גם במקור: כנפיים שבורות
תסריט ובימוי: ניר ברגמן
שחקנים: אורלי זילברשץ בנאי,
מאיה מרון, ניתאי גבירץ,
דניאל מגון, אליענה מגון,
ירדן בר כוכבא, דנה איבגי,
ולדימיר פרידמן, מוקי
מעשה באלמנה ואם בישראל וארבעת ילדיה, המתגוררים בעיר נמל כלשהי בצפון הארץ המובטחת. האם, דפנה אולמן (אורלי זילברשץ-בנאי), עוסקת ב"מקצוע העתיק בעולם", כדברי בתה בכורתה. לא, סוטים יקרים שלי, היא לא עובדת בצומת הצ'ק-פוסט, אלא בבי"ח רוטשילד, כאחות מיילדת. אך כיוון שנשים אינן יולדות אך ורק בשעות המשרד המקובלות, ואף כותב שורות אלה נולד בשתיים לפנות בוקר (ועוד ביום העצמאות!), הרי שעבדותה מרחיקה אותה לשעות רבות מהבית, דווקא כשילדיה צריכים אותה.
וזה, כמובן, אינו עניין חד פעמי, או אף זמני. עד כמה שנהגנו לשמוח כשההורים שלנו לא היו בבית, ואפשר להשתגע קצת, הרי שהילדים, בני הגילאים 5, 10, 15 ו-17, זקוקים להוריהם שיהיו בסביבה, בעיקר עבור זוטות – להכריח אותם ללכת לבית הספר, לדאוג שהם לא ישרפו את כל הוילונות בבית באמצעות נפצים, וכו'. וכך, למרות שהמשפחה רחוקה מלהיות דתית (כשאחד מבניה שוכב בבי"ח, אין אף קמיע ליד מיטתו), מופעלת גם כאן השיטה המוכרת של "ילד מגדל ילד מגדל ילד".
ובראש הפירמידה עומדת מאיה. איזו נערה! בת 17, יפה ומוכשרת. תלמידה באיזה בית-ספר תיכון מקומי, שרה בלהקה חיפאית צעירה, שאיתה היא משתתפת בבמת חובבים מעורבת, ומחזיקה לפחות שני בחורים בטווח הקפצה. לאלו מכם שמסוגלים לחדור אל תוך הסרט בו הם צופים, כמו ב-'שושנת קהיר הסגולה': היא אוהבת אותם עם שיער ארוך, יתרון יינתן לבעלי ראסטות.
אך כאמור, כל אלו הן חוויות בפוטנציה בלבד. למרות שלא נכנסה להריון בגיל ההתבגרות, הרי שבכל-זאת סמוכים על לבה וזמנה של מאיה שני ילדים קטנים – האחים שלה. בר היא בת 5, ובדיוק מתחילה ללכת לגן חדש, ועידו הוא בן 10, וכמו כולם במשפחה הזאת חי בעולם משלו. יש לו חשק אדיר לבחון את הגובה ממנו הוא מסוגל לקפוץ, ולא פחות חשוב, לתעד את זה בוידאו, ואלו שני מאוויים הניתנים לפרשנויות רבות. ובכלל, על הרקע הזה, הדרישה הקטנונית-משהו של בר, ללכת לגן "רק אם אמא תיקח אותי", כבר לא נראית כל כך משונה.
רגע, ולא היה שם עוד איזה אח שיכול לעזור? היה. אלא שמותו של אב אינו דבר קל, ואם מאיה הגדולה מנסה להיות "חזקה בשביל כולם", נדמה כי יאיר, הצעיר ממנה בשנה או שנתיים, נשבר לרסיסים קטנים. הוא עובד בחלוקת פליירים ברחובות או בכרמלית – הרכבת התחתית (כן, בחיפה יש כזו), כשהוא מחופש לעכבר. לבית-הספר הוא מתקשה ללכת, כי לחיים שלו אין משמעות, ובאמת, אם אנחנו רק גרגר קטן בתוך האינסוף, כדבריו, אז למה ללמוד אלגברה? בנוסף על כל אלו, הוא מסובך ברומן עם נערה שמצבה הנפשי אינו יציב משלו.
לא אדון כאן במשמעות החיים, אך הם בוודאי אינם פשוטים, ובייחוד לא לבני משפחת אולמן. נסו לדמיין משחק שחמט ענקי, בהשתתפותם. הנה, עומדת שם פרשית, שמגינה על כל הרגלים שהיא רק יכולה להגיע אליהם: מלבישה אותם, מכינה להם אוכל, דואגת שילכו לבית ספר. אבל כל שחקן שח חובב יספר לכם, שכאשר כלי מגן על כלים אחרים, כל מה שצריך זה לאיים עליו כדי שכל ההגנה הזאת תקרוס. ועל מאיה מהלכים איימים רבים, אין ספק. היא פוחדת שאף אחד לא אוהב אותה, ושמי שכן – ימות, כמו אבא שלה (ועוד בגללה, לדעתה). היא פוחדת שקריירת הזמרה שלה, שלא התחילה כמעט, תסתיים. ובעיקר היא פוחדת מאוד שהיא לא ילדה נורמלית. שהיא לא עושה מה שנערות בנות 17 צריכות לעשות, יהיה זה מה שיהיה.
הסרט מרשים בתשומת הלב לפרטים הקטנים: הפוסטר של ה-Eels על קיר חדרו של נער מתבגר ומרדן, קלטות הוידאו לילדים שפזורות בבית המשפחה והבלגן הכללי בו, ואפילו האוטו שכל הזמן מסרב להתניע. וגם הראו כאן, שעירום בסרטים, כשהוא כבר מופיע, יכול להיות רק מרומז, במקום הבוטות הישראלית המוכרת. בעיה קטנה נוצרת, אגב, דווקא בדמויות המשנה: בארצנו הקטנטונת כולם מכירים את כולם, ולכן האולם התמלא ברעשים והתלחשויות בכל פעם שעלתה דמות חדשה על המסך, הרבה יותר מאשר, לדוגמא, כשג'ון קליז הבליח לפתע בסרט 'ג'יימס בונד' האחרון. לכן, כדי שבאולם שלכם יהיה קצת יותר שקט, אני חש צורך לספר לכם מראש שירדן בר-כוכבא משחקת את תפקיד היועצת, שזה מבדר למדי לגבי מי שהרבתה לשחק תפקיד של ילדה מפגרת למחצה. וכן, זאתי שם היא באמת הבת של איבגי, ומוקי משחק, כמה מפתיע, את תפקיד הרוקר. ככה, שתדעו.
לפעמים התרגזתי קצת על הפתרונות הבנאליים משהו שגיבורי הסרט מוצאים לעצמם. כמה פעמים עוד נראה בקולנוע הישראלי מישהי שהולכת לשירות היכרויות בוידאו, או בני זוג ששניהם מחורפנים, הנתלים זה בזו. לא נמאס להם? אבל באיזשהו אופן, ניסיונות ההישרדות הללו, הספק פתטיים, ספק מקסימים, הצליחו לחדור לליבי. בסצינות מסויימות צריך להיות בעל לב מאובן יותר משלי, כדי שהעיניים לא יתמלאו באותה הלחלוחית המוכרת. כל הדמויות בסרט הזה הן בני-אדם אמיתיים וקל להזדהות עם הבעיות שלהם, וזוהי מחמאה לכל סרט, לא רק ישראלי. יש יופי. גשו לגעת בו.
- אתר רשמי
- חיפה, חיפה, עיר עם עתיד
- הכרמלית
- החורבה
- התמודדות עם אובדן
- כנפיים שבורות מאת הנרי ג'יימס
- שיקום כנפיים שבורות
- על כנפיים שבורות
- Take these broken wings
- Take these broken wings (2)
- כנפיים שבורות, עם מלאך ואמונה
- מאיה (שיר אחרון ודי)
- אילס
- ברגמן
חייב להיות קטנוני, אבל...
מבחינה טכנית, איך הסרט?
ישראלי, או ברמה סבירה ומעלה?
בעצם, את מי אני שואל?
לענות הוא לא יענה הרי…
ממה שקראתי
הסרט צולם במצלמת סופר (מצלמה שאנוכי, בשליש הראשון לשנה הרשונה שאני לומדת קולנוע בכיתה י' לוקחת הביתה לסופשבוע לצלם שוט), ככה שלפי ההסבר אני מתארת לעצמי שהבנתם שהמצלמה עצמה לא הכי טובה שיש, למרות שאפשר לעשות איתה גם סרטים טובים… בכל אופן עוד לא ראיתי את הסרט ככה שאני לא יכולה להגיד.
, אבל ממש
מגמות תקשורת וקולנוע בתיכונים ידועות בתור הדבר הכי לא עוזר שיש, אז נכון לומדים מונחים, אבל אם תלכי ללמוד קולנוע באוניברסיטה את המונחים שלמדת במשך 3-4 שנים בתיכון תלמדי שם תוך סמסטר אחד. ואני מכירה מישהו שלומד בי"ג במגמת קולנוע עם ציונים מעולים ואני עדיין מכירה יותר במאים ומפיקים ממנו (ולא, לא למדתי את זה על חשבון שיעורי כימיה).
אני לא יודעת מה קורה בבית הספר שלך אבל אצלנו תלמידי המגמות הנ"ל צריכים לשלם על אולפן ובלגנים כדי לערוך את ה'פרוייקט' שלהם, בימנו הכל נעשה במחשב ומה שמלמדים כבר לא יעזור (אולי בבגרות, וגם זה אולי).
אז נכון מגמות קולנוע זה כיף וזה צ'ופרים וזה שיעורים של לראות את ה'סנדק'. וכן, חלק ממני מקנא, אבל מה באמת טוב ושימושי במגמת קולנוע?
מה שימושי במגמות אחרות?
שום דבר, עד כמה שידוע לי. אם כבר לומדים שטויות, למה לא להינות? איך הייתי רוצה שבבית ספר שלי היתה מגמת קולנוע בזמני.
, אבל ממש
אני גם כן במגמת קולנוע בתיכון ואני אישית ממש מרוצה:
אנחנו רואים בערך סרט בשבוע, כל שבוע יוצאים לצלם (ויש גם עבודות שצריך בשבילהן לקחת מצלמות והכל), יש מגאזין שהמגמה עושה ודרך זה לומדים לצלם, לערוךולשאול שאלות נוקבות (כחלק מהיחדה בתקשורת שנעשה בהמשך…).
גם יש לנו מנוי לסינמטק לשנה שעלה לנו 200 ש"ח ובכלל בחיים לא נהניתי כ"כ ללכת לבי"ס.
ובקשר לזה שיש כאלה שמכירים יותר במאים ומפיקים מכאלה שהלכו למגמה- מי שהולך למגמה צריך לראות גם סרטים בבית ולהתעניין, זו לא עוד אחת מהמגמות שאם מקשיבים בשיעור ומכינים שיעורים ישר יודעים הכל… מה שכן במגמה את נחשפת לסרטים שאני אישית לא הייתי חושבת לראות אם לא היו מראים לי סצנה משם…
בכל אופן לי זה נראה עדיף על מגמת כימיה, ערבית, היסטוריה או תנ"ך.
קודם כל, פישי,
אני כן נהנית ממה שאני לומדת (כן, גם מ5- יח"ל במתמטיקה), אם לא הייתי נהנית מזה לא הייתי בוחרת בזה.
ושירה,את צודקת, העובדה שאת נחשפת לדברים חדשים ומעניינים במגמה היא באמת מיוחדת וזאת אפשרות שלי אין. אבל אם הייתי אחת מאלה שרואות רק מה שיש בקולנוע וגם זה רק בגלל שכל העדר הולך לצפות בסרט, לא הייתי אפילו חושבת להיכנס לאתר הזה.
הייתי רוצה לשאול, את מתכוונת לעסוק בקולנוע בעתיד?
אם כן, אז הבחירה וההתעמקות והרצון מובנים לי. טוב שיש מטרה, אפילו אם לא תשיגי אותה. אבל אם לא, מה תעשי עם בגרות בקולנוע ותעודת טכנאי (או משהו בסגנון)?
אני יודעת שסרטים אני לא אעשה, וגם הכתיבה שלי היא לא משהו. ובכלל כל הדחפים שיש לי לרוב עוברים תוך חודשיים. אז נכון, גם לא נראה לי שאני אהיה מהנסת חומרים, אבל אני מעדיפה לבחור מגמה כללית במקום להתמקד בדבר אחד כבר בגיל 15.
אני אולי מחדשת לך, אבל אין יותר מדי קשר בין המקצוע המוגבר שלך בתיכון לבין העתיד.
כשמקבלים את תעודת הבגרות בסופו של דבר, לאף אחד לא אכפת אם יש לך חמש יחידות משפטים, חמש יחידות תאטרון, או חמש יחידות קולנוע.
וגם תרצי ללמוד יום אחד משפטים, תאטרון או קולנוע, זה בכלל לא יישנה שהמוגבר שלך הוא בכלל ביולוגיה.
