מה זה ספוילרים, ומה יש לכם נגדם?
ספוילר הוא פרט עלילה מתוך סרט (או ספר, סדרת טלויזיה, וכו') שידיעתו מראש עלולה לפגוע בחוויית הצפיה. במילים אחרות: כל דבר מהעלילה שתעדיפו לא לדעת.
לא כל הספוילרים נולדו שווים: כשאתם הולכים לסרט מתח, ואיזו נשמה טובה טורחת לספר לכם מראש מי הרוצח – זה ספוילר גדול. כשאתם הולכים לקומדיה ומישהו מספר את הפואנטה של בדיחה שמתרחשת בדקה ה-22 – זה ספוילר קטן. יש אנשים שלא אכפת להם מספוילרים קטנים, ויש כאלה שאפילו הפרט הכי קטן מחרפן אותם. כך או כך, אין דבר מעצבן יותר מאשר לקרוא ביקורת על סרט שהתכוונתם לראות, ובמשפט האחרון לגלות, באיחור, שהמבקר טרח וסיפר מה קורה בסוף, ובכך "חסך" לכם את הצורך לראות את הסרט.
כדי שתהיה לכולם הזדמנות שווה ליהנות מסרטים, בעין הדג יש מדיניות קפדנית בעניין ספוילרים. קודם כל: בכתבות ובביקורות לעולם לא יופיעו ספוילרים ללא אזהרה. אבל גם כשאתם כותבים תגובות, כדי שלא להרוס לקוראים אחרים, אתם מתבקשים לסמן מראש תגובות שמכילות ספוילרים (לא משנה אם גדולים או קטנים, שמנים או רזים: כל ספוילר הוא ספוילר). התגובות האלה יופיעו באתר כשהן "מקופלות" לשורה אחת הכוללת אזהרה. הקלקה על השורה תפתח את התגובה המלאה, וכך כל קורא יכול לבחור האם לקרוא תגובות מספוילרות או לא. אם כבר ראיתם את הסרט, או שספוילרים לא מטרידים אתכם בכלל, ניתן להקליק על הלינק בראש רשימת התגובות ולפתוח בבת אחת את כל התגובות המסומנות בספוילר.
מה זה טריילר?
"בקרוב". קדימון. פרומו. סרטון פרסומי לסרט.
אז מה זה טיזר?
המילה "טיזר" מתייחסת בדרך כלל לסוג מסוים של טריילר. טיזר נועד רק להכריז על קיומו של הסרט ולעורר סקרנות לגביו, ולכן הוא בדרך כלל קצר ומכיל רק מעט מידע על הסרט ומעט (ולפעמים בכלל לא) תמונות מתוכו.
מה זה "יומית"? ולמה הן כל כך קצרות?
בין השנים 2000-2009 התפרסמה באתר מדי יום (אבל מדי יום ביומו!) "יומית", ידיעה קולנועית קצרצרה, המלווה בדרך כלל בלינק לידיעה מפורטת באתר חיצוני כלשהו. רבים מהלינקים האלה כבר לא עובדים, אבל היומיות נשמרו באתר למען המורשת.
מה זה דו"ח קופות שבורות?
דו"ח קופות שבורות, או בקיצור דו"חקו, הוא עוד מסורת שהיתה קיימת באתר הישן: כתבה שבועית שסוקרת את מצעד הסרטים הקופתיים ביותר בארה"ב באותו שבוע – איזה סרטים יצאו, מה אמרו עליהם המבקרים וכמה כסף כל אחד מהם הכניס.
מה זה דג הזהב/דג מלוח?
כתבה שנתית שפורמסה בין השנים 2000 ל-2016 שסיכמה את השנה ומעניקה פרסים לסרטים (ולתופעות הקולנועיות השונות) הטובים או הגרועים של השנה, כפי שנקבעו על ידי האלמקטעד"א, האקדמיה הלאומית למבקרי קולנוע מטעם עצמם שהם גם דגים אדומים. באקדמיה חבר אחד בלבד, דורון פישלר, ולכן הסיכום נוטה להיות סובייקטיבי משהו.
בשנת 2017 דורון פרש מהאתר, ומאז סיכום השנה התפצל בין הכותבים השונים.