כמה דברים שאולי כבר שמעתם עליהם.
יש עוד סרט "ההוביט" שצפוי להגיע השנה. העסק הזה עוד לא נגמר. פיטר ג'קסון ניגש למרפסת הפייסבוק שלו השבוע כדי להכריז משהו חשוב בנוגע לסרט הזה, אז הנחתי, כמובן מאליו, שהוא עומד להכריז על פיצול הסרט האחרון לשלושה סרטים נוספים, כי הספר עוד לא נמרח מספיק. מתברר שלא: במפתיע, ג'קסון רק החליף את השם של הסרט. ההוביט השלישי כבר לא נקרא "ההוביט: לשם ובחזרה" אלא "ההוביט: קרב חמשת הצבאות". ההסבר של ג'קסון לשינוי היה הגיוני בהחלט: "לשם ובחזרה" הוא שמו של מסעו המלא של בילבו, והוא לא באמת מתאים לסרט השלישי, כיוון שבילבו כבר הגיע "לשם" בסרט הקודם. ובכל זאת, ייתכן מאוד שסיבה נוספת לשינוי היא הצורך להבטיח לצופים (המתמעטים) של הסדרה שתהיה סיבה טובה לראות את הסרט. יש אקשן, יש קרב, והוא גדול. יהיו צבאות. כמו בימים הטובים של "שר הטבעות", עם כל האורקים והבליסטראות והיריות, ולא כמו בסרטים החדשים שרק עוקבים אחרי כמה גמדים ואיזה דרקון קטנצ'יק.
הצילומים של "מלחמת הכוכבים, פרק 7: אנחנו יודעים אבל לא נגלה לכם" מתחילים ממש בקרוב. למעשה, צילומים מסוימים כבר נערכו, במרוקו המחופשת לטאטואין. אבל הצילומים העיקריים מתחילים במהלך מאי, וככל הנראה זה גם יהיה המועד שבו סוף סוף יספרו לנו משהו על הסרט הזה. ג'יי. ג'יי. אברמס בקטע של סודות, ובכל זאת זה מפתיע שהסרט – המיועד להיות האירוע הגדול ביותר מאז "ג'וזי והפוסיקאטס" – הגיע לשלב שאליו הגיע בלי שיהיה לנו מושג אפילו מי השחקנים בו. אנחנו יודעים שהאריסון פורד, מארק האמיל, קארי פישר ו-R2D2 ישתתפו, אבל כמעט כל השאר – שמועות לכל היותר. אמרו שלופיטה ניונגו, זוכת האוסקר הטריה על "12 שנים של עבדות", תשתתף, אבל זה כנראה לא נכון (במקום זה היא משתתפת ב"ספר הג'ונגל" של ג'ון פאברו). דיווחים אחרים אמרו שבסרט תשתתף מייזי ריצ'רדון סלרס, וזה אולי נכון, רק שקשה לגבש דעה מוצקה על הליהוק הזה כיוון שאף אחד לא יודע מי זאת. היא עדיין לא השתתפה באף סרט. ובכל מקרה השמועות לא מספרות האם היא לוהקה בתפקיד הראשי (וזה, בכל זאת, משמעותי – אישה שחורה בתפקיד ראשי בבלוקבאסטר מובטח זה לא דבר שקורה הרבה, או בכלל) או בתפקיד שולית ג'דאי מס' 45 שנרצחת בתוך חמש שניות.
אבל הסרט אכן בדרך, רק בשושו, ובקרוב כנראה נדע עליו יותר. על פי השמועות, דיסני נמצאים בבעיה גדולה יותר לגבי סרט "מלחמת הכוכבים" האחר: סרט בובה פט. דיסני הצהירו שהכוונה שלהם היא להוציא סרט "מלחמת הכוכבים" חדש מדי שנה: פעם בשנתיים בערך – פרק חדש בסדרה הממוספרת, ובין לבין – סרטי ספין-אוף. הראשון שבהם היה אמור להיות סרט על צייד הראשים בובה פט. עכשיו נראה קלוש. נראה שבדיסני גילו באיחור את מה שהיה ברור מראש – שמאוד קשה להפוך דמות מסתורית עם קסדה לגיבור של סרט שלם, ואולי זה היה רעיון מטופש למדי מלכתחילה. "פרק 7" אמנם יצליח כנראה, בקושי, לשמור על תאריך היעד של 2015, אבל הסיכוי של הסרט הבא – בובה או לא בובה – להגיע ב-2016 נראה די קלוש.
כמה רגעים אחרי שהטריילר ל"אפס ביחסי אנוש" הגיע לרשת והפך מיד לטריילר הישראלי המדובר ביותר מאז "מי מפחד מהזאב הרע", הסרט הוקרן בפסטיבל טרייבקה בניו יורק. ואתמול מתברר שהוא גם זכה בו. ולא באיזו מסגרת צדדית, אגס הכסף או פרס תנחומי חבר השופטים, אלא הפרס הגדול, הסרט העלילתי הטוב בפסטיבל. [ וארייטי ] בנוסף הוא קיבל גם את פרס נורה אפרון, המוענק לבמאיות "בעלות קול ייחודי". וזה אפילו לא סרט על הסכסוך. מגניב.
סטיבן ספילברג יעשה סרט בשלב כלשהו. בינתיים הוא ממשיך במשחק "הנה הסרט הבא שאני אביים/בעצם לא". ועכשיו, הסרט הבא (או אחרי הבא, או משהו) של ספילברג עומד להיות עיבוד של "העי"ג" של רואלד דאל. [THR] עי"ג הוא ענק ידידותי גדול; במקור הוא Big Friendly Giant, אבל ראשי התיבות BFG הפכו ידועות יותר כ-Big Fucking Gun, לפחות בקרב גיימרים, וזה בכלל נשמע כמו סרט של מייקל ביי.
אם זה נכון, זה יהיה סרט הילדים הראשון של ספילברג מאז "הוק", ואלה חדשות טובות. תמימות ילדותית היא אחד הדברים שספילברג עושה טוב, ובין מינכן ולינקולן וטוראי ראיין, לא היה לו הרבה ממנה לאחרונה. אבל יכול להיות שספילברג יביים לפני כן סרט על המלחמה הקרה עם טום הנקס, או אולי יחזור ל"רובופוקליפסה" או מי יודע מה.
עוד לפני שדובר על "בובה פט: הסרט",
מעולם לא הבנתי איך לדמות כזו, עם כ"כ מעט זמן מסך וכ"כ מעט נוכחות בסרט, נוצרה נוכחות כזו גדולה בפאנדום.
ולגבי אברמס, הוא באמת אוהב סודות וחשאיות, אבל לשמור על חשאיות הליהוקים הראשיים זה קצת מוגזם. מה שיותר מדהים בעידן בו אנו חיים, זה ששומדבר עדיין לא דלף.
במקרה של סרט בסדר גודל כזה, סדר הגודל של האיום צריך להיות בהתאם
ואני בכל אופן, לא הייתי מסתכן בכריתת ידיים.
מזכיר לי את הקומיקס הזה...
(מתקופת ההכרזה על Starcraft 2)
http://www.penny-arcade.com/comic/2007/05/23
לספילברג דווקא היתה קצת תמימות ילדותית.
"סוס מלחמה" היה בהחלט זה. סצינות הקרב היו קצת אינטנסיביות, אבל לא מתקרב אפילו לרמה הגראפית של טוראי ריאן.
"זה יהיה סרט הילדים הראשון של ספילברג מאז 'הוק'"
מה עם טינטין?
אופס, לא ראיתי את ההודעה הזאת כשפירסמתי את שלי.
שפילברג עשה את 'טינטין' ב2011
(ל"ת)
למרות שברור שטין-טין היה לכל המשפחה
הוא לא הרגיש כמו סרט לילדים או יותר חשוב במקרה של שפילברג – על ילדים. סרטי הילדים של שפילברג (אי.טי והוק) שקדמו לו היו סרטי ילדים עם ילדים כתור הגיבורים הראשיים [ או לפחות איכלסו הרבה מהקאסט, במקרה של הוק] בניגוד לטין-טין שהוא הרפתקה לכל המשפחה כמו אינדיאנה ג'ונס אבל לא מרגיש סרט ילדים מובהק. הBFG , שגיבורתו היא ילדה, חוזר למחוזות האלה.
אוף..
דווקא BFG נשמע הכי פחות מעניין מהסרטים שהוא פרש מהם / אולי יעשה. מקווה שהוא יחזור ל"רובופוקליפסה".אני מתגעגע למד"ב ספילברגי.
עוד משהו מעניין – ג'סיקה צ'סטיין כנראה תגלם את מרילין מונרו.
סטאר טרק זה סרט
שיש בו אישה שחורה בתפקיד ראשי. זה קורה לפעמים.
אוהורה היא אכן אישה שחורה בתפקיד ראשי, אבל
היא שם כחלק מקאסט רחב, ולא נמנית על הבכירים בו, שהם כמובן/עדיין גברים/חייזרים לבנים.
זו מן הסתם התקדמות לעומת אוהורה של הסיקסטיז (שהיתה פורצת דרך, גם אם היום זה נראה מגוחך (פעם כתבתי על זה מילה או שתיים)), אבל זו עדיין לא אישה שחורה בתפקיד ראשי במובן המלא של המושג.
הדוגמה היחידה שיש לי כרגע היא האלי ברי ב"אשה חתול", אבל אני יודע שזו דוגמה מזעזעת לסרט, אז אני ממש מקווה שיש עוד שפרחו מזכרוני כרגע.
(בין אם דובר על סרטי אברמס החדשים או הסרטים הישנים)
(ל"ת)
בהרבה מהסרטים של האלי ברי
היא בתפקיד הראשי. למרות שיכול להיות שהיא היוצא מן הכלל.
דמות ראשית?!
אם תשאל אנשים מיהי הדמות הראשית ב"סטאר טרק", בערך 58% יענו "קירק", 40% יענו "ספוק" ו-2% יענו "לוק סקייווקר". אף אחד בעולם לא יגיד "אוהורה", ובצדק.
לעומת זאת, אם כבר מדברים על זואי סלדנה, ב"אווטאר" אפשר בהחלט לטעון שהיא מגלמת דמות ראשית – רק ששם היא לא שחורה, אלא כחולה.
ב"קולומביאנה" היא גם ראשית וגם שחורה
(ל"ת)
"קולומביאנה" רחוק מלהיות בלוקבאסטר.
(ל"ת)
היא גם תופיע בשומרי הגלקסיה
אבל כנראה היא לא תהיה שם בתפקיד ראשי והיא תהיה ירוקה.
Still she is a colored girl
ואף אחד לא חושב שהנאבים הם אלגוריה לאדם הלבן, להיפך.
אין ספק.
הנקודה שלי היתה שהפעם היחידה(?) שבה אישה שחורה כיכבה בתפקיד ראשי בבלוקבאסטר היתה בתפקיד שבו לא רואים אותה.
ועכשיו נזכרתי
שהאלי ברי היא השחקנית הראשית בענן אטלס. די קשה להחליט מי השחקן הראשי בסרט, בעיקר כי כל שחקן מגלם כל כך הרבה דמויות, אבל אם צריך להחליט זו ללא ספק האלי בארי. אף על פי שטום הנקס תופס את רוב נפח הפוסטר, לה יש שני תפקידים ראשיים גדולים בניגוד לכל שאר הקאסט שלכל אחד מהם יש תפקיד ראשי עם עוד כמה הבלחות כדמויות משנה בקווי זמן שונים. אני לא יודע להגיד אם ענן אטלס הוא בלוקבאסטר, בעיקר מפני שאני לא יודע את ההגדרה המדויקת של המונח הזה, אבל שחקנית שחורה שמככבת בסרט עם תקציב שהוא מעל 100 מיליון דולר נשמע כמו מה שחיפשתם.
כמה שחקניות סרטים שחורות מפורסמות בכלל יש היום?
אני הצלחתי לחשוב על אחת שהיא באמת מפורסמת – האלי ברי. קצת פחות ממנה זואי סלדנה, אבל כנראה עדיין עונה על ההגדרה.
חוץ מזה הצלחתי לחשוב על עוד כמה שמות – קרי וושינגטון, ויולה דיוויס, קווין לטיפה, ג'ניפר האדסון… אבל עבור אף אחת מהן לא הצלחתי לחשוב על יותר מסרט מוכר אחד שהיא שיחקה בו בעשור האחרון.
אפילו אם פספסתי שחקנית או שניים, המצב ממש ממש עצוב.
ויש גם את הכוכבת החדשה לופיטה ניונגו
שאין ספק שעוד נשמע עליה הרבה. אבל כן אין ספק שהמצב עצוב. לאחרונה חשבתי גם כמה מעט שחקנים אסייתים יש בהוליווד. הרי כבר התפתחה קהילה אסייתית גדולה בארצות הברית, חייב להיות איזה ביטוי בתעשיית הקולנוע האמריקאית. השחקן היחיד שקפץ לי לראש הוא ג'קי צ'אן, וגם זה רק בגלל שהוא מתמחה באומניות לחימה. פה ושם זכורים לי דמויות אסייתיות אבל הם היו משניות, סטראוטיפיות ואף אחד מהם לא גולם על ידי שחקן שאנשים מכירים אותו. מעניין אם שחקן או שחקנית אסייתי/ת היה אי פעם מועמד/ת לאוסקר (סביר להניח שהתשובה היא לא).
התשובה היא כן
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Asian_Academy_Award_winners_and_nominees
חלק מהמועמדים האסייאתים הם גם פורטמן, קינגסלי וברנר שאני חושב שאנחנו לא ממש מחשיבים אבל בהחלט יש גם את קן ווטנבה וריקו קוניקצי' מהשנים האחרונות ועוד כמה לפניהם (ואפילו כמה זוכים)
הרשימה אמנם הפתיעה לטובה אבל היא עדיין קצרצרה.
אגב הדף עצמו מכיל רשימה של כל האנשים האסייתים שפועלים בתעשיית הקולנוע האמריקאית אז בהתחלה זה קצת מבלבל. בכל זאת המצב גרוע אבל לא עד כדי כך כמו שחשבתי.
ג'אדה פינקט סמית הופיעה במספר
סרטים ידועים, ביניהם שתי המטריצות האחרונות ו'הנוסע' עם תום קרוז, נתנה את קולה ל'מדגסקר' ועוד.
שתיהן, אגב, ממוצא מעורבב
זאת אומרת, הן לא "לגמרי" שחורות.
מסתבר שאפילו כאשר אנחנו רואים נשים שחורות על המסך, עדיף שהן לא יראו שחורות מדי.
אני לא מאמין שאני מעלה את זה, אבל... "הנוסע השמיני נגד הטורף"
סרט רב תקציב, שפחות או יותר הצליח קופתית. והדמות הראשית בו (ו*לא* הדמות הנשית הראשית שהיא רק שנייה לגבר, או אחת מרכזית מבין אנסמבל של ראשיים. ה-דמות ה-ראשית) היא אישה שחורה.
