כתמיד, שימו לב שיהיו כאן ספוילרים לפרקים, ובנוסף יש לוודא (למי שכותב תגובות) סימון ספוילרים לפרקים ספציפיים. לצורך העניין, ספוילר הוא כל פרט עלילה משמעותי, כולל הופעות של שחקנים מסוימים.
פרק 1: תחייה
2022 הייתה שנה רעה למארוול הטלוויזיונית. שלוש סדרות יצאו ב-2022 – סדרות שהיו אמורות להביא פנים חדשות ומרעננות ליקום של מארוול שיעוררו התלהבות בעוד שהגיבורים הישנים יפנו להם את המקום.
זה לא קרה – "מון נייט" התקבלה במשיכת כתפיים ולא שמענו על תוכניות להמשך מצד אוסקר אייזק, "שי-האלק" התקבלה באופן מעורר מחלוקת וקשה להאמין שנשמע בקרוב על משהו משם, והיחידה שדווקא עוד נראה – "מיס מארוול" גם לא התקבלה ביותר מ"טוב אם לא רואים בערך חצי מהסדרה".
אז מארוול לקחו הפסקה, כדי לתכנן מחדש מה לעשות עם 15 הסדרות שיש להם כרגע ברמות שונות של הפקה והפתרון קצר הטווח היה לתת לטעם הרע של 2022 קצת לשקוע כדי להחזיר התלהבות מהפרויקטים הבאים. רק שכאן המציאות טפחה על פני החברה כאשר העונה השנייה של לוקי תעמוד בצילן של ההאשמות כנגד ג'ונתן מייג'ורס ועתידו הלוט בערפל כקאנג מצד אחד, ומצד שני "אקו", שאפילו דיסני לא בטוחים ששווה למרוח אותה לסדרה שבועית ועל כן תצא בבת אחת לבינג' לא מחייב עבור כל חמשת האנשים שאכפת להם מאקו.
זה משאיר את "פלישה סודית" כסדרה שכרגע, ככל הנראה, מארוול שמים עליה את מרבית הז'יטונים שלהם, ואם גם היא תתגלה כסדרה שהמעריצים יתאכזבו ממנה, אפשרי שנשמע בקרוב על הרבה ביטולים או קיצוצים או משהו בסגנון.
מהפרק הראשון, יש מצב שההימור ישתלם. מצד שני, כבר היינו ברודיאו הזה פעם או פעמיים – ופרק ראשון של מארוול עד כה היה רק בדיקה איך אפשר לקחת קונספט מעניין ולמסמס אותו לחלוטין. אבל אני מקדים את המאוחר.
"פלישה סודית" לראשונה אחרי 15 שנה, מפנה את הזרקור לניק פיורי של סמואל ג'קסון. אחרי שהיה דמות המשנה שעוזרת לגיבורינו לא פעם ולא פעמיים, הפעם הותאמה במיוחד בשבילו סדרה במידותיו. בלי גיבורי על, אבל עם חייזרים, בגידות, תככים, ומזימות.
צריך לציין שכבר פה יש החלטה שמשתלמת כי עם הרבה אהדה והערכה לדמויות כמו לוקי, הוקאיי או פלקון – הרבה יותר כיף לבלות עם סמואל ג'קסון וניק פיורי. ג'קסון אמנם לא מעל החלטורה ולחלוטין יש פרויקטים שחתם עליהם רק כדי לקנות עוד עגילי יהלום לכרישי הבריכה שלו, אבל הוא גם כוכב שעצם הנוכחות שלו היא משהו ששחקני קולנוע רבים בימינו מתקשים לעמוד בקצב שלו. ג'קסון יכול לקחת טקסטים בינוניים ולגרום להם להיות מהנים, והוא יכול לקחת טקסטים טובים ולהפוך אותם לאגדיים.
ב"פלישה סודית" אנחנו עדיין יותר בקטגוריה הראשונה מהשנייה, אבל אנחנו גם רק בהתחלה. שני הצירים העיקריים של הסדרה הם איזה משבר אמוני שפיורי חווה לאחר הבליפ ועוד לא התמודד איתו רגשית (ועל זה נאמר – גברים יעדיפו ללכת להקים מערך הגנה אינטר-גלקטי בשם "סייבר" מאשר ללכת לטיפול) והציר השני הוא הסיבה למה פיורי חזר בכלל ארצה: מיליצה של סקראלים (נו, החייזרים משני הצורה מ"קפטן מארוול") שהחליטה שנמאס להם לחכות, שבני האדם בגדו בהם ובאמון שלהם ושלמה לא בעצם שהם יקחו את כדור הארץ ויהפכו אותו לשלהם?
אלא שבגלל שסקראלים הם סקראלים והם לא קראו את "מדריך פלישת החייזרים הגנריים" שמחלקים בכל אולפן בהוליווד, הם מחליטים לא ללכת על דרך ה"לפוצץ דברים גדולים ולהכריז 'שלנו בלי חרטות'" אלא על דרך ה"לפוצץ דברים גדולים (אבל להאשים בכך מדינות אחרות וכך לגרום לבני האדם להשמיד את עצמם)".
כמו לא מעט סדרות מתח, הבעיה עם עלילות שכאלה היא שמהר מאוד הן הופכות לקשקוש. הן כי מלכתחילה חלק מהמוטיבציות קצת רעועות, הן כי הסדרה צריכה לספק טוויסטים על בסיס שבועי ועל כן התשובה למהלך רגשי שנבנה היטב הוא פשוט "הא הא! זה היה שקר כל הזמן הזה!" והן כי בניית העולם של מארוול אף פעם לא הייתה מהדברים שהם השקיעו בהם מחשבה מרובה.
כל זה נכון ולא משנה בכלל כי הנה העניין – סרטי מתח-ריגול "ידעתי שאתה יודע שאני יודעת שאני לא יודעת כלום" הם כיפיים. הם כיפיים כי האווירה של הפרנויה הכללית אי-אפשר-לסמוך-על-אף-אחד יותר מהנה מהשאלה או הפיצוח של "רגע, למה בעצם אי אפשר לסמוך על אף אחד"?
קחו את הפתיחה כדוגמה מושלמת – איך בעצם הסוכן המסכן הגיע לסוכן רוס המזויף? האם הסוכן רוס האמיתי מת איפשהו? חטוף על ידי הסקראלים? אם כן, ממתי? שאלות טובות, אבל לא משנות – מה שמשנה זה תחושת הבהלה של הסוכן פרסקוט המסכן, הניסיון להגחיך את אותה תחושה מצד רוס, ההתהפכות אחד על השני, המרדף שהחל בעקבותיה, והסיום שלו.
שוב, סיום שמעלה שאלות כמו: אם מריה היל חשבה שזה רוס, איפה רוס האמיתי? ולמה אף אחד לא שואל על זה או מדבר על זה?
אבל בין אם בגלל שמארוול לא טרחו לחשוב על זה ובין אם בגלל שלמארוול לא אכפת כי הם מכירים את הז'אנר – התשובה היא שאין תשובה. וזה נכון ללא מעט דברים בסדרה שמסרבים להאכיל את הצופה בכפית. הרי הבעיה של לא מעט תכנים של מארוול היא מגבלת הגיל התחתון של הצופים (חמש, אם תהיתם), שעבורם מארוול טורחים ומסבירים כל זיז בעלילה הסבוכה שלהם כדי שחס וחלילה הילד בן החמש לא ייצא מבולבל.
אפשרי שהסדרה עוד תעצור ותסביר לאותו ילד בן 5 את כל התהליכים והאינטריגות, אבל כרגע התחושה מהפרק היא שמארוול ויתרו על הקהל הזה, ובמקום זה הם משחקים במרגלים גם על חשבון הצופים שלא הבינו.
כל זה מוביל אותנו גם לסיום הפרק שבו מארוול או מכוונים לארשת רצינות שמראה שאולי באמת יהיה משהו בסדרה הזאת, או שהם שוב עושים בכאילו רק כדי לשלוף בפרק הבא שטאנץ שיבטל את אירועי הרגעים האחרונים של הפרק.
כאמור, על סמך הפרק הזה – אני חושב שאולי באמת יהיה פה משהו. אבל כבר סמכתי על פרקים ראשונים של מארוול, ובטח שבסדרה כמו זאת: לא סומכים על אף אחד.
הערות נוספות:
- יש דיון שלם על כל עניין הפתיח שנוצר ב-AI ואיך מארוול החצופים האלה אפילו כבר לא טורחים לשלם ליוצרי גרפיקה, אבל מצד שני אם יש סדרה להשתמש במנוע AI שכזה זה בדיוק "פלישה סודית" ועוד דעות ועוד מאמרים ועוד תגובות ועוד ועוד ועוד. דעתי הרשמית בנושא היא שזה פתיח מכוער.
- לא ממש היה פירוט של נבכי העלילה אז אם בכל זאת: פיורי חוזר ארצה בגלל קונספירציה של סקראלים מסוימים שחיים בקומונות בכורים גרעיניים נטושים ברוסיה לגרום למלחמה בין ארה"ב ורוסיה. לצורך כך הוא משתף פעולה עם טאלוס, שמגלה שהבת שלו משתפת פעולה עם הסקראלים. טאלוס מנסה לדבר אל ליבה של הבת שלו, אבל הפרק נגמר בהפסד של פיורי וטאלוס ובכך שהפיגועים יוצאים לפועל, ואם זה לא מספיק גרוע – מנהיג הסקראלים הרעים (הסקרעלים אם תרצו) יורה במריה היל שנראית מאוד מתה. אוליביה קולמן גם כאן.
- אני מחבב את קינגסלי בן אדיר. האם יתנו לו לעשות משהו חוץ מלבהות באנשים?
- אני לא כזה מחבב את אמיליה קלארק. האם יתנו לה תפקיד נרחב?
- בטח יש לא מעט חובבי קומיקס שישמחו להצביע לכם על כל מיני אפיקומנים בפרק הראשון אבל האם ידעתם שניק פיורי זה שם של דמות מהקומיקסים? נשבע לכם, החבר'ה במארוול באמת מכירים את העבודה.
- אבל אם כבר, ברצינות – "פלישה סודית" הקומיקסי היה אירוע נרחב, שעירב את כל הגיבורים ושינה לא מעט מהיקום מקצה לקצה כאשר התגלה שגיבורי על רבים היו סקרעלים כל הזמן הזה. כאן, לעומת זאת, נראה שהסקאלה קטנה בהרבה… אבל בואו לא נפסול את ההיתכנות שרודי או נשיא ארה"ב הם לא מי שהם נראים.
פרק 2: הבטחות
הפרק השני מתחיל בהקדמה קצרה ונחוצה על ההבטחה שנתן פיורי לסקרולס אחרי שהם נחתו פה לראשונה בשנות התשעים. ההקדמה הזו לא נכללה בעצם בפרק הראשון רק כדי לשמור על אווירת המסתורין שלו, אבל זה מצוין, כי הנה עוד הקדמה נחוצה: זה שכתב את הביקורת המתגלגלת בשבוע שעבר? וחתם שם למעלה "יונתן צוריה"? הוא סקרול. הוא התחזה לצוריה והודיע לי שהוא כותב את הביקורת על "פלישה סודית", כנראה כדי לא לתת לאנושות סיכוי לפענח דרך הסדרה מה באמת צפוי לה בקרוב ממש.
אבל בחסדי ארישם גברנו על הפולש והוא הוסגר לכוחות הביטחון, לא לפני שהזרקנו לו חומר שהרתיח לו את הדם ל150 מעלות וגרם לו להודות שצוריה האמיתי ממש אוהב את "קוקו" של פיקסאר. כעת השרביט חוזר אליי, ואם תשאלו "מי אמר שאתה לא סקרול", התשובה שלי היא בינתיים התשובה שהסדרה נותנת: אתם לא תדעו, לעת עתה.
זה, או שסתם בשבוע שעבר בדיוק חזרתי מחופשה בחו"ל ויהונתן סתם לי את החור.
בכל מקרה: הסיום של הפרק הקודם היה דרמטי עם הריגתה של מריה היל, ותנו לי להגיד לכם משהו – זה עבד עליי. כן, ראיתי את הטיעונים של "היא לא דמות שבאמת מוכרת לנו", אבל חוץ מזה שאני אישית מחבב מאוד את קובי סמולדרס שהכרתי לראשונה בתפקיד הזה הרבה לפני שידעתי מי זו רובין שרבטסקי, דבר אחד בוודאי כן בוסס בסרטים עד כה: היל באמת מאוד נאמנה לפיורי. היא היחידה שעליה הוא יכל לסמוך בבלגן שהיה עם הידרה ובכל מיני מקרים אחרים, ולכן המוות שלה לא בהכרח אפקטיבי עבור הצופים ישירות – אבל הוא כן אפקטיבי עבור הדמות של פיורי.
עם כל הסנגוריה הזו, ציפיתי שבאמת נראה את ההשפעה של המוות הזה על פיורי, אבל במקום זה הפרק התחיל עם דיאלוג מוזר בין פיורי לטאלוס. עזבו רגע את התוכן הקצת מאולץ – אחזור לזה עוד רגע – אבל אני פשוט קצת מאוכזב מכך ששני שחקנים מעולים כמו סמואל ג'קסון ובן מנדלסון לא זרחו יותר בסצנה שהיתה אמורה פשוט להבריק ובמקום זה היתה… סתם נחמדה.
ונו, מיליון סקרולים? מיליון? מיליון זה… הרבה. זה ממש הרבה. וזה מה-זה-מוזר. איך בדיוק כולם הגיעו מכל רחבי הגלקסיה בלי שאף אחד שם לב? ואיך הסדרה הולכת לפתור בלגן בכזה קנה-מידה?
פיורי משתתף בהעברת ארונה של היל בלונדון, ושם הוא באמת נראה קצת שבור, בעיקר בגלל האמא שמנסה להבין למה לעזאזל היא מקבלת את הבת שלה בארון קבורה. וטוב, נו, הנה הבעיה שלי עם המוטיבציה של פיורי בסדרה עד כה: היא מבולבלת. סדרת ריגול אמורה לבלבל קצת, אני סבבה עם זה. אבל נדמה שעם משחקי המחשבה שמסביב שכחו שהעוגן של הדמות הראשית צריך להיות קצת יותר יציב, ודווקא בגלל שאני בעד הדרמה שעשתה הסדרה סביב המוות של הסוכנת הנאמנה לו ביותר, אני מאוכזב מכמה זה לא היתרגם מספיק להתנהגות שאני יכול להבין. בפרק הקודם פיורי היה במשבר אמונה, בפרק הזה הוא לכאורה אמור להתאבל, בנוסף הוא גם צריך להתמודד עם האשמות מצד הסקרולס על ניצול, ויש גם את הטוויסט של סוף הפרק – מה בעצם קורה פה.
בהמשך, בסצנה עם קולונל רודס, זה נהיה עוד יותר קשה. פיורי הוא מרגל על כל-יכול, אבל תהילתו לכאורה מאחוריו. הסדרה גם שמה את המסר הזה בפיהן של דמויות אחרות. אז הדיאלוג בין פיורי לרודס היה טוב בפני עצמו, אבל מה פיורי רוצה? לא, באמת, מה הקטע? רודס גם די מטיח את זה בפניו, אבל לא זוכה למענה ברור. אולי כי הוא סקרול. הרי לא שללנו את זה.
טוב שיש דמויות אחרות שכן זוכות להעמקה, גם אם לא הכי מקורית בעולם: הנבל שלנו, גראביק, משתלט על מועצת הסקרולים כדי להוביל מלחמה בבני האנוש, והצופים מקבלים קצת יותר דקות מסך עם השחקן קינגסלי בן-אדיר שלטעמי עושה עבודה טובה בלהיות כריזמטי ומשכנע אחרי שבפרק הקודם הוא לא עשה כלום.
אנחנו עוקבים גם אחרי גאיה, שמתעלה על כולם בשאלה מה לעזאזל המוטיבציה שלה. בפרק הקודם היא רימתה את אבא שלה לכאורה וזה אומר שהיא עם גראביק, אבל החשדות שלה בבסיס הסקרולים – מה זה היה בדיוק? ולמי היא התקשרה בזמן שגראביק וסגנו חילצו את הסקרול השבוי מהרוסים? זה קשור לזה שדירת המסתור שלהם נחשפה? למה שתעשה את זה?
