות שכבר נבנה בארבעה סרטים – שלא בטוח ששמרו על נאמנות גם בינם לבין עצמם. אם אני לא טועה, הסרט מתעלם לחלוטין מ"אקס-מן המקור: וולברין" (שבו הופיעה גירסה שונה לחלוטין של אמה פרוסט), אבל שומר על נאמנות לסרטים האחרים בסדרה – אם כי יש גם צרימות: הייתי מאמין שמיסטיק היתה בנקודה כלשהי מזכירה את העובדה שהיא במשך שנים חברתו הטובה ביותר של פרופסור X.
וכמובן, יש גם נקודות טפשיות. זה סרט קומיקס, אחרי הכל, ונקודות מגוחכות הן חלק בלתי נפרד מהז'אנר. אחרי הכל, כל הקונספט של האקס-מן טפשי אם חושבים עליו יותר מדי – אנשים פשוט לא נולדים פתאום עם כנפיים של שפירית, לא משנה כמה מגניב זה נראה. האבולוציה לא עובדת ככה. האופן שבו צ'רלס נוגע ברקה שלו בכל פעם שהוא מפעיל את כוחותיו, כאילו היה איזה אורי גלר, נראה ממש טפשי. באנשי, אחד מהמוטנטים הצעירים שמצטרפים לחבורה, מנצל את כוחותיו כדי לעוף באופן מגוחך. אבל זה בסדר, כי למרות הנושאים הרציניים, הסרט אף פעם לא רואה את עצמו כקודר או חשוב מדי. זה סרט גיבורי-על, וזה סרט כיפי. בנוגע להומור בסרט, אומר רק זאת: הסרט הזה כולל את הרגע הכי מצחיק שראיתי בקולנוע בשנים האחרונות. זאת סצינה קצרצרה ומושלמת, ואני מקווה שמישהו יכוון מצלמה אל הקהל באולם קולנוע מלא במעריצים של האקס-מן ויעלה לרשת את הסרטון שמראה אותם צופים בה. אנשים פשוט לא הצליחו להירגע, וצחוקי-משנה נרשמו זמן רב אחר כך.
הצד הפחות מוצלח של הסרט הוא דווקא מה שאמור להיות מובן מאליו בסרטים מסוג זה: האפקטים. התקציב המופחת ביחס לסרטים קודמים ניכר לא רק בהחלפת השחקנים. ביסט בגירסה הכחולה שלו נראה טוב הרבה יותר ב"אקס-מן 3" – לפני חמש שנים – מאשר כאן, וכמה סצינות אקשן לקראת הסוף נראות כאילו נוצרו על מחשב אישי, ולא עם כרטיס המסך הכי חדש.
וכרגיל, התלת-מימד בסרט גרוע מאוד ולא מוסיף לו שום דבר. למעשה הוא כל כך גרוע שאפילו לא טרחתי להרכיב את המשקפיים, ואני לא חושב שהפסדתי משהו. בעצם, עכשיו כשאני חושב על זה, בכלל לא נתנו לי משקפיים בכניסה לאולם. וגם לא גבו ממני מחיר מופקע בקופה. הייתכן? סרט גיבורי-על שמוצג בשני מימדים בלבד?! זה עדיין חוקי?!
כל קיץ צריך סרט אחד לפחות כמו "אקס-מן: ההתחלה". זה סרט שמוכיח שאפשר להיות בוגר יותר בלי להיות אפל יותר; שאפשר בהחלט להסתדר היטב בלי תלת-מימד; שפריקוול – מי היה מאמין – יכול להיות טוב; והכי חשוב, שסרט-קיץ יכול לבצע את תפקידו – ולהיות מבדר, מגניב, מצחיק ומרתק – גם אם הוא משקיע בדמויות ובתסריט יותר מאשר בפעלולים. תודה לך, מתיו ווהן.
יאי, ביקורת!
באתי עם כאב עמוק בלב שנבא מאכזבה אדירה משני הסרטים האחרונים בסידרה [אקס-מן 3 ו-וולברין] אב לע םשביב של תקווה שהבפעם יהיה יותר טוב.
אין מה להגיד – זה הסרט הכי טוב בסידרה, ללא עוררין. כל כך נהנתי, הוא היה פשוט טוב. לא רק כסרט פריקוול [או המשך סידרה] אלא פשוט כי כיף.
אני מאוד מסכימה עם הביקורת שלמרות ריבוי הדמויות היתה עליהן עבודה טובה מאוד ולא הרגשתי כאילו דמויות מתפספסות.
אני ממליצה לכל מי שחובב הז'אנר או סתם אוהב סרטים ללכת לראות אותו, כי אני אולי דוגמא קצת קיצונית אבל אני לא יכולה לחכות לראות אותו שוב.
ספוילרים בתגובה הבאה.
דבר אחד שאמרת צרם לי
לגבי מה שהם עשו עם השואה – אישית ממש אהבתי את הסרט, אבל כל עניין השואה לא כל כך חיובי כמו שאת מציגה אותו. הוא סתם הפך למוצר נחמד שאפשר להשתמש בו כדי לעורר הזדהות. פשוט מוצר. כאילו, עכשיו גם את השואה מוכרים? למה, כדי לרגש?
וכל כך הסכמתי על מה שאמרת על ג'ניוארי ג'ונס – כל מילה! פשוט התחשק לי לבעוט לה בפרצוף כל הסרט, או עם כבר מדברים על זה, לבעוט לה בציצי.
ברצינות? זה לא בתלת מימד??
(ל"ת)
לא, וזה נפלא.
(ל"ת)
אני חושב שאמורים לכתוב "כן", לא "כנה"
חוץ מזה, אחלה ביקורת.
כותבים "כנה", מבטאים "כן"
בגלל שכותבים את זה עם ה' יש הרבה שמבטאים את זה לא נכון.
כותבים כן וכך גם מבטאים
המילה כן נוטה כמו המילה מת: הוא מת, הוא כן. היא מתה, היא כנה וכיוצא בזה. אין בקרבת הצורה בין המילים להעיד על קרבת תוכנן.
לדעתי יש יופי בהופעתה של הצורה "כנה".
המילה "כן" מעט מבלבלת, ולכן ייתכן שאך טבעי מבחינת המחשבה האנושית שתבוא להחליפה מילה דומה אך קצת שונה.
יהה איזה כיף!!!
תכננתי ללכת ולהתבאס על ההתדרדרות.
שתי הערות
1. הלכתי לסרט עם בחור שתופס מעצמו חובב אקס-מן, והוא כל הזמן נאנק בזעם, ואמר שבפרטים הקטנים הם ממש שינו מהקומיקס (למשל המצאת הסריברו, המקור של מיסטיק, הסיבה לנכות של אקסווייר וכו'). אם יש כאן חובבי אקס מן, יכול להיות שתיהיה להם דיעה אחרת על הסרט (שהוא עצמו מבדר ביותר, למי שמכיר רק את הסרטים כמוני). נא השמיעו את קולכם גיקים חמודים שלי.
2. לא הבנתי מה הקשר בין ג'ניפר לורנס וזה שהיא לא התבטאה מספיק ב"ההתחלה". היא בכלל הופיעה בו?
זה שם הסרט
אקס מן: ההתחלה
גם אני נפלתי בזה
הכוונה לא לinception אלא לסרט שעליו הביקורת.
"ההתחלה" כקיצור ל"אקס-מן: ההתחלה"
(ל"ת)
אני חובבת אקס-מן אבל לא קראתי המון.
אני בעיקר אוהבת את הסדרת המצויירות שיצאו וכמה קומיקסים ספציפיים, וכמובן קריאה רנדומלית בוויקיפידיה.
לפעמים אני שמחה שאני לא גיקית הארד-קור, הפעם זה עבד לטובתי.
אין לי מושג עד כמה הסרט קרוב לקומיקס
וממש ממש לא אכפת לי. בקומיקס ממילא תמיד יש מיליון גירסאות שונות וסותרות, והסרט (או כל סרט קומיקס אחר, בעצם) מעולם לא התיימר להיות נאמן.
טרם צפיתי בסרט
אבל ע"י שיפוט של הליהוקים וכל מיני ענייני הפקה, אם היית שואל אותי לפני פחות משנה הייתי בין המתנגדים הגדולים לסרט (http://panelsonpages.com/?p=27345). רק כשהטיזרים והטריילרים התחילו להתפרסם הפכתי ממתנגד לתומך, ובטח אחרי הביקורות החיוביות.
בכלל, כשצפיתי בסרט הראשון בקולנוע, עד כמה שנהניתי ממנו, היו לי הרבה השגות לגביו כמעריץ של הקומיקס. היום כבר אין לי את הרצון להקניט את הסרט בהשוואה למקור, בידיעה ובהבנה שגם בקומיקס קיימות עשרות (אם לא מאות) גרסאות של הקבוצה ושל סיפור המקור שלה (המקורי מ-63', אולטימייט, גרסת Children of the Atom המעודכנת לימינו ו-First Class; לא הסרט, אלא הקומיקס הנושא את אותו השם.)
ההשגות היחידות שעדיין יש לי הן הליהוק של ג'נוארי ג'ונס (ע"פ כל הביקורות שקראתי\שמעתי עד כה, אני לא לבד) והשימוש בדמותו המיותרת במקור של אזאזל. על החזרת זכויות ההסרטה למארוול אני מוותר כרגע, לפחות עד שקווין פייג ושות' יתבגרו.
לא צריך להיות קרוב לקומיקס
כמו שיש כמה גרסאות שונות לקומיקס, גם הסרט הוא גרסה שונה לקומיקס.
מצד שני, יש תמיד פרטים מסויימים שנשמרים בכל הגרסאות. אני בטוח, למשל, שמעריצי ספיידר-מן היו מתרעמים אם בסרט הוא היה מקבל את הכוחות בדרך שהיא לא עקיצה של עכביש.
אני לא ממש מבין את זה
כלומר, אפשר להיות חובב אקסמן והכל ועדיין להכיר בכך ש,למשל, הסיבה לנכות של אקסוויר בקומיקס היא מ-ש-ע-מ-מ-ת. אני לא רואה שום סיבה לדבוק בה כשאפשר להמציא את זה מחדש באופן יותר מעניין (לא ראיתי את הסרט עדיין אז אני לא יודע אם זה מה שעושים).
טוב, אחרי צפיה בסרט
אני בהחלט מעדיף את הגרסה של הסרט לעניין.
לצערי לא קראתי את כל הכתבה כי לא רציתי אפילו רמז לספוילרים, אבל עכשיו אני יותר נחוש לראות את הסרט כבר מחר, (הייתי הולך היום אם לא היו גוררים אותי לשודדי 4).
בתור מישהו שלא ממש עוקב אחרי הדברים האלה
למי התכוונת ב"הילדה המעצבנת צבעה לבלונד"? (זה עכשיו מעין עקצוץ כזה שאני לא יכול לגרד)
Anna Paquin
(ל"ת)
אחרי שהיא צבעה לבלונד היא נהייתה עוד יותר מעצבנת.
(ל"ת)
יש לי שאלה
בחיים שלי לא ראיתי אף סרט של אקס-מן.
האם אני צריך לראות את הסרטים הקודמים בשביל הסרט הזה?
כאילו, זה לגמרי פריקוול או שזה סתם סרט המשך שמתאר מה קרה לפני?
זה לגמרי פריקוול
לא בונים על זה שהצופים מכירים את העלילה או את הדמויות.
בהחלט לא חייבים לראות את הסרטים הקודמים כדי להבין,
אם כי תפספס הרבה רמיזות ורפרנסים לסרטים שב"עתיד", וארועים שעבורך יהיו מפתיעים הם בבחינת "אה, אז ככה זה קרה" למי שמכיר את הסרטים הקודמים. אפשר לומר שמי שמכיר את הסרטים הקודמים יראה סרט שונה ממי שמגיע בלי שום ידע מוקדם, אבל שניהם יכולים ליהנות.
מה שכן
מי שלא יודע כלום על הסרטים הקודמים, לא יבין למה כל מי שסביבו פורץ פתאום בצחוק באמצע הסרט.
אולי האנרגיה של אריק כן משפיעה עליו, אבל הוא סופג אותה ולא נפגע- זה היה נראה לי פחות כמו פרט מעצבן, ויותר כמו פרט לא מובן שמתבהר בהמשך הסרט..
בקומיקס זה מוסבר
אנרגיה קינטית וזה. ועדיף כוחות לא מוגדרים היטב על כוחות שמשתנים כל הזמן לפי הצורך, סטייל מגנטו מפורר האטומים.
טוב, אז כל עוד דוקרים אותו לאט לאט אין בעיה
(ל"ת)
בחולית אכלת את זה, נכון?
(ל"ת)
סרט מעולה.
נכון, אני יודעת שכולם אהבו את אקסמן אחד ושניים המקוריים, אבל אני לא. הם היו כבדים מדי ונטולי הומור ומלאי דמויות מעצבנות. הסרט הזה היה כל מה שאקסמן 1 היה אמור להיות ולא היה – סרט חביב, כייפי, מעניין, זורם, לא מטופש, עם דמויות נהדרות.
בעיקר באמת הצליחו לבנות דמויות שאני רוצה להמשיך לראות. פרופסור איקס בתור ילד קצת יהיר שמתחיל עם סטודנטיות ולא רק בתור know-it-all, מיסטיק וביסט שבאמת האמנתי לבניית דמות שלהם וכמובן מגנטו – עם שחקן כריזמטי והשקעה בסיפור הרקע שלו. בד"כ כשיש כ"כ הרבה דמויות אף אחת לא מקבלת מספיק זמן וכולן יוצאות מעפנות, פה הצליחו לשמור על איזון.
אגב, גם תצוין לטובה גם סצנת האימונים שבויימה כמו וידאו קליפ, מה ששדרג אותה.
כן היו שטויות קטנות שהרגיזו אותי – כל מיני אנשים פעלו בצורה לא הגיונית, רק כי התסריטאי רצה להגיע למצב ספציפי בעלילה. רוב הסרט מתרחש על פני זמן יחסית קצר – לא היה לי מאוד הגיוני שחברויות אמיצות נקשרו ואנשים השתנו על פני השבוע הבערך דקה וחצי שהסרט מתאר. בכלל היו המון אירועים דחוסים בסרט הזה – מה זה משאיר להמשך הסדרה? נראה שהסרט הזה כולל כל מה שיכלתי לחשוב על הorigin של אקסמן.
מה שכן, בצד הטוב, הממש טוב, הכי טוב – הומו אירוטיקה יהיי!! מתח מיני לא ממומש (וממומש!) בין שני גברים תמיד מבורך, ובסרט הזה השחקנים ביצעו את זה כל כך טוב.
יש סצנה אחת ספציפית ביניהם שאני הולכת לחפש ביוטיוב ולצפות בלופים לנצח. יאמ.
על איזה קטע את מדברת? לא זכורה לי אחת כזאת..
או למשל הקטע המשעשע הבא
שנחתך החוצה בעריכה ושוחרר לפני כשבוע:
http://insidemovies.ew.com/2011/08/23/x-men-first-class-deleted-scene/
חבל שזה נחתך...
אבל הקטע הזה בסרט היה חלק ממין "סשן" של המון קטעי חיפושים של מוטנטים, והאורך של הקטע שנחתך בעריכה סתם היה יכול מעיק.
נהדר D=
(ל"ת)
אוי זה נהדר. ומזעזע. ונהדר.
