על פי רשימת המועמדים הבאה, נראה שהולכת להיות עונת אוסקרים תמוהה.
אני לא אומר שהמועמדים נעולים, כמובן – הכול יכול להשתנות. אולי בסוף "לא רעים בכלל" ייקח את פרס הסרט הטוב ביותר ואת פרס הבימוי ייקח "חתונה בהפתעה". אבל על פי הלך הרוח שאנשים מנבאים כרגע, יש מצב שעשרת הסרטים שייחשבו לטובים ביותר על ידי האקדמיה יכללו ארבעה המשכים, סרט מולטיוורס שקליפ האוסקרים שלו הוא צמד אבנים עם עיניים טיפשיות מודבקות, סרט שהוא "שיר אשיר בגשם" פוגש את "הזאב בוול סטריט" וקומדיה שחורה על צמד חברים. בסוף ינצח ספילברג, כנראה, ועדיין – אם אכן התחזיות יתממשו כמו שהן, הביקורות על המיושנות והארכאיות של האקדמיה יספגו מכה.
הפייבלמנים
(בימוי: סטיבן ספילברג. בהשתתפות: פול דאנו, ג'אד הירש, מישל וויליאמס, סת' רוגן, גבריאל להבל)
"משפחה, אומנות, חיים! זה יחצה אותך לשניים."
מתי אצלנו: 24.11
על מה: סיפור ילדותו של סטיבן ספילברג ואיך גדל להיות הקולנוען שכולנו מכירים ואוהבים, עם הופעות משנה של מישל וויליאמס, פול דאנו, עוד שמות.
מצבו במרוץ: הסרט גרף שבחים מצד לצד בפסטיבלים שבהם הוקרן, ואחרי ש"סיפור הפרברים" קצת אכזב, ואחרי 24 שנה מאז האוסקר האחרון שלו – נראה שיש סנטימנט שמתפתח בכיוון של לתת לספילברג עוד פינוק אחד ולהעלות אותו, מבחינת פסלוני בימוי, ליגה אחת מעלה. וזה לא שהאוסקרים וסטיבן ספילברג הם איזה צמד חמד שיש להם מערכת יחסים סבוכה – סטיבן ספילברג יכול להקליט סרטון וידאו כשהפלאפון שלו בכיס נדלק בטעות ועדיין להיות מועמד לאיזה שניים-שלושה פרסים. אז בסרט שמדברים עליו כיצירה הכי טובה שלו מזה שנים? יש לנו מוביל במרוץ.
מצד שני, "סיפור הפרברים" מוכיח שקבלת קהל צוננת עשויה לצנן גם קונצנזוס סביב סרט. הסרט הזה יצטרך לעשות קולות של להיט קופתי, גם אם בקטנה.
נשים מדברות
(בימוי: שרה פולי. בהשתתפות: רוני מארה, קלייר פוי, ג'סי באקלי, פרנסס מקדורמנד, בן וישו)
"תקווה עבור הלא נודע זה טוב. זה יותר טוב משנאת המוכר."
על מה: קבוצת נשים מנוניטיות (תת-זרם בנצרות) נפגשות ערב אחד ומדברות על דברים שקורים בקהילה שלהן.
מתי אצלנו: לא ברור.
מצבו במרוץ: נושא חשוב ורציני, שבחים מקיר אל קיר, ויוצרת מוערכת ואהודה שעושה קאמבק אחרי עשור – זה לא רק ההבט הפוליטי-ציני שהאוסקר נותנים לסרטים שמביימות נשים, "נשים מדברות" כאן על תקן הלהיט הרציני והעצמאי, סוחט הדמעות והכבד ש"חשוב חשוב חשוב" לראות. לא בטוח שזה יספיק לו בשביל לנצח, ויכול להיות ששרה פולי, הבמאית, גם תפספס את המועמדות לבימוי (אם כי לא סביר); אבל הסרט הזה, בטח בשנה של 10 מועמדים, בפנים עד שתתגלה סביבו שערורייה כזאת או אחרת.
הבאנשיות מאינשרין
(בימוי: מרטין מקדונה. בהשתתפות: קולין פארל, ברנדן גליסון, בארי קיוגן)
"אם להרביץ לשוטר זה חטא, כולנו יכולים לאסוף את החפצים וללכת הביתה."
על מה זה: קולין פארל וברנדן גליסון הם החברים הכי טובים על אי קטן באירלנד, עד שיום אחד גליסון מחליט שכבר לא.
מתי אצלנו: לוחשים שפברואר. עדיין לא נצפה משהו רשמי.
מצבו במרוץ: בפעם האחרונה שמקדונה בא לאוסקרים, הוא הגיע לטקס בביטחון עצמי של מנצח ונאלץ לראות את "תברח" לוקח לו את פרס התסריט ו"צורת המים" את הסרט והבימוי הטוב ביותר, כל זה לאור האשמות על הדרך שבה הסרט התייחס לגזענות באמריקה שהפכו אותו לסרט "מעורר מחלוקת", לא עלינו. ראה מקדונה כי טוב וחזר לארצו מולדתו לביים סרט עם שני השחקנים שהזניקו את הקריירה שלו ב"ברוז'", שם הוא יכול לעשות קומדיות שחורות כמה שהוא רוצה בלי שאף אחד ישאל אותו למה הוא לא עושה גם קומדיות לבנות או חומות.
אז מצד אחד, שוב נשאלת השאלה האם קומדיה שחורה יכולה לזכות בחסדי האוסקר. מצד שני, יש תקדים אוסקרי ליוצר שאמר "עזבו אותי אוסקר, תנו לי לעשות מה שבא לי" ואז האוסקרים דווקא אז החליטו להעניק לו את הפרס – ויעיד מרטין סקורסזה. עם ביקורות משתפכות, אהדה גדולה באקדמיה, צוות שחקנים אהוב, בהחלט יכול להיות ש"הבאנשיות" יתגלה כאיום גדול ככול שהעונה תתקדם. עכשיו רק נשאלת השאלה מה מצב חוש ההומור של האקדמיה בימינו.
בבילון
(בימוי: דמיאן שאזל. בהשתתפות: מרגו רובי, בראד פיט, ג'ין סמארט, אריק רוברטס, פלי, סמרה ויבינג, אוליביה ויילד, ספייק ג'ונז)
"תקשיבו טוב, חבורת גברברים עם זין גדול! מי רוצה לראות אותי נאבקת בנחש מזוין?!"
על מה זה: אנשי תעשיית הוליווד בשנים של המעבר מראינוע לקולנוע. דמיינו את "שיר אשיר בגשם" רק עם הרבה יותר מין, סמים, ואלימות.
מתי אצלנו: 19.01, נכון לעכשיו.
מצבו במרוץ: "בבילון" הוא הסרט היחיד ברשימה שעדיין לא הופץ באיזה פסטיבל או נראה באופן מסודר, כך שכל המידע על איך הוא הוא חלקי שמועות מפה ומשם. אפשרי בהחלט שהסרט יצא לחיק העולם ויתקבל בנחירות בוז, אבל הסיבה שרבים מהמרים עליו היא כי, נו: אפוס (שלוש שעות, למען השם) על הוליווד זה בדיוק מסוג הדברים שהוליווד אוהבת. תוסיפו לזה איזה נרטיב "קאמבק" מוזר (כי מסתבר שאחרי שדמיאן שאזל עשה סרט אחד שאינו "לה לה לנד" זה מספיק) ויש לנו סרט שלכל הפחות הרבה אנשים מצפים לקראת החגיגה הפרועה שלו.
המנצחת
(בימוי: טוד פילד. בהשתתפות: קייט בלנשט, מארק סטרונג)
"לצערנו, נראה שהארכיטקט של הנשמה שלך הוא הרשתות החברתיות."
על מה זה: קייט בלנשט היא… המנצחת.
מתי אצלנו: 09.02
מצבו במרוץ: טוב מאוד, תודה ששאלתם. טוד פילד לא ביים סרט 12 שנה, למרות כמה הצלחות עם האקדמיה, אבל כשהוא חוזר עכשיו הוא חוזר בקול תרועה. סרטו על המנצחת הסופר-סטארית (למה לא) זוכה לשבחי הביקורות (מוטיב חוזר, הייתי אומר), והוא גם מסוג הסרטים שלא ממש צריך להוכיח את עצמו בקופות כי אף אחד לא מצפה מסרט שבו קייט בלנשט היא מנצחת וכל העסק אורך איזה שלוש שעות להיהפך ללהיט.
אהבה בשחקים: מאווריק
(בימוי: ג'וזף קוסינקי. בהשתתפות: טום קרוז, מיילס טלר, ג'ום האם, ג'ניפר קונלי, ואל קילמר)
-"הסוף בלתי נמנע, מאווריק. אלה שכמותך סופם להיכחד."
-"אולי, אדוני. אבל לא היום."
על מה זה: מטוסים טסים מהר מאוד ווש ווש.
מתי אצלנו: בעבר הרחוק והקדום של סוף מאי.
מצבו במרוץ: "אהבה בשחקים" יכול להיות הכרטיס "אנחנו לא אליטיסטים מפונפנים, נשבעים" שהאקדמיה מחפשת אחרי ששנתיים של קורונה זרקו אותה לעבר סרטים קטנטנים שרוב האנשים לא מודעים לקיומם בכלל. הביקורות הנהדרות עוזרות, העובדה שהסרט אומנם שובר קופות בכל צורה ודרך, אבל מדבר בשבח אפקטים פרקטיים ואימונים מצליחה להוריד מגננות של הקהל המבוגר שמתלונן שהכול היום CGI. על כן, מועמדות לאוסקר נראית ברורה – אנחנו גם מחוברים לקהל, וגם לא צריכים להתאמץ לראות את הסרט גיבורי העל החדש ושלושים אלף המוצרים הנלווים אליו.
הכול בכל מקום בבת אחת
(בימוי: דניאלס. בהשתתפות: מישל יאו, קיי הוי-קוואן, ג'יימי לי קרטיס)
"לא יכול להיות שאני הגרועה ביותר. מה לגבי האחת עם הנקניקיות?"
על מה: מיסים, כביסה, יקומים מקבילים.
מתי אצלנו: אי שם בסוף אפריל.
מצבו במרוץ: אם זאת הייתה כתבת "קדם סקר עין הדג 2022", הייתי מכריז על הבמב"א על הסרט עם הסיכוי הכי טוב לזכות. זה לא שאין לסרט אנשים שלא עפו עליו, אבל 90% ממי שראה אותו או אהב אותו מאוד או עף עליו ברמות אחרות וקשה לזהות מישהו מצליח לקחת לו את הכתר.
כשזה מיתרגם לאוסקר, השאלה העיקרית היא במילים "ממי שראה אותו". כי אין מה לעשות, סרט מולטיוורס אומניות לחימה עם הומור-פיפי קקי זה עדיין, נו, קצת מחוץ לסוג הדברים שלרוב מועמדים לאוסקר, ואי אפשר להגיד שהסרט היה מוחץ קופות "שכולם ראו" (אפילו אם הוא הגיע להשגים נאים יחסית ל-A24). בהנחה שאפילו אחרי הניסיון לפרוץ את שורות האקדמיה, רובה עדיין דומה יותר להורים שלכם מאשר לכם, נשאלת השאלה: האם אימא ואבא שלכם היו מצביעים לסרט הזה?
אלביס
(בימוי: באז לורמן. בהשתתפות: אוסטין באטלר, טום הנקס)
"…הוא לבן?"
על מה זה: חייו של אלביס, על פי האמרגן של אלביס.
מתי אצלנו: לפני עידנים רבים, קרי מתישהו ביוני.
