-
חיפוש דפי סרט
חפש
לפי שם:
עכשיו בקולנוע: סרטים שרק עכשיו יצאו
עוד בקולנוע: סרטים מדוברים שעדיין רצים
בקרוב: מגיעים בשבועות הקרובים
ברחוק: סרטים עתידיים שמדברים עליהם
-
דיונים אחרונים
דיונים מתמשכים
דיונים חמים
באה בקלות
Easy A
תלמידת תיכון מרובעת משפרת את מצבה החברתי באמצעות ניצול מערך השמועות והרכילות של בית הספר.
תאריך הפצה בישראל: 25/11/2010
ללקק את האצבעות.
סרט פשוט מעולה – שילוב נהדר של משחק, בימוי וכתיבה ברמה מופתית. אמה סטון מצליחה לגרום לסימפטיה ורצון עז ללדת לה ילדים בתוך בערך שלוש דקות. התסריט מתוחכם, אבל לא מתחכם – למרות שכולם שם שנונים כאילו הם יצאו מפרק ממוצע של בנות גילמור ("השמועות נכונות?" -"כן, זה נכון. אני שוקלת להפוך לאקסיזטנציאליסטית"), זה לא נראה כאילו הם מדברים בניב מוזר של אנגלית – זה פשוט נראה כאילו הם מאוד שנונים.
וכן, הסרט סובלל מאותן מגרעות של סרטי נעורים רבים (רוב השחקנים שם סיימו את הקולג', ואף חצ'קון אחד לרפואה לא הופיע בסרט), אבל בעצם, אפשר להתייחס אל הסרט כאילו הוא מתרחש באותו יקום של "מועדון ארוחת הבוקר" ו"יפה בורוד". רוצו לראות.
לא ראיתי את הסרט, ואשתדל לראות (לאחר ההמלצה שנתת בקשר
ל-'500 ימים של סאמר'.
בקשר לחצ'קונים ושאר הפגעים של גיל ההתבגרות – אולי זה משקף את התקופה אבל באמת היית רוצה לראות את זה בסרט? :)
סוג של אוף טופיק
זה מזכיר לי שלומדת איתי באוניברסיטה בחורה שנראית כמו הטייפקאסט המושלם לצ'יירלידר. בלונדינית, גבוהה, לבושה תמיד כמו בתצוגת אופנה, הולכת עם המון ביטחון עצמי (ואני בטוח שהיא הייתה באיזו נבחרת של משהו בתיכון). מאחר שאני לא מאמין שמשהו יכול להיות מושלם (או לפחות כמו שמציגים אותו בסרטי הקולג') ניסיתי בכוח למצוא בה פגמים, ולא הצלחתי.. עד ששמעתי אותה מדברת וגיליתי שיש לה קול די מעצבן (חסרון קטן ביותר ביחס לשאר אבל עדיין). בקיצור, לפעמים טוב שלפחות בסרטים תהיה את האשליה של מושלמות.
נהדר
וידוי למטרות כיול: אני מת על סרטי נעורים וסרטי תיכון. סטייה כזו שיש לי. ועכשיו, כשהדברים על השולחן, אפשר לקחת את המיני-ביקורת שלי בפרופורציות המתאימות.
הסרט נהדר. גדוש במחוות קטנות וגדולות, מפורשות או קלושות, לסרטי ז'אנר קודמים, מצחיק (בלי להיות מגעיל), ומתייחס בכבוד הראוי לצופיו. למשל, יש בו בדיחה מאד מצחיקה על מארק טווין, שהיא גם ארס-פואטית, בדרך אגב ובלי לעשות מזה עניין.
הוא גם מודע לעצמו בדיוק במידה הנכונה. כן, יש בו רגעי קיטש, כן, הוא עוסק בנושאים טריוויאלים ("סקס") ברצינות מוגזמת, כן, השחקנים עצמם בברור לא בגיל תיכון. וכמובן שאין שום טיפת אמינות מאחורי המכניזם הבסיסי שלי העלילה: בחורה(!) עשתה סקס(!!) בתיכון(!!!!) אמריקאי(!!!@!).
