המדריך המלא לכל שירותי הסטרימינג (החוקיים)

מנטפליקס ועד לב בבית, מאפל טיוי פלוס ועד סינמטק חיפה: כל שירותי הסטרימינג וה-VOD שאתם יכולים לראות כאן ועכשיו.

אני לא מתגעגע לימים בהם, כדי לא להחמיץ פרק של סדרה, הייתי צריך להתיישב מול הטלוויזיה בשעה מאוד ספציפית – ואם הייתי מאחר אפילו ב-10 דקות, ייתכן ולא הייתי מגלה אם ב"משחק החיים" ליה הפילה או שמרה על התינוק שלה עם ירון (ספויילר: בסוף היא גילתה שהם לא באמת אחים, אז הכל טוב).

אמנם טלוויזיה לינארית היא עדיין חלק נכבד מחיינו (ויעידו כל שיחות הברזייה על "הישרדות" שלא אבין אף פעם) אולם רבים מאיתנו בוחרים להתנתק לחלוטין מסגנון הטלוויזיה של פעם. באנגלית זה נקרא Cord-cutting (חיתוך כבלים), מגמה שצוברת פופולריות משנה לשנה ובמסגרתה צרכנים מבטלים את מנוי הכבלים או הלווין שלהם. לפני 15 שנה, משמעותו של מהלך כזה הייתה להישאר רק עם סרטי ה-DVD המסכנים שלכם. כיום, ספריות הסטרימינג שינו את חוקי המשחק: אתם בוחרים מה לראות. מתי. איך. איפה.

אולם עם השפע מגיע הבלבול, ולכן אני פה כדי לעשות סדר: להלן כל ספריות ה-VOD אונליין והסטרימינג שזמינות בישראל באופן חוקי (כלומר, בלי טריקים של VPN).

נטפליקס

טוב, מרגיש לי טיפה מגוחך לדבר על נטפליקס. זה הרי פאקינג נטפליקס. אני בטוח שיש יותר ילדים שלא יודעים מה זה מיקסר מאשר כאלה שלא שמעו על אודות נטפליקס, שירות הסטרימינג הגדול בעולם שמתקרב ל-200 מיליון מנויים. על פי המספר הזה, נטפליקס היא המדינה השמינית הכי מאוכלסת בעולם (ומפחיד לחשוב מה היה מספר המנויים אם נטפליקס הייתה זמינה בסין).

בכל אופן, נטפליקס היא כמו בופה אכול-כפי-יכולתך. זה אומר ה-ר-י-ם של ג'אנק: ג'אנק לנוער, ג'אנק למבוגרים, ג'אנק לסבא וסבתא וג'אנק לבן הדוד הזה שאוהב להצית וילונות. נטפליקס מציעה הכל מהכל, ואם יש לכם ילדים קטנים – תהיו בטוחים שיש לנטפליקס מספיק תוכן עבורם עד שהם יהיו רשאים להיכנס לבד למעלית.

אך על מנת למצוא משהו איכותי בנטפליקס עדיף לדעת מראש מה אתם מחפשים. אתם יכולים כמובן להמר ולצפות בסדרה אקראית, אך דעו כי על כל "הכתר" ו"מיינד האנטר" יש לנטפליקס בערך עשר "איש הניסים" או "צער גידול בנות: הדור הבא". למזלה של החברה, גם אם תבחרו את התוכן שלכם בפינצטה לא ייגמר לכם מה לראות, ואם אתם מרגישים שאתם קרובים לקו הסיום, אז תמיד יש חודש נוסף מעבר לפינה עם גל של תכנים חדשים.

מעבר לכך, מגיע לנטפליקס שאפו על עניין התרבותיות. אם פעם הגבלנו את עצמנו לסדרות דוברות עברית, אנגלית ואולי טיפה ספרדית – מאז נטפליקס גילינו כי יש טלוויזיה טובה גם בגרמנית, פורטוגזית, פולנית ושפות אחרות. מי היה מאמין שנטפליקס תהיה אחראית על גישור בין תרבויות?

לצערי בגזרת הסרטים נטפליקס טרם השתפשפה. אז כן, סקורסזה, קאופמן, קוארון ואפילו אורסון וולס (מבעד לקבר) תרמו מכישרונם לשירות וזה בהחלט נחמד, אולם מדובר בטיפה בים; הסטיגמה שיש לסרטי נטפליקס זהה לסטיגמה שהייתה פעם לסרטים שיוצאים ישירות ל-DVD, רק עם תקציב גבוה יותר.