מצבו במרוץ: זה לא טקס אוסקר בלי איזה ביופיק (עובדה כיפית (?): פעם אחרונה שבין המועמדים לסרט הטוב ביותר לא היה סרט שמבוסס על סיפור אמיתי הייתה ב-2007), ו"אלביס" הוא לא "איזה ביופיק": הוא שעתיים וארבעים של קולנוע גרנדיוזי מסוגנן על אחד האייקונים הכי גדולים בתרבות האמריקאית שהקהל אהב עד מאוד והפך לשובר קופות. היה נחמד לדמיין מצב שבו האקדמיה מצליחה לא להיות האקדמיה והייתה מתעלמת מהסרט הזה, אבל בואו נהיה מציאותיים – לא רק שהסרט הזה יהיה מועמד, יש סיכוי שההופעה ה… מיוחדת של טום הנקס בסרט הזה עוד תהיה מועמדת לשחקן משנה באוסקר.
לוחמת
(בימוי: ג'ינה פרינס-בית'ווד. בהשתתפות: ויולה דייויס, ג'ון בויגה, לשאנה לינץ')
"להילחם זה לא קסם. זאת יכולת. אנחנו נראה אם יש לך אותה."
על מה זה: ויולה דייויס היא… לוחמת.
מתי אצלנו: יצא בחודש שעבר.
מצבו במרוץ: כמו "אהבה בשחקים", המַרגָש הוא שהאוסקרים דווקא ישמחו לתגמל סרטי אקשן הוליוודים, אבל כאלה שנותנים לאקדמיה משהו לעבוד איתו. במקרה של "לוחמת", יש בהחלט: סיפור אמיתי, ייחודי (אין הרבה סיפורים על אפריקה וההיסטוריה שלה בארה"ב), שמציג נשים חזקות בלי להתעלם לחלוטין מהעוול של סחר העבדים שנגרם גם בידי האפריקאים עצמם. אבל גם מעבר לרמת הרידוד לגימיק, "לוחמת" הוא סרט שעובד – התסריט שלו אפקטיבי, המשחק נהדר, והבימוי סוחף. אני לא אומר את זה כדעה האישית שלי, זה הקונצנזוס בארה"ב בקרב המבקרים.
עם זאת, נותרת השאלה של הקהל. הוא בא לסרט הזה, אין ספק, אבל לא בדיוק נהר, והטעם שהסרט השאיר אחריו הוא לא בדיוק "להיט שאי אפשר להתכחש אליו". האם יכול להיות ש"אהבה בשחקים" אחד יספיק למצביעים?
אימפריית האור
(בימוי: סם מנדז. בהשתתפות: אוליביה קולמן, קולין פירת', טובי ג'ונס)
"שום דבר לא מתרחש בלי אור."
על מה זה: דרמה רומנטית בבית קולנוע באנגליה בשנות השמונים
מתי אצלנו: עוד לא ברור.
מצבו במרוץ: לכאורה, רע – המבקרים לא השתגעו על הסרט הזה בכלל והוא לא יצא מעוטר יותר מדי מפסטיבלים כאלה ואחרים. אבל התיאור של הסרט, והעובדה שגם מבקריו ציינו לחיוב את כל ההבטים של הסרט שהם לא התסריט, רומז לכך שאפשרי שהוא יצבור לא מעט מעריצים בקרב האקדמיה שעלולים להתעלם מהמבקרים הסנובים ששותים יין ושומעים מוזיקה ואומרים שקולנוע הוא אומנות.
במערב אין כל חדש
(בימוי: אדוארד ברגר. בהשתתפות: אהרון הילמר, אלברכט שוש, דניאל ברוהל, פליקס קמרר)
"הצחנה תישאר עלינו לעד."
על מה זה: מלחמת העולם הראשונה, מהצד של הגרמנים
מתי אצלנו: בנטפליקס, די טרי.
מצבו במרוץ: לכאורה, יש סרט בינלאומי אחד של נטפליקס שיועד לגדולה באוסקר אבל קוראים לו "בארדו". אלא ש"בארדו" קיבל ביקורות צוננות למדי בפסטיבלים שבהם הוקרן (ועל כן קוצץ בחצי שעה בגרסה שעוד לא הוקרנה), ואילו "במערב אין כל חדש" צבר מעמד כהפקה מרשימה ומעוררת יראה, גם אם לא מושלמת. עכשיו, נטפליקס לא מדהימים במשחק האוסקר (כזכור, בשנה שעברה הם נתנו לאפל לעקוף אותם בדרך לתואר חברת הסטרימינג הראשונה שזוכה באוסקר) אבל הם כן טובים למדי. אם מישהו שם יחליט לתמוך בסרט הזה, סיכוי סביר שהוא יצליח להיות המועמד הזר השנתי, דבר שנראה שקורה עכשיו והוא מגניב למדי.
הפנתר השחור: וואקנדה לנצח
(בימוי: ריאן קוגלר, בהשתתפות: לטישה רייט, אנג'לה באסט, לייק בל, מרטין פרימן, וינסטון דיוק)
"אני המלכה של האומה הכי חזקה בעולם! וכל המשפחה שלי איננה! האם לא הקרבתי הכול?"
על מה זה: רימייק שוודי ל"שושנה חלוץ מרכזי".
מתי אצלנו: בשבוע הבא.
מצבו במרוץ: טוב, החלק הזה של הטקסט יהיה יותר ברור אחרי יום שלישי, כשנדע מה הביקורות על הסרט; אבל על הנייר, יש סיכוי לא רע שסרט שהאקדמיה כבר אהבה בסיבוב הראשון ימשיך לקבל את אהבת האקדמיה כשהוא מגובה בהיותו שיר פרידה לצ'דוויק בוזמן, שנהפך לאחד מאייקוני הקולנוע האמריקאיים בכלום זמן. מצד שני, עד כה מוצרי השלב הרביעי במארוול הכזיבו מבחינת דעת הקהל (גם אם לא נכשלו לחלוטין). האם "הפנתר השחור" ימשיך בקו הנ"ל או יצליח לסיים אותו בקול תרועה?
רצח כתוב היטב: תעלומה יוונית
(בימוי: ריאן ג'ונסון, בהשתתפות: דניאל קרייג, אדוארד נורטון, דייב באטסיטה, ג'אנל מונה, קייט הדסון, אית'ן הוק)
"עכשיו הכיף מתחיל. כי הלילה, הרצח שלי יתבצע."
על מה זה: בנואה בלאנק חוזר לחקור עוד תעלומה בלשית, והפעם: על ספינה. ביוון, אני מניח.
מתי אצלנו: ב-24.11
מצבו במרוץ: תקשיבו, אין לי מושג למה, אבל כולם בטוחים ש"רצח כתוב היטב 2" הולך להיות חזק באוסקרים. עכשיו, אני בעד, אבל, כזה, כן? הסרט הראשון השיג מועמדות תסריט ראויה מאוד ואכן קצת מפתיעה, אבל נדיר מאוד שסרטי המשך מצליחים איפה שהמקור נכשל. צריך להיות, פלוס מינוס, "כביש הזעם", בשביל שדבר כזה יקרה. האם "תעלומה יוונית" היא "כביש הזעם"? כי אם כן, אני אפילו מתרגש יותר לקראת הסרט הזה.
בכל מקרה, מי אני שאתווכח עם האנשים שראו את הסרט וצופים לו עתיד מוצלח באקדמיה. לי זה עדיין נשמע טיפה מוזר, אבל קרו דברים מוזרים מזה.
ואולי?
בגולד דרבי, אתר ההימורים האוסקרים, שמים את "הלוויתן", "אווטאר: דרכם של המים" ואת "מילה שלה" כשלושת המועמדים שיסגרו את העשירייה, בניגוד לדברים ששמתי למעלה כמו "רצח כתוב היטב 2" או "אימפריית האור". אני תמיד נוטה לפקפק קצת בעשירייה של גולד דרבי בשלב הזה (ובצדק) וכל אחד מהסרטים האלה צריך לעבור את המכשולים שלו: ל"לוויתן" מתחילה להיות קצת תנועת נגד, אפילו נגד ההופעה של ברנדן פרייז'ר שכולם מדברים עליו כמי שהולך לזכות בפרס השחקן הטוב ביותר; ל"מילה שלה" יש טריילר באמת כל כך לא מלהיב שקשה לשכנע אותי שיש שם סרט מנצח; ואני לא אומר ש"אווטאר 2" לא יקרה, אבל אני פשוט מרשה לעצמי לתהות מי מהבלוקבאסטרים יצליח להיכנס ומי יישאר בחוץ, וקמרון – עם מסע יח"צ מזוויע שבו הוא מגדף את כולם על זה שהם לא משתחווים לו – פשוט לא נראה לי האדם שיהיה דחוף לאקדמיה לפרגן לו. חוץ ממנו אל תתעלמו מ"משולש העצבות" שבכל זאת זכה בקאן, "סיפורו של אמט טיל" שבכל זאת זוכה לביקורות טובות ועל סיפור רציני וחשוב, וגם "בארדו" עלול לשוב חזק יותר מאי פעם אחרי העריכה המחודשת שלו.
שפילברג
אלא אם הסרט שלו יהיה ממש גרוע הוא נראה לי מועמד ודאי לזכייה, לא?
גם כי הוא שפילברג , גם כי הסרט מספיק טוב ( בהנחה הראשונה שלי) וגם כי הוא לא זכה 20 שנה כבר.
וגם זה הבמאי הכי אהוב בהסיטוריה עושה סרט על עצמו וזה ממש מגניב.
האקדמיה תוותר על זה?
זאת הנחת המוצא של כולם כרגע
אבל, נו, נובמבר עכשיו. דעת הקהל יכולה להשתנות שמונה פעמים עד תום ההצבעה.
בהחלט כמו שאנחנו יודעים על כל דבר (:
(ל"ת)
בשלב הזה לפני שנה
בלפסט היה הפייבוריט נעול חתום בלי חרטות נגעתי בכדור הארץ. יש עוד זמן.
יש לי איזו תחושה שבסוף ספילברג יקח את האוסקר על הבימוי הטוב ביותר ועל התסריט הטוב ביותר, אבל פרס הסרט ילך לסרט פחות מוכר ועם פחות קונצנזוס ציבורי
ויודע מה? זה דווקא לא יהיה רע במיוחד מבחינתו של ספילברג.
אוסקר שלישי לבימוי וראשון לתסריט (כשמדובר יהיה גם במועמדות הראשונה שלו לתסריט) זה בהחלט הצלחה גדולה מאוד מבחינת ספילברג.
באופן כללי הייתי מהמר שהפייבלמנים יזכה בשלושה אוסקרים: בימוי, תסריט מקורי ופסקול.
לא ממהר לתת לו תסריט
לדעתי אפילו ייאבק לקבל מועמדות. בימוי בהחלט נראה מאוד סביר בכל קונסטלציה שהיא
שנה שעברה קנת בראנה זכה באוסקר על תסריט שמבוסס על סיפור ילדותו
אני לא רואה סיבה שספילברג לא יצליח לעשות את זה, או לכל הפחות לקבל מועמדות.
צריך גם לזכור שספילברג לא היה מועמד מעולם על תסריט, מה שיכול לתת תמריץ לזכייה או לכל הפחות למועמדות.
יש לאוסקר את הכתם מהעבר בו הם לא נתנו לספילברג מועמדות על התסריט של מפגשים מהסוג השלישי (איך זה קרה? אני עדיין לא מסוגל להבין), כך שיכול להיות שהם ירצו גם לתקן את זה הפעם ולתת לספילברג הכרה לא רק כבמאי ומפיק אלא גם כתסריטאי.
בכל מקרה, באמת מעניין אותי לדעת, למה אתה חושב שאין לו סיכויים גדולים בקטגוריה הזאת?