ואה, כן, אוליביה קולמן! איזה כיף לראות את הגברת על המסך. לפי הטיפול שהיא העניקה לסקרול המסכן, היא אולי הדמות היחידה שאני בטוח כרגע שהיא *לא* סקרול, מה שגורם לי לאהדה אוטומטית למה-שלא-יהיו-התוכניות-שלה, כי אני בן אנוש. ככל הידוע לכם, זאת אומרת.
הגילוי שאוליביה אהובתנו מחלצת מהבחור האומלל היא שגראביק רוצה לחזק אותם איכשהו, וזה קשור לעבודתם של זוג חוקרים/רופאים, כנראה מה שגאיה צפתה בו מוקדם יותר. איזו תוכנית על נבלית כזו, כך נראה. מיסטר גראביק, יש לך ארבעה פרקים להוציא את התוכנית שלך לפועל ולהיכשל, אז בבקשה תזדרז כי אין לי כוח ליותר מדי קלישאות פה כמו הבוס של הרעים שהורג אחד משלו כי הוא כנראה הסגיר סודות.
ולגילוי הגדול של הפרק: פיורי נשוי… לאחת הסקרוליות? או… קיי? כאילו, כן, וואלה, בהחלט – אבל למה בעצם אכפת לי? כמו שכתבתי קודם: המוטיבציות של פיורי לא ברורות דיין והדמות שלו עדיין לא עמוקה מספיק. נצטרך לקוות שזה יצליח להמריא תוך כדי התקדמות הסדרה. שחקן מספיק טוב כבר יש לכם, מניעים כבר סיפקתם כמה וכמה, עכשיו רק תחברו את זה כמו שצריך.
עוד הערות:
– הפתיח עדיין מכוער.
– המוזיקה לא מספיק טובה.
– הבימוי סבבה רוב הזמן, יעיל, לא מתעלה. אבל השארת המצלמה על אמיליה קלארק לאורך הדקה של ההוצאה להורג ביער? פנטסטי.
– האזכור של גרוט שראתה גאיה במחשב של המעבדה היה ממש לא צפוי. יש קטע קצרצר בטריילר ובו רואים את הנבל שולח מידו מעין זרועות כאלו; אולי לשם זה הולך.
פרק 3: נבגד
טוב, ראיתי כמה פרצופים עקומים ברשת ואני צריך לומר לכם משהו: תקשיבו, זה לא שהפרק החדש הוא איזו יצירת מופת בלתי נשכחת. הוא בהחלט "פרק אמצע", ולמרות שהוא בעליל חושב שהוא יותר חשוב ממה שהוא, הוא לא. הוא גם – ברובו – די צפוי, או הופך קווי עלילה שנראו מבטיחים לצפויים. אבל זה גם פרק שזורח בזכות שני דברים: היחסים בין טאלוס לפיורי, והסוף; ושני הדברים האלו ממש טובים וממש אחלה, וגם אם העלילה לא התקדמה הרבה, הפרק כן נתן עומק ואופק לכמה וכמה דמויות וזאת בעצם העבודה שפרקי אמצע כאלה צריכים לתת לנו.
ההתחלה באמת לא משהו: סקרולים מסתננים לצוללת התקפית איפשהו באוקיינוס וגראביק מארח את מועצת הסקרולים במתקן הסודי שלו, תוך ניסיון כבד לדרמה עם המשפט הפומפוזי "אני מזמין אתכם להצטרף אליי בהשמדת המין האנושי". זה צרם כי בגדול הסדרה כן מצליחה לתת נפח לאיום של הסקרולים, וקינגסלי בן-אדיר עושה את הדמות שלו טוב ואמין – אז המשפט הספציפי הזה, בטח כשחותכים ממנו לפתיח המזעזע עם המוזיקה הלא-משהו, מציק. וזהו, מהיום אני מדלג על הפתיח.
אבל אחר כך אנחנו חוזרים בעצם לנקודה שבה הסתיים הפרק הקודם ורואים איך ומתי ניק פיורי התחתן (אגב, נתקלתי בשבוע שעבר בפוסטים תמוהים שטענו שאולי פיורי לא יודע שאשתו סקרולית, טענה שאין לי איך להגיב אליה בלי לקלל. טוב שהפרק הזה מבהיר את העניין). בכל מקרה, הדיאלוג הראשון בפרק בין פיורי לאשתו וארה (שרליין וודארד) היה מצוין לטעמי, וזאת הסיבה: ממש לפני שבוע התלוננתי כאן שהמוטיבציות של פיורי רבות מדי ולא מגובשות. הפרק הנוכחי עשה בדיוק מה שהיה צריך לעשות בנסיבות האלה ומיקד את שתי מערכות היחסים החשובות של פיורי – עם אשתו (שזה קצת פחות חשוב כי לא ידענו שיש לו כזאת עד לפני רגע), ועם טאלוס. הדיאלוג הראשון הזה, בצירוף ההקדמה הקצרצרה משנות התשעים, לא רק כתוב ומבוצע היטב אלא מתחיל להבהיר קצת את הראש של פיורי ("אני לא בקטע של גולף, אז החלטתי ללכת על נקמה"). פיורי כמו פיורי גם מנסה לוודא איפה בעצם אשתו עומדת כרגע בכל הנוגע לסכסוך הנוכחי, וחיבבתי את העובדה שהפרק מצליח בהחלט לתת נפח לדמות החדשה מהניילונים הזו. זה גם מטרים לא רע איזשהו גילוי על פיורי שמגיע בהמשך.
קו העלילה הפחות מוצלח של הפרק נוגע לנאמנותה או חוסר נאמנותה של גאיה. הפעם אין ספק שהיא עוזרת לאביה, אבל השינוי במניעים שלה עדיין מוזר: בפרק הראשון היא בהחלט היתה עם גראביק – מה השתנה מאז? גראביק, בכל מקרה, חושד בה וכמו שנגלה בהמשך, בהחלט התכונן לזה.
גם המפגש של גראביק וטאלוס היה חצי כח. בן מנדלסון באמת מעולה, אבל קינגסלי בן-אדיר קיבל משפטים קלישאתיים מדי. הגילוי המשמעותי היחיד מהפגישה הזו: גראביק כבר מחזיק בכוח האקסטרמיס.
נרחיב על זה רגע? נרחיב על זה רגע. הסיפור של ה"סופר סקרול" הופיע בקומיקס, רק ששם היה מדובר בכוחותיהם של ארבעת המופלאים, שנכון לכרגע לא קיימים בMCU. במקום זה, ראינו בשבוע שעבר במחשב שבמעבדת הסקרולים את גרוט, קול אובסידיאן (אחד מהמסדר השחור של ת'אנוס, הענק עם הגרזן), מפלצת הכפור מ"תור: העולם האפל" (לכל סרט יש חשיבות!!! אנחנו לא סתם פאנבויז!!!!) וגם את האקסטרמיס, החומר ההוא שהניע את עלילת "איירון מן 3". בפרק הזה כבר רואים שגראביק מתרפא בקלות באמצעות האקסטרמיס, וכפי שציינתי בשבוע שעבר, בטריילר יש שוט שלו שולח מידו מעין ענפים ארוכים כדרכו בקודש של גרוט. איך פיורי הולך להתמודד מול דבר כזה – לעזאזל שאין לי מושג.
אבל כן יש לי מושג איפה הניצוצות שחיפשתי בשבוע שעבר בסצנה המשותפת של בן מנדלסון וסמואל ל. ג'קסון: בסצנות המשותפות שלהם השבוע! סוף סוף הכתיבה והביצוע שילבו ידיים וגרמו לי להנות מכל רגע שהשניים התקוטטו יחד על המסך. זה כל כך מספק לראות את המריבות האינטליגנטיות שלהם. זאת לא רק העוקצנות השנונה הרגילה של מארוול, אלא משהו באיפוק ובטון הכמעט אדיש של שניהם. ככה מרגלים אמורים לריב. וזה שזכינו תוך כדי הסיקוונס הזה לשמוע גם עקיצות נוספות מפיה של אוליביה קולמן? בכלל נהדר.
אבל חוץ מהדינמיקה הכיפית, אנחנו לומדים גם משהו שהוא תכל'ס די חשוב להכרת פיורי האיש: כל מעמד העל של הבחור נובע בעצם מהסקרולים. בסדרה שנושאת את שמו של אירוע שבקומיקס היה רווי טוויסטים של "פלוני היה כל הזמן הזה סקרול" ושאנשים תמהים לגבי ההיקף שלה ביקום הקולנועי, זאת גם ידיעה ששווה לעכל – פיורי היה האיש הכל יודע, מנהל סוכנות הריגול המנוסה והמשופשף ששרד אפילו את הידרה והיה תמיד צעד אחד לפני כולם. ובעצם, כל הזמן הזה, אולי הוא לא היה סקרול בעצמו – אבל בהחלט היה לו סוד משמעותי. מעניין איזו עקיצה היתה לטוני סטארק על כך אם הוא היה שומע על זה.
סצנת הצלת המצב וביטול התקיפה של הצוללת היתה צפויה מהרגע הראשון עד האחרון, אבל בדיעבד הסדרה השתמשה בקטע הזה כמו גראביק עצמו: להביא לחשיפה של גאיה. ואז להרוג אותה.
זה היה שומט לסת ובוגר באופן מפתיע. אולי הייתי צריך לחשוד יותר בסדרה שהרגה את מריה היל בפרק הראשון שלה, אבל זה תפס אותי כל כך לא מוכן.
מה שמוביל מיד לשאלה: האם היא באמת מתה. על פניו, הסדרה לא נותנת מקום לספק – גאיה משתנה לצורתה הסקרולית, דבר שעד כה בוסס לכאורה שקורה רק במוות. מבחינה נרטיבית, זאת תהיה קפיצה של איכות ועומק הקונפליקטים בסדרה, ואני ממש רוצה להאמין שלמארוול יש את הביצים ללכת על זה.
הבעיה היחידה: סצנות של גאיה בטריילרים שלא נראו עדיין בסדרה, ואם להוסיף בעצם בעיה נוספת וכזו שבתוך העולם ולא מחוצה לו – הרי שגאיה התנהגה די בטיפשות במהלך הבריחה הזו, מה שעשוי לרמוז שזה מבויים איכשהו. לכאורה, טוויסט של סדרת ריגול על מוות מבויים יותר סביר מסדרה של מארוול שהחליטה להרוג שתי דמויות משמעותיות תוך שלושה פרקים, אבל מותר לקוות.
וזהו, לסיים את הפרק בכזו סצנה בהחלט היה דבר – רגע מהההה? יש עוד סצנה? למה לעזאזל הפרק לא לקח את השוט המצוין הזה כשוט הסיום שלו? כן, זה חביב לגלות שלאשתו של פיורי אכן יש אינטרסים משלה, אבל אחרי מוות כזה – גם אם הוא לכאורה – אתה לא משעמם את הצופים עם סצנה חידתית שאי אפשר להבין ממנה כלום. אתם רוצים ממש לרמוז לנו שהסצנה של המוות לא משמעותית כמו שהיא יכולה להיות? בוזזזז.
הערות:
– הבימוי בסדרה ממשיך להיות סתמי. ההברקות מועטות מדי, ברוב הזמן הוא לא מתעלה מעבר ל"יעיל", וברגעים הרעים הוא פשוט מאבד פוקוס בצורה לא טובה. השיא השלילי של השבוע: תנועת מצלמה חובבנית להחריד על מכונית שחולפת בכביש מהיר.
– עוד קצרים על מקורות הסופר-סקרול בסדרה: הDNA (או ווטאבר) של קול אובסידיאן הגיע מהיד שכרת לו וונג בתחילת "מלחמת האינסוף". ענפים מגרוט גם נותרו על אדמת ווקאנדה בסרט הזה. גם מפלצת הכפור נראתה בסצנת הקרדיטים של "תור: העולם האפל" משוטטת בכדור הארץ. הייתי ציני לגבי זה מקודם, אבל סגירת הנקודות הקטנות האלה של מארוול תכל'ס מוצלחת.
– אין לי עוד הערות, אבל במקום זה אני מנסה לפתח משחק: לא רק טוני סטארק, אלא איך כל אחד מהנוקמים היה מגיב לפיורי אם היה שומע שהוא משתמש בסקרולים. אעדכן.
פרק 4: נאהב
אוקיי, אז גאיה לא מתה – ובאמת ההתנהגות הטיפשית שלה לא היתה כזו טיפשית, כעת כשהיא מוגנת על ידי כוח האקסטרמיס. אני מודה שלא כעסתי מדי על הטריק הזול הזה; גם כי לא מרחו אותנו בכלל, וגם כי בהמשך הפרק – טוב, אגיע לזה.
ה"חשיפה" של רודי כסקרול – יפה לאלו שזיהו את הקול שלו בטלפון בסצנה האחרונה של הפרק הקודם – היתה צפויה מקילומטרים, ואולי לכן גם הפרק לא עשה מזה דרמה גדולה. מה שכן, כל התהליך מול אשתו של פיורי הותיר אותי קצת מבולבל. המפגש בפריז עם השיר של ריימונד קארבר היה נחמד, אבל "סגירת המעגל" המעושה בסצנה שלהם בבית כשדי ברור שהם לא יהרגו אחד את השני הרגישה כמו כתיבה מאולצת מדי. בעודי צופה מבולבל בחילופי הדברים הלא ברורים שם, זה בעיקר הרגיש לי כמו נסיגה לטריטוריה של שני הפרקים הראשונים שם לא הבנתי מה פיורי עושה בעצם.
מכל מקום, לאחר מכן פיורי מפיל בפח את רודי המזוייף ומשתיל לו מכשיר מעקב בשתיה (זאת היתה סצנה נהדרת), כדי לדעת איפה נשיא ארה"ב הולך לנחות ואיפה גראביק ינסה להרוג אותו ולהפליל את הרוסים כדי לפתוח מלחמת עולם. זאת סצנת האקשן המשמעותית הראשונה בסדרה והיא לא רעה במיוחד, אבל כן יכלה להיות מבויימת יותר טוב.
ניתן כנראה להסיק מכל זה שנשיא ארה"ב אינו סקרול ופיורי מצליח להציל אותו עם עזרה מטאלוס, שהופך להיות טאלוס עליו השלום. כן, לזה התכוונתי קודם: אני סולח לסדרה על הרמאות של הפרק הקודם אם הפעם המוות באמת משמעותי, שריר וקיים. זה נחמד גם שהציפיות התהפכו ככה בקטנה: מוות של גאיה היה אמור להשפיע על טאלוס ובאמת מה שקרה הוא ההיפך. יהיה מעניין מאוד לראות איך זה ישפיע על גאיה, בוודאי לאור המפגש הטעון שלהם בתחילת הפרק שבו טאלוס הודה שאין לו למעשה תוכנית קונקרטית עבור הסקרולים.
כל זה גם גיבש את המוטיבציה של פיורי בחזרה: אם הקטע עם פרסיליה אשתו היה מרושל והזיע ממאמץ, הפעם זה חידד את הרצון שלו לנקמה באותו בן זונה שרצח את הסוכנת הנאמנה לו ביותר וכעת את חברו הטוב ואולי היחיד. המבט של סמואל ג'קסון כשהוא קלט מי ה"לוחם" שתומך בטאלוס הפצוע היה מצמרר. והפעם הפרק ידע בדיוק איפה לחתוך כדי להותיר אותנו עם מקסימום אפקט.
שני פרקים לסיום והסדרה לא עושה רושם של התפרסות גדולה יותר אלא נהפוך הוא, מדגישה עוד ועוד כמה הסיפור פה הוא של ניק פיורי ופחות של הסקרולים. ואני לא יודע כמה הסיפור הזה טוב. הטקסט שהושם בפיה של פרסיליה מנסה ממש בכוח לשכנע אותנו – שוב – כמה פיורי שבור ולא מה שהיה פעם, אבל זה לא בדיוק עובד. המוטיבציה הברורה היחידה היא הנקמה, שזה נחמד ואפקטיבי אבל לא עמוק במיוחד – וזה בטח מציק כשהסדרה בבירור רוצה להיות יותר מזה; ודווקא הסיפור של הסקרולים לא מפותח מספיק בינתיים כי הסדרה מתמקדת, כאמור, במאבק האישי של פיורי. אז אני סקרן לאן זה יילך, סמואל ג'קסון מהנה כתמיד, אבל לשני הפרקים האחרונים יש עבודה קשה לעשות.
הערות:
– פרק בלי אוליביה קולמן. זה הורגש.