אבל זה סרט ז'אנר מובהק, ששוחה בתוך הז'אנר ופועל בכוונה במגבלותיו – והאילוצים האלה עושים רק לו טוב. ברור שכל המעורבים בו – התסריטאים, הבמאי וגם השחקנים – מודעים היטב למקום של סרטי-הז'אנר בתרבות הפופ ולכל הבעיות הרגילות איתם – ומינפו את הבעיות הנ"ל בהצלחה רבה ומשעשעת מאד (מבלי להפוך לפארודיה דלוחה אפילו לרגע).
מבחינתי הוא נכנס בקלות לשורה הראשונה של סרטי-התיכון.
תענוג קטן ולא מחייב
זה לא סרט חובה, אבל בהחלט סרט מענג.
הוא חכם, עם סאבטקסט מרענן. הוא פונה לבני נוער אבל בשפה שגם מבוגרים מיתחברו אליה.
אם בזאנר הזה אפשר למצוא את American Pie הפופולרי, אז זאת בטח אופציה טובה וחכמה בהרבה.
בלי עירום זול והורמונים מסוג XXX הסרט מתעסק במין של בני נוער, ובחברות, וביחסיות של "אמת" בתוך קהילה שמפיצה שמועות ומזינה את עצמה ממניעים מציצניים ופוגענים.
נהנתי.
אחרי שבעבר נהנתי להתנשא על כל סרט נעורים בטענה שזה ז'אנר נחות, ואז בסוף העשור הקודם בא ג'ונו, עשה את עצמו שובר את הכללים אבל בעצם רק התיימר והרגיז, סופסוף מגיע סרט נעורים שבאמת מתקרב למופת, שמודע לעצמו באהבה ולא בהתנשאות על הצופה, שהדמות הראשית בו מעוררת לא רק משיכה מינית אלא גם אמפתיה, חיבה וחמלה, שפונה לא רק לפקצות אלא גם לסטונדטים מתחכמים לספרות, שמלגלג על כל הקלישאות המרגיזות של ג'ון יוז ומי שהושפע ממנו (נוגע ללב לצפות באוליב מתארת את הבוטות של מועדון ארוחת הבוקר כ"סרט נעורים תמים ונאיבי משנות השמונים"). גם אם הסוף הטוב ברור מהדקות הראשונות של הסרט, הדרך אליו מענגת, סקסית, שנונה ומשלבת באופן מבריק בין הדקאדנס המיני השגרתי של סרטי נעורים (כולל הפסקול המחייב) לבין סאטירה חברתית אמיתית. כל הכבוד.
אבל למה קוראים לזה בית ספר? הרי יש שם יותר מספר אחד.
(כן, אני מצטט בדיחות ישנות של רד פיש מ-2003. מה עין הדג? זה עין הקאלט לגמרי.)
הקטע הזה שהתייחסת אליו הוא פרודיה על 10 דברים שאני שונאת אצלך; וכן, באה בקלות מודע לעצמו בצורה כל כך מתוחכמת עד שהמודעות העצמית כביכול של סרטי הנעורים של סוף שנות התשעים נראים לידו פתאום מיושבנים ומחפשים איזכורים מג'ון יוז בכוח; הסרט הזה שובר את הקלישאות של סרטי הנעורים בצורה כל כך מתוחכמת שאפילו המחוות השחוקות ליוז מקבלות פתאום נופך חדש ומחליקות בכיף לגרון. אה, וגם המשחק של אלי מישלקה מצוין. לשבור ככה את תדמית הנוצרייה הטובה ולשמור את התפקיד הזה לאמנדה ביינס? מי היה מאמין.
חמש ילדות יפות זה שם רע, גנרי ואפילו שוביניסטי. קודם כל, הן לא ילדות אלא נערות בגיל ההתבגרות; דבר שני, חמש ילדות יפות זה מעוקר רגשית כזה, כמו להגיד "חמש בובות יפות", לא יודע, וזה מאבד מהקסם של המקור. התרגום המילולי הוא "ההתאבדויות הבתוליות" (זה לא ספוילר, זה כתוב בכל תקציר של הסרט) ולמרות שזה באמת נשמע יותר מסורבל בעברית זאת האווירה של הסרט אחד לאחד.