יש תחרות רצינית השנה בקטגוריית התסריט המקורי?
יש כמה הבדלים
הראשון הוא שלקנת בראנה היה חסר אוסקר, והוא רצה אחד, אבל לא רצו לתת לו בימוי, אז נתנו לו בתסריט.
השני הוא שתסריטאים, היסטורית, לא מאוד נוחים לתת לספילברג צ'אנס.
אלו הם הסרטים שהיו מועמדים על תסריט: אי.טי, הצבע ארגמן, רשימת שינדלר*, מינכן, לינקולן, גשר המרגלים. אלה 6 מועמדויות, אף פעם על סרטים שלא היו מועמדים במקביל לפרס הסרט (ולצורך השוואה – 13 סרטים שלו היו מועמדים לסרט, והוא היה מועמד לבימוי 8 פעמים).
כלומר, שספילברג לא בדיוק חביב התסריטאים ובהחלט יש תחרות השנה: הבמב"א, הבאנשיות מאינשרין, בארדו (אינירטו תסריטאי שהם אוהבים), המנצחת, משולש העצבות, בבילון, צ'ה צ'ה מאוד חלק, ימים של תום, לוחמת, סיפורו של אמט טיל, אין מצב, אלביס, אימפריית האור – זה לא שאני לא חוזה שזה אפשרי, אבל זה קרב. הסרט יצטרך להיות דורס לאורך העונה, מעין "כן, ברור מאליו שהוא מועמד להכול". וגם אז, התסריטאים עלולים לחתוך לאופציות היפסטריות יותר.
מה הכוכבית ברשימת שינדלר?
ואגב, הפייבלמנים הולך על בטוח להיות מועמד לפרס הסרט, כך שאני לא מבין איך זה קשור שאף מועמדות לתסריט לא באה בלי מועמדות לסרט.
בכל מקרה, כפי שאאתה עצמך הוכחת, מועמדות לתסריט (בשונה מזכייה) זה דווקא משהו שקרה ויכול לקרות.
אבל אולי באמת יהיה לו קשה להשתחל אם יש תחרות רצינית השנה.
מצד שני, פה הגיוני לשאול האם ששת התסריטים של סרטי ספילברג שהיו מועמדים היו בהכרח בשנים בהם לא הייתה הרבה תחרות על הקטגוריה, ואז ניתן לטעון שאין הרבה סיכוי למועמדות השנה, או שהתסריטים (או לכל הפחות חלקם) היו דווקא בשנים עם הרבה תחרות על הקטגוריה, מה שאומר שזה דווקא אפשרי השנה?
כי, כאמור - גם כספילברג מצליח להעמיד סרט לאוסקר
ביותר מחצי מהפעמים התסריט שלו לא מועמד. תשווה את זה לסקורסזה – 9 סרטים שהיו מועמדים לסרט הטוב ביותר, מתוכם רק 2 לא היו מועמדים (שניהם של פול שרדר, אגב) לתסריט – וחוץ מזה עוד מועמדות לסרט שלא היה מועמד לסרט הטוב ביותר.
לכן לא פסלתי שזה יקרה – אבל כשרק מחצית מהתסריטים של ספילברג מועמדים, זה נקודת פתיחה פחות חזקה – וגם והסרט הוא כרגע נראה כמו המוביל לעונה.
לגבי ששת השנים הנ"ל – נראה לי שיהיה כאן בעיה של חוכמת הבדיעבד עבור רובם, חוץ אולי מלינקולן, גשר המרגלים, ומינכן.
חוץ מהם שמה? שאפשר לקבוע שהיו בשנה עם תחרות רבה או שאפשר לקבוע שהיו בשנה בלי תחרות רבה?
(ל"ת)
כן, שאפשר להסתכל על המועמדים בשנים הללו
ועל השיח הער סביב זה ולקבוע בצורה יותר עירנית . בשנים האחרות יש לנו אפשרות להסתכל מי היה מועמד מה, ואולי להתחיל לחפש כמה פרשנים בארכיונים – אבל זה יותר מסובך ומסורבל ופחות מועבר אלינו באופן בלתי אמצעי כמו בשנים מ-2005 והלאה.
נו, ובתור מישהו שסיקר את הקולנוע באותם שנים, אני מניח שאתה יכול להגיד אם אלו היו שנים עם צפיפות בקטגוריה או עם חוסר צפיפות
אז אשמח לדעת מה היה המצב בקטגוריה הזאת באותם השנים (תסריט מועבד ב-2005 ו-2012 ותסריט מקורי ב-2015)
טוב, לא ממש מה שתיכננתי לעשות הערב אבל נו:
2005: כאן מדובר בהפתעה – התגובות בזמן אמת מדברות על הפתעה גדולה מאוד על הנדיבות ל"מינכן" (ואפילו זה שהיה מועמד, כך נראה, לא נראה בעיניהם כמובן מאליו – "הגנן המתמיד" דחק אותו בבאפט"א, נניח ובגלובוס הזהב תפסו את מקוומו "הגנן", "נקודת מפגש" ו"היסטוריה של אלימות"). אז כלומר נראה שהיה סחף כמעט בלתי נראה לכיוון הסרט. המועמדות לתסריט הייתה גם היא הפתעה שכן הסרט היה מועמד רק 4 פעמים בעונה, כולל האוסקר. אם כי יש לציין שהיה גם עניין שבו "סוריאנה" היה תסריט מעובד עבור גורמים מסוימים אבל מקורי עבור האוסקר. הסרט היחיד שאפשר להגיד שהוא לקח לו את המקום זה "גאווה ודעה קדומה" – אבל הוא הופיע רק בבאפט"א, ולא לאורך כל העונה. אז לסיכום, למרות ההפתעה הכללית למינכן, נראה שבעיקר שיחק לתסריט הזה מזל, ובו בעונה שבה כולם חשבו שהנה חמשת המועמדים – אחד המועמדים היה שייך לקטגוריה אחרת, ובכך פינה מקום בדקה התשעים למועמד אחר.
2012: ב-2012 לא היה ממש שאלה לגבי הימצאותו של "לינקולן" – מדובר בתסריט שאנשים אהבו ושזכה בלא מעט פרסים לאורך העונה ודחפו והיעדרות שלו הייתה נתפסת כתדהמה. ב-WGA והבאפט"א ובסקריפטר היו בעצם שישה מועמדים רציניים: ארגו (שזכה בסוף), לינקולן, חיות הדרום הפראי, אופטימיות זה שם המשחק, חיי פיי וכמה טוב להיות פרח קיר (שבדיוק פספס).
2015: קצת יותר שאלות – שלושה סרטים נצרכו לשבת בצד – "אסון מהלך" (מועמדת WGA), "שמונת השנואים" (באפטא, גלובוס הזהב – איפה ש"גשר המרגלים" לא היה מועמד), ו"סיקאריו" (WGA). עם זאת, חוץ מהפספוס בגלובוס הזהב, "גשר המרגלים" מחזיק מעמד כל העונה, כנראה בעזרת האנשים שחתומים על התסריט – בכל זאת האחים כהן. בקיצור, יש תחרות, אבל לא קשה, ונראה היה לאורך כל העונה שהוא עוקף את המתחרים שלו – אם כי כאמור, היה כאן מקרה חריג של שת"פ עם צמד תסריטאים מהולל שהאקדמיה אוהבת ושהיו מועמדים 7 פעמים רק על תסריט.
תודה על התשובה המפורטת!
נצטרך להמתין ולראות מה יקרה הפעם.
אגב, אם הוא יזכה בבימוי הוא יהיה הגבר הלבן הראשון שזוכה בקטגוריה הזאת מאז 2016
כשלפני כן הפעם האחרונה הייתה ב-2011.
ביתר השנים הפרס הוענק חמש פעמים ללטיני, פעמיים לאישה ושלוש פעמים לאסייתי/ת (קלואי ז׳או נכללת בשתי הקטגוריות האחרונות).
אז אמנם אף אחד מהם הוא לא שחור, אבל עדיין זה בהחלט אומר שיש בשנים האחרונות גיוון בקטגוריית הבימוי הטוב ביותר.
יותר מצבע העור, העובדה המעניינת יותר היא הותק.
הבמאים זכו בפרס הבימוי (והסרט אני חושב) יחסית חדשים. כלומר, לגיין קמפיון או דל טורו יש קילומטראז לדוגמה והם כבר פעלו בניינטיז אבל כבר שנים שהאוסקרים לא מעניקים פרסים למאסטרים הותיקים (סקורסזה הדוגמה שקופצת לראש ישר), האלה שכבר בשנות ה70 היו בסביבה. אולי זה כי לא הרבה מהם פועלים כיום אבל עדיין זה נקודה. מעניין אפ מגהפוליס של קופולה ישבור את העסק (הסרט הזה נשמע כמו הצלחה מסחררת או כישלון במילותיו של שני).
אז אחרי האזנה לפסקול, אני כבר לא חושב שהפייבלמנים הולך לזכות באוסקר לפסקול
אבל מה שכן, מועמדות הוא בוודאות גמורה מקבל.
פסקול נחמד ורגוע בסגנון שאופייני לחיבור בין ספילברג לוויליאמס (לרגעים הזכיר לי את הפסקול של הוק), בהחלט נחמד להאזין.
בתור מה שהוא אולי הפסקול האחרון של וויליאמס, לא מדובר על אחד הגדולים שלו, אבל גם לא רע בשום צורה, ובהתחשב בכך שוויליאמס בן 90, זה בכלל לא מובן מאליו שהוא עוד יכול לכתוב לחנים ושעוד יצאו מוצלחים.
בקיצור, נראה לי שבקטגוריית הפסקול אני אעביר את ההימור שלי לפנתר השחור וואקאנדה לנצח.
אני לגמרי כבר לא מהמר על הפנתר השחור לפסקול
למען האמת, אני בספק אם הוא בכלל יהיה מועמד לפסקול או לכל קטגוריה אחרת, לאור חוסר ההתלהבות עליו בהשוואה לקודם.
כרגע ההימור שלי בפסקול הולך לאלכסנדר דספלה על פינוקיו של דל טורו.
דספלה כבר זכה באוסקר על פסקול לסרט של דל טורו (צורת המים), כך שזה בהחלט דבר שיכול לקרות.
הייתי מהמר שהוא גם יקח מועמדות אם אופציה גם לזכיה לשיר הטוב ביותר על Ciao Papa מתוך פינוקיו, ובכך זאת תהיה הפעם הראשונה שהוא יהיה מועמד בקטגוריית השיר הטוב ביותר.
בונוס -
כשעוד התלבטתי על הפורמט של הכתבה, הוצע פינה של "האם תוכלו לנצח את הסרט במכות", שאותה לקחתי בשתי ידיים רק כדי לגלות לאחר התייעצות שזה לא לחלוטין קוהרנטי – אז ויתרתי עליה. ובכל זאת, זה כבר כתוב אז הנה זה פה בתגובות:
הפייבלמנים – תראו, זה סטיבן ספילברג, בשיא תסביכי האב והאם שלו כי הם קורים בזמן אמת. אני לא בטוח שתצטרכו אפילו להרים יד, אולי מספיק להגיד לו "אבא שלך לא אוהב אותך" בשביל שהוא ילך לפינה לבכות.
רצח כתוב היטב: תעלומה יווינת – כן, אבל הוא אחר כך ידע שאתם עשיתם את זה. מה שבעצם נכון לכל האנשים פה שהרבצתם להם מכות, אז לא יודע אם זה עושה אותו בלש כזה טוב.