– השימוש ב"ענפים" של גרוט היה ברוטאלי למדי, אולי הרגע המורגש ביותר בכל סצנת האקשן הזו. משהו שהסדרה כן עושה טוב זה להרגיש מחוספסת, ושימוש אכזרי כזה במה שהיה מאפיין קומי מובהק בסרטים קומיים במובהק זה רעיון חכם.
פרק 5: קציר
טוב, יש מצב שמהפרק הזה הכי נהניתי עד עכשיו. לא כי הוא היה הכי טוב, אלא כי הסדרה, פרק אחד לפני הפינאלה, התגבשה מספיק כדי להפסיק לבלבל אותי כל הזמן וההתקדמות סוף סוף נראית עקבית וממוקדת, גם אם חלקים בסיפור נשארים חלשים – כמו, למשל, סצנת הפתיחה. לא זאת שבה פיורי הנואש מנסה לשכנע את נשיא ארה"ב שלא להקשיב לקולונל רודס, אלא זאת שמניחה את הזרעים בבסיס של הסקרולס ל"מרד" נגד גראביק.
זה פשוט בא משומקום. אבל ממש משומקום. היחידה עם מוטיבציה ברורה נגד גראביק היא גאיה שבכלל לא נמצאת באזור; מדוע הסגן של גראביק מתהפך עליו ככה? כלומר, כן, יש מריבה קצרה ביניהם שמטרימה את הגילויים בהמשך הפרק, אבל זה לא היה אמין מספיק כמניע לכזו פניית 180 מעלות. וכל החבורה הנוספת שניסתה להשתלט עליו בהמשך הפרק – זה הפייאוף שיש לכם לדמות השולית שאיתה פתחנו את הסדרה, סקרול חסר חשיבות שכעת מת בגלל צעד מטופש?
התוכנית הספציפית של גראביק דווקא בסדר, האמת; הוא לא הצליח להרוג את הנשיא (ברור שרודי יכול לעשות את זה אבל הקטע הוא להאשים את הרוסים), אז הוא ממנף את הכישלון להימור יותר גדול. זה לא רע, אבל למה דווקא זה מצית מרד חסר פואנטה? לא יודע. הרי הוא לא סיפר להם שחלק מהתוכנית כוללת הפצצה של הבסיס בו הם נמצאים.
פיורי מתעמת עם רודי בבית החולים, וספציפית בסצנה הזו לא ברור מה בדיוק הוא חשב לעצמו כשעשה זאת. גם לא ברורה התגובה של רודי המזוייף – הוא מפיץ את התיעוד של פיורי כביכול הורג את מריה היל בכל מקרה, אז למה זה משכנע את פיורי לא לירות בו? ואם לא תכננת מראש לירות בכלל, אולי כי אתה חושש שגם צוות האבטחה שלו הם סקרולים ולא יעברו לצידך כשיראו שמי שהרגת הוא לא קולונל רודס, אז למה בכלל להישאר בבית החולים אם אין לך שום דבר לעשות?
סוניה, לעומת זאת, יודעת בדיוק מה היא עושה ולא מהססת לירות בסקרול שהסתנן לראשות שירותי הביון הבריטיים, כי צוות האבטחה שלו עובר לצידה ברגע שהם רואים שהוא סקרול. מדהים כמה אוליביה קולמן מקפיצה למעלה את החוויה בכל פרק שהיא נמצאת בו. גם הסצנות הנוספות שלה בהמשך עם צמד המדענים מפתחי המכונה היו נהדרות.
במפגש של פיורי וגאיה התוכנית של גראביק מתחילה סוף סוף להתבהר ונחשפת במלואה בסצנה הסוגרת של הפרק: הוא לא מסתפק בכוחות שהשיג עד עכשיו, אלא רוצה את הכוחות של הנוקמים. מתברר שהDNA שלהם מספיק כדי להעתיק את הכוחות שלהם? זה הכל? ממש מוזר. אבל חוץ מהעניין הספציפי הזה, הטוויסט שפיורי באמצעות גראביק היה זה שאסף מלכתחילה את כל השרידים הללו היה פשוט אחלה והבהיר בדיעבד את המוטיבציה הלא ברורה של פיורי עליה התלוננתי פה מתחילת הסדרה. זה מה שאני רוצה מסדרה על פיורי מרגל העל.
הפרק, בסופו של דבר, בונה לקראת העימות הסופי בין פיורי לגראביק. הגילויים שבו היו מספקים, ודווקא עכשיו אני כן בטוח שלפיורי יש איזה קלף בשרוול, למרות התמיהה של סוניה. הסדרה יכולה היתה להיות טובה יותר, אבל פרק הסיום מתחיל מנקודה שבהחלט יכולה לעבוד היטב ולתת פינאלה מספקת.
הערות:
* הסדרה, בפעם הראשונה בתולדות היקום הקולנועי, מתיימרת לטפל ברצינות בשאלת "איפה הנוקמים לעזאזל", בלי לזרוק משהו כמו "זה מסוכן" או "הם לא זמינים בטלפון". חבל רק שגם זה, בסופו של דבר, טיפול מחופף לחלוטין: פיורי עונה מה שעונה, אבל בחיי שזה לא מסביר כלום.
* הכימיה בין קולמן לג'קסון, כצפוי, כיפית להדהים וכוללת גם את המשפט המצחיק ביותר בסדרה עד כה (סוניה מופתעת שרודי הוא סקרול, ואחרי שפיורי עוקץ אותה על כך היא מגיבה "נו, מי לא סקרול בימינו").
* אם אינני טועה, זאת הפעם הראשונה ביקום שמוזכר הגזע של גרוט (פלורה קולוסס).
* לא התייחסתי למפגש של גאיה ופרסיליה כי הוא לא היה משהו. הפרידה מטאלוס לא הצליחה לרגש, האקשן היה צפוי ולא משהו ובכלל קו העלילה של פיורי נשוי ומאוהב לא עבד ולו לרגע. כמו שכתבתי, הפרק היה מוצלח כי סוף סוף היה קטעים של פיורי המרגל והסודות; זה מה שאנחנו צריכים ממנו ולא רומנטיקה בשקל וחצי.
* קיטרתי כבר על הפתיח, ואני אכן מדלג עליו כמו שהבטחתי לפני שבועיים, אבל תפסתי פתאום שזאת הסדרה הראשונה של מארוול שמכבדת אותנו בכותרות פתיחה מהסוג הארוך לאורך כל הסדרה. דווקא כשהפתיח כל כך מזעזע. מה נסגר.
פרק 6: בית
אז… זה נגמר, אני מניח.
לא היה לי חשק לכתוב על הפרק הזה, אני מודה. בסוף זה מרגיש כל כך… סתמי. הפרק האחרון של הסדרה הזו רחוק מלהיות הפרק האחרון הגרוע של סדרות מארוול, ומכמה בחינות הוא אולי דווקא ההיפך. אבל משהו כבה, נראה לי. משהו באכפתיות כלפי העולם.
זה לא סוד שאני מעריץ מארוול כבד, ומשהו בי מתקומם מהמחשבה על הודאה שאני מצטרף לירידה ההמונית מהרכבת. ואני גם לא יודע אם זה בהכרח נכון – לשני התוצרים הבאים של מארוול (עונה 2 של "לוקי" ו"המארוולס") אני עדיין מאוד מחכה. אבל בסופו של דבר ישבתי מול הפרק האחרון ולא הרגשתי כמעט את התחושות שהיו לי באירועי הסיום הגדולים של מארוול בעבר, וזאת פשוט עובדה.
מרגיש לי גם שניסיון לברר באמת מדוע ייגע בנקודות שנטחנו כבר לעייפה בנוגע ליקום הזה, נקודות שגם אני מתקשה לגביהן, בטח מאז הפלופ של "קוונטומאניה". אבל הקטע שהפרק הזה לכאורה כן עשה את הדברים לפי הספר: קרו דברים, הסיפור גם נסגר אבל גם שינה את הסטטוס קוו, היה קרב מספק שכלל ריצוי מעריצים – לכאורה אמור להיות יותר מסבבה. אז למה דווקא עכשיו העייפות הזו? למה זה לא מלהיב? למה מול קרב שעל הנייר הוא ממש מגניב הנהנתי בראשי והפטרתי "אוקיי"?
אולי כי משהו בצורה שבה הסדרה סיפרה את הסיפור שמר אותו על "אש קטנה" מלכתחילה, מה שלא איפשר לפתח מצע פורה דיו של התלהבות לרגעי "הו פאק י-ה". בסוף הפרק הראשון, למשל, עם המוות של הסוכנת היל, רציתי קתרזיס של נקמה. לא קיבלתי. פוטנציאל מבוזבז, בסופו של דבר, כי אם כבר לתת מוטיבציה לפיורי – למה לעשות את זה בדרך המתבקשת אם אפשר לכתוב לו מערכת יחסים משעממת רצח עם דמות שלא אכפת לנו ממנה אפילו קצת. גם המוות של טאלוס שהרגיש בעל משקל לפני שני פרקים בלבד כמעט ולא בא לידי ביטוי בהתנהגות של פיורי.
כל האיפוק הזה בבימוי ובכתיבה לא משתלם מבחינה נוספת: סצנות טובות נפגעו ממנו. הדיאלוג בין לא-פיורי לגראביק, למשל, שהיה נהדר בפני עצמו, אבל לא הצליח להמריא ונשכח דקה אחרי שהסתיים.
גם הקרב הגדול בין גראביק לגאיה נמשך כלפי מטה. אעיר כאן שאין לי מושג על מה מתלוננים בנוגע לאפקטים בקרב הזה – הם היו בסדר גמור לדעתי. הבעיה היא, שוב, האיפוק: זה לא מלהיב מספיק. העריכה הצולבת לסצנה המוזרה בבית החולים (רודס המתחזה בבירור משיג אקדח לפני פיורי ועדיין לא מספיק לירות, משום מה) בוודאי לא עזרה.
ואפשר גם להתקטנן, למרות שזה לא חדש: התוכנית שגאיה תשחק את פיורי לא רעה בכלל, האמת, כי גראביק הרי סבור שהיא מתה. ולנחש מראש שגראביק יפעיל את המכונה כשגאיה-פיורי עדיין בתוכה – זה גם סביר להניח, אם ההטעיה עובדת. אבל למה גאיה ניצחה את גראביק שבעליל מנוסה ממנה בהרבה בשימוש בכוחות הללו? ציפיתי לפתרון יותר אלגנטי מ"היא כועסת יותר כי הוא הרג את ההורים שלה".
והאם, למען השם, מישהו במארוול חשב עד הסוף על כך שיש כעת ביקום דמות שחזקה בפער עצום מכל הנוקמים גם יחד, כולל כולם כולם כולם??? מתחילת הפייז הרביעי אתם רק מעלים את ההימור עוד ועוד ועוד. אולי תפסיקו כבר להתפרס ותתחילו להתכנס כדי שנבין לאן הולך לפחות חוט עלילה אחד?
ולאן זה באמת הולך, לפחות מבחינת הסדרה? קשה לדעת, אם כי יש כמה רמזים וכמה ידיעות חיצוניות שעוזרות לנחש. פיורי אומר לנשיא ש"אתה תהיה נשיא של כהונה אחת", ואנחנו כבר יודעים שהגנרל רוס יהיה נשיא ארה"ב בסרטים "ת'אנדרבולטס" ו"קפטן אמריקה 4" שאמורים להגיע בשנה הבאה. אבל מבחינת השאלה האם זה שכל העולם יודעים שיש בקרבם חייזרים משני צורה יהיה בעל משמעות או ששוב זה יאופסן בבוידעם עד פלישה סודית 2 או משהו כזה – אין לדעת. לזכות הסדרה: המונטאז' הקצר שהציג את מעשי ההרג בעקבות נאום הנשיא היה ברוטלי ויעיל, כמעט מצמרר.
ומה יהיה עם גאיה, אותה הדמות החזקה בצורה לא הגיונית? גיוסה על ידי סוניה של אוליביה קולמן היה מהנה – כמו כל הסצנות עם קולמן בסדרה – אבל גם כאן, לא ברור לאן זה בדיוק הולך. גם הסצנה החותמת שלהן מסתכלות על דמויות שנמצאות בשליטה מוחית של הסקרול היתה חידתית לחלוטין: מי אלו? למה גאיה נראית מופתעת כל כך? מה בדיוק הקטע?
ואם חלילה היו בפרק רגעים טובים ומהלכים שנסגרו בצורה סבירה, חייבים היו לסיים אותו – ואת הסדרה – שוב עם מערכת היחסים של פיורי. למה להוציא את הצופים עם טעם טוב וציפיה לעוד אחרי המונטאז' המדובר, אם אפשר לתת לסמואל ג'קסון לנשק ראש גומי ירוק. אה, וגם להצניח פתאום דאוס אקס מכינה על שיחות שלום בין הקרי לבין הסקרולים??? מאיפה זה הגיע, אני רוצה לדעת.
וזהו, אין לי הערות מיוחדות. ביי "פלישה סודית". אני בספק אם היית זוכה למתגלגלת אם מראש היינו יודעים כמה למל"מ תהיי, אבל בסדר, שיהיה. תמיד אפשר להאשים את הסקרול שהתחיל את הכל.
מי שקיבל את ההחלטה לתת ל-AI להנפיש את הפתיח
אני מאחל לו מכל הלב שיפוטר בהקדם מעבודתו ולא יצליח למצוא עוד אף מקום עבודה כל ימיו חייו.
אנשים רעים ומגעילים שהורסים את האומנות ופוגעים באומנים רק כדי להחליף אותם ברובוטים ולחסוך כסף.
אין לי שום דבר טוב לאחל לאנשים שכאלה.
ואגב, אם אתם חושבים שהאיחול שלי אליו הוא קיצוני מדי
אז זה בדיוק מה שהוא ודומיו מתחילים לעשות לאומנים.
אוי לאנושות אם נגיע לעולם שבו אומנים מתקשים למצוא מקומות שיעסיקו אותם, מאחר והמחשבים עושים את אותה העבודה רק בחינם.
אם אתה נכנס לדיון העצום הזה,
אז להחליף עובדים בai שיכול לבצע אותה עבודה בחינם זה לא דבר מופרך ואף מעשה רציונלי .העניין הוא שai יודע לחקות תבניוח ולא ממש ליצור. אולי תפקידם של האומנים זה להוכיח כמה הפ בלתי ניתנים להחלפה. מובן שai יחליפם אם ימשיכו להנפיק סרטי גיבורי על נוסחתיים וסדרות רצח נטפליקסיות טראשיות. אבל יוצרים כמו אמסטרונג והיידר מבטאים את קולם הייחודי באופן כה צלול ויצירתי ברמה שבא לי לצעוק ״רבותיי, אותם ai לא יכולים להחליף״.
ואם סדרות מארוול ימשיכו להיות כתובים בצורה עצלנית ועל אוטומט כמו הסדרה הנוכחית חדוגמה, אין לי בעיה שai יחליף אותם.
התגובה התמקדה בתסריטאים אבל רלוונטית לכל תחום
ואכן לדעתי כל מחלקה סיפקה את העבודה הגנרית והמשעממת ביותר שיכלה (מוסקבה נראית בדיוק כמו מה שai היה מדמיין אותה לדוגמה).
חד משמעית.
אני מת על זה שנותנים לנו תירוצים ״אמנותיים״, גם פה וגם בפלאש.
אבל בשני המקרים זה פשוט נראה רע, מזלזל וזול. טרנד מאוס ואנטי קולנועי.
אבל לפחות היה יפה לדעתי , לא ידעתי על זה שזה בai כמובן
(ל"ת)
וזאת בדיוק הבעייה
ככל שזה מצליח להיראות טוב יותר, כך אנחנו מתקרבים לחורבן האומנות ולהגעה לעידן הדיסוטופי שבו כבר אין אומנים אנושיים וכל האומנות מיוצרת ע״י בינה מלאכותית.
כן ): ואין דרך לעצור את זה רק אם זה יהיה גרוע , הכסף מדבר
רק מי שיותר טוב מהם ישרוד (כמו למשל ווס אנדרסון או סרקוסזי )
או שהציבור יעצור את זה באמצעות חרמות
הציבור יכול להחליט שהוא מחרים תכנים שמשתמשים ב-AI כתחליף לאומנים אנושיים, ואז, כמו שאמרת, הכסף ידבר והם יצטרכו להפסיק את זה.
