סצינת סקס לוהטת של מיסטיק עם ביסט. פרופסור X ומגניטו מגלים את רגשותיהם האמיתיים זה כלפי זה ומתאחדים בנשיקה חד-מינית לוהטת. וולברין כורת את ראשו של סייברטות' בעזרת להבי האדמנטיום ושולף את הגולגולת מתוך הראש, הכל בקלוז-אפ ובפירוט גרפי. קווין בייקון נושא נאום בגנות ישראל וקורא להקמת מדינה פלסטינית על פני כל שטחה. אף אחד מהדברים האלה לא קורה ב"אקס-מן: ההתחלה".
אז למה הסרט מדורג "מגיל 14 בלבד"?
בארץ יש גוף שנקרא "המועצה לביקורת סרטים ומחזות", לשעבר הצנזורה. זהו הגוף שמחליט על מגבלות הגיל לסרטים. לפעמים הכללים האלה נאכפים, לפעמים לא, אבל הם קיימים, לפחות ברמה העקרונית. המועצה לביקורת מגיעה לכותרות לעתים נדירות: למשל, כשהיא פסלה להקרנה את "אימפרית החושים" בגלל תוכן פורנוגרפי, או את "ג'נין ג'נין" שנפסל להקרנה בגלל הפוליטיקה שבו ולא בגלל תוכן שלא מתאים לילדים.
אבל כבר שנים שלא קרה שום דבר כזה. הדירוגים של המועצה מתפרסמים בצנעה. לא קל אפילו למצוא אותם (פעם היה להם אתר; היום הלינק אליו שבור). אבל בדרך כלל יש בהם הגיון. תמיד אפשר להתווכח האם לסרט כזה או אחר הגיעה הגבלה חמורה יותר או פחות, אבל מזמן לא נתקלתי בשום סיבה להתעצבן. "האנגובר 2", שכולל עירום גברי מלא והתנהגות מאוד לא הולמת, מוגבל מגיל 16 ומעלה. גם "ברבור שחור", סרט מפחיד וקודר, שכולל עיוותי גוף, וסצינה לסבית. "המשרתת" הקוריאני הוגבל מגיל 18 ומעלה בלבד, אבל זה סרט שכולל סצינות סקס בוטות (אם כי גם זה לא יותר מפרק ממוצע של "משחקי הכס"). "אמון", סרט שעוסק בילדה בת 12 שמפותה על ידי פדופיל ברשת, הוגבל מגיל 16, ומבחינת תוכן הסרט יש בזה הגיון, גם אם די חבל שדווקא הילדים שהיו יכולים ללמוד משהו מהסרט הם אלה שלהם אסור לראות אותו.
אבל אקס-מן? הרפתקת קומיקס צבעונית שפונה, בין השאר, לנוער? ולא רק הוא: נדמה שבחודש האחרון המועצה פתאום הפכה לקפדנית יותר מהרגיל. "מהיר ועצבני 5" ו"האנה" קיבלו גם הם דירוג של "מגיל 14 בלבד". כל הסרטים האלה מדורגים בארה"ב PG-13 – דירוג שאינו מהווה מגבלה אלא רק המלצה. אפילו ילדים בני חמש יכולים לקנות להם כרטיס בלי שאף אחד יניד עפעף. באף אחד מהם אין עירום – לכל היותר, גל גדות בביקיני. אלה סרטי אקשן ויש בהם אלימות, כמובן, אבל בלי דם, ולא במידה חריגה – לא יותר, נאמר, מ"שודדי הקאריביים" שלא קיבל הגבלת גיל. אפילו מסר פוליטי אנטי-ציוני, אנטישמי או אנטי-טטנוס אין בהם.
אני הראשון שאודה שהדירוג האמריקאי לא תמיד הגיוני. ה-MPAA האמריקאי שופט סרטים לפי קריטריונים קשיחים וכמעט בלי להתייחס להקשר שבו הם מופיעים, מה שלפעמים גורם לדירוגים מגוחכים (סרטי אימה שלגמרי לא מיועדים לילדים יכולים לקבל PG-13, כל עוד לא רואים דם; וסרט תמים לחלוטין יכול לקבל R אם אומרים בו חלילה "פאק" פעמיים). במובן מסוים חוסר העקביות של המדרגים הישראליים הוא מבורך. עדיין, יהיה לי קשה להסביר לנער בן 13 ועשרה חודשים שהוא לא יכול להיכנס ל"אקס-מן", כשדברים גרועים הרבה יותר הוא יכול לראות מדי יום בטלויזיה בשעות צפיית שיא (ועל האינטרנט אני אפילו לא מדבר).
דוברות משרד התרבות והספורט, שאליה פניתי בנושא, הבטיחה תשובה אבל עוד לא סיפקה אותה. אני מחכה.
גם שנה שעברה היו שטויות כאלה
לדוגמא זוהי סדום בלי שום הגבלה, ושוליית המכשף בלי שום הצדקה מגיל 12 ומעלה, ועד היום לא הבנתי (למרות שתי צפיות). כנ"ל לגבי פרסי ג'קסון וגנב הברק שגם בו אין ממש הצדקה (למרות שהוא יצא בפברואר). ואגב, לפי מה שראיתי באתר של יס פלאנט שודדי הקאריביים 4 בדו מימד מוגבל מגיל 12.
"שוליית המכשף" 12 ומעלה?
הוא היה משעמם מכדי שאני אזכור מה היה או לא היה שם, אבל זה סרט שדורג בארה"ב PG – אפילו לא PG13. סרט צריך להיות נקי ומצוחצח מאלימות ומין באופן מיוחד כדי לקבל דירוג כזה.
כן
זה גם ממש הדהים אותי כשהלכתי לסרט הזה ובאתר של יס פלאנט ראיתי למעלה מודגש מגיל 12 ומעלה בלבד.
