עין הדג ממשיכים לדון באוסטרים משפיעים על העולם, גם אם מכיוון קצת אחר. והפעם – כוכב הקולנוע הגדול בעולם (מבחינת מאסת שרירים): ארנולד שוורצנגר.
פרק 10: שליחות קטלנית – גורל אפל
ארנולד שוורצנגר עוד לא מת, אבל לא ברור לאן הקריירה הקולנועית שלו ממשיכה מפה. פה בפודקאסט, בכל מקרה, אנחנו נסיים בסרט הגדול האחרון בהשתתפותו – "גורל אפל". הסרט האחרון (עד כה) בסדרת שליחות קטלנית, שסובל משלל בעיות כאלה וגם אחרות. לא אקורד הסיום המנצח שהיינו רוצים לתת לארנולד, אבל, היי, כפי שהסדרה הוכיחה – תמיד יכול להיות גרוע יותר.
פרק 9: עומד אחרון
שוורצנגר נעלם לעשור של פוליטיקה ובעודו מנסה לחזור לענייני הסרטים, נשאר רק לתהות האם הוא השתנה, הם השתנו ובאיזה אופן הוא עוד כן יכול לנסות להציל את כבודו פעם אחת אחרונה.
תום ויהונתן מדברים על סרט הקאמבק, מה עבד בו, מה פחות, ומה הקטע עם הפרסומת למכונית באמצע הסרט.
פרק 8: ב____ ו_____ (עם לי להב)
למשך שנים וספציפית פה באתר, "באטמן ורובין" נחשב לסרט כה משוקץ שרק הזכרת שמו יכולה לערער אדם. אך בפרק השמיני לסדרה על ארנולד שוורצנגר, תום, יהונתן ולי להב שואלים: מה אם סרט הזה… לא כל כך גרוע? מה אם הסרט הזה אפילו, במובנים מסוימים, די טוב?
לפני שאתם קופצים לשרוף את כולנו – תקשיבו לפרק, יש שם כמה הסברים וטענות לתהייה הזאת.
פרק 7: שליחות קטלנית 2 – יום הדין
אחד מסרטי המשך הכי מצליחים (ומוצלחים) בהיסטוריה, אחד מסרטי האקשן האהובים בהיסטוריה, ואחד מסרטי הילדים הכי מדממים ולא-ממש-מיועדים-לילדים בתולדות הקולנוע. האם באמת צריך להציג את "שליחות קטלנית 2"? אה, כבר הצגנו. אז יאללה, האסטה לה ויסטה, תינוקות, לכו להאזין.
פרק 6: שוטר בגן הילדים (עם זיו הרמלין שד"ר)
ארנולד שוורצנגר: מאסת שרירים שהפכה לכוכב קולנוע כנגד כל הסיכויים שהפכה לכוכב קומדיה. או לפחות, מאוד ניסתה.
על מנת לדבר על הצלחת הניסוי, הבאנו את זיו הרמלין-שד"ר, וניסינו להבין איך הלך כל העסק הזה. במידה ומדי פעם זה רועש מדי, אתם יכולים לנסות את השיטה של שוורצנגר להשתקת ילדים.
פרק 5: זיכרון גורלי
זוכרים את החופשה שעשיתם באתונה לפני שנתיים? ברור שכן, איזו שאלה. אבל מה אם היא לא באמת קרתה? מה אם הכל היה זיכרון בדיוני שהושתל לכם במוח בזמן שאתם יושבים בכיסא איפהשהו? מה אם אתם עדיין יושבים בכיסא הזה?
אה, הייתה בחופשה הזאת אישה עם שלושה שדיים? למה לא אמרתם, אם ככה ברור שזה קרה באמת.
פרק 4: קומנדו
האם "קומנדו" הוא הסרט הכי טוב שיש? לא. הסרט כי חכם? לא. אבל הוא הסרט הכי, בהיעדר מילה אחרת, ארנולד-שוורצנגר-י, במלוא מובן הטסטוסטרון של המילה.
אז תום ויהונתן באים לדבר על ג'ון מטריקס, האיש והגיף ההוא של ההתחמשות שכולם אוהבים.
פרק 3: שליחות קטלנית
"זה לא מרגיש רחמים, או חרטה, או פחד. זה לא יעצור, אף פעם, עד שאתם מתים!"
אבל מספיק לדבר על העורך של הפודקאסט, בואו נדבר על הסרט הראשון בזיכיון שהגדיר את הקריירה של ארנולד שוורצנגר.
פרק 2: קונאן הברברי
היום כשאומרים "קונאן" אנשים חושבים על מגיש הטלוויזיה הג'ינג'י, אבל פעם כשאמרו "קונאן" כולם הניחו שאתם מדברים על הסרט הזה עם השרירן האוסטרי שאי אפשר לבטא את השם שלו.
אחרי כמה תפקידים בטלוויזיה ובקולנוע שזכו להתעלמות, שוורצנגר סוף סוף קיבל את הפריצה שלו ב"קונאן הברברי".
פרק 1: Pumping Iron
לפני שהוא היה המחסל…
לפני שהוא נלחם בטורף…
לפני הוא היה המושל של מדינה בארצות הברית (זו לא עלילה של סרט קומי)…
הוא היה – ארנולד שוורצנגר! המיני סדרה החדשה שלנו על כוכב הקולנוע הכי גדול (מבחינת היקף השרירים) בארצות הברית מתחילה עם ההופעה שלו בסרט התיעודי Pumping Iron
אחלה פרק בפודקאסט
קונאן הברברי סרט מעולה וגם צפיתי בו לא מזמן.