אני לא חושב שהציבור יעשה את זה, אני לא מאמין שאת הטכנולוגיה יש לעצור
כמו שהחליפו את הציוור הידני באנמיצה לcgi כמו שיש אפקטים מיחשובים לעומת אפקטים ידניים
אז גם פה אם זה יותר טוב זה יחליף את אותם אנשים
כמו שפעם תפרו את הבגדים או עשו את הנעליים אצל מישהו והיום זו תעשייה
או צלם רחוב ואפשר להמשיך כמובן
זה לא אומר שלא יהיו אנשים טובים שיעשו דברים אחרים כמו תמיד ככה טכנולוגיה עובדת
אז בינתיים חלק ילכו ואישית אני לא רוצה שזה יקרה אבל זה כנראה יקרה אבל זה לא אומר שלאותם אנשים ״שהיו אמורים להיות אנשי אפקטים ממחושבים״ יהיו משהו אחר
התנגדות מלאכותית לקדמה היא פשוט בורות
אף אחד לא יפסיק להשתמש בai כי זה לא אתי או לא אומנותי, הטיעונים שלך יפים, אבל לצערי וצערך חסרי תוחלת במציאות.
וגם קצת צביעות, כאזרחי העולם שכבר כיום נהנים להם מטכנולוגיות שהותירו המוני בני אדם לעבודה
(ל"ת)
קדמה טכנולוגית תביא לאוטופיה אמנותית
יש אין ספור רעיונות מבריקים במוחות כישרוניים חסרי גישה והזדמנות.
בזכות הטכנולוגיה הזאת, אנחנו על סף פריצת סכר של יצירתיות בלתי נדלית לטובת כולנו.
ממש לא.
יש כבר המון תהליכי אוטומציה שהגישו לנו בתור משהו שישחרר אותנו ויגרום לעבודה שלנו להיות קלה יותר. מה שלא קרה.
שלא נדבר על זה שאוטופיות הן אנטי כלכליות, ולבעלי הממון יש אפס אינטרס שלנו יהיה טוב.
האינטרס שלהם הוא למנוע תחרות
והטכנולוגיה הזאת תגדיר מחדש את המונח "תחרות".
היא תחסוך הון לאולפנים, ואז תהפוך מחשבים ביתיים לאולפנים.
היא תשים סוף לחשש מסיכון ולאילוץ להשיג מימון מבעלי הון.
ושוב - לא.
מה שאת אומרת זה שבעלי הכוח שמכתיבים סדר עולמי (והם אלה שדוחפים ל-AI) יהפכו אותנו ליוצרים וזה אולי נכון.
אבל יצירות שפלוני אלמוני יעשה בבית ב-AI לא יראו תפוצה רחבה. גם היום בן אדם יכול לכתוב ספר, לצלם סרט אמיתי באייפון, ליצור קומיקס, לצייר? לעשות מוזיקה.
אבל רוב האנשים שחוקים ובמקרה הטוב כותבים למגירה.
איך אני יודע שמהפכת ה-AI לא תציל אותנו? כי מי שדוחף אותה זה אנשים שרוצים ברעתנו, כי הנחיתות שלנו משמרת את העליונות שלהם. אין להם שום רצון ליצור פרעות בשוק.
ואם מחכה לנו אוטופיה, זאת תהיה האוטופיה של וול-אי. במקרה הטוב.
קונספירטיבי משהו
ותאנוסי משהו (משחק סכום אפס).
חברות מפתחות טכנולוגיה כדי להרוויח עכשיו לפני שאחרות יפתחו לפניהן.
המניע שלהן הוא טובתן, לא רעתנו, והתוצאה תהיה טובתנו.
חכו ותראו, העתיד הקרוב מדהים.
“הנחיתות שלנו משמרת את העליונות שלהם״ הוא משפט שנשמע טוב אבל לכ מחזיק מים, בטח כמסתכלים על מהפכות טכנולוגיות שהחברה עברה במהלך ההיסטוריה.
(ל"ת)
כשמדברים על AI חשוב להבדיל בין בשורת המדע ליישום שלה.
הרי AI זה לא חדש, ולא באמת קשור לכאן.
אין AI באמנות יותר מדי, יש machine learning ומי שדוחף ליישם את זה זה הצוקרברגים של העולם.
אם אתה חושב שזה סוג האנשים שיעשו את החיים שלנו לטובים יותר – שיהיה לבריאות.
האנשים האלה
האנשים שדוחפים את השימוש זה לא הצוקנברגים למינהם ( מניח שהתכוונת לעשירי העולם? ) אלה זה שינוי שמגיע מהציבור הרחב. הציבור מעודד יוזמות כאלה, אפשר לראות את כמות הפרוייקטים בקוד פתוח שנוגעים בזה וכמה רוב הציבור ( שלא מפחד מקדמה וטכנולוגיה) בעד, ואילו דווקא עשירי העולם שיותר שמרנים נגד. הם עושים פעולות לקידום רק כי זה טובת האינטרס שלהם להיות הראשונים שמצליחים אבל הם לא היו רוצים לשנות את הסטטוס קוו וזה חלק ממה שהטכנולוגיה מאפשרת.
בורות טכנולוגית וקונספירציות לא יקדמו אומנות.
השורה האחרונה שלך מדויקת
האנושות פתחת בינה מלאכותית שתוכל לעשות יותר ויותר דברים בעצמה, על מנת להביא למצב שבו האדם תלוי לחלוטין בטכנולוגיה ולא יודע לעשות כלום בעצמו, כי כל דבר ניתן לבקש מהמחשב שיעשה את זה בשבילו.
וול אי הראה בצורה מאוד יפה איך האנושות תתנוון כשהיא תתן למחשבים להחליף אותה בכל דבר שרק אפשר.
מה שהזוי הוא שדיסני הם האולפן שעומד מאחורי וול אי.
ראינו מה קרה לסצנת המוזיקה של מייספייס, סצנת ההיפ-הופ בסאונד-קלאוד ואפילו ליוטיוברים
כל מה שמתחיל בקטן ועצמאי נבלע בסופו של דבר ע"י התאגידים הגדולים. טיקטוק מדגים את זה באופן הכי טוב, כמעט כל זמר/ת ש"פורצים" שם זה לא משהו מקרי, אלא תוצאה של מערכת יח"צ משומנת היטב של חברות המוזיקה הגדולות.
זו אופציה אחת
אופציה אחרת – קפיטליזם קר ינצח ואולפנים יעדיפו את האופציה הזולה שלא מחייבת תמלוגים ולא מקשה עם ״חזון אומנותי״, ויבחרו ב-AI על פני אמנים בשר ודם בכל הזדמנות שזה יהיה אפשרי, מה שיוביל לפחות ופחות משרות עבור אמנים ולהפיכה של התחום הזה למשהו שבלתי אפשרי להתפרנס ממנו (לא שזה כזה קל כבר היום).
זו לא אופציה אחרת
זה החלק הקטן והמובלט מתוך התמונה הגדולה והמרהיבה.
אם זה חלק מהתמונה, לא בטוחה שהיא יכולה להיחשב למרהיבה בעיני.
(ל"ת)
ככה קדמה נראית
היא הביאה ותביא מהפכות מסוכנות בהרבה, מגילוי האש ועד בינה מלאכותית אמיתית.
חלק מהתמונה הוא כמו חלק מהאמת.
אוטופיה למופת, מה אני אגיד
ה״אוטופיה״ הזאת תגיע למצב שבו כבר לא תהיה תעשיית סרטים וכל אחד יכתוב ל-AI איזה סוג סרט הוא היה רוצה וה-AI פשוט יצור לו את כל הסרט מ-א׳ ועד ת׳ תוך כמה דקות.
ה-AI יוכל לדמות את המציאות, כך שניתן יהיה גם לבקש שהסרט שיפיק יהיה ״מצולם״.
לא יהיה אף אדם אנושי שיעבוד בתחום הקולנוע, הכל יהיה יצירה של בינה מלאכותית על פי הנחיות מותאמות אישית.
לא יהיו כבר ציירים, או פסלים, או מוזיקאים או בני אדם בכל תחום תרבותי או אומנותי אחר, כי כבר לא יצטרכו אותם. הבינה המלאכותית תוכל לצייר כל דבר, להלחין שירים וגם לבצע אותם, לכתוב מערכונים וקטעים קומיים, ולמעשה לשלוט בכל התרבות והאמנות.
ולמה שהאנושות תעצור שם?
במהרה יקלטו ש-AI מקבל החלטות בצורה מחושבת ונבונה הרבה יותר מבני אדם ועל כן הוא מתאים יותר לנהל חברות.
לאט לאט יותר ויותר עבודות אנושיות יוחלפו בבינה מלאכותית שתתגלה כיעילה הרבה יותר.
ולמה שהאנושות תעצור שם?
הרי יש ביקורת מאוד גדולה על הפוליטיקאים ועל כמה שהם מושחתים, כך שהפיתרון יהיה לתכנת AI שיקבל החלטות בניהול המדינה.
כן, אני נשמע מגוחך וזה נראה כמו תרחיש דמיוני לחלוטין, אבל עד לפני מספר שנים זה בדיוק מה שהייתם מגיבים לו הייתי אומר לכם שבינה מלאכותית תוכל ליצור רצף אנימציה לפתיח של סדרה.
האנושות לא עוצרת לחשוב על הדברים הפשוטים ביותר, כי לצערי יש אנשים רבים (כמו אלה שפה באתר) שרואים בדיסוטופיה אוטופיה ולא שמים לב לאיזו מציאות איומה אנחנו מתחילים להכנס.
אני מקווה שרוב העולם רואים את המציאות כמו שאני רואה אותה ושאפשר יהיה לעצור את הטירוף הזה.
מי שרוצה לחיות בעולם שאת האומנות יוצרים רובוטים חסרי לב ונשמה בזמן שבני אדם פשוט נוטשים את האמנות והתרבות כי אי אפשר להתפרנס מזה, אז באמת אין לי מה להגיד לו.
יש פה החרבה טוטאלית של האמנות והתרבות האנושית, שהייתה קיימת מראשית הציוויליזציה ועד ימינו, ואנשים רואים את זה כעתיד מושלם. פשוט מזעזע. אין לי מילים.
נשמע חלומי
יהיה לנו פנאי לעסוק בכל תחביב שנרצה – צפייה בסרטים מותאמים אישית או ציור ופיסול להנאתנו.
שחקנים וצילומים הם החוליות החלשות. אני בהחלט מחכה ל"לייב אקשן" ממוחשב.
עם הסכנות יגיעו גם פתרונות.
אני לא ממש מבינה
את האוטופיה החלומית המרהיבה שאת מתארת פה.
״יהי לנו פנאי לעסוק בכל תחביב שנרצה״? למה? האם לא נצטרך לעבוד יותר? כי מה שמדובר עליו פה הוא שה-AI יחליף אנשים שעובדים בתחומים מסוימים, לא נראה לי שזה אומר שהאנושות תחדל לעבוד, או שמאיזשהי סיבה יהיה לנו יותר זמן פנוי. זה שאנשים לא יוכלו להשיג יותר עבודה בשום תחום יצירתי, וכנראה גם לא בדי הרבה תחומים אחרים שבהם AI יוכל להחליף אותנו. לא אומר שיהיה לנו יותר פנאי.
אנשים שאוהבים ליצור ויכולים להתפרנס מזה, לא יוכלו להתפרנס מזה יותר. מי שאוהב ליצור ולא מתפרנס מזה, יכול ליצור להנאתו בזמנו הפנוי כבר היום. כל מה שישתנה זה שיהיו לו יותר כלים זמינים.
לאמירה ״שחקנים וצילומים הם החוליות החלשות״ אני לא בטוחה אפילו איך להגיב, כי היי, במשפט אחד זרקת את כל היצירה הקולנועית והטלוויזיונית לפח הזבל של ההיסטוריה והחלפת אותה במשהו חסר כל נשמה. אם זה מבחינתך החזון האוטופי והחלום, החלפת יצירתיות אנושית בפלט ממוחשב שנתפר לפי בקשתך, אז הפער בתפיסה שלנו פשוט גדול מדי. מה שנשמע לך כמו חלום אוטופי נשמע לי כמו סיוט דיסטופי.
"נשמה" זה רעיון מעורפל
שאפשר יהיה לייחס גם ל-AI כשהיא תהיה באמת תבונית ויצירתית.
כרגע זאת רק למידה. ממחזרת, לא מקורית, כמו… רוב היוצרים.
"אל תעש מכונה בצלם בינת אדם"
(ל"ת)
וכן, יהיה לנו שפע פנאי
מותרות נעשות נגישות, נחלת העשירים הופכת לנחלת הכלל, תוחלת החיים נוסקת… כל זה הולך יד ביד עם הקדמה.
ושוב, שפע פנאי סותר את כוחות השוק.
למה שהאנשים שרוצים שאנחנו נבזבז כסף ידחפו למהפכה שתהפוך אותנו לאנשים שבקושי עובדים?
מאיפה יבוא הכסף? איך השוק הזה יראה? האם העתיד של וול-אי הוא באמת האנדגיים?
מי אמר שבעתיד המשמעות שכל מונחים כמו כסף, שוק ועובדים תישאר זהה?
המשמעות השתנתה במהלך ההיסטוריה ובטח שהיא עתידה להשתנות.
המשמעות משתנה, תפקיד בעלי ההון לא ממש.
העתיד הוא בתאגידים, הם דוחפים לשימוש ב-AI כדי לחסוך עלויות ולפטר אנשים.
ממה אנשים יתפרנסו, מאיפה התאגידים ישאבו משאבים ואיך הם ימכרו לנו מוצרים, ואיזה מוצרים אלה יהיו?
ושוב, לדעתי זה קריטי להבנה – ה-AI לא יצא מהעם, התשוקה הזאת יצאה מלמעלה, מהתאגידים שהחליטו שעכשיו עושים את זה ויהי מה. איך הם יעניקו לנו חופש אינסופי ויחד עם זאת ימשיכו להתקיים?
אתה ראית איך הם מתנהגים לבני אדם? כמה מיסים הם משלמים?
אולי אפשר שנדבר על הסדרה אי אפשר להיכנס לדף
שכל הזמן אתם מדברים על זה ואני רואה שיש הודעות חדשות וזה רק על ai
הבנו אתה נגד השני בעד
ואת העתיד אין לדעת
בכל מקרה ההסתכלות שלכם מאןד שונה על העבר מלכתחילה
מה יש לדבר על הסדרה? שתצדיק דיבור ונדבר עליה.
ואיזה כיף שמישהו באמצע דיון אומר אתה בעד אתה נגד וביי. מאד ניואנסי מצדך.
לדעתך הסדרה לא מצדיקה דיבור וזה בסדר
אבל בטוח הדיבור על ai לא בדיוק קשור לסדרה למעט הפתיח שלה
לא בטוח שהבנתי מה הבעיה ״אתה נגד אתה בעד ״ זה היה כדי לא להיכנס לזה ואני לא רוצה להגיד את דעתי , למה אתה חושב שזה שהתכוונתי שמישהו ממכם לא בסדר בשיחה?
לדעתי כולכם סבבה , פשוט אני חושב שזה גלש יותר מידי וזה מפריע לעמוד
גם שיחה על מניות מפריעה לעמוד.
ציינתי את הנגד בעד כי זו דרך מטופשת ומגוחכת למצמם דיון מורכב. ולמה בעצם? התבקשת לסכם ולהוציא דוח?
(ולא רק לדעתי הסדרה לא שווה דיבור, עובדה שאין עליה דיבןר. מבטיח לך שלא השתקתי אף גולש)
אתה מידה שהמונחים ישתמשו אבל חושב עליהם עדיין באותם משקפיים
המודל העכשווי של פרנסה, שוק עבודה ומשרות עלול להשתנות לטובה ולרע ה . כלומר הוא בטוח ישתנה עד לרמה שחלק מהעובדות המוצקות שהחיים דלנו מתנהלים סביבן כב רלא יהיו רלוונטיות.
אבל זה באמת כבר דיון עצום. הדיון הקטן שבאמת רציתי לעסוק פה זה ai באומנות. וכיום על פי הטכנולוגיה הקימת ai יודע לחקות באופן מוצלח ופחות מוצלח תבניות שבני אדם בעצם מחקים. ואני אומר , אם גם ככה רוב סדרות מארוול מרגישות כאילו מכתבו על ידי ai לא אכפת לי שai יחליף את הכותבים כי מצידי הפםלא ממש עושים את עבודתם. אני מאד אשמח אם המהלך יעניק עוד כוח לכותבים המקוריים באמת כמו גסי אמסטרונג לדוגמה.