אפשר להגיד הרבה דברים על פול ווס אנדרסון, לפחות הוא אחד הבמאים הנדירים שאוהבים לשים נשים חזקות בתפקידים הראשיים בסרטים שלו, ואם זה לא מספיק נראה כרגע שהוא היחיד ששם אישה שחורה בתפקיד הראשי.
לא הבנתי. איך אפשר לטעון שהתפקיד שלה ב'אווטאר' הוא של הדמות הראשית?
להגיד שהיא משחקת את אחת הדמויות המרכזיות בסרט אני יכול להבין. אבל הדמות *ה*ראשית? ככל הידוע לי יש בדרך כלל רק אחת בכל סיפור (אלא אם כן זה אנסמבל, או משהו) ובסרט הזה היא שייכת לסאם וורתינגטון שמגלם את הדמות בה עוסק הסרט.
אגב, למה שללת את 'אשה חתול'? בלוקבאסטר – כן. דמות ראשית נשית שחורה – בהחלט. סרט נוראי – אולי, אבל זה לא קשור.
בשני המקרים, תלוי בהגדרות
נייטירי היא לא *ה*דמות *ה*ראשית ב"אווטאר", אבל היא כנראה הדמות השניה בחשיבותה. היא מופיעה על כל הפוסטרים, היא הדמות הנשית הראשית, ואילו היא היתה מועמדת לאוסקר, היא היתה (כנראה) בקטגורית השחקנית הראשית, ולא שחקנית משנה.
בקשר ל"אישה חתול" – זאת, כמובן, השאלה איך מגדירים בלוקבאסטר. אם ההגדרה היא משהו כמו "סרט שעולה הרבה כסף ומרוויח הרבה כסף", "אישה חתול" מתאים לחלק הראשון של ההגדרה אבל לא לשני. זה בהחלט סרט שהיה *אמור* להיות בלוקבאסטר, תקציב ענק וכו', ולכן זה טראגי שבמקום להיזכר בתור הסרט ענק התקציב הראשון שמובל ע"י שחקנית שחורה הוא זכור בתור אחד הסרטים הגרועים שנעשו אי פעם.
אני חושב שזו טעות מצדך לבחון את הסוגיה רק על בלוקבאסטרים.
המדד של הצלחת הסרט (בפרט אם היא אסטרונומית כמו הנוקמים למשל) הוא חשוב ומרכזי ולא בכדי, אבל למה לא להתייחס גם לסרטים טובים שלא צלחו בקופות?
למשל סרטים של האחים כהן, או ווס אנדרסון, אין סרט כזה עם שחקנית שחורה ראשית?
(זו שאלה, לא ניגוח, אני באמת לא יודע)
כשהאחים כהן מביימים קומדיה שחורה
הם לא מתכוונים לצבע העור דווקא.
:)
אה, נכון
בלהרוג את הליידי יש גיבורה שחורה. אבל, כזה, להרוג את הליידי.
( אני לא בטוח איך, אבל משהו בהודעה שלך הזכיר לי את הסרט הזה.)
אחים כהן או אנדרסון לא
אבל יש כמובן במאים שכן היה להם סרט עם גיבורה שחורה בתפקיד ראשית ( שפילברג, טרנטינו, פורסטר). השאלה היא כמובן איזה סרטים אנחנו מחשיבים ואיפה הגבול נמתח. להשוואה נוחה, מאז שנות ה2000 היו מועמדות 4 שחקניות שחורות לתפקיד ראשי בדיוק ( בארי, דיוויס, ילדת הפלא עם השם המסובך וגייבורי "פרשס" סיבידי [ אין סיכוי שככה כותבים את זה]) שזה.. לא הרבה.
( מועמדות לתפקיד משני דווקא יש. והרבה. ואפילו ארבע זכיות.)
לדעתי צריך לדבר על מצב החסה בשטחים
הדיון הזה התחיל מכך שכתבתי שאם אכן ב"מלחמת הכוכבים" הבא תהיה גיבורה שחורה, זאת תהיה אחת הפעמים הראשונות אי פעם, אם לא הראשונה, שבה בבלוקבאסטר יש גיבורה כזאת. זהו. לא טענתי שלא קיימים סרטים עם נשים שחורות בתפקידים ראשיים או משניים (כי זה כמובן לא נכון). אתה בעצם טוען שזאת היתה טעות מצידי לכתוב על מה שכתבתי, והייתי צריך לכתוב על נושא שונה לחלוטין.
כמובן שזו היתה טעות מצדך לכתוב על זה.
היית צריך לכתוב על כמות הפעמים המזערית בהן כיכב בבלוקבאסטר איראני, אבל יתכן שאולי באמת זה לא מתפקידי להחליט בנושא.
רגע זה נחשב?
בלוקבאסטר אירני
אני חושב שכדאי לדבר על אונס.
נושא מאוד חשוב שלא דיברנו עליו בכלל.
או על אחוז ההתאבדויות.
גם זה חשוב.
אישית, אני תמיד בעד לדבר על פיצה
(ל"ת)
אני רואה בבירור את הקשר בין פיצה, אונס ואחוז ההתאבדויות.
שנדבר על זה?
ומה עם המשפחה?
(ל"ת)
הפיצה שנדבר עליה,
היא תהיה משפחתית.
לדבר על פיצה?
מוזר, פעם ראשונה שאני שומע שאפשר לעשות פעולה אחרת שקשורה לפיצה שהיא לא להזמין או/ו לבלוס.
אם כבר מדברים על זה, קשה לי להאמין שזה יהיה המצב
לפי פיטר סרטה מסלאש פילם, בתסריט המקורי של ארנדט הדמות הראשית היתה של אישה (ככל הנראה הבת של האן סולו וליה), ועל פי אותו תסריט מתיו ווהן אפילו הגיש פיץ' לדיסני שבו הוא הציע את קלואי גרייס מורץ' כאותה דמות ראשית מהתסריט. אבל מאז שאברהמס קיבל את התפקיד ושיכתב את התסריט אומרים שזה כבר לא המקרה ושהדמות הראשית הוחלפה והיא עכשיו הבן של לוק סקייווקר. באף אחד מהמקרים לא נשמע שיכול להיות מדובר במישהי שחורה בתפקיד הראשי. אם כבר אולי אותה מישהי שחורה שדיברו עליה נבחנה לאותו תפקיד שלופיטה ניונגו נבחנה אליו, שזה תפקיד של אחד הנבלים מהסרט.
אני תמיד חשבתי שלתסריט המקורי של ארנדט
קראו "אייכמן בירושלים".
זה מזכיר את הנאום של "הופר X" ב"צ'ייסינג איימי"
על כך שאין דמות שחורה חיובית בכל הטרילוגיה הקלאסית של סטאר וורס. ואז מזכירים את לאנדו קאלריסיאן
נדמה לי שכשאומרים בלוקבאסטר
הכוונה היא לסרט שעלה המון כסף ומיועד היה להיות שובר קופות, גם אם בסוף הוא נכשל.
טוב, אם הכוונה היא לא רק לדמות *ה*ראשית אלא גם לדמות השנייה בחשיבותה או לדמות הנשית הראשית אז בהחלט אפשר למצוא כמה סרטים חוץ מ'אווטאר' שעונים להגדרה ("למות ביום אחר", 'סטאר טרק' ו-'באטלשיפ', אולי?). אבל עדיין מעט מאוד.
נ.ב – אגב, גם סרט קטן שהצליח מאוד בקופות יכול להיקרא בלוקבאסטר, אז אפשר לומר שסרטים כמו "העזרה" הם דוגמה לבלוקבאסטרים עם שחקניות שחורות בתפקידים ראשיים. אבל כמו שאמרת, הכל תלוי בהגדרה.
שיעשו טובה ויפסיקו לרצוח את מלחמת הכוכבים.
לוקאס עשה עבודה מספיק טובה בזה. בכל אופן, סרט סביר למדי עם דמות שלא מוכנה להוריד את הקסדה למרות שאתה יודע איך היא נראית גם ככה יהיה השופט דרד החדש ששרד יפה ככה במשך שעה וחצי של דם, זוועות ותמרות עשן. אולי צריך לספח לבעל הקסדה בלונדינית חתיכה בתור כוכבת המשנה בשביל שזה יצליח. דוגמא נוספת לנודניק שאינו מוריד את הקסדה אבל שורד יפה אפשר להביא דווקא מעולם המשחקים- המאסטר צ'יף של היילו נמצא כבר בדרך למשחק החמישי ועדיין לא הראו את הפרצוף שלו, מצד שני גם שם כוכבת המשנה חתיכה בתיאוריה (לאלה מכם עם פטיש לאלקטרוניקה או משהו).
הודעה מעניינת, אבל קשה לקרוא מחוסר בפסיקים ופסקאות.
(ל"ת)
וגם מתעלמת מהעובדה שבובה פט בהחלט מסיר את הקסדה.
(לא בסרטים ה"מקוריים", אבל בכל זאת, כולם יודעים מה יש שם)
אני לא.
(ל"ת)
It's a giant chicken!
(ל"ת)
סרט הילדים הראשון של ספילברג מאז "הוק" הוא "טינטין", אם לא סופרים בדרך את סרטי "פארק היורה" ואת "אינדיאנה 4", המיועדים לנוער. אחרי טינטין היה גם "סוס המלחמה", גם הוא סרט נוער. בכל מקרה, מאז הוק עד היום היה את טינטין.
רשמית: אז יהיה מתישהו סרט "ליגת הצדק"
וזאק סניידר יהיה זה שיביים אותו
http://www.deadline.com/2014/04/zack-snyder-justice-league-batman-vs-superman/
אז רשמית: אוף!
(ל"ת)
אומרים שכנראה ב-2017
כי לטענת הנרי קאביל הוא ובן אפלק יצלמו 10 חודשים את הסרט, מה שנשמע קצת יותר מדי אז גרם לאנשים לחשוד שגם "ליגת הצדק" יצולם בו זמנית. עכשיו נראה שזה מה שיקרה.
ובקשר לידיעה, באסה. למה סניידר? למה?! עכשיו אין שום סיכוי שזה יגיע לרמה דומה ל"הנוקמים". ועוד היו לי ציפיות.
בהמשך לקצרצר הראשון והמוצדק, טייטל ג'נרטור חמוד שלוקח צעד קדימה את משחקי השמות המגוחכים-משהו שג'קסון נוקט בהם ע"מ לעורר עניין בטרילוגיה המפוהקת.
ג'ינג'ים בקולנוע
#אוףטופיק
ראיתי עכשיו את הנחשול, ולחוסר הפתעתי הג'ינג'י הוא מהרעים (סוג של), מה שצירף את הסרט לרשימת הסרטים שבהם הג'ינג'י הוא הרע ע"ש 'כשהנערים שרים'.
הבעיה שאין לי עוד סרטים ברשימה, למרות שלתחושתי יש מלא כאלה, לכן אני מבקש את עזרת הציבור לדוגמאות נוספות.
וחוץ מזה, האם אני צודק שבדר"כ הג'ינג'ים מקבלים תפקיד של הרע בסרטים או שזה סתם שנאה עצמית שלי?
ברור שג'ינג'ים הם תמיד הרעים
הרי אין להם נשמה.
אה, ה"בדיחה" הזאת.
בוא תסביר לי עכשיו בבקשה למה מה שכתבת כאן היה יותר מצחיק, יותר הגיוני או פחות מגעיל מלכתוב "כושים הם טיפשים" או "יהודים הם קמצנים", בבקשה.
אבל לא ברור שהוא לא היה רציני?
"כושים טיפשים" ו"יהודים קמצנים" הם דברים שמשומשים היום, בטח כאן*, כבדיחה לכל דבר שפשוט מגכיכה את הסטריאוטיפים האלה.
* כאן = אתר שרובה המוחלט של הקהילה שלו מורכב מליברלים פחות או יותר.
אבל... למה זה מצחיק?
בכל הדוגמאות האלה מובע סטריאוטיפ מסויים, ומה שאמור להיות מצחיק זה שהדובר לא באמת חושב שהסטריאוטיפ הזה נכון. אבל אנחנו לא צוחקים מסתם להגיד דברים שאנחנו לא מתכוונים אליהם.
"אני אלך היום לדואר בשש… חה חה! אני לא *באמת* אלך היום לדואר בשש… אוי… הצלעות…"
נופ.
מה שמצחיק, זה ההנאה השטחית שבאמירת דברים גזעניים, שאנחנו יודעים שאסור לנו להגיד, תחת ההגנה של, "אבל זה לא באמת! לא באמת! אני אדם נאור!" (וזה, למשל, 90% מההומור של סאות' פארק)
מה ששנאוצר אומר זה בדיוק ההיפך
כשאומרים את הסטריאוטיפים במסגרת שיודעים שהאנשים לא חושבים כך לא צוחקים על האנשים שעליהם הבדיחה, אלא צוחקים על האנשים שהיו אומרים דברים כאלה או שחושבים שדבר כזה נכון. הבדיחה היא על הבדיחה, ועל זה שאנשים חושבים שזה נכון. לא על זה שזה מאגניב לומר דברים כאלה למרות שאסור.
כל זה טוב ויפה
רק שעוף בשומשום (ויתקן אותי אם אני טועה) לא סיפר את הבדיחה בקטע "אירוני", או באופן שמגחך על הסטראוטיפ ועל מי שחושב ככה, אלא פשוט כי הוא חשב שהיא משעשעת או שעצם האזכור שלה והרפרור לסאות' פארק משעשע.
נכון.
מה ששנאוצר דיבר אליו זה השימוש ב"יהודים קמצנים" כתור בדיחה במסגרות ליברליות, וגלאדוס שאלה למה זה מצחיק. מה שעוף בשומשום סיפר זה אחר כמובן, כי אין באמת אף אדם שחושב שלג'ינג'ים אין נשמה וזה אולי הסטראוטיפ הראשון שהומצא נטו כתור בדיחה.
זהו פרק עלוב ביותר, כמו רוב העונה התשיעית
אבל זה לא שרירותי, ginger זה שיכול אותיות של nigger.
Nagger
הכוונה היא לNagger
מה זאת אומרת אין? הנה, אני בן אדם שבאמת חושב שלג'ינג'ים אין נשמה
אני מניח אבל שיש מעט מאוד בני אדם שבאמת חושבים שלג'ינג'ים אין נשמה בעוד לבעלי שער בגוונים אחרים דווקא יש.
טוב...
שיער ג'ינג'י מקושר הרבה פעמים עם אנשים ממוצא אירי, שבעבר קיבלו די הרבה שיט. ואמונות תפלות לגבי הקשר בין שיער אדום לשטן\ערפדים\מכשפות\רשע כללי היו פעם דבר. זה לא כאילו סאות' פארק המציאו את הבדיחה הזאת משום מקום.
נכון.
האסתטיקה- נסכים שלא להסכים. ימי ההערצה העיוורת שלי לסאות' פארק עברו אומנם, אבל אני עדיין מעדיף פרקים עלובים שלהם על דברים אחרים בטלוויזיה. אבל נראה לי שזה לא המקום לפתוח עוד דיון אוף-טופיק על טלוויזיה.
טארדיס – צודקת, ובכל זאת אני לא זוכר שלפני הפרק הבדיחות הללו היו נפוצות.