אבל, בינינו, איזה חובב קולנוע נכנס לנטפליקס כדי לחפש רק סרטי נטפליקס? אני אישית תמיד שמח לראות שוב את "שבעה חטאים", "שוטרים לוהטים", "נערה בהפרעה" ואחרים, ויש לנטפליקס בהחלט במה להשוויץ בכל הקשור לסרטים שאינם מתוצרתה. אך בגזרה הזו, יהיה לכם סיכוי טוב יותר לגלות קלסיקה או בלוקבאסטר חדש בשירותים אחרים במורד הכתבה.

תמורת מינימום 33 ₪ ומקסימום 61 ₪ (תלוי כמה 4K אתם אוהבים בחיים שלכם), לצד למספר תכנים שהחברה מציעה בחינם בלי הרשמה – ההיצע של נטפליקס מותיר את המתחרות שלה הרחק מאחור. אם היו מכריחים אותי לבחור רק שירות טלוויזיה אחד, הייתי בוחר בנטפליקס בלי למצמץ.

פריים וידאו

ההיצע של "פריים וידאו" (לא להתבלבל עם אמזון פריים, שירות מועדון הלקוחות של אמזון) אמנם לא עצום כמו זה של נטפליקס, אך מצד שני, שיטוט בספרייה לא יעורר בכם צורך לבכות בפינה, כי התכנים שמפיקה אמזון הם לא מה שניתן להגדיר כ"זבל". נכון שלא כל מה שיוצא מבית אמזון הוא לטעמו של כל צופה, אך ניכרת מידה מסוימת של מחשבה מאחורי הסדרות של החברה, בין אם זו סדרת האנטי גיבורי-על הנהדרת "הבנים", הדרמה הקומית התקופתית "גברת מייזל המופלאה", דרמת המד"ב הפוליטית "המרחב", קומדיית הפילהרמונית "מוצרט בג'ונגל" ואחרות – כולן סדרות טובות שאני מרגיש כי היו מתפקששות תחת ידיה של נטפל- חברה אחרת.

אמזון לא משקיעה רבות בסרטי מקור. סליחה, תיקון: היא כן. אמזון סטודיו היא ישות עם לא מעט סרטים טובים בקטלוג, חלקם מאכילים את נטפליקס אבק. אבל – וזה אבל גדול – רק מעטים מתוכם זמינים בשירות הישראלי. אין לי משהו נגד אדם דרייבר ואני בטוח ש"הדו"ח" הוא אחלה סרט (יהונתן מוסר שלא), אבל איפה "מנצ'סטר ליד הים"? "פטרסון"? "חולי אהבה"? "לייט נייט"? בעצם, תשכחו מ"לייט נייט".

בגזרת הסרטים החיצוניים יש לפריים וידאו סיבות טובות לעשות שרירים: "הסנדק", "בחזרה לעתיד", "אי.טי.", "מלתעות", "היו זמנים באמריקה", "מועדון קרב", "אינדיאנה ג'ונס", "ממזרים חסרי כבוד", "פארק היורה" ורבים אחרים מוכיחים כי מעט הסרטים שהחברה מציעה הם בהחלט כאלה שתרצו לראות שוב בפעם המי-יודע-כמה (בנוסף לכמות פסיכית של סרטים הודיים, אם אתם בקטע), וכל זה עוד לפני שהזכרתי סדרות ידועות וזמינות כמו "המשרד" ו-"מחלקת גנים ונוף".

אם זה נשמע כאילו אני מנסה למכור לכם את פריים וידאו יותר מנטפליקס, אתם לא טועים. פריים וידאו קצת התפספסה פה בארץ והייתי רוצה שזה ישתנה. אז נכון, ממשק המשתמש של פריים וידאו לא נוח כמו זה של נטפליקס, וקיימת תמיכה מוזרה בכתוביות בעברית (אשר אינן זמינות באפליקציה בטלוויזיות החכמות, אלא אם עושים Casting). אבל מצד שני, פריים וידאו עולה כ-6 דולר בחודש, שהם בערך 20 שקלים בחודש. כלומר, תמורת עשרים השקלים האלה תוכלו לראות מה שבא לכם ובאיזו איכות שבא לכם (ועבור אלו שמנויים למועדון הלקוחות אמזון פריים, פריים וידאו כבר כלול בחבילה). אמנם יש לפריים וידאו נקודות לשיפור, רובן ברמת התפעול הטכני, אך עדיין זה השירות כמו-נטפליקס שהכי דומה לנטפליקס, ומבחינת מחיר הוא כנראה משתלם יותר.