אגב אם באמת הייתם נשארים באומנות או האם זה יזיק או יעזור לסדרה אני לא הייתי אומר כלום הגלישה לחיים הפריעה לי
לדעתי זה מפריע לעמוד
עכשין שלא תחשוב שאני חושב שאם אני אומר משהו אז כולם ״אההה אבי אמר להפסיק ברור שנפסיק״
תעשו מה שאתם רוצים במסגרת חוקי המקום, אני לא בעל השפעה כאן
אבל נראה לי שמותר לי להגיד שזה מפריע לי
בדיוק בתגובה הזו חזרתי בכוונה לאומנות. אם אתה מגיב על תגובות לפחות ראוי שתקרא אותן
(ל"ת)
הגבתי את תגובתי בדיוק בגלל התגובה הזו שלך
אתה כל כך כועס אז אתה לא מבין את זה כנראה
התכוונתי בפירוש להגיד שאם הייתם ממשיכים כמו שאתה עשית הרגע לא היה אכפת לי משאר
צמצום הדיון מהבחינה שלי הגיע רק כי אני לא רוצה להתערב מבחינת דעתי על הנושא אלא על זה שאני אישית לא אוהב את הגלישה
כמו שאמרתי אני לא מחליט פה על כלום אבל כמו שלך ולאחרים מותר לעשות דיון על כך לי מותר להגיד שזה מפריע
עכשיו שני דברים בנוסף שאני באמת לא מבין בתגובתך-
למה אני מגיב? התבקשתי להוציא דוח? לא אני הסברתי בדיוק למה אני מגיב , מה הקשר ?
שתיים- הסדרה לא מדוברת אז מה זה משנה?
אם לא מדברים על סדרה או סרט אז זה סבבה לדבר על נושאים לא קשורים? לא ברור לי את ההקשר ?
אולי כבר נעשה רשימה עם סרטים לא מדוברים בעין הדג ונדבר בהם על דברים אחרים
הסרט אלמנטלי לא מושך תגובות ? סבבה נדבר על הגירה בארצות הברית
מהיר ועצבני? למה אנשים נוסעים במכוניות יוקרה ?
אז מה בגלל שהסדרה לא מדוברת כרגע אפשר פשוט להספים את הדף שלה?
אבהיר את עצמי שוב. אל תסכם/ תפשט/תרדד במילותיך דיון של אנשים אחרים, בטח בלי שהתבקשת לעשות זאת.
זה לא תרבותי, זה מרגיז וזה מגוחך.
תעשה מה שאתה רוצה אני לא מגיב לזה יותר
או לדיונים כאלו בכללי
אני באמת צריך לקבל את מהות האתר
זו בעיה שלי לא שלך ולא של אף אחד אחר פה ואני באמת אנסה יותר לקבל את זה שהאתר הוא הפך ליותר אוף טופיק מהעבר ואם אני לא אוהב את זה אז אני צריך לא להכנס לפה(ושיהיה ברור זה באמת בסדר , אם האתר יותר כזה כיום זו זכותו המלאה אניהלא צריך להלחם בזה)
זה לא קשור למהות האתר. זה קשור לתרבות דיון. אל תסכם לאחרים במילותיך את הדיון שלהם זה נורא מעצבן.
(ל"ת)
בסדר חוץ מיזה שלא עשיתי זאת אבל בסדר
כן הגבתי אתה בעד אתה נגד בלה בלה זו ממש לא מהות התגובה המקורית שלי ואתה סתם נתקע על זה
“לא עשיתי זאת״ ואז מתאר שעשית זאת. וגם זו חוצפה להגיד לי שאני נתקע על משהו.
ככה לא מנהלים שיח. אני מסביר לך נקודה שמפריעה לי ואתה מוזמן להתייחס אליה או להתעלם, אבל לזלזל ברגשות המגיב השני זו האופציה הגרועה ביותר. אני מבין שחשוב לך תרבות שיח ודיון, לפי כל התגובות האלו, אז כדאי ששים לב לצעדיך.
מצורף כאן הסיכום המועיל ומלא הטאקט שלך:
״ הבנו אתה נגד השני בעד
ואת העתיד אין לדעת״
מותר לך, אבל השאלה היא מה מורווח מזה
אנשים מנהלים שיחה מעניינת, קולחת, בלי להדרדר למקומות מסוימים – וכן, קצת אוף טופיקיים.
להגיד "אי אפשר להיכנס לדף ככה" זה נראה לי קצת קיצוני. דיונים על הפרק הראשון התרחשו ברובם בדף הסרט (כי התעכבנו קצת עם הביקורת המתגלגלת), ופה התחיל דיון על משהו שקרה וההשלכות שלו. כשהדיון יתמצה הוא יתמצה, ולא צריך להעיר על כל דיון שלא לרוחך. מותר, אבל פשוט יוצא מזה מעט מאוד.
מה שאתה רוצה אתה יודע שהראייה י שלנו על עולם האוף טופיק שונה
ואתה הבוס אז אני לא אכנס לזה יותר
ורנדל אתה יכול להגיב כמובן אבל אני עוזב את זה אז אולי זה יהיה לך מיותר
אני לא רנדל
אז אני אגיב למרות שזה אולי מיותר.
מה שמפריע לי, מעבר לטון המצמצם והמזלזל כלפיי דיון שהתפתח פה (״הבנו אתה נגד השני בעד״ ו-״להספים את הדף״), זה המחשבה שבגלל שדיון לא מעניין אותך אישית, יש לך זכות לסגור אותו. וכן, ברור, אין לך שאלטר לעצירת דיונים ואתה רק הבעת את דעתך. אבל יש חוסר שיווי משקל בין השתתפות בדיון וביקורת מבחוץ עליו – נדרשת הרבה יותר השקעה בשביל לתרום לדיון מאשר לבוא מבחוץ ולומר ״די כבר, הבנו, נמאס לי מהדיון שלכם״. זו התנהלות לא נעימה ולא מכבדת.
לא מעניין אותך? תתעלם. תשתתף בדיונים שכן מענייינים אותך. המקום הזה מתנהל איך שהוא מתנהל בזכות כבוד הדדי וסבלנות, גם לדברים שפחות מדברים אלייך אישית. סתם חבל.
אם מדברים על AI שמחליף עבודה, אני אכניס את שני הפרומפטים שלי:
כל טכנולוגיה חדשה מייתרת משרות. השאלה היא אילו משרות חדשות היא מאפשרת.
ואני נותן תמיד את הדוגמה של הסרטון הזה.
מה שמתואר שם הוא חדר מלא במחשבים אנושיים, אנשים שהמשרה שלהם הייתה לחבר טורי מספרים בשביל רואי חשבון.
כל האנשים האלו, חדר מלא, איבדו את העבודה שלהם כשהומצא האקסל (טכנית אבותיו, אבל מספיק קרוב), וכל החישובים האלו בוצעו בקלות ובמהירות על ידי רואה החשבון.
האם אנחנו חיים בעולם שבו לשכות האבטלה מלאות במחשבים אנושיים חסרי עבודה? לא. כי התפתחו הרבה משרות אחרות שאנשים יכולים לבצע.
ופה לדעתי קריטי לחשוב על ההבדל
בין עבודות משמימות ושוחקות כמו חיבור טורי מספרים, לבין עבודות שאנשים אוהבים לעשות ומרגישים שמגשימות את החזון היצירתי שלהם. בעיני, זה הבדל מהותי, וחייבים להתעכב עליו.
אני לא חושבת שאף אחד מוחה כשמדובר על אובדן של משרות שמחשב יכול לבצע בקלות ויעילות לעומת מוח אנושי.
אני חושבת שהזעקה קמה כשעוברים לתחומים של אמנות, יצירה, תרבות שאנחנו נוהגים לחשוב עליהם כקרובים יותר לנשמה מחישובים מתמטיים.
משבר זהות אנושית?
תחושת חילול הקודש?
וכאן אנחנו נכנסים לפירוט של - מה AI עושה היום?
בינות ציורים כמו מידג'רני לא יוצרות אומנות. הן יוצרות איורים, על סמך תיאור שמישהו אחר נתן. הן לא יקחו את התפקיד של ציירים אמנים. הן יקחו את התפקיד של מאיירים, שנותנים להם משימה והם מציירים בהתאם (למשל – קריקטוריסטים, מאיירים של טורים בעיתוני סוף שבוע). אנשים עם כשרון ציור שמתפרנסים מציור עבור אחרים, יהפכו להיות ציירים עבור עצמם, או ינצלו את הכשרונות שלהם בתפקידים אחרים.
כן, יש אנשים שהתפרסמו יפה מכשרון האיור שלהם. וכן, הם צריכים כבר עכשיו למצוא כשרונות אחרים שיכניסו להם כסף. אבל מי שיש לו כשרון רק לצייר בהתאם לתיאורים של אנשים אחרים, ימצא את עצמו כמו מי שהמיומנות היחידה שלו הייתה לחבר טורי מספרים ארוכים.
זאת בדיוק הנקודה שלי.
ה-AI יחסל משרות, אבל אנחנו לא נשב בבית וננוח. אנחנו פשוט נעבוד בדברים אחרים.
כבר עכשיו זה ברור שהולך להיות תפקיד חדש בחברות רבות – מנהל AI שהז כמו מנהל תוכן, נגיד.
העולם הזה שבו מחשבים מוציאים אותנו לפנסיה מוקדמת הוא פשוט פנטזיה. אנחנו נמשיך לעבוד קשה ולהישחק.
כבר עכשיו האוטומציה יצרה יותר עבודות משרדיות אבל אנשים שעובדים בעבודה משרדית נוטים לפתח יותר חרדה, דיכאונות, כאבי גב, בעיות לב ומחלות במערכת העצבים.
יהיו משרות חדשות אבל המיומניות הנדרשות יהפכו ליותר ויוץר גבוהות.
האבטלה בהחלט תגדל. מצד שני בשביל אורח חיים סביר כנראה שנצטרך פחות כסף. כל אלו רק השערות אבל בהחלט הולך להיות מורכב. יש מקום להשוות למהפכות בעבר, מצד שני למהפכה זו יש אופי שוני וייחודי וצריך להתחשב גם בכך. לא לכולם תהיה השכלה ומיומנויות כדי להשתלב בשוק העבודה בעולם החדש, אבל השתלבות בשוק העבודה לא תהיה הכרח חיוני כפי שהיא היום.
אני חושב שעכשיו אנחנו מגיעים לאנשהו. כי יש הבדל בין ״הולך להיות מורכב״ לבין הולך להיות אוטופיה.
או שאתה לא טענת את זה בעבר, ואני מתבלבל.
את המילה אוטופיה אונליין העלתה. מצד שני מעולם לא אמרתי דיסטופיה, שנראה שזה מה שרוב המגיבים כאן מכוונים אליו. המציאות היא לא ממש מראה שחורה או שליחות קטלנית. אנחנו שוכחים שעם כל הרעוצ שטכנולוגיה מביאה איתה, כמעט תמיד היא שיפרה את חיינו באופן ניכר ועצום בהרבה. ואוצם אנשים שאוהבים לבכות על מהפכות טכנולוגיות עצידיות אלו אנשים
שברגעים אלו נהנים להם מטכנולוגיות שהפ כבר לוקחים כמובנות מאליהן.
בכל מקרה הפחד הלא פופורציונלי מai הוא בעיקר הסחת עדת מהאיום האמיתי על קיומנו- ההתחממות הגלובלית ומחסור במשאבים.
ובמשאבים אני לא מדבר רק על נפט שניתן להחליף, אלא על מתכות כמו ליתיום ועוד שהטכנולוגיה שלנו כה תלויה בהן. ואני ממש לא מאמין בגישה ש״בטח בעתיד הai ימצא לתרון קסם למשבר הזה או שתימצא איזו טכנולוגיה קסומה אחרת״. אנחנו צריכים לדאוג מזה ועכשיו. אפ העתיד שלנו יהיה דיסטופי זה לא כי נעזרנו בai והכנסנו אותו לחיינו (להפך, הוא כן עלול להיות כלי בפיתרון חלק מהבעיות) אלא כי אנחנו ממשיכים לדפוק את כדור הארץ ולא לשים על ההשלכות.
כן, המיומנויות יהיו יותר ויותר גבוהות,
וגם היכולות האנושיות יהיו יותר ויותר גבוהות בהתאמה. היום אדם עם מחשב יכול לעשות עבודה של כמה וכמה תפקידים שונים (מזכירות, כתבנות, חשבונאות, עיצוב גרפי – ואלו רק היכולות של אופיס!).
כן, בהחלט יהיו אנשים שלא ישתלבו בשוק העבודה החדש, בדיוק כפי שיש כאלו שלא משתלבים בו היום. אבל המטרה היא לא למצוא לאנשים עבודה בכוח; המטרה היא להכשיר אותם למשימות חדשות. בדיוק כפי שלא תלמד בן אדם לסחוב ארגזים כבדים, אבל כן תלמד אותו היום להפעיל מלגזה, ובעוד כמה שנים תלמד אותו לנהל מלגזות אוטונומיות.
לא סתרת מילה ממה שכתבתי
פשוט כמות האנשים שלא ישתלבו תגדל. יהיו משרות חדשות אבל לא בהכרח בהתאם לאוכלוסיית העולם. יש לזכור שרוב האנשים בעולם עובדים בעבודות שבינה מלאכותית תוכל להחליף.
בינה מלאכותית תוכל להפעיל סדנאות יזע?
(ל"ת)
אנחנו בכלל מחשיבים אנשים שעובדים בתת תנאים, בערך עבדות מודרנית, כשוק העבודה?
על הנתח הזה אתה אוצה להתבסס כשמדברים על שוק העבודה העתידי? אז הברירה תהיה להיות מתכנת על או עובד בסדנת יזע?
וחוץ מזה התשובה היא לגמרי כן. למה לא בעצם?
(ל"ת)
התשובה ל"למה לא"
היא שאם הייתה דרך למכן את העבודה בסדנאות יזע, אז כבר היו עושים את זה, במקום לשלם לאנשים אגורה וחצי.
בדיוק כפי שסדנאות יזע כאלו כבר לא קיימות, כי הטכנולוגיה החליפה אותן.
ואלו לא חייבות להיות עבודה בסדנאות יזע, דווקא. התוכנה לנהיגה אוטומטית קיימת כבר שנים, ועדיין יש מחסור בנהגי משאיות. גידול אורז הוא עדיין עבודה ידנית ברובה. אפילו לא עבודות דחק במזרח הרחוק – אתה רואה מצב שבו AI יצליח להחליף עובדי הוראה?
כל עוד יש אנשים שיעבדו בתנאי עבדות, לא משתלם להתחיל להחיל טכנולוגיות. אולי בעציד הטכנולוגיה תהיה כה זמינה שזה כן ישתלם.
ולגבי מתב שai יחליף עובד הוראה. בעתיד הקרובמלא אבל בעתיד הקצת יותר רחוק לגמרי.
יש הבדל בין כך שיש טכנולוגיות מסוימות שהן זמינות לבין נגישות של טכנולוגיות. אין סיבה שai לא יוכל להיכנס לכל אחת מהמערכות שציינת (להחליף לגמרי או אולי רק לנהל) ומצישהו בעתיד זה יהה יותר נגיד ומשתלם.
לכל מחיר נמוך שאתה מוכן לשלם לאדם, תמיד יהיה מחיר נמוך יותר עם הטכנולוגיה המתאימה
לגבי להחליף לגמרי – אתה זוכר שכל הטכנולוגיות היום הן רק קוד על מחשב, כן, אין להן השפעה על העולם הפיזי. עדיין. נהיגה אוטונומית כן הייתה בעלת השפעה על העולם הפיזי והיא רחוקה שנות אור מקצב ההתפתחות של ג'פטו ומידג'.
לגבי לנהל – כן, בהחלט, קיים עולם עתידי (דיסטופי או לא) שבו כל הניהול והחישוב והיצירה יתבצעו על ידי תוכנות מחשב, ובני האדם יישארו לביצוע המשימות שדורשות חיבור פיזי שיקר יותר לבנות רובוטים עבורו. אבל גם במקרה הזה, אם עוד לא הגענו לרמה הדיסטופית של המדע הבדיוני (שנכתב הרבה לפני הסיפור הראשון שכתבה בינה מלאכותית), לבני אדם תהיה פרנסה, או שהם לא יצטרכו לעבוד.