הפנתר השחור: וואקנדה לנצח – מה זאת אומרת, ברור, הרי יש לכם בתיק את הבירנבוים מנדלבוים – המתכת היחידה שיכולה לנצח את הוויברניום שאותה חצב אביכם, מחוס אל-סוס בקטוס, ושנותן לכם כוח לנצח פנתרים שחורים במכות!
אין חדש במערב – את פול? וואי, כן, איזה נחנח הוא, אין דברים כאלה. אבל ברגע שכלי נשק מעורבים בנושא כדאי שתיזהרו.
אימפריית האור – זכרו את מילותיו של בן גוריון: "אנחנו נילחם בבריטים כאילו אין את אוליביה קולמן, ונעריץ את אוליביה קולמן כאילו אין בריטים".
לוחמת- אני לא אוהב לחזור על עצמי, אבל קלטתם את הקטע שוויולה דייויס היא לוחמת, כן?
אלביס – טוב, את הקולונל אפשר די בקלות לכסח במכות, הוא לא היה אדם בריא במיוחד. את אלביס קצת יותר קשה להביס, אבל למזלנו הוא לא היה אדם שהקפיד על בריאותו מי יודע מה, אז פשוט תחכו לאלביס בסוף ימיו, תזרקו סנדוויץ' עם חמאת בוטנים ובננות לצד אחד בחדר ואז תבואו אליו כשהוא לא חושד.
נשים מדברות- אני לא מבין, אתם אנשים חסרי לב שאתם הולכים ומרביצים לנשים מסכנות? כי זה בדיוק מה שהן בונות עליו בזמן שהן מתגנבות מאחוריכם ומכות בכם עם קלשונים ואתים.
הכל בכל מקום בבת אחת – תלוי, באיזה ממד מדובר? סתם, סתם – בכל ממד שקיים מישל יאו מכסחת אתכם מכות, מה נראה לכם.
בבילון – בשלב כלשהו בסרט, מרגו רובי הולכת מכות עם נחש. זה הביטחון העצמי שאיתו אתם צריכים להתמודד. אני לא אומר שזה לא אפשרי, אבל אני כן אומר שמדובר במישהי עם המון אנרגיה ומרץ כי היא על המון סמי אנרגיה ומרץ. מצד שני, לכם יש סמים מהעתיד שיכולים לעזור לכם (אל תעשו סמים, ילדים, גם לא כשאתם הולכים להילחם עם מרגו רובי).
אהבה בשחקים: מאווריק – זה יהיה קשה. טום קרוז הוא בחור בן 60 שנראה בכושר של מישהו בן 20, אבל לטום קרוז יש את החולשות שלו. נניח, רובי מים.
המנצחת – לא נראה לי שהפנמתם שקייט בלנשט היא… המנצחת.
הבאנשיות מאינשרין – תלוי בכמה קטטות פאבים השתתפתם בחיים שלכם, ואם אנחנו כבר בסטריאוטיפים על איריים, אז מקסימום תביאו איתכם נחש ותראו אותם בורחים בבהלה מהיצור המכושף והאגדי הנ"ל.
מעניין אין שום הימור מסויים על אווטאר: דרכם של מים?
הסרט הקודם היה מועמד להרבה אוסקרים, נראה לכם שהוא לא יהיה מועמד לסרט הטוב ביותר? מעבר לטכני, העניין האקולוגי נראה שחוזר והיום הוא הרבה יותר מדבר כמסר חשוב מאיי פעם. אז שום הימור למועמדות.
לגבי וואקנדה פוראבר מדברים על זה שיש סיכוי גבוה שאנג'לה בסט תהיה מועמדת לאוסקר ועם סיכויים גבוהים לזכייה. מלכה שמתמודדת עם אובדן בעלה ובנה ועובדת על זה שהיא לבד תגן על הממלכה. במיוחד שזו פרידה מצ'אדוויק אז הדרמה יותר כבידה וזה נראה לי יהיה מאוד מתאים. בנוסף, קילמונגר אומנם היה נבל טוב ויותר מתאים למועמדות אבל לא בהרבה מהשחקן הראשי, ככה שלהעמיד אותו ולא את הגיבור היה יותר רושם שמורידים מערכו של הגיבור הראשי (וכן הית' לדג'ר היה מועמד על הג'וקר אבל הוא היה הרבה יותר טוב מהדמות המרכזית והוא גם נפטר) כאן אין את הבעייה, כי הסרט משדר אנסמבל שגם אם יש 'דמות ראשית' של בלאק פנתר חדש, אין בעיה שרק המלכה תהיה מועמדת.
גם אני חושב שאווטאר 2 לא יהיה מועמד לסרט
אבל לדעתי הוא יתנחם במספר מועמדויות טכניות ולפחות זכייה אחת ודאית (אפקטים), כך שזה לא יהיה יותר מדי נורא בשבילו.
על הפנתר השחור 2 הייתי זורק הימור פרוע: לא יהיה מועמד לכלום, או לכל הפחות לא יהיה מועמד לסרט הטוב ביותר.
הסיפור של הסרט הראשון עם האוסקר היה לדעתי אירוע חד פעמי ולא משהו שהולך לחזור בכל פעם שיוצא סרט חדש של הפנתר השחור.
כרגע מארוול בירידה בביקורות מפעם ויש לי תחושה שגם הסרט הזה יזכה לביקורות חיוביות פחות מהסרט הקודם.
אבל גם אם הסרט כן יזכה לאהבת המבקרים והקהל, נראה לי שמבחינת האוסקר הספיק להם פעם אחת להרעיף זכיות ומועמדויות על סרט מארוול והם לא הולכים לחזור על זה.
אחרי הפנתר השחור יצאו שני סרטים של מארוול עם דיבור על אפשרות למועמדות לסרט (הנוקמים סוף המשחק וספיידרמן אין דרך הביתה) ושניהם נאלצו להסתפק במועמדות לאפקטים בלבד.
אז נכון שפה מדובר על סרט של הפנתר השחור, אבל עדיין נראה לי שמבחינת האוסקר מה שקרה ב-2018 היה לגמרי אירוע חד פעמי.
זה עדיין לא ספל התה של האוסקר.
אגב, עוד סיבה לכך שיכול להיות ששני הסרטים האלה לא יהיו מועמדים לסרט, היא שיש לאוסקר השנה את אהבה בשחקים.
ברגע שהאוסקר יתנו לאהבה בשחקים מועמדות לסרט (ועוד לא מעט מועמדויות טכניות), הם ירגישו שהם יצאו ידי חובת יצוג לסרט פופולארי והם יסתפקו בזה.
הרבה הסבירו שזה מה שדפק את אנדגיים ב-2019, שהאוסקר הרגישו שג׳וקר מספיק להם והם לא צריכים לפנק עוד להיט קופתי.
תן לי לחלוק עליך באופן מכובד
יש בעיה ברורה, שהיא לא בעיה בעיניי אך אני יכולה להבין למה בעיני האקדמיה כן. אנדגיים וספיידרמן רגעי השיא שלהם זה 100% גיק וקומיקס של סיפור שנשען על הרבה סרטים אחרים והוא כביכול פחות עומד בפני עצמו. זה לא פוגע ביצירה שהיא אנדגיים היא הייתה הכי טובה שהיא יכלה להיות, אבל בעיני האקדמיה כביכול אין לכל דמות ארק חזק וברור אפילו לאורך כל סרטי האוונג'רס בלבד. הם צריכים את מלחמת אזרחים קפטן מארוול קצת שומרי הגלקסיה, בלאק פנתר וספיידרמן כמובן הרבה נוסטלגיה וכביכול פאן סרוויס (גם אם הוא לא זול) בשונה נגיד מסרטי שר הטבעות שהיו יצירה אחת ברורה ומכאן שזה לא רק עניין מדע בדיוני ופנטזיה של הגיקים, אלא איזה ערך מקבלים מיצירה מבודדת ומזוקקת.
אני אטען שבלאק פנתר הוא היצירה השניה, נכון הוא היה גם בסרטי האוונג'רס אבל זה לא הפריע להם להעמיד אותו גם אחרי מלחמת האזרחים כי הוא עדיין עמד בפני עצמו. מעבר לזה הוא עניין של חגיגת תרבויות צבעונית ושוקקת חיים וזה לא דבר של מה בכך בהוליווד של היום. הסרט הראשון הציג את קהילת השחורים כאומה הכי מתקדמת טכנולוגית בוואקנדה והפעם מציגים את בני המאייה (מקסיקנים וקצת שילוב כמו שעשו לשחורים) בטאלוקן ככוח בלתי ניתן לעצירה.
וכמובן, הפרידה מצ'אדוויק, מה שמשאיר אותנו כמעט עם סרט של נשים שחורות מובילות שמתמודדות עם אבל אמיתי שנכנס לסרט. על פניו אם הסרט היה המשך עם צ'אדוויק אז יותר היה קל לומר 'היינו שם, עשינו זאת' אבל בגלל העדרו של המלך שכל כך האדירו בסרט הקודם ובממלכה שלו, יש לנו כאן דרמה שכותבת את עצמה וישר מתאימה אותה כספין החדש שהאקדמיה צריכה בשביל להציג שוב התייחסות.
בלאק פנתר 2 נראה עומד בפני עצמו בשונה מאנדגיים, שם דגש על חגיגת תרבות נוספת ועוסק באבל אמיתי. לי לפחות ברור למה הוא הרבה יותר ראוי לשקלול מכל מה שמארוול עשו עד היום.
"חגיגת תרבויות צבעונית ושוקקת חיים" זה לא מספיק כשלעצמו.
אחרת In the Heights היה כבר הרבה יותר מהולל.
לגבי כמה הסרט עוסק באבל – צריך לחכות ולראות מה המשקל של זה ואיך זה משאיר חותם. גם לא הקאסט השחור הנשי. זה נכון שלפעמים נראה שהאקדמיה עובדת לפי צ'קליסטים, אבל זה כשלעצמו מעולם לא היה מספיק. צריך אקס פקטור. בוא לפחות נחכה שיוסר אמברגו הביקורות מחר בערב…
לא ראיתי את ITH
אבל תקן אותי אם אני טועה, הוא לא הציג יותר מידי מסורות עם מלבושים של המוצא שלהם באופן אתני ובולט. בנוסף הסרט הזה היה קטן מידי ועם קידום בעייתי מידי, הטריילר הראשון יצא כבר בדצמבר 2019, עם תכנון ליציאה ב2020 וכביכול התמודדות ב2021, לבסוף הוא רק יצא ב2021 וזה נראה לי פגע בו מאוד (אין לי מושג כמה הוא טוב) ואז כבר יצא סיפור הפרברים בסוף השנה של ספילברג והוא לקח לו את המשבצת ההיפוטטית.
בעיניי האקס פקטור של וואקנדה פוראבר, הוא במאי ושחקנים שמתמודדים עם אבל אמיתי ומביאים את זה לדמויות שמתמודדות עם אותו אבל לדמות וסרט שהיה תופעה וכבר הוערך על ידי האקדמיה. האקדמיה אוהבת את הסיפור מאחורי היצירה ויש לסרט הזה סיפור גדול, גם ברמה התרבותית וגם ברמת הפרידה.
אבל מסכים איתכם, כל זה דיבור באוויר שלי למה שאני חושב שהסרט הזה יסמל מחר בביקורות. ההימור שלי שוואקנדה פוראבר לפחות יקבל או מועמדות לסרט, או מועמדות לשחקנית המשנה ויכול להיות גם לשניהם.
