1. נפתח עם טריילר ל-"בית הדרקון".
אני מדמיין או שעל פי הטריילר, בסדרה החדשה צפויים להיות יותר משחקי כס מאשר ב"משחקי הכס"? ועד כמה שהטריילר נראה מבטיח (ואני אומר זאת בלי שמץ ציניות) הוא הביא אותי לתהות האם "בית הדרקון" תבקר גם מחוץ למעלה מלך. ראינו את עיר הבירה הזו די והותר בעשור הקודם, ויש יבשות שלמות שטרם נחקרו ביקום משחכס. קדימה, HBO. תהיו אמיצים כמו אריה סטארק ותנו לנו לראות מה יש מערבה מווסטרוז!
2. וכעת לתחרות מבית אמזון – "שר הטבעות: טבעות הכוח".
באתי לכתוב שהסדרה נראית הרבה טוב יותר מאשר בטיזרים שקדמו לטריילר. עדיין לא ברמת "ניכר שזו הסדרה היקרה בהיסטוריה" אבל הכיסים העמוקים של ג'ף בזוס, לשם שינוי, מורגשים.
אלא שאז ראיתי את יחס הלייקים / דיסלייקים (כן, אני יודע שיוטיוב הסירו את האפשרות לראות את זה. אך עולם התוספים של גוגל כרום קסום ומופלא) והתחלתי לפקפק בעצמי. האם הטריילר באמת כל כך רע או שמדובר בעדר זועם של מעריצים? הרי "משחקי הכס", למשל, הסתיימה באופן שגרם לצופים בכל העולם להוציא קלשונים, והנה מאזן הלייקים / דיסלייקים של "בית הדרקון" חיובי פי כמה מזה של "טבעות הכוח". אומנם טרילוגיית "ההוביט" הותירה לכולנו טעם רע בפה, אך ביחס לסיום של "משחקי הכס" המוניטין שלה נהדר. איך הגלגל התהפך ככה?
בכל אופן, אנחנו במרחק של חודש וקצת מתחרות הפנטזיה הגדולה אי פעם על המסך הקטן; משעמם בטוח לא יהיה.
3. יוקר המחיה מכה שוב: דמי מעונות הילדים יעלו בקרוב. הידיעה הזו העציבה אותי ורציתי להתנחם עם סרט טוב בקולנוע, אך מסתבר כי מחירי הכרטיסים ב-yes planet עלו גם כן (שנה וקצת אחרי שהם אמרו שהם לא יעלו מחירים). המהלך הזה של עולם הכן מצטרף לעליית המחירים של סינמה סיטי שדיברנו עליה כאן בפעם שעברה וגם למחירי הפופקורן שזינקו ב-12%. היי, לפחות פופקורן אפשר להביא מהבית. כשניסיתי להביא סרט מהבית הסדרנים העיפו אותי.
אך אל חשש, יש דרך טובה לראות סרטים בקולנוע בלי כסף. הטריק הוא כזה: ודאו שאתם ג'ינג'ים, רכשו כרטיס לבריטניה והיכנסו לקולנוע חינם אין כסף (אמ;לק: יש גל חום בבריטניה. ג'ינג'ים סובלים יותר מהשמש. ג'ינג'ים מוזמנים להציל את עורם באולם ממוזג).
4. טריילר עם כריס פיין הכיפי:
אז אם אני מבין נכון פרמאונט רצו סרט מארוול טיפוסי (עם אותם סוגי בדיחות, גיבורים סרקסטיים ואפקטים גנריים) והם השתמשו בשם של "מבוכים ודרקונים" כדי להשיג את המטרה? למה לא, אני בעניין.
את הסרט מביימים ג'ונתן גולדשטיין וג'ון פרנסיס דולי (שביימו את "לילה בטירוף" הנהדר), האחרון מוּכר לרובנו בתור סם חובב ה"מבוכים ודרקונים" מ"פריקים וגיקים". איך שקוביות ק20 מתגלגלות להן.
5. טריילר עם כריס פיין הקריפ:
האם לומר שיש לפלורנס פיו קטע עם כתות יהיה בדיחה עצלה? כן? אז אוותר. הסרט צפוי לצאת לאקרנים בספטמבר, לא חודש אידיאלי לסרטים שרוצים להצליח, אבל יקרינו אותו בפסטיבל ונציה הקרוב – ובהתאם להצלחה שלו שם נדע אם יהיה לו סיכוי בעונת הפרסים.
6. קול קורא לחיפאים (ולחיפאים לשעבר): פרויקט מיוחד של פורטל חי פה יסקור בשבועות הקרובים את בתי הקולנוע המיתולוגיים שפעלו בכרמל לאורך שני עשורים במאה שעברה (תאמינו או לא אבל היו קרוב לשלושים תיאטראות שכאלה). הפורטל מגייס את הקוראים להשלים את הסיפור המיוחד של אותם בתי הקולנוע דרך צילומים וסיפורים אישיים, ואתם יותר ממוזמנים לפנות לצוות האתר אם יש לכם פולארויד ישן מול קולנוע "ארמון" או זיכרון של אחד ההורים מבקר בקולנוע "אוריון" (היום עומד שם דוכן פלאפל סביר-מינוס שנושא את שמו) – או, בעצם, כל דבר אחר שעשוי להועיל.
7. טיזר ראשון לג'ון וויק 4:
אני נמנה עם מעריצי הסדרה הזו, באמת, אבל אם היו אומרים לי שזה טיזר ישן ל"ג'ון וויק" השני או השלישי כנראה הייתי מאמין. אולי הגיעה העת לגוון קצת את הסגנון?
8. ואם תהיתם מדוע בורכנו בגל כזה של טריילרים, הסיבה היא קומיקון שמתרחש ממש בימים אלה, ומכונות היח"צ ההוליוודיות שעובדות שעות נוספות. על החלק של מארוול/דיסני בכל הסיפור הזה יהונתן כתב בנפרד, ונוסף על כך שוחרר טריילר לאנתולוגיית האנימציה של גרוט ויצאה הכרזה חגיגית שלפיה אמנדלה סטנברג תככב בתפקיד הראשי ב"מלחמת הכוכבים: The Acolyte", שזה נחמד והכול אבל ידענו את זה כבר בדצמבר.
ואם אין לכם כוח לחכות לטפטף לדיסני את המזומנים אתם מוזמנים להעניק להם ישירות 25 מיליון דולר. באמת, זה המחיר של אוסף אבני האינסוף האמיתיות שהחברה יצרה ושהיא מציעה למכירה (כולל הכפפה, אחרת מה זה שווה?). לא קצת יקר למשקולות נייר?
ומחוץ לדיסני, קיאנו ריבס – כן, שוב הוא – יככב בסרט של נטפליקס על פי סדרת הקומיקס BRZRKR (אודות לוחם עם חיי נצח שנלחם לאורך ההיסטוריה – ושהוא לא איש הנצח). את הקומיקס כתב אחד, קיאנו ריבס, ולצד הסרט החדש תעלה גם סדרת אנימה חדשה.
ויצאו גם טריילרים חדשים: שהאזאם 2 נראה כיף ויקר מקודמו, בלאק אדם נראה לא כיף אבל כן יקר, סנדמן (שעולה בסוף השבוע) מרשימה ויזואלית, וגם Mythic Quest חוזרת בעונה חדשה (ונטולת פ. מוריי אברהם שעזב) והיא נראית כמו הפנינה הקומית שהכרנו והתגעגענו אליה. אבל מה עם תאריך?
9. סרטון של צוות קומיקאים מניגריה שמדגים, באופן משעשע ומושקע למדי, כיצד נראות סצנות קרב בקולנוע ברחבי העולם.
אין לי שמץ של מושג מה הולך שם בין 1:59 ל-4:51 אבל בכיף הייתי צופה בשעה וחצי של זה.
10. ומניגריה לפולין: מאות סרטים קלאסיים פולניים (כלומר, סרטים שיושבים בשקט לבד בחושך. #סליחה) עלו בחינם לרשת באופן חוקי – ועם תרגום לאנגלית.
הסרטים הועלו כחלק מפרויקט מיוחד של האיחוד האירופי ומשרד התרבות של פולין, ובין היתר תוכלו לצפות שם בסרטים של אנדז'יי ויידה וקשישטוף קישלובסקי (כולל טרילוגיית הצבעים המפורסמת) לצד סרטים דוקומנטריים, אנימציה ומספר סדרות טלוויזיה. וחכו, זה משתפר: למי שלא רוצה לשבת מול דפדפן במחשב כדי לצפות בהיצע הרחב, שוחרר יישומון לטלפונים חכמים ולטלוויזיות (גוגל, אפל). przyjemne oglądanie!
11. רכבת האנימה הישראלית דוהרת בכל הכוח: הסרט "דרגון בול סופר: סופר הירו", יופץ בבתי הקולנוע בישראל החל מהשמיני באוגוסט – וייתכן מאוד שזו רק סנונית לקראת גל סרטי אנימה שישטוף את ארצנו.
העניין הוא כזה. בשנה החולפת זכינו לראות מספר מכובד של סרטי אנימה מדוברים פה בקולנועים, והכול הודות למפיצה הקטנה Odex ישראל. אלא שעם דרגון בול הסיפור שונה: המפיצה הפעם היא פורום פילם בכבודה ובעצמה. ברחבי העולם, את הסרט של דרגון בול מפיצה סוני באמצעות חברת הבת Crunchyroll (אחת ממפיצות האנימה המערביות הגדולות כיום) ודרכה מקווה סוני להפוך לשחקנית משמעותית בתחום, מה שעשוי להוביל לשיתופי פעולה נוספים עם פורום פילם, המפיצה הרשמית של סרטי סוני בישראל.
למעשה, כבר בפסטיבל קאן האחרון הודיעו אנשי Crunchyroll שהם עתידים להפיץ את הסרט החדש של מאקוטו שינקאי ("השם שלך."), "סוזומה" (יצא אגב טריילר חדש), מחוץ ליפן – כולל "המזרח התיכון" לדבריהם. אני לא רוצה לפתח ציפיות כשאין עדיין הכרזה רשמית אבל נראה שהסיכוי לראות גם את החדש של שינקאי בישראל לא נמוך.
12. ובעודי מסיים לכתוב על סרטי אנימה בישראל (באמת, מה הסיכוי) פורסם כי סרטו החדש של מאסקי יואסה, אחד מבמאי האנימציה המעניינים לא רק ביפן אלא בעולם כולו (תום שפירא הסביר בעבר מדוע), מגיע לישראל. את הסרט, "אינו-הו" (Inu-oh) שמו, תוכלו למצוא בפסטיבל אנימיקס בסינמטק ת"א בשתי הקרנות ב-11 וב-13 באוגוסט (ואני מוכן למהמר שגם בכנס האנימה "אנימאטסורי" בירושלים ב-28 באוגוסט, אבל הם בטח יפרסמו זאת רק אחרי אנימיקס). "אינו-הו" הוא סרט אנימציה מוזיקלי שעוסק בחברות בין מוזיקאי עיוור ובין רקדן בעל גוף חריג, והוא אומנם מתרחש ביפן הפיאודלית, אבל הוא מכיל גם סגנונות מוזיקה מודרניים, ובהם רוק.
13. אני אוהב את פריים וידאו, באמת. אחלה סדרות מקור, מבחר לא רע של סרטי רכש ומערכת ניווט נהדרת… אם היינו בימי חלונות 98. אבל בשעה טובה אמזון הודיעו שהם מביאים את המערכת המסורבלת והאיטית שלהם למאה ה-21, כולל תפריטי ניווט צדדיים, תצוגת המלצות בקרוסלה וחלוקה ברורה לקטגוריות. עדכון הגרסה ישוחרר בהדרגה בשבועות הקרובים, והוא כנראה יושלם עד שתעלה "טבעות הכוח" כדי לא להרגיז את הצופים הזועמים עוד לפני שהם לוחצים Play.
14. הוכרזו המועמדים לפרס האמי 2022 (הטקס ייערך ב-12 בספטמבר). בניגוד לאוסקר, שם טווח הסרטים די ברור, באמי מדובר בסדרות ששודרו בין ה-1 ביוני ל-31 במאי, מה שיוצר לא מעט בלבול כשמנסים להבין האם סדרה מועמדת על עונה קודמת או עונה חדשה.
בכל אופן, הטקס השנה הוא לגמרי בסימן HBO עם כמות מרשימה של מועמדויות: 140 בסך הכול, אם כי נטפליקס מפגינה נוכחות מרשימה עם 105 מועמדויות משלה. המספר של HBO כולל הן את HBO והן את HBO Max, אבל נטפליקס לא יכולה להתלונן על תחרות לא הוגנת: אם מוציאים את HBO Max מהמשוואה, ערוץ הכבלים לבדו מוביל עם 108 מועמדויות. בינתיים, ערוצי הברודקאסט הקלאסיים הכניסו בסך הכול 86 מועמדויות ביחד – שפל של כל הזמנים. הטלוויזיה המסורתית בפרפורי גסיסה, חבר'ה.
וכעת לחלק המעניין: המועמדות עצמן. "יורשים" היא הסדרה בעלת מספר המועמדויות הרב ביותר (25) ואחריה "טד לאסו" ו"הלוטוס הלבן" (20 מועמדויות לכל אחת).
קטגוריית הדרמה השנה מעניינת למדי: לצד "יורשים" מועמדות גם "משחק הדיונון" (אני לא רואה פה סיכוי ממשי לפרס), "אוזרק" (פחחח), "סמוך על סול" (עונה אחרונה, סיכוי גדול לנצח), "ניתוק" (בהחלט רואה פה אפשרות), "דברים מוזרים" (לא חושב, אבל קרו בעבר… דברים מוזרים), "צהובות" (בספק) ו"אופוריה" (ייתכן בהחלט).
בגזרת הקומדיה מועמדות "בארי" (המועמדת המובילה לדעתי), זוכת השנה שעברה "טד לאסו" (האם הברק יכה פעמיים?), זוכת אמי 2018 "גברת מייזל המופלאה" (עם כל אהבתי אליה אני לא רואה פה סיכוי גבוה), "מה שקורה בצללים" (כנ"ל), "רק רוצחים בבניין" (המועמדות היא על העונה הראשונה. אמרתי לכם שהעסק הזה מבלבל), "תרגיע" (מרגיש לי כמו מועמדות לשם כבוד), "Hacks" (מתחילים להיגמר לי הדברים שאני יכול לכתוב בסוגריים) ו"בית הספר היסודי אבּוֹט" (פעם ראשונה שאני שומע עליה).
ובקטגוריית המיני סדרות (אני מצטער אבל "סדרה מוגבלת" נשמע רע) מועמדות "דופסיק", "עלייתה ונפילתה של אליזבת' הולמס" ו"פאם וטומי", את כולן אתם יכולים לראות ממש עכשיו בדיסני+. רואים? לא הכול רע באפליקציה המעפנה הזו. כמו כן, "להמציא את אנה" מועמדת גם היא (משום מה) ולצידה "הלוטוס הלבן" (זו תהיה הפתעה אם היא לא תזכה).
ויש גם קטגוריית אנימציה שמשום מה תמיד נקברת בכל כתבה על האמי, אבל לא אצלנו! "ארקיין" מועמדת מובילה לזכייה, ודאי כשהתחרות עלובה למדי: "ריק ומורטי", "משפחת סימפסון", "ההמבורגרים של בוב" ו"מה אם…" (מה אם היא תזכה? לא, אין יקום כזה במולטיוורס).
בהצלחה לכולן.