אתה מסתכל על תת קבוצה מאוד מסויימת של עבודות
המהפכה הדיגיטלית מובילה שינוי בעבודות הרלוונטיות כבר כמה עשורים, ואנחנו בהחלט רואים את השינוי בהרכב שוק העבודה. יש את התפקידים החדשים שנוצרו ( SEO וניהול מדיה חברתית, מנהלי למידה דיגיטליים וכו…) ויש את התפקידים הישנים שעכשיו פשוט הפכו להיות משמעותית יותר נפוצים – כל התפקידים הטיפוליים למיניהם –
החל מהפארא רפואי (לפני 30 שנה מי ידע מה זה קלינאית תקשורת?), רפואי אלטרנטיבי (כי מה נעשה בלי תטא הילינג), קוסמטיקה ופינוקים (לק ג'ל מישהו? אולי מסאג' אבנים חמות?), והאאוטסורסינג בכלליות (לפני 20 שנה מי חשב על לשלם למישהו על צילומי פורים, על עוגה ליומולדת, על משלוחי מנות ביתיים, ועל רכישה שבועית של אוכל מבשלנים). זה לא שזה לא היה קיים. ברור שזה היה קיים, אבל זה היה הרבה יותר יקר והיה הרבה הרבה הרבה יותר קשר להתקיים מזה כי היה קשה לפרסם.
שוק העבודה כבר משתנה, זה נכון שיש קבוצה מסויימת שנמצאת בפער הבין דורי ולהן יהיה קשה יותר בעולם החדש, ולהם אנחנו צריכים לעזור (החברה, המדינה), אבל הדור החדש כבר קם לעולם אחר עם ציפיות אחרות.
וכמו שאמר אחד הממים האהובים עלי – כדי שבינה מלאכותית תחליף את צוותי ניהול המוצר מול הלקוחות צריך שהלקוחות יבינו מה הם רוצים. אז אין בעיה….
אם אותן יצירות שנעשו על ידי AI יהיו טובות בדיוק כמו אלה שבני האדם יצרו, מה זה משנה?
מה שיקרה זה שפשוט יהיו הרבה יותר סרטים. אם דבר כזה יקרה, מה אפשר לעשות, באמת לא יצטרכו אז אמנים. אבל זה לא שלא תהייה יותר אומנות. תהייה, אבל היא פשוט תבוצע ע"י AI.
צריך לציין שאאני אישית חושב שה-AI שקיים כרגע לא באמת יכול להחליף את האומנות האנושית, וכל עוד הבסיס שלו יישאר אותו דבר (שימוש בחומרים קיימים כדי ליצור משהו חדש), הוא לא יוכל לעשות את זה גם בצורותיו העתידיות. אם AI יוכל ליצור אומנות ברמה של האומנות האנושית, הוא יצטרך להיות מבוסס על טכנולוגיה שונה ועל רעיונות שונים ממה שקיים כרגע. בצורתו הנוכחית, כל מה שAI עושה זה לדמות איך יצירה הייתה אנושית הייתה נראית, בלי שום כוונה וחשיבה מאוחרי היצירה שלו. הוא לא יכול לחדש באמת, אין לו שום רעיונות שהוא מנסה להעביר, והוא לא בא לומר לנו כלום.
אבל אם יום אחד, כמו החזון שאתה מציג, AI יוכל להחליף לגמרי את האומנות האנושית, מה זה יהיה שונה מהסרטים או המוזיקה או הספרים או כל יצירה אחרת שקיימים כיום? לא תגמר האומנות, להפך: היא פשוט תתחיל לבוא בכמויות אסטרונומיות. אולי יהיה קצת חבל על אז על התרבות האנושית שיוצאת די מעפנה בכל הסיפור הזה, אבל האומנות עדיין תהייה קיימת.
AI אמיתית
תהיה חלק אינטגרלי מהתרבות האנושית.
AI אמיתית אולי תהייה חלק אינטגרלי מהתרבות האנושית, אבל יכול להיות שהיא תהייה הצעד שבעקבותיו אנחנו נהפוך ללא רלוונטיים, ואז מה עשינו בזה?
(ל"ת)
תגדיר "לא רלוונטי"
(ל"ת)
תכלס מתחיל להתפתח פה דיון שהוא מאוד אוף טופיק אבל נו שויין
אם יתפתח AI אמיתי, ככל הנראה תתחיל להתפתח, במקביל לתרבות האנושית, גם תרבות של הAI, איך שזה לא ייראה. בנוסף, ל-AI יהיה כלים הרבה יותר טובים ממה שהיה ו לנו בנוגע לאיך לפתח ציליוויזציה (או משהו שמקביל לה). במצב כזה, סביר להניח שמה שיתפתח בעקבות זה יהיה מתקדם ועוצמתי הרבה יותר מכל מה שהאנושות ניסתה להשיג, וכל ההיסטוריה האנושית תהפוך להיות הערת שוליים קצרה בהיסטוריה הבינה מלאכותית-ית. ואז, בהשוואה למצב שלנו כיום, אנחנו די נהפוך ללא רלוונטיים. קצת כמו שאנחנו מסתכלים כיום על סרדינים, רק בלי כל החשיבות האקולוגית שלהם בשרשרת המזון.
אבל אנחנו לא באמת יודעים מה יהיה. יכול להיות שבאמת כל מה ש-AI אמיתי יעשה זה להפוך את החיים שלנו למושלמים, אבל קיימות גם אופציות אחרות, הרסניות הרבה יותר. שלא נזדקק.
כדברי מרווין מינסקי
will robots inherit the earth?
yes, but they will be our children.
אויש,
אתה מאלץ אותי לומר מילה חיובית על העונה החדשה של מראה שחורה. והיא שהפרק היחיד של העונה שהוא ממש פרק של מראה שחורה עוסק בדיוק בזה.
חבל שגורן היא נוריאת הוא פרק בינוני החוקה בגישה פשטנית לטכנולוגיה שקצת מזכיר חלק מהתגובות כאן
(ל"ת)
עוד מוקדם לקבוע מה הולך להיות.
בעתיד הקרוב, אני חושב שהדרך כבר סלולה ואין לנו אפשרות לסטות ימינה או שמאלה. אנחנו כבר כמעט שם: חוסר יכולת להבחין בין אמת לשקר, חוסר היכולת לחדש באמת, לא ליצור מחדש מה שכבר נעשה, אמנות שנוצרת על ידי כלי חסר תבונה ומכונה "בינה" למרות שאין לו מודעות אמיתית ואין לו יכולת להרגיש, שזה חלק אינהרנטי ממה שאנו מגדירים אמנות. מציאות שהיא חיקוי של חיקוי. עידן של סימולקרה. זו דיסטופיה אמיתית. אבל זו רק נקודת ההתחלה. מכאן והלאה יש כמה אפשרויות.
הראשונה היא שלא נדע לנצל את ה-AI. ניתן לו להשתלט עלינו כך שבסופו של דבר נתנוון ונמות. כל יצירה חדשה, אמנותית או מדעית, תהיה שכפול של שכפול או שכלול של דבר קיים, אבל בלי לחדש דבר, בלי לחשוב, בלי להרגיש. נקבל עוד ועוד מאותו דבר. כמו רשת מזון מהיר, שיוצרת מצג שווא של גיוון ועושר, ובפועל מציעה לנו את אותן אבות מזון שומניות, לא מזינות, אך משביעות, בצורות הגשה שונות. בסופו של דבר נחנק מהשפע ונמות כחברה, כתרבות וכפרטים.
השנייה היא שנהפוך את ה-AI לכלי שלנו. קודם כל, נפתח כלים שמגבילים אותה, או נותנים בידי אנשים מן השורה יכולת טכנולוגית או אנושית לזהות ולהבחין בתוצרים מלאכותיים. לאחר מכן, אמנים יוכלו להשתמש בה כנקודת מוצא ליצירה חדשה. כך, למשל, תסריטים ייכתבו בשניות מאפס, חסרי נשמה או בינה אמיתית, ותסריטאים ישתמשו בהם כדי ליצור משהו חדש מתוך הקיים, ישבשו אותו קצת או הרבה ויעשו עליו מניפולציות. האמנות תהיה השיבוש הזה, המעבר מהאוטומטי לפגום, השונה, המוזר, החריג. מכיוון אחר, מדענים ייקחו את המסקנות של ה-AI על המציאות, את העובדות החדשות, ויבנו תיאוריה חדשה מאפס.
את היצירה הזו AI לא יכולה לעשות. מעצם מהות הטכנולוגיה כיום. ואם בעתיד היא תוכל, היא כבר תפסיק להיות מלאכותית במובן העמוק של המילה. היא תיצור ותקדם את עצמה, כמונו. היא תחקה מוח אנושי כמעט לחלוטין, ואז, בעתיד הרבה יותר רחוק, אפשר יהיה אולי להתמזג איתה, וליצור יצור כלאיים חדש, לא אנושי ולא רובוטי. הרבה יותר מזה.
בקיצור, זה תלוי בנו, באופן שבו נרתום את ה-AI לצרכינו. העתיד עוד לא סגור לחלוטין.
נו באמת
מת על אנשים שלא מוכנים לקדמה טכנולוגית רק כשזה נוגע להם או לקרובים שלהם אישית.
הקדמה תבוא, האנושות תתיישר ותייצר משרות חדשות.
בדיוק כמו שמכוניות החליפו את הכרכרות, או אובר שתחליף את נהגי המוניות.
AI שאתם מתייחסים אליו הוא בסהכ כלי כמו שפוטושופ וכל דבר אחר. אמן הוא מי שיודע להשתמש בכלים האלו וליצור משהו חדש. אם האומנים ה״קלאסים״ היו רואים את האנימטורים היום והכלים שלהם הם היו מזלזלים ואומרים שגם זה לא אומנות.
ההסטוריה תשפוט את הדיון הזה לצד אחד בדיוק.
מה שיש עכשיו זה באמת רק כלי
כלי שחוסך זמן ועבודה טכנית, ודורש הבנה וידע מה לבקש ממנו.
מי שקיבל את ההחלטה לפטר אנשי אפקטים מיוחדים לטובת אמני מחשב אני מאחל גם שיפוטר
כי אותו אדם הרס את אמנות סרטי האקשן, תראו אינדיאנה ג'ונס של פעם וכו' ותבינו.
מה, רציני? הפתיח בAI?
דווקא חשבתי שהוא מאד מיוחד, קצת ארוך מדי אבל יפה. הידיעה שזה נעשה בידי מחשב מצמררת משהו.
איזה רוע מצד מארוול. הם אחד מהאולפנים העשירים בהוליווד והם מתקמצים על גרפיקאים? גועל נפש.
חוץ מזה, הפרק הראשון היה לגמרי בסדר ודי מעניין אותי איך זה ימשיך.
האמת שזה הגיוני מאד כי ראינו בעבר מלא פתיחי צבע מים כאלו (גסיקה גונס קופץ לראשי)
הai לא צריך ליצור משנו חדש אלא לשחק קצת עם פתיחים קיימים. כפי שכתבתי למעלה, מקוריות ויצירתיות זה הדרך להילחם בai. ואם אומנים לא מקבלים את הדרך הזו הם לא באמת אומנים בעיניי אלא אנשי קבלן (של מארוול במקרה הזה).
אני ממש לא חושב שקמצנות זו הסיבה העיקרית לזה שהפתיח נעשה באמצעות AI
לסרטונים כאלה שנעשו באמצעות AI יש אסתטיקה מאוד ייחודית ומאוד off putting (נכון לעכשיו), וייתכן שהיוצרים חשבו שהאווירה הזו תואמת לסדרה ולנושאים שבהם היא עוסקת (אני לא יודע, לא ראיתי את הסדרה, אבל הבנתי שיש שם בין היתר חייזרים שמתחזים לבני אדם, ככה שהאווירה הייחודית הזו יכולה להתאים כאן).
עוד סיבה שהיא ככל הנראה יותר משמעותית מהסיבה הקודמת שציינתי כרגע, קשורה לעובדה שAI וכל מה שקשור אליו זה נושא מאוד חם כרגע, ואם אתה יוצר סדרה שהפתיח שלה נעשה באמצעות בינה מלאכותית זה ייצור הרבה שיח סביבה ויגרום להרבה מאוד אנשים שמלכתחילה לא היו מעוניינים בכלל בסדרה לשים עלייה עין.
לי יצא החשק לראות את הסדרה אחרי ששמעתי על זה
ואני ממש לא היחיד, אני בטוח בזה.
יש אנשים שרק בגלל זה יחליטו שלא לצפות בסדרה, ואני מקווה שמספיק כדי שהסדרה תרשום נתוני צפייה נמוכים להחריד.
אני לצערי לא יכול לבטל את המנוי שלי לדיסני פלוס, מאחר ויש לי יותר מדי מה להפסיד, אבל אני שוקל לא ללכת לקולנוע לסרטים ששייכים לתאגיד דיסני (גם ככה כל הסרטים שלהם כיום הם פח) ואני קורא לכל מי שמבין את הסכנות שבטירוף הזה לפעול כמוני.
כן, אבל זה מתגמד לעומת האנשים שנחשפו לסדרה בעקבות זה ולא אכפת להם בשום צורה מההשלכות שיכולות להיות לAI
יעידו 41 התגובות שיש כאן לסדרה שהייתה זוכה להרבה פחות מזה אם לא היה לה את המעורבות של AI.
אבל מי אמר שזה יביא צופים?
מלא תגובות יש פה, וכמעט אף אחת מהם לא מדברת על הסדרה עצמה.
מקסימום זה יגרום לאנשים להסתקרן ולצפות בפתיח, אבל אני לא רואה את זה גורם לאנשים לפתח עניין בסדרה עצמה, שגם ככה אין עניין רב בה מאחר ואנשים כבר התייאשו מסדרות מארוול אחרי השנה שעברה.
אם בדיסני חושבים שזה מה שיביא לצפיות בסדרה, אז לדעתי הם ממש טועים.
נו, אמרת זאת בעצמך. רוב התגובות כאן עוסקות בעובדה שai יצר את הפתיח מרוב שהיא כל כך לא מעניינת שלא מפתיע שלא נוצר הייפ.
לא חושב שהפתיח יביא עדרי צופים אבל לפחות הוא דוחף את הסדרה לקצת שיח ובאזז ברשת, כי נראה שלאף אחד אין חשק לשוחח עליה ממש
שיח ובאזז לא נותנים לדיסני כלום
הם צריכים צופים שיצפו בסדרה.
אם זה יביא אנשים לדבר ולדון על האלמנט הזה בסדרה אבל לא לצפות בה, דיסני תכל׳ס לא ירוויחו כלום מכל השיח הזה.
זאת התחלה
ודיסני נואשת כמו שלא הייתה מאז… הקדרה השחורה?
בטח שהם ירוויחו.
מדובר בפרסום, וכזה שהוא מאוד רחב, ופרסום בסופו של דבר מביא יותר לקוחות.
לא כל פרסום מביא לקוחות
יש גם פרסום שמוריד לקוחות ויש פרסום שלא משנה את כמות הלקוחות בכלום.
מי שרוצה לחשוב שבגלל הדיבור על סוגיית ה-AI אנשים יחליטו פתאום לעשות מנוי בדיסני פלוס או שאנשים שכלל לא התכוונו לצפות בסדרה והיא כלל לא מעניינת אותם יצפו בה רק בגלל שיש דיבור על הפתיח שלה (שזה אפילו לא הסדרה עצמה, זה נטו רק סצינת כתוביות הפתיחה), שיערב לו. אני לא חושב שזה מה שהולך לקרות, אבל איך אומרים, נחיה ונראה.
חד משמעית
הדיון היחיד שראיתי מחוץ לעין הדג לגביי הסדרה הזו היה בעניין הפתיח שלה, ועד כמה שנויה במחלוקת ההחלטה להוציא פתיח AI כשיש שביתה ענקית שעוסקת היו היתר גם בנושא הזה.
לא כל פרסום הוא פרסום חיובי, וכמעט כל, אם לא כל התגובות שאני ראיתי לפתיח הזה נעו בין ״זה נורא מכוער״ לבין ״דיסני פותחים פתח למשהו מאוד שלילי ובעייתי״. זה הוביל לקריאה להחרים את הסדרה כולה, ואני לא חושבת שזה גרם לאדם אחד שלא התעניין בה להחליט לצפות, אז זה לא שהיה פה איזה פיצוי על הנזק (מוגבל ככל שיהיה למתעניינים בדבר).