אפל tv פלוס

אם נטפליקס היא בופה אכול-כפי-יכולתך, שירות הווידאו החדש של אפל הוא חנות בוטיק עם מנות תוצרת בית – לא תמצאו כאן תכנים מבחוץ אלא רק הפקות מקור של אפל, ואני מזכיר שהשירות בן פחות משנה. במילים אחרות: אין הרבה מה לראות פה.

ובכל זאת, מעט התכנים שיש לאפל להציע נושאים את חותמת האיכות הידועה של אפל (ואני אומר את זה בתור טיפוס של אנדרואיד). גולת הכותרת בשירות היא "תכנית הבוקר" בכיכובם של ג'ניפר אניסטון, ריס וית'רספון וסטיב קארל, והיא עוסקת בתככים מאחורי הקלעים של תכנית בוקר אמריקאית פיקטיבית. לא צפיתי בה עדיין אך אומרים שהיא טובה, ואף מצדיקה את תג המחיר של 15 מיליון דולר לפרק (כלומר, אפל צריכה למכור לפחות 3 אייפונים כל פרק כדי לכסות את העלות).

בגזרת הקומדיות תמצאו את "מסע אגדי", קומדיה של יוצרי "פילדלפיה זורחת" שעוסקת בסטודיו גיימינג פיקטיבי, וכל פרק בה הוא תענוג מתמשך. "סנטרל פארק" מנגד היא קומדיית אנימציה מוזיקלית עם שני שחקנים מ"המילטון". יש טעם להרחיב?

בעניין הסרטים, הממ… [קולות של צרצרים]

טוב, זה לא שאין בכלל. סיפרנו לכם כבר על אחד, "גרייהאונד" עם טום הנקס – והוא יותר מוצלח מרוב סרטי נטפליקס. התחלה טובה אפל, המשיכו כך! בינתיים, אפל ממשיכה במסע רכש ובקרוב יעלו בשירות סרטים כמו החדש  של סופיה קופולה (שנשמע כמו "אבודים בטוקיו" רק בניו-יורק, אבל אני לא מתלונן), סרט האנימציה החדש של טום מור, "Wolfwalkers" (ששווה לבדו את ההרשמה מבחינתי), והסרט החדש של האחים רוסו בכיכובו של טום הולנד.

בכל אופן, יש לאפל tv פלוס עוד הרבה סדרות וסרטים שממתינים בקנה. השירות עצמו עולה 17.90 ₪ לחודש, אמנם זול מפריים וידאו ונטפליקס (ויש גם שבוע ניסיון) אך בהחלט אבין אם תחליטו לשמור אותו בצד עד שהספרייה תתרחב.

אפל TV

אהההה, אז כאן כל התכנים החיצוניים.

בשונה מ-אפל tv פלוס, אפל TV הוותיק הוא שירות VOD של אפל שמציע תכנים בתשלום שאינם במסגרת מנוי. כלומר, כל סרט עולה כסף.

אפל TV מכיל סרטים ידועים, כמו למשל כל סרטי "הארי פוטר", לצד סרטים חדשים כמו "בלתי נראה", "קדימה", "הנוקמים: סוף המשחק", "מלך האריות (2019)" ואפילו קלאסיקות דוגמת "מולאן" (המצוייר), "קראטה קיד", "הכל אודות חווה", "אל תיגע בזמיר", "הטוב, הרע והמכוער" ועוד עשרות, אם לא מאות, של סרטים. בשלב מסוים האגודל שלי כבר התחיל לכאוב מרוב שיטוט בפלטפורמה הענקית של אפל. אני מוכן אף להכריז כי זו כנראה ספריית ה-VOD הגדולה והמוצלחת ביותר בכל הקשור לסרטי קולנוע שאנשים אוהבים (ואני אומר את זה על אף ש"קאטס" זמין בשירות). לנוחיותכם, קיימת קטגוריה נפרדת לסרטי מארוול, סרטי דיסני/פיקסאר וסרטי DC, וחווית המשתמש פה יוצאת דופן: נקייה, אינטואיטיבית ומהירה.