העיקר זה להוציא את הציון הכי גבוה שאת יכולה, לקבל את הבונוס ולהוציא ממוצע גבוה כמה שיותר. _איך_ הוצאת אותו, או העובדה שצריך לקרוע את התחת בשביל לקבל 70 בביולוגיה-רפואית וללמוד חצי שעה בשביל להוציא 99 ב"חינוך לגיל הרך" בכלל לא רלוונטית בסופו של דבר.
אז לפחות שתהני בינתיים.
________
העלמה עפרונית, תוהה למה אף אחד לא אמר לה את זה כשזה עוד היה רלוונטי.
מלים כדורבנות!
מורים ומנהלים נורא נהנים לזיין לתלמידים את השכל על חשיבות הבחירות שהם עושים בכיתה י'. נא לתייק את זה במגירת "בדיחות שמורים מספרים", יחד עם האיומים על "זה ייכנס לתיק האישי שלך".
נכון, אבל
יש מקומות בהם המקצועות המוגברים כן יכולים להשפיע. אבל, בד"כ ההשפעה היא ברמה של קורס יותר-קורס פחות, בשביל הקבלה עצמה הציונים עצמם הם שחשובים (בטכניון יש למקצועות "טכנולוגיים" השפעה יותר גדולה, אבל זה כבר מקרה קצה)
לגבי ההתעניינות שלי
אז ככה, יותר מהזמן שאנחנו מבלים בבית ספר ומצלמים שוטים, חושבים בבית בדיוק באיזה גדלי פריים לצלם את השוטים וכ"ו אנחנו גם לומדים לראות סרטים בדרך שונה ולשים לב למניפולציות שעושים עלינו בתור צופים, וזה דבר שכמובן הכרחי לבמאית, צלמת, עורכת או תסריטאית בעתיד אבל זה גם חשוב באותה מידה למישהי שפשוט אוהבת קולנוע לעת עתה ואין לה מושג מה היא הולכת לעשות בהמשך החיים שלה.
אני אישית אוהבת קולנוע אבל אני ממש לא יודעת מה אני הולכת לעשות בעתיד, ואני מאמינה שכל המסלול שלי יכול להשתנות במהירות (עד תחילת השנה, כשגיליתי שאני מפסיקה ללמוד פיזיקה וביולוגיה בגלל הלחץ של המגמה הייתי בטוחה שבתור ילדה להורים שעשו בגרות ריאלית, אני בלי חמש יחידות בפיזיקה לא אוכל להסתדר בחיים ועכשיו אני חושבת איזו מטומטמת הייתי שבאמת שקלתי לעזוב את המגמה בגלל זה).
מה גם שאני שוקלת ברצינות להרחיב גם כימיה אבל זה כבר נושא אחר…
טעות שלך!!!
אולי המגמה בא את למדת הייתה שיטחית ולא מועילה. אבל יש הרבה מגמות קולנוע בארץ ובינהם המגמה בה אני לומד שלומדים קולנוע אמיתי ומנתחים את האומנות לעומק. ומהצד המעשי מצלמים סרטים ברמה גבוה מאוד שלפעמים לא נופלים מסרטים של האוניברסיטה שצפיתי.
אז זהו שלא למדתי....
אבל אני יודעת של מה מדובר די טוב. ותנו לי להתבוסס בדעות שלי ולחשוב בשקט שמה שאני עושה נכון.
אבל באמת, עד כמה 'לעומק' מישהו בן 17 יכול לנתח?
חוצמזה. יש פה מספיק אנשים בגיל 17. גם אם הם לא אומרים את זה בדכ. יש גם כאלה יותר קטנים.
_______
XiroX מרגיש קטן יותר ממה שהוא באמת פתאום, וגם נעלב כי ממעיטים בערכו.
אם מישהו עוד הולך לראות את התגובה הזאת, אם להתחשב באקטואליות של הקודמות:
כמו שנאמר, זה באמת תלוי איזו מגמה. ומאיפה הבאתם את הקטע על העריכה הלא חדשנית? בפעם האחרונה שבדקתי Avid לא נמצאת תחת עריכה ביתית.
ממה שקראתי
מבלי לראות את הסרט אני דיי משוכנע שהסרט לא צולם במצלמת Super-VHS כמו זו שאת לוקחת מבית הספר שלך.
עד כמה שידוע לי הסרט מצולם בפילם. אך גם במידה והוא מצולם בוידאו, יש הרבה פורמטים של וידאו שהם, אפס, קצת יותר איכותיים מ-Super-VHS. ולא שאי אפשר לצלם סרט באיכות המזעזעת הזו, אבל הסיכויים שמעשה חתרני כזה יזכה במוישה הם אפסיים.
מהקטעים שראיתי
אני בטוח שהסרט צולם בפילם. לעומת זאת אני לגמרי לא אתפלא אם 'חכמת הביגלה' צולם ב-Super-VHS.
יותר סביר Beta
לדעתי,
מדובר בסרט בעל סממנים ניאו-ריאליסטים מובהקים. הצילום *לא* אמור להיות מהוקצע ומבהיק כמו בהוליווד. זה בכוונה.. לדעתי הצילום בסרט הזה מדהים.
חייב להיות קטנוני, אבל...
אני לא מבינה כלום באיכויות של פילם ווידאו, אבל לדעתי צלם הסרט הזה עשה עבודה מדהימה.
אני מכירה את חיפה כל חיי, ואף פעם לא ראיתי אותה ככה, שלא לדבר על המהפך שהוא עושה לארובות בחדרה ולמגדלי עזריאלי. תכירו ולא תכירו אותם.
24 שעות מאז שראיתי את הסרט אני מסתובבת בעיר ורואה כל מיני גינות קטנות ופינות עם נוף לים, וחוזרות לי הדמעות לעיניים.
ואגב, תשומת הלב לפרטים הקטנים – מי שמע את האוטו גלידה ברקע? ומי שם לב לדמות משנה עם משאך האסטמה? הייתי צריכה להסביר לירושלמית שראתה את הסרט איתי 'אסטמה זה קטע חזק אצל חיפאים'.
אסטמה זה קטע חזק אצל חיפאים?!
אולי פשוט בירושלים לא מכירים את זה בגלל האויר הרים צלול כמים והכל.
זה לא 'צלול כיין'?
מתי בפעם האחרונה היית בירושלים?
מתי בפעם האחרונה מים היו צלולים?
_________
העלמה עפרונית, אוהבת את החיידקים שבמים.
במעבדה שהייתה לי.
כל מה שצריך זה להוסיף קצת חומרי הצללה (כמו ברזל ציאנידי) ולסנן.
אסטמה זה קטע חזק אצל חיפאים?!
מה לעשות, עבורי אסטמה היא חלק מהילדות.
כשהייתי ילדה היו לי מיליון חברים שהיו חולים באסטמה. מאז שעברתי לתל אביב, עיר עם זיהום אוויר עצבני לכל הדעות, אבל בכל זאת – לכולם עברה האסטמה.
(חוץ מבצבא, שכולם גרדו אסטמה מאיפה שהם רק יכלו).
גם בתל-אביב אסטמה תמיד הייתה חזקה
(לפחות אצל אח שלי ואצל חצי מהחברים שלו) למרות שבניגוד למה שנהוג לחשוב, רוב הזמן יש זיהום אוויר חמור יותר בחיפה מאשר בתל-אביב (לא כולל זבל ברחובות).
חייבת להיות קטנונית...
נראה לי שה"תשומת לב לפרטים הקטנים" בסרט לא הייתה ממש מכוונת ברובה… היו שם גם הרבה פאשלות שנבעו מכך. לנטפק? אוקיי. כשמאיה יורדת מהרכבת בעזריאלי היא יורדת ברציף של הרכבות שנוסעות *ל*כיוון לחיפה. כשהיא מדברת בטלפון עם אמא שלה רואים שהיא מחזיקה את הצ'ופציק הזה של הטלפון הציבורי למטה שהיא לא תשמע את הצפצוף באוזן. ממתי כל כך חורפי וגשום בתחילת ספטמבר, תחילת שנת הלימודים? ולכל החיפאים שפה, אני בטוחה ששמתם לב לבעייתיות בכיוונים בעיר.. היא נוסעת במורד שדרות הצבי ומגיעה לנמל?! היא נוסעת מהחורבה באופניים עד הבית שלה שממוקם ככל הנראה באחד הרחובות באזור חנה סנש, ועוד באמצע הלילה? כל העליות של הדר? אני בספק שיש הרבה בני נוער כאלה בחיפה… ובכלל, למה כשאמא שלה נוסעת מרוטשילד לגן של הילדה (שלדעתי אמור להיות קרוב לבית שלהם, לא?) רואים אותה יורדת בכביש הזה מורדיה לכיוון הגרנד קניון?
טוב, ניטפקתי מספיק להערב. לילה טוב. :)
הגעתי למסקנה
(ודווקא בהקשר לסרט אחר) שזאת אחת הסיבות שאני נרתע מסרטים ישראליים. כל כך קל לראות את הזיוף. כל נימה לא במקום, כל הקשר תרבותי לא מדוייק – מייד קופצים לעין.
עם כל הכבוד, מעטים מאוד ביננו אלו היכולים לומר בפה מלא שהם מכירים טוב תרבויות אחרות? ברמה שיבחינו דברים שזורה הבודדה ציינה כרגע? בהתבטאויות מוזרות אליהן שמתי לב ב-'ההסדר'?
אין מה לעשות, אם שחקן בסרט אמריקאי ישחק רע, לא בהכרח נבחין בכך, כי מה שיש לנו להשוות אליו הוא רק שחקנים בסרטים קודמים שראינו. אין לנו את התמונה הכוללת.
מאותה סיבה כמובן, מתפעלים מכל מני סרטים זרים גם אם הם לא יותר מסרטי בורקס ("חתול שחור, חתול לבן", או "לונא פאפא", למשל).
מאותה סיבה סרטים ישראליים מתקבלים בחום רב יותר ברחבי העולם מאשר הם מתקבלים בארץ.
את הזר קשה לנו לתפוס בזיוף.
אבל אני חייבת להוסיף
שלמרות כל ה"בעיות" ששמתי לב אליהן, הסרט באמת מהנה מאד. קל מאד להתעלם מהבעיות האלה ולהסתכל על הסרט בעין אובייקטיבית. בזמנו כתבתי באתר הזה על כך שהבעיה הכי גדולה שלי עם סרטים ישראליים היא שברובם יש איזושהי התעקשות להכניס בהם סממנים ישראליים מובהקים כמו פיגועים ומלחמות או סתם פוליטיקה. אני חייבת לציין שמהבחינה הזו הסרט ממש הפתיע אותי לטובה. הוא יכל באותה מידה להיות בצ'כית וזה לא היה משנה הרבה, כי ברגמן ממש הצליח להעביר בו הרגשה אוניברסלית. היה פה מישהו שאמר שהפריע לו שהכל שם נראה לו לא מספיק ישראלי-אותנטי, אבל זה בדיוק מה שאהבתי בו. חוץ מזה, ההרגשה הזו של חיפה מול תל אביב מאד דיברה אליי. לפני שעברתי לתל אביב, כשהייתי יותר צעירה ועם פחות אמצעים ורשות מההורים לסוע לשם גם לי היא נראתה כמו שהיא מוצגת בסרט. ודווקא חיפה נראתה לי מאד כמו שהיא באמת. אני לא חושבת שהעבירו אותה בסרט יותר יפה ממה שהיא. היא באמת עיר נהדרת מבחינה ויזואלית.
ואגב, חתול שחור חתול לבן הוא סרט *בורקס* גאוני. :)
אין שום פסול בבורקסיות.
אבל אותו תסריט בדיוק, בכיכובו של זאב רווח ועם יו'דה ברקן בהופעת אורח – היה נדחה בבוז ע"י האליטות שקיבלו אותו בחום כל כך בשפה שאינם מבינים.
כן, גם אני נהנתי מחתול שחור\לבן. ומלונא-פאפא. ואני לא נהנה מסרטי זאב רווח.
אולי בגלל הבהמתיות הנודפת מסרטי בורקס ישראליים מסויימים. ואולי זה באמת ענין השפה.
ואולי באמת הם יותר טובים, "הזרים ההם".
המרחקים.
אני לא מאמין שבמקרה המרחקים שעוברות הדמויות הם בלתי סבירים. מילא נסיעה על אופניים מקצה אחד של העיר למשנהו. אבל זה שילד או ילדה ילכו ברגל מבריכת הפועל עד ביתם בנווה שאנן?
לא, אין כאן חוסר תשומת לב. להפך. הבמאי מנסה לרמוז, כחלק מתפישה שמובעת ע"י עוד דמויות בסרט, שחיפה היא הפרובינציה. שהיא בסך הכל מקום קטן.
מיותר לציין שאני לחלוטין לא מסכים איתו.
אני לא יודעת על חיפה
אבל ישראל, בכללויות היא די פרובינצינאלית.
פרובינציאלי איז פרובינציאלי דאז.