הדבר היחידי שלא בסדר בבדיחה ומשאיר טעם מר בפה זה העובדה שכמה תלמידים באמת המציאו "יום בעט בג'ינג'י" בעקבות הפרק אבל אני נוטה לייחס את זה לעובדה שילדים מסוימים הם פשוט שמוקים מהגיהנום ופחות להשפעות הנוראיות של סאות' פארק.
איפה היינו? אה, כן – אין אנשים שמאמינים במושג נשמה (שלום צ'והן מו) שחושבים שג'ינג'ים הם חסרי נשמה. לפחות, בינתיים אין אנשים כאלה. עם העולם המעוות שלנו אני לא אופתע עם בעוד כמה שנים אנשים יתחילו לחשוב את זה ברצינות. אז כן,לשאלת המחבר, יש הבדל בין בדיחות על ג'ינג'ים שאין להם נשמה לבדיחות גזעניות על שחורים/יהודים/אירים וכו'. ( בנוגע,אגב, בעיקר להיגיון/מגעיל. אני בהחלט לא חושב שהבדיחה הזאת מצחיקה.)
הגנת "אני אדם נאור"
לא קרובה אפילו להיות 90 אחוז מההומור של סאות'פארק. הם לא מתיימרים להיות נאורים לרגע. הם מצפצפים על הרעיונות של נאורות וצוחקים עוד יותר על אנשים כמו שתיארת, שמשתמשים בטיעון ה"נאורות" בתור מגן. הרעיון של הסדרה הזאת הוא שכל אידיולוגיה בעולם ללא יוצא מן הכלל – נאורות וחושך, שמרנות וליברליזם, דמורקטי או רפובליקני, דת או אתאיזם – זה הכל בולשיט מוחלט. הכל כולל הכל.
לא רוצה לפתוח דיון על סאות'פארק,
אבל מה שאתה כותב ממש לא נכון. להגיד "הכל כולל הכל זה בולשיט", זה משפט פחדני של ילד. סאותפארק הרבה יותר חכמה ממה שאתה מוציא אותה (לפחות בעונות המוקדמות שלה). הם לועגים לכולם, אבל למספיק אמיצים בשביל לתפוס צד בצורה ברורה מאוד כשצריך. תן להם קצת קרדיט.
בהחלט מסכים איתך
אחת הדוגמאות הטובות לזה הוא היחס שלהם למורמונים. במיוחד בפרק בו הם יורדים לעומקו של הסיפור מאחורי דת המורמונים ועד כה שהוא סיפור מטופש במיוחד, אבל בסוף הפרק מדגישים שמורמונים אינם מסיונרים, אינם פנאטיים ובאופן כללי אנשים ממש נחמדים. ואם אלו הערכים שהדת המטופשת הזאת מכתיבה להם, אז הם מוזמנים להאמין בה לנצח.
חשוב מן הסתם לציין שפרקר וסטון אינם מורמונים בעצמם, אבל הראייה שלהם על הדת ועל הפרקטיקה שלה מעוררים השראה.
תגובה לשניכם (ופה נסיים את הדיון כדי לא להיגרר יותר מדי)
בלינק, זה נכון שהם לוקחים צד ברור, אבל הם עושים את זה רק בכל פרק בפני עצמו. כלומר, הם יכולים להעביר מסר מאוד ברור בפרק אחד אבל בפרק אחר לסתור אותו לחלוטין. אם עידו כבר הביא דוגמה על היחס שלהם לדת, לדעתי הדבר הכי בולט זה שהם לעגו לכל דת אפשרית אבל אז בעונה העשירית פירקו לחלוטין את האתאיזם. זה מגיע למצב שבו אי אפשר ממש לדעת את הדעה האמיתית של פארקר וסטון על שום דבר, וזה הכל בגלל שהם מתייחסים בזלזול כמעט לכל דבר אפשרי.
הפרשנות שלי היא אחרת
הם לא צוחקים על פרדיגמה מסוימת, אלא על השימוש שאנשים עושים בה – לדוגמה, בפרק על האתאיזם יש את המורה שלוקחת כל דיון בנושא ומרדדת אותו (גם כשהיא מאמינה באל וגם כשהיא מאמינה באבולוציה) וכן יש אנשים שקולים ומתונים משני הצדדים. אני לא חושב שהסדרה באה לומר "הכל זה בולשיט", אלא את ההפך – שום אמת אינה נכונה לחלוטין, אבל את כולן יש לקחת בחשבון. זה מתמצה היטב בסצנה בה סטן קובל על הטענה שהאבולוציה סותרת את קיומו של אלוהים (ואז כמובן מר גריסון לועג לו מול כל הכיתה).
זה שהם מבקרים את כולם לא סותר את זה שהם יודעים גם לקחת צד.
ולא, אני לא חושב שהם סותרים את עצמם. בדוגמא שהבאת הם לא "פירקו" את האתאיזם כאידיאולוגיה, אלה סוג מסויים של *אתאיסטים*. זו ביקורת עקבית עם מה שהם אומרים כל הזמן-סאותפארק שונאים אנשים אטומים, פלצנים ופנאטים, מכל אמונה או גזע או דת. ומספיק להזכיר את הפרקים שבהם הם תומכים במפורש בחובת ההצבעה, מביעים את האמירה שעידן העלה שכל מה שחשוב בדת היא הערכים שהיא מחנכת אליה (אחלה מסר) ועוד דוגמאות מכמעט כל פרק בעונות המוקדמות.
הסכמנו כבר שהם לועגים לכולם, כולל אלו שהם מסכימים איתם. אבל להגדיר אותם כתכנית חסרת חוט שידרה שלא נוקטת עמדה (הכל חרא!) זה רידוד טוטאלי של המסרים שלהם ועשיית עוול לסדרה עם כמה רגעים מאוד חכמים.
תומכים במפורש בחובת ההצבעה?
נהפוך הוא – הם לועגים לעובדה שמרוב קידוש ערכי הדמוקרטיה, אנשים כבר לא יכולים לבחור באפשרות של לא לבחור באף מועמד. כרגיל הקטע מדבר בעד עצמו –
https://www.youtube.com/watch?v=9pSh0VAVYn4
לא מסכים, אבל ממש לא מתכוון להכנס לפרקים ספציפיים.
גם ככה הגזמנו עם האוף.
אה, לא התכוונתי לפגוע
זו בדיחה מסאות' פארק שעולה לי לראש כול פעם שמדברים על ג'ינג'ים כרשעים. במיוחד כשהבדיחה הזאת כבר הייתה פעם באתר (http://www.fisheye.co.il/intouchables_make_money/#target-comment-477637).
כי בניגוד לדוגמאות האחרות שהבאת
אף אחד לא באמת מאמין שלג'ינג'ים אין נשמה.
לא נעים לומר, אך יצאת מעט מלפפון כרגע.
(ל"ת)
אז אני מבין
שזה עומד להיות הפוסט בו דנים על ייצוג של כל מיני קבוצות בסרטים? מגניב. מצפה בכליון עיניים לשרשורים על שמאליים, מזרחים, טרנסג'נדרים, גידמים ועוד.
יש לא מעט ג'ינג'ים טובים בסרטים – הוויזלים ("הארי פוטר"), מרידה ("אמיצה"), האלמנה השחורה (סרטי "מארוול"), אמה סטון ("באה בקלות". בשבילי היא ג'ינג'ית לעד), ג'סיקה צ'סטיין ("כוננות עם שחר") וכו' וכו'.
ג'ינג'ים נבלים? הממ…יש את באדי ("משפחת סופר-על"), פויזן איווי ("ב___ ור___"), צ'אקי ("משחק ילדים"). זה מה שעולה לי כרגע. נראה לי שיש ייצוג יותר חיובי של ג'ינג'ים מאשר שלילי..
תודה
לגבי הדוגמאות הטובות – הם מהתקופה שאחרי שפיתחתי את התיאוריה שיל (היא רצה כבר שנים) חוץ מהוויזלים, שאני לא מחשיב אותם כי הם לא נכנסים לי לתיאוריה.
תודה רבה, בכולופן
וכמובן יש את איימי אדמס
שבזמן האחרון נדמה לי שהיא משחקת בכל סרט אפשרי.
מי שבאמת נדפק זה הלבקנים.
(ל"ת)
לא באדי !
סופר בוי !
תודה על שהזכרת לי את הדבר הזה
נראה לי שאפילו טריליאן תסלח לי הפעם על שאמרתי "הדבר הזה" ולא אמרתי למה הקישור.
http://www.youtube.com/watch?v=6ZjQWv-uNT8
לגבי ג'ינג'ים בסרטים
אפשר להתחיל ברשימה הזאת.
וכמובן, אולי הג'ינג'ית הידועה מכולן,
אנני.
אנני הייתה ג'ינג'ית,
בהמשך השנה היא תהיה אישה שחורה בתפקיד ראשי.
כולנו צריכים לסגוד לאנני, אנני היא התגלמות האלוהות.
אנני הייתה ילדה קטנה עם מועמדות לראזי,
ובהמשך השנה היא תהיה ילדה קטנה עם מועמדות לאוסקר. זה גם די מגניב.
תודה
אבל תאכלס לדעתי הם לא ממש ג'ינג'ים, והם דווקא יוצאים טוב בסרטים שהם משתתפים בהם.
אה, ואם כבר יש ג'ינג'י שיוצא טוב, בדר"כ זו תהיה ג'ינג'ית (רק שניים שלושה מהרשימה הזאת הם גברים)
ג'וליאן מור לא ממש ג'ינג'ית?
אתה בטח מתלוצץ.
בסרטים לרוב ג'ינג'ים הם הרעים? כן.
What's the ratio of "bad guy" red-heads to "good guy" red heads?
For our purposes I'm going to assume that "bad guy" is associated with the antagonist(s) of the movie and "good guy" means protagonist(s) (including bad-but-later-good types). There were 21 bad guys and 57 good guys in my list, or about a 1:3 ratio of bad guys to good guys. I would say that in general, though, Disney good guys always outnumber the bad guys.
http://theboard.byu.edu/questions/71733/
http://www.reelz.com/movie-news/16869/ginger-itis-evil-redheads-and-angry-gingers-in-cinema/
זו ממש לא דוגמא נכונה להביא את "באדי" כג'ינג'י רע.
אאל"ט בראד בירד עצמו הוא ג'ינג'י, והוא אמר במאחורי הקלעים של הסרט שאת "באדי" הוא השתדל לצייר כדמות עצמו.
וכבר אמרו חז"ל: אין אדם משים עצמו רשע.
אה, אם חז"ל אמרו...
(ל"ת)
אמרו. ולIncredibles התכוונו.
(ל"ת)
באחד הדיונים על ז'אבר ב"עלובי החיים" דובר על ההבדל בין נבל (Villian)
לבין אנטגוניסט. לצערי לא יצא לי לראות את "משפחת סופר על" מלא זמן, אבל גם אם אי אפשר להגדיר את באדי כנבל פר-סה (אני לא בטוח שגם זה אי אפשר. זה שהוא מנומק לא אומר שהוא לא בהכרח נבל. מגנטו של הטרילוגיה המקורית, נניח, עדיין היה נבל גם אם הוא ניצול שואה מוכה טראומה) הוא בהחלט האנטגוניסט של הסרט.
אני לא שמתי לב בהכרח לנטייה של הקולנוע ההוליוודי להציג ג'ינג'ים בצורה שלילית. כאמור, משפחת וויזלי, אוליב פנדרגסט ואנני (כשהאחרונות היו אפילו הדמויות הראשיות). דווקא איימי אדמס בשנה האחרונה היא דוגמה יותר מעניינת. היא הדמות הראשית של "חלום אמריקאי", אבל היא לא בהכרח מי שעודדתי במהלך הסרט. את בראדלי קופר ואת ג'ניפר לורנס עודדתי עקב היותם בראדלי קופר וג'ניפר לורנס, אבל אדמס נראתה לי בעיקר מאוד מניפולטיבית, תככנית וביצ'ית (לא שלורנס לא הייתה כזאת – פשוט היא הייתה יותר מדי מגניבה מכדי שאני ממש אהיה נגדה). האדמוניות שלה רק חיזקה מבחינתי את האפיל המיני שלה. דווקא ב"היא", כשהיא שיחקה את הדמות הענווה והנכנעת שלה, היא אימצה לעצמה גוון בלונדיני מלוכלך, ששיווה לה לוק מוזנח ועייף יותר.
אני לא זה שאמר שבאדי הוא לא דוגמה לג'ינג'י רע...
אם מישהו צוחק עליך זה לא אני.
והיום בפינתנו "אתה יודע שאתה גולש יותר מדי בעין הדג כש..."
…אתה רואה הודעה באתר ואתה לא מצליח להבין אם זו הודעה רצינית או פארודיה על דיוני פתילפלצת שהתרחשו בו לאחרונה.
הודעה רצינית
אני לא כל כך מעודכן בפתילפלצות שמתפתחות פה :\
אני יודע, אני יודע! לא צריך להזכיר לי את זה כל הזמן...
(שאר ההודעה שלך החזירה אותי לגיל 14, ולרגע שוב שיחקתי ב"דרך הלוחם")
"דרך המכשף" היה כל-כך הרבה יותר שווה.
(ל"ת)
לא חוכמה להיות האח עם הקסמים...
(ל"ת)
בבקשה.
http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/EvilRedhead [לינק לערך evil redhead בטיוי טרופס]
סקוט טנרמן מ"סאות' פארק"
לא בדיוק סרט, אבל הדמות הג'ינג'ית שלו היא הנמסיס האלמותי של קארטמן (בעיקר) ושל החבורה.
הצעה לשיפור האתר
מה עם אפליקציה לסמארטפון של עין הדג? פעמים רבות אני רוצה לבדוק תגובות חדשות ולהיכנס למתמשכים שלי מהאייפון, אבל האתר לא נוח לשימוש כלל בטלפונים חכמים. יש פתרון באופק הנראה לעין?
על רגל אחת
יקר מדי להפקה, מורכב מדי לתכנות, לא משהו שיושב על הפרק…
נראה שאלו היו עיקרי הדברים בפעמים הקודמות שהדג נחקר בנושא אפליקציית עין הדג.
ולהרחיב - אפליקציה יעודית עולה מלא כסף.
זה לא משהו פשוט, לתכנת אפליקציה שעובדת טוב מאוד בפני עצמה וגם מעודכנת+מעדכנת את האתר זה מסובך מאוד. זה דורש עבודה מקצועית ולכן גם עולה מלא כסף, לפני הוצאות תפעול רגילות של עדכונים, פתירת באגים וכו'.
פתרונות אינסטנט (דוגמת קונדואיט וכו') לא ממש יכולים לעבוד כמו שצריך עם האתר. למרות שעין הדג מבוסס וורדפרס (שזו מערכת קיימת), יש בו הרבה קוד ייחודי ששירותי הפכו-אתר-לאפליקציה לא תומכים בו אוטומטית, אלא צריך לעשות בנוסף מודיפיקציות אישיות. מה שמחזיר אותנו להתחלה של ההודעה – אפליקציה עולה מלא כסף.