המחירים, ובכן, לא סוף העולם: אם ברצונכם לרכוש סרט, תיפרדו מסכום שנע בין 30 ל-60 ₪, אך אם ברצונכם רק לשכור אותו ל-48 שעות, המחיר הוא בערך מנת פלאפל (כ-17 ₪). מעבר לכך, נראה כי לאפל יש מבצעים לא רעים ששווה לשים עליהם עין: רכישה לכל החיים של אחד מסרטי סטודיו לייקה תעלה לכם 25 שקלים לסרט, ואת "לופר" מציעה אפל תמורת 15 שקלים (או 7 שקלים בהשכרה). לא רע, אפל. לא רע בכלל.

Crunchyroll

בלי לבדוק בגוגל: מה לדעתכם זה Crunchyroll (אלה מכם שמכירים, אל תהרסו את הכיף)? מהר, תרשמו את הניחושים למטה בתגובות ואז תחזרו לפה.

ובכן, שירות סטרימינג שקשור באפייה זה לא. מדובר בשירות סטרימינג האנימה הגדול והפופולרי בעולם, כזה שמשרת 70 מיליון משתמשים ובהם גם את אזרחי ישראל. בשירות תמצאו קטלוג של מאות סדרות אנימה, כשהמדהים הוא שפרקים חדשים עולים לשירות (עם תרגום לאנגלית) כשעה אחרי השידור המקורי שלהם ביפן. בכך למעשה חיסלו Crunchyroll כמעט לחלוטין את תעשיית הפאנסאבס (כתוביות מעריצים).

כאמור, השירות (שכיום שייך לוורנר) זמין בישראל ומציע מאות סדרות אנימה. אמנם לא קלסיקות (לא בישראל, לפחות) אבל סדרות חדשות ופופולריות בשפע. נוסף על כך תמצאו בפריךגלגול (איזה שם מגוחך) דרמות יפניות עם שחקנים אמיתיים, וגם ספריית מנגה דיגיטלית. כמה עולה התענוג? ובכן, זה בחינם. ה"חינם" הזה כמובן יעלה לכם בפרסומות פה ושם, אבל חינם זה חינם. מנוי פרימיום נטול פרסומות עולה 8 דולר לחודש ויש שבועיים ניסיון. סוגוי!

תוצרת הארץ

חברות התקשורת הישראליות מתחרות ביניהן על תשומת הלב שלכם. פעם הבחירה הייתה בין HOT  לבין yes אולם מאז הן ואחרות החליטו לנגוס בכל עניין הסטרימינג הזה שצעירים אוהבים.

הראשונה לפתוח מלחמה הייתה סלקום עם סלקום tv: תמורת 99 ₪ לחודש תקבלו ספריית VOD שלומר עליה "גדולה" יהיה אנדרסטייטמנט. זו ספרייה עצומה שכוללת מבחר די פסיכי של סרטים חדשים וישנים כאחד, לצד המון סדרות (כולל של HBO). מבחינת הפקות מקור אין לסלקום הרבה מה להציע, אבל אם טרם צפיתם ב"משיח" הנהדרת אז אני לא יודע לְמה אתם מחכים.

גם לפרטנר יש שירות טלוויזיה לא רע בכלל. הקוץ היחיד ב-פרטנר TV הוא שאין תכנים של HBO, ומבחינתי זה חיסרון משמעותי. אם תכני HBO לא מעניינים אתכם, לפרטנר מחיר אטרקטיבי: 99 ₪ לחודש עם נטפליקס.

yes לא נותרו אדישים והשיקו את שירות STING TV (כי הם עוקצים כמו דבורה ומזרימים כמו פרפר? אין לי מושג). מעבר לסדרות (כולל HBO) והסרטים הישנים והחדשים, STING TV מגובה בספרייה העשירה של yes על שלל הפקות המקור שלה, הן בטלוויזיה והן בקולנוע. הממשק עצמו לצערי לא מהיר כמו של סלקום ופרטנר, אך החברה משתפרת מעדכון תוכנה אחד לאחר. גם המחיר עצמו די אטרקטיבי: החבילה שכוללת את הסדרות והסרטים עולה 65 ₪ לחודש (ויש שתי חבילות מעט זולות יותר ונטולות סרטים).