בכלל כמויות ההומו-ארוטיקה מרקיעות שחקים לאחרונה (וטוב שכך!). סדרות וסרטים בהם יש שני גיבורים גברים שהם כביכול סתם ידידים סטרייטים, אבל אפילו היוצרים והדמויות מודעים למתח המיני ביניהם, כמו שרלוק הולמס או סדרת הטלוויזיה מרלין.
אני מעודדת.
סרט טוב מאוד (למרות שלא נטול פגמים)
החלק הראשון של הסרט היה לטעמי המוצלח ביותר. האקספוזיציה על הדמויות, ובעיקר של אריק בזמן השואה הייתה באמת מצויינת. הפסקול שליווה את סצינות הפעולה של מגניטו, היו מעולות. בכלל כל האקשן שלא הצריך כמות גדולה של CGI היה מצוין ועשוי טוב. מי אמר שאקשן טוב חייב לבוא עם תקציב מנופח? הסרט הזה הראה שאפשר לעשות סצינות אקשן מעולות בלי תקציב מנופח אלא רק עם בימוי נכון ומדויק.
נראה לי שמתיו ווהן חזק בלקחת דמות אחת ולתת לה לגנוב את ההצגה. ב'קיק אס' זאת הייתה 'היט גירל', פה זה מגניטו. מה לעשות, עם כל הכבוד למוטנטים המגניבים, הוא היחיד שאני באמת אזכור כמה זמן אחרי הסרט.
מה שקצת עצבן אותי בסרט (כמו בכל הסדרה למען האמת) היה כל הנסיון לאובר דרמטיות ולנסות להפוך את מאבקם של המוטנטים למאבק על החופש, על הביטוי העצמי, האידיוידואליזם ו.. למי לעזאזל איכפת? באתי לסרט אקשן והייתי מסתדר יפה גם בלי זה. אבל עדיין שאר החלקים בהחלט מפצים על זה.
לא ציפיתי לסצינה המושלמת ולקח לי כמה רגעים בשביל לקלוט כמה היא מוצלחת. היא באמת הברקה.
אתה צודק
שכחתי את הקטע הזה (סרטים גרועים אני שוכח בקלות, מתברר). אם ככה, ההמשכיות של "אקס-מן: ההתחלה" עקבית באמת רק עם שני הסרטים הראשונים. כלומר, עם הסרטים הטובים.
לא זיהיתי את המשפט הבודד שאומרת מיסטיק באיקס 2, ועליו מבוססת כל הדמות הפעם. אולי אפשר להזכיר לי?
לדעתי,
ויכול מאוד להיות שאני טועה, מדובר על הדיאלוג הבא:
Nightcrawler: Then why not stay in disguise all the time? You know, look like everyone else.
Mystique: Because we shouldn't have to.
(ל"ת)
הו, נייטקרולר!
איך אהבתי את הדמות שלו בסרט השני, מבחינת העלילה והאפקטים שסביבו. כל כך היה לי חבל שלא המשיכו איתו הלאה.
רד, בשעתו כתבת ב"טיים אאוט"
שאתה מצליח להיזכר רק בשני מידקווולים: היפה והחיה 2 ובמבי 2.
אני לא יודע אם שמת לב, אבל "איקס התחלה" הוא מידקוול של פריקוול.
אם כבר (בתקווה שהבנתי נכון את המונח), וולברין הפך עכשיו לסוג של מידקוול בדיעבד. כי הסרט החדש מתרחש לפניו.
גם אני לא הכרתי את המושג עד שקראתי בוויקיפדיה
המושכ בעצם מתאר סרט שמתרחש בין שתי נקודות זמן בסרט קודם.
לדוגמא, במבי II מתחיל ברגע שהרגו את אימו של במבי אבל לפני שהוא התבגר (הסצנה האחרונה בבמבי הראשון).
מה שאומר שאקסמן: ההתחלה הוא מידקוול של הסרט הראשון (בין סצנת השואה לסצנה שבאה אחריו)
טכנית, כן
אבל הסצינה הזאת היא בודדה ומנותקת משאר הסרט. זה הרבה יותר פריקוול ממידקוול.
חוץ מזה, כל הסרטים שנעשו אי פעם הם בכלל מידקוולים של "עץ החיים".
מידקוול = מתרחש אחרי הפריקוול ולפני הסרט המקורי?
(ל"ת)
לא,
מידקוול = מתרחש במהלך עלילתו של סרט אחר.
ממש התבלבלתי כשכתבת "ההתחלה"
רצתי לראות באיזה תפקיד שחקה ג'ניפר לורנס ב- Inception…
זה לא קשור לספוילרים,
אבל כשאתה מפרסם לינק, ספר (אפילו בקיצור) על מה מדובר. אל תפרסם לינקים בלי שום הסבר, כמו למשל, מה שעשית עכשיו.
סינגר לא רק הפיק אלא גם חשב על הסיפור
והסיבה שהאפקטים של הסרט גרועים לא היו רק בגלל התקציב המופחת, אלא גם כי פוקס שכרו את ווהן בשלב מאוחר של ההפקה והאיצו בו לסיים את הסרט כמה שיותר מהר.
אגב, למרות שמאוד אהבתי את הסרט, אני עדיין לא חושב שהוא טוב יותר מ"אקס מן 2". מצטער, אבל פשוט שום דבר לא יתעלה על סצינת הפתיחה ההיא בבית הלבן. או הבריחה של מגנטו מהכלא, או וולברין.
אותי יותר מטרידה העובדה
שהסרט הזה בקושי מוקרן בארץ.
אני אשקלוני והסרט לא מוצג כאן, ואפילו לא באשדוד (בדרך כלל כשסרט שאני רוצה לראות לא מוצג בעירי, אני נוסע לאשדוד).
ואני באמת לא מסוגל לצאת למרכז כל כך הרבה בשביל סרטים (משהו שאני עושה הרבה לאחרונה במילא).
בקיצור, חבל לי שמסרבים לטפח את קומץ האנשים שעדיין מוכן ללכת לקולנוע ולשלם חוקית על הסרטים שלהם…
רק לי מפריע
הפסקול הנורא של הסרט? הרגשתי שאני רואה עם אחי הקטן "גורמיטי"
חוץ מזה סרט מצוין…
מסכימה לגמרי!
זה היה פסקול מזעזע! כל סצינה היתה מלווה במוסיקה מותחת כאילו במינימום הרוסים באים ובמקסימום כדור הארץ מושמד. אפילו כשהיו סצנות דיאלוג פשוטות היא היתה ברקע – זה היה פשוט מטריף, ולא בצורה טובה.
אני הרגשתי שמנסים לעשות את מעשה "האביר האפל" וליצור אווירה לוחצת עם מוסיקה תמידית ברקע. זה לא תמיד עבד, אבל המוסיקה כן הייתה סוחפת.
המוסיקה לא הפריעה לי, להפך. בסצינה אחת אפילו היה
את אחד השילובים היותר טובים שראיתי בין הפסקול למה שהוקרן על המסך. באמת, זאת לא המוסיקה הכי טובה ששמעתי בפסקול, וזה לא קטע האקשן הכי טוב שראיתי בסרט אי פעם. אבל זה כן השילוב הכי טוב שראיתי (לפחות בשנים האחרונות) בין הפסקול להתרחשות בסרט. אני לא אסמפלייר למי שלא ראה, אבל למי שכן זה הקטע:
http://www.youtube.com/watch?v=Fvh9atA_yEQ
אני מניח שגם בלי הכותרת אפשר לזהות את הקטע בסרט.
אחלה סרט
פשוט אחלה סרט. תסריט טוב, עלילה מרתקת, אקשן טוב, קצת הומור ושחקנים מאוד טובים (לדעתי מייקל פסבנדר היה מרשים מאוד, אם כי גם מקאבוי היה טוב). 'אקס מן: ההתחלה' הוא אחלה סרט והסרט הכי טוב של הקיץ עד עכשיו.
די ליצור (מלו)דרמה מהנכות של !X
אז הסיבה האמיתית היא שהוא החליק על חתיכת שומן כבש בדוכן שווארמה.הנה, אמרנו את זה!
עדיפה הגרסה היותר מעניינת, גם אם היא לא מה שקרה "באמת"…
נ.ב.
מתמטיקאי אמר לי שהסימן !X פירושו "עצירות", זה נכון?
לא עצירות, עצרת:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7%A6%D7%A8%D7%AA
אז ראיתי את הסרט אתמול
ומאוד נהניתי. האקשן, הקומדיה, השחקנים, הכול היה מבחינתי נהדר. אבל אולי אני לא דוגמא, אני נהניתי גם משני הקודמים.
אגב, מישהו יודע אם לסרט יש סצינה אחרי הקרדיטים? חיכיתי לסוף והיא לא הוקרנה ומרוול בדרך כלל מכניסים סצנה לכן זה מוזר לי. יכול להיות שבית הקולנוע החליט לא להקרין אותה?
רק לאלה שקשורים לאוונג'רס יש
(ל"ת)
זה מסביר את זה
תודה!
רגע, נזכרתי כרגע,
מה עם וולברין? גם לו הייתה סצינה אחרי הקרדיטים והוא לא קשור לאוונג'רס…
נכון
אבל לאקס-מן אין.
גם באקס-מן 3 הייתה.
וגם במקרה הזה לא היה קשר לאוונג'רס.
כן, והיא היתה יותר טובה מכל שאר הבדיחה הזו
שקוראים לה "אקס-מן 3".
בכל מקרה, סגרו מאוד יפה את "ההתחלה", לא היה צורך לדעתי גם בסצינה נוספת.
המשכיות עם סרטי האקס-מן הקודמים
מתברר שאם אתה מספיק אובססיבי (וזוכר מספיק טוב), יש הרבה צרימות בחיבור של הסרט הזה גם לשני הסרטים הראשונים בסדרה. זהירות, כולל הרבה ספוילרים, כמובן.
http://www.cinemablend.com/new/X-Men-First-Class-Canon-Or-Un-Canon-An-Infographic-25034.html
אז אם מתעלמים מסרטים לא חשובים,
יש שתיים וחצי התנגשויות עם הקאנון. לגמרי לא רע, לדעתי.
לא בקול רם
אבל כן, זה היה מצחיק
או זה
או שזה היה היום השביעי של חנוכה ולכן טרם הדליקו את כל הנרות.
רציתי לכתוב
שאני לא מאמין שלמעשה טרחתם לספור את הנרות, אלא שאני הסתכלתי על מפת העולם וראיתי שגבולות מדינת ישראל לא תואמים את השנה בה הסרט מתרחש.
איפה היתה מפה של ישראל בסרט?
(ל"ת)
כל אחד והשריטות שלו
כפי שרד פיש מדגים יפה בביקורת על הערת שוליים :)
גם אני שמתי לב לכך וגם לי זה הציק...
זה אכן נראה כמו מנורה ולא כמו חנוכייה, ונראה שכל הנרות במקומם ולכן לא נראה לי שזו חנוכייה עם פחות נרות; מכיוון שזו לא הפעם הראשונה שאני שמה לב לכך בסדרות או בסרטים אמריקניים (אאז"נ בפרק של החשכה ב"חברים" ג'ואי נכנס עם מנורה ונרות דולקים, מזכרת משותף יהודי שגר שם בעבר) ויש לי תחושה שמחלקות הפרופס נוטות לפקשש בנקודה הזו.
שמתי לב לזה גם
זה היה אחד המשפטים החזקים בסרט (ביחד עם הסצינה המצחיקה שמוזכרת בביקורת), וזה נותן עוד חומר לנושא ה"תזה שמשווה את הגישות של מגניטו ופרופסור X לימין ולשמאל הישראליים" שרד לא רצה להיכנס אליה. ולכן אני גם לא אכנס אליה.
אהבתי את הסרט. אני אולי מהבודדים שחושבים שהסרט הראשון הוא הטוב בסדרה, אבל הצלחתי להנות מאד גם מהסרט הזה למעט קצת ניטפוקים. אפילו בתור חובב אפקטים אין לי תלונות על סצינות האקשן – הסצינה עם העוגן למשל היתה אחת המוצלחות שראיתי בשנה האחרונה (ואפילו סוג של פיצוי על המחסור בקראקן/קרייקן בשודדי הקאריביים)
אתה לא לבד...
אהדתי לסרטי אקס מן הלכה ודעכה מסרט לסרט… מהראשון פשוט נהניתי בלי סייגים (אם כי בצפייה שנייה לאחרונה הוא די קצר ופשטני). השני היה לא רע, אבל התחיל לטרחן ואת הסוף לא אהבתי בכלל; השלישי כבר היה מביך בעיניי (פשוט תסריט גרוע) והופתעתי מהביקורת הטובה שזכה לו כאן (לשמחתי חלק מהמגיבים הוכיחו לי שאני לא לבד). "ההתחלה" מחזיר עטרה ליושנה ואני חושבת שהוא המהנה ביותר בסדרה (אם כי חסרו לי מאד פטריק סטיוארט ואיאן מקלן).
תראה
אם הסרט היה ישראלי אין לי ספק שהיו מוותרים על ההסבר המיותר של מגנטו. היו משאירים רק את לעולם לא עוד או שאולי הוא היה רק נותן מבט עצבני.
כיוון שזה סרט אמריקאי ועוד אחד שלא מתבייש להשתמש בכפית שלו בחופשיות, זה מה שקיבלנו.
*תראי.
(ל"ת)
בהקרנה שאני הייתי בה עם חבריי
ברגע שאקסייוויר אמר את המשפט, לא רק חשבנו, אלא אף אמרנו בקול גדול וביחד
"OH NO HE DID-(E)N'T" במבטא של פרחות שחורות בסרטים :) וכן לישראלים ההמשך מיותר אבל אני מסכימה שלשאר העולם ההסבר בטח היה במקום (ואף מרגש) *סניף*
LOL, גדול
(ל"ת)
בדיוק עשיתי את זה גם
רק שאני ראיתי את הסרט לבד בבית, ככה שהאפקט היה קצת פחות מורגש. טוב לדעת שאני לא היחיד .
אני לא בטוח אבל אני חושב ש
בגלל שזה סרט דיגיטלי ולא פילם כמו רוב הסרטים, הכתוביות מופרדות מן הסרט, ולכן כשהוא מופץ בעולם הסרט מופץ ללא הכתוביות והמתרגמים בארץ מצרפים אותן.
הממ
זה מסביר למה ההקרנה ביס פלאנט הייתה כל כך נקייה וצלולה למראה.
בכול מקרה, תודה על ההסבר. השאלה הזאת די סקרנה אותי במהלך קטעים מסויימים בסרט.
זה נעשה לפעמים גם בסרטים לא דיגיטליים.
במדינות דוברות אנגלית מופצת גירסה עם כתוביות באנגלית, אבל הגירסה שנשלחת לארצות אחרות נקייה מכתוביות באנגלית, והמתרגמים המקומיים מוסיפים את הכתוביות בשפת המקום. את "ארבע חתונות ולוויה" ראיתי בצרפת. הסרט היה באנגלית, מלווה בתרגום לצרפתית. זה לא הפריע לי, מלבד בקטעים שבהם מדבר החבר החירש(?) של יו גרנט. הוא מדבר בשפת הסימנים, וזה תורגם בגוף הסרט, רק שלי זה לא עזר.
אה, אבל החירש הוא אח שלו
(ל"ת)
מה זאת אומרת "אפילו קלסי גרמר"?
הוא היה ליהוק מושלם לביסט.
אולי אחד הליהוקים היותר מושלמים שראיתי אי פעם.
לגמרי
ליהוק מושלם שהתבזבז על סרט גרוע.