זה בגלל שיש שם כישוף!
אסור להכניס לילדים שלנו שטויות כאלה לראש, שלא יפנטזו לרגע!
מהרגע שהם נפלטים מרחם אימם עליהם להרים פטש ואיזמל ולצאת לחרוש את השדות!
עכשיו פה אתה ממש אכזרי.
ניסית פעם לחרוש שדה עם פטיש ואיזמל?
פלא שהנוער של היום פוסט-ציוני ונראה כמו שהוא נראה?
אם אנשים היו יוצאים לחרוש עם כלים נורמליים, אולי הייתה נחסכת מאיתנו האמריקניזציה.
חס וחלילה שלא יאמינו בכישוף!
הגישה בשלטון היום היא שילדים צריכים להיות רציונאליים ולהאמין בעובדות מוכחות ולא בסיפורי אברה-קדברה המטמטמים את חוש הביקורת ופוגעים בהבנת העולם. לכן הם צריכים ולהאמין בדברים רציונאליים לחלוטין, חפים מכישוף ומאושרים על-ידי המדע כמו בריאת העולם, אישה שהופכת לגוש מלח, סנה בוער ואיננו אוכל, "הפלגה" במשך ימים בתוך בטנו של לוויתן, כל החיות שנכנסות בצמדים לתיבת נוח, אליהו שעולה בסערה השמימה וכו'.
בכלל, השלטון היום מאמין בגישה מדעית לעילא. לכן דורשים מילדים להאמין במה שאומרים להם ואוסרים עליהם לשאול, לבחון ולאתגר – כולן פעולות של בוגדים ימ"ש.
הבהרה:
גם אם הדברים נכתבו בציניות, הם עדיין תגובה ישירה ואון-טופיק.
ראית את "שוליית המכשף" פעמיים? למה?!?!
בפעם הראשונה חשבתי (או קיוויתי) שיהיה נחמד
ובפעם השנייה לא מתוך רצון. בכלל.
איך בכלל בודקים?
עוד אין תעודת זהות בגיל הזה.
עד כמה שאני יודע
בהזמנה מראש אף אחד לא בודק ואם קונים בקופות אז הקופאית שואלת וכאילו צריכה להפעיל שיקול דעת (רק אם ילדים קונים).
אז כל הצגת העניין כ"הגבלה" לא טפשי?
אני בהחלט בעד שיהיה גוף כמו הועדה לביקורת, שיקבע המלצות שעשויות לעזור להורים לדעת לאיזה סרטים אפשר לשלוח את הילדים ולאיזה לא. רק לא להציג את זה כאילו זה חוק – כאילו ילד בן 13 שרואה את "אקס-מן" הוא פושע – בעיקר כשבלתי אפשרי באמת לאכוף את זה (כאמור, לילדים אין תעודות זהות).
אאל"ט
'דרקולה' (1992) היה מדורג כ"18 ומעלה" ואילו אני בן ה-9-10 בליווי אחי הצעיר רכשנו במו ידינו כרטיסים וצפינו בסרט באחה"צ כלשהו, ללא הפרעה.
אגב
אני הלכתי להנגאובר 2 ואני בן 15 ו-11 חודשים (מה שאומר שתכלס אני 16 בלי תעודה שתוכיח את זה) ואפילו לא שאלו אותי בן כמה אני. זאת פשוט בושה.
נ.ב.
ואני גם נראה ממש קטן לגילי, אז ממש הופתעתי.
ובאותו עניין
מגמת הקולנוע בבית הספר שלי הלכה מטעם הבית ספר להקרנת טרום-בכורה של "ברבור שחור" (שכאן אמרת שהיה לגילאי 16 ומעלה) למרות שאני ורוב שאר שכבת י' רק בני 15
או במילים אחרות, אפילו למערכת החינוך לא אכפת
סתם מסקרנות, אפשר לשאול באיזה בית ספר אתה לומד?
(כמובן שזה בסדר גמור אם אתה לא מעוניין לענות לזה)
אלון, רמת השרון
ואני בחורה
מערכת החינוך נותנת שיקול דעת נרחב למורים בנושא.
אני מכיר מורה שהקרין את "התפוז המכני" לתלמידי מגמת פסיכולוגיה שהוא לימד בתיכון. הוא לא היה צריך אישור במיוחד בשביל זה ממשרד החינוך, אבל לפני שהוא הקרין את הסרט הוא כן התקשר (משהו שהוא גם לא היה חייב לעשות, אגב) לכל אחד מההורים של התלמידים בכתה, ושאל אותם האם זה בסדר מבחינתם שהוא יקרין את הסרט. הוא אמר לישאם אפילו אחד מההורים האלה היה אומר שהוא לא מסכים, הוא לא היה מקרין את הסרט.
מגמת הקולנוע שלנו אפ]ילו לא עושים את זה
אוקיי את "'התפוז" לא הראו לנו, אבל הראו לנו הרבה סרטים לגילאי 16\18 ומעלה במגמה (אני פשוט הבאתי את הדוגמה של "ברבור" כי היא הייתה בקולנוע)
היה לי מורה בכיתה ו'
שהראה לנו את the wall של פינק פלויד.
(ולא, אני -בחיים- לא אתגבר על זה)
אני לא מכיר את הסרט,
אבל זה קשור למטחנת הבשר שמופיעה בקליפ של השיר? משם זה לקוח?
כדאי שתראה את הסרט.
יותר פשוט מאשר להסביר.
(ובאמת כדאי.)
המטחנה הזאת עשתה לי טראומות גם בלי לראות את הסרט.
(ל"ת)
לי יש טראומה מהקליפ הישן.