אווטאר: דרכם של המים – למה אין הימור? הוא מופיע ב"ואולי", שזה אומר שאני בהחלט יכול לראות את זה קורה, אם כי נכון לעכשיו לא חושב שזה הכיוון. כמו שרשמתי, בגולד-דרבי ואתרים אחרים יש מי שמשוכנע שזה לחלוטין מועמדות שמתרחשת – אבל לדעתי הזמן, והקמפיין הנוראי של קמרון לעצמו ולסרט, יפגעו בו. גם אם לא בקופות, אז כן באוסקר (וראינו הרי עם "סוף המשחק" שהאוסקר יכולים להתכחש לסרט, לא משנה כמה הוא מרוויח).
לגבי הפנתר השחור – וואו וואו וואו עצור את כל הסוסים האפשריים לפני שאתה זורק על אנג'לה באסט אוסקר. כן, נראה שלאף אחד אין עדיין מושג מה קורה בקטגוריה השנה. כן, היא שחקנית מוערכת שפאדיחה שאין לה אוסקר עדיין. לא, זה לא שם אותה כרגע במקום מוביל במירוץ (בייחוד שאין עדיין ביקורות לסרט. אבל זה עניין של יום).
ותיאוריה חביבה למה לא העמידו את מייקל בי ג'ורדן ב-2018, אבל השורה התחתונה היא כנראה פשוט בגלל שלא חשבו שהוא טוב מספיק. זה לא שבי. ג'ורדן היה מת לאורך כל העונה של 2018 – אבל המועמדות היחידה שהוא השיג בטקס פרסים משמעותי היה טקס פרסי המבקרים, וגם זה עם 6 מועמדים ולא 5).
טוב מודה קראתי הכול עד לקטע האחרון
קראתי שהזכרת את בלאק פנתר ואז ראיתי כבר שזה הסוף ולא נתת לאווטאר משבצת. והקטע האחרון חשבתי ש'ואולי?'זה עוד סרט. סורי ומסכים הקידום של אווטאר 2 נראה מאוד מוזר, לא שאני מצליח לזכור איך הסרט המקורי קודם, אבל שם הטכנולוגיה עצמה קידמה אותו כי הייתה חדשה וכאן היא אומנם משודרגת אבל כביכול משהו שנראה לפני. בכל מקרה יש לי הרגשה שהסרט הזה יפתיע ובטריילר החדש היו הרבה דברים מעניינים.
משום מה קראתי את זה כמשפט של בלאק פנתר באינפיניטי וור: Evacuate the stage, Engage all defenses And get this woman an oscar! אני יודע שזה ישמע מוזר, אבל אני חושב/מרגיש/מהמר שעניין הפרידה מצ'אדוויק ישחק לטובת כל המשתתפים והיוצרים של הסרט השני. והמלכה כבר בטריילרים גרמה לי לצמרמורת. ההימור שזו תהיה המעומדות הראשונה של שחקנית מארוול. (וסתם משהו פרוע יותר, סרט בלוקבאסטר ומולטיוורס שהאקדמיה לא מתלהבת ברגיל מובלות על ידי נשים ממוצא אתני שונה שגורם להם לשנות את דעתם ולתת להם את הזכייה, מישל יהו כשחקנית ראשית הבמבא ואנג'לה בסט כשחקנית משנה כאן)
אני גם חושב, לכן אמרתי 'שהוא לא היה בהרבה יותר טוב מהשחקן הראשי' שהוא כאמור אפילו לא נשקל.
קצת מוזר בעיני להמר בקטגוריית המשחק על הופעה מסרט שעוד לא יצא ועוד לא יצאו לו ביקורות, רק על סמך שני משפטים שהדמות אומרת בטריילרים
ובאופן כללי, צריך לחכות לראות אם בכלל המבקרים יאהבו את הסרט במיוחד (ולאור שני הסרטים הקודמים של מארוול השנה, יש סיכוי שזה לא ממש יקרה), לפני שמנבאים לו הצלחה גדולה באוסקר.
אבל בדבר אחד אני די בטוח כבר בשלב הזה: גם אם הפנתר השחור 2 יצליח לשחזר את ההישגים של קודמו באוסקר, הרי שבנוגע לאפקטים, בדומה לסרט הראשון, הוא לא יצליח לקבל מועמדות.
נראה לי די סגור שהמועמד של מארוול בקטגוריית האפקטים הולך להיות דוקטור סטריינג׳ 2, והסיכוי היחיד של הפנתר השחור להשתחל לקטגוריה הזאת היא אם ישאר מקום פנוי לסרט מארוול נוסף, ודבר כזה קרה רק פעמיים מאז החל היקום הקולנועי (ב-2014 עם קפטן אמריקה חייל החורף ושומרי הגלקסיה, וב-2021 עם שאנג צ׳י וספיידרמן אין דרך הביתה).
על נקודה אחת אתווכח
והיא זאת – לא רק שמהמרים – רציניים – יודעים להמר גם על סמך טריילר, חלקם המוצלח באמת יודעים להמר רק על סמך ליהוק ו/או תפקיד. ב-2006, למשל, היה ברור שג'ניפר הדסון תזכה בשחקנית המשנה פשוט כי אפי הוא תפקיד שזוכה באוסקר, וג'ניפר הדסון בחורה שאנשים אוהבים.
כמובן, היו יכולים לקרות דברים במהלך העונה שהיו משנים את זה – אבל חזאים רציניים אמרו שזה יקרה, וזה אכן קרה.
אז על סמך הטריילר אני לא מתווכח, פשוט אני לא חושב שבשלב הזה אפשר לקבוע את זה, ואני לא חושב שאהבת צ'דוויק מספיק חזקה כדי לעזור לשחקנים מהסרט (וזה לעומת הסרט עצמו).
וכמו שאתה כותב, המהמרים בשלב מוקדם מאוד מתבססים על מקרים קודמים
ואם להתבסס על ההיסטוריה של היקום הקולנועי של מארוול הכוללת 0 מועמדויות לפרסי המשחק עד כה, אני לא רואה איך רק על סמך הטריילרים אפשר להמר על מועמדות למשחק וקל וחומר על זכייה.
כלומר אני לא פוסל את האפשרות שמארוול יצליחו להביא מועמדות בקטגוריית משחק, כי כמו עם הפנתר השחור הראשון וקטגוריית הסרט הטוב ביותר, לכל דבר יש פעם ראשונה.
כך שאני לא אומר שזה לא יכול לקרות, אבל אם זה יקרה זה יהיה מאורע חריג לחלוטין ולא משהו שמהמרים עליו עוד לפני יציאת הסרט ולפני הביקורות.
כמובן שכל אחד יכול להמר על מה שהוא רוצה, אבל בעיני בשלב הזה זה נשמע לי הימור קלוש יותר מלהמר שטום קרוז יהיה מועמד לשחקן הראשי על אהבה בשחקים מאווריק.
הכוונה של קרקר שאולי אתה או הוא או רוי לא יכולים להמר על כך
אבל אם נניח היה ״מהמר סוג א ידוע בתחזיות טובות״ מהמר על ״שחקנית מהפנתר השחור על סמך טריילר״ אז יש לקחת בחשבון את מה שהוא אומר.
(כמו הדוגמא של קרקר שרק לפי ליהוק ידוע לדבר על השחקנית הנל.
*במקרה הזה זה לא כך אבל הוא דיבר בכללי
אה טום קרוז לא הולך להיות מועמד?
סתם לא באמת איכפת לי, אפילו לא צפיתי בסרט. תראה אובייסלי הטריילר השפיע עלינו מאוד שונה על כל אחד. כמו שאתה ממש אהבת את קוונטמניה ואני על גבול השנאתי את זה. כאן הטריילר של בלאק פנתר ממש גרם לי לדמוע ולומר תודה שזו הדרך שבחרו להגיש לנו את ההמשך ללא צ'אדוויק. אני לא ספק שיש מקום לריקאסט בעתיד או איזה מולטיוורס, אבל הבחירה עכשיו לא לעשות זאת הייתה מעבר למכובדת, הרבה יותר יצירתית. וכן, משהו במשפטים שלה בטריילרים גורם לי לצמרמורת ומרעיד את כל האולם. הכול ברמונדה מושלם, הלוק, העוצמה, המשחק, בלי שהיא תאמר הרבה, הרגשתי שהיא אומרת המון. אני מהאלה שחושב שבלאק פנתר הראשון מדהים גם אם לא מושלם. ואני מקבל את זה הרבה פעמים שקשה להציג סיפור אוריג'ן שמספיק לעניין אותי והוא עשה זאת בגדול. אני אגיד לך משהו שאמרתי אז לאחי, 'בשביל לקבל את האביר האפל, היינו צריכים את באטמן מתחיל' ואמרתי לו יש לי הרגשה שזה הבאטמן מתחיל של בלאק פנתר וזה ייתן לבמאי לעשות מטעמים לחלק ההמשך. בקיצור בחיים לא דמעתי ככה מטריילר והתלהבתי ככה ממשחק של מארוול. ההימורים שלי בהתאם.
אבל ההימורים שלך אמורים להיות בהתאם לטעם של שופטי האוסקר
אני ואתה אוהבים מאוד סרטי מארוול ובכלל סרטי גיבורי על, אבל האוסקר לא ממש כאלה.
הז׳אנר בכללותו הוא לא ממש ספל התה של שופטי האוסקר.
נדיר שהם מחליטים לפנק סרט גיבורי על ביותר ממועמדות סמלית לאפקטים.
גם כשהם נתנו את המועמדויות והזכיות לפנתר השחור, רובם היו טכניות. מלבד מועמדות יחודית לסרט הטוב ביותר, שאר המועמדויות היו לבימוי האומנותי, לפסקול, לעיצוב תלבושות (בשלושתם הסרט גם זכה), לסאונד ולשיר. הסרט לא היה מועמד לבימוי או לתסריט או למשחק או לעריכה.
כך שגם כשהאוסקר מוכן לתת מועמדויות וזכיות לסרט גיבורי על של מארוול הוא משאיר אותו מחוץ לרוב הקטגוריות הראשיות.
כך שאני מאמין שיש סיכוי שאתה תתלהב על ההופעה שלה בסרט ברמה שתגרום לך לטעון שזאת הופעת השנה, אני מאמין גם שיכול להיות שרבים מאוד יחשבו כך, אבל לשופטי האוסקר יש טעם אחר.
אז נכון, יש שני ג׳וקרים שזכו באוסקר, אבל שניהם יצאו מסרטים שאינם של מארוול ושפחות מרגישים סרטי גיבורי על.
וכמו שכתבתי, יכול להיות שפתאום תקרה ההפתעה והיא תהיה מועמדת או אולי אפילו תזכה, אבל זה עדיין יהיה בגדר הפתעה ולא משהו שצפוי שיקרה.
ולגבי טום קרוז, יש אפשרות שהוא יהיה מועמד, אבל לא נראה לי שהסיכויים גדולים יותר מדי.
טופ גאן יקבל כמה וכמה מועמדויות (אני מהמר על: סרט, צילום, אפקטים, שיר וסאונד. ואולי גם בימוי, עריכה ופסקול), כשטום קרוז על השחקן הראשי זאת אפשרות אבל עם פחות סיכויים.
אבל אל דאגה, טום קרוז הפיק את הסרט, מה שאומר שהוא יקבל מועמדות לסרט הטוב ביותר בפעם הראשונה (שלושת המועמדויות שקיבל עד היום היו בקטגוריות המשחק).
אגב, בהנחה שהסרט יהיה מועמד לסרט הטוב ביותר, זאת תהיה המועמדות הראשונה לאוסקר של ג׳רי ברוקהיימר. לפחות לעת זקנה (הוא כבר בן 79, למי שלא יודע) הוא סוף סוף הולך לקבל הכרה מהאקדמיה.