הרשה לי להריע לך על השימוש במילה "גניטה"
(ל"ת)
המושג כל כך טבוע בזיכרון שלא נקלט כבדיוני
אכן הורה (ברוסית זה הגיוני) על השימוש במושג. הוא כל כך טבוע בזיכרון הקולקטיבי שלי מסדרת עם עובד הטובה של פעם שלא הבנתי בכלל בקריאת הביקורת כי מדובר במשהו בדיוני
יפה
אז כנראה שבאמת הקהל שראיתי איתו את הסרט היה פקטור משפיע… כי אני חושב שרק אני וחברים שלי (ואולי עוד שני בני 12 שישבו מאחורינו) צחקנו מזה…
יכול להיות שרק אנחנו זיהינו? לאא….
יכול להיות
אני ראיתי את הסרט באולם מלא גיקים, כך שהצחוק היה גדול במיוחד. לא יודע איפה ועם איזה קהל אתם הייתם, אבל אם אלה אנשים שלא מכירים כל כך את הסרטים הקודמים ובאו סתם לראות סרט אקשן, הגיוני שלא קלטו את הבדיחה.
היו ערסים בהקרנה של וואלה?
מי הזמין אותם? אני הרגשתי כאילו אני בכנס נאמני אייקון.
מי שמאחר יושב עם ערסים
(ל"ת)
זה לקח לכל החיים.
(ל"ת)
בהחלט לקח.
וההקרנה של וואלה הייתה מעולה
ועוד משהו:
אני לא חושב שזה אי פעם קרה לי, אבל אני חייב לומר ש-7 שעות בלבד אחרי שהסרט נגמר, אני רוצה לראות אותו שוב. אני כבר רוצה לקחת די. וי. די של הסרט, לשים אותו בפלזמה הרבה אינץ' שלי ולצפות כשהחדר חשוך. אף סרט לא גרם לי להרגיש ככה אחרי זמן כזה קצר. וואו.
גם אצלי זה תמיד ככה
אבל 3 שעות אחרי שראיתי את 127 שעות, רציתי לראות אותו שוב. :)
במקרה שלי כמה שעות אחרי צפיה ב"127 שעות"
באמת ראיתי אותו שוב, וכך הוא מצטרף לרשימה המאוד מאוד קטנה ומכובדת של סרטים שראיתי פעמיים באותו יום (יחד אתו יש גם את "להרגיש בבית" של קים קי דוק ו"RUN לולה RUN" של טום טאקוויר).
השחקנים, למיטב ידיעתי, באמת רוסים
לפחות, זה מה שאשתי, רוסיה מבטן ומלידה, טוענת. היא גם טענה שמסיבה לא ברורה הם התעקשו לעשות מבטא מוגזם ומזויף, אבל הם כן בפירוש שחקנים רוסיים שיודעים רוסית.
אכן שחקנים רוסים (חלקם ידועים) שזייפו מבטאים מגוחכים
(ל"ת)
נרדמתי
וגרוע מכך, נרדמתי בסצנת השיא בסוף. אני חושב שזאת תגובה פסיכוסומטית שהגוף שלי פיתח לסרטים בינוניים. אני חושב שאם יש למתיו ווהן כישרון הרי זה הכישרון לקחת סרטים עם פוטנציאל ולהוציא מהם בייסורים כל טיפה של עניין ומקוריות. קודוס, ווהן, אתה כלי-השרת ההוליוודי המושלם.
ההתחלה כאמור מבטיחה, משום שמייקל פאסבינדר ממלא את המסך עם הכריזמה הקרירה שלו. אמנם ה-jewxploitation היה מביך למדי, אבל לפחות היתה מנוע דרמטי שדחף את העלילה קדימה.
ואז הגיע מקאבוי. מקאבוי, בניגוד לפאסבינדר, הוא חור שחור של כריזמה ושחקן שגורם לשורות שלו להשמע מטופשות יותר ממה שהן באמת (והן מאוד מטופשות). ואז לאט לאט אתה מגלה שבמקום סרט הנקמה הרזה והשרירי שחשבת שאתה מקבל, נקלעת לדגארסי: הדור הקודם, על הרומנים המביכים, בודי אימג' אישיוז, ומשברים דיפלומטיים במים אקס-טריטוריאליים שמאפיינים את חייו של התיכונאי המצוי.
פלוס, ג'נוארי ג'ונס עציצית במידה שלא תאומן. אם בחורה עומדת לפניך עם הציצים בחוץ ואתה חושב "למה את לא מזיזה את שרירי הפנים?!", כנראה שהיא שחקנית בעייתית.
פלוס, ג'ניפר לורנס. היו לי תקוות לגביך, ילדה. ידעתי שתשברי לי את הלב, אבל לא ככה, האני באני. לא ככה.
פלוס, אם אתה מבלה את השעה השנייה של סרט קיץ בערגה בלתי מוסברת לסרט ישראלי על אב ובן חוקרי תלמוד, ואז אתה נרדם, מישהו במערכת פישל.
ומתיו ווהן – תמות. אמרתי את זה כבר?
האמת, שמלבד השורה על מקאבוי (בכל זאת, האיש היה אדיר ב'כפרה' וב'המלך האחרון של סקוטלנד'), אני חותם פשוט על כל מילה. כבר זמן רב לא ראיתי סרט מאכזב כל כך, כזה שיש בו כל כך הרבה פוטנציאל שפשוט מעביר את זמנו בלהיות שם, כל הזמן, בלי להתממש. בסופו של דבר יצא עוד 'אקס מן 3' – עוד סרט אקשן סתמי, אבל עם אפקטים גרועים יותר.
דבר אחד אני כן חייב להגיד – אני צופה גדולות למייקל פאסבנדר. יש לו סיכוי להיות רייף פיינס החדש, והוא נקודת איכות זוהרת בסרט הבינוני הזה.
tאני לא יודע אם הייתי מאחל למישהו את הקריירה של רייף
פיינס. לא שהוא שחקן רע, אבל הוליווד לא מאירה פנים לג'נטלמנים עגמומיים כמותו.
ממתי איחולי מוות הפכו לביקורת לגיטימית?
אני לא אוהב את התגובה שלך, אני לא מכיר אותך אישית וכל דעה שלי עליך מבוססת על התגובות שלך כאן באתר. ועדיין, אני לא מרגיש צורך לאחל לך למות.
oh noes!
מישהו באינטרנט חיווה דעה קיצונית לגבי תופעת תרבות-פופ! לאן הגענו?!
ובנימה מפוייסת יותר, אני רוצה לאחל למתיו ווהן שיהיה עוזר הבמאי של דניס דוגאן. זה גורל גרוע ממוות.
ברצינות?
הטיעון שלך הוא "יש אנשים שעושים את זה באינטרנט, לכן זה בסדר"?
לא,
הטיעון שלי הוא "מכיוון שאין לי שום השפעה על מצב בריאותו של מתיו ווהן, וממילא אף אחד מהאנשים שמגיבים כאן הוא לא קרוב משפחה או ידיד אישי של מר ווהן, למה בכלל אנחנו דנים בזה?"
תשובה אפשרית: "כי זה לא מנומס".
תשובה אחרת: "אתה לא מכיר את כל הגולשים באתר הזה ואין לך שום מושג אם יש או אין פה ידידים וקרובים של מר ווהן".
תשובה שלישית: "גם אם אני אגיד לך בפנים 'תמות אמן' זה לא ישפיע על מצב בריאותך, ובכל זאת זה לא דבר שנהוג לעשות במקומות שמקפידים על תרבות דיון".
אני לא זה שהעיר לך על כך ואני לא נכנס להיסטריה מהתבטאויות בסגנון הזה כל עוד הן נעשות בהומור ומכוונות לאנשים שלא נמצאים בארץ (אני בעצמי הבעתי רצון להרוג את זאק גאליפיאנקיס לא מזמן), אבל כשמישהו מעיר לך בצדק שההתבטאות שלך לא היתה שיא הנימוס, להגיב לו בלגלוג מופגן גם זה לא עוזר למוניטין שלך כאיש שיחה ששווה להקשיב לו.
זה בסדר, נמרוד גם לועג לאנשים ישראלים שמכירים אותו
זה פחות או יותר הפרמיס של הבלוג שלו.
די מאכזב האמת
ואני אומר את זה בעיקר כאוהד גדול של סדרת האנימציה, שהייתי פריק שלה כילד (הח הח, אני מתגעגע לבובות שהיו לי ).
הרגיש לי בעיקר כסרט דרמה בינוני עם כמה סצנות אקשן, אממ.. בינוניות. מאכזב האמת. הוא לא רע, אבל בטח שלא מצוין או זורם או סוחף יותר מדי. המשחק של כולם היה בסדר (היו רגעים שכל השחקנים היו טובים, היו רגעים שכולם הי מעצבנים), סצנות האקשן היו בסדר (אבל אפילו לא אחת שיכולתי להגיד עליה "וואו!") – אבל הסיפור היה הבעייתי. תקוע, לא זז, מבוצע בצורה לא מעניינת.
כנראה שאצטרך לחכות לסרט טוב באמת בפעם הבאה.
אני חושב שהוא היה מודע לכך...
(ל"ת)
איזה סרט נהדר
נדיר להגיע לסרט עם רמת ציפיות טובה ועדיין להנות, אבל זה בדיוק מה שקרה. מעולם לא הבנתי למה ביקום נרחב כמו אקס מן, הסרטים התמקדו בנבלים כ"כ מעפנים. ברור שבראשון הנבל צריך להיות מגנטו מאותה סיבה שבאטמן חייב להלחם בג'וקר. אבל הנבלים אחרי זה היו כאלה דרעק, שפשוט מרענן לראות איך לוקחים נבל קלאסי מהקומיקס ונותנים לדמויות מהקומיקס להלחם בו. יא אללה, זה כמעט כמו סרט על הקומיקס! איזה קונספט חדשני. לא אפל, לא בוגר, לא מכיל 94% אקספוזיציה, פשוט סרט על אנשים עם כוחות מגניבים ואיך הם משתמשים בהם (רמז: בצורה מגניבה). אפשר לנטפק אותו בכל מני דרכים (והאפקטים בסוף היו מבישים), אבל כמכלול הוא ממש נהדר.
קשה להשוות בין הסרטים כבר עכשיו
אקס מן ההתחלה הרגע יצא,ההייפ סביבו גדול,והציפיות הנמוכות גרמו לכולם לצאת מגדרם.
המבחן האמיתי כפי שכבר נאמר יהיה מאוחר יותר,שתהיה לנו נקודת מבט אובייקטיבית יותר להשוות.
בכל אופן,ההתחלה היה מצויין,אבל זה קצת לא חוכמה.
מבחינתי הוא ה"באטמן מתחיל" של סרטי אקס מן,שאחרי 4 סרטים (בשני המקרים) מביאים שחקנים חדשים לחלוטין,דמויות חדשות ותקופת זמן אחרת,ומספרים לך את המקור לכל הסיפור שלמדנו להכיר ולאהוב.
הנקודות מתחברות,לרוב יש קריצות לסרטים הקודמים בסדרה,ואם עושים את זה טוב,מאוד קשה ליפול עם זה.
אמרתם וולברין? אז מבחינתי הסרט שסיפר את הסיפור של לוגאן לא היה רע כפי שנהוג לחשוב,אני מתפתה להגיד שהוא אפילו היה לא רע…
העניין הוא שבניגוד להתחלה,הוא בחר להתמקד פחות בדמויות ויותר באקשן,ולכן אולי נכשל בביקורות.
בכל אופן,התחלה הוא ללא ספק אחד מסרטי הקומיקס הטובים שיצאו לאחרונה ובהחלט מהווה הפתעה נעימה מאוד.
מי אמר שהם נפרדים, בעצם?
נראה לי שהם פשוט מסכימים לא להסכים על הדרך שבה המוטאנטים צריכים להתייחס לבני האדם. הם תמיד היו חברים, פחות או יותר, פשוט עם אידיאולוגיות שונות, שמכריחות אותם לעבוד בנפרד ולפעמים גם להילחם.
גם אני חשבתי כך
מה שחשבתי בתחילת הסרט השלישי הוא לא שרואים כאן את *ה*תקופה שבה הם שיתפו פעולה, אלא פשוט סיטואציה שבה הם חושבים שנכון מצד שניהם לשתף פעולה, בהתחשב במוטנטית שהם באים לגייס והכוחות שלה.
מצד שני, אחרי זה הסרט הפך להיות מחורבן ואני כבר לא יודע מה עבר לתסריטאים בראש.
בקלות סרט האקס מן הכי טוב עד כה
לוקח אפילו את השני בהליכה, לטעמי כמובן.
שאפו על הבחירה המוצלחת במת'יו וון הלא הוא הבמאי של קיק אס.
הערה
התגובה הזאת לא היתה מסומנת במקור כספוילר. שים לב.
אוי
זה כל הזמן קורה לי. בדרך כלל אני מסמן ספוילר בתחילת התגובה ליתר ביטחון, אבל במקרה הזה כשהתחלתי את התגובה חשבתי שאני אכתוב אחת בלי ספוילרים, אבל התחרטתי באמצע ושכחתי לשנות. אני אשים לב להבא.
הערה לגבי פאשלות בתרגום ביס פלאנט
צפיתי בו אתמול בלילה ואני לא יודע אם זה רק בקולנוע שהייתי בו (יס פלאנט איילון) אבל הרבה מאוד פעמים בתרגום היה ן' (נ' סופית) במקום ו'. חובבני למדי…
גם בסינמה סיטי רשל"צ
ספרתי 4 פעמים
התרגום הוא לא של יס פלאנט
א.ד.מטלון מפיצה את הסרט עם תרגום לכל הקולנועים בארץ.
התרגום היה של עמירה שגב (שמתרגמת כמעט את כל הסרטים של א.ד.מטלון).
אם ן' במקום ו' הייתה הבעיה היחידה בו…
אני לא ממש קורא את התרגום למען האמת
אבל ן' במקום ו' ממש ממש בולט גם בקצה העין. עמירה שגב – לכי לוול סטריט או משהו.
עוד טעות קטנה בתרגום
בכמה פעמים נכתב "מיתקן" במקום "מתקן".
זה לא פאשלה בבית הקולנוע, זה בתרגום של חברת ההפצה. לצערי זה מופיע כך בכל המקומות
לגבי הכתבה של ג'רמי רנר
זה נראה נכון באותה מידה על מייקל פאסבנדר, לא? הרי הוא משחק בחדש של קרוננברג של סודרברג של ג'רמוש ויש לקוות של טרנטינו ועוד שלושה סרטים של במאים אחרים.
והנה זה מגיע: מגניטו כמדינת ישראל
מוזר שהניתוח המפורט הראשון (ככל הידוע לי) שמתייחס לזה מגיע דווקא מבלוג בחו"ל, הייתי בטוח שדווקא בארץ יקפצו על זה. אבל דווין פרצ'י עשה שיעורי בית.
http://www.badassdigest.com/2011/06/10/the-devins-advocate-x-men-first-class-magneto-as-a-critique-of-israel
ההבדל בין מה שקפץ לי לראש עם הצפיה בסרט לבין הניתוח שלו, כמובן, הוא שאני ראיתי את מגניטו ואקסווייר בתור מייצגים של הימין והשמאל הישראליים, והוא לא שמע על כך שיש שמאל ישראלי, ורק רואה את מגניטו כמייצג את "ישראל" בכלל.
ובנוסף לכך
הוא לא חזק במיוחד בהיסטוריה…
(חושב שההתקוממות המזויינת נגד הבריטים החלה רק קראת סוף מלחמת העולם, למשל).
יש עוד בעיות עם ההשוואה. למשל, רגע אחד הוא אומר שמגניטו הוא כל ישראל, ורגע אחר כך הוא אומר שמגניטו הוא הכהניסטים. יופי, עכשיו כל ישראל כהניסטים.
