עדכון חי: אוסקר 2025

אנחנו מדווחים בלייב, מי שנשאר ער מוזמן להצטרף.

השנה, מסיבות תינוקיות, יהונתן לא יצפה בטקס בלייב אבל אני אהיה פה כדי לעדכן על המנצחים, הבלבולים והדרמות הבתקווה-לא-אלימות.

זה הרגע, אם כן, לשלוף את כל ההימורים הנועזים יותר-או-פחות שלכם, ולהתחרפן בלילה כאילו אין הורים שמשגיחים.

הטקס יתחילו ב-02:00 בלילה ויוקרן לדעתי בעיקר ב-yes אבל אולי יש עוד מקומות שאני לא מכיר.

עד שיתחיל כל העסק, הנה גיף מ"מרשעת".


2:00 – התחלנו! מונטאז' של כל מיני סרטים. אריאנה גרנדה שרה "אי שם מעבר לקשת".

2:05  – סינתי'ה אריבו שרה שיר מתוך "The Wiz". עכשיו היא ואריאנה שרות יחד את "הפרה של כוח הכבידה".

2:10 – קונאן מגיח מתוך דמי מור ב"יופי מסוכן". צוחק על העלאת המחרים של נטפליקס. בדיחות סמי-מצחיקות על המועמדים. כבר בדיחה על קרלה סופיה גרסון, שגם נוכחת בטקס.

2:20 – קונאן אומר שאם הנאום של מישהו ימשך יותר מדי זמן, יראו תמונה ישנה של הנואם כדי להביך אותו ולגרום לו לרדת. אחד מהאנשים שהוא מציין בתור דוגמה הוא טימות'י שלאמה, ומראים לידו תמונה של עובר. זאת הפעם הראשונה שצחקתי בקול בינתיים.

2:23 – קונאן הקדיש שתי דקות לדבר על  השריפות בלוס אנג'לס ומיד לאחר מכן פצח בשיר על איך הוא לא יבזבז זמן בטקס השנה. יש בו עקלתון שמנגן על פסנתר ודדפול רוקד.

2:27 – רוברט דאוני ג'וניור עולה לבמה להציג את פרס שחקן המשנה. ישר מחמיא ליורה בוריסוב, ובצדק. הזוכה הראשון שלנו להערב הוא קיירן קאלקין על "כאב אמיתי", שזה האוסקר הראשון שלו. בינתיים אין הפתעות. קאלקין אומר בנאום שעכשיו שהוא זכה באוסקר, אשתו חייבת לו ילד רביעי.

2:38 – אנדרו גארפילד וגולדי הון עולים לבמה להציג פרס לסרט האנימציה. הזוכה הוא "עם הזרם", בוווווווז. לגמרי הגיע ל"רוז הרובוטית". הייתי מכבה את השידור כמחאה אם לא הייתי צריך לעדכן עליו. יש להם נאום קצר ולעניין על כך שכולנו באותה סירה וצריכים למצוא דרך לעבוד ביחד. בפרס סרט האנימציה הקצר זוכה "בצל הברוש", שלא ראיתי אז אין לי דעה עליו לכאן או לכאן. הבמאים שלו מאוד חמודים ומתרגשים. מבקשים להתחשב בהם כי אנגלית היא לא שפת האם שלהם. אומרים שהם נחתו בלוס אנג'לס שלוש שעות לפני הטקס.

2:50 – קונאן מראה את כישורי השפות הזרות שלו. אל פאנינג, לילי רוז-דפ, בואן יאנג, ג'ון לית'גו וקוני נילסן עלו להגיש פרס על עיצוב תלבושות. אז אנחנו עושים את הקטע הזה של חמישיות השנה או לא? תחליטו. "מרשעת" זוכה בפרס. משהו אומר לי שזה לא האחרון שלו הלילה. כמו כן, כל מי שהימר בטופס שלנו על אזכור של טראמפ בשעה הראשונה של הטקס, מצטער (זה כולל גם אותי).