אה, לא בדיוק
יש גם גורמים "אובייקטיביים", שלא תלויים בהכרח בגישה המנטלית של הפרובינציאלים. דוגמה שמוכרת לך היטב היא השוק המצומצם של קוראי עברית. דוגמה שמוכרת לי היטב היא ההבדל בין מבחר ה"סצינות" בחיי הלילה של לונדון, למשל, שבה לכל סגנון מוזיקלי איזוטרי יש מספיק חובבים בשביל להחזיק כמה ליינים שבועיים או חודשיים, לעומת תל-אביב שבה ההיצע *הרבה* יותר מצומצם, שלא לדבר על שאר הארץ, הפריפריה של הפרובינציה.
בקיצור, עד כמה שישראל מתיימרת להיות מדינה *מערבית*, אנחנו פרובינציה מתוקף הגיאוגרפיה.
ומבחינת הגודל, אנחנו גוש פלאף קטן בפופיק של העולם.
קשה לי שלא להרגיש
כאילו אני חיה בפרובינציה כשבין כל שני אנשים אקראיים בישראל אפשר לקשר בקלות…
בשישה צעדים לכל היותר.
כן! כן! שמעתי את האוטו גלידה!
ואפילו לא זכרתי שאני צריך לחפש.
חייב להיות קטנוני, אבל...
אני מירושליים ולא ידעתי את זה בכלל
טוב לדעת ולגביי האוויר בירושליים זה נכון הוא באמת צלול כמו מה שתירצו אבל הוא צלול
אוי, אלוהים..
אם לא היו קוראים לסרט 'כנפיים שבורות', היה צריך לקרוא לו 'תשומת לב לפרטים הקטנים'.
חיפאים, אם עוד לא ראיתם, אתם חייבים את זה לעצמכם. תמיד אמרתי שהחורבה היא אתר צילומים מושלם, וכנראה שצדקתי.
אכן תשומת לב מדהימה לפרטים. או שאני נותנת קרדיט איפה שלא צריך, אבל…
לא מכירה את חיפה, אבל את הרגשת ה"יו, תל אביב גדולה מדי" אני עדיין זוכרת.
וברגע שמאיה ירדה מהרכבת, אפשר היה לראות שהיא אכן לא מגיעה יותר מדי פעמים לאזור.
כשמגיעים לתחנת רכבת השלום,ורוצים לקחת אוטובוס צריך ללכת קצת אחורה ולצאת דרך הכניסה. רוב האנשים עולים אוטומטית במדרגות הנעות, נכנסים לעזריאלי ורק אז יוצאים. (אני יודעת, לקח לי ארבעה חודשים בערך להזכיר לעצמי את העובדה החשובה הזו).
וחוצמזה, כמה מלבב לראות סוף סוף סרט שבו אנשים נראים כמו אנשים בגילם. ז'תומרת מישהי שמשחקת בת 17 ובאמת נראית ככה? הייתכן?!
ובלי כמה פאקים, אי אפשר אז…
ערום עדין ומרומז או לא, עד היום לא יצא לי לראות יותר מדי אנשים שמתפשטים סתם ככה. לא יודעת למה, אבל הפריע לי.(לא העירום, באמת שלא ראו שום דבר חריג, סתםהעובדה שזה לא היה נראה לי כמו הדבר הכי הגיוני בסרט מאד מציאותי)
כולם נראו כמו הגיל שלהם אמנם, חוץ מהאח הגדול. זה בן 15? איפה!? וגם גברת איבגי לא ממש נראית ככה.
והדבר שהכי הפריע לי- שורה ראשונה, כסא 2. נכון שזה לא קשור לסרט, אבל רבאק! זה סרט ישראלי! איך זה שנגמרו כל הכרטיסים?!
(אני צוחקת כמובן. נכון שזה היה מעיק לשבת עם הצוואר מעוך אחורה, אבל היה בהחלט משמח לראות סרט ישראלי איכותי לפי כל קנה מידה. בעיקר אחרי "חוכמת הבייגלה" המרגיז משהו)
וגם היה ממש לא בסדר מצד מר-בחור-ברגמן לגרום לי להתחיל לבכות שם. אני לא בוכה בסרטים!
_______
העלמה עפרונית,לא בוכה בסרטים. בדרך כלל.
אולי זה כדי לסמל עירום נפשי, פגיעות, לא?
טוב, זה יישמע תלוש לגמרי
אבל במקרה יצא לי להכיר לאחרונה מישהי שמבלה את רב זמנה הפרטי בעירום, וכשהיא הסתפרה, היא מייד ציינה ש"שיערי כבר אינו מכסה את שדיי".
כך שזה לאו דווקא משהו מלאכותי לצרכים קולנועיים, אלא קטע יחסית טבעי.
לרב בני האדם, כמה שלא יהיו מורגלים בעירום, עדיין קשה להיות חשופים לגמרי.
תני לי להיות בטוחה שהבנתי:
המשפט שהבחורה הזו אמרה אמור להעיד שהיא מסתובבת כל ימיה כששערה מסודר בקפידה כך שיסתיר את הפטמות? וגם אם כן, הנוירוזה הספציפית הזו שלה אמורה להעיד משהו על כלל בני האדם?
גם אני
לא, לא אוהבת להסתובב בעירום, אבל כשאני כבר כן, מה יותר נוח משיער שנושר בעדינות קדימה וחצי-מסתיר אזורים מסויימים, ליתר ביטחון?
זה היה בגדר Too Much Information… ?
אני לא (שיער לא כזה ארוך)
תקני אותי אם הבנתי אותך לא נכון, כשאת הולכת להתקלח נגיד, את דואגת שהשיער שלך יכסה את הפטמות למקרה שמישהו ייכנס?
מי היה חושב שאפשר למצוא דיון כזה באתר קולנוע?
בהתחשב בחלק מהדיונים שהיו פה בתקופה האחרונה...
דיון קרוב למיצוי, באמת
לא "דואגת", אבל זה בדרך כלל קורה באופן טבעי, וזה לטובה.
א-הא! אז רד פיש טעה!
אם כך, השיער באמת מסתדר ככה באופן טבעי.
אני לא מוותרת על הדיון הזה. P:
שמת פעם לב מהי התנועה
שמאחד כמעט ללא יוצא מן הכלל את בעלי השיער הארוך?
הם מעיפים אותו מהמצח או מאחורי האוזניים.
וזאת למה?
מפני שאכן לשיער יש נטיה להסתדר ככה בצורה טבעית. דווקא סירוק לאחור הוא לצאת מגדרך ולסדר את השיער בצורה ספציפית.
מאד תלוי.
אצל בעלות שיער דק השיער בד"כ לא נופל ככה באופן טבעי.
אז אוקיי, בסרט זה נראה אמין (לא יודעת, לא צפיתי בו. מה שכן, אין לה שיער דק). אני רק תוהה אם זה נראה אמין כי מלכתחילה התכוונו לאמינות, או שזה יצא ככה במקרה.
בטח התכוונו שזה יצא ככה במקרה.
או שבטעות יצא להם בכוונה.
?!
דווקא השיער הדק נופל – בדרך כלל קדימה, מאוד בקלות.
בעלות השיער העבה יכולות יותר לשחק עם השיער ושהוא ידבוק בצורתו.
למשל, שתי בחורות עם שיער ארוך עד הישבן יקלעו את השיער לצמה, ולא יקשרו בגומיה.
הסיכויים הם שלזו עם השיער הדק הצמה תתפזר חיש קל, והשיער יחזור לצורתו המקורית (קצוות מצדי הפנים והכתפיים, השאר מאחור) ואילו אצל זו עם השיער העבה תישאר הצמה עד שיפרקו אותה במיוחד.
אולי זה אחרת אצל בנות (סביר להניח שלא)
אבל לי יש שיער דק חלק והוא מתפזר פחות או יותר לכל הכיוונים. אין לו העדפה מסוימת קדימה או אחורה.
חזרה ל-Square one.
ברור לגבי הצמה, אבל את מדברת (ובעצם גם האחרים) על שיער שבאופן טבעי נופל כולו קדימה, ולא רק קצוות.
חזרה ל-Square one.
לא כולו.
הוא נופל בדיוק ישיר ביחס למקום בו הוא צומח. אם זה בקדמת הגולגולת, קרוב למצח, הוא נופל מצדי הפנים, או אפילו עליהם ממש. החלק שצומח על המאחורה נופל שם, מאחורה.
את רוצה להגיד לי שלא נתקלת במיליון בחורות עם שיער באורך בינוני ומעלה שכל הזמן צריכות להסיט את השיער שלהן מאחורי האוזניים, כי הוא גולש להן משני צדי הכתפיים וקצת על הפנים?
אבל
הכוונה היא לא לשיער שנופל טיפה על הפנים, קצת על הכתפיים וקצת מאחור. מדובר פה על שיער שכל כולו מוסט קדימה, בשני חלקים שווים, ומבלי שנשאר מאחור שום דבר. נניח, כמו לחלק את השיער לשניים ולעשות קוקיות (או לחלופין – לתת לשני סוסים למשוך אותו לשני כיוונים שונים), רק בשלב שלפני הגומיה.
אני לא זוכרת כל כך טוב
את הסצינה המדוברת, בכדי לקבוע אם לא נשאר לה שיער מאחורה. אבל בדרך כלל בסרטים וכאלה, או בתמונות סטילס, זה לא כל השיער. זה הקווצות שנופלות טבעי. ומאחר ולשחקנים יש שיער עבות ורב, אולי *נדמה* שכל השיער שלה שם. אולי אפילו מאחר וזה בכל זאת סרט אז הם הקצינו את התופעה הטבעית, אבל רד טעון שזה בכלל לא טבעי ששיער ארוך יסתיר שדיים, ואני טוענת: אולי לא טבעי שהוא יכסה אותם לחלוטין בלי שיישאר שמץ של פלג עור חשוף, אבל ככה שיער "מתנהג" מיוזמתו. במיוחד כשהוא ארוך.
לא, אני לא טענתי דבר כזה.
אני טענתי שזה לא טבעי שמישהי שאף פעם לא הולכת עם שיער מקדימה פתאום תיזכר "במקרה" לארגן אותו בצורה כזאת (או "תשכח" להזיז אותו אחורה, ווטאבר) כשהיא מתפשטת בלי סיבה מיוחדת.
אלא אם כן
היא התכופפה קדימה, כל השיער (הארוך, הכבד והמלא) שלה הוסט קדימה (זה בהחלט קורה, אפילו לי – מתולתלת) והיא היתה עסוקה (למשל בעובדה שהיא מתפשטת מול בחור באמצע בית הספר) מכדי להחזיר אותו חזרה למצבו הטבעי.
צ'מעו
אתמול הייתי בסיטואציה דומה בספא, ואמרתי תודה שיש שיער שנופל קדימה, באופן טבעי, וקצת נותן תתושה שהוא מסתיר, אפילו אם הוא לא באמת.
באמת.
זה תלוי איך עומדים
אם את נוטה לעמוד עם הראש מוסט מעט קדימה, השיער (כולו) יפול קדימה.
כמו-כן, אם את לוקחת את השיער קדימה כדי לסרק אותו
הוא יכול לתפוס כיוון קדימה ולהיתקע ככה כל היום.
אני זוכרת את השיער שלך, די דומה לשלי אבל קצת עבה יותר. הוא מסתדר לך אחורה באופן טבעי?
העלית כאן ענין ממש חשוב!
לא חשבתי על זה – אבל יש אנשים שעומדים כשראשם מוטה מטה. בדרך כלל משייכים לזה בעיות בדימוי, בטחון עצמי נמוך או ביישנות. לאנשים כאלו השיער (כמעט) תמיד נופל על הפנים.
לאנשים שהולכים זקופים עם הראש למעלה – אז השיער בדרך כלל נשאר במקום שלו שם במושב האחורי ולא מנסה לברוח קדימה כל שניה.
ב"כנפיים שבורות" ניסו להעביר בעיות בדימוי? לא נראה לי. אבל זה דווקא היה יכול להיות מעניין אם כן.
כשמישהו עירום הוא בדרך כלל קצת מתבייש
הבחורה עשתה איזה שהוא אקט של תעוזה, אבל אח"כ היא צריכה לעמוד שם מול הבחור ולדבר איתו – הגיוני בעיני שהיא תעשה כל מיני תנועות הסתרה לא מודעות.
כשמישהו עירום הוא בדרך כלל קצת מתבייש
לא יודעת, מה שאתן אומרות על שיער שנופל לכל הכיוונים ובעיקר קדימה נשמע לי נכון רק אצל אנשים שיש להם שיער ממש חלק, קל, דק ובריא. בערך כמו דמויות מאנגה. בכנפיים שבורות, לבחורה היה שיער שנראה עבה, כבד, ולא מתנועע במיוחד. וכשהיא היתה ערומה שתי קבוצות עבות שלו פתאום היו מוסטות קדימה להסתיר לה בדיוק את השדיים. זה לא היה נראה כאילו שזה קרה לה באופן טבעי, והשיער גם נשאר במצב הזה במהלך כל הסצינה, בה היא זזה ממקום למקום ועשתה תנועות שונות עם הראש. למישהי עם שיער קליל שכל הזמן זז ממקום למקום זה לא היה עובד.
