-
חיפוש דפי סרט
חפש
לפי שם:
עכשיו בקולנוע: סרטים שרק עכשיו יצאו
עוד בקולנוע: סרטים מדוברים שעדיין רצים
בקרוב: מגיעים בשבועות הקרובים
ברחוק: סרטים עתידיים שמדברים עליהם
-
דיונים אחרונים
דיונים מתמשכים
דיונים חמים
אייסמן
The Iceman
סיפורו של רוצח שכיר מקצועי, שרצח מאות ולאחר שנתפס התברר שאשתו ובנותיו לא היו מודעות למעשיו. מבוסס על סיפור אמיתי ועל פי ספרו של אנתוני ברונו.
אורך: 1:46
תאריך הפצה בארה"ב: 03/05/2013
תאריך הפצה בישראל: 23/05/2013
מייקל שאנון מקפיא דם. הסרט שסביבו מותח, אבל מסתיים בתחושה של חוסר פואנטה.
איך זה שאין באזז?
הסרט לא הופיע בבקרוב, לא מופיע כאן ברשימת הסרטים שרק יצאו, יש בו שחקנים טובים סיפור אמיתי על רוצח המונים, במאי ישראלי, המפיצים ממש גרועים כנראה.
לא המפיצים, הסרט פשוט גרוע.
כל כך לא
נכון, הוא מכיל שאריות ניינטיז, הוא לא מקורי במיוחד, הוא עושה הנחות לגיבור שלו והסוף שלו צפוי גם אם לא התעניינת לפני כן בסיפור שעליו מבוסס הסרט, אבל הוא עשוי לא רע, מצליח להשאיר את הצופה מרותק עד הסוף וכולל עוד הופעה מחשמלת, מקפיאת דם וטוטאלית של מייקל שאנון.
הסרט גרף מספר פרסים, אבל לי היה קשה מאד להבין למה ועל מה.
אז נכון – מייקל שאנון משחק מעולה ואמין, התלבושות והתפאורה נראים סבנטיז לגמרי… אבל כאן נגמרים הדברים הטובים בסרט.
קודם כל – ריי ליוטה בתור מפיונר כבר יצא לכולם מכל החורים.
אותה דמות, אותם המונולוגים והבאת פנים… פשוט מאוס.
שנית, העלילה לא מפתיע ובוודאי שלא מותחת ומדביקה את הצופה לכיסא.
הכל צפוי, הסוף ברור והגנבורים לא עוברים שום שינויים באישיות לאורך כל הסרט, כך שכל דבר שהם עושים – לא מפתיע בכלל.
התקדמות הסרט בציר הזמן מרושלת ולא עיקבית, חלק מהדמויות משתנות חיצונית – וחלק בכלל לא.
כולם מעצבנים, מהבנת הנדחפות שלו, דרך וינונה ריידר – אשתו הבכיינית וגם דיוויד שווימר כרגיל לא מצליח לשחק מישהו אחר מהדמות של רוס, על ריי ליוטה כבר דיברנו?
בקיצור – סרט מיותר וגרוע עד כדי כך שאני ממליץ בחום לוותר על התענוג המפוקפק בלצפות בו.
פרס אחד ויחיד
על BREAKOUT DIRECTOR בפרסי הקפרי של הוליווד(אין לי מושג מה זה הטקס הזה).
צודק, מדובר ב- "Official Selection" ולא בפרסים בו זכה הסרט בפסטבילים אלו (Telluride, Venice, Toronto).
המשמעות של Official Selection
היא פשוט שהוא השתתף בפסטיבל. וזה לא חסר ערך, לא כל סרט מתקבל לכל פסטיבל ולפסטיבלים החשובים האלה בפרט, אבל זה לא "פרס", טכנית.
אז זה סוג של "מדלייה על השתתפות" של פסטיבל סרטים ?
(ל"ת)
כן - אבל כשהפסטיבל מספיק יוקרתי (וקאן הוא דוגמה לכזה)
עצם הבחירה בסרט לפסטיבל היא כבוד גדול בפני עצמו.
זה נדמה לי ?
או שרשימת השחקנים היא אוסף של has-beens ?
אתה מתכוון ל
כריס "קפטן אמריקה" אוונס, מייקל "גנרל זוד" שאנון או ג'יימס " ארץ אוז" פרנקו?
התכוונתי דווקא
לשווימר, ריידר וליוטה.
את האחרים לא כ"כ הכרתי ולכן שאלתי.
תודה על התשובה :-)
מייקל שאנון הוא הליהוק המושלם ל-47 בעיבוד ל"היטמן"
חבל שאף אחד לא חשב על זה…
אני לא יודע אם שאנון 100% מתאים
אבל הוא בטוח יותר מתאים מפול ווקר (מה לעזאזל, הוליווד?!)
עמדתי לכתוב שזה בכלל טימוטי אוליפנט, אבל הלכתי לויקי כדי להיות בטוח ואז גיליתי שהולכים לעשות רימייק להיטמן (או שמא – עיבוד מחדש) אם "הבחור-האחר-ממהיר-ועצבני" והלסת שלי פגעה ברצפה כל כך חזק שיש לי חור בדירה.
כובען – אני דורש ממך פיצויים.
"מסתיים בתחושה של חוסר פואנטה."
מסכים לחלוטין.