היו 4-5 בני נוער שצעדו ברחבי קמפוס כלשהו בקצב השיר, ולכל אחד קרה משהו נורא. אני זוכר רק את זה שנחנק בין המדפים של הספריה (קשה להסביר איך זה קרה, וזה גם לא ממש משנה). אחת המיתות המשונות שראיתי, ועד היום קשה לי לשמוע את השיר בלי להעביר תחנה.
מי חשב שמהפינה של קוטנר ב"זהו זה" (כנראה שצפיתי בו שם, איפה עוד היו הזדמנויות) אפשר לצאת עם חבלה נפשית?
(ולחובבי יוטיוב שירוצו להביא סימוכין – לא תודה)
סליחה, אבל על מה אתה מדבר?
אני ראיתי את הסרט במלואו ולא זכור לי שום דבר כזה (במיוחד לא לגבי השיר הזה, שאת הקליפ שלו ראיתי אלף פעם). ידוע לי רק על עוד קליפ אחד בנוסף על ההוא שבסרט וגם בו לא קורה שום דבר כזה.
לא יודע.
לא יודע איך זה הוגדר שם באייטיז העליזים. לא יודע אם זה חלק מהסרט (שלא ראיתי, כפי שכבר צוין), לא יודע אם זה הוגדר כקליפ רשמי, קליפ זמני (לפני שהתהוותה תרבות הקליפים) או סתם סרטון שליווה את השיר – אבל זה מה שהיה על המסך באותו יום מר ונמהר.
אני מקווה שלא דמיינתי את זה כל השנים, אחרת אני מפספס שיר טוב (ככה אומרים) כבר די הרבה זמן.
מצד שני, גם ראיתי פעם אחת בתחזית של דני רופ בערוץ 1 (כנראה) את האנטרפרייז בקטן במסלול סביב כדה"א בתמונת לווין ממוחשבת.
או שאני חולה נפש, או שהעולם הזה יותר מוזר ממה שאנחנו חושבים.
טוב, אז ראיתי את הקליפ המפורסם מבין השניים
(זה שמהווה חלק מהסרט) והזכרון בכלל לא הטעה אותי. לא קורה שום דבר ממה שתיארת. מה שכן, יש שם את הקטע עם מטחנת הבשר, אז יכול להיות שהקליפ כן יזעזע אותך באיזושהי צורה (אין שם שום דבר גרפי, אבל זה עדיין לא הדבר הכי נעים לצפייה). אני ראיתי את הקטע הזה לראשונה בגיל 12, והוא לא זיעזע אותי במיוחד, אבל עושה רושם שרוב האנשים הם לא אני (ראה את התגובה של רד מעליי). הנה הקטע:
http://www.youtube.com/watch?v=PDl6iuku_mw
(השיר עצמו והקליפ הידוע מתחילים ב- 2:27. לפני זה זה שיר אחר.)
אם הקליפ עשה לך רע, עשה לעצמך טובה ואל תראה את הסרט. אני ראיתי אותו עם אבא שלי בגיל 12 וזו לא הייתה חוויה מרנינה במיוחד: יש בסרט לא מעט עירום ותצלומי תקריב על גופות של חיילים ובאותה תקופה לא הייתי רגיל לאלימות ועירום בסרטים. אבל הדבר הכי גרוע היה קטעי האנימציה: כל כך גרוטסקיים ומעוותים… ברררר….
בקיצור, אם לא אהבת את הקליפ, תתרחק מהסרט.
בכל מקרה אני אוותר.
ולגבי מה שראיתי – לא יודע מה זה היה, אבל זה היה. אם היה לי איזשהו חשק לפתור את התעלומה, הייתי מחפש את זה ביוטיוב או מחפש רמזים בגוגל.
אבל איכשהו אני מעדיף להשאיר את המצב כמו שהוא (כי למחוק זכרון עוד אי אפשר, אז נסתפק בהשארת המצב הנוכחי).
מעניין אם ביקור בהופעה של רוג'ר ווטרס בזמנו היה מהווה טיפול בהלם אפקטיבי, או היה גורם התקף לב סופי.
יאפ. המטחנת בשר הזאת מחרידה.
(ל"ת)
אצלנו הראו למגמות אמנות ועיצוב גרפי את 'צוללת צהובה'. כאבו לי העיניים שעות אח"כ.
היום אני מחבבת את הסרט, אבל בגיל 15 א"א באמת לעכל אותו.
הילדים שלי נהנו ממנו כשהיו בני פחות משבע
(ל"ת)
כנ''ל, זה היה הסרט האהוב עליי מאז שהייתי בת 4
ילדים קטנים הם יותר אמיצים ממה שאנחנו חושבים
אני זוכר שלפני חצי שנה המועצה הגיעה לכותרות...
עם המגבלת גיל של הסרט האימה הישראלי הראשון ההוא, נו… אה, כן, "כלבת".
רק לי כל הרעיון של הגבלת גיל נראה טיפשי?
בעולם שבו כל אחד יכול לראות כל סרט פשוט ע"י הורדה לא חוקית, מה משנה הגבלת הגיל? אני מניח שאם היה סרט שהייתי רוצה לראות בקולנוע אבל לא יכול הייתי פשוט רואה אותו בבית..
אתה לא היחיד
גם אני חושב ככה ובכללי אין אכיפה. חוץ מזה ההגבלה צריכה להיות יותר המלצה. וזה גם מה שרד חושב. (כתוב כאן למעלה באחת התגובות).
לוקח זמן עד שיוצאת איכות נורמלית.
אבל זה לא חייב להיות ע"י הורדה לא חוקית, אפשר גם לצפות בסרטים בתשלום באינטרנט בצורה חוקית ואין שום הגבלת גיל (ואם יש, בטח משהו סטייל כניסה לאתרי פורנו שזה פשוט ללחוץ על לינק, או משהו טיפה יותר מתוחכם עם תאריך לידה שכל בר בינה יבין מה צריך לעשות). יש אפילו את בלוקבסטר המיושנת, אני די בטוח ששם אף אחד לא ישאל בן כמה אתה.