בסופו של דבר, מה שבאמת ייפגע בסדרה זה ככל הנראה זה שהיא כנראה די משעממת ולא מוצלחת, ולא הפתיח שלה, אבל דיסני סוג של הכניסו לעצמם גול עצמי בלי שום סיבה. Unforced error, אם אני מערבבת פה מושגים מתחומי ספורט שונים.
ניסיתי להקביל את זה לאם זה לא היה מארבל
אלא סתם סדרת מתח ריגול עם חייזרים. ואז אין מצב שהייתי צופה, זה היה קלישאתי וסתמי. לא אכפת לי מאף צד, הדרמה בשקל והמניעים מטופשים.
האם לסדרה תהיה איזו השפעה על היקום? כנראה שלא.
אז מה כבר המשמעות שזה מארבל?
זה קצת בעיה להקביל מאפס
כי אכן יש עניין מסוים בדמויות שאנחנו מכירים. אז השאלה היא פחות "סדרה חדשה שאני לא מכיר בה אף אחד" ויותר "סדרת ספינאוף לסדרה מבוססת, רק שאינה מארוול".
היה משעמם.
את הסרטים הפסקתי לראות אחרי סטריינג׳ 2, אבל משום מה המשכתי עם הסדרות. כמובן שגם שם זה הולך ונגמר; אם את שי-האלק ראיתי עד הסוף (פשוט כי לא הצלחתי להאמין שזה באמת כל-כך גרוע ובטוח שבפרק הבא זה ישתפר), כאן אני פורש אחרי הראשון. האמת שגם כאן התחלתי להריץ קדימה אחרי כחצי שעה, ומה שהיה אמור להתקבל כבעיטה בבטן בדקות הסיום התקבל ב״קול, קול קול״ עייף.
השאלה הגדולה כרגע היא: כמה זמן תוכל דיסני להמשיך ולהחזיק את דיסני פלוס? הסדרות אמנם לא עולות כמו הסרטים ואינן כרוכות בהפסדי ענק ישירים כמוהם, אבל גם כאן ישנה הבעיה שלא ניתן לקבל עליהן את הרווח המשני-אך-משמעותי שהיה כרוך במכירת הזכויות לצד ב׳ כמו נטפליקס או אמזון. אם החישוב היה ששירות המציע ללקוחות את כל הטוב של דיסני תחת מטריה אחת ייקח את מלחמות הסטרימינג בהליכה, עד היום זה לא עובד; הם זולגים מנויים בקצב מחריד. אם אייגר מתכנן כמו ששמעתי לקנות את איי סיישל בבונוס של סוף השנה, כדאי שיתחיל לחשוב איך יוצאים מזה.
אני כמובן חומד לצון. מה שיפה בשיטה הקפיטליסטית זה שמקבלי ההחלטות בצמרת אף פעם לא משלמים איזשהו מחיר – רק כל מיני פשוטי עם, כותבים ואנימטורים, שאני לא יודע אם שמעתם אבל היום בכלל אפשר להחליף עם AI או איך שלא קוראים לזה.
מנוי לדיסני פלוס ניתן כאן בארה"ב בהמוני מבצעים, ונספר גם אם לא הופעל מעולם. קנית ספר וגילית שיש לך דיסני פלוס לשנה (אנחנו קיבלנו פעמיים מנוי לשנה מספק האינטרנט). לא ברור לי אם הכוונה היתה רק להראות מספרי מנויים, או שבאמת קיוו שאם תקבל בחינם, תתרגל לצפות ותשאיר את המנוי, ככה שזה יהיה גיבוי להכנסות שלהם מרשתות כבלים (למרות שרשתות כמו ESPN לא רלוונטיות בכלל לדיסני+).
בכל מקרה, לדעתי זו הסיבה העיקרית שדיסני+ מדממים מנויים. חלק גדול מהמנויים הלא-מתחדשים כנראה בכלל לא הופעלו, או הופעלו ולא השתמשו בהם כמעט או בכלל.
שבע עונות של סוכני שיל״ד המופלאה
הפכו את הצפייה בסדרות של דיסני פלוס להרבה פחות מהנה, כולל בכל מה שקשור לאיכות התסריט והעיסוק בדמויות. אני מאוד רוצה ש״פלישה סודית״ תחזיר משהו מכל הטוב הזה שהיה שם, כולל רפרור ישיר לדמויות ולקווי עלילה.
אני באמת חושב שחזרת הקבוצה של קולסון יכולה לקרות כאן
קודם כל זה יהיה ממש מגניב
שנית למה שפיורי לא יקרה לו לעזרה? זה עולם שמתאים לסדרה של שילד
הסיכוי שזה יקרה שואף לאפס כמובן אבל תמיד אפשר לחלום
מתאים לסוכנות, לא לסדרה
(ל"ת)
למה לא , אם נתעלם רגע מפיורי שכמעט לא היה בשילד
(למרות שאפשר לתרץ את זה בקלות בסגנון זו משימה שחייבים גם את פיורי) .
עונות 5-6 בשילד היו עם חייזרים , לא באותה צורה זה נכון אבל אפשר להחזיר את סדרת שילד ליקום של מארוול.
שןב זה לא יקרה , אני בטוח שלא , אבל הייתי רוצה לראות את קולסון וחלק מהחבורה שוב
קובי מהממת. איך התגעגעתי לשחקנית הזו.
(ל"ת)
צפו ב-stumptown
(ל"ת)
מה אני אגיד לכם
למי שרוצה סיכום בקצרה : פרק פרווה לא יותר מדי.
אני אסביר גם מה משפיע על ההרגשה שלי
מאז שי האלק , מיס מארוול , ופלקון וחייל החורף ותוסיפו את ל הסרטים מעפנים שיצאו בשניים האחרונות.
אין כבר למה לצפות הטרלול שמארוול הכניסה את עצמה פשוט בדיחה
תגובה מעלי אמר משהו כל כך נכון
הסקרולים הוצגו בהתחלה כטובים
ועכשיו רוצים להשמיד הכל
חחחח עוד מעט איירון ארט טוב עם העוזר שלה סאד(ההיפך מהפי ) ועם ספיידרגוון
פשוט אין למה לצפות.
ככה זה שחוסכים,לא משקיעים בתוכן , cgi בלי הפסקה
ופיצוצים.
פשוט כלום.
דווקא פה אין cgi ללא הפסקה, סתם עשייה עצלנית מהסוג הישן.
(ל"ת)
אני כן אצפה בפרק השני
אבל לא בגלל שהראשון עשה עבודה טובה בלעניין אותי, אלא מכיוון שלא שמתי לב וחויבתי באשראי על כל השנה הבאה של דיסני פלוס )399 שח(.
אני כן אומר שיש בדיסני תכנים נחמדים, אבל אני לא צופה בהם כי אין צפייה במהירות גבוהה. 1.5 מהירות היה הופך את סדרות מארוול להרבה יותר סבירות.
מבאס. בייחוד שעם דימום המנויים ושביתת התסריטאים מי יודע כמה תוכן מקורי יגיע בשנה הזאת.
מה שכן, אחלה הזדמנות להשלים האמריקאים אם עדיין לא צפית בה.
אין שום בעיה לבטל את המנוי ולקבל החזר יחסי.
(ל"ת)
בעיה בסדרה ובעייה ב MCU
הסדרה בעייתית.
הפרק הראשון משעמם, כולם נראים עייפים, הפרק עצמו מרגיש זול, דוחפים בכל רגע כמה הדמויות הראשיות שהכרנו הן: עייפות, חלשות, לא מוכנות למה שבא וחלשות (שוב). לא ידעתי לגבי ה AI שעשה את הפתיחה אבל אם זה כך, שיתביישו להם.
בנוסף, זו אמור להיות ארוע גדול אבל אין תקציב לסרט אז כל מה שנשאר זה סמאול .ל . ג'קסון ברחובות מוסקווה.
לבסוף, סדרת מרגלים על חייזרים שלא רק יכולים לשנות צורה לכל אדם, גם מסוגלים לגנוב לו את הזכרונות, אמורה להיות פארנויה מזוקקת.
במקום, אותם שחקנים משחקים את אותם אנשים וברגע שמזהים את חאליסי בכיכר, ברור לכולם שזו היא וצריך לתפוס אותה כי רק כך היא ניראית.
הבעיה השנייה היא כללית יותר.
ה MCU ושאר יקומי הקולנוע רוצים סרט גיבורי על ובו זמנית אנשים יזדהו עם הדמויות שלו.
לשם כך הם חיים באותו עולם כמו שלנו רק עם טוויסט קטן.
כל סרט שיוצא אמור להרוס את האשליה הזו יותר:
– בסרט הראשון, מיליארדר מצהיר שהוא יגן על העולם עם נשק שהוא המציא. כבר זה אמור להטריף בערך את כל הממשל ואיך ממשלות וצבאות עובדים.
– יש AI אמיתי שעובד אבל אנשים ממשיכים לקום בבוקר וללכת לעבודה
– יש בעולם הוכחה לחייזרים אבל איכשהוא אין משבר תרבותי ואיכשהוא דתות ממשיכות כרגיל.
– יש בעולם קסמים אבל הממסד המדעי ממשיך כרגיל
– ארגון נאצי כמעט השתלט על ארה"ב אבל הממשל ממשיך כרגיל
– יש פסל שיש בגודל יבשת באוקיינוס אבל אנשים ממשיכים לנפוש בהוואי.
– יש מדינה באפריקה שמתקדמת במאות שנים מהמערב וצבא של אנשים כחולים מתחת לים אבל מאזן הכוחות לא זז במילימטר
יש עוד הרבה מזה אבל בשורה התחתונה, עולם שכזה לא אמור להזכיר את שלנו בשום צורה שהיא.
זו לדעתי הבעיה עם יקום קומיקס קולנועי שנמשך יותר מדי זמן.
בניית היקום לקויה מהיסוד
בהתחלה זה היה גרוע בצורה סטנדרטית, ומפייז לפייז יותר ויותר קשה לסספנד.
זה לא היה מפריע לי אם הם לא היו לוקחים את היקום שלהם ברצינות תהומית כאילו הם מינימום גורג מרטין. אין בניית עולם אז למה צריך להעמיד פנים כל הזמן?
(ל"ת)
מדוייק לחלוטין,
כל מה שציינת כאן עלה לראש של כל אחד שעוקב ורואה סרטי וסדרות מארוול,
היום אתה חייב לכבות את המוח בשביל לראות סרט שלהם מבלי לשאול שאלות הגיוניות.
...."היום"
(ל"ת)
בואו נודה באמת, הmcu חייבים ריבוט.
זה נהיה מורכב מדי להבנה. התרחשה מחוץ לפריים מלחמה מטורפת בין קרי לסקרולס, אסגרדים חיים בכדור הארץ אבל משום מה זה כן בסדר, יש את העולמות של שומרי הגלקסיה, שלל יקומים שקאנג מטייל סביבם, ווקאנדה ואטלנטיס, האלים המצריים של מונייט שפיורי לא מודע אליהם, קוסמים ומקדשים וכולי. בנוסף הדמויות האהובות נעלמו מהמרקע. אבל כמו שבאטמן הוחלף גם איירון מן, תור וקפטן יכולים להתחלף. גיימס גאן מקים יקום חדש ואולי זה מה שמארוול חייבים לעשות כדי להחזיר עניין. להקים יקום חדש וסדור, הפעם לאט לאט בלי לקפוץ על מלא דברים בבת אחת ללא קשר הגיוני ביניהם. הפעם נבין איך הפלישה של הסקרולס יכולה לשפיע על אסגרדים, נבין איך ייתכן שהידרה השתלטה על שילד אם כבר בניינטיז פיורי הפעיל מתוך שילד סוכני סקרול חשאיים ולמה יותר מדינות לא שמו ידיהן על חליפות הייארון מן ועכשיו לכמה מעצמות יש דיוויזיות שלמות של איירון מנים. הלוואי וגיימס גאן היה יכול לעשות גם סדר בבית במארוול אבל הוא בונה תוכנית מוקפדת וגאונית בדיסי. קווין פייגי חייב להיות מפוטר, הוא פאסה ברמות. וצריך להכניס איזה מישהו חיצוני ופיקח שיעשה סדר בסמטוחה המארוולית. חלום שלי ריבוט יקומי לmcu.
ה-MCU לא צריך ריבוט, הוא צריך להרפות מהצורך לחבר הכל
במילים אחרות, הוא צריך להפוך להיות יותר stand alone ופחות universe.
זה לא שהכל לא יכול להמשיך לקרות באותו עולם תיאורטי, אבל ככל שהעולם הזה מסתעף, מכיל יותר ויותר פרנצ׳ייזים, סרטים וסדרות, זה הולך ונהיה בלתי אפשרי (או לפחות די קשה ולא כזה כיף) להישאר מעודכן ובעניינים.
סתם דוגמא אישית – אני לא ראיתי אף סדרה של ה-MCU חוץ מלוקי ו-וונדה-וויז׳ן. הסדרות האחרות פשוט לא משכו אותי מספיק, ואז שמעתי ביקורות וגם הן לא גרמו לי להרגיש שפספסתי משהו חשוב מדי. ועם כל סדרה חדשה שאני לא רואה, אני מרגישה גם פחות מחוברת ליקום הקולנועי, כי מה לעשות, הכל קשור.
בינתיים הסרטים היחידים שלא ראיתי הם האחרונים שעוד לא יצאו לצפייה ביתית, אבל נגיד, פעם לא היה עולה בדעתי שאני לא אראה סרט של שומרי הגלקסיה בקולנוע ביום שהוא יוצא, והנה עדיין לא צפיתי בו. וזה תכלס הסרט היחיד של ה-MCU שממש בא לי לראות כרגע, הרבה בגלל שהוא מרגיש לי כמו שריד כמעט אחרון לגוורדיה הוותיקה מהתקופה שעוד היה איכפת לי.
אבל האם זה אומר שצריך ריבוט? לדעתי לא. הם עשו מה שהם עשו עם הנוקמים המקוריים ממש ממש טוב. כל נסיון איתחול בשנים הקרובות ירגיש כמו חיקוי חיוור של המקור. אין שום סיבה לחזור לנקודת האפס ולבטל את כל מה שנעשה עד כה. מה גם שהרעיון שניסיון נוסף לא יתקל באותן בעיות, או בבעיות אחרות, נשמע לי קצת נאיבי.
אז מה כן? לעשות יותר פרוייקטים שאולי שייכים כביכול לעולם משותף, אבל לא צריך לדעת כלום כדי לצפות בהם, ולעשות את הפרוייקטים האלה ממש ממש טוב. הדבר שיגרום לי כרגע לצפות לסרט או סדרה חדשה של ה-MCU זה לשמוע ביקורות מהללות ומשבחות, ולדעת שאני לא אצטרך לעשות שיעורי בית והשלמות לפני הצפייה. נגיד, אם אני מקבילה ליקום של מלחמת הכוכבים, הסדרה היחידה שממש בא לי לראות זה אנדור, כי שמעתי המון דברים ממש טובים, וכי הבנתי שהיא די עומדת בפני עצמה. ה-MCU צריך יותר כאלה כרגע.
זה ציד בכיוון הנכון. להתחיל לחנך את הקהל שיהיו תת מותגים שלא יקשרו לסיפור הגדול.
אבל זה פותר רק חלק. כמעט כל הדמויות החדשות שהציגו פשוט לא סוחבות ופחות מעניינות.
חייבים להכניס את האקס-מן ופנטסטיק פור כבר, יש להם כמה מהסיפורים הכי אייקוניים בהיסטוריה של מארוול.
ואולי גם יעזור אם הם יתחילו לקחת ברצינות את דמויות ה-street level שלהם.
אני אוהבת את כל מה שקשור למוטנטים
ואני לא סומכת על MCU שיטפל בהם כראוי.
זה כבר נושא אחר.
אני גם לא מאמין שלמפיקים ולבמאים של ה-MCU יש את היכולת להגיע לגבהים של לוגן או פירסט קלאס. גם שיטת העבודה וגם הכישרון פשוט לא שם.
זאת משימה לסופרמן
גיבורי על יכולים בעקרון לאזן את היציאה משיווי משקל ולשמור על האמריקנה קפיטליסטית מאה 20 הזאת, אבל בשביל זה הם צריכים לעצור את ההפרעה בזמן, או לאזן/לבודד אותה בצורה מאוד חזקה.