15. ולסיום, מי שלא מכיר: ערוץ היוטיוב Working with Lemons הוא אנסמבל מוזיקלי שמורכב מחברים ובני משפחה שמעלים עיבודים מושקעים משלהם לשירי דיסני, אם כי הם לא מגבילים את עצמם רק לזה (הם עיבדו בצורה מרשימה את "המילטון", למשל, ואפילו "ספיידרמן: ממד העכביש" זכה לקליפ מושקע). כעת הם עמוק בפרויקט "אנקאנטו". לפני 3 חודשים הביאו בלייב אקשן את (איך לא) "לא מדברים על ברונו", והנה השבוע נחתה הגרסה שלהם לשיר האהוב עליי מהסרט:
זה ממש אחלה שבית הדרקון תהיה בעיקר במעלה המלך.
בסדרה המקורית חקרנו לא מעט מקומות וראינו לאן זה מוביל- דמויות הולכות ממקום א לב והרבה קווי עלילה שאינם שווים באיכותה. משחקי הכס הסדרה הייתה בשיאה כאשר התמקדה בפוליטיקות מעלה המלך ואני חושב שהמיקוד של בית הדרקון עלול להועיל לה (הייתי אומר שכן אפשר להתפרס קצת אבל לאט ובזהירות).
מסכים ומוסיף
אומרים שיש עוד איזה חמש סדרות ספין-אוף בתכנון וסביר להניח שלפחות אחת מהן תחקור את העולם שמחוץ לווסטרוס. לא צריך להעמיס את כל הציפיות מהפרנצ'ייז על סדרה אחת. בעיקר כשאת האלמנטים החזקים של ווסטרוס(תככים פוליטיים ודיון מוסרי מורכב) סדרת האם זנחה מזמן ובית הדרקון נראת כמו אופציה לא רעה לתיקון.
משהו בשלושת סדרות הפנטזיה האלה לא עובד לי
האפקטים בסדר פלוס-מינוס, אבל לא משהו שלא ראינו כבר.
העלילות גם נראות בסדר, אבל שוב לא משהו שלא ראינו כבר.
פשוט לא מצליח להתלהב, זה נראה כמו סדרות בהזמנה של "ראינו שהקהל אוהב את זה? נדחוף לו עוד כמה שיותר", בלי יותר מדי השקעה. לעומת, נגיד, ספין-אופים כמו "סמוך על סול".
עונה 2 של רק רציחות בבניין עדיין לא שודרה במלואה אז אני חושב שזה די מובן שהמועמדות לעונה 1.
(ל"ת)
לא חושב שזה תמיד פקטור
"דברים מוזרים" מועמדת על אף שרשמית היא סיימה את עונתה ב-1 ביולי (כשהדדליין הוא 31 במאי).
אבל עד הכרזת המועמדויות גם לקהל יש הזדמנות לצפות בה, כלומר זה לא פרסי אופיר.
אם היא מועמדת בלי ששלחו לחברי האקדמיה את העונה במלואה זה מכעיס.
אגב, מדוע היא שוחררה כה מהר?
גם העונה השנייה של האקס הגיעה פחות משנה אחרי עליית הראשונה (שזה היה נחמד כי בדיוק שסיימתי את 1 עונה 2 התחילה). האם חברות הסטרימינג חוששות שהקהל ישכח מהסדרות שלהם מהר מדי ויאבד עניין (השערה שדברים מוזרים ווסטוורלד הפריכו לאחרונה).
אמנם שוחרר מהר אבל זה הגיוני
אמנם עברה פחות משנה בין עונה 1 ל2, אבל צריך לזכור שזו סדרה קצרה- 10 פרקים קצרים, וגם אין בה אפקטים מסובכים שדורשים פוסט-פרודקשיין ארוך. אז אין סיבה לדחות סתם.
מה גם שהיציאה של עונה 2 בתקופה הזאת מגבירה את ההייפ של הסדרה לקראת האמי…
המועמדויות לאמי הפתיעו בעיקר לטובה בשבילי
שמחתי על הייצוג המוגבר ל"רק רוצחים בבניין" ו"צהובות", ומועמדויות לפאנינג והולט על "קתרינה". את שלוש הסדרות הנ"ל ראיתי ואהבתי אבל לא חשבתי שיש להם סיכוי לקצור הרבה מועמדויות, ושמחתי לגלות שטעיתי.
רק חבל שסיידי סינק לא קיבלה מועמדות. נו טוב.
שמחה לגלות
שאני לא היחידה באתר שראתה ואהבה את ״צהובות״. אחלה אחלה סדרה.
לגביי המועמדויות לאמי – אין ממש סיכוי שיקחו את הסדרה הטובה ביותר, פשוט כי התחרות בפרופיל הרבה יותר גבוה, אבל זו הייתה הפתעה ממש נחמדה שקיבלו כל כך הרבה מועמדויות. לסדרת ״ז׳אנר״ חדשה בערוץ שהוא לא מהשחקנים הגדולים, זה בהחלט משמח. יש להם לדעתי סיכוי יפה לקחת את פרס השחקנית למלאני לינסקי, ואני חושבת שגם בקטגוריות below the line יש להם סיכוי טוב לאסוף שלל פרסים.
והעיקר, עונה 2 מתחילה לצלם בקרוב. מחכה בקוצר רוח.
אני מאוד אוהב את שואוטיים, פשוט בארץ הסדרה לא הגיעה לצערי אז אני לא מכיר אותה
(ל"ת)
היא לא שודרה ביס?
או לפחות זמינה ב-VOD שלהם?
חחחח בול אני עונה לך, אני עוד עוקב מפעם לפעם אחרי יס
פשוט באמת זה נפל מתחת לרדאר שלי
(וגם אני פחות צופה ביס בשנה האחרונה)
אוקי מסתבר שיש את זה ביס , פשוט זה היה מתחת לרדאר
וגם בתאכלס אני כמעט לא צופה יותר ביס לצערי(יש שמה אחלה סרטים בעיקרון)
אז שמתי ברשימה
תודנ
Huzzah!
(ל"ת)
1. הטריילרים החדשים של שר הטבעות נראים הרבה יותר טוב ובהחלט כמו הסדרה הכי יקרה.
מה שכן, זה נראה פשוט חסר נשמה ומשעמם.
2. לגבי בית הדרקון – הטריילר החדש מצ'עמם גם. ומה הקטע של כל הערפל? הם אשכרה החליטו לחסוך על רקעים?
3. חוץ מזה, אל תדאגי דארלינג נראה מסקרן וקריפי בקטע טוב.
4. לגבי קיאנו ריבס – ג'ון וויק 4 נראה עוד מאותו דבר וזה מדהים. רואים גם שההשפעות היפניות גדלות מסרט לסרט, אז זה ממש לא נראה כמו הסרט השני. כן נראה קצת כמו השלישי.
בנוגע לברזרקר – הקומיקס די משעמם ומפוצץ בקלישאות, אבל גם רואים בבירור שהוא נוצר בתור פיץ' לעיבוד. ומי אוהב בינוניות יותר מנטפליקס?
בארץ שידברו על האמי כל הכתבות דיברו על ״משחקי הדיניון״
בכותרות .
למרות שבפועל נטפליקס בשנה די חלשה מבחינת התחרות
אני לא רואה כמעט סיכוי שלה לזכות בדברים החשובים.
דוןקא לדיסני פלוס יש מועמדיות מעניינות ויש להם מועמדות כמעט לכל סדרה חדשה שלהם(גם אם הרוב בקטגוריות הלא חשובות)
במיני סדרה אין ספק שדיסני שולטים השנה אבל זה בעיקר בגלל שכל הסדרות שלהם מיני
אהה ואין ספק שמי שיוצאת החזקה השנה היא שוב וכרגיל hbo
ושאתה אומר כל ערוצי הברודקאסט הביאו 86 ביחד אתה מיתכוון ללא hbo אז לא יודע כמה הגסיסה מיוחדת השנה?
כמה באופן כללי המתחרים של הייצי בי הו היו חזקים באמי? Nbc אולי?
HBO היא לא ברודקאסט היא כבלים
ברודקאסט זה ABC, NBC, Fox, CBS ו-CW.
אוקי לא ידעתי את הסיווג , מקבל
(ל"ת)
HBO זה כמו HOT3
ברודקאסט זה כמו קשת ורשת10.
כאן זה שידורים ציבוריים (שלרוב לא מספקים דברים לאמי בארה"ב)
It’s not TV, it’s HBO
חחח אוקי אוקי אבל זה אומר שהטלוויזיה המסורתית קיימת
כבלים זה עדיין מסורתי
אין ספק שישנה ירידה שלה
אבל מצד שני אממ הרוב לא צופה בסטרימנג בטלוויזיה?
חחח זה פשוט הסלוגן הקלאסי שלהם
(ל"ת)
אההה כן כן כמו זה לא אינטרנט מהיר זה בזק וכאלו
סבבה (:
יש לציין כי האמי הוא לא רק דרמה וקומדיה,
אלא גם ריאליטי ואקטואליה. ולפחות במקרה של HBO יש להם את הזוכה המובטח שהוא ג'ון אוליבר.
אני ממש מקווה
שג'ון אוליבר יפסיק לזכות.
כשיש לך כמויות אדירות של כסף וחצי שעה בשבוע, באמת אפשר לעשות הרבה מאוד בזמן הזה, אבל האמת היא שמבחינת תחקיר- התחקיר שלו הרבה פעמים מאוד מוטה (שלא לומר צ'רי פיקינג), וההומור שלו כברדי חוזר על עצמו ומיצה את עצמו בעיני לפני שתי עונות.
בפרסים הראשונים הוא זכה בזכות ולא בחסד, אבל עכשיו הוא סתם ממחזר רעיונות. אבל על כל לו רעיון ממוחזר הוא יכול לשפוך כמויות של כסף, וכסף מצטלם טוב.
ולעומת זאת- אם מסתכלים על תוכניות שצריכות לספק תוצר מוצלח ועקבי 4 פעמים בשבוע שהוא גם חכם, גם מעמיק וגם מצחיק – גם טרבור נואה וגם סת' מאיירס עושים עבודה הרבה יותר טובה בעיני.
כן, מיציתי אותו מזמן. המורה שלו באמת היה מיוחד במינו.
אבוט אלמנטרי היא סדרה של סטאר מבית דיסני פלוס
אומרים דהיא ממש טובה (וכמובן לא בארץ בינתיים)
איזו הגדרה נהדרת למבוכים ודרקונים!
מארוול רק בעולם פנטזיה. קלעת בול! הם אכן מתכננים עולם סינמטי (כי מי לא עושה זאת היום). מעתיק מהודעה שכתבתי בדף הסרט לפני כמה דקות, כי לא ראיתי שהזכרתם פה:
יש בטריילר מלא פאן סרויס, בדמות ייצורים שיש עליהם זכויות יוצרים. מה שכן, הדרואידית הופכת לינשופדוב, זה חילול הקודש! המעריצים יחרימו!
הבדיחה בסוף, על מה התפקיד של הפייטן, די נחמדה.
זה קטע, שיש היום יותר שחקני מבוכים ותפקידים מאז ומעולם, וההכנסות של המותג הפכו לפרה חולבת עבור הסברו (חברת המשחקים האם).
זה מזכיר לי להמליץ בחום על הסדרה הדוקומנטרית "המשחקים שעשו אותנו" בנטפליקס. פיצוץ נוסטלגיה + ממש עשוי מעניין.
הבדיחה על הפייטן מצחיקה ממש
מעבר לזה הטריילר לא מדהים או משהו, אבל אני כן חושב שהפאן סרביס נעשה בצורה טובה וזה נראה יותר מבטיח ממה שראינו ב2000. גם העובדה שמעורבים אנשים מwizards of the coast גם מעודדת, אפילו אם זה בתכלס לא אומר כלום
אני אפרט, כי אני גיק של צד ההפקה בקולנוע
wizard of the coast זו חטיבה בחברת המשחקים הסברו. היא בגדול אחראית על שני מותגי ענק: מבוכים ודרקונים d&d (משחקי תפקידים) ו"magic" (קלפים). החטיבה הזו היא היחידה שהציגה לבדה הכנסות של מעל מיליארד החל מלפני שנתיים (מתוך סה"כ 6 בכל החברה). אבל, וזה אבל גדול, היא אחראית על מעל 70% (!!!) מהרווח התפעולי של החברה. למה? כי שאר החטיבות צריכות להשקיע מלא על לייצר, ובכן, משחקים. שני המותגים שהוזכרו מרוויחים בעיקר ממכירה מקוונת: אנשים משחקים בקלפים באפליקציות, ומבוכים ודרקונים אלו ספרים (או גרסה אלקטרונית), או הכנסות מתמלוגים.
דוגמא לתמלוגים: הסדרה "דברים מוזרים" (למרות שלדעתי בסוף ויתרו כי זו חתיכת חשיפה ופרסום). דמגורגון, וקנה – יש זכויות יוצרים.
לפני כשנתיים נפטר המנכ"ל של הסברו. אז מנהל החטיבה הפך למנכ"ל והביאו מישהי בכירה ממיקרוסופט לנהל את החטיבה: מישהי עם ניסיון במשחקים אונליין כי שמה כבר היום הכסף (והם קנו את האתר הגדול ברשת לניהול המשחק אונליין, כי בשנתיים האחרונות של הקורונה אנשים משחקים מהבית אונליין, ויש שיא של כל הזמנים במספר השחקנים).
המנכ"ל החליט להעתיק את מה שעשו מארוול עם איירוןמן: להפיק סרטים בעצמם, כי הם מבינים את החומר שלהם, במקום סתם לתת זכויות (שהניבו עד היום סרטים סוג ג). אז הסרט הזה הוא הראשון, כאשר שחקנים הוחתמו על מספר סרטים, כמו במארוול. בנוסף יש כמה סדרות בפיתוח עם נטפליקס, כשהכל, איך לא, צריך להתחבר לעולם אחד. נו, נחיה ונראה :)
מעניין!
תכלס, זה שמדובר בסרט ראשון שמופק על ידי החברה שלה שייך המותג, גורמת לי לצפות לו יותר. מקווה שהתוצאה על המסך תעמוד בציפיות של המעריצים המושבעים, וגם תדבר לרוב הקהל שלא מכיר מבוכים ודרקונים מעבר לאיזכורים בדברים מוזרים.
ואם כבר מדברים על הסדרה, זה אחלה טיימינג לסרט כזה כי בעונה האחרונה באמת שמבוכים ודרקונים מילא תפקיד עלילתי בפני עצמו, שלדעתי מתעלה על עונות קודמות (אולי חוץ מהראשונה) וזה אף פעם לא מזיק לקבל קצת תהודה מאחת הסדרות הכי פופולריות בעולם.
לפני איזה חודש הם אפילו עשו אירוע בו חלק מהקאסט השתתף במשחק מבוכים ודרקונים לקידום הסדרה. זה וידאו של כמעט שעה וחצי של כלום מלבד משחק תפקידים מסביב לשולחן, ויש לו 2.5 מיליון צפיות. לא רע בכלל.
מכשפי החוף היו חברה עצמאית הרבה שנים
עד שנקנו ע"י הסברו לפני כ20 שנה, והסברו עושים המון עבודה בלשווק מו"ד – גם בזה שיש את המדריכים (הספר של המנחה, של המפלצות וכו') בכל וול מארט וטארגט, כי יש להם את התשתית לעשות את זה, גם בפרסום "קלאסי", וגם בלקדם תכניות של משחקים כאלו שמוסטרימים, הבולט מביניהם זה Critical roll.
שמעתי רולפלייר אחר אומר שבדור שלנו אנשים למדו לשחק מהספר או מחבר שהשיג את הספר, והיום אנשים לומדים איך לשחק מצפיה באנשים אחרים משחקים מתוך ידיעה שיש להם קהל. זה יוצר משחקים שונים מאד. וזה גם מגביר את הדומיננטיות של מו"ד, אם קודם כשהזכרתי משחקי תפקידים אנשים היו שואלים "כמו מבוכים ודרקונים?" רק אם הם לא רולפליירים, עכשיו יש הרבה יותר אנשים שזו ההיכרות היחידה שלהם עם התחום והם שחקנים פעילים.