ככה תיראה החליפה החדשה של באטמן?
http://www.kdramastars.com/articles/20586/20140428/batman-vs-superman-ben-affleck-batsuit.htm
מאד מקווה שלא.
(ל"ת)
מה שכן, זה מפחיד.
שזה מה שזה אמור לעשות – להפחיד עבריינים ברחובות. אם בחור בתחפושת הזאת היה מסתובב בלילה בעיר שלי הייתי נמנע כליל מלצאת החוצה אי פעם.
זה מפחיד גם ככה.
גבר בוגר שלובש חליפת עטלף ומכה עבריינים? תחשוב על זה: זה בן אדם שבפירוש יש לו בעיות נפשיות קשות ולפיכך הוא מפחיד בלי קשר לעיצוב החליפה.
כן, אבל רוב הבאטמנים
נראים מגוחכים ( עם או בלי הפטמות) כי הם מזכירים שזה אדם בחליפת עטלף מגוחכת. משהו בכך שהחליפה הזאת מחסירה את העיניים גורמת לו להראות כמו רובוקופ או מפלצת יותר מאשר בן אדם.
הזכרת לי משהו
שאני בטוח שכבר פרסמתי פה פעם או פעמיים בעבר: התקציר של "באטמן" באתר הזה עם תקצירי סרטים באור פחות חיובי:
"אדם עשיר תוקף את החולים בנפשם". מצחיק אותי כל פעם מחדש. כאילו הג'וקר והרידלר וכל אלה are just misunderstood ופתאום מגיע איזה באטמן ומתחיל להרביץ להם. איזה שמוק, הא?
ורק בגלל התמונה הזאת
אני באמת מבין למה הסנטר של כריסטיאן בייל עבד כל כך טוב.
מה, אין פטמות?
(ל"ת)
לא, ככה תיראה החליפה החדשה של באטמן:
וזה באמת מפחיד.
הוכרז הקאסט של מלחמת הכוכבים 7
http://www.comingsoon.net/news/movienews.php?id=117665
וואו, זה... נהדר.
מוזס מ"השכונה נגד חייזרים" בתפקיד הראשי כמו שביקשתי – והוא שחור!
אוסקר אייזק האדיר מ"בתוך לואין דייוויס"!
אדם דרייבר שאיני מודע במיוחד ליכולות המשחק שלו אבל הוא ככל הנראה הנבל, וזה ממש מתאים כי לבן אדם יש את מבנה הפנים הכי גרוטסקי שראיתי על שחקן.
אנדי סרקיס שזה תמיד טוב!
מקס פון סידוב שזה גם!
הבן של ברנדן גליסון שלא עשה הרבה היום חוץ מ-5 שניות בהארי פוטר האחרון אבל סביר מאוד להניח שהוא ירש את הכישרון של אבא!
ו… דייזי רידלי. טוב, צריך לפחות אחד (או אחת במקרה הזה) שיפרוץ בזכות התפקיד.
מה שבטוח, זה קאסט מדהים. ולפני שתגידו לי שפורטמן-ג'קסון-מקגרגור גם נשמע כזה ב-98', אז לא, זאת ליגה אחרת לגמרי של שחקנים מאשר כל מה שאחד מהשלושה האלה היה באותה תקופה. הציפיות שלי ממש עלו עכשיו.
אמרו שג'ון בויגה (מוזס מ"השכונה נגד חייזרים") נבחן לתפקיד הראשי, איזה כיף שהוא לוהק!
מצד שני זה מאכזב כי רציתי דמות ראשית נשית. אבל אברהמס כתמיד מאכזב.
דווקא היו שמועות שזה על שני גיבורים, אחד גבר ואחת אישה, שווים בגודלם, לא?
ברשימת הליהוק, שככל הנראה מפורסמת לפי סדר החשיבות בעלילה, אחרי בוייגה מופיעה ישר דייזי רידלי. מכיוון שמי שמוזכר *אחריה* הוא אוסקר אייזק, אני כמעט בטוח שבוייגה ורידלי יגלמו את הדמויות הראשיות (הבדלי גזע מונעים מהם להיות אח ואחות ביולוגים, אבל לכו תדעו) ושאייזק יהיה דמוי האובי-וואן של הסרט הזה.
שווים בגודלם מילא, אבל האם מנוגדים בכיוונם?
(כן, אני יודע שאני לא מדייק. ניוטון, תתבע אותי).
אני ממש לא יכול לדמיין את אוסקר אייזק כאביר ג'דיי
כל פעם שאני מנסה לעשות את זה אני רואה אותו שולף חתול ג'ינג'י במקום חרב אור.
וואלה? אני חושב שזה ליהוק מבריק.
ממש, דמות המנטור היחסית צעיר נשמעת לי כמו משהו שיושב עליו בול.
תמיד יכול להיות שאחד מהם מאומץ או שאחד ההורים הוא שחור ולכן יכול מאוד להיות
שיצאו להם ילד אחד שחור ואחת לבנה.
מצד שני התסריט שוכתב מאז וכבר אי אפשר לדעת באילו דמויות מדובר.
בכל מקרה, זה יהיה או גיבור שחור או גיבורה אישה (או שניהם באופן שווה יהיו הדמויות הראשיות)
אז זה Win win בכל מקרה.
פורסם רשמית הקאסט
אז לצד השחקנים של הטרילוגיה המקורית (פורד, פישר,האמיל וכו') ישחקו בסרט ג'ון בוייגה (ייאי!) דייזי רדלי, אדם דרייבר, אוסקר אייזק, דומנל גליסון ואנדי סרקיס (!!!!)
בנוסף הודיעו שהעלילה של הסרט תתרחש 30 שנה אחרי "שובו של הג'דיי".
אז, מתי יתחילו הניחושים איזה חייזר\יצור\משהו לא אנושי אחר אנדי סרקיס הולך לשחק ?
לינק
ג'סטין קורזל יביים את "אססין קריד"!
מי זה ג'סטין קורזל אתם שואלים? הוא במאי אוסטרלי שנחשב לדי איכותי וביים את העיבוד המחודש שיצא בקרוב ל"מקבת'" בכיכובו של… מייקל פסבנדר, שאיתו הוא יעבוד גם על אססין קריד!
http://www.rottentomatoes.com/celebrity/justin_kurzel/
פרסי אופיר 2014, שריקת הפתיחה
בעוד מספר ימים יחלו הקרנות האקדמיה לסרטים מהם ירכיבו חברי האקדמיה מתישהו בין סוף יולי לאמצע אוגוסט את רשימת המועמדים לאופיר 2014, הטקס ה-25 במספר. זאת הזדמנות מצוינת לנסות לעשות קצת סדר בבאלגן, להמר, לסמן פייבוריטים ומגמות, לשים את הז'יטונים על היוצר/ת האנונימי/ת שיעקוף את כולם בסיבוב ויהיה ה-רמה בורשטיין או יובל אדלר הבא (רגע של סטטיסטיקיה: יותר מ-50 אחוז מהסרטים שזכו בפרס הגדול באופיר עד עתה היו יצירות ביכורים) ובעיקר לנסות להכניס קצת סקס-אפיל למירוץ הזה.
להלן רשימת הסרטים המעניינים מבין 31 הסרטים (לא כולל 7 נוספים במסגרת האלטרנטיבית) שעומדים לשיפוט חברי האקדמיה והימוריי ב-9 הקטגוריות הראשיות (סרט, בימוי, משחק, תסריט, צילום ועריכה). בסוף הפוסט אפשר למצוא את ההימורים מסודרים עפ"י קטגוריות.
חשוב לציין שההימורים, ניחושים, השערות וההנחות מתבססים בעיקר על המידע ברשת, תמונות סטילס, טריילרים וכו' ועל הרקע וההיסטוריה של האנשים מאחורי הסרטים מבלי שצפיתי באף אחד מן הסרטים ברשימה למעט "אנשים כתומים". (הערת שוליים של הרגע האחרון: בהמשך הפוסט יש כמה אנקדוטות/הערות על סרטים מסוימים ["הגננת", "בורג" ואולי עוד משהו] שהן פחות או יותר זהות לאלו של הפוסט האחרון שעלה בסריטה בקשר לפרסי אופיר אז למקרה שזה עשוי להיראות כמו פוסט קופי-פייסט בגלל שורה או שתיים (או שלוש), אני רק אציין שאני עובד על פוסט ההימורים הזה און-אנד-אוף כבר כמה שבועות).
ולהימורים…
אני אוהב אותך – הסרט (בימוי ותסריט: דני ססלר)
מי נגד מי: הסינופסיס מבטיח משהו קצת יומרני וטיפה מעורר ציפייה. מדובר בסוג של תיאטרון (או רדיו) מצולם במסעדה אחת שבה אנו עדים לסדרה של 13 שיחות טלפון שונות בין 13 זוגות שונים שבו אנו רואים רק צד אחד של השיחה. צריך הרבה כשרון כדי לעשות מזה משהו ראוי לצפייה בקולנוע. על כסא הבמאי יושב דני ססלר, מבקר מסעדות ביומיום שזה לו סרטו הראשון ולרשותו עומד אנסבל די מרשים של שחקנים שכולל בין היתר את יעל אבקסיס, שרון אלכסנדר, משה איבגי, דנה איבגי, שרה אדלר, נטלי עטיה, עינת ויצמן, איל שכטר, נועה קולר ועוד.
תחזית: פיהוק מתמשך או הברקה תסריטאית.
הימורים: 0 מועמדויות מתוך 8 אפשריות. ריבוי השחקנים/יות בקטגוריות הראשיות הורס כל סיכוי תיאורטי למועמדות.
עדכון: בזמן שעבר מאז שהתחלתי לעבוד על ההימורים הסרט הספיק לפרוש מהתחרות השנה ונשארנו עם 30 סרטים. ביוש.
אנשים כתומים (בימוי ותסריט: חנה אזולאי-הספרי)
מי נגד מי: 19 שנים אחרי הצלחת "שחור" חוזרת אזולאי-הספרי שוב לשורשים, למיסטיקה ולאמונות התפלות, הפעם בלי בעלה על כסא הבמאי.
תחזית: הרבה רגש.
הימורים: 2 מועמדויות מתוך 8 אפשריות (אין אף שחקן ראשי בקאסט): לריטה שוקרון בקטגורית שחקנית משנה ואסף סודרי ואיתי מרום על הצילום.
אפס ביחסי אנוש (בימוי ותסריט: טליה לביא)
מי נגד מי: הזוכה הטרי בפרס הגדול של פסטיבל טרייבקה והסרט שהכי פחות דורש הרחבה עליו.
הימורים: 5 מועמדויות מתוך 9 אפשריות (אין אף שחקן ראשי בסרט אבל יש שתי משניות): סרט, בימוי, תסריט (טליה לביא), שחקנית משנה (שני קליין) ועריכה (אריק להב-ליבוביץ'.
את לי לילה (בימוי: אסף קורמן, תסריט: לירון בן-שלוש)
מי נגד מי: אחד מתוך חמישה סרטים ישראלים שנבחרו להיות מוצגים בפסטביבל קאן הקרוב מחוץ לתחרות הראשית. אסף קורמן, איש האוזן בעבר ועורך מוכשר בהווה ("המשגיחים", "מי מפחד מהזאב הרע", "הנותנת"), עובר לקדמת הבמה ומביים את סרטו הראשון עפ"י תסריט שכתבה אשתו, השחקנית לירון בן-שלוש, שגם מופיעה בתפקיד הראשי. עלילת הסרט עוסקת במעין משולש אהבה חולני בין בחור לשתי אחיות, אחת מהן לוקה בפיגור שכלי.
הימורים: 4 מתוך 8 אפשריות (פזמון חוזר: אין אף שחקן ראשי בסרט): שחקנית ראשית (לירון בן-שלוש), שחקנית משנה (דאנה איבגי), צילום (עמית יסעור הזכור מתהילת "הנותנת" ולפני כן צילם גם את "האושפיזין") ועריכה (אסף קורמן ושירה הוכמן).
בורג (בימוי ותסריט: שירה גפן)
מי נגד מי: סרט נוסף שאמור להציג בפסטיבל קאן. "מדוזות" זכור בעיקר כסרט מעט בוסרי ודי פנטסטי (תרתי משמע) שזיכה את יוצריו בפרס מצלמת הזהב ליצירת ביכורים בפסטיבל קאן 2007. אחרי שבע שנות המתנה ארוכות מדי שירה גפן חוזרת, הפעם בלי אתגר קרת. על הנייר, עלילת הסרט – שתי נשים, אחת ישראלית (שרה אדלר), אחת פלשתינאית (סמירה סרייה), שנאלצות לחיות אחת תחת זהותה של השנייה בגלל טעות אנוש – נשמעת כמו דרמת מחסומים קלאסית, אך תחת ידייה של גפן קרוב לודאי שזה יהיה משהו הרבה יותר קליל, נגיש ופנטסטי.
הימורים: 2 וחצי מתוך 9 אפשריות: תסריט (שירה גפן), עריכה (נילי פלר) ואולי אולי בקטגוריית הסרט בתור המועמד השישי במקרה הלא בלתי אפשרי שיתקיים תיקו.
גאליס – המסע לאסטרה (בימוי: יובל שפרמן, תסריט: עידו דרור ודוד כהן)
מי נגד מי: לוקח זמן אבל אנחנו בדרך הנכונה להפוך לעוד שלוחה של אמריקה. הפעם מדובר בעיבוד לסדרת הילדים הפופולארית וה"שערורייתית" בכיכובם של אליאנה תדהר ותובל שפיר, שעשה את הפריצה שלו דווקא בקולנוע (הוא שיחק את הילד/נער ב"פעם הייתי" לצד אדיר מילר). על כסא הבימוי יושב יובל שפרמן שלפני כעשור היה מועמד על בימוי "הדברים שמאחורי השמש" אבל עבר מאז בעיקר לעשות טלויזיה.
תחזית: זה ייגמר בהרבה צרחות של בנות תשחורת. וברצח.
הימורים: 0 מועמדויות אבל יהיה מעניין בקופות.
גט (בימוי וכתיבה: רונית אלקבץ ושלומי אלקבץ)
מי נגד מי: הסרט השלישי בטרילוגיה של האחים אלקבץ שהקודם לו, "שבעה", היה להיט ביקורתי ואחד מעשרת הסרטים הנצפים בישראל באותה שנה. "גט" הרבה יותר צנוע מ"שבעה" מבחינת הקאסט והוא כולל, מלבד אלקבץ, את מנשה נוי וששון גבאי. הפעם בני הזוג ויויאן ואליהו סופסוף מגיעים לבית הדין הרבני לסדרת דיונים במה שמוגדר בסינופסיס כדרמת בית משפט קפקאית/קומית. אה, כן, גם הוא אמור להציג בפסטיבל קאן הקרוב. במסגרת "השבועיים של הבמאים".