אתה מתכוון "זה לא ספוילר, זה מופיע בשם הסרט"
(ל"ת)
אבל לא בעברית
(ל"ת)
בחיי, הייתי בטוח שהתייחסתי ל"10 דברים שאני שונאת אצלך"!
בשנייה שהמורה דרש מהתלמיד אמרתי לעצמי "oh boy, הם הולכים לעשות את זה. זהו, הסרט הלך". ברגע שהמורה סתם והראה ששיעור זה עדיין שיעור, וזה שהוא לא הולך לחרוז את עלילותיה של הסטר פרין לא אומר שהוא לא מורה מגניב. כל סצנת השיעור, לדעתי, הייתה הומאז' אחד גדול ל"10 דברים שאני שונאת אצלך" – הראפ, הבדיחה על הספרים שמזכירים לך את החיים האמיתיים. הייתי אומר שזה בגלל ש"10 דברים" הוא הסרט שעורר את ז'אנר ה"קלאסיקות ספרותיות בתיכון הילסייד", אבל אולי סתם בגלל שזה סרט שולתתת!!!1.
המודעות העצמית של הסרט הזה קורעת את התחת לעוד אלפי סרטים וסדרות – okok4 פרסם מאמר על כך שקומיוניטי היא סדרה שנענית לפי חוקי הטלוויזיה ומודעת לזה כל שנייה. ובכן, "באה בקלות" עושה את זה פי אלף יותר טוב. בלי איזכורים תרבותיים כל שנייה, הדקויות הללו עוברות כחוט השני במהלך הסרט.
-if I were a gossip girl in the sweet valley high of traveling pants.
בו לא ברור אם *הקולנוע* מחקה את המציאות או להפך, כמובן.
(ל"ת)
טוב, לפחות שנינו מסכימים ש"באה בקלות" נותן בראש.
(ל"ת)
הדמות, אסתטיקה. הדמות.
כמובן שלא חסרות בנות חסודות ונוצריות אדוקות כמו אמנדה שלנו – אבל אין להן יותר מדי אימפקט. אחרי הכל, התיכונים באמריקה נחשבים ליותר מופקרים משלנו. אחרי הכול, זה לא כאילו שג'ונו אמור להיות עד כדי כך חריג, וגם הבת של פיילין הייתה בהיריון. אז עד כמה שזה הגיוני שיהיו נוצרים אדוקים באמריקה, ועד כמה שזה הגיוני שהם יהיו ילדות בנות 16, אני לא חושב שזה הגיוני שהיא תוכל לסחוף אחריה מספיק אנשים כדי לעשות משהו כמו החלפת הקמע של הבצפר (אוקי, בסרט כזה המילה "בצפר" פשוט נדרשת, טוב?!).
ולא, למרות שתהליך ההתבגרות נראה מהיר לאחרונה, אני לא חושב שזה ריאליסטי להשתמש בבני 21 בתור טינאייג'רים. לפחות זה נעשה בסרט במודעות עצמית וחן, אבל כשאנדראה זוקרמן ציינה במציאות שלושים ובברלי הילס 18, זה פשוט היה מרגיז.
____
ודרך אגב – אמנדה ביינס מקסימה. אני מת עליה. אני חסיד שלה עוד מאחיות או לא להיות. הבחירה בה בתור הרב-כלבתא הייתה מבריקה.
אני האחרון שיגיד לא לליהוק של אמה סטון עכשיו.
שתהיה מרי ג'יין, שתהיה אוליב פדרגסט, שתהיה באפי קוטלת הערפדים. היא מקסימה בסרט הזה, והעובדה שהיא בת 22 לא צריכה למנוע ממנה לשחק בסרט נעורים – אבל כן, זה הופך אותו לפחות ריאליסטי. אבל זה ריאליזם מול כיף – אני חושב שבחרתי את הצד שלי.
______
אני גם האחרון שיגיד שהוא פחות מדי זמן בפייסבוק. אבל זאת אופרה אחרת – הרשת החברתית, נגיד?
נגיד.