הטענה שלי שהוא יותר הטעם שלהם
מהסרטים שהזכרת. גם בתוך הז'אנר יש הבדל בין בלאק פנתר לאנטמן. האחד מטופש וחביב, השני מלא פאתוס וחוגג תרבות שהייתה מאחור. אתה ניסית להציג את אנדגיים ואין דרך הבייתה כיצירות שהאקדמיה התעלמה מהן ואני עניתי שדיי ברורה לי הסיבה.. הסיבה הזו פחות קיימת בוואקנדה פוראבר, גם במבנה של הסרט וגם שקודמו כן הוכר. (זה שהוא לא קיבל את כל המועמודויות כי הוא לא היה ראוי להם וזה בסדר, לא אומר שהסרט החדש לא יכול לשנות זאת). אז ההימור שלי שהוא כן יהיה מועמד כי הוא כן מדבר אל האקדמיה מכל סרטי מארוול ולא רק הטעם שלי.. ייתכן סיטואציה שלבסוף אני רק יאהב אותו כמו כל מעריץ ןהאקדמיה לא תתייחס אליו. אבל הטענה למה סרטי מארוול אחרים לא עד עכשיו פחות עומדת.
יש גם עוד יתרון קטן לסרט החדש שהוא יותר צמוד לתקופת הפרסים מאשר הקודם שיצא כשהאוסקר עדיין סגר את תקופת הסרטים הקודמת והוא חיכה שנה לקבל הכרה.
נו עכשיו נראה לכם שעכשיו יש יותר סיכוי למועמדות לוואקנדה פוראבר?
יצאו הביקורות, כרגע עומד על 94% בRT.
לא...?
אז המבקרים אוהבים אותו, מה הקשר לאוסקר? בכל שנה אפשר למצוא סרטים גדולים עם ציונים גבוהים שאין להם אפילו מועמדות אחת. לא הבנתי למה הציון הזה אמור להגדיל את הסיכוי שלו.
התכוונתי לאלה שחלקו איתי את הדיון למעלה
ואמרו לי בואו נחכה לביקורות של היום.. אז ציינתי שהגיעו ושואל אם משהו השתנה?
אני עדיין לא הייתי מהמר.
כלומר, סיכוי טוב שהוא יקבל 10 מועמדויות וכמה זכיות טכניות אבל לא משהו רציני, ובטח שלא בקטגוריות המשחק והתסריט.
לתחושתי הכבוד שנתנו לסרט הראשון היה גם רגע המיצוי.
אבל אפילו יותר מהותי מזה – הפיאסקו של פסטיבל צ'דוויק בטקס שלפני שנתיים גם ירחיק את האקדמיה מלעשות משהו גדול כדי לכבד את צ'דוויק. הם כבר עשו את זה בטעם רע (פרסים בדמותו, התמקדות במשפחה שלו, העברת קטגורית המשחק לספוט היוקרתי ביותר), וזה התפוצץ להם בפרצוף.
מעניין, מה שהיה לפני שנתיים בהחלט היה מחריד
אבל בכל מקרה תהיה לו פינה בערב הזה ולא נראה לי הם בכל מקרה יוכלו לברוח מזה, אז למה לא לכבד אותו הפעם באמת כמו שהסרט עושה? השמועות שריהאנה תופיע עם שיר הסרט והוא כנראה יהיה מוקדש לשחקן.. ככה שלא יודע
כשאתה אומר שלא תהיה לו מעומדות רצינית, אתה חושב שהוא גם לא יקבל מעומדות לסרט?
מועמדות לסרט אפשרית לדעתי, אבל מעבר לזה זאת "החבילה הטכנית".
בכל מקרה, אם ריהאנה תעלה עם השיר ותקדיש אותו לצ'דוויק זה יהיה חמוד, אבל אני לא חושב שיהיה סחף מעבר לזה.
הוא כבר איבד 3% בשעה שעברה מאז שהעלית את התגובה
וזה כנראה ימשיך לרדת. לא יודע אם זה יקרה בצורה דרסטית או לא, אבל הקונצנזוס ממרבית הביקורות שעליהן רפרפתי הוא שהסרט ארוך באופן שלא מצדיק זאת, שאפתני מדי, עמוס לעייפה ועם תסריט מבולגן ורווי חורים. מה זה אומר על האוסקר? לא יודע, הכל פתוח. מה שבטוח הוא שלא הייתי מהמר על מדד עגבניות של סרט, אף סרט, בשעה הראשונה בה מוּסר האמברגו.
גם הציון הממוצע ירד מ-8 ל-7.9.
וזה ירד עוד, וזה נתון אפילו יותר חשוב מאחוזי טריות.
במטאקריטיק הסרט יושב על 72 (בעוד הסרט הראשון מתפאר בממוצע של 88 שבמטאקריטיק זאת יוקרה של ממש).
ברור לי שבהתחלה הציונים אחרת
אבל חיכו לראות את התוצאות. בכל מקרה כמעט כל ביקורת שראיתי משבחים את המשחק.
כרגע מה שאני רואה זה ירידה מהסרט הקודם
91% חיובי עם ציון של 7.9 לעומת 96% חיובי עם ציון של 8.3.
מה גם שביקורות לא מוכיחות שום דבר בקשר לאוסקר כפי שהוכיחו סרטי מארוול שקיבלו ביקורות חיוביות פחות או יותר כמו של הסרט הזה (כמו הנוקמים, הנוקמים סוף המשחק, ספיידרמן אין דרך הביתה ושומרי הגלקסיה, שכל אחד מהם קיבל רק מועמדות ללא זכייה לאפקטים).
לדעתי מבחינת האוסקר הם כבר יצאו ידי חובה בסרט הראשון והפעם הם יוכלו להתעלם, אבל אני לא פוסל את האפשרות שכן יעניקו לסרט מועמדות לסרט הטוב ביותר + מועמדויות טכניות בדומה לסרט הראשון.
מה שאני כן פוסל היא את האפשרות שזה יצליח באוסקר עוד יותר מהסרט הראשון ויביא מועמדות (וקל וחומר זכייה) למשחק.
אם הביקורות היו יותר חיוביות מהסרט הראשון, אז אולי זאת הייתה אופציה, אבל כשהביקורות פחות חיוביות מהסרט הראשון אני לא רואה תסריט שדבר כזה אפשרי.
לדעתי האוסקר הסכימו בפעם הקודמת לתת מועמדות לסרט הטוב ביותר בעיקר בשל לחץ הקהל, אבל הם הבהירו היטב שמבחינתם הסרט טוב בשל אלמנטים טכניים ולא בשל הדברים שנחשבים ליותר יוקרתיים באוסקר כמו בימוי משחק תסריט ועריכה. אני לא רואה סיבה שהפעם זה יהיה אחרת. קטגוריות המשחק מיועדות לסרטים יותר ״אוסקריים״.
לפחות דבר אחד אני יכול לומר שצדקתי באופן מלא
כל הסרט עוסק בהעדרו של המלך והוא הכרה לצ'אדוויק. זה מה שמניע את הפלוט והוא עוסק בכאב, אבל, להמשיך הלאה וחרטה. אני עדיין חושב שיש סיכוי למשחק, אחזור עם תובנות אחרי הצפייה שלי בחמישי.
ובכן, לא
כלומר, קופות מספיק חזקות ותגובת קהל יכולה לחפות על זה, אבל סרט בלוקבאסטר עם ציון סביר (וזה יתייצב על ציון סביר – 80 כזה) זה לא משהו שהאוסקר ישים לב אליו דווקא.
זה לא פוסל אותו, קרו דברים מעולם, אבל מבחינת נקודת פתיחה – הוא התרחק מהאוסקר, לא התקרב.
ואחרי צפייה
מודה שאין לי מושג מה יהיה עם הסרט. צפיתי פה בארץ בקהל שאין לו סנטימנטים לצ'אדוויק בוזמן ומכיוון שזה חלק מהותי מהאימפקט שלו, אין לי מושג כמה הוא סוחף. בהקרנה שלי היה שקט.
מה שכן, לאחר הצפייה אני כן מרגיש שלאנג'לה באסט יש סיכוי. בטח שלא לזכות, אבל למועמדות – ההופעה שלה היא פלוס מינוס רצף של הקליפים האלה שמקרינים בהכרזת המועמדויות שתפרו יחד לתפקיד, ואם אנג'לה באסט תחליט לצאת לקמפיין, ואם דיסני יצליחו לדחוף אותה – זה בהחלט משהו שיכול לקרות.
אבל דיסני… לא טובים במשחק האוסקר, וזה אומר שהשאלה היא כמה ספונטנית המצביעים ירימו לה. כאן אני פחות בטוח.
(אגב, אם היה למישהו כנות וביצים, היא הייתה מועמדת לתפקיד ראשי ולא משני, אבל אוסקרים וזה).
ירד ל86 אחוז ברוטן וציון 6.8 במטאקריטיק
משמעותית ציונים פחות גבוהים מהראשון, לצורך ההשוואה גם פחות טובים בקצת משאנג צ'י.
כנראה יגמר בכמה מועמדויות טכניות וגם זה לא בטוח.
אכן, הוא התרחק משמעותית ממועמדות לסרט.
החבילה הטכנית it is, וגם שם הוא יפסיד לאווטאר.
אני לא הייתי מהמר שאווטאר 2 יקח את כל הפרסים הטכניים
למעשה נראה לי שהוא יאלץ להסתפק בפרס אוסקר לאפקטים בלבד.
בקטגוריית הסאונד יש לי תחושה שטופ גאן הולך לקחת, ולגבי השאר אין לי מושג אבל לא נראה לי שזה יהיה אווטאר 2 (בימוי אומנותי הוא לא יקבל, כי אין מספיק חידושים מבחינת הבימוי האומנותי מהסרט הקודם, לפחות ככה זה נראה מהטריילר. אז עם מה נשארנו? עיצוב תלבושות? איזה תלבושות יש בסרט שרובו לכידת תנועה? צילום? לא נראה לי, במיוחד בהתחשב בכך שזה פחות או יותר סרט אנימציה ולפי הטריילרים אין הרבה צילום ״אמיתי״, כך שהצילום בסרט הוא בערך כמו הצילום בטינטין של ספילברג, לא משהו שיכול להתחרות בקטוגוריית הצילום).
למעשה, יש לי תחושה עבה שאווטאר 2 הולך להיות פאדיחה גדולה באוסקר, כשמלבד הזכייה הצפויה לאפקטים יהיו לו אולי עוד איזה שתיים או שלוש מועמדויות לקטגוריות טכניות ללא זכיה.
באופן כללי, לאור ההפקה של הסרט וכמות הדחיות המטורפת שהוא עבר, יש לי תחושה שהביקורות שלו יהיו עוד פחות טובות מאלה של הפנתר השחור 2, משהו בסביבות שבעים ומשהו אחוז חיובי וציון של איזה 7.5 או משהו.
כן, אהבה בשחקים הוא איום רציני לאווטאר 2
אגב, גם אם אנשים יאהבו את אווטאר 2 – מכיוון שהאקדמיה בכל זאת שמרנית, הסנטימנטים של "עשינו את זה באמת! באמת!" גוברים לא מעט על ה"וואי השקענו 13 שנה! 13 שנה!" – מקרי אקס מאכינה ומקס הזועם ועוד לא מעט מהשנים האחרונות.
אני מאוד מסנוור מזה שהטריילר של אווטאר 2 – גם על מסך גדול – נראה פשוט זוועה בעיניי, אז אני רוצה לחכות לעונה עצמה בשביל להכריז את זה אבל בהחלט יכול להיות מצב שאווטאר 2 מסיים עם 0 אוסקרים את הטקס – בלי קשר למספר המועמדויות.
די בטוח בשלב הזה שטופ גאן הולך להיות סיפור הצלחה באוסקר
לדעתי הוא עשוי אפילו לקחת את פרסי הצילום והעריכה (הצלם כבר זכה בעבר באוסקר על חיי פיי, כך שזה לא לגמרי הזוי), זה בנוסף על סאונד ושיר ואולי גם, כמו שאתה אומר, אפקטים.