אז בסדר, עשו את זה בסרט כי לא התחשק לה לעמוד ככה בחזה חשוף בסרט, ואמרו שזה לא כזה ביג דיל לעשות את זה ככה כי לא כזה לא הגיוני שבחורה תסדר ככה את השיער שלה כשהיא ערומה (אולי כי היא יודעת שיש מי שחושב שזה יותר יפה ככה? P:), וזה הכל.
יכול להיות, אבל זה היה מגניב.
עוד מישהו רוצה לחלוק מוזרויות?
אני מעוניין להמשיך לחלוק במוזרות שמיקה העלתה, במטותא.
ובכן...
מה אתה מעוניין לחלוק?
תמונות, אם יש.
ידעתי שמישהו יבקש את זה בשלב כלשהו- רק בתור דוגמה לעניין מאוד תיאורטי, נכון?
"לא – אני לא מסכים איתך. תוכיחי!".
לא. כי תמונות של בחורות ערומות עם שיער שמכסה את השדיים זה מגניב.
זה לא כולירה?
לא, בחורות ערומים זה כולירה
הוא אמור להעיד את זה רק במקרים מאוד ספציפיים
כמו מקרים בהם מישהו פשוט לא קרא את הכתוב, או היה לו כשל בהבנה.
בדרך כלל הוא רק אומר שהשיער נופל ככה שהוא "מכסה את השדיים", ובטח שלא מונח "בקפידה", שאם לא כן, מדוע היא הסתפרה מלכתחילה?
דווקא להעיף את השיער לאחור כשהוא ארוך מאוד זו האופציה שצריך להתאמץ ולסדר. יש לו נטיה, במיוחד כשהוא חלק וגולש, ליפול משני צדי הכתפיים.
אשר לנוירוזה,
היא חלק מקהילה, וקהילה עולמית דווקא. כך שהיא לא היחידה שמסתובבת בעירום ושיערה – אם הוא מספיק ארוך – מכסה את שדיה.
ועכשיו רק נשאר לראות אותו
זוכה בכל הפרסים הערב.
(אני אלך בלי קשר לפרסים. כבר החלטתי על זה מזמן).
בהחלט סרט מעולה,
כמו שכבר אמרתי. מרגש מאוד. קצת הפריעה לי הנטייה לתרבות האמריקאית, למשל הבן שעובד כמחלק פליירים, לבוש כעכבר. זה משהו שנהוג בעיקר בארה"ב ואני בספק שיהיה אפשר לחזות בתופעה הזאת בארץ, אבל מי יודע, אולי בחיפה זה אחרת…
לא רק בחיפה.
יש לי חבר שעושה דברים כאלו למחייתו. (והזהרתי אותו יותר מפעם אחת שאם הוא מתכוון להתקרב אליי בזמן שהוא נראה כמו קרלו ענק, אני לא אדבר איתו יותר לעולם. עניין של חרדות בסיסיות)
_____
העלמה עפרונית, גם רוצה לראות את הסרט. ורק בגלל הביקורת. כל'כבוד!
באמת?
טוב, אז סלחו לי שפיקפקתי באותנטיות של הסרט..
מילא לחלק פליירים..
אבל בכרמלית?!?! ממתי כל כך הרבה אנשים נוסעים בכרמלית כמו שנראה בסרט?
חוץ מזה, היה משעשע לראות כל מיני פרצופים מוכרים מבית הספר בכל הקטעים במועדון. P:
ביקורת טובה!
והתיאור (בעמוד הראשי) אפילו יותר טוב.
בקשר לסרט עוד נראה.
לא ראיתי ולא קראתי
(אני מעדיף הפעם לראות את הסרט *קודם*. לא יודע למה…)
בכל אופן, ביום שישי נסינו לראות את הסרט בקולנוע סמדר בירושלים. הגענו חצי שעה לפני תחילת הסרט, ונותרו כרטיסים בשורה הראשונה בלבד! החלטנו לוותר וחזרנו לאוטו, ומולנו המשיכו לזרום אנשים לכיוון הקולנוע. פשוט היה מדהים לראות את זה: סרט ישראלי, ביום שישי (ירושלים להזכירכם), ועוד במקום די מרכזי בעיר – ויש צופים ואפשר למלא קולנוע. קצת מרגש האמת. זהו – עכשיו צריך איכשהו שוב למצוא זמן ולהצליח לראות את הסרט.
לא קראת מה?
את הביקורת
אנחנו נשארים, שנה אחר שנה...
בדיוק! העניין הזה של לחיות למרות שלא ברור בדיוק למה זה טוב…. זה הקטע החזק בסרט לדעתי.
לגבי הדן – הרי היא אמרה שזה בסדר ואח שלה בא לקחת אותה…
ובציטוט המדויק....
בדיוק היום חשבתי על השורה הזו, כי השבוע קרו לי כמה דברים קצת מבאסים (טוב, ממש מבאסים), ובמקרה הייתי גם בחיפה. אז בדיוק כשעברתי עם המכונית במנהרה, שאלתי את עצמי אם זה נכון שלא נורא?
וגיליתי שחוץ מבמקרים של מוות או אחים בבית חולים, באמת אפשר לענות כמעט תמיד שנכון, ולהאמין בזה כמעט לגמרי, ולהמשיך לחיות למרות שלא ברור בדיוק בשביל מה זה טוב. ואפילו קצת להנות מזה בדרך.
הדמעות זולגות מעצמן
אנקדוטה מההקרנה שהייתי בה:
הלכתי ל"כנפיים שבורות" לבד. התיישבתי במקומי, וכמו באוטובוס שהולך ומתמלא חיכיתי לראות את מי הגורל יזמן לשבת לצידי. וכמובן, הגורל אינו סימפטי במיוחד: מתיישבים לצידי שני בחורים בריאים במיוחד, עם מנוי פעיל בחדר כושר ובבריכה ובוודאי גם משתתפים באליפות הארצית להנפת משקולות.
אני מצטמק לי בכיסא, בלי מקום למרפקים. הם, כמובן, מנהלים בלי חשבון שיחה ערה להנאת כל הצופים בשורה. הרגשתי שזהו, הלכה ההקרנה.
הסרט מתחיל, הם מתחילים – "אה, זה חיפה!", "בואנ'ה הייתי שם!". אני על סף התאבדות. אבל עם התקדמות הסרט, הם, השבח לאל, משתתקים.
ופתאום באמצע הסרט, באחד משיאיו הרגשיים הלא מעטים, אני שומע מימין קולות לא מוכרים, מעין "סניף, סניף". אני מביט ו…כן, מר חדר כושר מוחט באפו, מוחה את הדמעות וחווה רגרסיה וקתרזיס בו-זמניים. מה אומר לכם, לא חוויתי כזו שבירה של סטריאוטיפים מאז שראיתי את ארנולד שוורצנגר משחק גבר בהריון.
אין מה לומר, סרט ממוסס לב ומופלא.
ולגבי הזוכים המאושרים: אכן, אורלי ז"ב ומאיה מרון היו נפלאות. הדמויות שלהן היו אותנטיות מאד. (אגב, קצת מוזר להגדיר את מאיה מרון כשחקנית משנה בסרט הזה, לא?)
יש לי ביקורת לגבי דמויות האחים: אני חושב שברמת התסריט, הדמויות של האחים לא פותחו מספיק. הם היו קצת קלישאתיים והמוזרויות שלהם לא מנומקות עד הסוף. אבל אני מרגיש שבסופו של דבר הם נועדו להדגיש את הדמויות הראשיות.
סרט נפלא. לראות ולהתרגש.
בתור בן לאחות מיילדת
בבית החולים "בני ציון" (שלמרות ששינה את שמו לפשנ שנים רבות, אנשים מתעקשים לקרוא לו "רוטשילד") מעניין אותי לדעת עד כמה מתמקדים במיילדות בסרט? ממש מזכירים את העסק, או שזה רק נמצא ברקע?
בתור בן לאחות מיילדת
ברקע. אבל הוויי בית החולים מורגש.
בתור בן לאחות מיילדת
טוב, גיליתי שאמאשלי מופיעה בסצינת המיילדות בסרט, אם כי טרם ראיתי אותו…
אולמן...
זה לא שם משפחה סימפטי במיוחד. ממש לא.
אתה לומד בטכניון,
או שיש לך משהו נגד טרייסי אולמן?
אולמן...
סטודנטים בטכניון שונאים את אולמן?
דווקא יצא לי לחלוף על פניו פעמים מספר בדרך לחדר האוכל בצבא. הוא לא השאיר עלי רושם רע במיוחד (או בכלל).
פשוט סרט מקסים. סרט פשוט ומקסים.
מאוד מרגש. במיוחד הניסיון של בני המשפחה לתקשר עם אנשים מבחוץ. שלא מבינים אבל מנסים להביע אמפטיה ולאהוב אותם.
עצוב. פשוט עצוב.
זה אמנם לא מוזכר בסרט במפורש,
אבל נדמה לי שהאח והאחות הבוגרים הם תאומים.
בתחילת הסרט, מאיה מנסה להעיר את יאיר. היא שואלת אותו משהו בסגנון "למה הכל תמיד נופל עליי?". בתשובה, הוא עונה "כי את האחות הגדולה". השוס הוא, אם זכרוני אינו מטעני, שבתרגום לאנגלית התשובה שלו היא "because you're ten minutes older". כאילו, מה קורה פה?! זו הפעם היחידה לאורך כל הסרט שהפרט הזה מצויין, וזה עוד *אך ורק בתרגום*…
אולי מדובר בחרות מופרזת שלקח המתרגם, או שמדובר בקונספירציה שנועדה לחדי עין כמוני, או שהעניין אוזכר בסרט בסצנה שהושמטה ממנו או שונתה בשלב מסויים, מבלי לחשוב על הפער הקל שנוצר בין שומעי התסריט לקוראי תרגומו. לא יודעת. בכל אופן, הזוי לחלוטין.
אה, והסרט עצמו נפלא. קצת מעוות את מימדי העיר חיפה וזה צורם, אבל סספונד קל פותר הכל. מעביר באופן כמעט מדוייק את הפריפריאליות של העיר (שלי) ואת הקיום היומיומי הכל-כך אישי של הדמויות. קשה למצוא סרט ישראלי עם כזה פוטנציאל ובלי טינקרבל. תנו כבוד.
אאז''נ
היא בת 17 והוא בן 15.
כנראה שלא אמרו
גם באתר, שם מציינים את גילאי כול הילדים, לא מספרים לנו בן כמה הוא (רק שהוא נער מתבגר). אני התרשמתי שהוא עדיין לא ב-י"ב ומכיוון שיש בגרויות בכיתה י', הוא בהחלט יכול להיות ב-י"א'. דרך אגב, אני הייתי בן 15 (עד נובמבר) כשהייתי ב-י"א.
בכול מקרה, לפי הסרט המוצג בקולנוע (לא כולל תרגום), אין שום סיבה לחשוב שהם תאומים.
כל הכבוד
כל מה שאומרים נכון. מדובר באחד הסרטים הישראלים הכי טובים שנעשו. בימוי רגיש, צילום נהדר (לא ידעתי שחיפה יכולה להצטלם כל כך יפה), תסריט אינטיליגנטי ומדויק, והמון שחקנים מעולים.
סרט קטן ומרשים מאוד. בהצלחה לקראת המועמדות לאוסקר הסרט הזר.
אוף, כמה חבל
בשנה שבה יש סוף סוף סרט ישראלי שמגיע לו להיות מועמד לאוסקר בסרט הזר, ואולי אפילו לזכות בו, הוא יפסיד ל'דבר אליה' של אלמודובר.
לא נורא
גם אם הסרט יהיה רק מועמד זה יהיה הישג יפה מאוד. חוץ מזה, פרה פרה, קודם צריך להיות מועמדים, אחר כך נדאג לתחרות…
בשנה שעברה, הסרט "שטח הפקר" ניצח את הפייבוריט המפורסם לזכייה בסרט הזר שפשוט שכחתי את שמו! אבל הנה.
תשמח לשמוע
הוא, בוודאות, לא יפסיד ל'דבר אליה', כי 'דבר אליה' אפילו לא מועמד. אני לא יודע מי בוחר את נציגי ספרד לאוסקר, אבל הם הצליחו איכשהו לפשל בענק (או לעשות דווקא – קשה לי להאמין שמישהו לא הצליח להבין ש'דבר אליה' היה זוכה בטוח).
אפילו היתה יומית על זה:
כתבה מספר 1239
זה לא אומר, כמובן, ש'כנפיים שבורות' יזכה, או שהוא אפילו יהיה מועמד. זה פשוט בגלל העיתוי הגרוע של טקס פרסי המוישה. אבל זה עניין לדיון אחר.
ביקורת מעניינת
אני נתון בלחץ מצד ידיד חובב קולנוע ללכת לסרט זה (במיוחד לאור זכיתו בטוקיו), וביקורת זאת חיובית מספיק כדי שאתגבר על הפחד האינסטינקטיבי שלי ללכת לסרטים ישראליים (מאז טראומת ה"לגעת באושר" שאליו נגררתי, ושעדיין גורם לי סיוטים). מקווה לא להתאכזב.
דרך אגב, לקרוא לכרמלית "רכבת תכתית" זאת הגזמה פרואה. והיא אפילו לא חינם לחיילים.