זאת ועוד, yes השיקה גם את שירות yes+ שהוא למעשה כמו yes הרגיל (אלפי סרטים, מאות ערוצים) אבל במסגרת של יישומון. כלומר אם חשקה נפשכם, אתם יכולים להצטרף לשירות הזה תוך 5 דקות מעכשיו. החיסרון? זה גם עולה כמו yes הרגיל, יענו 200 ₪ לחודש.

HOT לא נשארו מאחור (כלומר, בהרבה – הם כן הצטרפו לחגיגת הסטרימינג אחרונים) – שירות Next TV של HOT מציע כמות ענקית של סדרות (וגם את HBO) לצד הפקות המקור ש-HOT ידועה בהן, וגם סרטים מכאן ועד הודעה חדשה, הכל תמורת 65 ₪ לחודש. יתרה מזאת, יש ל Next TV מסלול נטול תמיכה בטלוויזיות חכמות אשר עולה רק 29 ₪ לחודש. המסלול הזה אידיאלי עבור אלו מכם שצופים בתכנים רק בדפדפן במחשב (ואת עניין הצפייה במסך טלוויזיה ניתן לפתור עם כבל HDMI).

כל ארבעת השירותים הישראליים מציעים פחות או יותר חוויה זהה: ערוצי עידן פלוס וערוצי טלוויזיה בלעדיים, סרטים ידועים מכל הזמנים (למי יותר ולמי פחות) ומלאנתלפים סדרות. אפליקציה של כל אחת מהפלטפורמות ניתן להוריד לממירי אנדרואיד TV (כולם), אפל (כולם חוץ מ Next, בינתיים) או בחנות האפליקציות של הטלוויזיה החכמה שלכם. רק חבל שהיחידות שמציעות תמיכה בדפדפן המחשב אלה Next TV ופרטנר.

אם אתם לא בטוחים במי לבחור, כל החברות מלבד פרטנר מציעות חודש ניסיון (ונגמרו הימים בהם התנתקות מחברה גזלה שעתיים מהחיים וכדורים נוגדי דיכאון). ממליץ לעשות רוטציה בין החברות כדי לגלות איזו ספרייה קורצת לכם יותר.

שירותי VOD אונליין אלטרנטיביים

בנוסף לשחקנים הגדולים של השוק, ראויים לציון גם שירותי ה-VOD הקטנים שמציעים שלל תכני איכות מותאמים. אם עד כה עסקנו במסעדות גדולות בתקציבים מאיימים, עכשיו אנחנו עוברים לדוכני הרחוב של עולם הסטרימינג.

קרן הקולנוע הישראלי: על שירות ה-VOD של קרן הקולנוע הישראלי דיברנו כאן בעבר, אך רק כדי לרענן את זיכרונכם: באתר האינטרנט של הקרן תמצאו "כ-250 סרטים ישראליים" מכל הזמנים תמורת 15 ₪ דמי השכרה עבור כל סרט, ובלי צורך להירשם לאתר. מותר לי כבר לפנטז על אפליקציה לטלוויזיות החכמות או שזה עדיין מוקדם מדי?

ארכיון הסרטים הישראלי: שירות חדש מבית סינמטק ירושלים שמציע בחינם לחלוטין את הארכיון האגדי של סינמטק ירושלים ובו 30,000 פריטים שונים לצפייה באיכות דיגיטלית ובחינם. החיפוש בשירות מתקדם ונוח ומאפשר לכל אחד לאתר פנינים מההיסטוריה הישראלית. נוסף על כך, יש בו כמות לא קטנה של סרטים ישראליים ("יותר מ-250 סרטים ישראליים", כך נכתב באופן שכנראה נועד לעשות "ננה-בננה" לקרן הקולנוע הישראלי). חלק מהסרטים בחינם, חלק בתשלום. מה שבטוח, לא ייגמר לכם מה לראות.