מה אתה רציני?
ברגע שאתה לא מגביל את הצפייה, אתה לא רק מאפשר לראות, אלא נותן לזה גם לגיטמציה..
צריך להיכנס לתת מודע של ילדים, שגם אם יראו את הסרט בבית הם ידעו שבגדול הסרט לא מיועד לגיל שלהם.. וזה יציב להם בסופו של דבר גבול מסויים מבחינה פסיכולוגית.
סיווג הסרטים מתפרסם באתר משרד התרבות:
http://tinyurl.com/68zv4zp
אגב, הצנזור נראה בדיוק כפי שדמיינתי אותו (ז"א אחד מהם. בטח יש כמה).
אני מנסה לדמיין את המועצה
ועולה לי חבורה של זקנים שרק מחכים לציצים בשביל שיוכלו לצקצק בלשון ולסמן בדף.
מישהו יודע מה ההבדל בין "הותר מגיל 16" ו"הוגבל עד גיל 16"?
פשוטו כמשמעו
לאנשים מעל גיל 16 אסור לראות את בלו וולנטיין, אולי מחשש לגירושין. אני שמח שהצלחתי להתפלח לסרט הזה
ג'נין ג'נין לא נפסל "בגלל הפוליטיקה שבו"
אלא מהסיבות הבאות: (ציטוט: ויקיפדיה)
1. מדובר בהצגה מסולפת של אירועים במסווה של אמת דוקומנטרית העלולה להטעות את הציבור.
2. מדובר בסרט תעמולה המציג באופן חד-צדדי את עמדת הצד עמו מצויה מדינת ישראל במצב מלחמה ובעת שמלחמה זו עדיין נמשכת ואין זה ראוי שהמועצה תיתן יד והכשר להקרנתו.
3. מדובר בסרט הפוגע פגיעה קשה ברגשות הציבור העלול לחשוב בטעות, כי חיילי צה"ל מבצעים באופן שיטתי ומכוון פשעי מלחמה, וזאת בניגוד מוחלט לאמת ולממצאים העובדתיים בבדיקות שנערכו על ידי צה"ל ועל ידי גורמים בינלאומיים.
4. הצגת האירועים גובלת בהסתה ויוצרת דה-לגיטימציה לעצם קיומה של מדינת ישראל.
5. עקרונות היסוד וטבעה של דמוקרטיה שאינה חפצה לאבד עצמה לדעת מחייבים, לטעמה של המועצה, להימנע ממתן אישור והכשר להקרנת הסרט האמור.
בג"ץ אמנם פסל את ההחלטה ואישר את ההקרנה, אולם ככל הידוע לי מעולם לא הייתה הקרנה מסחרית שלו, אלא רק בסינמטקים בת"א וירושלים.
עם 2 הסעיפים האחרונים אפשר להתווכח לגבי הקשר שלהם לצורך להקרין / לא להקרין אותו. אבל עם שלושת הראשונים קצת קשה להתווכח…
לכתוב שהוא נפסל בגלל הפוליטיקה שבו גורם לזה להישמע כאילו פסלו אותו כי זה סתם סרט שמאלני. זה הרבה הרבה מעבר לכך. אלוהים יודע שלא חסרים סרטים שמאלנים, וטוב שכך, חופש ביטוי זה חשוב עד שלב מסויים.
כיום מתנהל דיון בבג"ץ של הלוחמים במבצע כנגד בכרי (בהתחלה היה גם נגד הסינמטקים אך נחתם הסכם פיצויים איתם). בכרי הסכים להתנצל בפני התובעים ולהודות שהסרט לא דוקומנטרי אבל לא הסכים לחתוך את הסצנות הבעייתיות ולכן לא יצאה לדרך פשרה בין הצדדים.
בכך שבכרי הסכים להודות שהסרט לא דוקומנטרי, הוא הכריז דה פאקטו שהוא לא כזה. סרט שמתיימר להיות דוקומנטרי אבל מציג סצינות בהן כביכול טנק דורס אזרחים שאחר כך התברר שזוייפו, זה לא סרט שצריך להיות מוקרן באף מדינה, בטח שלא בישראל.
אני, רק הערה
לכתוב שסרט נפסל "בגלל הפוליטיקה שלו" זה לא בהכרח לכתוב "בגלל הפוליטיקה שלו וזה דבר רע".
* הבעיה היא ש"תיעודי" זה כבר מזמן מילה פרוצה – מייקל מור יכול לערוך נאומים בצורה כזאת שתחשוב שאדם א' היה במקום ב' בזמן שהוא בכלל היה ב-ג'; בן סטיין יכול צטט מישהו (את דארווין) ולהשמיט את כל הקטעים שלא נוחים לטיעון שלו (שאבולוציה היא תורה גזענית). לעזאל, ואלס עם באשיר פורסם (לפחות לזמן מה) כסרט תיעודי.
אני, רק הערה 2
ישנו סרט בשם Dragons' World: A Fantasy Made Real
הסרט מספר על מציאת עדויות לקיום דרקונים.
וכל הסרט מוצג בצורת "סרט דוקומנטרי" בסיגנון של נשיונל גאוגרפיק.
אבל את הסרט הזה לא צינזרו מחמת "בהצגה מסולפת של אירועים במסווה של אמת דוקומנטרית"
:)
כי זה מוקומנטרי
בדיוק כמו שלא יעשו את זה ל "מחוז 9", לא יעשו את זה לסרט הזה (שאגב,נשמע גדול, איפה אפשר להשיג אותו?)
אפשר למצוא כאן
http://www.megaupload.com/?d=Y6Z599B0
אגב, הסרט בינוני לטעמי. בנוי בפורמט של תאוריות הדינוזאורים.