-האשף הדגול
לדעתי הכרמלית היא
בכלל לא רכבת תחתית אלא רכבל.
ואם הרכבת התחתית באיסטנבול (300 מטר) נקראת רכבת תחתית, גם כרמלית יכולה. אלא אם כן היא משהו אחר, כמו רכבל.
אז היא רכבל תחתית.
היא לא רכבל
היא רכבת הרים המתוכננת במיוחד לשיפוע מסויים, ונמצאת מתחת לאדמה.
ישראלי או לא..
הסרט לא פיתה או שכנע אותי להכנס לתוכו,רוב הזמן ביליתי בלהסתכל על גברים בוכיים בקהל.
"שמונה נשים",לעומת זאת,היה אחד הסרטים הטובים ביותר שראיתי בחיי ואמנם לא מחיתי דמעה אבל מחאתי כפיים בסוף.
אני שוב סומך על אחותי
שאמרה לי ששמונה נשים הוא יותר טלנובלה מוזיקלית מסרט ששווה צפייה.
כן, אבל זאת טלנובלה צרפתית!
יום אחד תעלה ביקורת ואז תראה.
אני די נזהר עם סרטים אירופיים
בעיקר צרפתיים. לא מזמן ראיתי סרט צרפתי עתור שבחים בשם "אהבה וטעמים אחרים". נשברתי אחרי 40 דקות של שעמום טוטאלי שהזכיר יותר פרק של בברלי הילס 90210 מסרט עלילתי והדיסק הוחזר לקופסה. בהתחשב במה שאורי קליין חשב על אמלי לעומת מה שהוא חושב על שמונה נשים ובהשוואה להנאה שלי מאמלי, נראה לי שעדיף להיזהר.
הבעיה בך, לא בסרט
הרי הסרט בצרפתית, אפילו שמעתי אנשים שאמרו שהסרט בצרפתית!
הבעיה בך, לא בסרט
התירוץ הזה עובד גם בסרטים אירניים, או שסתם באראן נראה לי משעמם (אבל מבויים טוב)?
בדיוק.
מלבד השפה, הסרט הזה ממש לא "צרפתי".
ומה
נשים אוהבות להסתכל על גברים בוכים, הא? אולי זה מסביר את העובדה שיש הרבה יותר אלמנות מאלמנים.
אני במיעוט.
הרגשתי שמשהו חסר לי.
נתחיל דווקא בדברים הטובים: הצילום. נהדר. כל-כך טוב, עד שיש לי כוונה ללכת עם מצלמת הפילם שלי ולנסות להוציא כמה תמונות דומות, מתישהו. הרבה מאוד מהסצנות יכלו לעמוד בפני עצמן כתמונות בודדות, וזה לא-כל-כך נפוץ – ודאי לא בכמות הזו (אגב, בזמן האחרון לא ראיתי אף סרט עם צילום בינוני ומטה, לא ישראלי ולא אחר. אבל זה בולט לטובה). חיפה לא נראית כמו חיפה, אולי כמו אדינבורו, ותל-אביב נראית כמו ניו-יורק.
הילדים מצויינים. באמת. למרות שהילדה הרבה בוגרת לגילה – טוב, גם אני הייתי ילד משונה. אם כי את הציניות פיתחתי בגיל מבוגר יותר.
אבל היה לי חסר משהו. אולי יש לי לב של אבן, אולי בגלל שהיו לי כמה ימים רעים, אבל הדמויות נגעו לליבי ככה-ככה ולא יותר.
מה שהציק לי, נדמה (אני מתקשה לשים על זה את היד) היה שנדמה שהבמאי התאמץ מדי לעשות את ישראל לבריטניה. והצליח, בלי ספק. אבל למרות ההצלחה של יצירת סיפור שיכול לגעת גם בחו"ל עם סממני לוקליות ברורים והקפדה על פרטים (או, אני נשמע כמו שניצקליין), הסרט היה קצת-יותר מדי מבחוץ בשבילי. סרטי מסע בישראל? העיר הגדולה כמושא זרות? למדתי שנתיים בנתיבות, נולדתי בבית-שאן, ועוד כמה שנים למדתי בחור נוראי כזה או אחר. שלא לדבר על איפה ששירתתי. תחושת החור שנוצרה מוגזמת קצת, לדעתי. אולי החיפאים יחשבו אחרת. הרגשתי קצת-יותר מדי כאילו כבר ראיתי את הסרט, רק באנגלית.
זה סרט טוב, אבל לא כזה נהדר, לטעמי. אבל את הבא של ברגמן אלך לראות, כי אין ספק שהוא מוכשר מאוד.
יש יופי, בהחלט, אבל בשבילי הוא היה רק חיצוני.
שתי הערות:
א. מוקי משחק רע. זה שהוא לא יודע לשיר לא אומר אוטומטית שהוא יודע לשחק.
ב. מאיה מורן צריכה דחוף להעלות 10 קילו. כל הסרט היא נראתה אנורקטית להחריד, והכוונה להחריד.
ומצאתי עוד משהו שהפריע.
כל הסרט היה מלא בתמונות אלכס-ליבקיות: למשל, מישהי ישנה ומתעוררת על רקע שלט "לא להפסיק לחלום". כשזה נתפס בעינו ובעדשתו של הצלם המסתובב לתומו, זה יפה. כשזה מבויים מראש, זה כבר מתחכם מדי, ומריח לא טוב.
מוזר שאף אחד עוד לא ציין את זה
אבל איך שנכנסתי לביקורת (כשעדיין לא ראיתי את הסרט) וראיתי את התמונה חשבתי לעצמי "מה? 'דוני דארקו' הישראלי?" ורק כשהגעתי לקטע של ההסבר בביקורת נרגעתי.
כנ''ל (:
סרט ממש לא מרשים(!)
הסרט ממש לא מרשים,חוץ מ מאיה מרון כולם לא משכנעים ,במיוחד זילברשץ-בנאי שהיא שחקנית מאוד מוגבלת.האבא מת מעקיצת דבורה?,איפה הדרמה?איפה העוצמה?,
כולם מאוד מתלהבים מן הצילום(הבינוני)בסרט,שמסתכם ב2-3 שוטים חביבים.ברגמן לא יותר הבטחה מבריטני ספירס כזמרת הרקע החדשה של לאונרד כוהן…. .בתור תלמיד מגמת הקולנוע של ביה"ס לאומנויות,אני חייב להגיד:ראיתי סרטי בוגרים יותר מרגשים.בשבילי הסרט לא היה יותר מדרמת ערוץ2.חוץ מאולי 2שחקנים,אף אחד שם לא היה זכאי למועמדות אוסקר.מסופר בעיתונים שהמשפחה"מתמודדת עם טורגדיה שקרתה לבן הצעיר…".איפה ההתמודדות?,הבן מטייל בעיר,הבת מחוץ לעיר,והאמא פצחה ברומן עם רופא רוסי.אין שום התכנסות משפחתית,שום דרמה!.לא להתלהב מן הביקורות יותר מדי!… .אם הסרט לא היה זוכה בפרס ירושלים,ופרס בפסטיבל טוקיו,אז היינו רואים את צומת הלב האמיתית שמגיעה לסרט.סרט שמסתכם ב10 דקות ראשונות מבטיחות,ומסתיים 80 דקות מאכזבות.חבל…את סרטו הבא של ברגמן אראה רק כדי לראות מה יצא ממי שיכל ליהיות הבטחה גדולה…. .
ואיפה הקשר בינך למציאות?
דרמה אתה מחפש? למה היית משדרג את מותו של האב? זיהום גרעיני עקב משאית שנשמטה ממשאית בדרך לכור בדימונה?
דרמה?
עוצמה?
אולי באותה הזדמנות תשדרג עוד כמה מקרי מוות סתמיים, כדי שתהיה להם עוצמה?
אף אחד עדיין לא מת בסביבה שלך, נכון?
תחתית בחיפה???
ראיתי את הסרט והוא באמת מצליח לתת תחושה טובה של עניין ורגישות לאורך כל הסרט.
ניהנתי ממנו מאוד וגם אני מצטרף לממליצים עליו ועל קולנוע ישראלי כמובן.
רק שאלה קטנה לביקורת. באמת יש רכבת תחתית בחיפה???
רשמית? כן.
ומעשית?
אני מפחד לבדוק.
בערך מאותן סיבות שגרמו לי לא לרדת בתחתית של לונדון בתחנת Shepherd's Bush.
פעם היתה כזאת. יש לי הרבה זכרונות משם בתור ילד.
(יבוא נונין וישאל – איך אני יודע שהזכרונות אמיתיים? איך אני יודע שזאת לא תוכנת מחשב?)
אבל הכרמלית (זה שמה של התחתית) נסגרה וננעלה למשך שנים. מספרים שהיא נפתחה מחדש. אני לא מעז לבדוק.
רציתי לכתוב פעם סיפור על זה. סיפור קצר. גם לזה אין לי אומץ.
לפני כמה חודשים
נסעתי בה, והיא הייתה פתוחה…
היות ויש לה שתיים וחצי תחנות בלבד (שאחת מהן היא לייד בית החולים האמור…) היא לא באמת שימושית.
אלא אם כן אתה נמצא לייד אחת התחנות וצריך להגיע לאחרת, כי אז זוהיא דרך נסיעה זולה, נוחה ומהירה… אבל זה "אם" גדול…
היי!
אני לא מאמין שהחיפאים לא באו לעזור, אבל אני דווקא מאוד בעד הכרמלית. לקרוא לה רכבת תחתית כמו באירופה זה מוגזם, כי מדובר בסך הכל על קו אחד עם 5 תחנות, אבל היא בהחלט יעילה לתנועה בין שני המרכזים של חיפה, הדר ומרכז הכרמל.
(ללא-חיפאים: הדר זה איפה שיש פלאפל, בגדים בזול ומוניות לתל-אביב. הכרמל זה איפה שיש בתי קפה פלצניים, גן האם והסינמטק).
5 תחנות? בטוח? בזכרוני
יש יותר תחנות.
אבל אתה רואה? זה ההבדל בין חיפאיים ללא-חיפאיים.
חיפאיים יודעים שהדבר היחיד שאפשר למצוא בהדר זה ספרים משומשים.
אופס.
ספרים משומשים, ואמא.
ולא בסדר הזה.
היי! 6 תחנות
ככר פריז, סולל בונה, הנביאים, מצדה, גולומב וגן האם.
http://www.haifa.gov.il/comp/CarmelitHeb.html
''איך רכבות נוסעות...''
מה הסיפור של הרכבות בסרט? לא רק הכרמלית – גם רכבת ישראל מככבת, כבר בתמונת הפתיחה בה שתי רכבות חולפות זו על פני זו, על רקע הנמל, וגם בהמשך. ישראל ממש מצטיירת כמעצמת תחבורה…
או שאני סתם ירושלמי קנאי, שלא מבין את העניין הזה של הרכבת (למרות שכבר כמה חודשים חופרים ומכסים וחופרים שוב, כל כביש ליד הבית שלו לצורך הרכבת הקלה).
אני מפחד לבדוק.
סיפור קצר על הכרמלית? זה מחייב להיות משהו מיוחד. אולי ניר ברגמן יעשה מזה סרט.
בזה הרגע גייסת את הנציגה הראשונה של הביקורת האוהדת. אז יאללה, אזור אומץ, ושב לכתוב. תפרסם באתר הזה, בבמה חדשה, או תשלח לי ישר למייל :)
מנסה
כשיהיה במה, תעודכני.
סרט נהדר.
פירטו כאן כבר הרבה מעלי, אז כל שנותר לי זה להמליץ בחום.
אגב, יצאתי משם עם תחושה חמימה מהסוף המעודד, ורק אחרי חצי שעה נזכרתי להזיל שתיים שלוש דמעות. בגלל הסרט, אבל לא בגללו. מסובך להסביר.
לפי דעתי האחריות שאדם צריך לקחת על עצמו היא קודם כל על חייו כדבר בעל עוצמה ומשמעות (ולא כאבק פורח). ולאחר מכן על משפחתו(בין אם מסיבות תרבותיות ובין גנטיות). מהמקרה של האח אני חושב שהם יכלו להבין את חשיבות הנושא לכלל המשפחה, ולנסות לשנות את חייהם לתבוניים ומסודרים יותר.
ראיתי את הסרט אתמול
התרשמתי מאיך שיש מיקוד על פרטים קטנים מסויימים. התאכזבתי מהדיאלוגים, אני חושב שהם היו מאוד לא אמינים.
ואני מתפלא איך אף אחד עוד לא קטל את הגולמיות המזעזעת של הסרט הזה, תנועת מצלמה לא חלקה בחלק מהשוטים, עריכה בינונית ומטה (הם ממש הרסו את השיחה בין האם לעכבר ברכבת), אני בטוח שעם קצת יותר תקציב, תשומת לב וחזרות+טייקים, הסרט היה הרבה הרבה יותר משכנע.
יצאתי מהסרט בקטע של "בסצינה ההיא היא שיחקה טוב, הדיאלוג ההוא כתוב טוב והצילום הזה היה יפה" כשבתכל'ס הסרט בגדול היה מזעזע, עם עלילה תמוהה והרגשת פספוס כזו של "אילו רק הם היו משקיעים יותר".