3:05 – קונאן מנסה לדבר ונקטע כל הזמן ע"י ניק אופרמן. בינתיים הוא מנחה חלש למדי. איימי פולר עולה להגיש את פרסי התסריט. בפרס התסריט המקורי זוכה "אנורה". אוסקר ראשון לסרט ואוסקר ראשון לשון בייקר. הלאה לתסריט מעובד, הזוכה הוא…היא…הם…"עד שיצא עשן לבן". היה קצת ייצוג ישראלי כשמארק איווניר הופיע בקליפ של "אמיליה פרז" כשהוצג.

3:20 – סקרלט ג'והנסון וג'ון סקוויב עולות להגיש את פרס האיפור ועיצוב התסרוקות. סקוויב אומרת שהיא למעשה מגולמת ע"י ביל סקארסגארד חצי מהזמן. אוסקר ראשון ל"יופי מסוכן"! בהחלט מוצדק עם המערכה השלישית הזאת.

3:24 – האלי ברי עולה לבמה לצלילי מנגינה של ג'יימס בונד. היא מכריזה על פרסי המושל שחולקו בסתיו האחרון, ביניהם המפיקים של סרטי בונד, האחים החורגים מייקל ג'י. ווילסון וברברה ברוקולי. יש מונטאז' מסרטי ג'יימס בונד. מרגרט קוואלי רוקדת על הבמה עם גברים בחליפות לצלילי הנעימה של בונד. זמרת בשם ליסה שאנשים שהם לא אני כנראה מכירים מבצעת את "Live and Let Die". דוג'ה קאט שרה את שיר הנושא של "יהלומים לנצח". עכשיו Raye (ברצינות, מי האנשים האלה?) שרה את שיר הנושא של "סקייפול". זה לא היה ריאלי אבל היה מגניב אם היו מנצלים את ההומאז' הזה כדי להכריז על השחקן החדש של בונד. טוב, אולי עד האוסקר הבא כבר נדע.

3:37 – דריל האנה עולה לבמה עם קטעים של "קיל ביל" ומביעה תמיכה באוקראינה. כאן כדי להגיש את הפרס על עריכה. אוסקר שני ל"אנורה"! שון בייקר מודה לאשתו, לשותף שלו ולכלב שלו.

3:42 – דא'ווין ג'וי רנדולף עולה להגיש את פרס שחקנית המשנה. אוסקר ראשון ל"אמיליה פרז" וזואי סלדנה. היא מאוד מתרגשת ומאוד חמודה, מדברת על זה שהיא בת למהגרים והאישה הראשונה ממוצא דומיניקני שזוכה באוסקר ("ובוודאות לא האחרונה!"). כנראה לא היה להם נעים להראות תמונה שלה מהילדות כדי לגרום לה לקצר.

3:53 – בן סטילר עולה לבמה להגיש את פרס עיצוב התפאורה, הפעם לא מאופר כמו דמות מ"אווטאר", חבל. הבמה מרימה אותו רק חצי הדרך ואז יורדת חזרה למטה והוא מציג את המועמדים בקפיצות. לבסוף הוא מצליח לעלות לבמה ומגיש את הפרס ל"מרשעת". האם הסרט יזכה גם בפרס לא-עיצובי? נגלה בהמשך.

3:58 – מיק ג'אגר?! טוב, מיק ג'אגר פה להגיש את פרס השיר המקורי. ג'אגר מתבדח שבוב דילן היה אמור להגיש את הפרס, אבל סירב ואמר להם שיביאו מישהו צעיר יותר אז הנה הוא כאן. נראה שבמקום ביצועים של השירים, יש לנו השנה מונטאז' מועמדים טיפוסי, כשבקליפ של כל מועמד יש גם כמה מילים של מי שכתב את השיר. "אמיליה פרז" כבר מגיע עם יתרון, אבל האם הוא יזכה? ג'אגר מגיש את הפרס ל…אכן, אמיליה פרז, על השיר "El Mal". תוך 20 דקות הסרט עלה מאפס פרסים לשניים, יפה להם.

