-
חיפוש דפי סרט
חפש
לפי שם:
עכשיו בקולנוע: סרטים שרק עכשיו יצאו
עוד בקולנוע: סרטים מדוברים שעדיין רצים
בקרוב: מגיעים בשבועות הקרובים
ברחוק: סרטים עתידיים שמדברים עליהם
-
דיונים אחרונים
דיונים מתמשכים
דיונים חמים
העדינות
La Delicatesse
קומדיה רומנטית. שוודי צעיר מתאהב בעמיתתו לעבודה – אלמנה צרפתיה שאיבדה את בעלה בתאונת דרכים לפני כשלוש שנים.
תאריך הפצה בישראל: 12/04/2012
בלי טעם, ריח או פואנטה. קצת כמו ללעוס קלקר.
כן... אבל יש אודרי טוטו
לפחות מבחינת משחק אני מניח שהסרט הזה בסדר גמור, אם לא טוב.
מה אפשר לדרוש יותר בצרפת מאשר אודרי טוטו?
ז'רר דפרדייה?
או איך שלא כותבים את זה.
אגב, הביקורת דומה למשהו שבנות במשרד לי טוחנות בלי הפסקה – פריכיות אורז.
ללעוס קלקר זה גם... מסרטן, לא?
(ל"ת)
למה... למה...
למה שמישהו יידע את התשובה לשאלה הזאת? מישהו עשה מחקר בנושא?!
עשה גם עשה, כי עושים מקלקר כוסות.
התשובה: כן, זה מסרטן.
השאלה האמיתית: למה לעזאזל אני יודע דברים כאלו?
ללעוס או לבלוע?
אם המחקר נערך על לעיסת קלקר ופעולה זו אכן מסרטנת, רד יהיה חייב לעדכן את הביקורת למעלה. אם המחקר בדק פעולה שמחייב בליעה, הביקורת יכולה להישאר על כנה.
חיים ומוות ביד הלשון?
עזוב ללעוס: לשתות מכוסות קלקר זה מסרטן,
כי מהכוסות משתחרר חומר מסרטן לנוזל ששותים. אלא אם כן השחרור הזה דורש חום של נוזל רותח (עניין אפשרי), בוודאי שללעוס יהיה מסוכן.
אני מציע שלא נסתכן בהשמצת הסרט
ונחליף את הקלקר בכוס פלסטיק או בקרטון.
האם ידוע למישהו על מחקר שמצביע על סיכונים בלעיסת אחד מהנ"ל?
מתברר שיש כמה:
http://reshet.tv/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/News/Domestic/Health/Article,70695.aspx
http://www.israelhayom.co.il/site/newsletter_article.php?id=11582
מוזר. כל המחקרים האלה שמצאתי בגוגל הועלו ביוני 2011, כשאני וילדים אחרים בגילי שמעו דיבורים כאלה כבר מכיתה ב'.
אחרי שאדם הכריע בנושא הקלקר
הבקשה שלי היתה לגבי מחקרים אודות כוסות פלסטיק או קרטון כגורם מסרטן.
גם עבורי סיפורים על הקלקר כמסרטן היו נפוצים כבר בילדות (ביחד עם לא מעט חומרים תמימים אחרים). הינה כתבת עיתון מ-1979 שעוסקת בנושא, ובה מוזכר מחקר מ-1955 שמצא את הקלקר כמסרטן (אגב, הכתבה מדברת ספציפית על תה ולימון בכוסות קלקר).
מכוס פלסטיק אפשר להיחתך.
ואז יש לזה טעם, של דם.
נראה לי שלללעוס נייר אין טעם, ריח או פואנטה (חוץ מטפו-טפו).
קרטון נשמע האופציה הטובה ביותר,
אפשר גם קרקר כוסמין, כי ממילא יש לזה טעם של קלקר, אבל הי! זה גם מזין בצורה מסוימת!
לעיסת במבה לפני שלב החמאת בוטנים.
זה חסר טעם וגם מזכיר קלקר במרקם אבל ככל הנראה עשוי מחומרים שאינם מזיקים לבריאות. אני בכל מקרה לא חטפתי סרטן עדיין.
זאת הייתה בדיחה, כן?
לא ציפיתי שרד ישנה את הביקורת בגללה או משהו.
בעניין המחקר, אגב, מדובר פשוט במשהו ששמעתי אמא של חבר שלי אומרת לאח הקטן שלו כשהוא ניסה להכניס… אממ, קלקר לפה. הילדים של היום, או משהו.
אז ככה: כן, אבל ממש לא.
חומר המוצא של הקלקר, סטירן, הוא חומר חשוד כמסרטן. בתהליך הייצור של הקלקר נפטרים מרוב רובו המוחלט של החומר, אבל יש שאריות זעירות שעלולות להישאר (והן נבדקות כחלק מאישור הקלקר לשימוש, בין השאר, בכוסות). עם הזמן, במיוחד בשימוש במשקאות חמים, הם עלולים להשתחרר.
כוסות קלקר מסוכנות? ממש לא.
עדיף להשתמש בכוסות רב פעמיות? בהחלט. אבל רק אחוז קטן מהעדיפות נובע מסיבות בריאות.
תהיתי איך זה שסרט צרפתי זוכה כאן לכל כך הרבה תגובות
ואז הבנתי שקלקר בכל זאת מעניין את הנוכחים יותר מקולנוע צרפתי.
מה דעתך על הסרט?
"אנחנו" דווקא מתעניינים יותר בקולנוע (צרפתי ובכלל) מאשר בקלקר. הייתי מנסח את זה בצורה כזו – אנחנו מתעניינים אפילו בקלקר (לפחות בהקשר של משמעות השימוש בו בביקורת). "אנחנו" לא ראינו את הסרט, ודורון קטל אותו בצורה שגורמת לחוסר עניין בסרט המסוים הזה. אם את תציגי דעה אוהדת על הסרט, סביר שרמת העניין "שלנו" כלפיו תגדל.
אישית, אני אשמח אם תכתבי כאן את ההתרשמות שלך מהסרט (בהנחה שהסרט הזה עניין אותך).
לא ראיתי את "העדינות"
בדרך כלל אני סומכת על הטעם של דורון.
אבל "אתם" חייבים להודות שקולנוע דובר צרפתית, טוב (האחים דארדן למשל) או רע, הוא ממש לא בראש מעייני המגיבים בעין הדג. ולכן הופתעתי לרגע כשראיתי שיש 15 תגובות על "העדינות". ואז הבנתי.
אני דווקא מצאתי את זה משעשע.
(ל"ת)
גם אני
(ל"ת)
יש מישהו שכן ראה את הסרט?
אני כרגע מתלבטת בינו לבין נגיד, 'לדוג סלמון בתימן' בתור הסרט שאני אראה עם חברה לכבוד יום ההולדת שלי בסופ"ש.