אם זה טוב או רע, אין לי תשובה, אין לי מושג כמה אנשים יגיעו מעבר למו"ד ואולי "עולם האפלה" למשחקים אחרים מסוגים שונים, וכמה הדומיננטיות הזו תדרוס שחקנים שמעדיפים משחקים שמתמקדים בעלילה או פיתוח דמות, כי עכשיו המודל שיש לאנשים הוא שאפשר לעשות את זה במו"ד (תמיד היה אפשר, אבל זו ממש לא שיטה אידאלית לזה, בניגוד לשיטות כמו למשל Good Society שנועדה לייצר סיפורים בסגנון ג'יין אוסטן והמכניקה בהתאם, או Masks שנועדה לייצר סיפורי גיבורי על קומיקסיים והמכאניקה בהתאם).
אבל מכשפי החוף היו חברה עצמאית המון המון שנים.
זה אפילו לא הבעיה
גם בלי להתמקד בעלילה או פיתוח דמות, יש הרבה מאוד משחקים לגמרי מרוכזים במכאניקה, אבל אם מכאניקות יותר טובות, או סתם שונות, ממבוכים ודרקונים. זה ממש מעצבן שאנשים לא יודעים שיש משחקים אחרים. או, מה שקורה יותר, יודעים שיש משחקים אחרים אבל חושבים שכל מה ששונה שם זה איך נקראים המקצועות והפלוסים הספציפיים שיש לגלגול. ולא כל הגישה הבסיסית למשחק. יש כל כל הרבה משחקים טובים:ars magica, earthdawn, ironsworn, city of mist legacy, sufficently advanced, וכו'.
אם אני זוכר נכון, הם קנו את כל הקניין הרוחני מחברת TSR
אחרי שפשטה את הרגל. הקרדיט הכי גדול שלהם זו המצאת שיטת ה d20 (קוביית ה 20 פאות הכי דומיננטית, וניתן לתמצת את כל החוקים ל"זרוק אותה ונסה לקבל הכי גבוה").
מבוכים ודרקונים מהווים מעל 80% מכל משחקי התפקידים השולחניים , לכן אנשים שלא משחקים לא מבדילים בין השניים. זה לא כל כך שונה מהדיונים בין צופי סרטי מארוול שלא מכירים כלום חוץ מהסרטים לאלו שקראו קומיקס (ויש הרבה יותר קוראי קומיקס משחקני משחקי תפקידים).
אני כן אומר, שקומיקס הוא תכלס סטוריבורד לסרטים. הרבה יותר קשה לתרגם משחק תפקידים לעלילה: מאבדים 90% מעסק, כי זה פשוט הופך להיות סיפור פנטזיה גנרי. אמצא את מה שכתבתי על הסדרה המצוירת של critical role , שם הסברתי יותר טוב.
הכי חשוב שהדרקונים ידברו!
https://prokopetz.tumblr.com/post/690761471842516992/i-realise-im-being-exceedingly-dogmatic-on-this
מבול של חדשות מעניינות, תודה
אזהרת זיקנה/שפע: אם היה שבוע שבו היו יוצאים טריילרים ל"בית הדרקון" ו"טבעות הכוח", כנראה שאני בפורומים של של תחילת שנות ה-2000 היינו מדברים רק על זה במשך שבועיים רצוף. איכשהו היום זה פשוט עוד ידיעה ברצף של הרבה דברים….
למעשה, לשני הפרנצ'ייזים יש הרבה מה להוכיח, כי כרגע שניהם נמצאים במצב של אכזבה: עולם טולקין עם טרילוגיית ההוביט שאפילו פיטר ג'קסון מתכחש לה, ועולם מרטין עם העונות האחרונות של "משחקי הכס" שהיו מתחת לכל ביקורת.
סרט הDND של תחילת שנות ה-2000 הוא קאמפ משובח.
בנוגע למחירי הקולנוע, לפי פרסומים של אותן רשתות, כ-80% מההכנסות שלהן בכלל לא מגיעות ממכירת כרטיסים, אלא מפופקורן, שתיה ושות'. מה הבעיה לעשות מחירים דיפרנציאלים לכרטיסים? חמישי-שישי-שבת בין 18:00-22:00 תמכרו במחיר מלא. כל שאר השבוע, תפחיתו בהתאם. קיץ? חגים? אין בעיה, תחזרו למחיר מלא.
אבל לאנשים שקונים כרטיסים כי ממש רוצים ללכת לסרטים – ימלאו את האולמות שלכם.
בחודש שעבר ראיתי שני סרטים ביס פלנט איילון (קולנוע מהפופולריים במרכז) באמצע שבוע, באולם ריק מקצה לקצה. היו בערך 8 אנשים בכל הקרנה. הסרט כבר מוקרן. לא חבל?
ככה זה כאן
(כאן =בגרמניה).
ברשת שאני הכי אוהבת, מחירי הכרטיסים נעים בין 6.5 יורו ביום הכי זול (שני) ל-10.5 בוויקאנד.
אחלה שיטה לעודד תנועת צופים בימים שנחשבים ״מתים״ ולתת לאנשים אופציה זולה יותר.
יש בתי קולנוע שגם עושים הבחנת מחירים בין המקומות המועדפים למקומות שנחשבים פחות מוצלחים (בדרך כלל מספר מסוים של שורות ראשונות). כבר מזמן לא הייתי בכזה, אבל זה די נפוץ כאן.
ואני חוזר מי קונה כרטיס לסרט במחיר מלא?
יש אין סוף מבצעים של 1+1
וכאלו
וגאלופי אין מה להשוות את גרמניה לישראל
גרמניה המדינה הכי מתוקנת בעולם לעומת מדינה הרבה פחות מתוקנת (:
אני לא חושב שיחס הדיסלייקים בטבעות הכח אמור להדאיג או להעיד משהו על איכות הטריילרים (בטח שלא על איכות הסדרה)
לפני כמה ימים גללתי ביוטיוב, ונתקלתי בסרטון שנקרא The Sad Tale of The Rings of Power. לא כל כך הבנתי איזה דברים רעים אפשר להגיד על סדרה שעדיין לא יצאה, ושהדבר היחיד הרשמי שראינו עלייה הוא שני טריילרים, כשהאחרון מהם יצא לפני יומיים ונראה ממש ממש טוב. אז נכנסתי לסרטון לראות במה מדובר. ובכן, מדובר בטמטום מוחלט.
ראיתי את הסרטון במלואו, ואפשר לתמצת את הדברים השליליים שהבחור מצא בסדרה כ"למה יש אישה שהיא חזקה ולוחמת ולמה יש אישה שהיא מלכה ששולטת על ממלכה שלמה והכי גרוע, למה לעזאזל יש כאן אנשים שחורים?!?!?!?". הועלו הטענות שזה לא היה ככה בחומר המקור והם מחללים את מה שטולקין כתב או משהו. עכשיו, אני לא קראתי את חומר המקור אז הנחתי שאולי הטענות על החריגה מספרי שר הטבעות הם נכונים (שזה עדיין לא מצדיק שנאה כזו כלפי הסדרה אבל ניחא). ובכן, שיטטתי באינטרנט לאחר מכן ומצאתי מעריצים של סדרת הספרים שכותבים שמה שהוא אומר זה בולשיט ושכל מה שהוא אומר שלא נמצא במקור, נמצא שם, ולא רק זה, אותה אישה שהבחור התלונן עלייה שהיא יותר מדי חזקה ולוחמת, מסתבר שבספרים היא יותר חזקה.
אז אם נתמצת עוד יותר את הטענות בסרטון, נקבל פחות או יותר את זה: "תרבות הwoke החריבה לנו את שר הטבעות כדי להחדיר לנו את האג'נדות שלהם ודרך אגב אני שונא מיעוטים".
לסרטון הזה יש מיליון וחצי צפיות ומעל מאה אלף לייקים. אני מניח שהרוב המוחלט של הדיסלייקים לטריילר מגיע מהמקום הזה, ולכן לא הייתי מייחס הרבה חשיבות ליחס לייקים – דיסלייקים שבו.
מזכיר לי את פרשת מכסחות השדים.
לא יצירת מופת בשום אופן אבל גם לא סרט שמצדיק את השנאה העזה.
ידעתי שקישרת ל-Critical Drinker עוד לפני שנכנסתי
הבחור מצחיק ולעתים מעלה נקודות נכונות בסרטונים בהם הוא לא אובססיבי לתרבות ה-woke, אבל בפעמים כמו עם הסרטון של שר"ה התחושה היא שהוא ממהר לשפוט.
וזה ממש בעיה, כי הוא ממש רהוט ומשכנע
גם כשאני לא מסכים איתו, או אפילו יודע שהוא אומר משהו לא נכון אובייקטיבית…
ומה הבעיה הגדולה? אפשר לחשוב שהוא הראשון או האחרון שאי פעם טעה
הכוונה היא שמישהו עם פלטפורמה רחבה
מפיץ יותר, זה הכל. לא יוצא דופן באמת, סתם מציק.
יש הבדל בין לטעות לבין לטעות בכוונה
אני לא ראיתי הרבה סרטונים שלו, אבל אם לשפוט עפ"י הסרטון הזה, די ברור שלא הדובר באיזו טעות תמימה. זה יותר נראה כאילו הוא בכוונה מעוות את המציאות כדי שתתאים לתפיסת עולם שהוא מציג. אנשים עושים את זה המון (ראה ערך מכחישי חיסונים), וזה אחד הדברים שאני הכי שונא.
תראה, אני מכבד את האכסניה פה, והווייב שאני מקבל שדיונים פוליטיים הם דבר לא רצוי, ולכן אני נמנע מהם. הרעה החולה שאני רואה בדיונים פוליטיים היא העובדה שאנשים מייחסים למי שהם חולקים עליהם רשעות, במקום לתת להם צד בויכוח שקשור לתהליכי חשיבה. אתה עושה בהודעה שלך דבר שהוא קצת לא הגון, בגלל שאתה מסכם טיעונים שקשורים לעיבוד של קאנון מסויים, כשבאופן מובהק אתה לא מכיר שום דבר שקשור לקאנון הזה. אתה רק יודע שברדיט אמרו שזה לא נכון. אני כן יכול לפרוס לפניך את הביקורת האפשרית שהוא מציג, בלי שזה יהיה מסוכם כ"אכפת לו שאשה לוחמת" ומבלי לקרוא דיונים ברדיט. זה לא שאני חושב שהם טועים בהכרח. רק שיש כאן סוגיה שאפשר לדון עליה. אני רק יודע שזה יגלוש למקומות שהטונים של הדיון בהם יהיו לא נעימים ואני לא רוצה להיכנס לשם. אבל לא, זה לא התנגדות לחיסונים. זה עניין של טעם והסתכלות.
גם בלי כל העניין של האם זה במקור או לא, עדיין הטיעונים שלו מאוד לוקים
בא נהייה אמיתיים. ברור מאיפה הטענות שלו מגיעות. גם אם מה שמוצג בטריילר באמת לא מופיע במקור, האם זה באמת מצדיק כל כך שנאה כלפי הסדרה הוכרזה עלייה ככישלון חודש לפני שהיא בכלל יצאה? בשום פנים לא. אני באמת לא רואה איך שינוי צבע העור של הדמויות משפיע כל כך לרעה על העיבוד. אז כן, יכול להיות שהוא באמת בקיא בחומר יותר ממני (כי, כמו שאמרת, אני לא יודע כלום על חומר המקור), אבל יש סיבה שמלכתחילה הלכתי לבדוק אם מה שהוא אומר הוא נכון.
כי באמת, כל מה שהוא אומר בסרטון זה "הם עושים את הנשים חזקות מדי, הם מציגים דמויות שחורות" וכו'. איזה עוד ביקורת יש שם? אני באמת שואל. כשכתבתי את התגובה שהתחילה את השרשור הזה, כתבתי את כולה עם התחושות שהיו לי לגבי הסרטון לאחר הפעם הראשונה שראיתי אותו, זאת אומרת, כל הסרטון הזה רק בוכה על תרבות הwoke בלי שום טענה אחת אמיתית. ככה כתבתי את התגובה כולה, אבל לפני ששלחתי, חשבתי שאולי יכול להיות שאני biased ושאולי אני זוכר את הסרטון לא נכון ושבעצם היו שם טיעונים הגיוניים ששכחתי או שפספסתי, אז לפני ששלחתי, צפיתי בסרטון שוב פעם מתחילתו ועד סופו, ומסתבר שכל התחושות שלי לגבי הסרטון לחלוטין היו תקיפות. אתה מוזמן להאיר את עיניי אבל לא מצאתי טענות בסרטון שתומכות בחשש שלו לגבי הסדרה, חוץ מהבחינה שהם דוחפים לשם נשים חזקות ומיעוטים. אני באמת לא רואה איך אפשר לסכם את זה בצורה אחרת מ"אכפת לו שאישה היא לוחמת".
ואם אתה חושב שהעובדה שהם דוחפים לסדרה נשים חזקות ומיעוטים איכשהו מעיד עלייה כרעה, אז אני פשוט לא מסכים איתך בשום צורה.
ולגבי מה שאמרתי על מתנגדי חיסונים:
זה היה דוגמה לקיצון על התופעה שעלייה אני מדבר. לא השוותי בינו לבין מתנגדי חיסונים, אבל העניין הזה שאנשים בכוונה נותנים טיעונים מטומטמים (או לחילופין, בכוונה מונעים מטיעונים לא מטומטמים להכנס לתודעה שלהם) רק כדי שהתפיסת עולם שלהם לא תתערער משותפת לשניהם. זה פשוט הולך הרבה יותר לקיצון אצל המתנגדי חיסונים, ולכן הבאתי אותם כדוגמה.
ואגב, יש טונות של יוטיוברים שעושים את זה. יוטיוברים שיודעים מי קהל היעד שלהם ומה הם רוצים לשמוע. כשמדובר ביוטיובר שכל הקטע שלו זה להשמיע את הדעות שלו, לפעמים, אם הדעות שלו לא מתיישרות עם מה שהקהל שלו רוצה לשמוע, הוא פשוט לא ישמיע את הדעות האלה, או גרוע מזה, ישמיע דעות הפוכות. אחרי הכל, זה הפרנסה שלו, ואין לו סיבה להתחיל לערער את הקהל שלו, כי ככה הוא יאבד אותו, ויחד איתו, גם את הפרנסה שלו.
עכשיו, אני לא מאשים את Critical Drinker בכל הדברים האלה, פשוט כי לא צפיתי מספיק בתוכן שלו. אבל אם לשפוט על סמך הסרטון הזה, הוא בהחלט נותן את הווייב הזה.
ואגב
נכון שאני בכלל לא בקיא בחומר המקור, אבל אם הוא באמת טועה (כמו שכבר אמרתי שראיתי אנשים ש[לכאורה] יותר בקיאים ממנו שטוענים שהוא טועה), זה די מוכיח את הטענה שלי.
אני לא יודע אם אני עושה את הדבר הנכון עכשו. ואני בשמחה אקבל הערה מכל מי שרוצה שהדיון הזה יפסק ואני אחזור לקונכיה שלי ולא אטנף את דפי הפורום הנכבד הלזה. אבל אני אנסה קצת לתת דעה מורכבת על הנושא של ייצוג בסרטים.
האם זה משנה בכלל אם דמות כלשהי היא זכר או נקבה, או איזה צבע עור יש לו? אני לא בטוח שאני יכול להצדיק את העמדה שלי בנושא מבחינה רציונלית גרידא, אבל אם נניח שהיו מלהקים להארי פוטר ילד שחור, זה היה נראה לי מוזר. האם הדבר היה גורם לי לא להנות מעיבוד כזה? אם הייתי בן אדם שמאוד אכפת לו מהעולם של הארי פוטר, זה כנראה היה מאוד מפריע לי. אני לא אדם כזה, ואני אפילו לא טרחתי לצפות בכל ספרי הארי פוטר, אבל הייתי מבין אדם כזה. אגב, בשום מקום בספרי הארי פוטר לא מצויין שהארי הוא לבן. מה זה אומר עלי שאני חשבתי שהארי פוטר לבן? אני לא יודע. אולי אני גזען.