הימורים: 2 מועמדויות מתוך 8 אפשריות (הצלם זר): שחקנית ראשית (רונית אלקבץ) ושחקן משנה (ששון גבאי)
האם זה אתה? (בימוי: דני מנקין, תסריט: דני מנקין ו…אשכול נבו)
מי נגד מי: דני מנקין ביים עד עתה שני סרטים: "ז'ה טם איי לאב יו טרמינל" (שהיה קומדיה רומנטית חלבית) ו"18 קילו של אהבה", אחד מסרטי הדוקו השנואים על רד פיש שבאופן אירוני (או שלא) זכה בקטגוריית הסרט התיעודי באופיר של 2005. הפעם מדובר באלון אבוטבול, גדול שחקני המסך העברי נכון להיום, שנכנס לנעליו של מקרין קולנוע שמפוטר מעבודתו ובעקבות זאת יוצא לחפש את אהובת נעוריו. רני בלייר (!!!) בתפקיד משנה.
הימורים: מועמדות 1 מתוך 7 אפשריות. אלון אבוטבול, אלא מה? אבל נכון לעכשיו בעיקר כי אני מתרשם שאין יותר מדי מבחר של ההופעות הגבריות.
הגננת (בימוי ותסריט: נדב לפיד)
מי נגד מי: אחרי "השוטר" מ-2011 זה נשמע כמו תחילתה של טרילוגיית (או קוואדרולוגיית) המקצועות של לפיד. עלילת הסרט הנוכחי נשמעת אפילו יותר ארט-האוסית "מהשוטר" והיא מתמקדת ביחסיהם של גננת (שרית לארי) עם חלומות להיות משוררת וילד/משורר שהיא לוקחת תחת חסותה. סנסציית האינדי המוסיקלית אסתר ראדה חוזרת לשחק בקולנוע בתפקיד משני.
הימורים: 5 מועמדויות מתוך 9 אפשריות: סרט, בימוי, תסריט (נדב לפיד), שחקנית משנה (אסתר ראדה) וצילום (שי גולדמן).
הרחק מהיעדרו (בימוי ותסריט: קרן ידעיה)
מי נגד מי: קרן ידעיה לא בקטע של לעשות לכם נעים כשאתם באים לקולנוע. "הרחק מהיעדרו" מתאר מציאות קודרת אפילו יותר מעלילת "אור" וכמיטב המסורת היא מסרבת להשתמש במוסיקה מלאכותית בסרט. הסרט הוא עיבוד לספר בעל אותו שם של הסופרת שז שבתורו שואב מסיפור חייה של הסופרת. צחי גראד ומעיין תורג'מן האלמונית הם אב ובתו הצעירה המנהלים מערכת יחסים זוגית ומעוותת כשהבת נתונה לשליטתו המנטלית של האב. יעל אבקסיס בתור האמא הנפקדת-נוכחת ברקע. אמור להציג בפסטיבל קאן במסגרת "מבט מסוים".
תחזית: נו מור ג'וי לצחי גראד.
הימורים: 6 מועמדויות מתוך 7 אפשריות (אין שחקן משנה והצלם הוא הצרפתי לורן ברונה שגם צילם את "אור"): סרט, בימוי, תסריט, (קרן ידעיה) שחקן ראשי (צחי גראד), שחקנית ראשית (מעיין תורג'מן) ועריכה (אריק להב ליבוביץ').
זינוק בעלייה (בימוי: אורן שטרן, תסריט: אורן שטרן וריקי שולמן)
מי נגד מי: שלמה בראבא (!!!), איתי טיראן (!), רותם זיסמן-כהן (!!!!), אלברט אילוז (!!), רומי אבולעפיה (!!!!!!!!), עידית טפרסון (!!!), יובל שרף (?) ומלי לוי (????) במשהו שנשמע כמו קלישאה של משפחה בסרט קולנוע ישראלי. או שזאת פארודיה? אז סתם קומדיה? הרי אין מצב שאספו את כל הקאסט הזה בשביל עוד דרמה על משפחה לא מתפקת.
תחזית: לא יודע לשים את האצבע על למה או באלו קטגוריות אבל אם תקרה גם השנה הפתעה בדמות סרט בכורה שמתמודד מול שועלים ותיקים, אני אהמר עליו.
הימורים: מועמדות סמלית נוספת לרותם זיסמן כהן כשחקנית משנה בתרחיש רגיל, 8 מועמדויות מתוך 9 אפשריות במקרה של הפתעה (סרט, בימוי, שחקן ראשי, שחקן משנה, שחקנית משנה, צילום, תסריט, עריכה).
טוביאנסקי (בימוי: ריקי שלח, תסריט: מיכאל בר זוהר)
מי נגד מי: אחרי שנים של ניסיונות הצליח המפיק ואיש הקולנוע עתיר הזכויות (בעיקר מאחורי הקלעים) ריקי שלח להעלות על הבד את סיפורו המדהים של סרן מאיר טוביאנסקי מראשית ימי המדינה (ספויילר למחמירים ולאנשים שהופתעו מהסוף של "טיטאניק"), מה חבל שזה קורה בהפקה קצת דלת תקציב. שירה קצנלבוגן, עוז זהבי ומיכה סלקטר (בתפקיד טוביאנסקי) משחקים, ההיסטוריון מיכאל בר זוהר על התסריט.
הימורים: עיצוב תלבושות?
יונה (בימוי: ניר ברגמן, תסריט: ניר ברגמן ודיתה גרי)
מי נגד מי: סרט חדש של ניר ברגמן (!!!) אחרי ההפסד הצורב של "הדקדוק הפנימי" באופירים של 2010. ביוגרפיות עלילתיות הן מצרך כל כך נדיר בקולנוע הישראלי שמאז "זוהר" ב-1993 לא היה אחד כזה. ואיזו דמות מושלמת ומעניינת יותר מאשר יונה וולך לשבור את הבצורת הזאת? זה לא כאילו שבענו מאלף ואחת היצירות מהשנים האחרונות שעסקו בה. הפעם עלילת הסרט מתמקדת בוולך הצעירה, בשנים שלפני התהילה ואת דמותה תשחק מישהי יחסית אלמונית בשם נעמי לבוב. על התסריט, ביחד עם ברגמן, הדוקומנטריסטית דיתה גרי. זה משעשע כי את התסריט על חייה של המשוררת הפרובוקטיבית כותבת לא אחרת מאשר חברת האקדמיה שלפני שנתיים העניקה יחסי ציבור חינמיים לסרטו של קוזאשווילי "רווקה פלוס" כשהדעזעה, יצאה ממנו באמצע ופרשה מחברותה באקדמיה עקב החוויה.
הימורים: לפחות 3 מועמדויות מתוך 8 אפשריות: סרט, בימוי (ניר ברגמן), שחקן משנה (תום חגי).
כיפה אדומה (בימוי: ארנון צדוק, תסריט: ערן ב.י)
מי נגד מי: אביב אלוש בתפקיד עבריין ממוצא מסוים הנחוש להוריד עבריין צמרת ממוצא מסוים אחר נעזר בתלמידת בית ספר כנערת פיתוי על מנת לעשות לאויב "כיפה אדומה". מותחן פשע ישראלי שחלק ממנו מבוים כמו אגדת ילדים? נשמע כאילו בקולנוע הישראלי מתחילים למחזר עוד נוסחה, רק שעל הסרט הזה הכריזו עוד בתקופה שלכלבת היה רק טריילר פיקטיבי שאין לו שום קשר לתוצאה הסופית.
תחזית: ערן ב.י חתום על סרט הילדים "גיבורים קטנים" של איתי לב שהיה בסופו של דבר סרט ילדים נוסחתי אך מהוקצע. ארנון צדוק חתום כבמאי בעיקר על מוטציות של סרטים ("רק כלבים רצים חופשי", "אינג'יל") כשהאחרון שלו, "ניקה", היה סוג של שיפור עצום לעומת הקודמים ועדיין, עם שילוב כזה קשה לפתח יותר מדי ציפיות, אך עם כנגד כל הסיכויים יצא מזה משהו ראוי אפשר להכריז על 2014 כשנת אביב אלוש.
הימורים: כנראה שכלום אבל זה ממילא סרט שמיועד בעיקר לקהל.
לוויה בצהריים (בימוי ותסריט: אדם סנדרסון)
מי נגד מי: למרות שזה בסך הכל סרטו הארוך השני של סנדרסון אפשר להכריז עליו כעל סטיבן סודרברג הישראלי, מהבחינה הזאת שהוא מזגזג בין האומנותי לקליל, וחוץ מלפוצץ אולמות עם "זוהי סדום" הוא גם מביים סרטים קצרים במסגרת קבוצת באבון המחתרתית שבין חבריה נמנים גם תום שובל (עוד במאי שמזגזג בין האמנותי לקליל) ומיכאל הנגבי. עלילת הסרט הנוכחי מתארת עוד מערכת יחסים בין אשה כלואה נפשית לילד.
הימורים: מועמדות 1 מתוך 9 אפשריות: צילום (נדב הקסלמן).
מיתה טובה (בימוי ותסריט: שרון מימון וטל גרניט)
מי נגד מי: שרון מימון שכבר עשה סרט מוצלח אחד בעבר ("סיפור גדול" שביים עם ארז תדמור) חובר לטל גרניט (עמה עשה עד עכשיו בעיקר סרטים קצרים, האחרון שבהם "להרוג דבורה" המעולה שגם חנך בשנה שעברה את קטגוריית הסרט הקצר באופיר אך הפסיד ל"איה") לקומדיה שחורה על חבורת קשישים בבית עבודה הבונה למען אחד מחבריה מכשיר להמתת חסד עצמית. העלילה מסתבת כשהמכשיר הופך להצלחה והביקוש להשתמש בו עולה. הקאסט כולל לא מעט שחקנים שתמיד כף להתקל בהם דוגמת עליזה רוזן, אילן דר, זאב רווח ולבנה פינקלשטיין.
תחזית: "לצוד פילים" של 2014 רק יותר מוצלח. לפני שנתיים היה את "ד"ר פומרנץ" שהציג עלילה די דומה אך התרסק עקב ראיית העולם האקזיסטנציאליסטית של דיין. אם לשפוט על פי "סיפור גדול", שרון מימון הוא יוצר הרבה פחות, אה, אחר מכדי להכביד על סרט שמבטיח כזה סינופסיס מעולה.
הימורים: 8 מתוך 9 מועמדויות אפשריות (פלוס אבי בללי על המוסיקה, כי אי אפשר באופיר בלי אבי בללי): סרט, בימוי, תסריט (שרון מימון וטל גרניט), שחקן ראשי (זאב רווח), שחקנית ראשית (לבנה פינקלשטיין), שחקן משנה (אילן דר), צילום (טובי הוכשטיין) ועריכה (עינת גלזר-זרחין, בכירת העורכות בארץ שגם ערכה את "סיפור גדול").
עולם אחר (בימוי: איתן ראובן, תסריט: מיכאל בירנבאום)
מי נגד מי: על סרט הזומבים (?) העצמאי שמענו פה לראשונה לפני יותר משלוש שנים ואז הוא הגיש מועמדות לאופיר של 2012 ואז פרש ברגע האחרון כדי לעבור המרה לתלת מימד, ואז הוא הגיש מועמדות לאופיר של 2013 ואז פרש, ואז הוא הגיש מועמדות לאופיר של 2014 ואז…
תחזית: להתראות בטקס פרסי אופיר 2052?
ערבים רוקדים (בימוי:ערן ריקליס, תסריט: סייד קשוע)
מי נגד מי: ערן ריקליס, אולי במאי קולנוע העקבי ביותר בהיסטוריה של הקולנוע המקומי למעט אבי נשר, מביים סרט רביעי תוך חמש שנים. חבל שאי אפשר להגיד על רמת הסרטים שלו שהיא עקבית. הפעם, כפי שאפשר להבין מכותרת הסרט, מדובר בעיבוד לספרו של סייד קשוע שגם כתב את התסריט.
תחזית: ריקליס הוא די במאי להשכרה ונראה שרמת הסרטים תלויה בעיקר בטיב היוצר שנבחר לכתוב, אחרת קשה להסביר את הפער בין "הכלה הסורית" ל"פיתוי", בין "גמר גביע" ל"צומת וולקן", בין "עץ לימון" ל"פלייאוף" או בין "שליחותו של הממונה" לבין… טוב, נראה לי שהבנתם את הנקודה, הוא במאי לא יציב. קשוע כתסריטאי זאת בחירה מעניינת ומבטיחה למרות שלא ברור לי העניין של לעבד את הספר הזה דווקא.
הימורים: 0 מועמדויות מתוך 7 אפשריות, אבל לא הייתי פוסל לגמרי הפתעה מכיוונו.
פנסיון פראכט (בימוי ותסריט: תמר ירום)
מי נגד מי: עיבוד נוסף לספר, הפעם "לילה ועוד לילה" של אפלפלד. הדבר הכי מעניין בקאסט הוא נכחותה של מיכאלה עשת בתפקיד הראשי. עשת היא מסוג השחקניות שהכשרון שלהם עומד ביחס הפוך לכמות הסרטים שהיא מופיעה בהם וחבל. בימים אלה היא מופיעה בסרט "מעבר לגבעה" והיא הסיבה היחידה לצפות בסרט הזה.
הימורים: מועמדות יחידה למיכאלה עשת.
פרינסס (בימוי ותסריט: טלי שלום-עזר)
מי נגד מי: הבמאיות והתסריטאיות של הקולנוע החדש לא עושות חיים קלים לגבר הישראלי. "הנותנת", "עד סוף הקיץ", "שש פעמים", "ההיא שחוזרת הביתה", "הרחק מהיעדרו" ועכשיו זה. נראה כאילו יש איזו קנוניה לגרום לצופה הגברי אי נוחות כשהוא הולך לקולנוע עם הרבה מיניות מתפרצת ברקע, וזה מעניין ומעולה, בעיקר אם יש לצד זה גם סרטים דוגמת "אפס ביחסי אנוש" או "ג'ו ובל". "פרינסס", כמו "הרחק מהיעדרו" של קרן ידעיה, עוסק ביחסים מורכבים (אך שפויים יותר מ"הרחק מהיעדרו") בין אב לבתו (החורגת) בת ה-12. בתפקיד האב מופיע אורי פפר שהוא שחקן קצת מוגבל כשמדובר בדרמות רציניות לטעמי. קרן מור ברקע בתפקיד האמא הנוכחת-נפקדת. הסרט היה בין המועמדים של השנה שעברה תחת השם "משפחה חדשה" אך פרש מסיבות כאלה ואחרות רגע לפני תחילת ההקרנות.
תחזית: יחסה בצילו של הסרט ש"היה בקאן" – "הרחק מהיעדרו".
הימורים: מועמדות יחידה בקטגוריית השחקנית הראשית (שירה האס) במקרה של תיקו.
שושנה חלוץ מרכזי (בימוי: שי כנות, תסריט: עודד רוזן)
מי נגד מי: גל גדות, אשרי כהן, אלי פיניש ומריאנו אידלמן במשהו שבאמת עשוי להשמע כמו עלילה של סרט ניאו-בורקס.