מבחינת מועמדויות הולכים להיות לסרט שפע של מועמדויות כולל די בוודאות הסרט הטוב ביותר.
אגב, הסרט נמצא כבר במקום ה-81 ברשימת הסרטים עם הדירוגים הגבוהים ביותר בימד״ב.
מכל כיוון שמסתכלים על זה, הסרט הזה הוא הצלחת השנה ובאותה נשימה גם הפתעת השנה.
מי יתן ויהיו עוד שנים מפתיעות שכאלה, זה עושה את סיקור הקולנוע להרבה יותר מעניין.
טוב, אולי קצת הגזמתי.
החבילה הטכנית של טופ גאן בהחלט מרגישה ריאלית והאקדמיה אוהבת אפקטים פרקטיים (וגם אני בתכלס) אז אני לא אתפלא.
ארט דירקשן זה משהו אחר, אני לא ממש רואה את זה בתור חלק מהחבילה הטכנית. יותר במחלקה של איפור ותלבושות. כנראה ילך לפינוקיו.
הלוואי שסרט אנימציה יוכל לזכות בפרס האוסקר לבימוי האומנותי
אבל כיום אני לא רואה סיכוי אפילו למועמדות.
אף סרט אנימציה מעולם לא היה מועמד לבימוי האומנותי, וממש לא בצדק.
(אני נוטה להניח שאין סיכוי שדיברת על פינוקיו הלייב אקשן של דיסני, כי אם דיברת עליו אז בכלל אין שביב של סיכוי לאור הביקורות הסופר שליליות והעובדה שמי בכלל זוכר שיצא הסרט הזה?)
אכן מקווה לזה של דל טורו.
(ל"ת)
אני בעיקר תוהה אם יש סיכוי שפינוקיו יצליח לקבל מועמדות לסרט הטוב ביותר
עד היום שלושה סרטי אנימציה הצליחו לקבל מועמדות לסרט הטוב ביותר, כששניים מהם היו בשנים עם 10 מועמדים. כך שהעובדה שהשנה גם צפויים להיות 10 מועמדים (תקנו אותי אם אני טועה) מגדילה את הסיכויים.
מה גם שנראה שהאקדמיה התחילה לאהוב את דל טורו מאז צורת המים, כשבשנה שעברה סמטת הסיוטים הצליח גם הוא לקבל מועמדות לסרט הטוב ביותר. אז למה שהפעם, כשהביקורות כל כך משתפכות, האוסקר לא ימשיך את הרצף ויתן גם לפינוקיו מועמדות לסרט?
לדעתי יש בהחלט סיכויים לא קטנים שזה יקרה.
אז אולי זה בכל זאת אפשרי?
עכשיו פינוקיו של דל טורו הצליח להשיג מועמדות לבאפט״א בקטגוריית עיצוב הפקה (בנוסף לסרט האנימציה ולפסקול, הקטגוריות שנראה שכולם נותנים לו מועמדות בהם).
עכשיו, אין לי מושג יותר מדי לגבי ההיסטוריה של הבאפט״א והאם הם העניקו בעבר מועמדויות לסרטי אנימציה בקטגוריה הזאת, אבל בכל מקרה זה גורם לי לתהות: האם יש סיכוי שביום שלישי הקרוב נשמע על כך שפינוקיו של דל טורו הופך לסרט האנימציה הראשון בכל הזמנים שמועמד לעיצוב הפקה?
מה אני אגיד, הלוואי!
זה סרט לא טוב שלא מגיעה לו מועמדות.
אנג'לה מדהימה ואני מת שתהיה מועמדת על הסרט הזה, אבל מדובר בסרט משעמם וארוך מדי שנסמך על דמות ראשית נטולת כריזמה ונוכחות, ואין סיבה שהאקדמיה תתעכב עליו במטרה להיות יותר נגישה לקהל הרחב. אולי גם הפסקול יכול לעבוד, אבל זה פשוט לא אחד מעשרת הסרטים הטובים של השנה – לא בעיני, וקשה לי לחשוב על עוד אנשים שיחשבו ככה, פשוט בגלל שהוא באמת פשוט לא טוב.
!Hear Hear
(ל"ת)
אז האם יש התכנות שמייקל ג׳אקינו יהיה מועמד לפסקול על באטמן?
זכור לי שהיו שבחים על הפסקול, השאלה היא אם זה יכול להיות מתורגם למועמדות.
מייקל ג׳אקינו אמנם זכה באוסקר, אבל מלבד אותה זכייה יש לו רק מועמדות אחת נוספת לאוסקר, כך שלא תזיק לו מועמדות חדשה והשאלה היא אם באטמן יכול לעשות את זה (אישית הייתי נותן לו מועמדות על הפסקול הנוסטלגי המצויין של שנות אור, אבל לאור חוסר ההצלחה של הסרט אני לא רואה לזה שום סיכוי).
יהונתן צוריה, אשמח לשמוע את דעתך
(ל"ת)
אין לי מושג, מודה
הוא בהחלט שם בולט מבין המתמודדים, אבל השאלה היא האם יש לו מספיק אוהדים כדי להדוף את הסרטים שבאים עם החבילה המלאה של פרס הסרט. כאמור, אין לי מושג.
יש לו את כל מה שדרוש בשביל מועמדות
שזה מוזיקה מאוד בולטת בסרט ועם נעימה או שתיים זכירות מספיק. אני לא חושב שרוב המצביעים למועמדים באמת מקשיבים לפסי קול במלואם ונראלי שהם מצביעים על סמך זיכרון מצפייה בסרט (כך ההצבעה למנצח מבוצעת, זה בטוח) והפסקול של 'באטמן' הוא בהחלט אחד הבולטים. הבעיה היא שהסרט יצא ממש מזמן מה שעלול לפגוע בסיכויים שלו.
מסכים לגבי מה שכתבת לגבי 'הפייבלמנים' למעלה אבל לא בטוח אם זה אומר של-'הפנתר 2' יש סיכוי לזכות. הוא בהחלט הפסקול הכי טוב שיצא השנה* אבל העובדה שגורנסון לקח כבר אוסקר על הסרט הראשון וממש לא מזמן די תפגע בסיכויים שלו. אותי ממש ישמח לראות את RRR מקבל מועמדות אבל אין באמת סיכוי.
בכל מקרה, מרגיש לי שמוקדם מדי לדבר על הקטגוריה הזו משום שמהרבה פסי קול מדוברים אף אחד עדיין לא שמע כלום (מלבד מה שאנשים שמעו בזמן צפייה בהקרנות מוקדמות של אותם סרטים) אז עדיין לא ברור כמה חזקה התחרות נגד 'הבאטמן'.
*זה או הוא או 'אל תדאגי, יקירתי' על תואר הפסקול האהוב עליי השנה נכון לעכשיו. לא יודע אם זו דעת מיעוט או הקונצנזוס כי לא בדקתי מה אומרים עליו.
רק מזכיר שהווארד שור זכה באוסקרים על שני פסקולים של סרטי שר הטבעות בהפרש של שנתיים מזכייה לזכייה
מה שהופך את הזכייה של גורנסון על הפנתר השחור הראשון לפני 4 שנים לקצת פחות ״ממש לא מזמן״, כך שטכנית זה אפשרי.
מה שכן, הבנתי שיש כיום הגדרות מחמירות יותר בנוגע לאחוז המקורי בפסקול לעומת האחוז הכולל נעימות מסרטים קודמים (כנראה שהיום מלחמת הכוכבים אחרוני הג׳דיי ועלייתו של סקייווקר כבר לא היו יכולים לקבל מועמדות), כך שהשאלה היא כמה מהפסקול של הפנתר השחור וואקאנדה לנצח הוא חדש וכמה מכיל נעימות מהסרט הראשון. לא ראיתי את הסרט ולא שמעתי את הפסקול במלואו, כך שאני לא יודע לענות על זה כרגע.
ההבדל הוא שזה הפסי קול המופתיים של 'שר הטבעות'
'הפנתר השחור' של גורנסון היה מצוין אבל ממש לא באותה רמה וזו לא סדרת סרטים שמצדיקה שתי זכיות בזמן קצר. אבל זה בהחלט אפשרי, רק אמרתי שזו תהיה נקודה קטנה נגדו.
שמעתי חלק גדול מהפסקול (אבל יש לי מה להשלים) ודדוקא אין כמעט בכלל נעימות מהראשון אז לא נראה לי שזו תהיה בעיה עבורו.
אני לא יודע אם מבחינת שופטי האוסקר, הפסקול של הפנתר השחור לא באותה רמה של הפסקולים של שר הטבעות
מה שאני יודע זה שהם לא התחרו אחד נגד השני וששניהם זכו באוסקר בשנים בהם הם היו, כך שאין לי שום אינדיקציה לדעת מה חושבים שופטי האוסקר על הפסקולים של שר הטבעות לעומת אלה של הפנתר השחור.
אני מבין שאתה חושב כך, אבל בכל הנוגע להימורים לגבי הטעם של שופטי האוסקר אין לי שום מושג אם גם האוסקר חושבים כך.
פסקול הפנתר 2 ממש לא הולך להיות מועמד אפילו, לדעתי
לא רק כי יש זלזול באקדמיה לפסקולים של סרטי המשך ("שני הצריחים" ו"הארי פוטר וחדר הסודות" נפסלו/לא היו מועמדים אחרי זכייה/מועמדות של סרט קודם), אלא כי השנה יש גם פסקול אפריקאי דומה מדי שעלול לדחוק אותו בקלות – The Woman King. פסקול שקיבל ביקורות מאוד טובות, מבמאי שהאקדמיה מאוד אוהבת לפרגן לו במועמדויות. לודוויג של הפנתר השחור הוא מהמלחינים שלא מועמדים או זוכים בקלות על כל פרויקט שני (ג'ון וויליאמס, אלכסנדרה דספלא ועוד) ו"הפנתר השחור" היה אצלו הפסקול הנכון ברגע הנכון. מעבר לו, היו לו פרויקטים אחרים מצוינים שאפילו לא היו מועמדים. היחס אליו מהאקדמיה מאוד מזכיר את היחס למלחינים כמו טרנט רזנור ואטיקוס רוס, שבין הזכיות שלהם על "הרשת החברתית" ו"נשמה" עבר עשור שלם של חוסר מועמדויות, למרות השתתפות בפרויקטים גדולים ומדוברים.
שני השקל שלי כרגע בקטגוריית הפסקול השנה הולכים על "לוחמת", ג'ון וויליאמס על "הפייבלמנים", אלכסנדה דספלא על "פינוקיו" ואחר כך תהיה תחרות של שני המקומות האחרונים בין אווטאר 2 לבבילון או לאחד הפסקול של המלחינה זוכת האוסקר של הג'וקר ("נשים מדברות" או "טאר") או איזה פסקול לא אהוב במיוחד שלפעמים זוכה למועמדות החמישית ("אין כל חדש במערב"?).
הייתי מוכן להמר על אווטאר 2 אפילו בלי לשמוע נעימה אחת, אם ג׳יימס הורנר היה בחיים והיה מלחין את הסרט
אבל מה לעשות והוא כבר לא איתנו, ובמקומו נמצא סיימון פרנגלן שהלחין מעט מאוד פסקולים שלא זכו להצלחה.
אז נכון שהוא עבד על הפסקול של אווטאר הראשון, אבל יש הבדל מאוד גדול בין לעבוד על פסקול לבין להיות המלחין הראשי.