מה שדי מדהים בסיפור הזה מבחינתי
הוא שב-2003 התבקשתי לכתוב חוות-דעת מקצועית (כלומר, בכובעי כהיסטוריון צבאי, לא בכובעי כמבקר קולנוע) על ג'נין ג'נין; המשפט (או הסיקוולים שלו) עדיין מתנהל, וכבר לא אתפלא אם בקרוב נראה איזה פריקוול או משהו למשפט.
ומה הייתה חוות הדעת, בקצרה?
(ל"ת)
יש פה המון מילים מיותרות
או לפחות, מיותרות לדיון הזה. "ג'נין ג'נין" נפסל בגלל הדעות/עמדות/עובדות שהביע (שהן אולי שקריות לחלוטין; אין לי מושג ולא ראיתי אותו). התפקיד של המועצה הוא לא לצנזר סרטים על פי הדעות שהם מביעים אלא על פי התאמת התוכן שלהם לילדים. לכן לא היתה להם סמכות לפסול את הסרט הזה ולכן הפסילה שלהם באמת בוטלה. זה הכל, כאן נגמר הנושא הזה. יכול להיות שהסרט באמת לא ראוי שיקרינו אותו בשום מקום, אבל זה דיון אחר שאין לו שום קשר לועדה.
הבינותי שהם הארגון היחידי בארץ שמוסמך לפסול סרטים באופן גורף להקרנה, לא כך?
אם כן, טוב מאוד שהפעילו ראש גדול בעניין.
באמת? זה טוב?
כי מה יצא מזה, חוץ מזה שהסרט קיבל טונות של יחסי ציבור חינם? זה לא שבתי הקולנוע בארץ עמדו בתור כדי להקרין אותו, והועדה חסמה אותם בגופה. יכול להיות שבלי הסיפור הזה אף אחד לא היה שומע על הסרט.
אתה צוחק, נכון?
שמעו על הסרט הזה הרבה הרבה לפני שהמועצה פסלה אותו. עוד לפני שיצא כבר ראיינו את בכרי בכל כלי התקשורת הישראלים.
למיטב זכרוני, העניין לא היה הסמכות של המועצה.
בג"ץ ביטל את הפסילה משום שסבר שהעיקרון של חופש הביטוי גובר על הסכנה שנטען שנשקפת לאינטרסים ציבוריים (שלום הציבור, רגשות הציבור, בטחון המדינה, ווטאבר) כתוצאה מהקרנת הסרט, ולא משום שלמועצה אין סמכות לאסור על הקרנת סרטים שלא משיקולי התאמת התוכן לילדים.
לא הבנתי. מה כאן אמור להיות לא פוליטיקה?
(ל"ת)
סרט שמציג את עצמו כדוקומנטרי
אך מכיל שקרים שהוכחו באופן מוחלט – זה לא קשור לפוליטיקה. זה קשור למוסר. ייתכן וזה באמת לא המקום של המועצה לפסול על סמך הבסיס הזה, אבל הבינותי שהם היחידים שיכולים לפסול סרטים, ולכן אני חושב שבמקרה הזה טוב שהפעילו קצת "ראש גדול" ופסלו את הסרט להקרנה.
אז אם סרט היה מציג
באופן "מוסרי", דהיינו, לא ע"י שקרים וסילוף עובדות (לטענתך, אני לא ראיתי את הסרט) את המסרים שהציג ג'נין ג'נין, האם המועצה לא הייתה פוסלת אותו לדעתך? ונניח שזה היה סרט עלילתי שהיה מציג את אותם מסרים, אז הייתה עילה לפסול אותו? ואם זה היה סרט שמציג את עצמו כדוקומנטרי אבל מסלף עובדות ומשקר "לטובתנו" גם אז המועצה הייתה פוסלת? אם התשובה היא כן, אז אתה צודק, אבל קשה לי מאוד להאמין שזה מה שהיה קורה.
אני חושב שלסרט מותר להביע דעה
בתוך הקונטקסט, גם אם הוא עלילתי ובמיוחד אם הוא דוקומנטרי. אבל כשהוא גם מציג את עצמו כדוקומנטרי וגם הוכח כמציג שקרים בוטים, זה מבחינתי מספיק כדי לפסול אותו על מנת מניעת הטעייה. גם אם זה היה סרט על טבח כביכול שעשו אמריקאים בעיראק שהתיימר כדוקומנטרי והתברר שלא היה טבח ולא נעליים, לא היה סיבה להקרין אותו בישראל אפילו אם היה זוכה לתשואות ולפרסים כאלו ואחרים. וגם אם מדובר במדינה לא ידידותית לישראל.
זה שזה על ישראל, זה רק overkill לכך שצריך לפסול אותו לכל הרוחות, אבל לדעתי ובניגוד לדעת המועצה זה לא צריך להיות שיקול מוביל.
עצם העובדה שלבסוף, למרות שבג"ץ התיר, הסרט נשאר רק בסינמטקים (ככל הידוע לי, ואם מישהו יודע אחרת שיתקן אותי) אומרת לא מעט.
זה לא באמת מה שיימנע מחבר'ה צעירים לקנות
כרטיסים לסרט. כבר כמה פעמים בעבר שאלו אותי ילדים אם אני יכול לקנות להם כרטיסים לסרט מסוים, לפעמים הסכמתי ולפעמים לא (בעיקר תלוי במצב הרוח ובגישה בה הם פונים אליי, בד"כ תלוי במידת האלימות שנראה לי שיש בסרט ושמתאימה למי שפונה אליי).
"סצינת סקס לוהטת של מיסטיק עם ביסט" – דווקא היה מתאים לי (:
לפי כל היגיון, צריך להיות כבר סרט כזה
מעניין איך קוראים לו (הייתי מחפש אבל יש לי הרגשה שהצירוף X MEN בקטגוריה, יביא תוצאות אחרות).