יאללה
בבקשה לא להפוך את זה לצעקות "אנטישמי!", לא זה העניין.
לא אנטישמי, חלילה
פשוט ניתוח גרוע. נראה לי שהכוונות דווקא היו טובות.
אף אחד לא צעק אנטישמי, רק אתה
(ל"ת)
לא חלש כל כך בהיסטוריה
תנועת המרי העברי אכן הוכרזה ב 1944, מה שהיה לפניה היה קטן הרבה יותר מבחינת סדר הגודל שלו – ההגנה לא השתתפה, ואפילו רדפה את הארגונים שכן העזו לפגוע בבריטים. וגם, האצל הכריז על הפסקת אש עם הבריטים למשך מלה״ע השנייה.
אף על פי כן, האנלוגיה שטחית ומעצבנת, כמו כל אנלוגיה שמנסה להיות יותר ממה שהיא. אפשר להשוות בין הגישות הפילוססופיות שמייצג מגנטו לבין ישראל, בלי נסיון למצוא נקודות השוואה היסטוריות, שכל אחת מכופפת עוד את המציאות האמיתית והסרטית.
שלילי, המרי העברי הוכרזה ב-1945.
(ל"ת)
אל תחשבו שאני מזלזל או משהו,
אבל בכל זאת, למה שמת את הלינק הזה פה? כלומר, אומנם זה קשור לסרט, אבל זה עדיין בנושא שסביר להניח שיגרור וויכוח פוליטי לא נעים. כלומר, תמיד מתלוננים פה על יותר מדי ופוליטיקה באתר (ואפילו במדריך לכתיבת תגובה מצוין שלא רצוי להגיב בנושאים כאלה), אבל התגובה הזאת נראית כאילו היא מכוונת לגרום לוויכוחים כאלה. אני זוכר שכמעט כל פעם שמישהו ניסה להעלות דיון פוליטי, נכתבה לו תגובה בסגנון "בבקשה בלי פוליטיקה, בסדר?". אז זה לא קצת אירוני שאותם אנשים שמנסים להפריד בין פוליטיקה לקולנוע מתנגדים לעקרונות של עצמם?
מצד שני
בנקודה הזו הסרט בהחלט פוליטי. מגניטו ופרופסור X הם לא אינדיבידואלים נטו – כל הסרט עוסק בהפיכה שלהם מאינדיבידואלים למנהיגים שמנסים להכתיב מדיניות פוליטית כלשהי. השוואות הן דבר מתבקש כאן והן יכולות להיות מאוד מעניינות כל עוד מתמקדים בהשוואה – הדיון של המציאות-אל-מול-הסרט – ולא שוכחים מהסרט ועוברים לריב גנרי על המציאות.
אם אני לא הייתי מפרסם את הקישור הזה
מישהו אחר היה מפרסם אותו. וחוץ מזה, אני לא מתנגד לדיונים פוליטיים כשזה קשור לסרט, ולא סתם מגיע בגלל שהיה דחוף למישהו להפגין בהודעה שלא קשורה לשום דבר; ולא כל דבר שמזכיר את ישראל חייב להידרדר ל"ויכוח" פוליטי בסגנון טוקבקים בוואינט (כלומר, צריחת סיסמאות הדדיות). אם זה יקרה, אני אמחק את הדיון הזה מהשורש, כי אין לך מושג כמה שאין לי כח לזה.
בסדר, הבנתי.
ושוב, שאלתי את זה רק כי השאלה הזאת ישבה לי על הראש כבר הרבה זמן, ולא בגלל שום סיבה אחרת.
אחרי שמישהו פה הזכיר את זה
שלחתי לו על זה.
בגלל זה הוא כתב על זה.
שייתן קרדיט, המניאק
(ל"ת)
באמת תמוה מצידו
הוא כבר נתן לי קרדיט על כמה דברים אחרים ששלחתי לו.
אבל מצד שני פה זה לא משהו שקשור לחדשות על ליהוק או משהו כזה, זה ניתוח על סרט. קצת יותר קשה לתת קרדיט על זה.
שנאוצר אמר\ה את זה!
"העומק והמסרים. מבין שאר סרטי הסדרה, זה הכי עמוק ומרגש. הקונפליקט של מגנטו ושאר המוטנטים ממש מורגש, ונותן לנו אחלה מסרים על גזענות, נקמה, זכרון וכדומה. אפילו מצאתי כמה קווים מקבילים בין מגנטו ובין מדינת ישראל – הוא בסך הכל רוצה שלא יקרה לעם שלו מה שקרה לעם (האחר) שלו בעבר, אבל איכשהו כולם מסתכלים עליו בתור האיש הרע, ולא בצדק."
...אז שאפו שנאוצר, בזכותך נוצרה כתבה שאני מניח שלא מעט
אנשים הולכים לדבר עליה ואולי אפילו תשפיע על איך ינתחו את הסרט בעתיד.
כל הכבוד!
א. תודה על המחמאה!
ב. שנאוצר *אמר*. אני בן
ג. אז נראה לי שהדווין הזה קיבל רושם מוטעה ממה שאמרתי – הניתוח שלו הוא די נגד מגנטו, בעוד שאני לגמרי תומך בו. חלק מזה קשור למשחק של פסבנדר (הופעת השנה שלי) שגורם לתחושת סימפטיה כלפי הדמות, אבל באמת, לדעתי האידיולוגיה שלו נכונה מאוד (אני לא ארחיב כדי לא ליצור איזה וויכוח).
אני מודעת ללפחות שתי ביקורות ישראליות שמתייחסות להקבלה בין מגניטו לישראל (אם כי השנייה מהן שלי):
http://marina.dreamwidth.org/1128951.html
http://wrongquestions.blogspot.com/2011/06/x-men-first-class.html
דרך אגב, אני לא מסכימה שקסאוויר מייצג את השמאל הישראלי, אלא אם כן אתה מחזיק בדעה שהשמאל בישראל מחזיק בדעותיו רק משום שהוא חי בבועה והסכסוך לא מפריע לו או מאיים עליו. די ברור בסרט שקסאוויר אומר את הדברים שהוא אומר מכיוון שהוא חי חיי נחת, מסוגל להשתלב בחברה האנושית מבלי להרים גבות, ומעולם לא סבל. בסוף הסרט הוא מגלה עד כמה התאוריה שלו שאם המוטנטים רק יראו לבני האנוש כמה הם טובים, בני האנוש יקבלו אותם מוטעה.
ומצד שני
קסוויאר ממשיך להאמין שאפשר יהיה לחיות בשלום בסופו של דבר ושהשנאה ההדדית משני הצדדים תיעלם לבסוף אחרי שהצדדים יתרגלו לחיות זה עם זה ויראו שלא נובעים מכך אסונות – ולכן המטרה הראשונה במעלה שלו היא לעצור את מגניטו ושאר המוטנטים שמנסים להסלים את הסכסוך. יש כאן דמיון כלשהו לשמאל הישראלי (שאינו נאיבי מספיק כדי לחשוב שהצד השני אוהב אותנו או שאין שם טרוריסטים).
אבל מגנטו מבין מה שקסוויאר לו
שיש הבדל עקרוני בין המוטנטים לבין בני האדם והם לא יוכלו לחיות יחד בהרמוניה. אני רואה את הקשר לפלסטינים שמסוגלים לשסף גרונות של תינוקות…
אני חושב שקסוויאר מבין את זה
הוא הרי זה שמדבר בתחילת הסרט על האופן שבו ההומו-ספיאנס מחק את הניאנדרתלים בכל מקום שאליו הוא הגיע.
מצד שני, אני חושב שקסוויאר מאמין ש*המוטנטים טובים יותר* – וזה מה שהוא אומר למגניטו ומגניטו מתעקש לא להבין. קסוויאר חושב שאפשר יהיה להימנע מלחזור על התרחיש של הגזע האחד שמוחק את האחר, כמו שצמחוני מאמין שלמרות שיש הבדל עקרוני בינו ובין החיות זה עדיין לא נותן לו זכות מוסרית להרוג אותן. עקב האכילס של קסוויאר הוא בני האדם עצמם והשנאה שלהם מהמוטנטים, אבל גם כאן אני חושב שקסוויאר מאמין שהשנאה הזו מקורה בפחד שנובע מכך שהגילוי של המוטנטים הוא טרי יחסית והאנושות טרם הספיקה להתרגל אליהם, והוא משולב בפחד שנובע מהנסיונות של המוטנטים עצמם להשמיד את האנושות.
השאלה שאכן לא מתייחסים אליה בסרט, ובפרט קסוויאר עצמו לא מתייחס אליה, היא האם בני האדם ה"רגילים" יהיו מסוגלים לחיות לצד מוטנטים שפשוט מתעלים עליהם באופן מובהק. האם לא תשתלט על המין האנושי קנאה ורצון לנצל את המוטנטים. זו שאלה שצצה פחות או יותר בכל יצירה שעוסקת בקבוצת אנשים שמתעלה על האנשים ה"רגילים" – החל מ"ילדי מתושלח" של היינלין, עבור ב"מרד הנפילים" של איין ראנד וכלה ב"משפחת סופר-על". וזו שאלה שבהחלט ראויה לטיפול רציני משל עצמה בסרט המשך כלשהו; כרגע הסיטואציה בסרטי האקסמנים היא כמעט תמיד של פחד ראשוני ולא משהו עמוק יותר.
נהנתי לקרוא, תודה
(ל"ת)
אם כבר הזכרנו את ההשוואה לניאנדרתלים והומו-ספיאנס
אז כדאי לציין שהפרהיסטוריה של הסרט פשוט שגויה. רוב העדות שבידינו מראה שנאנדרתלים והומו-ספיאנס חיו זה לצד זה במשך עשרות אלפי שנים. מה שלא ברור הוא א) כיצד התבטא הדו-קיום הזה, כלומר האם היה קשר תרבותי ואולי אפילו רבייה בין האוכלוסיות, ו-ב) מה גרם להעלמותם של הנאנדרתלים. למרות שתאוריה אפשרית אחת היא שההומו-ספיאנס השתלטו על שטחי המחייה והביאו למותם של הנאנדרתלים, אין הוכחות חותכות לכך.
מה שכן, התפיסות הללו יחסית מודרניות. אנשים בשנות הששים בהחלט האמינו שהומו-ספיאנס מחק את האדם הניאנדרתלי מהרגע שהופיע על כדור הארץ. מצחיק לחשוב שאנחנו אמורים להבין שגם שו וגם מגניטו מונעים באופן חלקי ע"י מדע לא מדויק, אבל בהתחשב בעובדה שעד היום יש אנשים שסוברים כמוהם, אפשרי שהכותבים פשוט לא ידעו על מה הם מדברים.
דרך אגב, התגליות החשובות ביותר בתחום הפרהיסטוריה בשנים האחרונות נעשו בישראל. מסתבר שיש פה עדויות לישוב אנושי או פרה-אנושי מלפני 700 אלף שנה (!).
לדעתי ההקבלה של קסאווייר ומגנטו לשמאל והימין הישראליים דווקא מדוייקת בצורה מפתיעה, ואפילו מעשירה את הסרט; הרי לכל אחד מאיתנו יש דיעות לכאן ולכאן בתוך הפוליטיקה הישראלית ונסיון להשליך את הדיעות שלנו על הסרט, או את הדיעות שלנו לגבי האירועים בסרט על המציאות מוסיף עוד רבדים.
הסרט הזה מצדד במגנטו בניגוד לשאר הסרטים, ומציג את קסאווייר בתור דמות נאיבית שחייה בתוך בועה ומלאה בסתירות פנימיות (הוא הרי יודע שההבדלים בין המוטנטים לאנשים הרגילים יקשו מאוד על דו-קיום). זו אחת מזוויות ההסתכלות על רובו של השמאל שחי ב"בועה התל-אביבית".
הייתי רוצה לכתוב ששאר הסרטים נותנים לנו הסתכלות מהזווית ההפוכה, שמציגה את חוסר האמון הבסיסי בבני-אדם שיש למגנטו ושנלמד מהם לראות דווקא את הימין הישראלי מהצד, שלפעמים מביע חוסר אמון בסיסי בשכנינו וב"אנושיותם", אבל לצערי עד כמה שזכור לי (וראיתי את הסרטים האחרים מזמן, אז אשמח שתתקנו אותי) הסרטים האחרים מטפלים בכל הקונפליקט הזה בצורה הרבה יותר ילדותית ולכן הזוית הזו מקבלת ביטוי רק ברסיסי התייחסויות שעיקרן בכל זאת בסרט הזה.
והערה כללית:
אני בכלל אוהב את ז'אנר הפנטזיה והמד"ב כי כשהוא טוב הוא יוצר משל אמין על העולם האמיתי, ומאפשר להסתכל לרגע מהצד על החיים שלנו וללמוד דברים שיהיה קשה אחרת. שמחתי לגלות שהסרט הזה מצליח להיות משל.
היי, גם אני התייחסתי לזה בהמלצה שלי לסרט:
http://www.calcalist.co.il/consumer/articles/0,7340,L-3520030,00.html
ובכלל, עליתי על ההשוואה הזו עוד הרבה לפני שהסרט יצא… :)
http://www.fisheye.co.il/alien_non_prequel/?comNum=415050#li-comment-415050
הביקורת השניה זו את?
לא ממזמן נתנו לי את הלינק הזה במהלך דיון בפייסבוק שבדיוק עסק בשאלה האם מגניטו מייצג את מדינת ישראל והאם זה אומר שהסרט אנטישמי. מאד התלהבתי מהביקורת המפורטת והמנומקת ועכשיו אני בתהליך של לקרוא את כל ההודעות הנלוות.
אני אגב לא הסכמתי עם הביקורת – אני חושבת שבטרלוגיה המקורית ובסדרה המצוירת תמיד הייתה הרגשה שצ'ארלס הוא זה שלגמרי צודק ושאם כולם יסתמו את הפה ויקשיבו לו יהיה שלום עולמי. כאילו הממשלות ומגניטו טיפשים לחלוטין וצ'ארלס כל הזמן עסוק בכיבוי השריפות שהם מציתים. בסרט הזה צ'ארלס לגמרי עוצב כנאיבי מדי שלא יודע על מה הוא מדבר, לא יודע להזדהות עם כאב אמיתי (כמו של אריק) או עם מיסטיק, שהוא פשוט עיוור לכך שהיחס החברתי כלפיה שונה מהיחס כלפיו. לעומתו אריק מעוצב כדמות שהמוטביציה שלה מנומקת לחלוטין (אם כי הסוף מעט דפק את זה לטעמי, אני עוד אכתוב על זה תגובה עם ספוילר). אבל הרבה יותר מאשר סרטי אקס מן אחרים – אני באמת חושבת שבסוף הסרט הצופה לא אמור לחשוב שצ'ארלס טוב ואריק רע. הסרט יכול היה בקלות למצב אותם בדיכוטומיה הזאת (מספיק היה לעשות את צ'ארלס קצת פחות גבר לבן עשיר שעיוור לגמרי לכאב של מיסטיק, ובכל זאת הסרט התעקש לתת לצ'ארלס חולשות, גם אידיאולוגיות, שלא היו לו בסרטים האחרים), ואני חושבת שהסרט לגמרי במודע נמנע מכך, ושהוא לא באמת מגנה עד הסוף את הדרך של אריק.
בכל מקרה, למרות שלא הסכמתי איתה, מדובר בביקורת מאד מנומקת ומפורטת שהאירה פרטים בסרט שלא חשבתי עליהם. אדיר לגלות שזאת את.