דווקא בעולם של טולקין אין שאלה בכלל. העולם של טולקין עשיר בגזעים, והסופר יורד לתאר בדקדוק רב את ההבדל במראה ביניהם. הוא מתאר את ההבדל בין המראה של גמדים ואלפים. הוא מתאר את ההבדל בין אנשי הרוהירים לאנשי גונדור. הוא אפילו מתאר את ההבדל במראה בין שלושת הסוגים של ההוביטים. העולם של טולקין עשיר מאוד בתיאורים, וחלק גדול מזה זה תיאורים פיזיולוגים. בעולם הזה יש גזעים לבנים ויש גזעים שחורים, והכל מפורט באנגלית היפה ביותר שיש. אפשר לטעון, ששר הטבעות והארץ התיכונה, הם ספרים בעלי גוון גזעני. הם במפורש ספרים אירוצנטריים. ואם מישהו חושב שיש בזה טעם לפגם, זה זכותו. אבל כל זה אומר שאולי צריך לא לעבד אותם. אבל מי שאכפת לו מהספרים, זה מאוד מאוד הגיוני שיפריע לו שאנשים לוקחים חירות לשנות את האופן שבו הסופר תיאר את החזון שלו בגלל שהפוליטיקה שלו לא מוצאת חן בעיניהם.
וכעת לנושא הנשי. גם לנושא הזה יש התייחסות מפורשת מאוד בספרים. טולקין מתייחס בצורה מפורטת למדי למעמד של נשים, והוא אפילו מחלק, בין עמים שונים ובין גזעים שונים למעמד של הנשים. נשים לא לחמו בארת התיכונה, ויש התייחסות אפילו לאשה שמחפשת לגבר ויוצאת לקרב, בהריגה של הנאזגול על ידי איואן. מדובר בפרט סיפורי שההיבט המגדרי בו מודגש, ובכוונה. האשה שאתה רואה בטריילר היא גלדריאל. היא אכן אשה חזקה בספרי טולקין. אבל ממה שזכור לי היא לא לוחמת. חוזק בספרים של טולקין הוא לא רק על ידי לוחמים. הייתי אומר שהוא בעיקר לא על ידי לוחמים. הלוחמים הם הפיונים של האנשים החזקים באמת. הלורדים של האלפים, אדון האופל, או הקוסמים. גלדריאל היא בהחלט אחת מהם. אבל הדמות שמוצגת בטריילר מאוד שונה מהדמות שמוצגת בספרים. אז האם האנשים ברדיט צודקים או היוטויובר הנ"ל? זה מאוד תלוי ברגישות שלך לניואנסים של הסיפור. זה מאוד תלוי ביחס שלך לסיפורים שנכתבו פעם, ספרים שאין להם את הרגישות התרבותית של ימינו. האם אכפת לך בכלל מההקשר התרבותי של ספרי שר הטבעות שבמפורש נכתבו בהשראת סיפורי עם קלטיים? שוב, תלוי בגישה. הרגישות הזאת היא לא עניין של רוע מוחלט או של גזענות מטורפת של מיזוגניה מזילת ריר. היא בסופו של דבר תיעדוף של הצורה שבה אתה צורך את התרבות שלך. אני חושב שזה לגיטימי מצד אחד לחשוב שזה טעות, והרגישות התרבותית העכשווית צריכה לתפוס את הבכורה. אבל אני לא חושב שזה נורא, שבספר אחד שמאוד יקר לך, אתה תרצה שהחזון שיוגשם הוא הסיפור בעצמו
יאדה.
הרמיוני השחורה בילד המקולל הייתה קשקוש מאולץ שכל מטרתו הייתה להראות כמה שרולינג "מוערת" עכשיו (כן, זה התרגום הרשמי שלי ל-woke), שלא לדבר על כך שאיפשהו בסוף הסדרה היא פתאום החליטה באופן שרירותי שאנג'לינה ג'ונסון גם שחורה כי ככה, ושוב מאותה הסיבה. זה תלוש ומתעלם, בכוונה או מחוסר ידע וביקורתיות, מהכללים הראשוניים ביותר של איך צריך להציג דמות ספרותית ושל תראה, אל תספר. זה כמו ששייקספיר היה כותב את האמלט (שייקספיר גם לא באמת המציא את העלילה של האמלט, אבל זה כבר סיפור אחר) ומתישהו באמצע המחזה הוא היה מוסיף הערת בימוי שאומרת "ודרך אגב, האמלט הוא גמד". פשוט לא עושים את זה. בנושא המסוים של הארי פוטר, הרוב בבריטניה ובמיוחד באזורי הספר בסקוטלנד שבו ממוקם הוגוורטס, הרוב הוא לבן ולכן ברירת המחדל הוא דמות לבנה. רצתה רולינג להציג גם דמויות שחורות? הכול בסדר, רק שתגיד שהדמות שחורה מהעמוד הראשון שבו היא מוצגת, וזאת לא גזענות כמו שזה היגיון אנושי ושכל ישר, כמו שאם במקום סופרת בריטית/סקוטית הייתה סופרת אוגנדית שכותבת ספר על בית ספר לקוסמים בקניה ולא בבריטניה ולגיבור היו קוראים מומבוטו זולו במקום הארי פוטר הייתי אוטומטית מניח שהוא שחור והיה לי מאוד מוזר לראות בעיבוד הקולנועי למומבוטו זולו ואבן השאמאנים ילד/נער לבן שמשחק אותו.
(אז כנראה שאני בכל זאת נהנה מדיונים כאלה? עין הדג כבר במחזור הדם שלי. לא מזמן סיימתי לקרוא את וזרח השמש של המינגוויי ואם עד עכשיו חשבתי על המינגוויי כמודל לגבריות בריאה שמכבדת נשים, מה שראיתי בספר הזה היה בעיקר גבריות רעילה, קנאה חולנית, אנטישמיות, גזענות, אלכוהוליזם וכן התעללות בחיות ורצח של חיות.)
רק לציין שכמה שאני שונאת את המילה woke
מוער/מוערת זה תרגום מעולה.
מאז הסגברה לא היה לנו תרגום כל כך מוצלח של מילים כל כך מפלגות…
שאני אתחיל לגבות כסף מעין הדג על התרגומים המעולים שלי?
(סתם, אני כבר שמונה שנים לא עוסק בתחום באופן מקצועי וכבר סגרתי את התיק שלי במס הכנסה לצערי. לו עדיין הייתי עצמאי הייתי מקבל פיצויים יותר גדולים ב-2020.)
מזכיר לי ספרים
(ל"ת)
בעין הדג דווקא לא כל-כך אוהבים ספרים מוערים.
https://www.fisheye.co.il/סוג-הסרטים-שמהם-אמנע-בכל-מחיר/#target-comment-142054
רק הערה קטנה מחנונית הארי פוטר
אנג'לינה ג'ונסון מוצגת כשחורה לאורך כל סדרת הספרים.
איפה ומתי זה מוזכר בספר הראשון?
כל מה שרולינג מראה זה את קריין הקווידיץ׳ אומר ״זאת אנג׳לינה ג׳ונסון, קפטן נבחרת גריפינדור, והיא די חתיכה״, או משהו כזה. אולי היא שחורה מהסרט הראשון אבל לא מהספר הראשון. המשפט היחיד שמופיע בכל הספרים הוא ״אוך״, ייללה הרמיוני, ״בטח כתוב על זה משהו בהוגוורטס: תולדות״.
היא
מוצגת כשחורה בספרים
כן, רק מאחד הספרים האחרונים. החמישי, השישי או השביעי.
להחליט פתאום בסוף הסדרה שדמות שלא הייתה לקוראים שום סיבה לדמיין כשחורה היא בעצם כזאת זה לא ייצוג הולם, זה ייצוג כדי לצאת ידי חובה.
אחפש לך כשאהיה בבית
ברביעי בטוח יש אזכור כזה, ואני די בטוחה שגם קודם לכן
הרביעי זה לא ״מההתחלה״ כמו שטענת בהתחלה, ולכן לקורא אין שום אפשרות לדמיין אותה כאפרו-בריטית מהספר הראשון. זה פשוט מגוחך.
(ל"ת)
חוץ מזה שאני גם לא זיהיתי שפארוואטי ופאדמה פאטל הודיות רק לפי השמות שלהן.
כלומר, היה לי ברור שאלה לא שמות באנגלית, ובכל זאת לא ידעתי כשקראתי שאלה שמות הודיים. בכלל, רולינג נוטה להוסיף המון דמויות משנה מיותרות גם כשהן לא בני מיעוטים, הרי זה לא שדין תומאס או שיימוס פיניגן ממלאים איזשהו חלק חשוב בסיפור, הם סתם נועדו לבניית עולם ולכן הניסיונות של רולינג להוסיף מיעוטים רק בשביל לסמן וי היו די מטופשים. אני עד היום אגב לא הצלחתי להבין את הבעייתיות בדברים שהיא אמרה על הטראנסים, רק הבנתי שהיא אמרה על הקהילה הטראנסית משהו פחות ממושלם ולכן יצאו עליה, אבל אני מניח שיש פה איזו נקודת מבט תוך-קהילתית שאין לי ולכן אשמח לקבל הסבר. (אגב, מישהו יודע למה באנגלית דווקא קווקזי זה לבן?)
בקצרה: תאוריות אבולוציה פסאודו-מדעיות מהמאה ה-19.
(ל"ת)
אני חושב שרטקון בספר הרביעי לאחת הדמויות השוליות ביותר בסדרה זה לגמרי לגיטימי
גם טולקין עשה רטקונים וצ'רלס דיקנס עשה דה אנטישמיזציה לפייגין במהלך כמה גרסאות, זה שזה לא הוזכר בספר הראשון זה בר סספונד
מומבוטו זולו ואבן השאמאנים...
טוב מתי יוצא הסרט? קונה כרטיסים כבר מעכשיו
עד שהוא ייצא, קבל טריילר לאחד הסרטים האפריקאים האהובים על דורון:
https://youtu.be/EyfEVphpYKU
כשהסדרה תעלה
נראה איך יגיבו ונדע למי מפריע מה.
מניסיון עם שומרי סף שמזדעקים על הנכחת נשים ומיעוטים דרך שכתוב או הוספה, עם שינויים גדולים של פרטים מהותיים ובסיסיים בעלילה ובבנית העולם דווקא אין להם בעיה.
אני עדה לצביעות הזו בעיקר בעיבודי קומיקס, בהם פחות מקובל לעבד סיפורים ומאוד מקובל לעבד דמויות.
שכתוב יסודי לאופי של דמות מבוססת מתקבל בדממה.
שכתוב מגדר, נטייה מינית או מוצא אתני של דמות עלומה מתקבל בזעם.
ההתנגדויות תמיד מנומקות באותו סט טיעונים.
ככל שאת שומעת אותם יותר פעמים, כך הם משכנעים פחות ופחות.
אז יש לנו הסכמה עקרונית?
למיטב הבנתי, כן
אני יודעת שיש גם שומרי סף של צבע שיער, אז ברור שאני פתוחה עקרונית להאמין לסיפים קצת יותר משמעותיים.
אם כוונתך לתגובות מהסוג של היוטיובר הנ"ל, אז לא.
אני לא יודעת אם זו אג'נדה אישית או פופוליסטית.
מה שבטוח, הוא לא נשמע כמו מעריץ רגיש ששינו את הצבע של נוצות החזה של ציפור נפשו.
מה שאתה כותב פה הוא נכון
רק שזה לא בדיוק מה שcritical drinker אומר.
הוא לא אומר "ההבדלים מטולקין הם XYZ ואני מתבאס כי רציתי לראות את הסיפור המקורי".
הוא אומר שהטריילר הוא אוסף של צילומים שמציגים דמויות ואי אפשר להבין מהם כלום (מה שהרבה פעמים קורה בטריילרים) ועדיין זה מספיק מבחינתו כדי להכריז על זה ככשלון מוחלט. לא "זה לא החזון שהייתי רוצה לראות" אלא כשלון. וכל משפט שני זה פחות נימוק ויותר עקיצה – כלפי פרופסורים לספרות או לliberal arts, כלפי נשים, כלפי שחורים. לדוגמא – הוא אומר באיזשהי שלב שהוא מוכן להתערב שבקרב יהיה צבא מגוון עם 50% נשים "כי הרי ידוע שלנשים יש את הכח, העמידות והיכולת להלחם בקרב חרבות" שזה… נסתפק בלהגדיר את זה כלא נחמד? הוא זורק עקיצה על liberal arts proffesor ומעלה תמוה של אישה לבנה בת 50. ואני לא מדברת על ההשוואה לפרסומת של טמפקס בהתחלה.
המיזוגניה מזילת הריר פה קיימת בלי קשר לטענות (שאני מסכימה איתך שעבור אנשים מסויימים אפשר להבין מאיפה הן מגיעות) על שינויים בסיפורים. אפשר להתלונן על זה בצורה שהיא לא עוקצנית ומשפילה כלפי אוכלוסיות שלמות. אבל כשכל מה שיש שם זה עקיצות, וכל הסרטון הזה מתבסס על טריילר כך שאין לו בכלל שום כוונה לתת לשינויים הזדמנות, זה קצת שומט את הקרקע מתחת לטענות שלו על "אי דיוקים".
נ.ב. הארי פוטר יכול להיות כל ילד. אבל רון חייב להיות ג'ינג'י…
אני מנסה להגן על העמדה. אם נדון הcritical drinker אז בהחלט יש כאן דיון אחר. אני מכיר אותו והפרסונה שלו בהחלט בנויה כדי להוציא ממך את התגובה הזאת. אבל האמת שההודעה שלי היא ניסוח מנומס יותר של סרטון שהוא הוציא כבר. כן, האקלים התרבותי הנוכחי גורם לצורה כזאת של התנהגות לההיפך להיות פופולרית, ואני אכן מיצר על כך. אני לא אוהב שאנשים צועקים אחד על השני. אבל האמת שמדובר בסוגיה מעניינת שיכולה לפתח דיון עם ניואנסים. זה לצערי אף פעם לא קורה
זה סרטון של הCD שאולי יתן יותר קונטקסט. אני בטוח שגם את הסרטון הזה לא תאהבי. אבל יש בו יותר בשר.
https://www.youtube.com/watch?v=9QJbAbe2yyo&ab_channel=TheCriticalDrinker
אל תמכור את עצמך בזול
כתבת פה טיעון מלא ברציונל והגינות, אני אישית נוטה להסכים איתו, כלומר אני חושבת שיכול להיות מעניין כתרגיל להפוך סיפור בכך שמסובבים את הגיבורים שלו ומתוך הבנה שזה בפירוש שינוי בסיפור. בימינו בהרבה מהמקרים היה מתאים/נכון/מעניין יותר פשוט ללכת ולחפש סיפורים חדשים (גם כי באופן כללי מיציתי את הטחינה האינסופית של אותו מקבץ סיפורים קיים, וגם כי אם אין תרבות הסטורית אינקלוסיבית, אולי במקום לשכתב את הקיים ולכפות עליו אינקלוסיביות, נכון יותר לכתוב מחדש סיפורים אינקלוסיביים על אמת- שלא צריך "לתקן")
מחוץ לדיון עצמו ויותר בנוגע להגנה שלך על הערוץ המדובר, אני פוגשת מידי פעם דיונים שבהם אני מסכימה עקרונית עם הנאמר אבל ממש לא מסכימה עם אופן האמירה או מסרים נלווים לה. וכבר תקופה שאני מסרבת להכלל בקבוצה של מבקרים כאלו, בכל נושא. התאורים שלכם הוציאו לי את החשק להקשיב לבחור הנ"ל, אז בהנחה שהוא אכן מגיע עם מיזוגניה ושנאת אחרים (ולא ממש התווכחתם על החלק הזה), אני לא חושבת שאתה הצגת עמדה דומה, אפילו אם השורה התחתונה שלכם מאוד מאוד דומה. אין לך סיבה להרגיש שאתה מייצג את העמדה שלו
אני גם בעד כתיבת יצירות חדשות שיהפכו לקלאסיקות
אבל הרי לא ככה הוליווד פועלת.