תחזית: שי כנות הוא די סוג של לארי צ'ארלס. אין לו טביעה מסוימת, לא תמיד ברור מה התרומה שלו למוצר אבל הוא חתום כבמאי על לא מעט דברי מצליחים (גם אם הם לא תמיד מוצלחים). במאי של תסריטאים. את התסריט כתב רשף לוי. כאילו, קוראים לו עודן רוזן אבל אם לשפוט לפי הדבר המשמעותי היחיד שהוא עשה עד היום (סרט הטלויזיה "הללויה") הוא סובל (או נהנה) מאותה מחלה של רשף לוי – יותר מדי שורות או משפטים נראים כאילו הם נכתבו כדי להפוך את המוצר לקאלט והרבה פעמים זה מרגיש מתאמץ מדי. "הללויה" הצליח (חלקית) לעשות כמה דברים טובים, להפוך לקאלט הוא לא אחד מהם (לפחות לא ברמה של "מבצע סבתא"), אבל הוא כן גרם לפתח ציפייה מהוססת לפרויקט הבא שלו וסרטוני "נא לכבות את הטלפונים" שמשתמשים בכוכבי הסרט "שושנה חלוץ מרכזי" ומוקרנים בזמן האחרון לפני הקרנות של סרטים בסינמה סיטי בהחלט עושים טעם לעוד. יחד עם זאת, קרוב לודאי שהאקדמיה תפנה כתף קרירה לסרט שהוא קומדיה נטו.
הימורים: 1 מ-8 אפשריות בקטגוריות הראשיות, 2-3 בשוליות והרבה שמח בקופות. בשנה קצת צחיחה בתחום הגברי הזה לא הייתי פוסל מועמדות משנה בסרט קומי ולכן אהמר על מריאנו אידלמן.
ואחרון חביב…
שקופים (בימוי ותסריט: מושון סלמונה)
מי נגד מי: מושון סלמונה, מי שעשה "הסמויה" בעברית שנתיים לפני ש"עג'מי" יצא, חוזר. כמו "וסרמיל" גם זאת נראית כמו דרמה ריאליסטית על צעירים מהדרום, הפעם אלו שני צעירים ממוצא בדואי "המחפשים את דרכם בחיים בין המסורת כפי שהיא באה לידי ביטוי מצד דור ההורים, ובין רצונם להשתלב בחברה הישראלית שמסביבם".
הימורים: יפתיע בקטגוריה או שתיים (או שלוש) מרכזיות אך קשה לשים את האצבע על משהו מסוים בשלב הזה כשרוב הקאסט הוא אנונימי, אבל מיכוון שהשנה נראה שיש דלילות בהופעות גבריות עם פוטנציאל רציני, אהמר על הגזרה הזאת.
שאר הסרטים בתחרות:
אחרי הים (בימוי ותסריט: יוסי אבירם), הקפות (בימוי ותסריט: לי גילת), התאבדות (בימוי ותסריט: בני פרדמן), חלונות (בימוי ותסריט: יעקב איילי), מנפאואר (בימוי ותסריט: נעם קפלן), עלים אדומים (בימוי ותסריט: בזי גטה), עמק (בימוי ותסריט: סופי אורטס), תפוחים מן המדבר (בימוי: אריק לובצקי ומתי הררי, תסריט: אריק לובצקי, מתי הררי וסביון ליברכט עפ"י ספרה של ליברכט).
ההימורים לפי חלוקה קטגורית:
סרט:
"אפס ביחסי אנוש", "הגננת", "הרחק מהיעדרו", "יונה", "מיתה טובה". על סף החמישייה: "בורג" ו"זינוק בעלייה".
בימוי:
ניר ברגמן ("יונה"), טל גרניט ושרון מימון ("מיתה טובה"), קרן ידעיה ("הרחק מהיעדרו"), טליה לביא ("אפס ביחסי אנוש"), נדב לפיד ("הגננת").
שחקן ראשי:
אלון אבוטבול ("האם זה אתה?"), שלמה בראבא ("זינוק בעלייה"), צחי גראד ("הרחק מהיעדרו"), זאב רווח ("מיתה טובה"), מחמוד שלבי ("שקופים").
שחקנית ראשית:
רונית אלקבץ ("גט"), לירון בן שלוש ("את לי לילה"), מיכאלה עשת ("פנסיון פראכט"), לבנה פינקלשטיין ("מיתה טובה"), מעיין תורג'מן ("הרחק מהיעדרו"). על סף החמישייה: שירה האס ("פרינסס").
שחקן משנה:
מריאנו אידלמן ("שושנה חלוץ מרכזי"), ששון גבאי ("גט"), אילן דר ("מיתה טובה"), תום חגי ("יונה").
שחקנית משנה:
דאנה איבגי ("את לי לילה"), רותם זיסמן-כהן ("זינוק בעלייה"), שני קליין ("אפס ביחסי אנוש"), אסתר ראדה ("הגננת"), ריטה שוקרון ("אנשים כתומים").
תסריט:
שירה גפן ("בורג"), טל גרניט ושרון מימון ("מיתה טובה"), טליה לביא ("אפס ביחסי אנוש"), נדב לפיד ("הגננת"), קרן ידעיה ("הרחק מהיעדרו").
עריכה:
עינת גלזר זרחין ("מיתה טובה"), אריק להב ליבוביץ ("אפס ביחסי אנוש"), נילי פלר ("בורג"), אסף קורמן ושירה הוכמן ("את לי לילה").
צילום:
שי גולדמן ("הגננת"), טובי הוכשטיין ("מיתה טובה"), מתן הקסלמן ("לוויה בצהריים"), "עמית יסעור ("את לי לילה"), אסף סודרי ואיתי מרום ("אנשים כתומים").
סקירה יפה
הייתי מגיב בצורה עניינית, אבל חוץ מ"אפס ביחסי אנוש", אף אחד מהסרטים האלה לא משווק כרגע לקהל שאינו בין חברי האקדמיה. עושה רושם ששוב צפוי לנו מרוץ משעמם כלפי חוץ שרוב הסרטים בו אינם מוכרים לציבור.
יש עוד אחד, "אנשים כתומים"
טריילר וכו' כאן. האמת, אני קצת מתפלא שהוא לא מקבל יותר תשומת לב.
עד שיוכרזו המועמדים, כמה מהסרטים היותר משמעותיים (כנראה) כבר יוצגו לקהל, לפחות "בורג"ו "זינוק בעלייה". וזה לא משנה את העובדה שרוב המועמדים יהיו כנראה לא מוכרים.
מתפלא שהוא לא מקבל תשומת לב באיזה מובן? שיווק או דיבור עליו?
ולרשימת הסרטים שיופצו לפני הכרזת המועמדויות, בלי שום קשר לאם הם משמעותיים כרגע במירוץ או לא, אפשר להוסיף גם את "שושנה חלוץ מרכזי" (בטיזר כתוב "יולי 2014") וגם את "מיתה טובה" כנראה.
אגב "זינוק בעלייה"
כתוב בעמוד שלו באתר שהוא הופץ בישראל מה-10.4, אבל לא ראיתי שהיו לו הקרנות וגם עכשיו לא מצאתי כלום. הוא הופץ וירד כל כך מהר או שזאת טעות?
טעות כמובן
זה נראה כאילו ברגע האחרון הסתבר למפיצי הסרט שבאותו שבוע יוצאים שלושה סרטים ישראלים שאמורים להתחרות על אותו נתח קהל מצומצם ודחו אותו. החלטה נבונה בהתחשב בזה שאחד מהסרטים האחרים הפך לשובר קופות.
אתה כמובן צודק וזה מקומם שאנחנו בפאקינג 2014 ויש אקדמיות כאלה
אבל…
1. גם במירוץ האוסקר הצופה בישראל לא ממש יכול לצפות בכל הסרטים (אל אם כן יש לו מנוי ללב או קומבינציה אחרת) וזה לא ממש מפריע לנו לעקוב אחרי המירוץ. למעשה, כמו האופיר, גם האוסקר משמש מקפצה לשדרוג נתוני קופות של סרטים מסוימים. לא שאני משווה את אחוז הסרטים מהמירוץ לאוסקר שזמינים לצופה לאחוז הסרטים מהאופיר, כן? אני מעריך שזה עומד על 70%-80% ו-15% בהתאמה.
2. להתעניין בתחרות ולהמר על סרטים שרק מעט מאוד מהם אפשרי לראות יכול להיות לא פחות מענין ובטח שיותר מאתגר מאשר סרטים שכן.
3. השנה היאוש מהאקדמיה הפך לקצת יותר נח, כי סופסוף הם גם העלו לאתר שלהם את רשימת הסרטים כולל כל המועמדים הפוטנציאליים בכל קטגוריה וקטגוריה כפי שהחליטו והגישו מפיקי הסרטים. אם לקח להם 25 שנה להבין שהם צריכים לשים את המידע הזה במקום נגיש לקהל כדי שעוד מישהו מלבד חברי האקדמיהיתעניין בטקס הזה, אני מניח שבעוד רגע או שניים הם יבינו שלשם כך גם צריך לשים את הסרטים (או לפחות חלק נכבד מה) על המסכים לפני הטקס ולפני הכרזת המועמדויות, וב"עוד רגע או שניים" אני מתכוון ל-2039.
ראיתי את מיתה טובה
יס השקיעה בסרט וארגנו לנו הקרנה לפני כמה זמן, שהיתה למעשה הראשונה לקהל (העותק ליטרלי הגיע יום לפני כן. או משהו דומה).
לא ראיתי את לצוד פילים אבל על פי הביקורת של רד פיש הוא לא מוצלח במיוחד (או לכל הפחות מפוספס), כך שלומר שמיתה טובה יהיה מוצלח ממנו זה אנדרסטיימנט.
בהתחשב בכך שכל מה שידעתי על הסרט לפני הצפייה זה "משהו על זקנים בבית אבות והמתת חסד" ושהצפייה התקיימה על הבוקר, הגעתי עם ציפיות נמוכות מאד. אבל גם מי שיבוא עם ציפיות גבוהות לא יתאכזב. הומור שחור, קאסט מצוין והמון אנשים דומעים סביבי בחשכת האולם.
התגובה הראשונית שלי לאחר הסרט הייתה "נו, מתי הארווי וויינסטין רוכש את הזכויות לרימייק?", ואני לא אתפלא אם זה אכן יקרה.
משמח לשמוע
ואם ווינסטיין ירכוש את הזכויות לרימייק שרון מימון יכול להפסיק לעבוד שנים בעשיית סרט ועוד סרט ופשוט להתמקד במכירת רעיונות לאמריקאים, כי גם הסרט הקודם שלו נרכש לרימייק.
רק אני חושב שהשם החדש דומה באופן מחשיד
לWar of the five kings?
- יס פלאנט יוקם בירושלים וייפתח בשבת: (מקווה שזה בסדר להדביק פה ככה)
מתחם בתי הקולנוע שנבנה בבירה צפוי להיפתח ב-2015 והוא יהיה פתוח בשבת, בניגוד לסינמה סיטי.
טקס ההכרזה על הקמת מתחם בתי הקולנוע יס פלאנט בירושלים התקיים הבוקר (יום ג') במקום שבו הוא נבנה, בין שער יפו לטיילת שרובר. בטקס נכחו ראש העיר ניר ברקת, מנכ"ל רשת יס מוקי גרידינגר ויו"ר קרן שרובר עוזי וכסלר.
בניגוד למתחם סינמה סיטי, בתי הקולנוע של יס פלאנט יפעלו בכל ימות השבוע. עם זאת, המתחם החדש יכלול מסעדות שלא יהיו פתוחות בשבת, על מנת שהאוכלוסייה הדתית תוכל לפקוד אותן במהלך השבוע.
לנוכח הבקשה לפתוח גם את מתחם סינמה סיטי בעיר בשבת, אמר ראש העיר ברקת כי "אנו צריכים להסתכל על המתחמים בירושלים בראייה רחבה. אני פועלים בעיר במסגרת הסטטוס קוו והחוק. המתחם הזה הוא מתחם פרטי והבעלים החליטו שהוא ייפתח בשבת. אני מצפה מהם שישמרו על הסטטוס קוו שאומר שאין מסחר בשבת, יש בתי עינוגים ובתי קולנוע פתוחים בשבת".
ברקת הוסיף כי "המתחם השני בעיר כרגע בדיונים. החוזה שיש ליזמים עם המדינה והעירייה הוא על כך שהוא סגור בשבת. אם ייעשה בזה שינוי הדבר יבוא לדיון במועצת העיר. אין לי ספק שהשילובים בעיר יהפכו אותה לחזקה וטובה יותר. אני חושב שלתושבי ירושלים ולתושבי המדינה יש למה לצפות, ואין לי ספק שזה ירחיב בצורה דרמטית את השוק בירושלים".
יו"ר קרן שרובר וכסלר הוסיף בהקשר זה: "אין אף פרויקט שעשיתי אותו כאנטי, לא אנטי-דתיים ולא אנטי-אחרים. הוא נועד להיות פרויקט המתאים לכלל הציבור והסברתי את נושא הכשרות שחשוב לנו מאוד".
בהתאם לתוכניות היזמים מתחם יס פלאנט צפוי להיפתח במחצית השנייה של 2015, בעלות כוללות של 150 מיליון שקלים. המתחם משתרע על פני כ- 28,500 מ"ר, יהיו בו שש קומות והוא יכלול 16 אולמות קולנוע מתוכם 4 אולמות רב-תכליתיים למופעים מגוונים, שיותאמו גם לשימוש של תיאטרון. המתחם יכלול גם בתי קפה ומסעדות, חנויות ספרים ומוסיקה ושטחי מסחר. כמו כן יהיו בו כ-400 מקומות חנייה בשלוש קומות, בנוסף לחניון קרוב במתחם התחנה.
מוקי גרידינגר, מנכ"ל רשת יס פלאנט, ציין כי הקבוצה תציג במתחם החדש את הטכנולוגיות החדשות והמתקדמות ביותר בעולם בכל הקשור לחוויית קולנוע, והוסיף כי במתחם יוכלו להתארח אנשים מכל שכבות האוכלוסייה.
מקור: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4514510,00.html
"בין שער יפו לטיילת שרובר"?
זה כמו להגיד "בין כיכר דיזינגוף לפי גלילות". אין לזה שום משמעות.
מה קרה, קשה להם לומר "אבו תור"?
בוב הוסקינס נפטר בגיל 71.
http://www.awardscircuit.com/2014/04/30/bob-hoskins-dies-age-71/
אוי.
אני עוד זוכר כש"מי הפליל את רוג'ר ראביט" היה הסרט הכי מדובר בארץ. עצוב שהוא הלך. שחקן נהדר.
מהפך ברשימת הגדולים של כל הזמנים!
של הכתבות הנצפות ביותר בעין הדג, כלומר.
גל מחודש של עניין בקריאה אלטרנטיבית ב"מלך האריות" בימים האחרונים הביא ל"סקאר: נאום ההגנה" עוד אלפי צפיות בלתי צפויות, ובכך הכתבה עקפה את "עלייתו של האביר האפל" והפכה לשניה-הכי-נקראת בעין הדג מאז תחילת המדידות בשיטה הנוכחית (2007).
שתיהן עדיין נמצאות הרחק מאחורי ה"אווטאר" של הצפיות, הידיעה הקצרה על יום הקולנוע בעשרה שקלים.