(לכתוב תגובות באיחור של שנתיים זה סביר לגמרי, נכון?)
וראית שמאז פורסם פוסט שהוקדש לנושא?
http://www.fisheye.co.il/magnetos_jewish_problem/
כן, צודק.
ואני מתכוונת לקרוא גם אותו (מחדש) בהמשך.
אם השרשור פה ימשיך אני אשתדל שההודעות שלי בו יהיו קשורות אך ורק לסרט עצמו ולעיצוב של צ'ארלס ואריק כגיבור ונבל, ואם אני אראה שהן גולשות לנושאים כמו האם הסרט אנטישמי או לא או האם מגניטו מייצג את ישראל, אני אכתוב אותן רק בפוסט השני.
זאת דווקא לא היתה הכוונה שלי בכלל...
תדוני בנושאים האלה חופשי לגמרי, פה או שם.
או, וואו,
פארנויית דיוני האון-אוף טופיק שלי בעין הדג התנקמה בי.
כן, זו אני
הפוסט הזה ממש הרחיק לו ברחבי האינטרנט, ומסתבר שחזר כל הדרך הביתה. שמחה שנהנית ממנו.
אני מסכימה שיש בסרט אמביוולנטיות לגבי צ'רלס (שגם קיימת בטרילוגיה המקורית), אבל כפי שאת אומרת, הסוף – ובמיוחד העובדה שאנחנו יודעים מיהו אריק ומה תפקידו בסיפור – פוגע בה. עוד יותר מכך, העובדה שהסרט תופס את הרצון של אריק לנקמה כלא לגיטימי, ואולי אף כחולי נפשי, מטרידה אותי, כפי שכתבתי בפוסט.
לרגע חשבתי שהתגובה הזאת רצינית,
ולא היה לי מושג איך לאכול אותה. מה שמביך זה שאם לא היית מוסיף את המשפט האחרון, יש מצב שאפילו הייתי מנסה לענות לך ברצינות.
הוא לא ציטט את קובי ניב?
(ל"ת)
לא. ואגב, לקובי ניב דווקא היה טיעון רציני,
אם כי כדי לעשות ממנו ספר הוא היה צריך להוסיף כמה טיעונים לא רציניים מאחוריו.
שתי הערות.
1. בין אם מגנטו אמור לייצג את ישראל או לא, צריך לזכור שהזהות היהודית שלו היא התפתחות טרייה יחסית. הוא אמנם חשף את היותו ניצול שואה בתחילת שנות השמונים, אבל מישהו במארוול נבהל ובמשך שנים התכחשו להגדרת מוצאו, לעתים קבעו שהוא צועני. רק בשנים האחרונות זה הפך למשהו רשמי, בייחוד עם פירסום מיני-סדרה שסיפרה לראשונה את סיפור חיי משפחתו לפני ובמהלך השואה כיהודים באירופה הנאצית (שם גם נחשף שמו מלידה של אריק לנשר כמקס אייזנהרדט). על כל פנים, הכוונה המקורית של סטן לי וג'ק קירבי (שניהם יהודים), לפחות לדבריו של לי לאורך השנים, הייתה לבסס את אקסווייר ומגנטו על מרטין לותר קינג ומלקולם אקס, בהתאמה, כשני קצוות במאבק הזכויות של מיעוט כלשהו, אחד רודף שלום* והשני בוחר בדרך אלימה ופחות סלחנית כלפי הרוב השולט שהכניע את עמו כל חייו.
2. לגבי מיסטיק: ממש לאחרונה עלה דיון בעקבות אירוע על דפי אחת מסדרות האוונג'רס, שם האבוק (מ"התחלה" ואחיו הצעיר של סייקלופס) מתכחש בפומבי למונח "מוטאנט" ומבקש מהציבור להתייחס אליו ולבני מינו כאינדיבידואלים. אחת הביקורות הייתה על הקביעה של האבוק שהמילה "מוטאנט" טומנת בחובה מטען גזעני, עלבון עבורו. ביקורת נוספת היא על כך שהבקשה מגיעה מאדם שנראה כמו פנטזיה ארית; לבן, בלונדיני, עם עיניים כחולות ולסת מסותתת. עבור מוטאנט כמוהו קל לדבר ולהשתלב בין בני האדם "הרגילים", אבל מה עם מוטאנטים כמו נייטקרולר או ביסט שתקועים עם מראה מפלצתי\חייתי?
http://www.comicsalliance.com/2013/03/29/uncanny-avengers-5-rick-remender-identity-politics-mutants/
* למרבה האירוניה, אקסווייר "רודף השלום" מקים בית ספר שמחנך מוטאנטים להשתמש בכוחותיהם למטרות מבצעיות.
כמה הערות/שאלות
1. מצאת את הכתבה הזאת בגוגל או שאתה עוקב אחרי הבלוג הזה? סתם מסקרנות.
2. הכתב אולי עשה שיעורי בית, אבל מגיע לו F על הפרטים הקטנים. כמו שכתב למינג ההתקוממות התחילה אחרי מלחמת העולם השנייה. תנועת המרי העברי הוקמה באוגוסט 45, אחרי מלחמת העולם השנייה. הוא לא מציין אפילו שהיו גדודים יהודיים בצבא הבריטי בזמן המלחמה, אלא רק במלחמת העולם הראשונה (שבזמן רובה ארץ ישראל הייתה עות'מאנית בכלל). הוא טוען שישראל עושה לפלסטינים מה שהנאצים עשו ליהודים בשואה, או לפחות לפניה. וואלה, התקנו כבר את משאיות הגז ברמאללה ואת המשרפות בג'נין ועשינו אקציות בעזה? עוד אחד שיושב לו רחוק מכאן, מוזן בCNN/BBC לוריד וחושב שהוא יודע על כל מה שהולך פה.
3. להשתמש בסרט הוליוודי תמים, לייחס לו מטאפורות למדינה מסויימת ולהשתמש בזה כדי לנגח אותה? פעם ראשונה שאני נתקל בדבר כזה.
למען האמת, אני אמרתי שההתקוממות התחילה לפני...
וזאת כדי לנסות ולבטל את הקישור שהוא יוצר בין טראומת השואה והנסיונות האגרסיביים של היהודים להעיף את הבריטים ולזכות בעצמאות. דווקא על שיתוף הפעולה של היישוב עם הבריטים הוא כן מדבר שם ומשווה את זה לשיתוף הפעולה של מגניטו עם דמויות מסויימות בסרט.
אז גם בידך טעות
ההתקוממות היהודית נגד הבריטים התחילה אחרי מלחמת העולם השנייה. בזמן המלחמה הם נלחמו יחד עם הבריטים. בכתבה מוזכר משהו על מלחמת העולם הראשונה שאני לא מתמצא בה, לא על מלחמת העולם השנייה.
אני חושב שזה לא נכון, היסטורית
אלימות כנגד הבריטים, על ידי ארגונים יהודיים, הייתה קיימת עוד לפני המלחמה ובמהלכה. מה שנכון הוא שהאלימות המאורגנת היהודית הופנתה הרבה יותר כלפי ערבים ולא כלפי הבריטים.
מה שכמובן נכון הוא שלאחר מלחמת העולם השניה האלימות היהודית המאורגנת כנגד הבריטים העלתה כמה וכמה הילוכים ורוב הפעולות שאנו מכירים (למשל, פיצוץ מלון "המלך דוד") הן מהתקופה הזו. אין ספק שהשואה הייתה גורם שדחף את היהודים להסלמה הזו.
לא היה ארגון בפעולות, אם היו כאלו,
לפני מלחמת העולם השנייה. המרי העברי שריכזה את כל הפעולות נגד הבריטים, ביניהם פיצוץ מלון המלך דוד, הוקמה באוגוסט 45, אחרי המלחמה.
מה דחף את היהודים? השואה שהביאה לרצון עז מתמיד למדינה יהודית עצמאית וכן הרגשה (די מבוססת) שהבריטים מעדיפים את הערבים.
נקודת השבר בין היישוב לאימפריה הבריטית
הייתה הספר הלבן של 1939. המרד נגד הבריטים "נדחה" עד לזמן שבו היה ברור שבנות הברית עומדות לנצח במלחמה. מאותו הרגע, ומתוך הבנה שהבריטים אינם בצד הציוני יותר ושארה"ב היא בעלת ברית מוצלחת יותר, המרד היהודי נכנס להילוך גבוה. השואה, עד כמה שידוע לי, לא הייתה הסיבה העיקרית.
השבר היה אכן הספר של 1939, אבל תנועת המרי העברי הוקמה
ב-1945, לאחר המלחמה. השואה הייתה אחת הסיבות, כמו גם האכזבה הכללית מבריטניה (כולל מפלגת הלייבור והצהרותיה לפני הבחירות מול מעשיה אחרי), והעובדה שמלחמת העולם השניה נגמרה והיישוב היה פנוי להתגייס לדברים אחרים. עד 1944 הלח"י בעיקר היה מעורב בלחימה נגד הבריטים, והוא תמיד היה ארגון קטנצ'יק; האצ"ל הכריז על מרד ב-1944, בטיעון שבריטניה סוגרת את שערי הארץ בפני יהודים בסכנה ולמרות הסיוע היהודי לבריטים במלחמה ממשיכה במדיניות הספר הלבן; אבל ההגנה, שהייתה דומיננטית משניהם גם יחד, נכנסה ב-1945 לסיפור. דיינו שנזכיר שב-1944 ההגנה ביצעה את ה'סזון', שלעיתים כלל הסגרת אנשי אצ"ל לבריטים.
והנה גם צרחות "אנטישמי!" האוטומטיות
הוא לא מנגח את ישראל ולא קורא לה נאצית. הוא מצביע על אנלוגיה אפשרית בין עלילת הסרט להיסטוריה של מדינת ישראל ותוהה מה היה המסר של הבמאי בקשר לזה.
תקרא את סוף הפוסט שלו שוב
"Does Matthew Vaughn think that Magneto’s future status as a monster means that Israel has gazed too long into the abyss?"
זה שהוא מנסח את זה כשאלה לא מוריד מכך.
לא טענתי שהוא קרא לה נאצית, את זה אתה עשית.
אתה טוען שעשיתי הרבה דברים שלא עשיתי.
וכן, זה שהוא מנסח את זה כשאלה כן "מוריד מכך", בעיקר כשהוא מדבר על דעתו של הבמאי ולא על דעתו הפרטית.
כמו מה? ("אתה טוען שעשיתי הרבה דברים שלא עשיתי")
ותעשה לי טובה, מאיפה לו מה הדעות הפוליטיות של מת'יו ווהן? הוא שם דברים בפיו. או יותר נכון, במצלמתו.
אני לא צריך לצטט לך את המשפט הסוגר את המאמר
כי אתה ציטטת אותו. זה משפט שאלה שמתייחס לכוונתו של מתיו ווהן. מכאן שכותב המאמר אינו יודע מהי אותה כוונה. ממש צריך להסביר לאנשים כמו לילדים קטנים.
מקרה קלאסי של agree to disagree
אתה חושב שבגלל שהוא שם בסוף סימן שאלה ולא נקודה ומדבר על הבמאי במקום על עצמו, זה נותן טון אחר לכל המשפט. אני לא. אני חושב שהכתב של הפוסט ההוא הינו אדם ציני שהיה מוצא סיבות לנגח את ישראל גם בסרט כמו כלבים נגד חתולים 2.
הקבלה מסויימת לישראל גם אני רואה וגם אני הרגשתי בזמן הצפייה בסרט בלי לקרוא על כך בשום מקום, אבל מכאן וללכתוב, ואני מצטט: *
"much like Israel’s Mossad, who illegally extradited Adolf Eichmann from Argentina and executed him in Israel"
"Zionist paramilitary group Irgun, who conducted terrorist attacks against British targets in Palestine in 1944"
"Israel’s policy on national security becomes an offensive one"
"For many Israel has been a belligerent actor in the region"
"their treatment of the Palestinians is unforgivable, especially in the way that it echoes the marginalization and treatment of the Jews in the years leading up to WWII and the Holocaust"
"A JDL member massacred dozens of praying Palestinians in 1994"
חלקם שקרים לגמרי, חלקים שקרים באופן חלקי וחלקם אמת אך קשרם לסרט רופף אם קיים כלל.
מה שהוא עשה זה במקום רק לקחת השוואה באמת מובנת בין סרט לבין מדינה, הוא גם השתמש בסרט (והוסיף 'קצת' שטנה אישית) כדי לתקוף את אותה מדינה.
ואם אתה לא רואה את זה, אז כמו שכתבתי בכותרת, agree to disagree.
*לא, להוסיף for many גם כן לא מוריד מערך המשפט, ממש שכמו להוסיף סימן שאלה לא עושה את זה.
כן כן, רק שיטנה יש פה.
הצגה מאוזנת של שני צדדים, שבאים לידי ביטוי בקטעי משפטים ששכחת לצטט – מה פתאום. כל מי שמזכיר את האפשרות שקיימים בעולם אנשים שניתן לפרש יצירה שיצרו כך שיעלה ממנה שהם משערים שייתכן שלאורך ההיסטוריה נעשו בישראל דברים שאינם במאה אחוז נחמדים – מנגח את המדינה.
כן, כי זה מה שהוא כתב
("לאורך ההיסטוריה נעשו בישראל דברים שאינם במאה אחוז נחמדים"). הוא יותר השווה אותנו ואת מעשינו למעשי הנאצים לפני פרוץ מלחמת העולם השנייה, אבל איך שבא לך. קריאה סובייקטיבית כבר אמרתי? לא אמרתי, אז הנה עכשיו אמרתי. ואתה יותר ממוזמן להגיד שזה נכון גם כלפיי, וזה יהיה נכון מעצם העובדה שאני ישראלי ולכן קורא דברים על ישראל עם מחשבה מרובה ומסמן V או X על מה שנכון ועל מה שלא נכון בהתאם.
הוא אכן גם כתב במשפטים מסויימים הצגה מאוזנת, ולפעמים אפילו תמך בישראל בצורה מעורבלת-משהו (שהותקפנו ב48' וביססנו אז את דוקטרינת ההגנה העצמית, ואם ממשיכים את ההשוואה למגנטו – שהתגובה שלו הגיונית יותר משל אקסבייר). להגנתי ייאמר שלא כתבתי כלל שהוא אך ורק ניגח את ישראל, אלא שהוא ניגח את ישראל (בנוסף לדברים אחרים, מן הסתם).
אני לא מבין למה אתה עדיין מתעקש ללכת איתי ראש בראש, הרי כבר כתבתי agree to disagree שזה למעשה כתב פרישה של מישהו שאין לו יותר מדי כוח לויכוח אינטרנטי.
כי אני לא מסכים שלא להסכים!
אני מתעקש כן להסכים! לא, רגע.
טוב, אני לא אחד שיגיד לא לכרטיס יציאה מויכוח מיותר.
הנה תגובה מימין:
http://truthbeforedishonor.wordpress.com/2011/06/10/x-men-first-class-israel-and-the-line-between-good-and-evil/
אני לא מאמין שהם מייצגים של הימין והשמאל הישראליים
כיוון שלדעתי ספק אם מישהו מהתסריטאים מצוייד בידע הפוליטי הפנים-ישראלי כדי לחשוב על זה, ועוד ספק גדול יותר אם למישהו מהתסריטאים מספיק *אכפת* מהויכוח הפנים ישראלי כדי לטרוח ולבנות את הדמויות הראשיות בתור-משדרות-מסר-לקהל-לא-גדול-ועוד-יודעי-ח"ן.