כמה נקודות שחשבתי עליהם לאורך הפודקאסט:
1. הסרט באמת יומרני ברמות משוגעות, רוצה לספר את הסיפור הכי גדול ואפי אי פעם. יתכן שזו התקופה (גם סרטים אחרים באייטיז הם כאלו) ויתכן שזה הבמאי, אבל שאפתנות כזו מדי פעם דווקא מוסיפה לסרטים.
2. לדעתי יש המון הומור בסרט, ויש חלקים נרחבים אפילו של buddy-cop כזה, עם שוורצנגר וסובוטאי.
3. לא הסכמתי לגבי הפרשנות האתנית, הלכתם רחוק מאוד. מקור אחד שאפשר ללמוד ממנו על מקור הפנטזיה הוא עיצוב הדמויות, הלבוש, הנופים וכו'. כאן מדובר בקונאן שגדל בכפר מושלג כלשהו (יתכן בעל מקור אירופאי) ונלקח לעבדות לארץ מלאה במדבריות, קסדות מקורנפות, מכשפים ונחשים. זהו עולם שמזכיר לנו את ערבות מרכז אסיה. זה מאוד גנרי לחשוב שהמונגולים/קוזאקים/ברברים מגיעים, התרבות האירופאית חיה על זה אלפי שנים.
מאקו וגארי לופז מוסיפים גוון אתני, ובכלל, אני חושב שהרשע הוא ג'יימס ארל ג'ונס כי זה ג'ימס ארל ג'ונס, עם העיניים הבולטות שהופכות לנחש, ועם הקול הבולט. העוזר הבכיר שלו זה בכלל שרירן דני שהוא חבר של שוורנצגר :-)
4. מצד שני, הפרשנות הפוליטית שלכם מאוד מעניינת, ומעניין לראות שבסופו של דבר ת'ולסה דום הוא אכן ראש של כת היפית וילדי פרחים, וקונאן רק רוצה להגשים את האינדיווידואליזם וללכת בדרכו, שכמובן כוללת הרבה בשר, אלימות ומין.
5. מילה אחת! על הפסקול המדהים של בזיל פולדוריס, שיושב בול על הסרט. לצערי בזיל אפילו לא היה מועמד לאוסקר באותה שנה, אבל זה הפסקול הכי טוב שלו, מלחין מאוד underrated ששווה להאזין לשאר פסי הקול שלו.
קצת שטחי בעיני שבמקום כישרון שחקון מסתמך על נפח שריריו
(ל"ת)
קצת שטחי בעיני שמדברים על איך אדם פילס את דרכו לתפקיד מושל.
(ל"ת)
What is best in life?
Sonny, true love is the greatest thing, in the world-except for a nice MLT – mutton, lettuce and tomato sandwich, where the mutton is nice and lean and the tomato is ripe.
כדור פינג פונג זה דבר מאד מפחיד
כשהוא יוצא מהאף של שוורצנגר.
Pre-traumatic stress disorder!
(בשביל התמלול)
ניחא כתב הגנה לסרט גרוע של שומאכר, אז לפחות שיהיה באטמן לנצח.
אבל כתב הגנה לבאטמן ורובין? חזון? מה החזון בסרט הזה? שהכל גרוע, ואפילו אין שם את העיצוב היפה של באטמן לנצח?
בימים טרופים אלה אני מוצא את עצמי יותר מתמיד יושב בשקט ולוחש "דן ברזל, תציל אותנו".
אתה יכול, כאמור, להאזין
והרבה מהשאלות שלך יענו.
לא האזנתי
לצערי אין לי 50 דקות בשביל זה.
אבל באטמן ורובין יכול להיחשב לסרט סבבה רק אם אתה מגיע בגישה שמראש מתייחסת לסרט הזה כמטופש ובעיקר ככזה שמודע לחלוטין למטופשותו.
למי שדואג
חוזרים לעונה חדשה קצרה-ארוכה ב-20 באוגוסט.
פובאר - התפקיד המומלץ
נהנתי מאוד לשמוע את הפודקאסט, תודה רבה! בעקבות ההאזנה ניסיתי את פובאר Fubar, סדרה חדשה יחסית בככובו של שוורצנגר בנטפליקס. נראה שלקחו את ההמלצות שעלו בפודקאסט ברצינות – ארנולד כזקן השבט של סוכני השטח בתפקיד שמבליט את הנסיון שלו – "קודם כל נתכנן", וגם נותן לו להשתתף בקרבות, אבל לא באופן שלגמרי מתעלם מהגיל (כולל אזכור מילולי של ליאם ניסן באחד הפרקים). ההצגה של היחסים עם החברים והמשפחה לפעמים מאתגרת את טווח ההבעה שלו, וההומור ושורות המחץ עובדים לסרוגין. אבל, לא הכל על הכתפיים שלו, יש צוות שמרים את האירוע, וההרמוניה בניהם טובה ובונה את העלילה, מערכות היחסים ואת האוירה כללית. סך הכל – סדרה קלילה ומהנה.