אתה יודע מה גרם לזה?
למה שאנשים יזכרו פתאום במלך האריות? סימבה מת לאחרונה?
לא, אין לי מושג
אבל בנוגע לכתבה הזאת ספציפית, זה קורה מדי פעם. אני מניח שמישהו מגלה אותה, מפיץ אותה בפייסבוק והיא נהיית מיני-ויראלית מחדש פעם בכמה חודשים.
כי עברו בדיוק עשרים שנה מאז יציאתו.
טוב, לא על התאריך, אבל…
נתקלתי בדבר הזה,
https://www.youtube.com/watch?v=laLoeVDX_0A
מה לעזאזל?!
זה סרט? זה מערכון של SNL? אני לא בטוח…
זה סרט של דיוויד ויין.
אחד מבמאי הקומדיה הכי מוכשרים והכי טובים שעובדים כיום ( לראיה: מודלים לחיקוי, קיץ אמריקאי חם ורטוב, בית חולים לילדים)
לגבי מהו הסרט, זה אולי בלתי נתפס למחשבה אבל זה סרט פארודיה.(שנראה) מצחיק. זוכרים כמה זמן עבר כזה מאז שהיה אחד כזה שלא בויים על ידי א. רייט? זוכרים שסרטי פארודיה לא חייבים להיות חרא של זוג הבמאים שלא טרחתי ללמוד את השם שלהם כי זה לא מגיע להם?
אבל זה נראה כמו בדיחה שעובדת רק כטריילר, ואחד מזוייף בדרך כלל.
כשזה בא ככה על אמת, זה פשוט נראה הזוי בטירוף.
אכן יהיה מעניין לראות איך זה יתפתח לסרט שלם
אבל עם ההיסטוריה של הבמאי הזה, אני סומך עליו. אני מניח שהקדימון הוציא את הבדיחות הכי קלות שצועקות " פארודיה!" והשאיר את הבדיחות ההזויות והמטורפות יותר לסרט עצמו, אבל זה רק הנחה. כלומר, במקרה הכי גרוע זה לא יהיה קיץ אמריקאי חם ורטוב אלא רק אני את וכל השאר שגם הוא , בניגוד לציפיות ולג'ניפר אניסטון היה סרט חמוד ממש ומצחיק ביותר.
יכל לעבוד גם כפרק ספיישל של קומיוניטי
על תקן פרק דייט רומנטי של עאבד
מצחיק שאתה אומר את זה
לא מזמן צפיתי שוב ב "Not Another Teen Movie", אחת הפרודיות הטובות שנעשו. לעזאזל, זה היה הרבה יותר טוב מהסרט הזה שהוא צחק עליו שאת שמו אני לא זוכר (משהו עם פרדי פרינז ג'וניור). אהבתי גם את שני ה"מת לצעוק" הראשונים, אבל מאז כל "X Movie" שמה-שמו ומה-שמו 2 עשו היה פשוט נוראי.
ולגבי הטריילר, כן, זה בהחלט נראה כמו איזה Digital Short או משהו. הדבר היחיד שחשבתי שסיימתי לצפות בו זה "אז איפה אנדי סאמברג בכל העסק?"
כן, קטע מהסרטים סרט ממש מצחיק
( או לפחות זה מה שהגירסא שלי בת ה12 חשבה בזמנו)
לגבי מת לצעוק 2 יש לי השגות, אבל גם פארודיות שאהבתי מהעשור האחרון ( מת לצעוק 3, דינמיט שחור) לא היו מספיק מצחיקות ולא קיבלו מספיק הכרה בשביל שימשיכו בקו שלהם ולא בקו של המה-שמוים [ נו, חוץ מאדגר רייט], כאשר הז'אנר היחיד שהקפיד להוציא פארודיות מעניינות שדיברו עליהן היה האימה, אבל זה רק בגלל שז'אנר הקומדיות-אימה תמיד הצליח להחזיק מעמד.
טוב, הפוסטר גרם לי לצחקק.
אבל אני עדיין ממשיך לצפות בטריילר בתקווה שיגיעו באמצע החבובות!
ולשאלת מיליון השקל
האם בתרגום הישראלי ינסו אפילו להתמודד עם כפל המשמעות אבל לא להישמע סוטה מדי( לגמור אחד עם השני?) או שפשוט ילכו על כותרת סופר-גנרית סטייל " הרומנטיקה מתה מצחוק"?
בהנחה שזה בכלל יופץ באיזה שהיא מסגרת בארץ.
אני מניח שזה לא יופץ בארץ בבתי הקולנוע,
ובדומה ל-Rapture-Palooza ייקבל כל מיני שמות הזויים מהתחת מיס והוט (בהנחה שזה בכלל ישודר ביס והוט).
מס רזולוציה
לג'פרי קצנברג, היו"ר של "דרימוורקס", יש תחזית מעניינת – בעוד כ -10 שנים סרטים חדשים יהיו זמינים לצפייה בכל מקום כבר אחרי 3 שבועות, ונשלם על הצפייה בהתאם לגודל המסך.
שאלה, האם השנה יהיה או לא יהיה מכסחי הקופות?
שנה שעברה לא היה. האם המשחק הלך סופית?
לגבי התקופה הקרובה, אני לא אופטימי.
(ל"ת)
הפילמוגרפיה של אריק רוברטס - WTF?!
איכשהו הגעתי לפני זמן מה לערך בויקיפדיה על השחקן אריק רוברטס, שזכור בעיקר מתפקידו ב"האביר האפל"… וזהו בערך. אבל בכל מקרה, אם יורדים טיפה מתחת ל-2008 בחלק בערך שמפרט את הפילומוגרפיה שלו, מבחינים במשהו מאוד… מוזר. אני לא רוצה לגלות, אבל אתם בטוח תבינו למה אני מתכוון:
http://en.wikipedia.org/wiki/Eric_Roberts#Filmography
אז… זה. והמצב זהה גם בעמוד הימד"ב שלו, כך שאני מניח שזה אמיתי.
ומכאן אני מניח שמגיעה השאלה הגדולה – הא?! איך זה יכול להיות? בטוח יש לזה תשובה כלשהי, אז אם מישהו יודע או יכול להפנות אותי למקום שמסביר את זה, אני אשמח, כי זה די משגע אותי בזמן האחרון.
אדוני, אתה זה שהיה חלק מדיון סוער על סאות'פארק לפני כמה ימים.
אתה לא יודע ש-Nobody give a shit about Eric Roberts?
וברצינות -
http://srita.net/2014/01/07/double-feature-saving-mr-banks-the-wolf-of-wall-street/
אני אישית זוכר אותו כבר משנות ה-90.
אמנם אז תמיד זכרו להזכיר שהוא "האח הפחות מצליח" של ג'וליה רוברטס, אבל יצא לי לראות אותו בכמה סרטים. בכל מקרה, כמובן שרוב הסרטים האלו הם זבלונים שמופקים בימים בודדים, ואין שום סיבה שתיתקל בהם. יש שם גם המון תפקידי טלויזיה (גם בסדרות מאוד מצליחות). יש הרבה דיונים על זה בפורומים של IMDB (ראה, לדוגמא, את התגובה של bingedrinker כאן: http://www.imdb.com/name/nm0000616/board/nest/159075378?ref_=nm_bd_1).
לא הבנתי מה מוזר שם
(ל"ת)
תתחיל באזור 2005 ותרד לאט עד הסוף.
(ל"ת)
תשמע, אני זוכר שראיתי אותו מפציע
בלא מעט סרטים וסדרות החל מהאייטיז, כולל בשנים האחרונות ב'גיבורים' ועוד מקומות. יש עוד משהו שאמור להפתיע כאן ואתה משאיר אותי במתח?
אתה לא שם לב שיש לו 200 ומשהו סרטים (וסדרות) בשנה?
זה בולט בעיקר ב-2012, 2013 ו-2014.
אוקי, החל ב-2012
זה אכן מתחיל להיות מוזר (קצת בלבלת אותי עם ה'תרד לאט', הרשימות בויקי ובימדב מסודרות הפוך). נראה שלאחרונה הוא ממש ממש עסוק, זה נשמע סביר למישהו המספרים האלה?
למייקל מדסן
(ל"ת)
פר שנה הוא לא מתקרב אפילו
(ל"ת)
זה בהחלט מוזר
שכחו לציין את הופעת האורח שלו ב-glee מהשבוע שעבר! (באותו פרק גם הופיעה שירלי מקליין, אם אנחנו כבר בענייני WTF)
אז אתה בעצם טוען שהוא עושה אפילו יותר ממה שכתוב שם?
אלוהים אדירים!
כן
אבל בהתחשב בזה שהתפקיד שלו עמד על משהו כמו 12 שניות, הרשימה הארוכה בוויקי/ימדב לא נראית כזו מופרכת.
טוב, כנראה שיש כאלה
שאוהבים מערכות יחסים ארוכות, ויש כאלה ש – One Scene Stands זה הקטע שלהם.
זה עדיין נראה מדהים עד מופרך.
אפילו הופעה של 12 שניות היא יום צילום. יום צילום הוא תוצאה של תהליך של ליהוק, מו"מ, חתימה, חזרות (אולי). אפילו אם כל אחד מהתפקידים שלו הוא באורך של לא יותר מיום צילום אחד, נראה כמעט בלתי אפשרי טכנית להצליח לשבץ כל כך הרבה כאלה בכל שנה.
חלק מהתהליך הזה כולל גם אודישנים שאותם הוא לא עבר,
וזה בעיקר מה שמפליא אותי, שכמות ההופעות שלו בשנה כמעט זהה לכמות האודישנים שעובר שחקן שבסוף משתתף רק ב-2-4 סרטים בשנה.
רוב מהסרטים שלו הם... לא בפרופיל גבוה
רוצה לומר, בחיים לא שמעתי עליהם. אלה מן הסתם סרטי ישר לוידאו/ישר לטלויזיה/ישר לזבל, שמן הסתם תהליך הליהוק בהם הוא לא קפדני במיוחד, ויכול להיות שאם הוא מגיע לאודישן ואומר "אני אריק רוברטס!" זה מספיק לו בשביל להתקבל. ואפילו כך לא ברור איך הוא מספיק לעשות כל כך הרבה מהם.
או שהוא פשוט מצטלם לו בבית על רקע מסך ירוק
קורא כמה תסריטים שונים ביום אחד ואז שולח את הצילומים להפקות השונות והם בחדר העריכה דואגים לחבר מה שצריך ולהוסיף רקע מתאים.
או שהישות אריק רוברטס היא פיקטיבית,
ובעצם מדובר באישיות גבולית הסובלת מתסמונת החלפת-זהויות-מול-עדשה, שבנתה את זהות האורגניזם החי "אריק רוברטס" כתרגיל עוקץ מתוחכם שיגרום לה להתקיים כלכלית מההפרעה ממנה היא סובלת.
או אם נלך צעד רחוק יותר, כמה אנשים הסובלים מאותה הפרעה והתאגדו יחד בתור שם אחד אליו שולחים את הצ'קים.
לחלק מהסרטים האלו אין אפילו פרטי הפצה, פוסטר, ביקורות צופים או כמעט אף איזכור מחוץ לימדב
מה שמעלה את החשד שהסרט, הבמאי, התסריטאי וכל השחקנים הם המצאה מוחלטת. רק אריק רוברטס אמיתי.
יש משהו קטן שלא הבנתי לגבי הידיעה על ההוביט.
עכשיו יחלקו את "קרב חמשת הצבאות" לשני סרטים כפי שתוכנן עם "לשם ובחזרה", או שוויתרו על הפיצול. אגב לדעתי אחרי שפיטר ג'קסון ינסה לעשות עוד סרט שלא קשור לארץ התיכונה וייכשל (למרות שאני לא מבין איך הוא לא מצליח לעשות סרטים טובים אחרים, הוא במאי עם טונות של כישרון), הוא יחזור ויעשה כל מיני סרטים על הארץ התיכונה שמבוססים על כתבים נוספים של טולקין: "הסילמריליון", "סיפורים שלא סופרו" ולא חסר. מסתבר שטולקין כתב מעל 600 ספרים (חלק גדול מהם לא קשור לארץ התיכונה כמובן). וכמובן פיטר ג'קסון תמיד יכול להמציא סיפורים מדמיונו על הארץ התיכונה, בעזרתו של דל טורו שיוסיף גם כמה מפלצות.
מה?
אולי פספסתי משהו, אבל לא ידוע לי כלום על תכנון לחלק את הסרט השלישי לשני סרטים. עד כמה שאני יודע, "ההוביט" היה אמור להיות שני סרטים, ואז הפך לשלושה. השלישי נקרא "לשם בחזרה" ועכשיו רק שינו את השם שלו. אשמח אם תראה לי ידיעה בה נאמר שהסרט האחרון יפוצל לשניים (3 סרטים זה כבר מספיק מריחה, אז 4?!).
"לא מצליח לעשות סרטים טובים אחרים"? הרשה לי לחלוק עליך. הוא ביים את "קינג קונג" המעולה, וגם את "מבט מגן-עדן", שבניגוד לדעה הרווחת דווקא חיבבתי אותו למדי.
אני לא יודע אם שמת לב, אבל נתת דוגמא לעוד שני סרטים מחורבנים
ודילגת על "יצורים שמימיים", אולי ה-דוגמא שמראה את הגדולה שלו כבמאי מחוץ לארץ התיכונה.
לא בדיוק הבהרתי את זה
אבל התכוונתי שמאז שר"ה הוא לא ממש הצליח ליצור איזה סרט שמוכיח את גדולתו. הניסיונות שלו לצאת מהארץ התיכונה לא כל כך הצליחו והתקבלו באופן יחסית פושר.
גם הנסיונות שלו להישאר
בארץ התיכונה התקבלו באופן יחסית פושר, ובצדק לדעתי.
התגובה שמעלי היא לא ספוילר
בטעות סומן/סימנתי כספוילר.
שיחזור לעשות סרטי אימה.
המפחידנים ומת-חי הם שניים מסרטי האימה הטובים ביותר של שנות ה90 ובכלל. וכתור אחד שלא נהנה מאוד מיצורים שמימיים הם גם בראש הפילמוגרפיה שלו.
אבל יותר משיחזור לאימה – שיחזור לדל תקציב. התקציבים המתנפחים של ג'קסון הופכים אותו לעצלן יותר ששום דבר לא מכריח אותו להפעיל את המוח שלו איך לעשות את המירב מהמעט שהקצו לו.
הרבה אנשים יחלקו על הטענה
שקינג קונג הוא סרט מחורבן
הרבה אנשים טועים.
(ל"ת)
מחורבן זה שבח. סרט נוראי זה נשמע יותר הגיוני.