צר לי, אבל לקרוא להתייחסויות לישראל
ב'פייבלס' או ב-Y "רציניות" נשמע לי כמו בדיחה גרועה.
אם לא הייתי יודע, הייתי יכול להאמין ש"פייבלס" היא יצירה של "אם תרצו", מבחינת ההצגה החד-צדדית של הקונפליקט, ובקשר ל-Y – היתה שם התייחסות מעבר לזריקת מושגים כמו "שואה", "מלחמת ששת הימים" ודברים ביידיש?
יש בY התייחסות
לא יודע אם הייתי מגדיר אותה כרצינית, אבל לאור העובדה שיש שם דמות משנה עם תפקיד לא קטן שמדברת עברית (ואפילו לא רע), ולאור העובדה שהקומיקס מראה את היחסים בין ישראל לשכנותיה אחרי מאורע הפתיחה, אז איזשהו נסיון לתאר משהו יש שם.
קראתי רק את הכרך הראשון של Y
אבל למיטב זכרוני מצהירים שם שלישראל יש צבא מתפקד לכל דבר כי יש לנו כל כך הרבה חיילות קרביות, ומזה הסקתי שייצוג מציאותי של ישראל אני כבר לא אמצא שם.
למרות הצגת הנושא באופן חד-צדדי
ולמרות שזה עומד בניגוד לדעותיי האישיות, אני חושב שווילינגהאם כתב את הסצינה המדוברת באופן שמשרת את הסיפור על הצד הטוב ביותר. כן, יש בדיאלוג ההוא בעייתיות במציאות, אבל לא מבחינת העלילה הבידיונית. כל אחד יראה בטקסט מה שהוא בוחר לראות, אבל לטעמי ראיתי בכך לא יותר מדעה שנכתבה עבור דמות בידיונית ולאו דווקא כדעתו של הכותב עצמו* (וכאמור, כל העניין הרבה יותר רציני ממה שנעשה בקומיקס גיבורי-על**).
* אני מתקשה להאמין שאדם שמצדד באידיאולוגיה כה קיצונית יצליח להתייחס בכבוד רב, כפי שווילינגהאם עשה, לדמויות וסיפורים מהפולקלור הערבי (כמובן, לפי מה שקראתי עד כה).
** מצאתי איזה בלוג לא עדכני שמתיימר לסכם אל האיזכור והיחס לישראל מאז שנות ה-30 של המאה שעברה.
http://israelincomics.blogspot.com/
לא מצאתי: סצינה ידועה לשמצה מימי מלחמת המפרץ הראשונה שכתב פיטר דיוויד בה סברה, סוכנת מוסד לשעבר וגיבורת על ששכלה את בנה בפיגוע, מספרת להאלק\ברוס באנר (אז ברוס היה בשליטה גם כשהפך לענק הירוק; אל תשאלו) על הלחץ תחתיו עמדו קציני צה"ל בגלל האיום העיראקי, והתפשטות תופעת האלימות נגד נשותיהם כתוצאה מכך.
הבעיה היא ש"רציני יותר ממה שנעשה בגיבורי-על"
הוא לא אותו דבר כמו "רציני".
אבל נראה שאנחנו מסכימים, וזה מתקרף כבר למחוזות האוף טופיק, אז ברשותך, נסיים כאן.
שני קישורים:
(עדיין לא צפיתי בסרט, אבל זה לא מפריע לי לקשר לכל מיני דברים שקשורים אליו.)
1. אנשי Let's Be Friends Again הוטרדו ממוטיב כלשהו בסרט:
http://www.letsbefriendsagain.com/2011/06/10/cerebros/
2. הדבר הטוב ביותר שהסרט מציע מול הרע ביותר (ספוילרים):
http://www.comicsalliance.com/2011/06/10/xmen-first-class-race/
אין ספק, זה סרט טוב
אבל ניראה לי שהחלק מהתגובות על הסרט הן קצת מוגזמות. הסרט אומנם טוב, ואפקטיבי בתור סרט קיצי וקליל, אבל אני מרגיש שכל ההבטחה שנבנתה בחצי הראשון שלו (לא עוד הקבלה עמומה, אלא התעסקות מפורשת בגזענות מצד אחד, וביצר הנקם מצד שני), די הולכת לאיבוד בחציו השני.
אני חושב שההקבלה במקום היא לסרט "ההתחלה" (כלומר Inception), שגם הוא סרט שחציו הראשון מתחיל באופן מאוד מבטיח, בו הוא מציג עולם חלומות דינמי ומעניין ועולות הרבה שאלות מעניינות על העולם בו הסיפור מתרחש, אבל בחציו השני הוא הופך לסרט פעולה די סטנדרטי וצפוי. יש לי את ההרגשה שכמו ה"ההתחלה", גם את הסרט הזה אני אשכח בעוד חודש-חודשיים.
אחד הדברים שקצת חבל לי עליהם, זה שעד כה לבמאי מת'יו ווהן היו שני סרטים מצויינים, "אבק כוכבים" ו"קיק-אס", וניראה היה שהוא בגל עליה שרק משתפר מסרט לסרט. מבחינתי הסרט הזה הוא נפילה ביחס לציפיה שהייתה לי מהבמאי. אני חושב ש-"קיק-אס" היה סרט קומיקס הרבה יותר טוב, ובאופן כללי סרט הרבה יותר מאוזן ושלם מאשר "אקס-מן" החדש. האמת היא שתוך כדי כתיבת הודעה זו, עולים לי כך כך הרבה זיכרונות חזקים מהצפייה ב"קיק-אס" שיכולתי לכתוב עליו הודעה שלמה. לכתוב על איך הסרט מצליח לאזן בין ז'אנרים שונים תוך שמירה מעבר חלק כשהוא מאחד לשני, ועל איך מבלי שהצופה בא מוכן, זורקים עליו אבחנות יחסית אמיצות על האפטיות של אנשים כנגד העליה בחשיפה תקשורתית לאלימות. תחת השקפה זו, אני חושב ש"אקס-מן" הוא די פיספוס (או כמו שאמרתי, בחציו השני), כי הוא יכל להיות הרבה יותר בהתחשב בסרטיו הקודמים של הבמאי.
אני רק מקווה שאם תתחיל פה סדרת סרטים, אז ילמדו הלקחים מהטעויות של הסרט הראשון (שאולי נגרמו עקב הזירוז של מנהלי האולפן, ו/או התסריט שהיה לפני השכתוב), ושאולי נקבל עוד "האביר האפל", שגם הוא סרט מעולה שעקב אחרי סרט בינוני (שגם הוא די overrated) "באטמן מתחיל" (כבר כתבתי מספיק, אז אני לא אכנס למדוע הוא בינוני).
מסכים לגמרי...
אני חייב להגיד שאני מסכים עם כל מילה מהביקורת. סרט פשוט נפלא שנהנתי בו מכל רגע, הוא עשוי היטב והדמות של מגנטו באמת נהדרת, היא משכנעת מאוד וההיסטוריה שהיא נושאת מוסיפה המון לסרט כמו גם מערכת היחסים בין אריק לצ'ארלס. האפקטים באמת לא הכי מוצלחים אבל כל השאר מפצה על זה עד שכמעט ולא שמים לב…. הסרט עונה על כל השאלות מהטרילוגיה המקורית ככה שעל הנייר אפשר לקפוץ ישר סרט הראשון בלי שיהיו פערים ושאלות פתוחות. שמחתי לשמוע שבכל זאת החליטו לעשות לסרט שני סרטי המשך ואני ממש מצפה להם!
לסיכום סרט מומלץ מאוד גם לכאלה לא חובבי הז'אנר…
אגב לא הבנתי מה זה הקטע המצחיק הזה שכתבו עליו בביקורת, איזה קטע זה?
אהההה…. תודה =)
שאלה למבינים
לפי מה ששמעתי ההשוואה המקורית של אקס מן היא לא לישראל וליהודים אלה להומואים ולסביות אך זה לא הסתדר לי בסרט הזה…
האם יש פה מישהו שיכול להאיר את עיני?
המקורית מאיזו בחינה?
אם מדובר בקומיקס שנוצר בתחילת שנות ה-60, אז לא. לי וקירבי הושפעו מהיחס לזרים באמריקה באותה תקופה (האיום הקובני, המלחמה הקרה, וכו'), קרינה גרעינית והמאבק על זכויות האדם של שחורים ומיעוטים אחרים. עם השנים נוספו אלגוריות נוספות, ביניהן היחס לקהילה הלהט"בית (נושא שהובלט מאוד בשני הסרטים הראשונים בבימויו של בריאן שינגר, במיוחד בסצינה מסוימת בסרט השני) והצד האפל שך גיל ההתבגרות (לפי הקומיקס, מרבית המוטאנטים מגלים את יכולותיהם בתקופה הזו של חייהם).
ובעניין ישראל, ראה את הדיון הזה (ההודעה הראשונה, שלי, מסומנת בספוילר):
http://www.fisheye.co.il/x_men_first_class/?comNum=427175#li-comment-427175
על איזו סצינה אתה מדבר? (-:
ואיך זה הודגש בסרט השני? ראיתי את הסרט לפני שנים ואני לא ממש זוכר.
וההכי בולט
ההורים שלו שואלים אותו "האם ניסית לא להיות מוטנט?"
הקטע של
"לפני שפגשתי אותך חשבתי שאני היחיד". משפט שהומואים מתבגרים היו יכולים להגיד בשנות החמישים, יהודים לא כל כך. וכמובן "אתה לא לבד".
זאת לא טירה אירופאית עתיקה
זאת Hatley Castle, שהוקמה ב-1908 ובמציאות נמצאת בקנדה. ואפשר לשכור אותה לחתונות!
http://www.hatleycastle.com/index.html
אכן טירה יפה
שבכל זאת לא נמצאת בבריטניה להסביר את המבטא הבריטי. לפי וויקיפדיה, צ'ארלס אקסבייר הוא ניו יורקי מבטן ומלידה…
דמות הקומיקס או הדמות בסרט?
בשורה התחתונה מותר לסרט לעשות מה שבא לו, וכנראה שמישהו שם חשב שצ׳ארלס עם מבטא בריטי יהיה מגניב יותר, וכנראה שהוא גם צדק. מכיוון שזה לא משנה כלום לעלילה וגם לא חסר הגיון אלא סתם לא תואם לאיזה קנון באופן חסר משמעות, למי אכפת?
(אי תאימות גדולה בהרבה לקנון היא בכלל שיש לצ׳ארלס שיער, לא? למיטב זכרוני בקומיקס הוא היה קרח גם כילד)
או שפטריק סטוארט לא יודע לעשות מבטא אמריקאי
(ל"ת)
הוא עשה אותו יופי במשך שנים
במסע בין כוכבים: הדור הבא, למרות ששם הוא בכלל אמור להיות צרפתי (זה כנראה בתקופה בה המבטא האמריקאי כבר השתלט על כל העולם). אם כבר עלתה סוגיית המבטאים, הסרט לא מסביר איך יש לרייבן מבטא אמריקאי מושלם גם כשהיא מתבגרת, למרות שהיא וצ'רלס גדלו באותו בית. אני יודע שאצל אנשים מסוימים, מבטא שנקלט בגיל מאוד צעיר נותר דומיננטי להמשך החיים, אבל הנושא מעולם לא עולה. אין שום אזכור למוצאה של רייבן, כך שההנחה המתבקשת היא שהסתובבה בבריטניה במשך זמן מה לפני שפגשה את צ'רלס. מה גם, שהיא מסוגלת לחקות קולות ומבטאים של אנשים אחרים, אז למה לא יצרה לעצמה פרסונה עם מבטא בריטי כדי להשתלב יותר בקלות?
גם בדור הבא הוא דיבר במבטא בריטי
(ל"ת)
צודק
בדקתי עכשיו והמבטא של קפטן פיקארד הוא אכן בריטי, אם כי לא בריטי כבד. כזה שהקהל האמריקאי יוכל להבין בקלות, מבלי להוריד מהטקסיות והסמכותיות הנלוות.
יש לו את אותו המבטא בשתי הסדרות
שהוא מן הסתם המבטא שפטריק סטוארט מדבר בו (או סיגל לעצמו בגיל צעיר) – מבטא אנגלי של המעמד הגבוה. המבטאים הכבדים שאתה מדבר עליהם הם רובם איזוריים ומשויכים עם המעמדות הנמוכים.
כנראה שכחתי או החמצתי את זה...
(ל"ת)
מזה שצ'ארלס תמיד מזמין לה קולה
הנחתי שהיא אמורה להיות בת פחות מ-21.
אני פשוט הנחתי שהוא לא סומך עליה עם אלכוהול.
(ל"ת)
כי היא טוענת שהיא לא יכולה לשלוט בכוחות שלה כשהיא עייפה או לא מרוכזת.
וואלה.
(ל"ת)
כי הוא לא מוכן שההצגה שלה תחרוק אפילו לרגע.
זו בדיוק הנקודה: הוא לא רוצה שאנשים יראו איך היא נראית באמת.
אז מסתבר שלי אכפת
תראה, אתה צודק.
המבטא של צ'ארלס באמת חסר משמעות ותורם כלום לעלילה.
אני גם מודעת לכך שמכל הדברים שאפשר להגיד על הסרט, העובדה שאני נטפלת דווקא לנושא הזה היא חסרת משמעות והגיון.
אבל…
מהצד שלי (כשכל הידע שלי על אקס מן מגיע מהסדרה המצוירת בדיבוב עברי) כל סוגיית המבטאים/ שפות בסרט נראת כמו זלזול של ההפקה בקהל היעד. הם גם ככה לא ישימו לב אז למה ולטרוח דקה אחת נוספת על בחירת שחקנים אחרים, או אפילו על לבקש מהשחקנים לדבר במבטא הגיוני.
אם היו מצלמים סרט שמתרחש בבלגיה וכולם היו מדברים בסינית, מישהו מהמעורבים היה שם לב מתישהו שיש בעיה, לא?
אני לא חושב שיש כאן זלזול
זה לא באמת סרט בלגי שבו כולם מדברים בסינית. יש לנו בדיוק דמות אחת, שמדברת במבטא שיותר מתאים לה מאשר המבטא האמריקאי הרגיל. לא נורא לי נורא (אם כבר, רוב הקצף יצא על המבטא של הרוסים).
ההערה על הזלזול התייחסה לכל הנושא בגדול
המבטא של פרופ' X לא כ"כ מעניין אותי… אני מניחה שהתאימו אותו לדמות שפטריק סטויארט יצר בסדרת הX מן. למרות שבתור סרט שמראה את "ההתחלה" של כל הדמויות מהסרטים הקודמים ובגלל שהוא דמות ראשית, אפשר היה להתייחס גם למוצא שלו (כמו שעשו למגנטו)
אין ממש התייחסות למוצא של אף אחד חוץ ממגניטו
ובמקרה של מגניטו, המוצא הוא קריטי, כך שברור למה הוא חריג.
לא ברור בכלל
אני מת על הסרט אבל הבעיה זה שלא מתייחסים בכלל לעבר של אקסוויר. זו הנקודה הכי חלשה.
אבל אני בורח מהנושא…
לא ממש מפריע לי המבטא שלו :)
מסכימה עם כל מילה
גם אני מרוסיה וגם אותי עיצבן המבטא הרוסי המזוייף של השחקנים. מה לא יכלו לקחת שחקנים רוסים? גם הבדיחות הכביכול מצחיקות לא הצילו את הסרט והביאו לי גיחוך ולא יותר.
אחלה תגובה, אבל
מה זה כל כך חשוב אם בנשי של הסרט ממוצא אירי או לא?