כמות התסריטים המקוריים בתעשייה הזאת שואף לאפס.
חוץ מזה, עיבוד שהופך דמויות לשחורות וגברים לנשים זה רק עיבוד נוסף, לא שכתוב. הרי היצירה המקורית תמיד תהיה קיימת במילא ובזכות האינטרנט תמיד תהיע נגישה לנו.
בכללי, הפאניקה בנושא ממש מוגזמת. אז בבאטמן החדש יש גורדון וקאטוומן שחורים. אבל באטמן לבן וסטרייט ואני לא רואה מצב שבו זה משתנה, לפחות לא במשך הרבה שנים. השכתובים האלה נוגעים בעיקר בדמויות משנה וההשפעה שלהם מזערית.
אני מציע כתרגיל לקרוא על ג׳יין פוסטר של הקומיקס – איזה ת׳ור היא היתה ומה עלה בגורלה, ואז לראות איך טיפלו בה בסרט החדש ולהשוות.
מהומה רבה על לא דבר.
הפוליטיקה של טולקין קצת אחרת, זה יותר דומה לעיבוד קומיקס של אלאן מור מלעיבוד קומיקס של באטמן
ובניגוד לאלאן מור שלמרות החזון האמנותי חסר הפשרות שלו כן בא לעשות כסף, טולקין היה עוד יותר רחוק מהמסחור, יותר אובססיבי לחזון האמנותי בואכה אקדמי ודתי, והחזיק בסלידה עזה מעיבודים למיניהם. זו סוגה גבוהה יחסית, ולכל מילה וסמל יש חשיבות. הקהל של הספרים הרבה פחות סובלני לזלזול בחומר המקור ו"התאמות". אנחש שמבחינת רוב האנשים שמכירים את העלילה עליה מבוססת הסדרה, עדיף שלא תהיה סדרה מאשר שיהיו בה אי דיוקים צורמים, גם בדמויות המשנה, אפשר לחשוב שזה מטופש, ושגם "המלט אבל עם מסע הגיבור סטנדרטי וסוף טוב" יכול למשוך אנשים להתחבר ליצירה המקורית, אבל זו הרוח.
בעיני ההוביט 2ו3 היו יותר קרובים לפרודיה על ההוביט מאשר עיבוד להוביט.
בdune הקהילה יותר זורמת כי כספר מד"ב הזוי ומעט קאמפי הוא יותר סלחני לדברים האלה.
כמובן שאנשים שקראו משהו של טולקין מעבר לשר הטבעות הם כוח קנייה זניח ביותר, אבל הם הולכים לנצל את מעמדם כ"מומחים" ולעשות את המוות לסדרה אם היא באמת מפשלת בדברים שחשובים בעיניהם.
הוא אמר בעצמו שה-CD זו דמות, ואם מקשיבים לאיש עצמו (למשל בראיון פה) מגלים סקוטי נחמד שמקצין לצורך דוגמאות.
מודה שאני אמביוולנטי לגביו. האיש במציאות, וויל ג'ורדן, הוא סופר (יש לו סדרת מותחנים די מצליחה בשם "ריאן דרייק"). כלומר, כאשר הוא ניגש לנתח סדרות וסרטים הוא עושה זאת מנקודת מבט של מישהו שמבין דבר או שניים בכתיבה. הוא קרע לגזרים את עולם היורה האחרון (ובצדק) באופן שהוא לא רק "פחח הסרט גרוע" אלא מבהיר שלב-אחר-שלב מה רע בו, ויש לו אבחנות חביבות על התעשייה ההוליוודית (למשל במקרה של וויל סמית וכריס רוק או בראנט משעשע על שחקנים כיום).
והוא גם יודע לפרגן כשצריך, כולל יצירות שכביכול נתפסות כ-woke במקומות אחרים (כמו עם "הכל בכל מקום בבת אחת" או העונה הרביעית של דברים מוזרים). כלומר, ייאמר לזכותו שהוא לא מתיישב בליינד לשנוא כל דבר שהוא רואה. ולמרות זאת, כשזה מגיע ל-"המסר" (איך שהוא מכנה כל דבר שהוא מעט פרוגרסיבי) הוא מתחיל לאבד אותי כי לא נשמע שהוא מדבר מתוך היגיון.
סה"כ ממליץ על הערוץ שלו אבל צריך לדעת מה לסנן (ובכלליות, להאזין רק לדעות של אנשים שאנחנו מסכימים איתם ב-100% זה לא באמת בריא).
זה לא תירוץ
הוא אולי משחק דמות, אבל (חלק מסוים מ)הקהל שלו ממש לא לוקח את מה שהוא אומר בתור דמות שמקצינה אלא בתור סיבות לגיטימיות לכעס ושנאה.
סטיבן קולבר במשך שמונה שנים שיחק דמות שנקראה סטיבן קולבר. ההומור שלו היה הומור שלי (שקרובה יותר לדעות דמוקרטיות במפה האמריקאית) – היה ברור שדמות המגיש האמריקאי הרפובליקני היא פארודיה והכוונה שלו היא הפוכה למילים שהוא אומר. אבל הוא מספר שכשהוא דיבר עם אנשים בערך חצי חשבו שהוא דמוקרטי וחלק חשבו שהוא לגמרי מרפובליקני.
כשאני אומרת שזה הומור שמטרתו לפגוע, אני לא אומרת שנעלבתי מהבדיחה על הטמפקס ברמה שזה פגע בציפור ליבי, אלא שזה הומור שמלבה שנאה, והשנאה הזו בסופה של השרשרת תוביל גם לעימותים פיזיים. נכון זה לא הכל עליו אבל הוא בוחר להיות חלק בשרשרת הזו, ולמה? בשביל הלייקים. אם בחיים האמיתיים הוא סקוטי נחמד זה הופך את זה ליותר גרוע מבחינתי, לא פחות.
הטיעון שלך נהדר – אם מה שהוא אמר בסרטון היה קרוב לטיעון שלך אפילו קצת לחלוטין הייתי מקבלת את זה. זה לא מה שיש שם. מה שיש שם זה פשוט hate speech טהור ולאנשים כאלה אין לי שום כוונה לתת שום סוג של טראפיק בשביל הפעמיים ביום שהשעון שלהם מראה בטעות את השעה הנכונה.
אנחנו נמצאים בתקופה שבה דו שיח פוליטי הוא מעט מאתגר. השאלה "מה אתה חושב" הופכת מהר מאוד ל"למה אתה חושב את מה שאתה חושב". המסגרת הזאת מטפחת סוגים מסויימים של התנהגות ושל דיון. אוסף הדעות שהCD מייצג הוא אוסף דעות שמתואר כמיזוגני כ'הפאנבייס הרעיל של מלחמת הכוכבים' או כ'גבר לבן שבוכה שלא כל הדמויות בעולם הם גברים לבנים' וכדו' וכו'. ככה תיארו את הדעות האלו במיינסטרים, ככה הדעות האלו תוארו באתר הזה, לא פעם אחת. כאילו שסט ההצדקות היחיד שהיה לביקורת קשור לאנשים שלא רוצים לראות עור שחום, או אשה. זה לא תיאור צודק בכלל לדעתי, אבל במרחב כזה מתפתח שיח לעומתי שמטפחת גסות רוח ככלי רטורי. חלק מהויכוח הפוליטי כאן הוא הקשר בין ה'מה' בין ה'איך' ובין ה'למה'. אני יודע שדיונים פוליטים באתר הזה יכולים להידרדר, ולכן אני מאוד משתדל לשקול את הדברים שלי. אבל האם אני לא רואה את עצמי בסטינג אחר יכול להתעצבן תוך כדי ויכוח ולומר בדיחה אגרסיבית וסרת טעם? התשובה שלילית.
במיוחד מעצבן אותי כשיוצרים מנסים להשתמש מטריה הזו כדרך להתחמק מביקורת על היצירה שלהם. בגלל שרוב התלונות על החדירה של פי סי, פוליטיקת זהויות ומוערות לתוך המדיה הן בעצם תלונות על כתיבה רעה. האנשים המתלוננים על פי רוב לא שמים לב מה מפריע להם, וזה חלק ממה שהופך את הדיונים האלו לכאלה מתסכלים. יש היום המון סדרות מגוונות שאף אחד לא מצייץ עליהם פיפס. הרי אפילו 24, סדרה ששודרה בפוקס, והפוליטיקה שלה כאילו נכתבה על ידי דיק צ'ייני בכבודו ובעצמו, הציגה (שנים לפני ברק אובמה) נשיא שחור בשיא הטבעיות, ודייויד פאלמר היה אחד הדמויות האהודות בסדרה הזו. יש היום הרבה יותר גיוון, ויש המון גיוון שכתוב מעולה, ונדיר שתראי מישהו אינטלגנטי שמבקר את זה. למרות שימינו כמובן, שכל גרפיטי של בית שימוש נמצא במחראה הזאת שקוראים לה רשתות חברתיות, אפשר למצוא כל דעה ולמרוח אותה בהכללה על כל עמדה. אבל העמדת הפנים כאילו כל הביקורות האלו באים מניאנדטרלים חסרי בינה היא התחמקות נוחה מאוד.
זה גם הבעיה של המבקרים את הפי סי. הרבה פעמים כתיבה רעה היא תוצר של חוסר כשרון פשוט, אבל הם משייכים את שרשרת הסיבות תמיד לפוליטיקה. כל מה שאני רוצה זה שיוצרים וכותבים יכירו בכך שלמגדר, לגזע, להטיה מינית יש לפעמים משמעות בצורה שבה כותבים את הסיפור, ושלפעמים מדובר באתגר שצריך לקחת על עצמך, ולא סתם לתקוע דברים בעצלות, ולהתחמק מביקורת כאילו כל אשמתנו היא שאנחנו בצד המואר והמוער. זה הסיבה שכל כך נהניתי מסדרה שלקחה את הליהוק המגוון שלה והפכה אותו לכלי בסיפור שהיא מספרת. זה היה צורה אינטלגנטית לכוון מראה על התהליך הזה ןהכיר בכך שמדובר במשהו במותר להתייחס אליו.
ולמה משייכים כתיבה רעה לפוליטיקה?
כי הגיוון/המסרים הם בעיניהם משהו רע בפני עצמו.
לכן הם יכעסו גם כשהכתיבה טובה וגם כשעדיין לא ראו את הכתיבה.
יש צופים שאותו תוכן לא הפריע להם ואפילו הלהיב אותם כשהוא היה סמלי וחריג, "ידע את מקומו".
הם בעצמם מצהירים כך לפעמים במילים כאלה ואחרות.
כמו שנכתב למטה: היינו כבר בסרט הזה הרבה פעמים.
אנחנו כבר מנוסות בהבחנה בין ביקורות משנאה לבין ביקורות מאכזבה.
הטיפוסים האלה תמיד מסגירים את עצמם, ותמיד באותן דרכים.
גם כשהם מסתתרים מאחורי ביקורות כנות של מאוכזבים, הם פשוט לא נשמעים כמוהם.
זה כל כך שקוף שזה עצוב, אפילו בתגובות קצרות.
למה משייכים כתיבה רעה לפוליטיקה? יש לך כוח למגילה? בגלל שעל הנושא הזה אפשר לחפור המון. זה נושא מעניין בעיני, אבל עושה רושם שלא בעיני אף אחד אחר, בגלל שלמרות עשרות הזדמנויות לריב על הדברים האלו, אכשהו הויכוחים על ייצוג תמיד שוקעים בבביצה הקבועה של כלום ושום דבר.
אבל אל תדאגי. הויכוח ביניך לבין האנשים האלו הוא לא רק ויכוח אסתטי כמובן, הוא במפורש ויכוח פוליטי. הנושא הוא פשוט לא "אני לא רוצה לראות נשים ושחורים". הנושא שעומד על הפרק הוא כמה חשוב ייצוג במדיה, וכמה זה משמעותי. אם אתה חושב שזה נושא חשוב, או שהעובדה שהצרימות הפוליטיות כיום מתקזזות בצרימה של המיעוטים שהודרו בעבר, אז גם אם יש מחיר לפוליטיקה זה מחיר ששוה לשלם. ויש אנשים שלא מסכימים, וממילא דברים מסויימים יותר מפריעים להם. אבל זהו ציר שאפשר לחיות במקומות שונים עליו. זה לא בני האור מול בני החושך.
הבעיה היא שהצד השמרני רואה את עצמו כצד נייטרלי ולא פוליטי, ובגלל זה מפריע להם כשיש "ווק" בסרטים.
מציאות גם השמרנים לא נייטרלים, אלא מאד פוליטיים.
ועדיין, כמו שכתבתי כאן איפשהו, הם לא יודעים להבדיל בין הוביט שחור לכתיבה גרועה. השניים לא בהכרח קשורים.
אור מול חושך
הם שני צדדים מנוגדים.
גיוון מול נאמנות הם כלל לא צדדים.
יש מסרים ליברליים מול מסרים שמרניים, גיוון מול "ברירת המחדל היא להיראות כמוני".
יש סקאלה רחבה של שמירת סף מעיבוד נאמן למקור וניטפוק ועד ליקוט אלמנטים לבניית עולם חדש עם דמויות חדשות.
גברים לבנים שהזהות שלהם מוגדרת שליטה על אחרים ומאבדים את הדומיננטיות מתחזים לשומרי סף כשהשכתוב הוא מסוג מסוים מאוד.
אנחנו באותו הצד.
לו הייתי רואה מראש את הסרטון השני של critical thinker ולא את הראשון, התגובות שלי היו מאוד שונות.
הוא רהוט, הוא מסביר את עצמו, הוא מעלה טענות נכונות (האם היינו מקבלים אמזונים בוונדר וומן? אסייתים בוואקנדה?) והוא באמת מדבר על הבעייתיות בשינויים בתוך ההקשר הספציפי של העולם שטולקין בנה. אני לא מסכימה איתו שם, אבל הוא ממש לא היה מקבל ממני את אותה התגובה המזלזלת כמו הסרטון הראשון שקושר פה בשרשור. אז כשהטענה היא "מה שיש לנו כאן זה עולם אירופאי סגור ומוגדר, ולמרות הרצון הטוב והמובן לגיוון במקרה הזה זה לא מסתדר עלילתית ופוגע במהות של הסיפור" תקבל תגובה מאוש שונה מ – "אוווווף, עוד פעם אלו עם הPC שלהם הורסים כל דבר טוב שקורה". התגובה תהיה בהתאם לאמירה.
וחוץ מזה, בדיחות אגרסיביות וחסרות טעם זה משהו שחוסם דיון. קודם כל כי עצם הבדיחה אומרת משהו. אני זוכרת שפעם הייתי עדה לאיזה ויכוח שאני לא זוכרת בדיוק מה קרה בו, אבל אני זוכרת שבאיזשהו שלב נזרק המשפט "עוד רוסיה זונה שחושבת את עצמה" או משהו כזה, ואחר כך כשנרגעו הרוחות והדובר התנצל, הוא אמר שהוא לא התכוון לזה וזה נפלט לו, והיא ענתה שטכנית ההתנצלות מתקבלת, אבל זה אומר אבל בשביל שזה יפלט זה משהו שצריך להיות קיים אצלו. מי שזורק עלבונות מיזוגניים או גזעניים זה משהו שקיים אצלו ברמה הכי בסיסית, כי עובדה שזה מה שיוצר כשהטונים עולים. (ודיון זה לא סרטון שתוכנן, הוקלט ונערך. סרטונים כמו הסרטון הראשון זה לא משהו שנאמר כגחמה בחוסר תשומת לב).