(ל"ת)
קינג קונג היה בהחלט מעולה
אבל הקונצנזוס לגבי "מבט מגן עדן" שלא ראיתי עדיין היה בכלל לא משהו. בכל אופן קצת הכללתי כשטענתי שהוא לא עושה סרטים טובים אחרים, פשוט יש מין תחושה שמאז שהוא סיים את שר"ה הוא לא הצליח להביא איזו התעלות שלא קשורה לארץ התיכונה. אגב בimdb כתוב שהוא יביים את ההמשך של טינטין שזו בשורה מסקרנת, במיוחד בגלל הקסם הרב שהיה לטינטין הקודם. בכל מקרה לא יודע איפה שמעתי את זה אבל היה לי רושם שלשם ובחזרה יפוצל לשניים. הוקל לי לגלות שטעיתי כי אז באמת היו מייבשים לנו את הצורה.
ספיידרמן המופלא 2 הכניס 91 מיליון בסופ''ש הראשון שלו בארה''ב
פחות מקפטן אמריקה 2. מצחיק. חוץ מזה לפי התחזיות הסרט כנראה יסיים בתור הכי פחות רווחי בסדרה עם רווחים בין 700 ל-730 מיליון, שזה אפילו פחות מספיידרמן המופלא הראשון, והבאזז הגרוע שיש על הסרט יכול להוריד אותו לאפילו יותר מזה.
איזה מסכן.
באמת, רק 700 מיליון דולר? בושה.
*הולך לצד לבכות מרוב ממוצעות כלכלית*
כשתקציב הסרט פלוס שיווק מביא את ההשקעה בסרט מצד האולפנים למשהו שקרוב ל-600 מיליון דולר
אז כן. הרווח שנשאר, לפחות לאולפנים, לא שווה במיוחד את ההשקעה.
לא נשאר שום רווח
אם ההכנסות של ספיידרמן בעולם באמת יישארו כ-700 מיליון דולר, קרוב לוודאי שהוא יפסיד כסף.
אמממ... כן. אתה כנראה יותר צודק.
ובהתחשב בזה שספיידרמן הוא מכרה הזהב (היחיד) של סוני, ושהם מתקרבים מזה שנים לפשיטת רגל, זו בעיה רצינית בשבילם.
מצד שני אלו שרוצים לראות את ספיידרמן כחלק מהיקום הקולנועי של מארוול יוכלו לשמוח.
תוכל להסביר?
בוויקפדיה כתוב שההוצאות הם בין 200 ל 250 מליון דולר.
למה הכנסות של 700 הם הפסד?
העניין הוא שהכנסות מדווחות לעיתים קרובות יכולות להיות מאוד לא אמינות.
וגם אם הן כן מתקרבות לדיוק כלשהו ברמת הסכום שהוצא על עשיית הסרט, הן לא משוקללות יחד עם דברים נלווים כמו עלויות השיווק וכו'. ככה שלמרות שהתקציב המוצג בויקיפדיה עשוי לגרום ל"ספיידרמן המופלא 2" להיראות כמו סרט רווחי לכל דבר ועניין, קיים הסיכוי שהוא עדיין הפסיד כסף.
מה ש-urig כתב מתחתי.
דבר ראשון, צריך לזכור שהכנסות של 700 מיליון דולר הן לא הכנסות לאולפנים של 700 מיליון דולר. חלק גדול מההכנסות האלה מגיע לבתי הקולנוע. קשה לאמוד בדיוק כמה, אבל בסביבות חצי (פלוס מינוס עשרה אחוז). אז מסרט שמכניס 700 מיליון דולר האולפן מקבל משהו באזור של 350 מיליון דולר. חלק מסוים מזה עשוי ללכת לבמאי/שחקנים/ווטאבר שמובטחים להם אחוזים מהכנסות הסרט. עלות הפקת הסרט עצמו היתה בין 200 ל-250 מיליון דולר, כאמור; מסע הפרסום יכולה בקלות להיות יותר מ-100 מיליון דולר.
אני זוכר שפרסמנו כאן את הכתבה
שעשתה תחרותבין כל סרטי השנה לראות מי הכי הצליח. הם, בניגוד אתרים אחרים, חישבו את כל העלויות של הסרט, כולל שיווק והפצה. מה שראו שם בסופו של דבר הואשרוב הסרטים לא מרוויחים נטו המון מעל התקציב שלהם. משהו בין 75ל-150 מיליון מעל. אם חושבים על זה זה די הגיוני, המטרה של כל ייצרני המוצרים היא קודם לחסות את ההוצאות, ככה שלא מפסידים, ואז להרוויח עוד. כל המיתוס הזה שרואים שתקציב של סרט כלשהו הוא נמוך והסרט הרוויח הרבה ויש רווח של למעלה מ500 אחוז הוא לא נכון. למשל גרביטי שלפי boxofficemojo התקציב שלו הוא 100 מיליון והוא הרוויח 700 מיליון, כלומר רווח של 600 אחוז. כמובן שזה לא הגיוני, אם זה באמת היה ככה אולפני הסרטים כבר היו שולטים בעולם.
אה, אולפני הסרטים כידוע *כבר* שולטים בעולם,
למרות שיש מחלוקת מי האחראי הישיר לזה, השטן או היהודים (או, בלינק השלישי, אותו דבר)
http://www.jesus-is-savior.com/False%20Religions/Illuminati/lucifer.htm
http://www.goodnewsaboutgod.com/studies/political/jews/jews_run_world.htm
http://www.timesofisrael.com/hezbollah-jews-invented-hollywood-to-take-over-the-world-as-we-want/
אני תמיד לא הבנתי מה המושג שיווק והפצה כולל בתוכו.
הכוונה לטריילרים, פוסטרים, מסעות קידום והפצה לבתי קולנוע? אם כן אז מה עולה כ"כ הרבה כסף בכל הדברים האלו?
טריילרים דורשים עורכים שמקבלים שכר
בשביל פוסטרים צריכים שטחי פרסום, שלטי חוצות, להדפיס, להפיץ עותקים. זה עולה לא מעט כסף. כנ"ל מסעות קידום. לשלם לאנשים ולחברות שיפיצו את השמועה. הפצה עולה כסף כי להכין עותקים עולה כסף ובתי הקולנוע צריכים גם להתקיים ממשהו.
וגם צריך לעשות את זה באלפי ערים
במדינות בכל העולם!
בידיוק
(ל"ת)
ושכחת את אחד הערוצים העיקריים - פרסום בטלויזיה
שעולה מיליונים רבים.
אני אף פעם לא הבנתי למה צריך את כל זה
לא ידוע לי על מישהו שהתעניין בסרט בגלל שראה את הפרסומת שלו בטלויזיה או את הפוסטר שלו ברחוב. מה שקורה תמיד הוא שכשמישהו רוצה ללכת לקולנוע הוא בודק באתר של הבית קולנוע איזה סרטים מוקרנים באותו יום, צופה בטריילרים שלהם ביוטיוב ובוחר לו אחד מהם.
וטריילר ליוטיוב כמעט ולא עולה כלום.
האם באמת שווה להשקיע כל כך הרבה כסף בסוגים אחרים של פרסום בימינו?
לפני הכל, כדאי תמיד להניח שאדם ומכריו הם אף פעם לא קבוצת ייחוס נכונה לשום דבר
גם אני עדיין מחפש בפיד הפייסבוק שלי מצביעי נתניהו, עדיין ללא הצלחה. וזה נכון להרבה מאוד מתחומי החיים.
ובלי קשר, יצא גם לי, בתור בנאדם שבהחלט מתעניין בקולנוע, להתוודע (או לפחות להיזכר) בסרטים דרך פרסום. זה לא מספיק כדי לגרום לי ללכת לסרט – אני אבקר לפחות בימד"ב/רוטן טומייטוז קודם, אבל זה לא חסר ערך. במקרה של אנשים שלא מתעניינים באופן אקטיבי בסרטים זה אפילו יותר משמעותי – הם הרי לא יגיעו לטריילר ביוטיוב בעצמם. ובהתחשב בעובדה שהנסיון הוא לגרום לסרטים להפוך ללהיטים כבר בסופ"ש הראשון, לפני שביקורות והמלצות מחברים מגיעות, האולפנים חייבים דרך לדחוף את הסרטים ל"חסרי המודעות".
להעלות טריילר ליוטיוב לא עולה,
אבל לעשות טריילר מוצלח דווקא כן.
זה הדו"ח המדובר:
ההכנסות וההוצאות האמיתיות (או לפחות, הערכות מלומדות) של כמה מהסרטים המצליחים ביותר של 2013, שחלקם, מתברר, לא באמת היו מצליחים כל כך.
http://issuu.com/pmcderek/docs/2013_most_valuable_blockbuster_tour/1?e=5873864/7267076
הדו"ח שהצליח להפתיע אותי העלה בי מספר שאלות:
למה עדיין האולפנים ממשיכים לייצר בלוקבאסטרים והאם נבואת אפוקליפסת 2015 תתגשם?
האם התשובה היא שהכסף שהאולפנים מרוויחים מהסרטים עדיין שווה את הייצור שלהם אבל לא כ"כ שווה כמו שחשבנו? האם בעתיד נראה רק סרטי אימה דלי תקציב כמו The Conjuring? למה האולפנים רוצים להשקיע בסטארטרק ובבאטמן VS סופרמן לנוכח ההכנסות שהביאו קודמיהם? האם המצב היה ככה מאז ומתמיד ולא ידענו עליו או שזו איזו מגמה חדשה שספילברג ולוקאס חזו אותה בנבואתם? ימים יגידו.
אני אחזור על מה שאמרתי מקודם
למרות שאין לו ביסוס מוצדק ועובדתי והוא מתייחס רק על הערכות אישיות שלי.
אני חושב שהמטרה של האולפנים היא קודם כל להחזיר את ההשקעה במלואה, אם סרט מחזיר הכל, המערכת יכולה להמשיך לתקתק. בסה"כ מדובר בחבורה של אנשים שרובם רוצים רק להתפרנס. כנראה שכל סרט שהרווח נטו שלו הוא מעל 50 מיליון נחשב לסרט מצליח, ויש שם לא מעט סרטים שמרוויחים גם הרבה יותר.
האולפנים הם גם חברות הנסחרות בבורסה
סרט שפותח עם 100 מיליון דולר – גם אם הושקעו בו, לצורך הדיון, 500 מיליון דולר – יש לו תדמית של הצלחה. מה שגורר את המניה כלפי מעלה.
בנוסף, אם פעם הצעצועים והמרצ'נדייז היו הקידום, המוצר הנלווה לסרט, היום זה נראה כאילו הסרט הוא המוצר הנלווה לצעצועים. הדוגמה הקלאסית היא דיסני שעשתה מיליארדים רק מהמרצ'נדייז של מכוניות. הסיבה שבכלל ממשיכים להנפיק את סרטי מכוניות זה כדי שיהיה עם מה לקדם את הצעצועים. אותה דיסני גם שילמה מיליארדים על לוקאספילם (אבי המרצ'נדייז בעת החדשה) ועל מארוול. השקעה שהמומחים מעריכים כבר החזירה את עצמה (בכל הנוגע למארוול, לגבי לוקאספילם עדיין מוקדם לדעת אבל אפשר להניח במידה רבה של ביטחון שההשקעה הזו תניב להם דיווידנדים רבים).
האולפנים יכולים לקחת את הסרט, להפוך אותו לסדרה (או לקחת דמויות מהעולם של הסרט ולתת להם סדרה), לעבד אותו להצגה/מיוזיקל בברודוויי, לבנות סביבו מתקן שעשועים בדיסנילנד או יוניברסל ועוד ועוד.
בנוסף, מקובל (בארה"ב) לשלם על זכויות השידור הטלוויזיוני כ-10-15 אחוזים מסך הכנסותיו בקולנוע. כלומר סרט שהכניס 200 מיליון דולר בארה"ב, אם תבוא עכשיו רשת FX ותרצה לרכוש אותו לשידור בטלוויזיה, היא תיפרד מ-20 מיליון דולר לפחות.
כלומר גם אם הסרט לא כיסה את ההשקעה בזמן שרץ בקולנוע, הוא צפוי להחזיר את ההשקעה בטווח הארוך כי אפשר יהיה לגבות עליו תג מחיר גבוה (הרי התדמית של כישלון או הצלחה מבוססת על ההכנסות המפורסמות. אף אחד לא חשוף לנתונים הכספיים האמיתיים של הסרט. כך שסרט עם תדמית של הצלחה יעזור לאולפן להמשיך ולגבות סכומים גבוהים).
לכאורה סרטי אימה דלי תקציב מכניסים (באחוזים) הרבה מאוד ביחס לבלוקבאסטרים
אבל אי אפשר להחליף בלוקבאסטר אחד שעולה 600 מליון דולר בשישה סרטי אימה שעולים 100 מיליון – גם כיוון שאין מספיק אולמות כדי להכיל פי 6 סרטים, וגם כיוון שכל הסרטים האלו יתחרו על אותו קהל חובב האימה – כלומר, כדי להחזיר את ההשקעה צריך לשכנע את הקהל (המצומצם יחסית) של חובבי האימה ללכת לכל ששת הסרטים, במקום לשכנע את קהל הבלוקבאסטרים (הגדול פי כמה) ללכת לסרט אחד.
בנוגע לסטארטרק/באטמן vs סופרמן – הראשון כנראה יחזיר את ההשקעה עם סיכוי לרווח קל ואולי אפילו יפתיע לטובה (בהחלט עדיף מלהמר על פרנצ'ייז אחר שעשוי להתגלות כ"הפרש הבודד" או "ג'ון קארטר" הבא), לשני יש (לפחות על הנייר) פוטנציאל שהוא הרבה מעבר לסרט שאותו הוא ממשיך – בדיוק כמו שמ"הנוקמים" ציפו (וקיבלו) יותר מאשר קפטן אמריקה או ת'ור בנפרד.
בנוסף, מוצר שמצליח להכניס רווח של כ-200 מיליון דולר (כמו גרביטי)
הוא עדיין מוצר מצליח. פחות ממוצר שמרוויח 700 מיליון דולר, כמו שאפשר להסיק ממה שמדווחים ב-BOM, אבל עדיין מוצר מצליח מאוד. זה לא כאילו שכל אולפן מפיק רק סרט אחד בשנה. קולנוע מסחרי הוא עדיין עסק מצליח ברובו, וימי "חלף עם הרוח" לא באמת עברו.
ברור.
ועדיין, כשסרט מכניס (כי אמרנו שרווח לא יהיה) 700 מיליון דולר קשה לי לבכות או לחשוב עליו במובנים של כישלון מביך ונוראי.
מה לכול הרוחות?
עושים עוד סרט על הפאוור ריינג'רס.
http://www.comingsoon.net/news/movienews.php?id=117994
ולפי אחד השחקנים של הסדרה המקורית המטרה היא לעשות "ריבוט אפל בסגנון האביר האפל"
אוי ויי…
LOL
אוי, זה טוב. יודע מה, יש מצב שהוא עשה עבודה טובה בקידום הסרט, כי עכשיו אני רוצה לראות את זה.
רוברטו אורסי יביים את מסעביןכוכבים הבא.
לא זוכר איפה שמתי את ה"רוצה לביים" לא מזמן, אבל עכשיו זה סופי, לפי וראייטי.
http://trekmovie.com/2014/05/13/roberto-orci-named-director-of-star-trek-3/
הציטוט "Run to the hills, it's the end of civilization!" יהיה אך הולם.