ומעניין איך תרגמו אותו לעברית :)
XXX MEN, מן הסתם
גם XXX, שזה ברור מאליו, וגם MEN שמרמז על יותר מ2 משתתפים.
!קרש! נשמע כמו סרט כחול
(ל"ת)
סטגאדיש (:
(ל"ת)
בעיקר עם הופעת האורח של ד"ר מנהטן.
הוא אפילו לא יצטרך להחליף תלבושת.
הממ...
אני אזכור את בפעם הבאה שאצלם פורנו דוגמה 95.
דווקא על הגוף הזה אתה בא להלין? בחייך
לסרט כמו "האנה", אני חושב ש14 זה דירוג די צודק.
באופן כללי, הצנזורה בישראל, בכל הקשור לדירוג סדרות וסרטים, כמעט ולא קיימת. דווקא הגוף הנ"ל לא מקשה יתר על המידה ודי מקל עם המפיצים.
אז קרה שסרט אחד או שניים, לאחרונה, דורגו קצת בקשיחות. אז? על זה להעלות אייטם? כנראה שאין על מה לכתוב והכי קל "לחפש בקטנה". נו שויין.
וואלה, אולי לא הייתי צריך לקרוא להרוג את חברי הועדה
אה, רגע, לא עשיתי את זה. אז אין לי מושג מה הבעיה שלך.
לי אין שום בעיה. לך, כנראה...
(ל"ת)
אין סבלנות לטרולים.
(ל"ת)
טרול זו לא מילה נרדפת לחוצפן
והתגובה שלו לגיטימית.
היכן הוא כתב שקראת להרוג אותם?
(ל"ת)
כן, ההגבלות די מגוחכות
שוליית המכשף – 14 (כמו פיראנה), פרסי ג'קסון – 12 (כמו, אלוהים אדירים, קיק אס).
פיראנה 14 וכלבת 16, כזה סיפור מחורבן.
וקיבנימאט, "שוליית המכשף" היה פחות אלים מ"אוצר לאומי", שלא הוגבל בכלל!
כלבת ופיראנה
ההשוואה ההיא הולידה את אחד הנימוקים המצחיקים ביותר שראיתי:
"שלא לייחוס, אומרים גורמים במועצה לביקורת סרטים, האחראית על הדירוגים הללו, כי הרציונל מאחורי פערי הדירוג בין "כלבת" ו"פיראנה" הוא שב"פיראנה" מי שאחראים לזוועות הם דגים ולא אנשים, ולכן אין חשש שהסרט ישמש מקור חיקוי":
http://e.walla.co.il/?w=/6/1764831
ההגבלות על פרסי ג'קסון היו צריכות להיות חמורות יותר.
אם אני הוועדה, הייתי הולכת על "רק לילדים מעל גיל 13, 4 חודשים ו-6 ימים ומתחת לגיל 13, 4 חודשים ו-8 ימים".
בהנחה שרוב האנשים, ובעיקר הילדים, לא הולכים לקולנוע לבד, אני חושבת שזה היה מחסל את הזוועה הזו לגמרי.
פרסי ג'קסון מזעזע
ולפי ויקיפדיה פוקס נתנו אישור להמשך.
http://en.wikipedia.org/wiki/Percy_Jackson_%26_the_Olympians:_The_Lightning_Thief#Sequel
את לא מבינה
את רמת השפל שהסרט הזה מביא. ואגב, מה שכתבתי בתגובה לעצמי מתחת מסביר גם כמה שפוקס מטומטמים.
למה ספוילר? לא סימנתי ספוילר
מאיפה הספוילר הזה הגיע? אין כאן ספוילר
ועכשיו גיליתי
שבויקיפדיה העברית כתוב בסעיף על סרט המשך שהבמאי של הסרט הנוראי הזה כריס קולומבוס ( ) "כשהייתי ילד, סרטים רבים בנושא המיתולוגיה היוונית שודרו, אך אף אחד מהם לא היה באיכות כזאת טובה".
באמת? הבמאי חושב שזה סרט בריכות טובה? זה סרט נוראי ובתור מעריץ של סדרת הספרים הזאת אני אומר לשלוח אותו לגרדום !
וחוץ מזה הם כל כך התרחקו מהמקור וכל כך התמקדו בתפל שהם פשוט לא יכולים לעשות סרט המשך. בשביל זה הם צריכים שהמחנה יהיה מוקף בגבעות והוא לא! זה מוציא את האפשרות לצאת למסע שמסופר בספר השני! אני שונא את כל כך….
די נו , מספיק, זה רק יגרום לעוד ילדים לא ללכת לקולנוע ולהוריד בבית סרטים… למרות שהם בכל מקרה היו מורידים גם סרטים שהם כבר ראו בקולנוע.
אם הבנתי אותך נכון
ההגבלות האלו ימנעו ערבי כיתה רועשים של ו'1 באולם הקולנוע?
מצד אחד – רעיון מבורך. לא כיף לראות סרט עם אש"ר. מצד שני – יש הרבה בני 12-13 בוגרים מספיק כדי לראות את הסרטים האלה ואין צורך להגביל גם אותם.
היום, למשל, קבוצה של כ-15 ילדים ניגשה לקופות (=התנפלה עליהן) ביס פלאנט, רצו כרטיסים לחמרמורת אך גורשו בבושת פנים. שמחתי שהם לא לקחו כרטיסים להאנה.
מה שמצחיק זה שבעוד שאקס מן מוגבל לילדים מתחת לגיל 14,
127 שעות מוגבל לילדים מתחת לגיל 12. לא ראיתי את אקס מן או את האנה, ומבחינתי הם יכולים להיות סרטי פורנו הארדקור, אבל הולי שיט, בקהל של 127 שעות היו מבוגרים שהלכו באמצע, ואת אקס מן הPG13 הם מגבילים?