זה לא משנה.
סתם פרט קטן שהפריע לי (מה גם ש"באנשי" זה מושג מהמיתולוגיה האירית, אבל שוב, זה לאו דווקא משהו עקרוני).
הערה קטנה:
לפי הבדלי השנים, יותר הגיוני שבהמשכיות הסרט, אלכס הוא אבא של סקוט ולא אחיו (הבכור או הצעיר).
אם יש המשכיות בין הסרט
לבין הסרטים הקודמים, צ'ארלס ואריק נראים מעולה בשביל בני 80.
ולגבי פרופרסור אקסבייר כשמוק
אי אפשר בלי אזכור לתמונה המתאימה של קיטי פרייד מהקומיקס:
Holy Crap!! ידעתי שפסבנדר מוכר לי מאיפשהו!
(לא, לא מ"ממזרים חסרי כבוד")
הוא היה עזאזל בסדרה הבריטית המצוינת -שהיתה די חיקוי של "באפי", אבל חיקוי טוב- Hex!
ובאופן מפתיע מסתבר שהוא היה שם רק בן 28 למרות שהוא היה נראה הרבה יותר מבוגר, בעוד ב"ההתחלה" הוא דווקא היה נראה צעיר. כמה מוזר.
כן, ירד לי האסימון אתמול בלילה,
אבל כבר הייתי במיטה וכמעט נרדמתי ולא היה סיכוי שאקום לכתוב את זה. הסתפקתי בלמלמל לתרגומון את התשובה.
לגבי ג'ון האם
בימד"ב יש פרט טריוויה משעשע על הסרט שמזכיר אותו.
http://www.imdb.com/title/tt1270798/trivia?tr=tr1496894
(אין ספוילרים במסך הראשון של העמוד מעבר לשמות הדמויות בסרט, אבל בגלילה למטה קיימים כמה).
הממ.
אז זה לא רק אני- באנשי באמת דומה לרופרט גרינט.
דוקא לי הוא הזכיר את התאומים שמשחקים את האחים של רון
(ל"ת)
או שאולי הוא רוצה להחדיר להם את האג'נדה שהוא מאמין בה
ובתשובה לשאלה הראשונה שלך, אני די בטוח שזה לא רצח. אולי הריגה.
הריגה היא בשוגג
הריגה בכוונה תחילה היא רצח, תמיד. רצח מותר רק כאשר נשקפת סכנה לחייך או לחיי אדם אחר (או שיש סיבה הגיונית להאמין שנשקפת סכנה כזו). אם אדם בא להרוג אותך ונכשל, ואתה פורק אותו מנשקו ועומד לפניו כשהוא חסר אונים, אין לך כל זכות להרוג אותו סתם בגלל שהוא התחיל.
ווויייי!!! סיבווווווב!!
חזרנו לנקודת ההתחלה. ביי ביי, אני פורש.
לא ניסיתי להגיד שמשהו מוצדק
ניסיתי להגיד שזו לא סיטואציה פשוטה ושחורה-לבנה כפי שאת מתארת אותה.
אם כך
אז אתה משתמש בדוגמה רעה כדי להמחיש את הטענה הזו. כפי שאמרתי, לא הייתי משתמשת במשחק של אנדר כמדד אתי.
את חייבת להרפות מזה
לא כל מצב שבו מישהו נהרג הוא רצח. מעבר לזה שזו טעות, זה גם לא חכם כי את פשוט מעקרת את המילה מכל משמעות.
נראה לי שהתכוונת לומר
"לא כל מצב שבו מישהו גורם למותו של אדם בצורה מכוונת הוא רצח", כי על זה מדובר כאן.
אני לא חייבת לעשות כלום
ולמקרה המדובר, ההתנגדות שלי היא לכך שמשתמשים במשחק של אנדר בתור דוגמה למצב שבו הרג מכוון מוצדק או לפחות סביר, כי זה ספר מאוד בעייתי ומאוד מניפולטיבי מבחינה אתית.
ייתכן שלא כל הרג מכוון הוא רצח, אבל זה לא הטיעון שישכנע אותי בכך.
מניסיוני האישי
בתור ילד ניסיתי הרבה להתחמק ממכות. גם מול חזקים ממני וגם מול חלשים ממני, ואין מה לעשות, עד שאתה לא מראה שאתה גם יכול להחזיר לא מרפים ממך וההצקות (במילים עדינות) רק גוברות.
אולי לא להגיב כמו אנדר (המשחק של אנדר), אבל גם בין (הצל של אנדר) התמודד בדרך שלו נגד ההצקות, ולא ישב בחיבוק ידיים.
אני מלמד את ילדיי שהם שיעשו הכל מאשר להתחיל ריב, אבל אם התחילו איתם, שיידעו לסיים …
JMS, זה אתה?
(ל"ת)
Like!
(ל"ת)
אפילו ישראל קיימה משפט קודם...
(ל"ת)
לגבי משפט
אפשר לטעון שבהנתן כוחותיו של שאו, אין אפשרות להעמיד אותו למשפט. אבל די מעצבן אותי שאף אחד בסרט אפילו לא מעלה את האפשרות על מנת לשלול אותה.
הטיעון הזה בטח לא תופס – אם אני (בחור חלש וקטנטן) אלך ואתן מכות ל, נגיד, מייק טייסון (של שנות ה-90 לא של היום) – מדובר בבחור משורג שרירים שהקריירה שלו הכשירה אותו לחטוף מכות מאנשים הרבה יותר חזקים ממני, למעשה – אני בספק אם אגרוף שלי אפילו ידגדג לו. זה לא אומר שמותר לי (או כדאי לי, בהתחשב במזגו הידוע) להרביץ לו.
גם היום לא הייתי הולך להרביץ למייק טייסון
אלא אם דקסטר קשר אותו קודם בניילון והזריק לו חומר הרדמה לפילים.
אני לא משפטן, ו-וויקיפדיה העברית לא מסכימה איתך
(ל"ת)
מדכא משהו?
הסרט מהנה למדי, אבל הרגשתי שהעיסוק בשואה קצת כבד לי בתור סרט קיץ. זה רק אני? אולי אני אובר-רגישה אבל קצת הרגשתי כאילו אני רואה לפרקים סרט קיץ ולפרקים דוקומנטרי מיום השואה. זה עצוב מדי, לעזאזל, בשביל סרט קליל, אפילו אם מדובר בילד שיכול להעיף מתכות…
מופתע לטובה מפוקס המאה ה-20.
לאור הטיפול שהסרט השלישי בסדרה עבר, סרט הסולו של וולברין וסרטי ארבעת המופלאים שקיבלו טיפול דומה, הייתי מופתע לראות ש"ההתחלה" היה כתוב בצורה חכמה ועמוקה וכלל מעט מאד אקשן. פוקס באמת הלכו על האיכות ולא על לעשות סרטי אקשן מטופשים לקהל הרחב כמו שארבעת סרטי הגיבורים האחרונים שלהם היו.
כולי תקווה שהסרט הבא של וולברין יהיה דומה ל"ההתחלה", ואולי אפשר יהיה להשיב לסדרת אקס-מן את היוקרה שהיא הרוויחה ביושר עם שני הסרטים הראשונים.
סרט ממש טוב
אבל לא הבנתי על איזה קטע דיבר פישלר שהיה הרגע הכי מצחיק בקולנוע בשנים האחרונות , לא זכור לי שצחקתי בסרט בכלל
מייקל פסבנדר ב- Hunger (אוף טופיק יחסי).
לא ידעתי איפה היה הכי כדאי לפרסם את זה, אז החלטתי להסתכן בכאן.
רבות דובר על פסבנדר וכמה שהוא היה מעולה באקס-מן החדש. אבל הוא גם נתן הופעה מחשמלת בסרט העצמאי Hunger שראיתי היום וגרם לי לזעזוע.
פסבנדר משחק את בובי סנדס, חבר המחתרת האירית שפתח בשביתת רעב על מנת לקבל סטאטוס של אסיר פוליטי ממשלמת בריטניה. בואו נגיד שאם חשבתם שכריסטיאן בייל הלך רחוק עם עניין ההרזיה ב"המכונאי", מה שפסבנדר עושה כאן הוא דרגה אחת מעל ואני אישית תהיתי לא אחת איך לעזאזל הוא לא מת בזמן הצילומים.
סרט עוצמתי שמבוים בצורה מצוינת וכמובן- תפקיד ראשי שמשוחק מדהים.
צפו בטריילר על מנת להתרשם (הסצינות הקשות באמת נחתכו ממנו כמו שאפשר לצפות):
http://www.youtube.com/watch?v=K9IiUbBV4zc
(ל"ת)
היו יותר טובים..
אני אוהבת את אקס-מן ממש וראיתי את כל הסרטים אבל הסרט הזה היה ממש מבאס, לדעתי הקטע בסרטים האלה זה דווקא הפעולה ויחסית לאחרים הוא היה משעמם ועם יותר מידי היסטוריה.. אני מקווה שהסרט הבא על ווילברין יהיה עם אקשן ולא כזה משעמם כמו "ההתחלה".
כמה תגובות מעלייך
היה כתוב שלא היה משהו אחרי הכתוביות.
אני מנסה, אבל מתקשה להעלות בדעתי
מהי הסצנה הקצרצרה ומצחיקה שאותה אתה מזכיר?
http://www.fisheye.co.il/x_men_first_class/?comNum=430259#li-comment-430259
ביקורת שנונה ומדהימה על סרט לא פחות מדהים!
בתור חובבת סרטי מד"ב ופנטזיה , כנראה ציפיתי עוד יותר לאיכות סרט טובה בסרט האקסמן החמישי הזה.
קיבלתי אותה ובגדול! סרט חובה לכל בית.
אל תראה שנאה איפה שיש חוסר אמון
זה עשוי גם לעזור לך במבט יותר רגוע על קונפליקטים יסודיים בחיים האמיתיים.
סרט פעולה סבבי ברובו, לא מעבר
לאור הגעתו למקום השני (בהפרש זעיר) בסקר "הופעת השנה" ציפיתי ליותר – למשהו שנון, מתוחכם או מרהיב (כמו הסרטים של נולאן, למשל) וקיבלתי עוד סרט חביב של אקסמן. זה ממש לא רע, אבל זה רחוק מלהיות "הו הא" בעיניי. נראה לי שחלק לא קטן מהצלחתו (מלבד העובדה שהוא עוסק במותג קומיקס ידוע) נזקף לרמת הציפיות שירדה פלאים אחרי הסרט השלישי ואני מבינה שגם אחרי וולברין (שבו טרם צפיתי).
הסרט מספק רקע נאה לדמויות הראשיות בסרטי ההמשך, אם כי יש פרטים שלא כ"כ מסתדרים (הבולט ביותר הוא הקשר בין הפרופסור למיסטיק). הסרט עשה חסד עם הדמות של מגניטו, קצת פחות עם הפרופסור והכרנו מעט יותר את מיסטיק ואת חיה, אבל את שאר הדמויות החדשות לא ממש זכינו להכיר והן נשארו דמויות משנה לא מפותחות. אמרו את זה קודם לפניי: היה עדיף לקרוא לסרט "מגניטו" ולזרוק את רוב הסצינות המיותרות מסביב שלא קשורות אליו ישירות. רובן לא תרמו הרבה.
באשר לליהוק, אולי אלה הקמטים, אבל מייקל פסבנדר נראה מבוגר יותר משמעותית מהשאר וגם מג'יימס מקאבוי (אף שההפרש ביניהם הוא בסה"כ שנתיים). למען האמת מקאבוי נראה צעיר מדי להיות פרופסור, עם הבלורית המתנפנפת הזו והגישה הזחוחה הוא היה שונה מאוד מפטריק סטיוארט וזה ממש הפריע לי לאורך כל הסרט… לפחות על המבטא הבריטי שמרו (די אירוני בהתחשב בכך שהדמות אמריקנית, גיליתי להפתעתי…). בקיצור, לעומת מגניטו מוצלח קיבלתי אקסווייר פוץ צדקן ומעיק ודמות לא מהנה שרק קלקלה לי. על המשחק של פסבנדר אין לי מילים רעות, הוא היה טוב בהחלט, אם כי לטעמי לא מרשים באופן יוצא דופן כדי להצדיק את הופעת השנה (הוא כרגע במקום השני, אחרי נטלי פורטמן).
מבחינת הומור, לא מצאתי את עצמי צוחקת. היו מעט בדיחות ורפרנסים לסרטים האחרים, זה היה חביב אך לא מלהיב. מהבדיחה שכולם ציינו לטובה דווקא לא צחקתי (להפתעתו של בן זוגי). זה היה חמוד, אבל אני מודה שלא ממש ברורה לי ההתלהבות; נראה לי שמייחסים לה הרבה יותר מגניבות מכפי שמגיע לה.
בסופו של דבר אני לא מעריצת אקס-מן; את הקומיקס לא קראתי מעולם (לא מתחברת למדיום) אבל צפיתי בהנאה בסדרה המצוירת בנעוריי (גמביט, אייכה?!). מכיוון שגם מסרטי אקסמן הקודמים לא יצאתי מגדרי (הראשון אחלה, השני לא רע למעט הסוף, השלישי מביך) אני חושבת שלמרות הבעיות זה הסרט הטוב ביותר בסדרה עד כה. אמנם חסרים בו מאוד השחקנים הטובים המבוגרים (פטריק סטיוארט, איאן מקלן, רבקה רומיין, יו ג'קמן וקלסי גרמר) אבל חלק מהצעירים עושים עבודה לא רעה (בעיקר מייקל פסבנדר) והחלקים שהתמקדו במגניטו היו טובים. כפי שציינו לפניי, כל הממבו-ג'מבו מסביב ודמויות משנה שלא עשו בו הרבה לא ממש תרמו לעניין, אבל ניחא.
לגמביט יש תפקיד פחות או יותר משמעותי בסרט הסולו של וולברין.
בקשר לאקסוויר
אני דווקא נהניתי ממנו מאוד (לא כמו ממגניטו, אבל זו לא באמת תחרות). הרעיון בסרט הוא בדיוק לראות את אקסוויר הצעיר, הנאיבי והלא מגובש. אפשר היה לעשות אותו מושלם וחכם ומוצלח כמו שיהיה כבוגר, אבל מה הכיף כאן? בתור פוץ נאיבי שיש לו עוד כל כך הרבה מה ללמוד הוא הרבה יותר מעניין; במובנים מסויימים הוא פגום בדיוק כמו מגניטו אם לא יותר מכך.
במיוחד ה"צעיר מכדי להיות פרופסור" לא בעייתי טעמי – הוא הרי אמור להיות גאון-על שכזה, וגם בעולם האמיתי יש אנשים צעירים כאלו שהם כבר פרופסורים. כמובן, אפשר היה לצפות שעם גאונות-על שכזו הוא גם יהיה מלא בעצמו עד התקרה – ולמרבה השמחה, זה בדיוק מה שקורה בסרט, במקום שנקבל צניעות מזוייפת.
אני מבינה את הרעיון, אבל היישום מעיק, מה לעשות?
הוא דמות שממש לא נהניתי ממנה – לא מאופן הצגתה, לא מהטקסטים האולטרה צדקניים ולא מהמשחק. נוסף על כך למקאבוי יש בייבי-פייס ולכן גם נראה צעיר מגילו ולעומתו פסבנדר דווקא נראה מבוגר מגילו (לי הוא נראה כבר באזור הארבעים) וזה עוד דבר שהפריע לי בליהוק (של מקאבוי; פסבנדר ליהוק מצוין). מכיוון שאלה הדמויות הראשיות עליהן גם ונופל הסרט. מגניטו הצעיר שדרג את הסרט, אקסווייר הצעיר קלקל לי אותו.