אבל יותר חשוב – יש דברים שברגע שעשית אותם אוטומטית הפסדת. גם אם זה מקרי, ואותו אחד אף פעם לא אומר דברים כאלה ובאמת נפלט לו לשנייה – הוא איבד את ה high ground.
אני יכולה לנהל שיחה הכי רגוע ומכילה עם הבת שלי, אבל בשנייה שאני אאבד את שלוות הנפש שלי ואצעק – אני הפסדתי. בשנייה שוויל סמית' החליט שלתת כאפה לקומיקאי על במה בשידור חי, האופי המדוייק של הבדיחה הוא כבר לא המהות. יש דברים שלא אמורים לקרות. כשנזרק עלבון שכזה הוא הופך להיות הדיון, כי האופי של ההערה והמשמעויות החברתיות שלו הוא יותר חשוב מסרט זה או אחר.
לא נעים לי להודות כמה פעמים הפסדתי לבת שלי...
(ל"ת)
גמני...
(ל"ת)
אשמח לראות אמזונים
הנכחת נשים רוחבית עדיפה על ריכוזן בנישות.
מבחינה ייצוגית, ההשוואה מגוחכת.
כמו הטענה: אין בעיה עם שכתוב, אבל למה דמויות גבריות/לבנות משוכתבות לנשים/מיעוטים ולא ההפך?
בשביל איזון צריך להעביר לצד עם החוסר.
איזון בשכתובים ישמר את חוסר האיזון הקיצוני הקיים.
מבחינה אמנותית, זה מורכב.
צריך להתחיל לדון קודם כך בחומר המקור ולא לצאת מנקודת הנחה שהוא מושלם.
חומר המקור נשאר כמו שהוא, אל דאגה, אף אחת לא תשכתב אותו ותשמיד את המקור.
לוותר על עיבוד של יקום נערץ או דמויות אהובות בגלל בעיות?
לעבד את הבעיות כפי שהן ולוותר על החירות, הערכים והאמנות?
בסדר, אבל כאן יש דיון מסויים
כמו שאמרתי – אני לא מסכימה עם הטענות שלו, אבל הגישה לדיון מגיעה ממקום אחר לחלוטין ואת הדיון הזה אני מכבדת.
אני כן חושבת שאם בוונדר וומן 3 פתאום יגלו שיש באי אמזונים זה ירים איזה גבה או שתיים ביחס למה שהיה בסרט הראשון, בניגוד ל- אם עושים ריבוט ובונים עולם חדש שיש בו גם אמזונים, ומבססים את הקיום של וונדר וומן בעולם הזה.
וכשאת אומרת שמבחינה ייצוגית ההשוואה מגוחכת זה אומר שייצוג זה ערך בפני עצמו מבחינתך (וגם מבחינתי), אבל לא כולם מסכימים עם הערך הזה כערך בפני עצמו – לא מבחינה חברתית, ולא מבחינה אמנותית. והאמירה הזו יכולה לבוא גם מאנשים שהם לא בדיוק הסטראוטיפ של השוביניסט הגזען. זה אנשים שאני לא מסכימה איתם, ואני חושבת שהם מפספסים משהו מהותי, ואני ממש אשמח לנהל איתם את הדיון של למה ייצוג זה ערך בפני עצמו והחשיבות האומנותית של הערך הזה. אני ניהלתי את הדיון הספציפי הזה עם די הרבה גולשים כאן באתר, שאני בטוחה שהם לא הסטיגמה של ה"איכס למה מוסיפים נשים לכל מקום". ואצל חלקם היתה לי תחושה שהשיח השפיע, אצל חלקם היו סיבות שהן ספציפיות ונכונות לפרוייקט מאוד מסויים שבסופו של דבר ואצל חלקם הסכמנו שלא להסכים, אבל בהחלט היה מקום לשיח.
בבסיס אם את מסתכלת מבחינה אידיאלית נקייה – יש לנו כאן שני ערכים שכאילו* סותרים- אחד מהם הוא ערך אומנותיי טהור (אני כיוצרת רוצה להוציא את הסיפור בדיוק כפי שהוא נמצא אצלי בראש, גם אם בסיפור שלי כל הנשים הן נשים חילוניות ישראליות ממוצא אשכנזי ורמת מחייה התואמת למעמד הביניים הגבוה), ואחד מהם הוא חברתי (מה המשמעות של זה שאין בקבוצה הזו אף ישראלית ממוצא מזרחי? אתיופי? עולה חדשה?), ההנחה שהערך השני תמיד גובר על הראשון היא ממש לא קונצנזוס. למרות שהייתי רוצה שתהיה, וזה הויכוח שחשוב להמשיך לנהל אותו, גם ברמה החברתית וגם ברמה האומנותית עד שכולם ישתכנעו.
(*ביני לבינך- אני חושבת שאין התנגשות בין הערכים והערך האומנותי בעצם תומך בערך הייצוג, פשוט כי גיוון הדמויות יאפשר לכולם לספר סיפורים יותר מעניינים, אבל בשביל להיות מסוגלת להגיד את זה, בכלל צריך להיות מסוגלים להכנס לשיח מלכתחילה).
אני לא מוצאת סתירה
מבחינה אמנותית זה באמת מוסיף שלל הזדמנויות ואפשרויות.
יותר מכך, היצירתיות והבחירות האמנותיות נבנות על הערכים. אז כל עוד הערכים מגיעים מהיוצרת, גיוון אנושי ומסרים הם בלב החירות האמנותית ולא בנפרד ממנה.
יש סתירה רק אצל יוצרים שמזייפם ליברליזם כי הם חיים בסביבה ליברלית או מקבלים הוראות מלמעלה.
ככה נזרקות לכיווננו עוגיות משפילות, ככה מתקבלות משבצות של מיעוטים ולהט"בים, ככה מוצגת התפיסה השוביניסטית לפמיניזם – היפוך במקום שוויון.
זיוף כזה מעצבן צופים שמרנים דווקא יותר, כי הוא קולע לפחדים שלהם. הם לא קולטים שאנשים עם חשיבה זהה לשלהם אחראים לכך.
אני גם לא מוצאת סתירה
אני ואת מסכימות, ולכן הדיון בין שתינו הוא לא כל כך מעניין. אבל כן יש אנשים שבעיניהם יש סתירה, ויש להם נימוקים עם קצת יותר תוכן.
זה בדיוק ההבדל בין הסרטון הראשון ששרשרו פה לבין השני.
הראשון הוא hate speech טהור. השני הוא טענה מנומקת שאני לא מסכימה איתה, אבל מבינה שיש כאן איזשהו דיון מורכב, ונורמות חברתיות שהן בתהליך שינוי וצריך לעזור להן להתקבע. ואני חושבת שמאוד מאוד מאוד חשוב במקרים שבהם אנחנו במצב השני, לא ליפול לתשובות שמתאימות למצב הראשון, כי זה באמת רידוד של השיח שרק מקבע אנשים בדעתם.
כל התגובות
שמתאימות לראשון – היו לראשון.
הכי הערת צד
יש איזה קטע בקומיקס שוונדר וומן נתקלת בתפיסה שמה שמגדיר גבר זה מה שיש לו בין הרגליים, ומתעצבנת שיש מי שיחשבו שחצי מאחיותיה האמזונות הן גברים, רק בגלל מה שיש להן בין הרגליים, במקום הלב שלהן, שבו כולן אחיות וכולן אמזונות.
ניחוש שלי, אם זה היה מעובד למסך הגדול, זה לא היה עובר בשקט.
האמת שזה מגוחך
יש באי שני זוויגים וכולן נקראות "נשים"/"אחיות"?
יש מגדר יחיד שכולן מזדהות איתו?
בלי להכיר מגדרים מחוץ לאי?
ברירה יחידה היא לא ברירה ולא מגדר ולא מצריכה הגדרה.
כלומר, אין מגדר?
אז היא תופתע לגלות את קיומה של זהות מגדרית.
זו ודאי לא כוונת הכותב.ת – "לב" מול "מין" היא הכרה בזהות מגדרית נפרדת מהמין.
תיאורטית הן מכירות גברים מהמיתולוגיה
יכול להיות שאם יש באי גברים הם עוזבים כדי להצטרף לגברים אחרים, יכול להיות שזה כמו שאצלנו יש בני תמותה למרות שאנחנו מכירים אלים מהמיתולוגיה ויודעים שהם "קיימים", זו לא באמת אפשרות. לא נראה לי שהדיון בקומיקס היה עד כדי כך מעמיק, למרות שללא ספק את צודקת בזה שמאד מטופש שיש מגדר וכולם אותו אחד; מצד שני, אנחנו יודעים שבמציאות בתרבויות שונות יש כל מיני דברים שאין באחרות, ואנחנו יודעים למשל על קיומן של קאסטות אבל כולנו "אותה קאסטה", ומצד שני אם היינו מגלים שבהודו ממיינים אותנו לקאסטות לפי דברים שאנחנו לא מכירים, מבינים, או מסכימים איתם, יש מצב שהיינו מתעצבנים שהם עושים את זה תוך חוסר רגישות וחוסר התחשבות בתרבות שלנו, שבה יש, למשל, עדות או מסורות תפילה שונות.
נשמע
פחות כמו הצגה של תרבות אחרת ויותר כמו השלכה של התרבות של הכותב.ת על תרבות מבודדת.
האמת שכמעט כל סיפור על תרבויות חוצניות ומדע בדיוני קשה נופל בכך.
בעצם למה ללכת רחוק? גם בכדור הארץ הוליווד מכירה רק את התרבות האמריקאית.
אני בדרך כלל לא אוהב את הטרנד
שבו לוקחים דמויות ג׳ינג׳יות והופכים אותן לשחורות, פשוט כי זה חתיכת טרנד מוזר.
אבל במקרה של רון וויזלי אני דווקא הייתי יכול להבין את הרציונל אם היו הופכים את משפחת וויזלי לשחורה, נגיד.
לא שמישהו עושה את זה, אבל תאורטית.
לא מספיק שג'ינג'ים הם מין נכחד
אתה רוצה להעלים אותם לחלוטין!? הו האימה!
אני רואה מה אתם מנסים לעשות
שתקנו כשדחפתם בלונדינים ולא הסתפקתם בזה.
עכשיו אתם מנסים לדחוף גם ג'ינג'ים לכל פינה ולנרמל את התופעה.
מה הלאה? תגידו שהם יכולים להיות מלחים? תסתכנו בטביעה בשביל אג'נדות רדיקליות?!
אני לא גינג'ופובית, פשוט בטבע יש רק שיער כהה.
כל השאר מוטציות, קשישים ותת תזונה.
אנשים לא יודעים להבדיל בין הוביטים שחורים לתסריט גרוע.
יש אנשים שמבחינתם השניים קשורים אחד לשני קשר הדוק. ובגלל זה אנחנו מקבלים סרטונים מטומטמים כאלה.
גם אני הבנתי מראש לאן מוביל הלינק
ואכן מדובר בקבוצה של ערוצים רעילים ובלתי-נסבלים שאוהבים להגיד על כל דבר – בין אם שיצא כבר או שעתיד לצאת וכל מה שהם ראו זה טריילר – "מלצר, יש לי נשים / מיעוטים במרק!" (תמיד בעד סיבות להשתמש במם הזה). בד"כ אפשר לזהות אותם בתור כאלו ששמים בכותרות באזוורדס כמו "Woke" או "Cancelled"', כשגם בת'אמבנייל של הסרטון הם ידגישו את המילה הזאת לצד איזו תמונה מרוטשת של מושא הסרטון. מומלץ להתרחק כמו מאש, זה בעיקר הרבה דרכים עקיפות להגיד "אני לא שובניסט / געזן, אבל…".
אני חושב שהנושא מעט יותר מורכב
גם מבחינת מה שמתאור בתגובה הזו, וגם מבחינת עדר הדיסלייקים ותגובות הנגד שהסדרה מייצרת.
כלומר, כן, לא צריך לחשוב על זה יותר מדי כדי להבין שכשמרדדים טענות ל"יש פה נשים!" ו"יש פה שחורים!" זו קרקע פוריה שמושכת אליה את כל הסחלה שהאינטרנט יודע לייצר. וברגע שהאנשים האמיתיים האלו, שאלו באמת הדעות והטענות שלהם, נכנסים לדיון… קצת קשה לעמוד מהצד ולנסות לחשוב אם יש בסיס לטענה כלשהי נגד העניין הזה.
אז כן, אני לגמרי מוקיא את האנשים האלו, הדעות שלהם והפעולות שלהם. אבל בואו רגע נצא מנקודת הנחה שזה עדר דיסלייקים שזיהה הזדמנות, ונחשוב רגע אם יש בכלל מצב הגיוני שבו יש בסיס לטענה הזו.
ולדעתי יש פה קודם כל שאלה, למי הסדרה הזאת מיועדת?
לא ברמה של המעריצים צריכים להחליט בדיוק מה יהיה בסדרה, אלא מה הסדרה הזאת מנסה להשיג. הרי טולקין הוא לא כמו הסופר הממוצע, והעולם שהוא יצר הוא לא כמו עולם הפנטזיה הממוצע. זה עולם שנבנה במשך עשורים, נכתב על בסיס שפות, תרבויות, גזעים, אירועים מעצבים וכו'. במובן מסוים הסיפורים שאנחנו מכירים נוצרו רק לאחר מכן, ולא העולם והדמיות כתוצאה מהסיפור.
עכשיו, אני לא טולקינאי גדול במיוחד ואין לי ממש יכולת לשפוט עד כמה העולם נאמן לתיאור בסילמריליון או בכל הנספחים האינסופיים באשר הם (קראתי רק את שר הטבעות, והדבר היחיד שאני יכול להעיד בהקשר הזה הוא שההרפוט לא נראו בראשי כאנשים שחורים, ושנשים לוחמות זה לא חלק מהעולם הזה, הגם שיש מיעוט של נשים חזקות שהכוח שלהן בא לידי ביטוי בצורה אחרת). אבל אם נכנס לנעליים של אמאזון, יש כאן עניין, הם רוצים לייצר סדרת פנטזיה שתפנה לקהל הרחב ביותר ולבסיס המשותף ביותר. וככזה, מן הסתם מתבקש (ובהחלט ראוי ומבורך) שהסדרה תכלול ייצוגים נרחבים, מגדרים וגזעית.
אבל… מישהו ביקש את הסדרה הזאת של שר הטבעות? למה היא נעשית בכלל? זה לא איזה עיבוד לספר מגה פופולראי שהטכנולוגיה הנוכחית מאפשרת לראשונה להעביר למסך (כלומר הטרילוגיה של פיטר ג'קסון על בסיס ה-"שר הטבעות"). כאן זה עיבוד לספר סופר הארד קור של טולקין, שמתאר בעיקר תקופות שלמות ורעיונות מופשטים הרבה יותר, ושאין לו תפוצה מחוץ למעריצים המאוד, מאוד כבדים בכלל.
אז אמאזון מגיעה אל השדה הזה, ומחליטה לקחת את החצאי סיפורים האלו ולמלא אותם בשלהם. בסדר, כבר לא משהו שאמור לשמח את המעריצים שמעולם לא ביקשו את זה, אבל בסדר. ומתוך זה הם ממלאים את העולם בדברים ש(לכאורה, באמת אין לי איך לשפוט בצורה מלאה) סותרים באופן מובהק את הועלם, את הלור, את הגזעים והבסיס של כל היצירה הטולקנאית.
והאם הבסיס הזה מיושן, לא עומד במבחני ייצוג שאנחנו יכולים להעמיד כיום, וכמובן לא פונה אל הקהל הרחב ביותר? כמובן. לא צריך להתמם, זה עולם שנכתב בתקופה אחרת ומלכתחילה על בסיס מיתולוגיות וסיפורים עתיקים.