לצופה הלא-בקי ברזי הקולנוע צפויה אכזבה מהסרט.
אין ספק שחומר גלם יש, רק צריך להשקיע יותר לעצב אותו.
ציון 7. כדאי לראות, רובכם תבכו בסרט, הקפדנים שבכם יצחקו עד סצינה זו או אחרת של מאיה (המעולה בעלת חיוך משגע שכל בכי שלה עצוב כפליים).
דרך אגב, מישהו שם לב לכיתוב על משענת המיטה של הילד הקטן באחת מסצינות הפתיחה ?? היה כתוב שם "אוהד יהודי מפגר" או משהו כזה, בין כל מיני קשקושים.
שמתי לב
ובאמת תמהתי מה זה צריך להביע, אבל היו יותר מדי פרטים אחרים לשים לב אליהם וזה זרח מפרחוני. אז למה הכוונה באמת?
וואלה
רק עכשיו גם אני נזכרתי בזה..
היה כתוב שם "ילד יהודי מפגר", לא? זה די הטריד אותי בתחילת הסרט.
עיד''ו
ע-בד
י-הודי
ד-פוק
ו-מכוער (מפגר?)
לא יודעת מה זה אומר, אבל זה מה שהיה כתוב. גם אני תהיתי…
פשוט טוב
הסרט פשוט טוב
טוב אמנם איו בו רגע אחד של שימחה ואתה בוכה כימעט כול הסרט (לפחות אני) אבל הוא ממש ממש טוב ובלי שום קשר לאיזה סוג מצלמה צילמה את ב\הסרט דווקא הוא מצולם ממש ממש טוב ומבחינה טכנית הוא ממש טוב
תלכו לראות אותו אתם לא תתאכזבו אלא דווקא תתפלאו שזה סרט ישראלי ושהוא טוב.
אני מראש מרגישה צורך להתנצל כי נוצר איזהו קונצנזוס לגבי הסרט הזה:מה שלגמרי מסרס לדעתי את היוצר אבל נניח..כאילו הלו יש בעיות בתסריט!!אמנה כמה מהם בתקווה שלא ישברו לי את הידיים:
יש רוסי אחד (!)בכל הסרט ,מיה כדמות מיינסטרימית וצפויה לא (לא!)מסיימת להקליט את השיר כי היא רוצה לאמא (היא ומרקו)כאילו כל יום במציאות הישראלית ילדות בנות 17 מקבלות הקלטות בהליקון-לא אוהבת אותה יותר -כל הדמויות מונעות כבובות על חוטים למטרה אחת:האיחוד!למה הילד בקומה??אה שכחתי כדי שהמשפחה תיוולד מחדש 9 חודשים אחרי שהאבא מת.קטרזיס המוני זה מה שהסרט בשביל עמישראלחי משפחות שמתפרקות בקלות בלתי נסבלת-בטח שנזדהה אבל לי יש כנראה לב ממש קר כי לא התרגשתי מה אני יעשה??קורים יותר מידי דברים ביומיים וחצי ושתי הדמויות הראשיות לא פועלות מתוך עצמן אלא מתוך התסריטאי אחרת איך להסביר את ההתנהגות חסרת האופי שלהן?אורלי זילבשץ בנאי עשתה בחייה תפקידים טובים יותר נקודה.אני לא שונאת ביקורות אבל אני שונאת קונצנזוס ביקורתי וזה מה שקורה כאן.זה סרט יפה אבל יש בו בעיות בשביל לשדרג את הקולנוע בארץ חייב לדבר על הבעיות ויש עוד המון! העיקר שמאה אלף כבר ראו.שורה תחתונה זה מה שחשוב
נכון, לא חסרים חורים בתסריט.
אבל האם על סמך זה בלבד תשפטי סרט?
תסריט לכיד הוא דבר חשוב, והתסריט הזה היה די קרוב לכך. לא מושלם, נכון, אבל כזהו העולם בו אנו חיים. פגום.
אגב. אם כבר ניטפוקי עלילה. הסרט מתחיל בכך שמאיה מדברת עם אמא, לפני ההופעה. למה?
ההסבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא שהאם ידעה היכן תהיה הבת, ומה מספר הטלפון באותו מקום, והתקשרה, והאנשים הטובים איתרו את מאיה וקראו לה לטלפון. ניחא.
אבל אם האם יודעת איפה הבת נמצאת, היא יודעת שיקח לה זמן לחזור הביתה. והיא הרי צריכה לחזור בדחיפות לבית החולים.
לא מסתדר לי, אבל אני מקבל את העובדה שגם לתסריטאי יש לעתים צרכים משלו.
נכון, לא חסרים חורים בתסריט.
אני לא נוהגת לשפוט תסריט או עלילה על סמך חורים או הצתדקויות של היוצר אלא במצב שאני לא מתרגשת נקודה.ולא בסרט שבו יש קלוז-אפ גס על היד עם הטבעת נישואים בדיוק כשהאמא מחפשת שידוך זה לא מרגש כאילו מה שכחנו שהיא נשואה?זו שפה של כתבת תחקיר ולא קלוז-אפ כזה לא במקרה עובר והוא לא נסלח והוא מוריד מהרגש-כמו אומר בכח תתרגשו היא אלמנה! שלא לדבר על ההאשמה של האם את בתה בקומה של הילד,שלא לדבר על על הסצינה התלושה של הנער המולקולי עם יעל בר כוכבא (זאת אומרת דמות משנה -למה ליהקו שחקנית מוכרת)והשיחה עם היועצת לא ממשיכה לשום מקום.כל הנל דוגמאות לחורים שלא נובעים מקטנוניות אלא לי באופן אישי חיבלו באמפתיה ולא נתנו לי להתרגש בשקט.
לא יעל בר כוכבא,
ירדן בר זוהר.
היא לא נשואה
היא אלמנה. וזה שהיא עדיין הולכת עם הטבעת נישואין אמור לסמל שהיא עוד לא התגברה על האבידה ולא ממש מוכנה להמשיך הלאה.
והשיחה עם הפסיכולוגית היתה אמורה להכיר לנו טוב יותר את הנער.
אתה רואה רק סרטי אקשן, נכון?
היא לא נשואה
הבנתי שהיא לא התגברה על האובדן גם לפני עם הטבעת כי היא לא התגברה על האובדן גם לפני הקלוזאפ החודרני על הטבעת {במקום רפרוף עדין כדרך אגב} וברור גם שהסצינה עם היועצת נועדה להכיר לנו טוב יותר את הנער וזו בדיוק הבעיה:שברור שזו המטרה של הסצינה וסרט אמור לספר סיפור (בג'אנר הזה בכל אופן)ולא לשמש חצים למטרה.זה סרט שהתפירות בין הסצינות כל כך ברורות לעין שקשה לראות משהו מעבר למטרה או לרשימת סצינות .מישהו שכח לטשטש את המטרות וליצור כואסיביות כזו שישאר לצופה על מה לחשוב אחר כך
ולשאלתך:לא אני לא רואה רק סרטי פעולה ובדרמה צריך קצת יותר מסימבוליקה בגרוש כדי שאני אתרגש .לכל המתרגשים תנסו לראות את "סוסי ים" סרט הגמר של ניר ברגמן כסטודנט.זה מרגש!!!
חייבת להסכים איתך בדבר אחד
סוסי ים באמת סרט מקסים! למען האמת, עד עכשיו לא קישרתי שהוא של ניר ברגמן, למרות שעכשיו שאמרת את זה זה באמת נשמע ברור…
וואו.
איכשהו זכרתי תגובות נלהבות, ואז אני מגיע לכאן ורואה שאין כל-כך הרבה תשבחות כמו שחשבתי שיהיו… לא נורא. אני אכתוב אותן.
סרט מדהים. מרשים. מרגש. ומעל לכל, ממש מעל לכל – אמיתי. לא מזויף, לא מצועצע, לא בורח לקיטש. לא מיופיף ומתנשא כמו 'חתונה מאוחרת'. פשוט אמיתי.
אני חושב שזו כמעט הפעם הראשונה שמישהו עשה סרט מציאותי על ישראלים. לא על חיילים ישראלים (בערך כל סרט עד שנות השמונים) , לא על בועה תל-אביבית ברנז'אית והזויה (שורו ודומיו), לא על תרבויות מרתקות שהן במקרה גם בישראל (חתונה מאוחרת וכו'), אלא על ישראלים. ועוד צעירים. ועוד בחיפה.
ברגמן לקח את החיים, את האנשים שפוגשים ברחוב וש'צריך לעשות עליהם סרט', ועשה עליהם סרט. ונתן להם לדבר, וצילם את הכל כל-כך יפה שזה כואב.
'כנפיים שבורות' מתחרה אצלי חזק עם 'דבר אליה' על תואר סרט השנה.
חיפאים הביתה.
את הטעות הראשונה (והקריטית) עשיתי כשהלכתי לראות את הסרט עם חיפאית מוצהרת (מהאנשים שמאמינים שלמות מהרעלת כימיקלים זה ההגדרה של "הירואי"). בתור ירושלמי (בנשמתי, לפחות), התחלתי לאבד קשר חיוני עם הסביבה כשכל חושה הפכה ל"אבא חושי", או "יו, הדר הכרמל" או "בריכת גורדון, לייב" ושאר זוועות חסרות פשר מסוג זה. היה אפשר להניח שאחרי חצי שעה היא תבין שהסרט אכן צולם בחיפה, ותפסיק להתרגש, אבל למה כבר אפשר לצפות מחיפאים.
והסרט? ובכן, זאת הטעות השנייה. הסרט סתמי למדיי. נכון שבתור סרט ישראלי הוא אפילו מוצלח, אבל גם "ההסדר" ככה, ואם כן, אז אנה אנו באים. השחקנים מעולים (ירדן בר כוכבא! הו, ירדן בר-כוכבא! לו הייתי כדורעף בחדר היועצת, הו, ירדן בר-כוכבא), וחוץ ממנה גם השאר מעוררים אמפתיה בצורה מרשימה להפליא. אבל, אין עלילה, ואין התפתחות אמיתית, ובמשך שעה וחצי אתה מקבל פשוט תמונת מצב של משפחה במשבר, שאותה למעשה כבר קיבלת כמעט בשלמותה אם טרחת לקרוא אי-איזה מאמר ביקורת על הסרט. חסר כאן משהו מאוד בסיסי, שהופך שחקנים טובים עם שורות סבירות, לסרט ששווה להמשיך לדבר עליו גם כשהמסך יורד. עוד מישהו שם לב לזה?
מכל מקום, לא יכולתי שלא לאהוב את הצורה שבה הוא הציג את תל-אביב. העיר הנוראית הזאת מסוגלת להשרות עליך תחושה של זרות גם דרך מסך הקולנוע. ואם אם יש דבר אחד שאני שונא יותר מסרטים משעממים, זה את תל-אביב. הו, כמה שאני מתעב את לב-אביב.
מכל מקום, עצתי היא אחת. לכו אם אתם מתבכיינים בקלות (ונהנים מזה), אם אתם חיפאים מהסוג שמגיע לשיאים חדשים של התרגשות בכל פעם שהוא רואה קרון של הכרמלית, או אם אתם ממש שונאים את תל-אביב. (אבל ממש.)
חיפאית, עאלק.
בריכת הפועל.
(או אולי שם החיבה של הבריכה הזאת היה בכולזות גורדון? בכולויפן, אחרי ילדותי הסוערת שם, וממתק הקוקוס המורעל שמכרו לי שם פעם, קצת עצוב לראות את הבריכה הזאת בעלבונה.)
איפה הבריכה הזאת בכלל בחיפה?
אני וזוגתי (במקור קרייתים ממורמרים) התחבטנו בשאלה האם הבריכה הריקה באמת קיימת בחיפה או שצולמה במקום אחר והולבשה על הסרט.
אאל''ט
כאן –
http://maps.walla.co.il/AtlasNetlocator.dll?CMD=LoadPage&PageName=AtlasMain.html&NavCmd=Down&HorzPos=53189&VertPos=45640&ZoomLevel=0&ImageWidth=450&ImageHeight=300&TargetPosX=53318&TargetPosY=45630&TargetVisible=&OVW=136&OVH=116&Pos=21&SessionID=53617812&LayerVisible1=&LayerVisible2=&LayerVisible3=
וואלה??
אז אני צדקתי – זה אכן בחיפה, אם כי במקום בחיפה שמעולם לא הייתי בו (וזאת לעומת סצינות המועדון, שמצולמות ב'חורבה', המועדון האהוב עלי בחיפה.)
פתאום כולם אוהבים את החורבה.
יצולם סרט בסיטי הול, ויפה שעה אחת קודם.
יצולם סרט בבנין ה-אם.סי.אשרי
ליד מרכז חורב.
או לפחות, יאורגן שם משחק פיינטבול. וישא"ק.
סליחה??
1. אני הייתי מהקבועים של החורבה עוד מ- 1995. למעשה, אילו רק היו לי חברים אמינים יותר, היו מצלמים שם סרט עפ"י תסריט שלי.