וכמובן שגם אני מאוהב באמנדה ביינס, אחרת לא הייתי משליך אותה על כל אמנדה אחרת שאני פוגש, אבל דווקא באחיות או לא להיות לא סבלתי אותה כי היא היתה מין קלישאת ביינס כזאת – טינאייג'רית שקועה בעצמה שמתאהבת כל פעם בבחור אחר ומצפה שכל העולם יסתובב לפי הצרכים שלה. לכן אהבתי שהיא יצאה בסרט הזה מהביינסיות הרגילה ושיחקה דמות שונה לחלוטין, רק חבל שזה בא על חשבון המראה החיצוני הפעם.
הכול חלק מהתוכנית של אלוהים.
(ל"ת)
באמת?
לא רק שלא קלטתי שזו אמורה להיות מחווה ל"מעודדות צמודות" (וממש לא השתכנעתי שזה המצב) אפילו שם לא חשבתי שלזה הכוונה; עם כל הכבוד, קריסטן דאנסט לא בחורה שופעת במיוחד (או לפחות אז בסרט היא ממש לא הייתה, לא עקבתי אחריה מאז).
למה לספיילר?
(ל"ת)
איפה ספיילרתי?
לכל סרט נעורים וקומדיה רומנטית יש סוף טוב. זה לא ספוילר, זה חלק מחוקי הז'אנר, ואם ראית את הסרט אני בטוח שגם יכולת לנחש אותו לבד בלי עזרה ממני.
לא בהכרח
לפעמים יכולים להפתיע אותך עם סוף רע. או סוף פתוח.
הכותרת של התגובה למעלה צריכה להיות:
אני לא מתכוון לפנטזיה כמשהו ממוצא ולא ריאלי, אלא כ…
ממה שאומרים *עליה*
(ל"ת)
ככה לא בונים טיעון.
אי אפשר להשתמש ביצירה בדיונית שנכתבה בעשור האחרון, גם אם היא מבוססת על מקרה אמיתי, על מנת להוכיח שמשהו היה קיים לפני חמישים שנה.
שנית, גם אם נניח שההורים של אוליב מרגישים לגמרי בנוח עם המיניות של הילדה שלהם, זו לא המעלה היחידה שלהם. למעשה, כמו הבת שלהם, אין להם ממש חסרונות: הם אוהבים, מצחיקים, פאנסקסואלים, לעולם אינם מרימים את קולם, לעולם לא יענישו את בתם והם מתייחסים אליה כאל אדם בוגר לכל דבר. הלוואי על כולנו. אם מישהו מקוראי האתר מזהה את הוריו בדמויות הללו, שיעדכן אותנו במטותא.
לדעתי הם הורים איומים
ברור שאוליב עוברת משבר והם פשוט מתעלמים מזה ומסירים מעצמם אחריות. הם מתנהגים כמו טינאייג'רים בעצמם.
זה קצת מוגזם
הם רואים שיש משבר ולא מתעלמים מזה, אבל גם לא דוחקים באוליב יותר מדי לספר מה קורה ונותנים לה יותר מדי עצמאות. בסוף גם כשאמא שלה מנהלת איתה שיחה על לב העניין, קשה להגיד שהיא מעודדת במיוחד. הם אכן מוצגים באור לא טוב כל כך.
ניתוח נהדר! אהבתי.
(ל"ת)
אתה לגמרי צודק בכך שסרטי-תיכון הם סרטי-פנטזיה, אבל אז מה פשר התלונה על חוסר האמינות? העולם הז'אנרי הזה פועל במציאות עם מכניקה בעלת היגיון עקבי מסויים, אבל היא לא ריאליסטית באותה אופן שהפנטזיות של טולקין ונאראניה אינן כאלה, אם כי לא באותה מידה – וזה חשוב. כי לצמצום המרחק בין הבדיון לאמת במקרה הזה לא אחראית רק הפנטזיה שלא הלכה "רחוק מידי", אלא גם המציאות שהלכה והתקרבה אליה. התיכון הוא סימולקרה אחת גדולה.
ואמנם בערך כל קומדיות הנעורים מאז ומעולם שיחקו על זה באופן זה או אחר, אבל הסרט הזה הוא הראשון שבאמת לוקח את זה ברצינות, או יותר נכון, צוחק על זה ברצינות (אך בחיבה). ועדיין יצא בסוף סרט תיכון, ולא סאטירה מוחלטת וטרחנית, וזו הצלחה מרשימה.