אבל שוב נחזור לשאלה, בשביל מי הסדרה הזאת? אולי למה הסדרה הזאת?
לנטפליקס יש כסף? הם רוצים סדרת פנטזיה שפונה לכולם? מצוין, איזה נפלא זה היה אם הם היו יוצרים עולם חדש וממלאים אותו בדיוק איך שהם רוצים, בונים אותו בצורה הכי נכונה ומתאימה לימנו, ומספקים את כל הדברים הטובים שהתקופה הזאת צריכה להביא.
אבל לא, בלי השם "שר הטבעות" אין את כל הכסף שהם חומדים, שהרי הסדרה הזאת צועקת את הדבר הזה מהרגע הראשון. אז למה לקחת עולם כל כך 'קיים', כל כך מוחשי שכל כך נאהב על ידי מעריצים במשך עשרות שנים, ולהחליט שאמאזון התאגיד הגדול יביא אליו את הבשורה ואת העיבוד הנכון בזמן הנכון?
או בקיצור, אני יכול להבין למה, מחוץ לעדר הסחלה שקפץ על ההזדמנות ומתחת לביקורות הרדודות ביותר שאפשר לדמיין, יש אולי כמה אנשים שהדבר הזה באמת חשוב להם, ומרגישים שסתם, הורסים להם בלי סיבה.
בנוגע לתהייה למה משתמשים במיתוסים של טולקין כדי ליצור סדרת שעטנז
התשובה כמובן כסף. טולקין הוא מותג, וכשמוכרים פריקוול לשר הטבעות, שמתרחש במלחמה המקורית מול סאורון – ההנחה היא שזה מספיק לקהל הרחב על בסיס ״יש פה את הדבר שאתם אוהבים מהדבר האחר שאתם אוהבים״. זאת הוליווד. חייבים מותג.
ההצעה לייצר עולם חדש ומושקע במאות מיליוני דולרים ולמלא אותו בליהוקים מגוונים זה משהו שלא יעשה.
אני מסכים שזה לא יקרה
אבל כשתאגידי ענק מנסים לרקוד ככמה על שתי החתונות, אני חושב שיש מקום מסוים לביקורת נגד אמיתית מצד המעריצים, שמבחנתי אם כבר המותג "שייך" כביכול להם הרבה יותר מלתאגיד המזדמן שרכש את הזכויות במאות מליונים.
מצד שני הבעיה היא כשהשיח הופך מהר מאוד לגביע הקדוש של אנשים בעייתיים מאוד, ואחריהם עדר עצום, קשה מאוד להמשיך ולטעון שאולי יש פה בסיס לשיח גדול יותר.
המותג לא 'שייך' ל-'מעריצים,' ולא משנה באיזה מותג מדובר
וכמובן שאין דבר כזה 'המעריצים' כקבוצה אחת מוגדרת כשזה מגיע למותגי-על שמגיעים למאות מיליוני ומילארדי צופים.
נו באמת, ברור שלא… אמרתי "כביכול" כצורת הסתכלות. השאלה היא האם יש לתאגיד ענק 'זכות' לשנות לפי הגחמות (הכלכליות, מן הסתם) את חומר המקור רק כי הוא הגוף שהייתה לו היכולת לרכוש את הזכויות.
עכשיו לפני שאתה מתקטנן איתי על סמנטיקה, ברור שמבחינה חוקית כן (אלא אם בהסכם הרכישה סוכם משהו), זה חלק מהעניין בלרכוש את הזכויות.
הנקודה היא שכשאמאזון מגיעים למותג כמו העולם של טולקין, ומתחילים 'להתאים' אותו כראות עיניהם, יש מקום לביקורת.
תמיד יש מקום לביקורת
הבעיה* כשהביקורת הופכת מ- 'אני חושב ש – XYZ' ל – 'המעריצים חושבים ש – XYZ.'
כי מי שכותב ככה בעצם עושה תרגיל רטורי מכוער שבו הוא הופך את כל מי שלא מסכים איתו ל-'לא מעריץ,' ולכן (על פי כללי הדיון שהוא מנסה לקבע) כמישהו שדעתו נחשבת פחות.**
ואני מצטער, כל עיבוד משנה את חומר המקור. באלף דרכים שונות. אם הוא לא היה משנה אותו הוא לא היה עיבוד.
שר הטבעות של פיטר ג'קסון שינה המון דברים, אבל קשה שלא לשים לב איזה שינויים כן מעוררים זעם ואיזה עוברים בחלקות יחסית.
* יש הרבה בעיות, אבל זו הבעיה שאני מתעסק בה כרגע
** וגם אם היה לך גוף רשמי ומוכר של 'המעריצים' שמסכימים על הכול דעתם עדיין לא באמת הייתה קובעת לגבי הטקסט. יש המון חובבי שר הטבעות ששמחו מאוד שטום בומבדיל לא הופיע בסרטים של פיטר ג'קסון. אני די בטוח שטולקין לא היה מסכים איתם שזו דמות גרועה – אחרת הוא לא היה כותב אותה לתוך הסיפור.
אה?
סליחה, אני אחדד… מה?
אתה קראת את כל הדיון או שהחלטת ליפול על מילה שלא התיישבה לך טוב ולבנות סביבה את פניני החוכמה האלו?
כל קשר בין מה שאמרת למה שאמרתי, או לפחות אסייג כמחווה של רוח טובה: למה שניסיתי להגיד, מקרי בהחלט. לחלוטין…
אני אכתוב רגע משהו קצת יותר ענייני, בתקווה שזה לא שיח חירשים מלכתחילה.
לא, אני לא חושב שיש מפגש מעריצים של מאות מליוני מעריצי טולקין פעם בשבוע, בביתו של 'המעריץ הגדול', ובו הם קובעים את מדיניות 'המעריצים' והאם לכעוס על משהו או לא. אבל תודה רבה שהבהרת לי את זה בכל מקרה…
כשאני אומר "מעריצים", אני מתכוון לאנשים שמושקעים רגשית מראש במותג, עוד לפני שהמוצר המדובר יצא (כלומר, בסיטואציה הזו – אנשים שמושקעים רגשית בעולם של טולקין עוד לפני הסדרה של אמאזון). מן הסתם לאנשים האלו יש את היכולת להתלונן על אי אלו שינויים יותר מאשר אדם ש… איך נאמר, מלכתחילה לא יודע מה יש במותג? אני לא אומר לשנייה שיש להם את היכולת לשפוט טוב יותר את המוצר הסופי, אבל כדי לשפוט את המוצר כעיבוד אולי כדאי לקרוא קודם את חומר המקור, לא יודע.
בכל מקרה, אם הנחנו שאין מפגש של כלל המעריצים בו יוצאת ההנחייה הרשמית למעריצים מה לחשוב, מן הסתם שמדובר באינדיבידואלים. איפה אמרתי שזה מה שחשוב או שזו הדעה הקובעת (ועוד מתוך אינסוף הדעות שיכולות לצאת במקביל מה"מעריצים"), באמת שאין לי מושג.
מעבר לזה זו סתם התקטננות. כשאיזה ראש אולפן בחליפה צועק בקומיקון גנרי "this is for the fans!!!" ומקבל תשואות רמות, כולנו יודעים מה הוא עושה ולמה, אז אני לא מבין את הצורך לבוא ולהסביר בצורה מזלזלת שבעצם הכל פיקציה. ככל הידוע לי רוב גולשי האתר כאן כבר סיימו את כיתה ב' והם מודעים לזה.
בקשר לטום בומבדיל ושאר הכנסות המילים לפה שלי, שים לב: לא אמרתי שאי אפשר לשנות, אמרתי שיש מקום לביקורת. ו-וואלה, אם פיטר ג'קסון היה אומר "הוצאנו את טום בומבדיל כי הוא חתיכת דמות גרועה וטולקין טעה כשהכניס אותו לספר", כנראה שהייתה קמה צעקה (די אחידה, מה"מעריצים"), והיו טענות שפיטר ג'קסון לא מכבד את חומר המקור ולא מבין אותו.
לעומת זאת פיטר ג'קסון יכול בהחלט להגיד "הוצאנו את טום בומבדיל מהסרט כי המיקום שלו בסיפור פוגע בפייסניג של הסרט, והוצאה שלו לא משפיעה במיוחד על העלילה עצמה, אז הרגשנו שזה הדבר הנכון". וסבבה לגמרי, ככל הידוע לי זו החלטה שהתקבלה לא רע, בטח שבדיעבד, וגם לדעתי זו החלטה טובה.
אבל על זה אין ויכוח
אדון הבובות אמר בדיוק את זה למעלה , והמשך הדיון הראה הסכמה די רחבה לנושא הספציפי הזה.
ולו היו מראים לינק של מישהו שמתלונן על זה בצורה שאתה ואדון הבובות הצגתם את זה – אז לא היה ויכוח (כאילו, סביר להניח שהיה משהו אחר להתווכח עליו, אבל לא על הדבר הספציפי הזה).
זו פשוט לא התלונה בסרטון. לא באמת. התלונה היא לא "זה לא תואם את מה שטולקין כתב" אלא "זה לא יכול לקרות כי נשים הן חלשלושות ובכיינות אז מה אתם מציגים אותן כלוחמות כאילו זה פרסומת לטמפקס שנכתבה על ידי פרופסורית לאומנויות בגיל המעבר". (הקצנתי, אבל זה לא מאוד רחוק מזה). וזה לא טיעון שמדבר על מה טולקין כן או לא כתב. זה פשוט מיזוגניה 101.
אם הטענה היא רק נגד הסרטון הזה אז כן, אם הטענה היא נגד הביקורת על הסדרה מעצם היותה, אז לא.
בכל מקרה, גם אנחנו (ואני יוצא מנקודת הנחה שרוב גולשי האתר נמצאים באותו צד בויכוח הייצוג) צריכים להזהר ולא להגרר לויכוח רדוד שהוא רק "נשים ושחורים: כן או לא?!". זה מה שניסיתי להגיד. סרטון כמו זה מרדד את הויכוח, ולגזור ממנו שכל הדיסלייקים והביקורת נגד הסדרה היא פסולה מעצם היותה זו לדעתי טעות, וזה לפחות מה שאני הבנתי מהתגובה הראשונה כאן, אבל אולי הבנתי לא נכון.
לא שהביקורת היא פסולה
אלא שהביקורת היא חסרת משמעות.
ואפשר להתווכח על זה (רצינו ויכוח, לא?…) – כי מצד אחד יש שינויים שהם ידועים והם מפריעים למעריצים מסויימים, ויכול להיות שעצם השינוי בפני עצמו הוא בעייתי מספיק בשביל שזה לא יהיה מוצלח, ומצד שני – ההגיון אומר שנהוג לתת ליצירה מסויימת להתקיים לפני שמבקרים אותה – מה שהוא לא בדיוק המצב כאן.
השאלה שעלתה בהודעה הראשית היא
"באתי לכתוב שהסדרה נראית הרבה טוב יותר מאשר בטיזרים שקדמו לטריילר… אלא שאז ראיתי את יחס הלייקים / דיסלייקים (…) והתחלתי לפקפק בעצמי. האם הטריילר באמת כל כך רע או שמדובר בעדר זועם של מעריצים?"
והתשובה היתה שבמקרה הספציפי הזה – אפילו לא בטוח שמדובר בעדר מעריצים סטייל רון אמר את השורה של הרמיוני, אלא באנשים שמונעים משנאה לסוג מאוד מסויים וספציפי של החלטות, ולכן לא בטוח שצריך לקחת את הדיסלייקים האלה ברצינות.
אני בכלל לא חושב שמישהו, או לפחות מישהו שצריך לקחת ברצינות, מנסה לשפוט את הסדרה לפני שהיא יצאה. זה טריילר, הטריילר אמור לגרום לנו (כלומר – הצופים הפוטנציאלים, בעיקרם המעריצים) להתרגש מהסדרה. יחס הלייק-דיסלייק לא מתיימר להגיד אם הסדרה טובה או לא מן הסתם, אלא אם כבר משהו, עד כמה אנשים מאמינים בסדרה או מתרגשים לקראתה.
אז מה הטענה? "חשבתי שהטריילר נראה מבטיח והופתעתי לגלות שהרוב חושבים שלא"? טוב, האופציה שזה עדר שוביניסטים בהחלט קיימת וגם אני התייחסתי אליה, אבל שוב, לטעון שהביקורת היא חסרת משמעות רק כי מסתמן שעל גבי הביקורת הלגיטימית של המעריצים התיישבו אנשי המיץ של הזבל זה בדיוק מה שדיברתי עליו קודם.
הרי מה יש בטריילר הזה? אממ… כלום? אפילו בסרטון המדובר שקושר פה זה נטען ובצדק (כהערת צד ליד ההערות המיזוגניות המטופשות). יש פה שוטים יפים ומנותקים, ובסדר, גילינו שכשזורקים כל כך הרבה כסף על משהו אז הוא נראה טוב. אבל אין פה רמז לסיפור, יש פה רמז לכך שהפחד של המון מעריצים לחופש יצירתי נרחב מאוד שאמאזון לוקחים מחומר המקור מתממש, וזו מלכתחילה סדרה שלא בדיוק הרבה אנשים התרגשו לגביה כשהיא הוכרזה. או במילים אחרות "אף אחד לא ביקש את זה".
אז מה ההפתעה הגדולה? אנשים לא מאמינים בסדרה הזו והטריילר קיבל הרבה דיסלייקים?
לצד זה, ברור שאין פה אף ביקורת רצינית על האיכות של הסדרה. בוא נראה, אולי היא סופר נאמנה למקור בסוף וכל הדברים שנראים אחרת כרגע הוצאו מהקשרם. אולי היא מאוד שונה, אבל ניתן יהיה לקבל אותה כמה שהיא כי הסיפור שלה יהיה מספיק מוצלח ומבוסס על השינויים האלו כדי להצדיק את זה.
ואולי לא.
ולצד זה, כן, יש אנשים שקפצו על ההזדמנות, כבר עכשיו סגרו כל אופציה שהסדרה הזו תפתיע לטובה כי יש ייצוג נרחב, יש נשים לוחמות, וכו'. זה אפילו לא ביחס לחומר המקור, זה העניין עצמו בלבד. אבל בעוד שאת הביקורת הזו אף אחד לא צריך לקחת ברצינות לשנייה, בואו לא נקח את הקיצון השני ונטען שאבסולוטית אין פה שום טעם לפגם או פוטנציאל לבעתיות. וואלה, אני מניח שכבר הצלחתי להבהיר שאני מברך על כל ייצוג שונה ושדעותיי בנושא כנראה לא שונות במיוחד. ובכל זאת, הסדרה הזאת נראת לי, כרגע!, כמו בלאגן גדול ויפה שחוטא בהמון חוסר כבוד לחומר המקור. אז לפחות מנקודת המבט שלי הסיפור של הייצוג הוא לא כל העניין, ואני מרגיש שכן רידדו את זה כאן למצב הזה.
מסכימה עם הסתייגות
באופן עקרוני- כל מה שכתבת פה נכון. אנחנו לא יכולים לדעת למה מי שעשה דיסלייק עשה את זה ומאיפה זה נובע. יכול להיות שזה באמת הרבה אנשים שהטריילר לא מצא חן בעיניהם, ויכול להיות שזה גדודי מעריצים שהבעיה שלהם היא עם שינוי באופן עקרוני ולאו דווקא אופי השינוי – וזה בהחלט דיון לא טריוויאלי.
כן, יש כאן קצת קפיצה למסקנות מהמקום, וכולנו צריכים לחכות לפני שאנחנו חורצים דין – גם על הסרט וגם על המבקרים.