אף אחד לא אוכף את החוקים האלו
אל תעשו עניין משום דבר, מעולם לא נתקלתי במוכר כרטיסים שלא הסכים למכור כרטיס לילד, באמת שלו, ואם אתם ראיתם: אז אני עושה סרט המשך ל"בלתי משוחדים".
מגוון האפשרויות שכיום אפשר לצפות בסרט הוא כל כך גדול ששום המלצה של וועדה יכול לשנות.
ועוד משהו: הסיכוי שמוכר כרטיסים יבקש תעודה מזהה הוא נמוך (כי לא אכפת להם).
במקרה הגרוע ביותר קונים כרטיסים באינטרנט: הסיכוי ששהסדרן בכניסה לאולם יציק לכם שואף לאפס כי גם לו…
ניחשתם נכון, לא אכפת.
לאף אחד לא אכפת.
מי יככב בסרט ההמשך?
אמנם זה היה לפני קצת יותר מ-10 שנים, אבל כשהייתי בת 15 רציתי ללכת לסרט ווילד (עם סטיבן פריי וג'וד לאו) בקולנוע ולא נתנו לי לקנות כרטיס כי הוא הוגבל מגיל 16. חזרתי עם אמא שלי שבוע אחר כך ואז הסכימו.
לקחת דוגמה מאוסטרליה!
באוסטרליה יש אתר ממשלתי מאוד מפורט שמוקדש כולו לסיווגים, אפשר למצוא שם סיווג של כל סרט או משחק מחשב.
יש שם מודעות גדולה לנושא. לפני כל סרט או פרק בטלוויזיה הם שמים שקופית המציגה את הסיווג + הסבר (נניח עבור סדרת טלוויזיה, יכול להיות שכל פעם יהיה אותו דירוג, אבל ההסבר ישתנה).
למשל כשראיתי שם את (500) ימים עם סאמר, הם כמובן הקרינו לפני הסרט סרטון של "סרט זה מדורג M, בדקו האם אתם בסדר עם זה!" וכמובן כל הטריילרים לפני זה היו של סרטים שגם כן מדורגים M, ולא חס וחלילה של סרטים שדירוגם גבוה יותר.
אחר כך כמובן ניסיתי לחשוב מה יש בסרט שגורם לו להיות מדורג כך. הסיבה: קללות. זה הכל.
http://www.classification.gov.au/www/cob/find.nsf/d853f429dd038ae1ca25759b0003557c/fe0c786cd85b85c5ca257672000f8101?OpenDocument
ומסתבר שזה לא מחייב: הדירוגים הנמוכים (G, PG, M) הם המלצות. הדירוגים הגבוהים מהווים ממש הגבלת גיל (MA – מתחת לגיל 15 נדרש ליווי הורה, וR – כניסה מגיל 18 ומעלה)
עבור אקס מן הם נתנו דירוג M
ההסבר: אלימות ושימוש בנרחב בקללות.
http://www.classification.gov.au/www/cob/find.nsf/d853f429dd038ae1ca25759b0003557c/901a8c8aa476cca0ca2578a1005d6890?OpenDocument
למה הסיווגים בטלוויזיה לא מותאמים לאלו שבקולנוע?
הרי בקולנוע יש "ללא הגבלה", "מגיל 12", "מגיל 14", "מגיל 16" ו"מגיל 18"
ובטלוויזיה יש רק "ללא הגבלה", "מגיל 8", "מגיל 14" ו"מגיל 18".
כשסרט שהוקרן בקולנוע עם הגבלה מגיל 16 יגיע לטלוויזיה הוא יהיה חייב להפוך להיות מוגבל מגיל 14.
אז פתאום ילד בן 15 יוכל לראות את הסרט בגלל שהוא על מסך יותר קטן?
אני אישית לא תומך כל כך בהגבלות האלו, אבל אם כבר נתנו הגבלה מסוימת שישמרו אותה לכל המדיות (שאפשר להגביל בהם, כמובן).
אני חושב שכל הדיון הזה קצת עקר מעיקרו, או לפחות זה לא האישיו פה. הרעיון הוא מה אנחנו מחפשים כשאנחנו רוצים לעשות את משטר ההגבלות הללו. בסך הכל אנו רוצים את טובת הילדים, אבל מה? הבעיה היא, שפה לדעתי אני והגוף הזה חלוקים בעניין. יכול להיות שהבחירה לדרג סרט כזה ככה, ואילו סרט כזה ככה היא מגוחכת, אבל עצם הקירטריונים לדירג הם מגוחכים. הדבר היחידי שאני יכול לחשב להגביל זה סרטי אימה ואקשן, שיכולים להותיר טראומות בצורה של סיוטים בראש של ילדים, זהו. לגבי כל השאר זה בעיקר עניין של ערכים, ופה יש מקום להורים, עפ"י החינך שהם מעדיפים לתת, לבכר את הערכים שאליהם הילד נחשף. מי קבע לעזאזל שעירום זה משהו לא מוסרי, שילד לא צריך לראות? שלקלל, או לקים יחסים חד מיניים זה אסור (זה מה שחושבים בצנזורה באמריקה)? הקירטריון האחר, שלדעתי מוטעה גם הוא, זה הקירטריון: הסרט אינו משקף את המציאות או את המציאות הראויה כנאמנה (ובמובן זה ג'נין ג'נין מתקשר). אנחנו לא נרצה לחשוף ילד לסרט שמציג אונס בצורה חיובית, כי אנחנו מפחדים, שהילד יבין מזה, שזה בסדר לאנוס מישהו/י. אבל איזה סרט, מעצם העובדה שהא רק ייצוג של המציאות, יכל להיות באמת ייצוג נאמן שלה. כל סרט בוחר מה להגיד ומה לא, מה במרכז ומה בשוליים. אז מה נעשה? נפסיק להציג סרטים של האחים כהן, רק כיוון שיש שם הזדהות עם דמויות של פושעים? זה מגוחך. יתרה מזאת, הרבה פעמים דווקא ע"י ייצוג מוטעה של המציאות אפשר לנסות לשפר אותה למקומות חיוביים (ככה לדוגמה להראות מקרה של אדם עני שיוצא מהאשפתות הא לא בדיוק מייצג – כי רוב העניים בחלק מהמקומות נשארים עניים – אבל דווקא ייצוג שכזה יכול לעורר בנו את האידיאל שיש לשאוף אליו). חוץ מזה, שזה ענין של חופש ביטוי. אם אני הייתי הבמאי של הסרט, הייתי רוצה שכולם יוכלו לראת את זה, לא משנה לי אם הם בני 20 או בני 10.