הפתעה נעימה
גם אני לא ציפיתי ליותר מידי מסרט תיכון – אבל ממש נהנתי. אולי בגלל שהסטנדרטים שלי היו ברצפה, אבל בעיקר בגלל שהוא באמת היה מהנה, חכם, כיפי ומודע לעצמו. אני כן חושבת שהוא טיפה איבד פוקוס בחצי השני שלו, אבל הוא בכל זאת אחד הסרטים הכי כיפיים שראיתי השנה.
*
בגלל שהציפיות* שלי היו ברצפה. (יותר מתאים..)
ובכל זאת
נשארה לי תחושה של אי נוחות אחרי הסצנה הזו. אולי כי היא פשוט מתפוגגת כ'כ מהר בלי השפעה אמיתית על אוליב. אולי כי הרגשתי שזה רק תירוץ עלילתי כדי לדחוף את אוליב לטרמפ עם מה-שמו, הקמע. ואולי כי בזמן האחרון התחלתי לקרוא בבלוג "הכצעקתה".
מצד שני, יוצרי הסרט הם אלו שמחליטים
איפה למקם את הסצנה, והם יכלו בקלות למקם אותה בצורה שתאפשר אונס או הטרדה מינית יותר חמורה.
התאכזבתי
התגובות המשתפכות פה בנו אצלי ציפיות מהסרט, אבל לטעמי הוא היה בינוני למדי.
בעיקר הפריע לי שהיה מאוד, מאוד קשה להאמין לו. אוליב מתוארת כחנונית חסרת ביטחון ולא מושכת שאף אחד לא רואה ממטר, אבל שום דבר שרואים בסרט לא תומך בטענה הזאת. ולא, העובדה שהיא חוזרת ואומרת את הדברים האלה על עצמה לא משכנעת.
בתור התחלה, השחקנית יפה מדי וכריזמתית מדי. היא אולי טוענת שאין לה ביטחון אבל בשום שלב בסרט היא לא מפגינה חוסר ביטחון. להיפך: מההתחלה ועד הסוף, כל פרט ופרט בהתנהלותה דורש הרבה מאוד ביטחון עצמי. ברור שיוצרי הסרט ניסו למכור לנו את אוליב בתור חנונית מקסימה סטייל מייקל סרה, אבל אמה סטון (שמשום מה מופיעה רק שלישית ברשימת השחקנים כאן…) היא פשוט לא הטייפ המתאים. התסריט שלה שנון מדי, ההורים שלה מגניבים מדי וכל דבר סביבה מדליק מדי בשביל לשכנע אותי שהיא מנודה חברתית. הדימוי של השרלילה שהיא עוטה על עצמה יושב עליה הרבה, הרבה יותר טוב מהדמות "האמיתית" שהסרט מנסה למכור.
הסרט מאוד קליל ומבדר, יש בו הרבה קטעים מצחיקים. באתי בשביל קצת גוד-טיים וקיבלתי. אבל כיוון שהוא כל כך לא אמין, לא הצלחתי להתחבר אליו ולשקוע בו.
אם באמת קראת את כל התגובות
אתה אמור להבין שלא ניסו להציג את אמה סטון כחנונית חסרת ביטחון, בטח לא כמו מייקל סרה (דווקא אהבתי אותו בג'ונו, גם חנון יהודי וגם ספורטאי, יפה לו), אלא כבחורה יפה ושווה שפשוט לא רוצה שום חלק בהיררכיה החברתית המזויפת של התיכון, והסרט מגיע לפואנטה הזאת בצורה פשוט נפלאה.
לא קראתי את כולן
כי רובן היו מסומנות עם ספויילר, אבל ההתרשמות הייתה מהצפייה האישית *שלי*. אני מסכים שההשוואה למייקל סרה הייתה שגויה, אבל זה לא פותר את הבעיה היסודית מבחינתי: לאמה סטון יש טבע של סטארית, והדבר ניכר בדמות שלה מתחילת הסרט ועד סופו. לכן אני לא מסוגל להאמין ש"גוגל ארץ היה מפספס אותה גם אם הייתה מגדל בן 10 קומות" לרגע.