אבל להגנתי (ולמעשה להגנת כל הדוברים פה בשרשור) חשוב לציין שזה לא הרודיאו הראשון שלנו, היינו כבר בסרט הזה אי אלו פעמים והניחוש שיש כאן תלונה שמבוססת על הסוג הספציפי של ההחלטות הוא לא מאוד מופרך וחסר כל ביסוס במציאות. ומצד שני האמירה פה היא לא "הסדרה מושלמת, תתעלמו מהדיסלייקים" אלא "קחו את הדיסלייקים בערבון מוגבל כי לא באמת ברור מה עומד מאחוריהם". ובזכות הדיון פה כבר שני אנשים הציגו תאור מוסבר ומנומק על הבעיות בשינויים הספציפיים שנעשו, אז אני לא מסכימה איתך שהשיח רודד אלא להפך, אני חושבת שזה אפשר דווקא לשיח יותר מורכב שכן נתן יותר מקום ויותר כבוד לטענות של מה שהוגדר בהתחלה כ"עדר מעריצים" והטענות הללו דווקא התקבלו בחיוב.
מקבל לגמרי
והיי, עצם הצורה שהדיון התפתח בה כבר מעידה משהו בעצמה.
אנשים שמתקינים extensions כדי לראות דיסלייקים רחוקים מלייצג את כלל האוכלוסייה
אז לא הייתי מייחס לזה המון (או איזשהי) משמעות.
יש הבדל עצום בין אנשים עם תוספים כאלה לכמות האנשים שעושה דיסלייק לתוכן.
(ל"ת)
עד כמה שאני מבין, אי אפשר לעשות דיסלייק לתוכן בלי התוסף.
(ל"ת)
אפשר. מכל פלטפורמה, גם באפליקציה.
(ל"ת)
אפשר לעשות דיסלייק
פשוט יוטיוב הפסיקו להציג את מספר הדיסלייקים לפני כמה חודשים וזה זמין רק למנהלי הערוץ. התוסף מציג את המספר (המשוער לפי כל מיני חישובים) למי שיש לו את התוסף.
וואלאק. החכמתי.
אפרופו סרטים מזרח אירופאיים בחינם באינטרנט
מוספילם, חברת ההפקה הרוסית, פתחה ערוץ יוטיוב שהיא מעלה אליו סרטים שלה, בין היתר של במאים כמו טרקובסקי ואייזנשטיין, וכמובן שיש עוד רבים. הסרטים עולים באיכות מצוינת ועם תרגום לאנגלית.
https://youtube.com/c/Mosfilm_eng
שאלתי את עצמי למה דיסני לא משתמשת בדרקונים?
הרי רואים שזה מוכר, בית הדרקון וגם הסדרה של שר הטבעות שמזוהה עם דרקון, הוויטצ'ר, מבוכים ודרקונים וגם כל הסדרות של נטפליקס, שמזוהות עם דרקונים למינהם.
אז מסתבר שדיסני כן חשבה על זה והיא הולכת להפיק את סדרת 'ארגון' שמבוססת על הספרים ומכוונת ל4 עונות על בסיס 4 הספרים. וכאן כמו בהפקה של 'פרסי ג'קסון' (וHBO עם מרטין) הם מביאים את היוצר המקורי של הספרים, כריסטופר פאוליני, שישתתף בכתיבת הסדרה. אם יש איזו הנחה מסויימת שפרסי ג'קסון יהיה מדורג יותר לצעירים PG, מעניין אם ארגון תקבל דירוג גבוה יותר, להשוות לסדרות הפנטזיה האחרות שבפרופיל גבוה.
עוד חדשה, דיסני המשא ומתן לקנות את זכויות הסטרימינג של דוקטור הו מBBC. שימו לב לא את כל המותג ולהתערב בהפקה אלא נטו להזרים את הסדרה בדיסני+.
משהו שולי יחסית, יש הורים בארצות הברית שמתעצבנים על דיסני שהכניסו, תוכן למבוגרים בדיסני+ למרות שזה לא מה שהוצג כשנרשמו לשירות. מסתבר שבקרת ההורים לא מתקבלת עליהם?
תיהיה סדרה של פרסי ג’קסון גם?
(ל"ת)
כן עם היוצר המקורי ריק ריאורדן משתתף בכתיבה
צפויה לעלות בשירות לכל המוקדם ב2024, כבר יש שחקנים ושאווראנרס.ההפקה תהיה מבית ה21 סטודיו ששולבה בדיסני tv ויהיה מעניין הרמת הפקה שתושקע בה. היופי שבשונה מסדרת הסרטים ששם לוהקו כבר בוגרים, הפעם ליהקו ילדים לסדרה, בדומה לדברים מוזרים ומה שטוענים שהארי פוטר הייתה צריכה להיות כל הזמן. מה גם שטענו שפרסי ג'קסון תמיד לקח השראה מהארי פוטר אז יהיה מעניין לראות, איך ברמת הפקה יותר מתאימים את הצורך לספר. הסדרה תהיה מבוססת כל עונה על ספר אחר במשך 5 עונות.
פרסי ג'קסון
אני קרוע בין הרצון החזק שלי להיות בהייפ מטורף מהסדרה על הספרים האהובים עליי, או להנמיך ציפיות מהחשש שזו לא תהייה סדרה טובה…
וואלה נשמע מעניין וטוב
הסרטים לא היו משהו בעברם
גם הסדרה של ארגון נשמעת טוב
מגניב
אה ותצפה להצצה של הסדרה כבר בD23
(ל"ת)
אם אתה מציין עובדות, תנסה לדייק בהם
הידיעה על אראגון הגיעה מVariety. הם לא כתבו שם שום דבר על חלוקה לעונות. תציין שהפרט על 4 עונות זה ניחוש שלך ולא חלק מהידיעה (אגב, הספר החמישי צפוי לצאת בשנים הקרובות אז לפי הטענה שלך אמורים להיות בכלל 5 עונות).
בהודעה מתחת כתבת שפרסי ג'קסון יעלה "לכל המוקדם ב2024". המידע היחיד שיש לנו על התאריך יציאה של הסדרה מגיע מהסופר של הספר בפוסט (שנמחק, באופן מעניין), שבו הוא כתב
ואם קוראים את ההקשר שם נשמע ש2023 זה עדיין אופציה.
צודק, אני קראתי את ההקשר של ארגון כעיבוד ראשון מתוך ארבעת הספרים
למרות שהוא מתייחס לשם בכללי שהוא ספר מתוך הארבעה ולא קשור למה הם יאבדו. שיערתי, כי באמת זה מה שעושים עם פרסי ג'קסון. בתור אחד שלא קרא את הספרים, יש לדעתך מספיק בשר בכל ספר לעונה שלימה?
לגבי הלכל המוקדם ב2024, דווקא מקריאת ההקשר ושההפקות בדרך כלל מתעכבות מהלוח זמנים, אז 2024 יותר הגיוני.
טיזר ל"אופנהיימר"
נראה שלנולאן נמאס מזה שטריילרים פשוט עולים ביוטיוב, אז זה פשוט משודר לייב בלופים:
https://www.youtube.com/watch?v=hflCiNtY6MA
וואו.
אין מה לדבר, הנולאן הזה חזק בטריילרים.
וואו
הטיימר שסופר אחורה עד ליציאה של הסרט אשכרה מדוייק עד לאלפית השנייה. לכן הם משדרים את זה בלופים; כדי שכל פעם שתצפה בטריילר זה יישאר מעודכן. מה לעזאזל
מדוייק עד לאלפית השניה
(לא כולל רבע שעה של פרסומות, טריילרים, ותזכורות להשתיק את הטלפון)
מדוייק לאלפית שנייה של איזו הקרנה?
אני מניחה שזה לא מוקרן בארץ ובארה"ב באותה השעה….
אני חושב שזה קצת מוגזם בשלב הזה לחשוב על מה יהיה עוד עשרה חודשים
מה שיש עכשיו זה טיזר של דקה בדיוק, שכל פעם שמוקרן משנה את הספירה לאחור. חדשני, בהחלט, אבל לא אומר שום דבר על מה שיהיה בעוד יום.
מה שמאפשר לו בכל פעם לכתוב במדויק עוד כמה זמן הסרט יוצא
כך שזה לא באמת אותו טריילר שוב ושוב, אלא בכל פעם זו גרסא מעודכנת יותר של הטריילר עם כיתוב שונה בנוגע לעוד כמה זמן יש לשחרור הסרט.
בחיי, נולאן ממש אוהב את הקטע הזה של הזמן, מעניין אם יגיע איזשהו זמן שבו כבר ימאס לו מזה.
מעניין, אגב, עד מתי זה ישודר
האם יכול להיות שהכינו את זה כך שניתן יהיה לשדר את זה מעכשיו ועד שהסרטו ממש יצא?
וואו, אם זה כך, אני לא מקנא במי שהיה צריך להכין את כל זה (הרי כל טריילר מכיל ספירה מדוייקת לגמרי, עד אלפית השנייה. אם זה משודר עד יציאת הסרט, אני לא רוצה לחשוב כמה זמן היו צריכים לעבוד על זה), מקווה שהוא תוגמל על זה כראוי.
לא נראה לי קשה ליצור משהו אוטומטי
עם קצת קוד וכסף.
מחשב עבד על זה
(ל"ת)
למיטב זכרוני שידורים חיים ביוטיוב מוגבלים ל-24 שעות
אולי זה השתנה מאז שבדקתי, וכמובן שאפשר להתחיל מחדש כל יום, אבל זה נראה לי קצת בזבוז, זה לא הולך להפוך למעניין מחדש עוד שבוע.
יש לי תחושה
שזה לא ישאר אותו הדבר עוד שבוע…
אז אחרי שדובר כבר רבות על הגימיק המעניין שבטיזר
יש עוד משהו מעניין שניתן להוציא מהטריילר: הסרט הולך להיות בשחור לבן, או שחלקו יהיה בשחור לבן.
מדובר בפעם השנייה בסך הכל שנולאן עושה סרט בשחור לבן, כשהפעם הקודמת הייתה הסרט הראשון שלו שלא נראה לי שמישהו זוכר.
לפי הטריילר יש גם רמיזה לכך שהסרט הולך לשלב בין שוטים בשחור לבן לשוטים צבעוניים, בדומה לצורה שבה הוא משלב שוטים בתצוגת איימקס עם שוטים רחבים בהרבה מהסרטים שלו, מה שנשמע כמו משהו שיכול להיות מאוד מעניין ואם יבוצע נכון אז גם מאוד קולנועי.
ומהשוטים הקטנים שניתן לראות בטיזר, אני כבר יכול להתחיל לזרוק הימור על זכייה של הסרט באוסקר לצילום, או לכל הפחות מועמדות (חמישה סרטים של נולאן היו מועמדים לאוסקר על הצילום ואחד מהם גם זכה, כך שזה לא מי יודע מה מופרך).
ב-"ממנטו" גם היה שילוב בין שחור לבן לצבע.
(ל"ת)
באמת? לא ידעתי
עד כמה השילוב היה ניכר?
היו הרבה שוטים בשחור לבן, או שמדובר באיזו סצינה אחת ספציפית?
אאל"ט, כל הקטעים בהם הגיבור מנהל את שיחות הטלפון
והפלאשבקים לעברו של סמי ג'נקיס.
זה עדיין רץ אגב
(ל"ת)
הטריילר המלא של ''בלונדינית'' של אנדרו דומיניק
נראה נפלא. הסרט גם נדחה בחמשה ימים ל-28 בספטמבר. כנראה כי למפיצים לא היה מה לתת לי במתנה ליומולדת אז הם החליטו כפיצוי להפיץ את הסרט באותו יום במקום.
למרות שלמען האמת נורא באלי לראות את זה על המסך הגדול ולא בנטפליקס.
נראה מדהים. אפשר לסמוך על אנדרו דומיניק.
(ל"ת)
אגב, יש לדומיניק עוד סרט השנה שאני מאוד מאוד רוצה לראות
והוא "This Much I Know to Be True". הפעם הקודמת שדומיניק עשה סרט דוקומנטרי על ניק קייב יצא להם "One More Time with Feeling" שהיה לא סתם מעולה אלא גם קולנועי וממש יפה. רק שהוא התעסק בכתיבת אחד האלבומים הפחות מוצלחים של ניק ו-ווארן אליס. הפעם ההתעסקות היא עם שני אלבומים שאני אוהב הרבה יותר ולכן הציפיות בהתאם.
בעיני Skeleton Tree אלבום מעולה
הכי טוב של קייב מאז Murder Ballads.
ונהנתי מהסרט ממש, החשיפה של האבל של המשפחה שלו היתה יפהפיה בדרכה, וכל קטעי הסטודיו היו ממש יפים. יצא לי לתפוס אותו בסינמטק ירושלים בתלת מימד ובאמת היתה חוויה.
אני גם סקרן לגבי הסרט החדש, עד כמה שאני מבין הוא כבר זמין לצפייה.
לא ידעתי איפה לכתוב אבל
אורי קליין נפטר, , אולי שווה ידיעה של המערכת.
אני גרוט
חמישה סרטונים קצרצרים (4 דקות כל אחד) וחמודים מאד. בעיקר גרוט עושה שטויות.
ממש תודה!
בעמוד הבית הם שמו רק את אחד הסרטונים (״צעדיו הראשונים של גרוט״ או איך שכתוב בלוגו ״גרוט נגד עץ״), אז הנחתי שהם העלו רק אותו.
בזכותך החלטתי להריץ חיפוש וכך מצאתי עוד שני סרטונים (״המרדף של גרוט״ שמשום מה בלוגו נקרא גם הוא ״גרוט נגד עץ״, מה שדי מבלבל. ו״גרוט עושה אמבטיה״ או ״גרוט מתקלח״ כפי שהוא נקרא בלוגו).
אשמח שתגיד לי איך אני מגיע לשניים הנותרים.
איזה קטע אווילי שגם תוכן חדש קשה למצוא...
(ל"ת)
רק דרך הרבה ניסוי וטעייה במנוע חיפוש ושמועות פה לאוזן אפשר להגיע למשהו בשירות הזה.
נראה שאלגוריתם החיפוש לא עושה הקשרים הכי טריוויאליים בין תכנים שונים. נגיד אם החלטתי לצפות ב"יורשים" של אלכסנדר פיין השירות לא יראה לי בתכנים דומים את "דרכים צדדיות" של אותו במאי.
אני לא יכול להגיד לך איך להגיע לאחרים באופן חוקי.
(ל"ת)
צריך לחפש בנפרד את שמות הפרקים החסרים
"הבחור הקטן" ו-"Magnum Opus" (כן, באנגלית. לא ימצא בעברית). אפליקציה מטומטמת.
הצלחתי בסוף למצוא את שאר הסרטונים בדרך אחרת
מסתבר שמספיק להיכנס לאחד מהסרטונים כדי למצוא את כל היתר ב״תוכן דומה״.
הסיבה שלא שמתי לב לזה עד עכשיו היא שצריך לגלול קצת את הרשימה של ה״תוכן דומה״ כדי להגיע לסרטונים האחרים של גרוט.
ואני בכלל לא מבין למה לשים כל סרטון בנפרד, במקום לשים את כל הסרטונים ביחד כסדרה.
נראה שדיסני+
מנסה לשווק את "אני גרוט" בתור חמישה סרטים קצרים במקום מיני-סדרה עם חמישה מיני-פרקים.
אולי כי הם רוצים לשלוח אחד מהם לאוסקר לסרט האנימציה הקצר
לא שיש להם איזה שביב של סיכוי להיות מועמדים, אבל אולי הם בכל זאת רוצים לנסות.
אז סוף סוף דיסני החליטו להתייחס ל״אני גרוט״ כאל סדרה וקיבצו את כל הסרטונים ביחד כסדרה
כך שעכשיו צריך פשוט לחפש את ״אני גרוט״ ולא צריך לנסות לזכור איך קוראים לכל סרטון וסרטון.
וכמו כן, עלה טריילר לעונה 2 שעולה בקרוב.
אבל תודה בכל זאת!
(ל"ת)
גרוט מרושע
(ל"ת)
גרוט.
(ל"ת)