פרנגלן לא הוכיח עד היום שהוא שווה משהו מיוחד בתור מלחין פסקול, בוודאי לא ברמה שתגרום להמר על מועמדות שלו לפסקול לפני שיצאה רצועה אחת ממנו.
מדויק מאוד.
(ל"ת)
אחרי צפייה בכל המועמדים הרציניים, כפי שנראה כרגע
תחזיות כלליות בקטגוריות הגדולות –
סרט – האם זה הלב שלי שרוצה שזה יהיה "רוחות אינישרין" או הבטן שאומרת שהסרט הזה מספיק חכם לעוף מתחת לראדאר, לא לעצבן אף אחד ולקטוף את הפרס שמגיע לו? לא יודע. אבל בהנחה שהאוסקר לא ייפלו לבארות "סרטים על סרטים/הוליווד" (היא אמרה, בבילון, הפייבלמנים), "אינישרין" נראה כמו האופציה שרבים מהם ישמחו ללכת בדרכה – ולו רק כאיזה "תיקון" לענייני 2018 אז מקדונה נשאר לחלוטין מחוץ למשחק.
בימוי – ספילברג. לא כי מגיע לו דווקא, אלא פשוט כי זאת שנה מאוד מבולבלת ומבלבלת, ואני לא רואה מישהו אחר מצליח להשיג קונצנזוס – אלא אם מקדונה נהפך לאיום מרכזי וכולם משתחווים בפניו.
תסריט מקורי – מקדונה, נדמה לי. המבקרים איתו ולדעתי זה יחזיק עד סוף העונה. הוא כבר הפסיד לסרט ז'אנר יקיר מבקרים אחר בפעם שעברה, אז לא הייתי לחלוטין שולל זכייה מפתיעה של הדניאלים, אבל נכון לעכשיו לפני הכול – מקדונה.
תסריט מעובד – וואו אין לי מושג. שנה מאוד מבולבלת. אפשרי שהם ירצו לפצות את שרה פולי (אם כי אלוהים יודע על מה, זה לא סרט טוב) , אפשרי שהם ילכו עם הלב למשהו קליל יותר כמו "רצח כתוב היטב 2" או אפילו "פינוקיו". באמת שכרגע הכל יכול לקרות פה.
משחק – הרבה יותר מדי מוקדם להגיד, אבל דאבל פארל/גליסן לדעתי אפשרי יותר כרגע מכל אופציה אחרת. מצד שני ביופיקים ושינוי גדול גופני אז בעצם לא יודע. שחקנית כרגע נראה לי מרגו רובי – בלנשט אחלה אבל אין פה משהו לחלוטין מצדיק אוסקר שלישי, ואני תוהה כמה הקמפיין של מישל יאו יצליח – לדעתי זה יהיה תחושת של "המועמדות היא הפרס". שחקנית משנה – ????.
שנה מאוד מוזרה באוסקרים, בסך הכל.
הקדמתי את "אחד" , מה מצב האנימציה?
(ל"ת)
זה בדיוק מה שרציתי לשאול שנייה לפני שגללתי לתגובה שלך :-)
(ל"ת)
יש ניצחתי! חח
סבבה תודה קרקר
הקרב בעצם בין אדומה אש ,ֶ פינוקיו ,ֶ וקצת לא רעים.ֶ
יהיה מאוד קשה להפיל את דיסני אבל לדעתי דל טורו יעשה זאת(ובעצם יתן אוסקר אנימיצה ראשון לנטפליקס )ֶ .
אם הוא יכנס כמו שאחד חושד לקטגוריה הסרט הטוב ביותר אז ברור שהוא ינצח(לדעתי לא יכנס אבל,ֶהאקדמיה מאוד לא אוהבת סרטי אנימיצה בתאכלס) .
בנוסף אם דיסני באמת יפסידו פה, אז רצף הזיכיות שלהם יעצר על3 ואחרי שהרצף הקודם היה 6 אני יכול להגיד שיש חולשה מסויימת באקדמיה של דיסני, יש מספיק זמן לזה אבל אני לא אתפלא.
לא רעים כרגע נמצאים בקרב על מועמדות לאנימציה
אין להם שום סיכוי להיות בקרב על הזכיה, אפילו המועמדות לא בטוחה. דרימוורקס הביאו עכשיו את החתול של שרק 2 שהביקורות מהללות ויכול להיות שיתפוס את מקומו של לא רעים בכלל במועמדויות.
אישית אני כמובן מאוד רוצה שלא רעים בכלל יהיה מועמד, אבל לאור ההצלחה של החתול אני כבר לא בטוח שזה יקרה.
אולי שניים יהיו מועמדים שזה יהיה בהחלט הישג לדרים וורקס
(ל"ת)
נראה לי פחות ריאלי
אבל בכל מקרה, גם אם שניהם יהיו מועמדים, אני לא רואה אף אחד מהם באמת מתחרה על הפרס.
התחרות תהיה נטו בין אדומה אש לפינוקיו, זה לפחות איך שזה נראה לי כרגע.
כנראה שאתה צודק .
סתם ללא קשר
בשנת 2012 דיסני עשו את הסרט אחרון שהוא ללא cgi- פרנקנוני, אמנם הסרט לא זכה להצלחה יתרה אבל היה בו משהו מיוחד .
והייתי רוצה שדיסני יחזרו לסרטים כאלו פה ושמה.
היה תמיד פו הדוב, או פרנקנוני או הסיוט שלפני חג המולד וכל מיני דברים מיוחדים . לצערי הם ויתרו על זה הרבה זמן, אבל אני מקוןה שהם יחזרו לזה (אולי אם פינקיו החדש יצליח הם יחשבו על זה)
רק למען הדיוק, פרנקנוויני והסיוט שלפני חג המולד הם לא סרטים של אולפני האנימציה של דיסני
אלא סרטים בהפקת אולפן פרטי של טים ברטון ובהפצת דיסני.
ואם אתה מדבר לא דווקא על אולפני האנימציה של דיסני, אלא בכללי על סרטים שיוצאים תחת מטריית דיסני, הרי שהם הוציאו השנה סרט אנימציה ידני (הבורגרים של בוב: הסרט) כך שעדיין יוצאים לפעמים סרטי אנימציה לא ב-CGI.
אבל האמת היא שלא מדובר פה על בעייה דווקא של דיסני. אין כמעט סרטי קולנוע באנימציה ידנית או סטופ מוושן. כשיוצאים סרטי אנימציה ידנית או סטופ מוושן כיום, הם יוצאים ישירות לסטרימינג, כי בקולנוע כבר אין לזה קהל (ויעידו הרווחים של סרטי לייקה שנהיים נמוכים יותר מסרט לסרט).
כן אני מדבר על מטריה
בוב היה שארית של פוקס פשוט.
אני מסכים שאין בזה רווחים, אבל פעם נראה שיש להם רצון לאומנות שונה גם.
מה שפחות קורה מאז 2012
האנימציה הידנית היחידה שיצאה השנה היתה... לא משהו
כלומר, "הדרקון של אבא" נראה טוב וכל פריים שם יפה ברמת אינעל שורלק ואחותו, אבל בערך בכל השאר הוא נופל. די מבאס, כי לפני שצפיתי בו לגמרי חשבתי שהוא יהיה מועמד.
אינו-הו קיים עדיין
ואפילו מועמד לגלובוס הזהב
וואו, אני כל כך מתנזר מאנימה ששכחתי ממנו
(ל"ת)
מסכים שהדרקון של אבא הוא סרט לא משהו בכלל
רק אוסיף שלדעתי גם האנימציה לא מספיק מרשימה, בוודאי כשמשווים לסרט הקודם של האולפן, מוליכי הזאבים, שהוא אחד מסרטי האנימציה המרהיבים ביותר שיצא לי לראות בשנים האחרונות אם לא ה-.
כשאני חושב על זה, הקרב בין אדומה אש ופינוקיו בקטגוריית האנימציה הוא די קרב המינים
סרט שכמעט כל הדמויות בו הם גברים מול סרט שכמעט כל הדמויות בו הן נשים.
זה או שהאוסקר ילך לסרט מאוד גברי או שהוא ילך לסרט מאוד נשי.
זה לא שנה לסרטי אנימציה שמשלבים גברים ונשים באופן שיוויוני או קרוב לשיוויוני.
וכדי להוסיף לזה
את הסרט הגברי ביים גבר ואת הסרט הנשי ביימה אישה
לא ראיתי את "עולם מוזר"
החמישייה שלי היא משהו כמו "לא רעים בכלל", "אינו-הו", "ניקולא הקטן", "פינוקיו" ו"ביווס ובאטהד".
אבל מבחינת האוסקר, זה כנראהההה "פינוקיו". אומר "כנראה", כי קשה לדעת האם יכול להתרחש פה עוד "ממד העכביש" או ששוב האקדמיה תיסוג לקווי דיסני עם "אדומה אש" (האופציה היחידה הנורמלית עבורם). אבל אם יש שנה שבה דיסני יפסידו, זאת כנראה זאת.
ומה דעתך לגבי הסיכויים של פינוקיו של דל טורו להשיג מועמדות לסרט הטוב ביותר? אפשרי?
(ל"ת)
ממש קשה לדעת כרגע
יש לדעתי בערך 4 סרטים נעולים כרגע וכל השאר זה בלגן. העובדה ש"סמטת הסיוטים" נכנס בדקה ה-11 שנה שעברה מעידה שיש אהדה לדל טורו ואפשרי שגם הפעם נהמר נגדו עד שנופתע בהכרזת המועמדויות.
HCA הכריזו על מועמדויות
אני מחשיב אותם בתור אחד מהפרסים היותר סבירים והגיוניים, אז ככה:
תסריט מעובד
פינוקיו
היא אמרה
רצח כתוב היטב: תעלומה יוונית
הלוויתן
נשים מדברות
תסריט מקורי
הכל בכל מקום בבת אחת
The Banshees of Inisherin
התפריט
הפייבלמנים
טאר
במאי
באז לורמן
הדניאלז
גינה פרינס-בייטווד
ג'יימס קמרון
מרטין מקדונה
פארק צ'אן ווק
ס"ס ראג'אמולי
שרה פולי
סטיבן ספילברג
טוד פילד
שחקנית משנה
אנג'לה באסט
הונג צ'או
ג'יימי לי קרטיס
קיקי פלמר
קארי קונדון
סטפני שו
שחקן משנה
בארי צ'יוגן
בן וישו
ברנדן גליסון
בריאן טיירי הנרי
קיי ווי קואן
שחקנית ראשית
קייט בלאנשט
דניאל דדווילר
מישל וויליאמס
מישל יאו
ויולה דיוויס
שחקן ראשי
אוסטין באטלר
ברנדן פרייזר
קולין פארל
פול מסקל
טום קרוז
סרט
אווטאר: דרכם של המים
אלביס
הכל בכל מקום בבת אחת
RRR
טאר
The Banshees of Inisherin
הפייבלמנים
The Woman King
אהבה בשחקים: מאווריק
נשים מדברות
ובפינתנו האהובה "מה לעזאזל": ג'וד היל הצפון אירי דיבר במבטא אמריקאי לאורך כל השידור. אם זאת היתה בחירה אישית שלו, ניחא, אבל אם מדובר בהנחיה שהוא קיבל זה מאוד בעייתי.
למה בעצם אתה מחשיב אותם ככאלה?
אני לא רואה אצלם טעם יותר מדי מקורי, וכל ארגון פרסים שמעמיד 10 במאים בקטגורית הבימוי הוא קצת בדיחה בעיניי. תבחרו.
אני מסכים לגבי הכמות המגוחכת
אבל אני חושב שארגון שמחשיב משחק קולי כמשהו ששווה פרס כנראה מגיע ממקום טיפה יותר הגון מהשאר