לא רוצה שום חלק בהיררכיה החברתית המזויפת? אבל כל הסיפור הרי מונע מהרצון שלה להיות חלק מההיררכיה הזאת. הרקע לסיפור הוא שאף אחד לא הבחין בה ולכן היא הייתה מנודה, וברגע שהתחיל גל השמועות, והיא סוף סוף זכתה לתשומת הלב שהיא תמיד רצתה, היא החליטה לזרום עם השם הרע שיצא לה.
ובדיוק בנקודה הזאת הסרט לא עובד. כי לאמה סטון יש נוכחות חזקה, סקסית וקולית מדי בשביל שהיא תהיה בצד מלכתחילה. הסיפור של המנודה שפתאום קיבלה את מרכז הבמה פשוט לא יושב עליה.
אין לי מה לומר,חוץ מזה שמדובר בסרט הכי מצחיק שראיתי...
כבר שנים,זו יצירת מופת קומית,והמועמדות של אמה סטון לשחקנית הטובה בקומדיה בגלובוס הזהב,היא ההברקה הגדולה והיחידה שהמבקרים הזרים עשו ברצף הבחירות התמוהות והאף מפגרות שלהם.
אם לסכם בארבע מילים,
אני מאוהב באמה סטון.
אהה.. ככה
אין לי כוח לתת פה ביקורת מושקעת..
בכמה מילים..
אמה סטון אולי שחקנים יפה וחמודה אבל לא אהבתי את הסרט מבחינת תסריט..
חשבתי שיהיה מצחיק יותר אבל לא צחקתי בכלל כמעט.. חוץ מכמה קטעים של ההורים של אמה סטון (בסרט).
6\10
לא קשור לסרט, אבל קשור לאלי מישלקה
עוד מישהו צפה ב-Bandslam מהשנה שעברה וחשב שהוא סרט הנעורים (לא קומדיה) הטוב ביותר של העשור הקודם?
בקטנה
*כנו
סרט גרוע ברמות מטורפות, מפליאה אותי החיבה הגדולה שהוא מקבל.
יש משהו בנימוק הראשון שלך
אבל עם השני והשלישי אני לא כ"כ מסכים.
בעיניי, הסרט היה נחמד מאד, אמה סטון היה טובה וגם אמנדה ביינס עשתה עבודה טובה והבדיחות העלו חיוך. אני לא יודעת למה, לא יכולתי להשוות את הסרט ל"ילדות רעות" של טינה פיי(שבעיניי היא קומדיית הנעורים הטובה ביותר שנעשתה בשנים האחרונות) ולראות כמה חסר החן של נעורים אמיתיים.
וזה לא שהציניות נשמעה רע, היא הייתה דווקא אמינה יחסית, אבל הליברליות, אלוהים. הליברליות!! לא יכולתי לסבול את הקלות ראש של הסרט עם מה שעובר עליה. "המממ אין אלוהים, לא נורא.. טרהלההלה להורים שלי לא איכפת ממני בכלל"
אין את החצנת הרגשות שיש למתבגרים בדר"כ, וזה הורס את האווירה.
אמה סטון חמודה,
אבל מרוב מודעות עצמית ורפרנסים לא נשאר מקום לדברים כמו דמויות או עלילה משכנעת (אפילו משכנעת ברמה הבסיסית מאוד שנדרשת מקומדיית תיכון) שלא לדבר על רגשות. מה שיוצא זה כלום. פשוט כלום. גמרתי לראות את זה לפני חמש דקות ואני כבר לא זוכרת שום דבר מעבר לזה שהיו שם אנשים יפים בבגדים צבעוניים והם זזו לכל מיני כיוונים.
ברור שהיו בין היוצרים אנשים חכמים ו-clever כאלה ועם מידה של חוש הומור, אז חבל שהם חושבים שכדי להוציא היום קומדיית תיכון היא צריכה להתנצל על קיומה כל רגע.
את אומרת את זה רק בגלל שאין לך שמש מלוא הכיס
אכן הסצנה החמודה בסרט,
וכמו כל סצנה בסרט, היא מציירת דמות שאין לה שום אופי ברור. כלום. היא כל-כולה מניירות ומגניבות.
באמת?