בMCU נתנו כל פעם לבלאגן לגלוש קצת מעבר לשפה כי זה מגניב. איירון מן זו דוגמה קלאסית כי הוא לא שומר על הזהות שלו סודית וזה כופה על העולם להתיחס אליו ברצינות במקום להשתומם "זה ציפור? זה מטוס?". וכל גלישה כזאת אכן הצטברה עם הזמן לבלאגן כולל.
אני היחידה שחסר לה ההומור?
כאילו, פעם כל הקטע בתכנים של מארוול היה ההומור, ונכון שהם לפעמים נסחפו, ולא פעם ולא פעמיים זה בא על חשבון סצינה רגשית, אבל אתם יודעים, יש אמצע. אפשר שזו תהיה סדרת דרמה/אקשן ועדיין שתהיה פה ושם איזה סיטואציה משעשעת.
אני כנראה אמשיך לצפות בזה כי… אני לא יודעת למה. אולי בגלל שיש על זה ביקורת מתגלגלת וזו סיבה מספיק טובה כדי להמשיך לצפות מבחינתי אבל אני לא יכולה להגיד שהסדרה הזו עושה את העבודה מבחינתי, לפחות בינתיים.
כמה אוליביה קולמן יש בפרק? היא השיקול היחיד שלי אם להמשיך עם הסדרה.
(ל"ת)
כמה דקות, אבל הן ממש כיפיות
ולחלוטין הדבר הכי טוב בפרק.
מחזקת
באמת שלוש הדקות היחידות שהיו שוות את הצפייה מבחינתי.
סביר בינתיים
״פלישה סודית״, הקומיקס, היה קומיקס לא טוב. הקומיקס שהוביל אל פלישה סודית, לעומת זאת, היה אחלה קומיקס (אפילו הרציתי על זה פעם, או משהו), וספציפית באופן שבו הוא הציג את הפרנויה של הגיבורים והחשד ההדדי שלהן, בתקופה שהן ממילא לא ממש בטחו אחת בשנייה (סוג של מקבילה לאחרי Civil War כשהגיבורים מפוצלים בין תומכי הרישום למתנגדיו).
״פלישה סודית״, הסדרה, אמנם לא מעתיקה את הסופר-גיבורים עצמם לתוך האירוע הזה (בינתיים), אבל כן מעתיקה את החירפון הכללי סביב הגילוי על קיומם של הסקראלס, ומכניקה-או-שתיים מסביב לזה. היא גם סיפור על דמויות – בעיקר פיורי, אבל בפרק השני האחרות מקבלות קצת יותר בשר. אני חושב שזה עובד לטובתה, ואולי אני סתם מבסוט מהתחושה שניכר שהם לקחו את הדברים הטובים מסיפור שאני אוהב וניסו לספר איתם סיפור מקורי.
מצד שני, כמו שנכתב בביקורת המאורעות לא עומדים בבחינה מדוקדקת מדי (שלא לדבר על הסטים – כמה מהם סובלים מתסמונת מסך ירוק קשה). באופן כללי לא ממש אהבתי את הסדרות של ה-MCU עוד לפני 2022 – אני חושב שיש בהן יתר-סריאליזציה והן מתעלמות לרוב מהצורך לגרום לשעה של טלוויזיה לעבוד בכוחות עצמה לטובת WTF שמייצר באזז באינטרנט. המצב ב״פלישה סודית״ בהיבט הזה יותר טוב מכמה מהסדרות האחרות בעיני, אבל אולי עדיין לא מספיק טוב.
יתר-סריאליזציה?
ומה הקשר לבאז?
יותר מדי עלילה מתמשכת, פחות מדי עלילה שנסגרת בתוך פרק לטעמי
לגבי הבאזז וה-WTF, לא פעם הסדרות הולכות על מהלכי עלילה חסרי היגיון (במסגרת הפרק, ולעיתים גם חסרי היגיון במסגרת הסדרה) שנראה שנועדו יותר לייצר שיח באינטרנט מאשר לתרום משהו לסיפור – יצאתי מלא מעט פרקים בסדרות האלה בתחושה של ״לא קרה שום דבר משמעותי, או לפחות לא משהו שיש לי איזשהוא מושג למה הוא משמעותי״.
זה מה שטוב במדיום
(ל"ת)
ואופס סליחה - ספויילר מעלי. יכולים בבקשה לסמן?
(ל"ת)
אני גם שמח שהם בחרו שלא לעשות עיבוד ישיר יותר לקומיקס.
הרעיון של להפוך את זה למשהו יותר לואו קי עם אווירת מתח וריגול הוא ממש טוב, אבל הביצוע? MCU.
אתם נותנים ליוצרים יותר מידי קרדיט
(ל"ת)
בכל פייז 4 זרקו כל מיני טיזרים לנבלים, לראות מה יתפוס
הימרו על שניים: סקראלים ומייג'ורס. הראשונים בינתיים משעממים מידי, והשני, שהתחיל בסימני עניין בסדרה לוקי, התדרדר בעולם הדמיוני כמו גם בעולם האמיתי.
יאללה, שילכו עם הבחור של האבולוציה – שיעשה סנאפ שישנה חצי מהאוכלוסיה, בלי הרג עולמות, רק שינוי דרסטי של החיים.
מצד שני, זה כבר נעשה באקסמן הראשון עם הסנטור ג'ליפיש ומגנטו-גנדלף. אז שיעשו חידוש, רק הפעם בלי שורות בתסריט על חשמול צפרדעים.
עצוב
כי להבנתי, הסדרה הזו אמורה להיות לסקראלס מה שלוקי הייתה לקאנג.
כמו לדוגמא להציג את הממבו ג'מבו שיסביר איך החליפו גיבורי על ראשיים בסקראלס (כאלו עם כוחות על), מה שבטח יהיה בסרט.
עוד משהו לא ברור
מילא הסקראלים יכולים להחליף צורה, אבל איך לכל הרוחות הם יכולים לשנות צורה לבגדים שהם לובשים!!!
טרופ ידוע ופרקטי
שלעיתים רחוקות מלווה בהסבר.
אני רוצה לציין שסצנת האקשן בפרק 4 לא הייתה טובה לדעתי
נראה כי שפכו תקציב ולא הצליחו להוציא ממנו תמונות טובות. הכל הרגיש קטן ומסכן אפילו יותר מהמציאות. כל השחקנים יכלו לעשות בדיוק אותו הדבר, אבל המצלמה פשוט לא הייתה במקומות הנכונים או עם התזוזה הנכונה, כזו שתיצור חרדה, דאגה למה שקורה. שגיבורינו האהובים יבואו ואם לא יצילו אז לפחות יחלצו באופן הרואי. לא, לא עבר טוב.
המוטיבציה שלי לראות כל פרק הולכת ויורדת
במעין תהליך מואץ של תחושת העייפות מה-MCU, אני מניח.
את "קוואנטומאניה" עוד לא השלמתי, אין שום סדרה באופק שנשמעת לי טוב באמת (שלא לדבר על כך שאנחנו כנראהההה לפני גל דחיות מסיום), ודווקא בגזרת הסרטים כן יש כמה דברים שאשמח לראות, אבל אני הרבה מעבר איזשהי ציפייה שיהיה מדובר בשיאי השנה שלהן.
במובן מסוים, "פלישה סודית" היה המבחן לראות האם מארוול כן יכולה לצאת מהעור שלה ולהציג משהו אחר. היא אכן מציגה כזה, וכל הכבוד לה – אבל היא לא עושה את זה טוב, אז לא אכפת לי.
היא לא ממש יוצאת מהעור שלה, הסדרה מזכירה את הפלקון וחייל החורף,
הניסיון הקודם לעשות סדרה יענו בוגרת, מתוחכמת ורצינית ״בעולם האמיתי״ (בדרכה המשך לחייל החורף ומלחמת האזרחים). מלבד חייל החורף (שגם הוא קצת אוברייטד) , אף פעם לא הבנתי את הניסיון של מארוול להציג את הצד המקורקע של היקום ולנסות ליצור מעין מותחני ריגול מתוחכמים. קודם כל, היקום מטופש מדי מכדי שניקח ברצינות את הניסיון להציג את הצד הרציני (שלא לדבר על כך שכל סצנות האקדחים האלו מרגישות כשל לוגי בעולם של מארוול). ובמארוול חושבים שמותחני צריכים להיראות משעמם. ופשוט אין פה אמת כתיבה שמצדיקה את הניסיון, זה לא סוסים איטיים ואפילו לא ברמת סדרות ריגול של נטפליקס. מה שכן, יש כמה דיאלוגים חביבים וזאת בעיקר בזכות ההגשה הנהדרת (אך הממוחזרת) של סאם גקסון. ובזבוז משווע של קולמן, אני מקווה שהיא לא תמשיך לפרוויקטים נוספים של. מארוול כמו גוליה לואי דרייפו שמבזבזת את כישרונותיה.
לפחות המארווליות נהיה חמוד מהטריילר האחרון.
אני יודע שהרבה אנשים אנטי כלפי הדמויות האלה אבל לי זה נראה כמו סרט חמוד.
זה הסרט שהולך לסגור את הסיפור לגבי הפרויקטים הטלוויזיוניים
מדובר בסרט קולנוע ששתיים משלוש הדמויות הראשיות שלו מקורן בתוכניות הטלוויזיה והדמות השלישית מקורה בסרט קודם. אם צפייה בסרט תצטרך היכרות עם הסרט הקודם באותה מידה כמו הסדרות, אז יש להן משמעות. אבל אם הסרט יתייחס לסרט הראשון ולא לסדרות, סימן שפרויקט הסדרות הקאנוניות סיים את חייו.
הוא לא יכול שלא להתייחס לסדרות באופן גורף.
כן אפשר לביים/לכתוב אותו בצורה סטנד אלונית שלא תשלח אנשים לעשות שיעורי בית, אבל יהיו הקשרים כלשהם.
״היופי ״במארוול הוא שלמרות כל הרעשי רקע והסחות דעת
בסוף כל סרט או סדרה לא מקדמת שום דבר יותר מדי (היקום הזה מאד אוהב סטטוס קוו. אפילו כשקורים אירועים מהפכניים כמו בנוקמים 3 4 כל המטרה היא לחזור למצב שגרתי ודומה בסופו של דבר). הפיתוח של הדמויות לרוב גם ככה לא עקבי אז לא מעניין. הקונספטים מאד קלים לקליטה. זו לא איזו סאגה מורכבת, התחלתי להבין ששיעורי הבית שמארוול מצפים ממנן הפ בעיקר להתלהב מהופעת אורח של ,וונג נניח. פשוט כי הוא היה קיים בתוצר מסחרי כלשהו של מארוול וזו סיבה מספקת לריגוש, גם אם רוב ההופעות שטוחות לאללה. בקיצור מארוול(;
כי אז לא תהיה סדרה, כאילו?!
כי כמו בכל ניתוח רציני של עלילה בה משתתף הפלאש, לא אמורה, ובכן, להיות עלילה – הכל היה נגמר בפלאש (באנגלית זה נשמע יותר טוב :).
היו יכולים לעשות ממבו ג'מבו של נעילת זיכרון ושפיורי כאילו יצטרך לפתור חידות של עצמו , אבל לא טורחים. לא טורחים בהרבה מקרים ב mcu
איפה היו הסקרולים כשהידרה היו בש.י.ל.ד?
עזוב זה לא יגמר
מארוול התפזרו ונכנסו לברוך כזה גדול שאפשר כבר לכתוב ספר מהשאלות
מעניין שפיורי יודע הכל התכונן להכל אבל את הענק מהנצחיים מתעלמים או מהאלים הענקים המצריים
שאי אפשר היה לפספס
שאנג צי משחק עם עדר טבעות בסוף הסרט רואים את דנברס,וונג , הענק הירוק מודעים למתרחש
ופתאום כאן יש אירועים ושקט ..
שכבר לא מובן באיזה תקופה אנחנו
פיורי יודע שוונדה התחרפנה ? הרי הייתה מפלצת באמצע ניו יורק ש סטריינג נלחם
יש קפטן אמריקה חדש הוא סאם שהיה בקשר עם רודי שגילנו שהוא סקרול
אז מה ? לא הבנתי
לא מבין למה לא סוגרים פינות מה פאקניג בעיה פעם אחת לשבת עם תסריט נורמלי ותסגרו פינות
אני אישית הסדרה סבבה לי לעצמה אבל השאר עדיין בנוני לשאר היקום פשוט לא מספק סחורה.
לאירונה אחד הדברים הכי כיפיים במארוול זה לנעוץ דקירות בטמטום של היקום הזה. סוג של הייט ווטץ מוזר. אני חושב שהכיף נובע מכמה שקווין פייגי מתייחס ליקום הזה ברצינות בראיונות, כאילו הוא מינימום גורג ר ר מרטין. כל כך מטופש
(ל"ת)
גם אני שאלתי את עצמי ולא הבנתי
אני גם לא ממש הבנתי איך הם בדיוק לקחו די אם איי של הנבלים האחרים
הרי כולם הפכו לאבק …
הם נפצעו לפני.
(ל"ת)
הכוח לעבור דרך עצמים
לדעתי מהדמות GHOST. הופיעה באנטמן והצרעה. (רק לא זכור לי שהיתה לפיורי הזדמנות לאסוף ממנה דנא, אם בכלל הכיר אותה.)
הוא הכיר אותה, מאחר והיא הייתה סוכנת סמוייה של שיל״ד
אמנם נראה שהיא יותר הייתה בצד של היידרה בתוך שיל״ד, אותו צד שפיורי לא היה חלק ממנו, אבל היא עדיין הייתה בשיל״ד ופיורי ניהל את שיל״ד, כך שבהחלט דרכיהם הצטלבו.
הוא לא למד שכדאי להיות תמיד כואס!
(ל"ת)
הנה מה שחבל
פרק 6 היה פרק טוב, רק חבל שהוא היה פרק סיום העונה ולא פרק 2.
הרי מה שרציתי מסדרה שכזאת הוא בדיוק מה שיש בפרק 6 – לא מעט אוליביה קולמן, תחושה שכל רגע הכל הולך להתחרבש, תוצאות לכך שאפילו שלא הכל מתחרבש -יש דברים שמתחרבשים, שיחה שנותנת יותר רגש ועומק לנבל, משהו שגורם לנו להבין כמה בדיוק סכנה כל הסיפור החייזרי הזה, בריתות שונות ומשונות, בגידות, משחקי אמון – וקצת ניק פיורי עושה דברים מגניבים תוך כדי.
במקום זה, הייתה גרירת רגליים לא מעניינת לארבעה פרקים שלא עזרה לשום דבר, לא מיקדה את הסדרה סביב לרעיון כלשהו, וסתם שיחקה צ'יקן עם לפתוח מלחמת עולם.
ובכל זאת – נדיר שסדרה של מארוול מסתיימת בפרק טוב, אז זה לזכותה.
צופים בך מכל מקום.
בלי קשר לתוכנית, באופן כללי. תמיד תניח שמישהו צופה בך וקורא את מה שאתה כותב, אלא אם כן עשית משהו אקטיבי בשביל למנוע את זה. למה סקרולים הם מרגלים כל כך טובים? לא בגלל שהם יכולים לשנות את הצורה שלהם, בטוח יש לשילד שלושה-ארבעה מכשירים שיכולים לעשות את זה. בגלל שסקרולים יכולים להתחזות לאדם אחר 100% מהזמן, בלי להתעייף, בלי לחשוף את עצמם אפילו לרגע אם הם לא רוצים. בגלל זה הסצינה של רודי במקלחת הייתה מטופשת – סקרודי היה יכול להתקלח בגוף של רודי והיה נקי באותה צורה.
אבל למה ספויילר בכותרת למה?
מילא לכתוב ואתו בהודעה (למרות שהנורמה פה היא שכן מסמנים ספויילרים גם בסדרות ששודרו כבר).
אבל לשים אותו בכותרת שיראו אותו במתמשכים זה באמת חוסר התחשבות קיצוני.
זה היה אמור להיות בתגטבה
להודעה הזו
https://www.fisheye.co.il/secret_invasion/#target-comment-1236878
מחילה לא שמתי לב
(ל"ת)
"ואנחנו כבר יודעים שהגנרל רוס יהיה נשיא ארה"ב בסרטים"
איך אני אוהב אמירות כאלו, מאיפה בדיוק אנחנו כבר יודעים דבר כזה? זה לא נאמר בשום סרט או סדרה ככל הידוע לי.
יש לנו ספוילרים ליהוקיים.
(ל"ת)