2. יש לציין שזיהיתי מהשוט הראשון של 'כנפיים שבורות' את העובדה שהם מצלמים מהגג של החורבה.
3. האמת היא, שדווקא ערב להקות צעירות מהסוג שהיה בסרט, מתאים יותר לסיטי הול מאשר לחורבה.
4. אני מניח שקל יותר לצלם בחורבה בגלל הגג, שמאפשר לצלם בחוץ ולחסוך תאורה.
5. יותר מכך, הבעלים של החורבה, הלוא הוא רני הידוע, ידוע בין השאר בכך שהוא חובב קולנוע נלהב ואף הופיע בכמה סרטים (ביניהם 'כיפור').
6. פתאום כולם נהיו עמיר פרץ!
סרט בסיטי הול
בנוסף לתאורה, יש גם בעיה שהשחקנים ידבקו לריצפה בגלל שאריות הבירה.
___________
(אין כמו הסיטי הול)
ירושלמי, ליתר דיוק.
זה הירושלמי שבי כנראה העביר את המידע באופן שגוי. גורדון, הפועל, תל-אביב, חיפה. מה זה באמת משנה.
ליד כולן יש ים דביק, ולחות של מאה-ארבעים אחוז.
ים דביק?
נראה לי שהתבלבלת עם הנזלת שדולפת מהאף המצונן תדיר של הירושלמים הקופאים מקור.
יאללה מכות!
בד''כ לא צריך מכות
המשפט "אבל לכם אין שלג" סוגר את העיניין ברוב המקרים. מכות זה לעקשנים ממש.
בד''כ לא צריך מכות
וגם אין לנו רק 3 מסעדות ו- 2 קולנועים שפתוחים בסופי שבוע.
אתה מתעקש,
חבל, דווקא יש לך פנים יפות…
חיפה ותל-אביב
קודם כל, תרשו לי להתעלם בבקשה מירושלים – עם כל הכבוד, העיר הזאת בכלל לא נמצאת ב"כנפיים שבורות", הסרט שבביקורת עליו אתם נמצאים ומגיבים, רק למקרה שלא שמתם לב.
לגבי שתי הערים הגדולות האחרות: אני בכלל לא מבין למה מישהו בכלל צריך להיות לא מרוצה. חיפה של "כנפיים שבורות" היא עיר נורא יפה. קודם כל, יורד שם גשם כל הזמן, והכל בארץ הזאת נראה יותר טוב בגשם, בעיקר כי זה לא קורה כל-כך הרבה. אולי זה רעיון טוב למחקר לאחד מידידנו שלומדים קולנוע: מה האחוז של הסרטים הישראלים עם סצינות של גשם, לעומת ימי הגשם בפועל בישראל.
חוץ מהגשם, מראים את חיפה בתור עיר מאוד אירופאית. הצילומים בבריכה הריקה, בכרמלית, מאיה שנוסעת על אופניים במעלה ההר כאילו שאין מחר – זה פשוט היה נהדר.
תל-אביב, לעומתה, הצטלמה כמאוד ניו-יורקית. הסרט לחלוטין הצליח להעביר את המסר, שמבחינת מאיה, היא נסעה מרחק גדול, מנטלית, כשהגיעה לשם, גם אם בפועל זה רק מאה קילומטרים. ומגדלי עזריאלי ותחנת רכבת השלום, אני אישית מעולם לא ראיתי אותם כל-כך יפים כמו בסרט הזה.
אז גם לחיפאים וגם לתל-אביבים אין על מה להתלונן. ניר ברגמן, והצלם שלו (ע"פי ימד"ב) ולנטין בלונוגוב, היו יותר מנחמדים לשתי הערים הללו.
איפה אותה ארץ, ארץ נטולת שמש?
אני מבינה למה הם צילמו חיפה אפרפרה וחורפית.
זה כמו שבשיר החדש של מוניקה סקס, "הקונפורמיסט", הוא אומר 'נזכר בשנות ה-80 תמיד כשיש גשם, כאילו היה אז חורף כל הזמן'.
גם אני, שגדלתי בחיפה, תמיד חושבת על הילדות שלי תחת מעטה של מעילים, מגפיים, מטריות, אוויר קר שרואים אותו כשנושמים.
ובסך הכל בטח היו חודשיים גשם בשנה? והטמפרטורה רק 2-3 מעלות פחות מתל אביב.
אז מי יכול להסביר לי אם זה…..
1. קטע של ילדות?
2. קטע של חיפאיות?
3. קטע של מודרניות? (בבית ילדותי לא היה מיזוג מרכזי, בבית הספר הבנים לא רצו להדליק את תנורי הספירלה, הלכנו הבייתה ברגל דרך השלוליות, ילדים לא ישנו אז בשמיכות פוך נוצות.)
חורף, הגשם מטפטף על העורף. חורף, וקר...
טוב, אני גדלתי בתל-אביב, והלכתי לבית-ספר "גרץ", והתחושה שתיארת מאוד מוכרת לי. למעשה חשבתי על זה בעצמי לא מזמן: כשהייתי ילד זה באמת נראה לי שחורף כל הזמן. הייתי לובש מגפיים, ומעילים ענקיים, והיו שלוליות גדולות, והייתי בא הביתה רטוב בטירוף והיו צועקים עלי. מה קרה לזה?
אז קודם כל, ככל שהחורף הזה מתמשך והולך, אני פחות מרגיש ככה. עדיין קריר ושוב ושוב יורד גשם, למרות הפסקות לימים חמים. כך שאין מה לעשות: בסוף שנות התשעים היו לנו פה כמה חורפים פשוט מחורבנים. זאת סיבה אחת.
אבל הסיבה העיקרית לדעתי היא שונה. כשאתה ילד, מזג האוויר יותר משפיע עליך. אתה קטן יותר, ולכן גם שלוליות בינוניות הן ענקיות, וקשה לעקוף אותן. ובתור ילד, אתה גם אולי לא ממש רוצה לעקוף, כל ההרפתקה היא ללכת בתוך השלולית. זאת כנראה גם הסיבה שילדים הולכים עם מגפיים יותר ממבוגרים, ועד היום אני מבחין בילדים עם מגפיים בימי גשם (וכמובן צריך לזכור שהמבוגרים כנראה מכריחים אותם, למרות שנראה לי שחלק הילדים בטח אוהבים מגפיים).
חוץ מזה, כשאתה ילד, אתה מסתובב יותר בחוץ. היום אני כמעט ולא הולך ברחובות, אלא כשאני בדרך לאנשהו. וזה הגיוני. אבל כשאתה ילד אתה כל הזמן נמצא בחוץ. ובמיוחד בהפסקות בבית הספר. כך שמזג האוויר "מגיע" אליך יותר.
נ"ב: ומה את עושה ערה ביום שבת ב-7:59 בבוקר? זאת גם התנהגות שיותר מאפיינת ילדים..
אז ממה שהבנתי
הסרט לא מומלץ למי שאוויר הרים צלול כיין עושה לו כאב-ראש ולמי שאוהב את תל-אביב? טוב, השתכנעתי. עכשיו בטוח שהסרט הזה לא בשבילי. אין לי שום דבר נגד חיפה, אבל כנראה שהחיבה שלי לתל-אביב (והעובדה שזו העיר האהובה עלי, משהו שבעלי ריאות תקינות כנראה לא יבינו לעולם) לא מתאימה לצפייה בסרט.
טוב, מעניין מה עוד יש בסינמה סיטי.
שר''ה
על הגדרות ותל-אביבים
להגדיר חיפאים כ"בעלי ריאות תקינות" זה בהחלט אחד הדברים הייחודיים ששמעתי בזמן האחרון.
כמו שהקישון הוא פשוט "מקום נפלא לצלול בו", ומי שגר ליד "חיפה כימיקלים" פשוט לא זקוק לדאודורנט.
זה אתה הקופירייטר של "גם באיכות הסביבה חיפה עדיפה"?
(חוצמזה שתל-אביב זוועתית, אבל לא בגלל האוויר שלה, אלא בגלל הזרות האנטיפתית שהיא מפילה עליך בכל פעם שאתה מנסה לעבור שם בדרך לאנשהו). ותעיד במקומי התחנה המרכזית המפלצתית שלה. איבדתי שם את הדודה שלי לפני ארבע שנים, ואיש לא ראה אותה מאז.
גם קילרוי היה שם.
ואני חושב שהתיאור שלו מסביר את שסיפרת –
http://forums.ort.org.il/scripts/showsm.asp?which_forum=190&mess=1158386
במילותיו של גידי גוב
(למרות שאני בטוח שמישהו אחר כתב את זה) "מי יותר קרובה לתל אביב, חיפה או תל-אביב?"
• מבחינת הריאות התקינות, לא אמרתי שחיפה יותר נקייה. אין לי שום נתונים שמאשרים את זה ולמעשה, האוויר בתל-אביב נחשב יותר נקי. מה שהתכוונתי זה שיש אנשים שמתקשים יותר לנשום בהרים ומרגישים יותר טוב במישור, רצוי ליד הים. זו הסיבה שאני משתדל להמעיט בביקורים לירושלים, כי אני מקבל שם כאב-ראש. בחיפה, בשכונות הגבוהות, זה פחות מפריע לי כי יש שם הרבה עצים. בכל אופן, תל-אביב זה או חלק ממך, או הדבר השנוא עליך. כרגע, היא חלק ממני.
• לקחת את התחנה המרכזית כדוגמא לתל-אביב ככלל, זה בערך כמו לקחת את גינות סחרוף כדוגמא לירושלים. כמה זמן היית מחוץ לתחנה? גם אני לא אוהב לעבור שם, אבל להתייחס למבנה אחד כדגם לעיר שלמה נראה לי מוגזם.
• הזרות האנטיפתית היא חלק מהקסם של העיר. סתם. האמת היא שמעולם לא הרגשתי זרות בתל-אביב דווקא כי זו עיר שבנוייה על האדם היחיד. אני לא מרגיש כאילו פוליטיקאים מתווכחים עלי או כאילו יש לי שליחות אלוהית, או משהו כזה. בתל-אביב אני יכול להיות עצמי ולא מפחד ממה שיחשבו עלי. חוץ מזה, היית פעם בספורטק? או בדיזנגוף סנטר? או ברחוב באזל? אם תרגיש זרות כשאתה מוקף באנשים לא יותר מוזרים ממך, כנראה שיש לי בעיה בהבנת הסביבה.
ניסית לחצות פעם כביש בתל אביב?
חוויה מאוד לא מומלצת, שניתן להשוות אותה בקלות לריצת מרתון, כולל ה"היכון, אכן, צא!"
הכן... אכן...
השעה אשמה.
אכן, חוויה קשה
רק ניטפוק קטן, הכבישים באיזור עזריאלי ורמת-גן הם המסוכנים באמת. באבן-גבירול וצפון תל-אביב זו לא בעיה כי יש רמזורים שלמעשה נותנים לעבור את הכביש בלי להתחלף באמצע. בדרום תל-אביב ויפו זה לא משנה כי ממילא כולם עוברים איפה שבא להם.
אני מוחה בתוקף על ההאשמות!
מפתח סיבולת ויכולת זה.
מקצר את תוחלת החיים זה.
אבל הופך אותם למעניינים זה.
חיפאים הביתה.
כן אליק מישהו מסכים איתך וזה לפני ובמיוחד אחרי שמישהו ראה את המנגליסטים ותוהה בינו לבין עצמו איך? איך? איך?זה שהמנגליסטים לא קיבל שום דבר עקרוני?אני לא ילאה אתכם במה אני חושבת על הסרט המקסים הזה (המנגליסטים)אני רק תוהה בקול רם ומשתעלת ומזכירה שהשפה הרגשית של כנפיים שבורות במיקום של היום זו שפה מוגבלת יחסית וברורה וצפויה ובלי שום השוואה (למעט המעומדות לאוסקר)במנגליסטים חשתי שמישהו סומך על האינטיליגנציה שלי מספיק.ושלא יובן לא נכון אני מפרגנת לניר ברגמן באופן מלא והלוואי שגם האמריקאים יתרגשו כמו היפנים אבל משהו חייב להכנס לתודעה שלנו בתור חברה שהתרבות שלה אך מתהווה:אם אנחנו לא נעמיד רף גבוה ונעסוק בסלחנויות נוסח:"אחרי ההסדר כנפיים שבורות מרגש מאוד"(ולמעשה כל סרט אחרי ההסדר מרגש מאוד )אז לעולם לא נתרומם מעבר ! אז החיבוק של המבקרים את ברגמן הוא טוב ונכון אבל כמה מילות שידרוג לעתיד לא יזיקו.ונקודת המוצא שאם היפנים אהבו אז מי אנחנו לבקר זו ההוכחה לחוסר טוטאליות שיש לנו כישראלים לקולנוע שלנו יופי מה שברגמן עשה אבל צריך להזהר מהמחלה הזאת של הישראלים איך קוראים לה ,נו.."חפיף"
שלא לדבר על המחלה הקשה מכולן
זאבת .
חשבתי שהמחלה הקשה מכולן
היא שיתוק פסיקים.
אבל יכול להיות שאני טועה.