אותי היא דווקא ממש חיברה לאופי שלה – ביישנית וקצת גיקית (נשארת בבית עם הכלב בסופ"ש), מבדרת את עצמה, נטיות אנטי-מיינסטרימיות (או לפחות אנטי-פופיות) על פני השטח, אבל זקוקה לתשומת לב ונהנית ממנה מספיק כדי לזנוח את העמדה הזו. וכשאף אחד לא מסתכל רוקדת בפראות לאיזו מוזיקה שלא תהיה. הסצנה הזו, ובעקבותיה אוליב, מקסימה בעיני.
בוודאי, ולכן יש לה את החברה הכי פקאצה בתיכון.
וכולם מכירים אותה מספיק בשביל לרכל עליה. ויש לה אני שני ההורים הכי מגניבים בהיסטוריה של הקוסמוס. ויחסים אישיים עם המורה. ומחסור מוחלט בבושה או חשש מאנשים אחרים. ופה גדול.
מה שקורה לאמה סטון במהלך הסרט לא הצליח להפתיע אותי או לגרום לי לחשש משתי סיבות: זה לא עולם שיש בו מקום לחשש, כי הכל כל-כך מגניב (ומזויף); והדמות שלה הייתה מסוגלת, מבחינתי, לעשות כל דבר שהוא – היא הייתה כל-כך לא מוגדרת שהכל נשאר פתוח.
רק שהיא לא ביישנית (יש לה פה ענק וטונות של בטחון עצמי),
היא בטח לא גיקית, ובאשר לנטיות האנטי-מיינסטרימיות — אין לי מושג. היא אוהבת את השיר הזה? היא לא אוהבת אותו? ואם כן, זה מיינסטרימי או לא מיינסטרימי? זה כזה רפרנס לרפרנס של רפרנס שכבר אין לי מושג מה זה אומר. מסכימה עם אדם, הסרט לא מוכן להתחייב לשום תכונה שלה. אפילו זה שהיא לכאורה לא פופולרית — איכשהו כשיש עליה שמועות מסקרנות והיא מתחילה ללבוש מחוכים, היא לא הופכת לבדיחה ולמושא להתנכלות מצד הזכרים אלא להיפך, הם עומדים בתור כדי לשלם כדי שהיא תגיד שהיא עשתה להם טובה. טראסט מי, זה לא היה עובד בשביל הבחורות הלא פופולריות בתיכון שלי.
בעיקר לא הבנתי מה בדיוק אתה מנסה לומר פה. השימוש בשיר היה מקסים בעיני, בעיקר בגלל הקונוטציה לסצנת הסיום המבחילה של "גריז" והעיבוד המשעשע שלו – הפרצופים התמהים של אמה סטון הורגים מצחוק כל פעם מחדש, הסיקוונס ערוך נפלא וסצנת ה"כלמידיה?!", עם הציפורים המתעופפות ברקע בעיני היא אולי האימאג' הזכור לי מכל הסרט. אני במיוחד זוכר איך כשראיתי את הסרט בקולנוע, בקטע שמייקה אמר לאמא שלו שאוליב הדביקה אותו בכלמידיה, צעקתי באמצע "מה?!" כאילו אני צופה בסרט לבדי.
הייתה תקופה, כשהסרט עוד היה לי על המחשב, שהייתי עוצר על נקודה רנדומלית בסרט כדי לבדוק אם היא במקרה בסצנה משש מצחיקה, או פשוט ממש טובה, ויצא שרוב הפעמים זה היה המקרה. זה בעיני מסוג הסרטים שאם אתה זורק אבן אתה פוגע בקטע מצחיק, חכם, מרגש או פשוט נורא מגניב. אחרי עוד ועוד צפיות ההתלהבות כבר ירדה (למרות שהוא עדיין אחד הסרטים האהובים עלי – אולי לא בטופ טן, אבל אחד הטובים בלי ספק), והמגרעות הרבה יותר ברורות לי – הם מרגישים צורך עז לדחוף שנינויות מיותרות לתסריט כל הזמן, והמון מוזרויות לא נחוצות נדחסות לסרט הזה. למרות זאת, בעיני הוא אחד מסרטי הנעורים המושלמים שיצאו.
אה, ומה שכתבת על טיילור מומסן – מסכים ב-100 אחוז, אבל תחליף את השם "טיילור מומסן" בליסה קודרו. WHO WOULD YOU BELIEVE?!