פורטל וואלה: אני יודע שזה לא השם הראשון או השני או העשירי שחושבים עליו כשאומרים "VOD", אבל שמעו, זה די מדהים שקיים VOD חינמי לחלוטין, בלי צורך להירשם, ובו אתם יכולים ממש עכשיו לראות סרטים וסדרות שחלקם, ובכן, בסדר-כזה. הסרטים עצמם מתחלפים מהר, כי עד לא מזמן אפשר היה למצוא שם את "אסירים" אך נראה כי הוא הוחלף ב"גוסט ריידר 2". יאיי. מעבר לכך, תמצאו בוואלה שלושה סרטי "דמדומים", "כמה טוב להיות פרח קיר", "Rush", סרטוני טום וג'רי משנות השלושים ומלא סרטים ישראלים שבחיים לא שמעתי עליהם (אבל גם את "קזבלן").  לא מלהיב במיוחד, אבל אמרתי כבר שזה בחינם ובלי הרשמה?

קולנוע לב: שירות ה-VOD החדש של קולנוע לב מציע סרטים חדשים וטובים (כגון "פרזיטים" ו"1917") לצד סרטים שאני כנראה אמור להתבייש שאני לא מכיר. צפייה בכל סרט עולה 20 ₪, והמחיר הזה אחיד לסרטים חדשים וישנים כאחד.

מובילנד: רשת בתי הקולנוע הקטנה והחמודה מובילנד (ידעתם שיש להם אולמות עם ספות זוגיות? וואו כמה שאני מתגעגע לאולמות קולנוע) פתחה שירות VOD שמאפשר השכרת סרטים, חלקם די חדשים, תמורת סך של 25 ₪ לסרט.

סינמטק תל-אביב: וגם סינמטק תל-אביב עשו משהו דומה עם מגוון סרטים מרחבי תבל, חלקם עולים 25 ₪ וחלקם 20 ₪ (ואם יש לכם מנוי, חסכתם 10 ₪).

סינמטק חיפה: אה וגם חיפה. אבל כדאי למהר כי רוב הסרטים שכרגע ברשימה לא יהיו בה חודש הבא.

MUBI: אם אתם בקטע של ארט האוס, Mubi הוא שירות סטרימינג וותיק שמציע מגוון סרטים, הממ… שונים מהנורמה, נגיד כך. אבל כולם נבחרים בקפידה וזמינים תמורת 10 דולר בחודש.

PLEX: חברת PLEX (שידועה בכך שהיא מאגדת את התכנים החוקיים-לחלוטין שיש לכם על המחשב לספריית VOD בטלוויזיה) החלה להעלות סרטים לצפייה חינם דרך השירות. רובם די ישנים אבל שמעתי שזה משהו שחלקכם אוהבים.

T-Port: פלטפורמה שמנגישה לקהל הרחב סרטים קצרים, לרוב של יוצרים בתחילת דרכם.

אנימציה יפנית קלאסית: נכון ארכיון הסרטים הישראלי של סינמטק ירושלים? אז כזה, רק לאנימציה יפנית ישנה. לא ישנה כמו "אקירה", אלא יותר כמו 60 שנה לפניו: בארכיון תמצאו סרטים קצרים משנות ה-20 וה-30.

מכון דוידסון למדע: אבל למה להעכיר את המוח שלנו עם סרטים וסדרות, כשאפשר ללמוד דברים חדשים? מכון דוידסון פתחו VOD חביב עם סרטונים חינוכיים לכל המשפחה.

סאות' פארק: מניח שחלקכם כבר יודע ש(כמעט) כל פרקי סאות' פארק זמינים חינם אונליין, נכון?

כאן 11: תאגיד השידור הוא אחד הדברים הכי טובים שקרו לטלוויזיה הציבורית בישראל, וניתן לצפות במגוון תכני התאגיד חינם באתר, ביוטיוב ובטלוויזיות החכמות.

רשת וקשת: ואם אתם בכל זאת מתגעגעים קצת למדורת השבט, אתם לא צריכים ממיר כדי לצפות בתכני שני הערוצים המסחריים הגדולים בארץ: גם רשת וגם קשת (דרך מאקו) זמינים בדפדפן או באפליקציות הייעודיות.

ולסיום: ערוץ "טריילרים כנים" הוציא בדיוק בזמן גם הוא מדריך לכל שירותי הסטרימינג הקיימים, למרות שאצלם יש דגש על מספר שירותים שלא נמצאים אצלנו.