4:08 – קונאן עושה רפרנס לסופרבול, ואומר שאנחנו במחצית של התוכנית, מה שאומר שהגיע הזמן שקנדריק למאר יופיע ויקרא לדרייק פדופיל. נראה שעכשיו העקלתון מ"חולית" עבר מלנגן על פסנתר ללנגן על נבל. סמואל ל. ג'קסון וסלינה גומז עולים להגיש את פרסי הסרטים התיעודיים. בפרס הסרט התיעודי הקצר זוכה "הבת היחידה בתזמורת". התחילו לנגן כדי לגרום לבמאיות לקצר את הנאום. לא הבנתי, איפה תמונות הילדות שלהן?! בפרס הסרט התיעודי זוכה "אין ארץ אחרת"! הייתה לי הזדמנות לצפות בו בפסטיבל הסרטים של פילדלפיה באוקטובר האחרון ולא עשיתי את זה ועכשיו אני מתחרט. יובל אברהם מדבר על הכיבוש ועל החטופים. ללא ספק הנאום הכי פוליטי שיהיה בטקס הזה.

4:22 – קונאן מעלה לבמה כבאים שעזרו לכבות את השריפות בלוס אנג'לס. אחד מהם אומר "ליבנו יוצא אל כל אלה שאיבדו את בתיהם. כלומר, המפיקים של 'ג'וקר 2'".

4:25 – מיילס טלר ומיילי סיירוס עולים כדי להגיש את פרס הסאונד. "חולית: חלק 2" זוכה בפרס הראשון שלו הערב, איפה העקלתון המנגן כשצריך אותו?! שלושה אנשים עלו לקבל את הפרס, שניים דיברו ואחד נקטע על ידי מנגינה בדיוק כשבא לדבר. יש לי תחושה שהם לא באמת עושים את הקטע הזה של תמונות ילדות.

4:29  – גל גדות ורייצ'ל זגלר מגישות ביחד?! מישהו רוצה להתחיל פה מכות. בכל מקרה, גם פרס האפקטים הולך ל"חולית: חלק 2"! אנשי האפקטים מנסים לנאום בקצרה אבל גם להם מתחילים את המנגינה! קשוח פה.

4:37 – אנה דה ארמס וסטרלינג ק. בראון עולים להגיש את פרס הסרט לייב-אקשן הקצר. ל"אני לא רובוט" יש אוסקר אחד, ל"רוז הרובוטית" יש אפס. איפה הצדק, אני שואל אתכם? הבמאים של הסרט מביעים בקול את הפחד שלהם מהמנגינה שעשויה לקטוע אותם.

4:40 – מורגן פרימן עולה ועושה "המנוח ואני" עם ג'ין הקמן. מתחיל מונטאז' "לזכרם".

4:50 – שוב הגשה של חמישייה לפרס הצילום – ג'ו אלווין, זואי סלדנה, דייב בטיסטה, ווילם דפו ואלבה רורוואכר. הפרס הולך ל"ברוטליסט"! יש לנו זוכה אוסקר שקוראים לו לול!

4:56 – פנלופה קרוז עולה לבמה לתת פרס לסרט הבינלאומי הטוב ביותר. "אני עדיין כאן" מביא לברזיל את האוסקר הראשון שלה. המגינה שמזרזת אנשים מכה שוב.

5:05 – קונאן מתבדח על הלילה המוצלח של "אנורה"- "אני מניח שאמריקאים מתרגשים לראות מישהו שסוף-סוף מעז להתנגד לרוסי בעל כוח". מארק האמיל עולה להגיש את פרס הפסקול ל"ברוטליסט". אבל גם לזוכה הזה אין סיכוי מול הפסקול של המנגינה שמזרזת את הזוכים.

5:09 – אופרה ווינפרי ו-וופי גולדברג עולות בשביל מחווה למלחין והמפיק המוזיקלי קווינסי ג'ונס, שהלך לעולמו בנובמבר האחרון. קווין לטיפה מבצעת שיר מתוך "The Wiz".