כנ"ל! ממש אהבתי את אקסווייר
אפילו יותר מאריק. דמות מצויינת.
לגבי "צעיר מכדי להיות פרופסור", יש תקדימים.
מישהי בשם אליה סאבור מונתה לפני שלוש שנים למרצה באוניברסיטה מכובדת בקוריאה, בגיל המתקדם 19,
ואריק דמיין נהיה פרופסור ב-MIT בגיל 20.
נדיר מאוד, ומעלה קנאה אצל אקדמאים בני תמותה, אבל קורה.
אני חושבת שזה לאו דווקא הגיל הביולוגי אלא יותר המנטלי
יש בו משהו די ילדותי בשלב הזה, בתוספת הבייבי-פייס, הבלורית המתנפנפת, רדיפת השמלות, הצדקנות הנאיבית והפוציות הכללית שפשוט לא מסתדרות לי תדמיתית עם "פרופסור" בכלל ועם הדמות בפרט. אבל ניחא; זה עוד פרט אחד מני רבים לסספנד, קטן עליי… לו הדמות הייתה נסבלת הייתי סלחנית יותר, אני מניחה, אבל פשוט לא סבלתי אותה לאורך כל הסרט.
זו סתם סטיגמה
פרופסורים באים בכל הצבעים והמינים ואקסבייר לא יוצא דופן עד כדי כך. אין כאן שום צורך לסספנד משהו מלבד סטריאוטיפ לא מציאותי.
סרטים מבוססים (גם) על סטיגמות
יש שחקנים שלא עוברים אודישן לתפקיד שמתאר אותם בדיוק כי הם לא נראים כמו הטייפ-קאסט. החיים קשים. פרופסורים אכן לא נראים כמו שטנאץ, אבל מניסיוני הם גם לא נראים ככה. אבל ניחא, זו באמת הייתה הקטנה בבעיותיי עם הדמות.
אבל כאן הסרט לא מתבסס על הסטיגמה הזו
ואין סיבה שיתבסס, ולכן לא ברור למה מתלוננים על כך שהוא לא מתבסס עליה. זה כמו להתלונן על כך שהרמיוני היא חרשנית אבל במקום שתהיה פחדנית ומכוערת כמו הסטיגמה של חרשניות, היא אמיצה ויפה.
גם בלי סטיגמה הוא לא אמין ולא משכנע בעיניי כפרופסור
או בכלל. לא יודעת אם זו הדמות או השחקן או העובדה שהוא לא נראה כאילו יש לו איזשהו סיכוי להתבגר לכדי פטריק סטיוארט, אבל בעיניי זה היה ליהוק גרוע.
אז תגידי רגע,
(ואני באמת לא בקיאה באיך זה עובד בעולם האמיתי, רק בסרטים ובקלישאות) – איך זה שלא נדיר למצוא פרופסורים צעירים וחתיכים בסרטים וסדרות? ומה דעתך על הקלישאה שהרבה מהם רודפי שמלות ומנצלים את הכוח שלהם כפרופסורים?
אני מכירה באופן חצי אישי (בעיקר ממסיפורים של חברה, תנצב"ה, קצת מסיפורים של ידיד) יותר סיפורים על TA'S (לא זוכרת איך קוראים להם בעברית, סליחה) ופחות על פרופסורים, אבל עדיין. ואותם טי אייז, הם לרב אלה שאחר כך הופכים לפרופסורים.
ואגב, פה יש יותר מנורות מאשר חנוכיות, כך שאני חושבת שהפאק הוא של ארה"ב, פחות של מחלקות הפרופס.
בסרטים ובסדרות לא נדיר למצוא צעירים וחתיכים בכל תפקיד
שהוא, ובדיוק צפיתי הערב ב"האוס", הסדרה שבה מרבית הרופאות שקלו להיות דוגמניות ולעשות הרבה כסף אבל במקום זה הלכו לקרוע ת'תחת בלימודי רפואה. אני באמת לא יודעת איך נראה המתרגל האמריקני הממוצע, אבל פרופסורים ראיתי, גם בארץ וגם בחו"ל (לא בגודל טבעי, אבל הם נוטים לדבר בסרטוני וידאו למשל), והם אכן לא נראו ככה. אז לכאורה – ברור, כולם יותר יפים בסרטים; ובכל זאת, כשמדובר דווקא בדמות של אקסווייר, ציפיתי למשהו אחר. אולי כי כבר יש לי בראש את הדמות מהסדרה המצוירת ואת פטריק סטיוארט (ללא ספק גבר כריזמטי, אבל לא נראה כמו דוגמן) אבל הליהוק הזה לא התחבר לי, ומכיוון שגם השחקן היה מעצבן (ואני מניחה שלא מעט באשמת התסריט והשורות הקלישאתיות שהוא קיבל) זה ממש קלקל לי את הסרט (לא מספיק כדי שלא אהנה ממנו, אבל מספיק שאקטר על זה ללא הפסק תוך כדי צפייה).
לא זכור לי שסיניסטר שת"פ עם הנאצים
אבל נראה שדמותו של סבסטיאן שאו בסרט משלבת בין דמותו בקומיקס לזו של סיניסטר.
(לא יודע אם בעבר סופר על הקשר הזה, אבל לפני שנים ספורות התגלה שסיניסטר, תחת זהות בדויה, עשה ניסויים בילדים בהם זיהה גן מואנטי. שניים מהם היו צ'ארלס אקסאווייר שנתרם לפרויקט ע"י אביו החורג, וסבסטיאן שאו, שאביו היה עוזרו של סיניסטר.)
18.7.14
תחזיקו חזק, כי זה התאריך שבו יוצא סרט ההמשך.
מקור:
http://www.cinemablend.com/new/X-Men-First-Class-Sequel-Sets-Summer-2014-Release-Date-31187.html
סיקוול לפריקוול שהוא גם..
לא יודע, משהו שנון ומתחכם כזה.
אממ, הדג לא שם לב לזה, או שפספסתי איכשהו את הכתבה בנושא? דרך אגב, כתבה על ספוקלציות בנוגע לעלילה של הסרט: http://www.cinemablend.com/new/x-men-first-class-sequel-plot-revealed-31260.html
לא חושב שפיספסת. מה שכן, יש עמוד נפרד לסרט.
ובתגובות כבר דובר על כך.
http://www.fisheye.co.il/movies/x_men_first_class_2/
שבוע שעבר ראיתי שוב את הסרט
(בפעם הרביעית, שזה שיא מטורף של צפייה חוזרת בשבילי), והוא עדיין מאד מוצלח. אני חושבת שמה שהופך אותו לכל כך טוב זה השילוב – שהמון סרטי קיץ מנסים לעשות ומעט מאד מצליחים – בין הומור, כייפיות ואקשן לזה שהסרט לא יהיה מטומטם לגמרי ושיהיו לך דמויות שאשכרה אכפת לך מהם.
בסרט הזה הם ממש הצליחו ליצור דמויות "אמיתיות", במובן הזה שלמשל דקה אחרי שיצאתי מ-inception לא זכרתי מי זה מי, ובטח לא איזה אופי יש לאיזה דמות, וכאן לעומת זאת אני מרגישה שאפשר לדבר על הדמויות ולהגיד עליהן דברים משמעותיים. בעיקר מגניטו כמובן ואחריו צ'ארלס, אבל גם מיסטיק או האנק. שאר הדמויות מעט יותר מחופפות, אין מה לעשות, ככה זה כשאתה מחזיק כזה אסמבל גדול של דמויות, אבל יחסית לטרלוגיה המקורית פה מצליחים להחזיק את צוות הדמויות בצורה הרבה יותר טובה – אולי כי אנחנו לומדים להכיר אותם יחד והם לא מתחילים את הסרט כקבוצה מגובשת.
מעטים סרטי הקיץ כמו אקס מן שאני יכולה לדבר עליהם ועל ההתפתחות וההתנהגות של הדמויות שלהם בשיא הרצינות בלי שזה יהיה מטופש לגמרי.
עוד נקודה שבאה ממש לטובת הסרט זה המשחק הבאמת מעולה של כל המשתתפים (אפילו ג'נוארי ג'ונס שבחיי שאני לא מבינה למה שונאים אותה, חשבתי שהיא ביצעה אמה מצוינת). ככה זה כשאתה מלהק שחקנים שבשאר הזמן בקריירה שלהם עסוקים בלשחק בסרטים זוכי אוסקר.
מייקל פסבנדר כמובן מתעלה על כולם, כל פעם שהוא מתחבר לכוחות שלו ודוחף אותם לקצה יש לו שילוב כזה של צחוק ובכי בו זמנית שפשוט קנה אותי. אבל גם לג'יימס מקאבוי לא חסר (אם כי אני חושדת שבאיזשהו שלב הוראות הבימוי שלו היו לצעוק הרבה פעמים ברצף "אריק!" בהתרגשות/עצבים/תסכול, אני די בטוחה שהוא צעק את השם הזה בערך חמישים פעם בסרט).
דבר אחד מטריד אותי – האמת שהוא לא הטריד אותי במהלך הצפייה בסרט, אבל באופן כללי זה משהו שסרטים עושים שוב ושוב ואף פעם לא הבנתי. בסרט יש את הדמות של מוירה, וכל מי שיש לו היכרות מינימלית עם העולם של אקס מן יודע שמדובר בבת זוג של צ'ארלס. אז אתה צופה בסרט בציפייה שיהיה ביניהם איזה משהו, וכל הסרט לגמרי אין שום הרגשה שהם בדרך להיות בני זוג בשום צורה. עכשיו, המון עד אינסוף סרטים שמים גבר ואישה ביחד ומצפים שתקנה את זה שהם מאוהבים למרות שזה לא מרגיש ככה בכלל, אבל בד"כ זה לא עובד אם אין כמיה, או השחקנים גרועים, או התסריט לוקה בחסר.
אבל בסרט הזה אפילו לא ניסו! אין שום התפעלות הדדית של בין מוריה לצ'ארלס, שום שיחה משמעותית, שום התקרבות יוצאת דופן, שום התפתחות רגשית שנעשתה בעזרת האחר, כלום. כל הדברים האלה שייכים לצ'ארלס ואריק. אז ברור לי שצ'ארלס ואריק הם הגיבורים של הסרט, ושכל הסרט בא להראות איך הם נפגשו והשפיעו זה על זה (האמת בעיקר איך צ'ארלס השפיע על אריק, בסרט הזה ההשפעה הייתה די חד כיוונית). אבל במקרה הזה, למה לתת למוירה את השם שלה? הם יכלו לתת לה כל שם אחר. ככה אתה גם מצפה שיקרה בין מוירה לצ'ארלס משהו וזה לגמרי לא עובד וגם (ספוילר) – כשכבר קורה משהו זה ממש לא מעניין בשום צורה. למישהו באמת היה אכפת אם מוירה בסוף זוכרת או לא זוכרת את צ'ארלס? מישהו בכלל התרגש מהנשיקה ביניהם או הבין מאיפה היא באה? מתי הם הספיקו להידלק אחד על השני כשלא שמתי לב?
ודבר אחרון – אני אשמח אם מישהו יספר לי מה נסגר עם המבטאים של הדמויות בסרט. צ'ארלס נולד וגדל בניו יורק אבל מדבר במבטא בריטי, שהוא בכלל לא המבטא הטבעי של השחקן הסקוטי. אריק גרמני אבל מדבר במבטא שלאוזני הלא מיומנות נשמע אמריקאי, וזה גם לא המבטא הטבעי של השחקן שהוא בכלל אירי. יש סיבה שאמרו להם לעשות בכוונה מבטאים שלא מתאימים לרקע של הדמויות שלהם?…
אני רק אוסיף...
שאחד הדברים הכי כיפים בסרט הזה זו גם הכימיה העצומה בין השחקנים, במיוחד בין צ'ארלס לאריק כמובן, אבל גם באופן כללי כל החבורה. זה פשוט עובד וזה נותן מימד של מהימנות לדמויות, שחסר בכל כך הרבה סרטים.
לגבי המבטאים – גם אני תהיתי לגבי זה. למייקל פאסבנדר יש באופן רגיל מבטא מוזר לחלוטין לאוזניים אמריקאיות, בהחלט אירי, אבל קצת משולב עם גרמני ומשהו לא ברור. מה שכן, הוא מדבר די הרבה שפות בסרט (3-4?) אז דווקא הגיוני שיש לו מבטא מאוד מעורב ולא ברור. יכול להיות שפשוט ביקשו ממנו קצת לשפץ אותו (ב"בושה" למשל, שמתרחש בניו יורק, פתרו את העניין בכך שהסבירו שהוא נולד באירלנד). כנ"ל לגבי המבטא הסקוטי של ג'יימס מקאבוי, שהרבה פחות ידידותי לשומע האמריקאי אפילו מהמבטא האירי, ולמעשה גם לשאר העולם. יכול להיות שזו בכלל מחווה לפטריק סטיוארט שהוא בריטי? או ניסיון להיות עקביים עם המבטאים של הקאסט הקודם? לא מובן.
המבטא של מייקל פסבנדר
הוא גרמני של הכפרים שלמרגלות הפיץ פאלו.
לפי ויקיפדיה הוא חצי אירי וחצי גרמני, והמבטא שלו הוא באמת סוג של עירוב שלהם.
או כמו שזה מוגדר נפלא פה:
http://9gag.com/gag/6027673
לא הבנתי
(ל"ת)
הכוונה היא
שהוא מצד אחד מאוד קפדן (גרמני) אבל גם עצלן ודחיין (אירי)
אם אתה גדל להיות פטריק סטיוארט, אתה צריך מבטא בריטי
וסטיוארט, כידוע, יכול להיות בן כל לאום, ולראיה, הוא גילם במשך שנים רבות קפטן צרפתי (כשבפיו מבטא בריטי ותה ארל גריי, חם).
מסקנה: מבטא בריטי (לא משנה איזה, אני לא קטנונית) הוא המבטא הגנרי החדש.
שאלה,
"הסרט הזה כולל את הרגע הכי מצחיק שראיתי בקולנוע בשנים האחרונות. זאת סצינה קצרצרה ומושלמת, ואני מקווה שמישהו יכוון מצלמה אל הקהל באולם קולנוע מלא במעריצים של האקס-מן ויעלה לרשת את הסרטון שמראה אותם צופים בה. אנשים פשוט לא הצליחו להירגע, וצחוקי-משנה נרשמו זמן רב אחר כך."
על איזה סצינה מדובר?
סרט טוב מאוד
עדיף על הטרילוגיה עצמה.
"הסרט לוקח משפט בודד שמיסטיק אומרת ב"אקס-מן 2", ובונה ממנו דמות שלמה עם עלילת משנה מרתקת, ועוד זווית ראיה על האנלוגיה בין המוטנטים לבין כל קבוצה נרדפת אחרת – שחורים, הומואים, או (ובסרט הזה ההשוואה בולטת הרבה יותר) יהודים. זאת בוודאי לא היתה הכוונה המקורית, אבל אפשר היה לבנות תזה שמשווה את הגישות של מגניטו ופרופסור X לימין ולשמאל הישראליים – אבל רק אם בא לכם להרוס לעצמכם סרט אקשן מגניב עם פוליטיקה, ולמה שתעשו את זה?"
אז בואו נפשיט סרט קומיקס מהאלגוריות והתובנות ונישאר רק עם הפיצוצים והאפקטים? משעמם.
אחי
http://www.fisheye.co.il/magnetos_jewish_problem/