ודווקא חבל, הודעה שבפירוש נקראת כמו משהו עם תוכן. אמיתי. רק חבל לי שלא הצלחתי להבין חלקים נבחרים ממנה. ודווקא נסיתי.
_________
העלמה עפרונית, דווקא ניסתה
ספוילרים.
שים לב להבא.
בקשה קטנה
עוד לא הספקתי לקרוא את התגובה הארוכה שהגבת אליה, וגם את התגובה שלך, הארוכה לא פחות, וכבר אני בא בבקשות ודרישות.
והבקשה שלי היא: אני מאוד אוהב כשאנשים כותבים תגובות ארוכות ומפורטות, ומסבירים את עצמם. בפשטות, זה נהדר ומוצא חן בעיני. אבל הייתי שמח, אם הייתם נותנים איזו שורה רווח פה ושם, בתוך הטקסט הארוך הזה.
הנה, בדיוק ככה. זה פשוט עושה את הכל הרבה פחות צפוף והרבה יותר קריא. כלומר, חלוקה לפסקאות, כמו בביקורות באתר.
ממש לא מסכים. (כה''ב)
טוב כל מה שאתה אמרת יכול להתקבל בדיוק כמו כל מה שאני אמרתי,אני משערת שאם הסרט היה מרגש אותי אז הייתי רואה את מה שאתה רואה.אבל הוא לא.ומה הקשר למיינסטרים??!? אני אשאל שוב?
זה סרט שעובד לפי תבנית דרמטית בסיסית,הדוגמא שנתת לאוטו שנתקע לאמא-זו שפה של קונוע הכי מיינסטרים שיש.אותי זה לא ממש מאתגר.אוטו נתקע=המשפחה תקועה,הילד בקומה=המשפחה בקומה,האבא מת לפני 9 חודשים=המשפחה תיוולד מחדש,מה רגיש בעבודה הזו?יש פה חמישה מריונטות,אוטו שנתקע וילד בקומה ונערה במשבר כזה או אחר הכל יכול להיות הרבה יותר קולנועי אם זה לא בא לשרת את התסריט אלא להיפך,שהתסריט ישרת את הדמויות.ואתה יודע מה גם אם זה כן בא לשרת את התסריט..אז בשקט..לא צריך לצרוח את זה בקול רם.נ.ב:מיינסטרים זו לא מילה גסה ולכתוב סיפור דרמה "קלאסי"זה הכי קשה שיש ,ואת זה לא אני אמרתי.בכל אופן שורה תחתונה זה הכל עיניין של טעם.כניראה ציפיתי ליותר ..זהו next//
סוסי ים
מישהו יודע איך ואיפה אפשר לראות את הסרט?
גללי את המסך למעלה.
עוד.
עוד.
עוד.
עוד.
זהו!
בין הביקורת לתגובה הראשונה יש קישור 'איפה ומתי' שעונה בדיוק על שאלותייך.
ואם בכל-זאת לא מצאת, זה הקישור:
http://www.fisheye.co.il/chronica/movie.php3?movie=86
לפעמים יש קשר בין הכותרת להודעה.
הקינמונית התכוונה ל'סוסי ים', סרטו הקודם של ניר ברגמן, ולא ל'כנפיים שבורות'.
בנוגע לאיפה אפשר לראות אותו – אין לי תשובה, אבל יכול מאוד להיות שהוא מבליח מדי פעם להקרנות בסינמטקים (ואם לא, אפשר להתקשר אליהם ולשאול).
אוה. אופס.
חשבתי שהיה לה פרץ יצירתיות מסוים.
גם גברים יודעים לבכות.
גם אם הם עברו את גיל 8. ואני ההוכחה החיה לעניין.
כן, כל הקטרזיס שלי התפרץ בסרט הנפלא הזה.
יאלה, ניר ברגמן, תעשה עוד סרט, אבל הפעם תשתדל לעשות אותו יותר משעה ורבע. רוצים עוד!
(אני מתנהג כמו גרופית של ניק קייב, אני יודע).
טוב אז, כאילו, פאקינג וואו!!
סרט פשוט מדהים. אם לא היו לי כל המחסומים הרגשים אז הייתי בוכה כל הסרט. פשוט ככה.
מתישהו מחר אני בטח אפרסם תגובה עם כל הפרטים שיש לי להגיד אבל כרגע אני משאיר את ההלם.
דא, הבמאי היה אצלנו והרצה לנוקצת, אבל ישר על ההתחלה הוא התנצל על החוסר דיוק החיפאי-גאוגרפי, אבל הוא רצה להראות את הנקודות שהיו חשובות לו בילדות בחיפה, כי הסרט הזה בה מהשראה מהחיים שלו.
הדמות של מאיה דא, נבנתה במיוחד בשביל השחקנית, ועליה. והיא גם כמעט לא שיחקה אותה. הבמאי ממש נחמד.
דא, מישהו אחר שם לב לעובדה שהיא ממש ממש דומה לסולנית של המכשפות ז"ל?
אין צדק בעולם.
זה לא ש'כנפיים שבורות' הוא סרט גאוני שבגאונים, אבל זה פשוט לא הוגן שאתה מקבל לראות את הבמאי שלו ואני הייתי צריכה להסתפק במפיק של 'חצוצרה בואדי'… זה פשוט לא פיר…
אאלט
הוא הולך להיות שובפעם ביומשבת ב12 בבוקר. אני לא בטוח במאה אחוז. שווה לבדוק. זה בגבת, כך שאאכ את מאיזור עמק יזרעאל זה לא שווה את הנסיעה אבל טובנו.
יש לך בעיה עם גרשיים במקלדת?
בכל אופן,
1. אתה צודק.
2. גם אני חשבתי שהיא דומה לענבל פרלמנטר.
3. ואני נאלצתי "להסתפק" בבמאי של מייד אין יזרעאל. נו, כל אחד והבמאי שהוא פוגש.
כמה תיקונים קטנים.
1. אם אתה מקצר אורלי זילברשץ בנאי, זה צריך לצאת 'א. ז. בנאי' ולא 'א. ל. בנאי'.
2. הסרט הראשון של ברגמן נקרא 'סוסי ים' ולא 'סוסי יאור'.
3. נדמה לי שנאמר אי-שם בתגובות שבתרגום הטקסט לאנגלית מופיעה שורה המובילה לכך ששני האחים הגדולים הם תאומים.
אבל באופן כללי אני מסכים אתך שמדובר בסרט מצוין, סוחף ומרשים מכל הבחינות. אני אישית חשבתי שהגברת בנאי משחקת לא רע בכלל, ומציגה את האם במצב הפתטי והחלש שלה מול המשפחה המתפרקת.
עוד משהו לגבי האחים/תאומים
קצת אחרי שראיתי את הסרט קראתי כתבה עליו מתוך עיתון ישן (שיצא לכבוד פסטיבל הסרטים בירושלים), וכשהבמאי נדרש לתאר את העלילה הוא ציין בפירוש ששני האחים הם *תאומים*. ואם הבמאי אמר הוא כנראה יודע, אז אני חושבת שזה סוף התעלומה.
לנו הבמאי
אמר בפירוש אחות גדולה, אח קטן יותר ו2 אחים קטנים. חוצמזה, אומרים שם שהוא בן 15. היא בת 17.
אני חושב שהטעות בתירגום היא טעות ולא להיפך.
תיקנו אותי מאוחר יותר בקשר לסוסי ים. מסתבר שהוא ממש ממש טוב לפי חבר שלי שראה אתזה. צריך להשיג עותק.
מישהו יודע איך משיגים עותקים של סרטי סטודנטים?
לנו הבמאי
קצת מאוחר..אבל אולי מישהו ישים לב….מישהו יודע באמת איך אפשר לצפות בסרטים שסטודנטים הפיקו???
לנו הבמאי
באוזן השלישית אפשר להשאיל קלטות אוספים של סרטי סטודנטים, לפי בי"ס או לפי שנה.
הגיוני
אנחנו ראינו את סוסי ים בבי"ס והמגמה שלנו לוקחת את רוב הקלטות מהאוזן השלישית.
כנפיים שבורות
אחד הסרטים הישראלים הטובים בכל הזמנים, סרט חובה ליראות
ולדעתי גם לרכוש חובה בכל ספריית וידאו ביתית
הדבר המצחיק הוא
שהם גרו בנווה שאנן והרכבת התחתי ת בחיפה (שאף אחד לא משתמש בה אגב) לא עוברת בנווה שאנן בכלל אך עדיין אנו רואים דמויות שכל הזמן עוברות
גאווה לאומית?
"כנפיים שבורות" יצא ב- 12 למרץ בארה"ב, וזוכה עד כה לביקורות מרשימות. דירוג העגבניות שלו הוא 92%, עם 100% הצלחה בין המבקרים ה"נחשבים". גם ציוני הגולשים בימד"ב וההערות שם בהחלט מרחיבות את הלב. ונשאלת השאלה: אם "עיר האלוהים" שכה במועמדויות לאוסקר בעקבות הפצתו בארה"ב 2003, האם גם "כנפיים שבורות" יכול?
תיאורטית, אני חושב שכן
אבל מעשית, הסיכוי הוא קלוש מאוד. 'עיר האלוהים' היה מקרה מאוד נדיר, וזכה ליותר יחסי ציבור ותשומת לב (מוצדקים) מ'כנפיים שבורות'.
נוגע ללב-חבל על הזמן
אישתי ואני ראינו את הסרט ומאוד התרגשנו-
סרט יפה ומרגש, אחד הסרטים הישראלים המרתקים ביותר,
פשוט אהבתי
שאלה
בקורות חיים של שירה וילנסקי כתוב שהיא שיחקה פה תפגיד אורח אז רציתי לשאול אם מישהו יודע איזה תפקיד היא שיחקה?
צ'יף איפי טומבי לא אהב את הסרט:
http://israblog.nana10.co.il/blogread.asp?blog=42703&catcode=&year=2004&month=10&day=0&pagenum=3&catdesc=
לא נעים לי לשאול, אבל מי בדיוק הליצן?
עם כמה מעטים יוצאים מהכלל, כשמישהו כותב על עצמו בגוף שלישי, הוא יכול מבחינתי לשים דיסקליימר בהתחלה: "אין שום סיבה לקחת אותי או את מה שאני כותב ברצינות".
סליחה, הייתי צריך להוסיף הערה כגון דא:
"הכותב המצחיק ביותר באינטרנט הישראלי, איפי טומבי, לא אהב את הסרט".
תקרא קצת פוסטים אחרים שלו (המדריך למסיונר המתחיל, למשל). האיש גאון.
בוא'נה, יש לי הכללות דביליות בזמן האחרון.
הכותב המצחיק ביותר באינטרנט הישראלי שאני מכיר, כוונתי (ואני מכיר די מעט).
כן, לא, תלוי.
בקיץ (יולי אוגוסט) חם כמו במישור החוף, גם בלילה. בעיר התחתית וליד הים הביל ומגעיל; ההבדל היחיד הוא שעל הכרמל קצת פחות לח (ממש לא כמו בירושלים; עדיין לח למדי, רק טיפה פחות) מה שהופך את החום ליותר נסבל (דבר שקשה להעריך בזמן אמת. רק כשאני מגיעה לביקור הורים בגבעתיים אני נזכרת מחדש שיכול להיות הרבה הרבה יותר גרוע). בכל מקרה, ממש לא קר, אפילו לא קריר, ונדיר לראות בחוץ אנשים לובשים ארוך (אלא מטעמי דת / מזגן מקפיא / בנות שתמיד קר להן, אפילו ב-25C ומעלה).
באופן מיסטי, חיפה יודעת כשמגיע ה-1 בספטמבר: נהיה קצת יותר נעים בלילה. לרוב עדיין לא קר מספיק כדי ללבוש שכבה שנייה, פשוט נהיה נעים (מה שאומר שיש משבי רוח מעת לעת, ולא צריך לישון עם מזגן / מאוורר / בעירום) בשעה שבת"א עדיין לח וחם להחריד. אני יכולה להעיד שבכל חודש ספטמבר יצאתי מהבית בביגוד קיצי לחלוטין, והסווצ'ר הקבוע בתיק שימש אותי רק במקומות ממוזגים במיוחד.
באשר לגשם, חיפה לא גשומה הרבה יותר ממישור החוף, ומאחר שברוב חלקי המדינה נדיר שיורד גשם בתחילת ספטמבר (היורה בראש השנה השנה היה מפתיע למדי) זה גם לא נפוץ בחיפה. מצד שני, אולי זו גם לא עד כדי כך נדיר, אני לא חזאית.
אם הסרט היה מתרחש כמה מאות מטרים
במעלה ההר זה היה טיפה יותר הגיוני, אבל בחיפה לא ממש.
הסרט מציג רומנטיזציה של חיפה
כמו שמזג האוויר והבגדים החמים לא באמת הגיוניים, כך גם הגיאוגרפיה של העיר כפי שהיא מוצגת בסרט היא בלתי אפשרית.
היוצרים החליטו להציג את חיפה כאירופאית-משהו ולפחות לטעמי זה הצליח להם. זה הדבר שהכי אהבתי בסרט הזה.