5:19 – קיליאן מרפי עולה להגיש את פרס השחקן הראשי. אדריאן ברודי זוכה על "הברוטליסט", אוסקר שני שהוא מקבל על גילום ניצול שואה. הנאום שלו כבר ארוך פי 5 בערך מזוכים שנקטעו קודם באמצע, שתפו שיראו את הצביעות. המנגינה מנסה לגרש את ברודי מהבמה אבל הוא מתנגד וממשיך לנאום! ("כבר עשיתי את זה בעבר"). ריספקט. אחרי שתי דקות המנגינה שוב מתחילה והפעם הוא מסיים.

5:29 – טרנטינו איז אין דה האוס! כאן כדי להגיש את פרס הבימוי. "אנורה" זוכה! שון בייקר מודה לטרנטינו שליהק את מייקי מדיסון ב"היו זמנים בהוליווד", כי בלי זה לא היה "אנורה". הוא נואם על היעלמות של הרבה בתי קולנוע ומפציר במפיצים להפיץ סרטים על המסך הגדול. מזל טוב לאמא של שון בייקר!

5:37 – אמה סטון עולה להגיש את פרס השחקנית. למרות הכל, קרלה סופיה גסקון מקבלת מחיאות כפיים כשהמועמדות שלה מוזכרת. מייקי מדיסון זוכה! אלא אם כן "הברוטליסט" יזכה בפרס הסרט, "אנורה" לוקח הביתה הכי הרבה פרסים הלילה.

5:42 – מג ריאן ובילי קריסטל עולים כדי להגיש את הפרס האחרון. "אנורה"! שהוא גם הזוכה הגדול של הלילה, עם 5 פרסים. בוקר טוב לכולם, תודה לכל מי שהצטרף אלינו בלייב הזה, תודה ל-בסדר, בסדר, אני מסיים! תודה לכולם, תובנות נוספות על הטקס כנראה יגיעו בקרוב. ביי! אני יורד, אני יורד, לא צריך אלימות!

 

רשימת זוכים מתעדכנת

שחקן המשנה הטוב ביותר – קיירן קאלקין, "כאב אמיתי"

סרט אנימציה – "עם הזרם"

סרט אנימציה קצר – "בצל הברוש"

עיצוב תלבושות – "מרשעת" (סה"כ 2 פרסים)

התסריט המקורי הטוב ביותר – "אנורה" (סה"כ 5 פרסים)

התסריט המעובד הטוב ביותר – "עד שיצא עשן לבן"

האיפור ועיצוב התסרוקות הטובים ביותר – "יופי מסוכן"

העריכה הטובה ביותר – "אנורה"

שחקנית המשנה הטובה ביותר – זואי סלדנה, "אמיליה פרז" (סה"כ 2 פרסים)

עיצוב התפאורה הטוב ביותר – "מרשעת"

השיר המקורי הטוב ביותר – "הרשע", "אמיליה פרז"

הסרט התיעודי הקצר הטוב ביותר – "הבת היחידה בתזמורת"

הסרט התיעודי הטוב ביותר – "אין ארץ אחרת"

הסאונד הטוב ביותר – "חולית: חלק 2" (סה"כ 2 פרסים)

האפקטים הויזואליים הטובים ביותר – "חולית: חלק 2"

הסרט בשר ודם הקצר הטוב ביותר – "אני לא רובוט"

הצילום הטוב ביותר – "הברוטליסט" (סה"כ 3 פרסים)

הסרט הבינלאומי הטוב ביותר – "אני עדיין כאן", ברזיל

הפסקול המקורי הטוב ביותר – "הברוטליסט"

השחקן הראשי הטוב ביותר – אדריאן ברודי, "הברוטליסט"

הבמאי הטוב ביותר – שון בייקר, "אנורה".

השחקנית הראשית הטובה ביותר – מייקי מדיסון, "אנורה"

הסרט הטוב ביותר – "אנורה"