יש גם את הצד השני.
של חוסר אכיפה ומודעות, שגרם להמון ילדים קטנים טראומה לא קטנה בגלל שהם הלכו לראות את הסרט העליז והקופצני על ילדה שיוצאת להרפתקה קסומה "קורליין ודלת הקסמים". ואני מכירה לפחות אידיוט אחד שלקח את בן השמונה שלו לבטמן החדש בלי לברר קודם ולגלות שזה למעשה סרט על ליצן מצולק ופסיכופת שרוצח אנשים.
מה שאני מנסה להגיד זה שהייתי רוצה שבמקום לנסות לשים את האצבע על הגיל המדויק בין 14 15 16 בו מותר לך לשמוע אנשים אומרים "פאק", היה יכול להיות נחמד אם חלק מהתפקיד של הקופאית בכניסה יהיה לשאול אנשים עם ילדים קטנים "אתה מודע לזה שזה סרט אימה, כן?"
קורליין סרט אימה? ממתי?
זה סרט די קריפי, אבל זה סרט ילדים די מצוין, אני חושב
אבל אני מניח שהגיוני לחשוב שלילד בן 6 לדוגמא
יהיו שם כמה רגעים ורעיונות טראומתיים שיכולים למנוע ממנו לישון בלילה.
לא ראיתי את הסרט
אבל קראתי את הספר ואפילו בגילי הנוכחי (20) אני מצטמררת ממנו.
בגלל זה הבאתי את הדוגמא של אוסטרליה
הם מממשים שם שני עקרונות חשובים:
מודעות: הצגה ברורה של הדירוג של הסרט / פרק / משחק. הרי בארץ המידע מופיע בקטן ליד הפוסטר של הסרט בבית הקולנוע, ולא בתחילת הסרט או בעיתון או משהו כזה.
שקיפות: הסיבות שהובילו לדירוג של הסרט. ככה אפשר להחליט אם לתת לילדים קטנים לצפות בסרט למרות הדירוג שלו.
אני לא יודע מה המדיניות שלהם לגבי סרטים
אבל אני קורא בעיקר תלונות על אוסטרליה מבחינת משחקים: הם לא מאפשרים למכור בכלל משחקים אלימים מדי (למשל מורטל קומבט, דד ספייס) או מצנזרים חלק מאלו שכן נמכרים (למשל left 4 dead).
אני לא בטוח שזו שיטה עדיפה על מה שיש אצלנו.
אפשר גם פשוט לומר שאתה בן 14
אני בגיל 12-13 הלכתי איזה לפחות 10 פעמים לגילאי 14+
פשוט אומרים לקופאי(אם הוא שואל ולרוב הוא לא)שאתה בן 14 לא כאילו שממש החפת לו אם אתה בן 13 וחודשים או 14 וחצי!
חזרתי לא מזמן מהקרנה של הסרט בקניון הגדול בפ"ת
ולא היה שם שום כיתוב על הגבלת גיל על הסרט הזה. היה על כמה אחרים ("האנה", "שודדי הקאריביים") – אבל לא עליו.
וגם יש שם פאק אחד
(ל"ת)
אני לא חושב שזה שינה אי פעם לצנזורה הישראלית.
(ל"ת)
מצבי הכי נורא
אני לצערי חברי הכריחו אותי להכנס לסרט פיראנה שהייתי בן 13 .
היה נוראי כולם התלהבו ציצים בתלת מימד שתתבייש לה הצנזורה הישראלית לדעתי סרט כזה אמור להיות מגיל 18 ומעלה ! מה יש להם ?! אנשים ערומים וחשובים ורגליים ודםם ואיככססס מגיל 14 ומעלה ?! בושה לקולנוע הישראלי ולצנזורה ! לא ידעתי היכן לשים את עצמי
אני אוהב את התמימות שלך
(לא בציניות). לא ראיתי הרבה תלונות של ילדים שחושבים שנעשה להם עוול כשנאמר להם ש*מותר* להם ללכת לראות סרט כלשהו.
היום הראתי את הסרט למשפחה
ובמספר סצנות מסוימות שמתי לב שאחותי בת ה-12 מתפתלת בכורסא,
ולא דווקא מהסצנה עם אמא של אריק (מזה דווקא היא הייתה בשוק טוטאלי).
ספיידרמן המופלא לגילאי 12?
מה כבר יש שם? דם שנראה כמו קטשופ(כמו בכל סרטי מארוול), רמת האלימות שם נמוכה משודדי הקראביים! והם לא הוגבלו!. לאטת הענק הירוקה (שאני כבר לא זוכר איך קוראים לה) מצחיקה את בן דוד שלי, הוא בן חמש והראתי לו תמונה שלה מתוך הסרט. אז למה סתם לא להרשות לילד בן 11 שראה את כל סרטי ספיידרמן ואוהב אותם לא להיכנס לסרט? מה ההיגיון בזה?
"לטאת הענק הירוקה" זה דווקא שם די טוב
בהתחשב בכך שלנבל פשוט קוראים The Lizard.