סרט כיפי ושנון, נהניתי מאוד
אמה סטון חמודה וחיננית (והכי מוזר שיש לה קול קצת נמוך וצרוד, כאילו היא מעשנת סדרתית) והשחקנים האחרים (רובם ידועים) מגניבים וכולם שנונים וקצת קריקטורות, אבל לא נורא הפריע לי.
אין ספק שיש בסרט נקודות של אי אמינות, בראש ובראשונה התפיסה שבבבתי ספר אמריקנים בימינו עדיין מזועזעים כ"כ מנערות שמקיימות יחסי מין בתיכון (באמת?! אז הן נכנסות להיריון מרוח הקודש?). לו זה היה בית ספר נוצרי / לבנות בלבד / פרטי הייתי מבינה, אבל מבהירים היטב שזה בי"ס ציבורי, ועוד בקליפורניה… למעט קומץ נוצרים הדוקים רוב התלמידים לא נראים כאלה פוריטנים, או שעד כדי כך אכפת להם שנערה כלשהי עשתה את זה עם סטודנט בקולג' (הו לא, רק לא זה!). אבל אם מקבלים את נקודות המוצא, ואת הדמות הראשית המגניבה, ואת המשפחה הגבונה שלה וכו' וזורמים עם זה, סבבה.
אין לי בעיה עם המסר של הסרט, נכתבה כאן לא מעט ביקורת שלא ממש הסכמתי איתה, אבל אין לי כוח להתייחס פרטנית אז נניח לזה. נהניתי, סיפרתי לחבריי.
אני רק רוצה להגיב כרגע
על הטענה שהמהומה שנגרמת בגלל יחסי המין של אוליב לא ריאליסטית. כמובן שהחזקתי בדעה מסויימת לפני שהגעתי לארה"ב, וכך גם ידידה טובה שלי שעבדה באחד ממחנות הקיץ לבנות. אחרי מספר שנים בקולג' אמריקאי, והתרועעות עם אמריקאים בתווך הגילאים שעליו מדובר בסרט, אני יכול להעיד שהאמריקאים Talk the talk, but doesn't walk the walk. הם הרבה יותר שמרנים מינית ממה שנראה בסרטים, והם הרבה יותר שמרנים מינית ביחס לאותו גיל בישראל.
יש בארה"ב שמרנים רבים, זה ידוע
אבל מה שכתבת הוא לא יותר מהכללה. ארה"ב היא מדינה גדולה. חשוב על כך שאפילו בישראל הקטנה אני בטוחה שתוכל למצוא הבדלים בין בני נוער בתל אביב לכאלה בקריית שמונה, למשל. נראה לך שאם התרועעת עם קומץ אמריקנים אז הם "הרבה יותר שמרנים מינית"? לא קונה. אם היית בקולג' נחשב מן הסתם גם פגשת אוכלוסייה ברמה סוציו-אקונומית גבוהה יחסית. אל תשכח שלצדה יש הרבה שפשוט לא הגיעו לאן שאתה הגעת.
תמיד יש גם כאלה שמדברים יותר ועושים פחות (זה נכון בכל מקום ולמעשה לגבי כל דבר שאפשר להתפאר בו, בלי קשר למין) אבל תרבות לא צומחת בריק, וזה לא שכל הסרטים בארה"ב הם פנטזיה של התסריטאים. כפי שכתבתי בהודעה הקודמת, רק לפי כמות הבנות שנכנסות להיריון (ובוא נזכור שלא מכל יחסי מין נכנסים להיריון, אפילו לא מכל אלה שאינם מוגנים, ואלה שמגיעים לתקשורת הם אלה שבהן הבנות לא מבצעות הפלה) אפשר להבין שלא, בני הנוער בארה"ב ממש לא רק מדברים.
לפי ויקיפדיה אחוז היריונות הנוער בארה"ב הוא הגבוה ביותר בעולם המערבי, ולפני שמישהו קופץ וחושב "אה, כי הן לא מבצעות הפלה", באותה נשימה המשפט ממשיך ואומר שגם אחוז ההפלות שם גבוה. מן הסתם, גם את אותן נערות שהפכו לאמהות צעירות כנראה לא פגשת בקולג'…
ודאי שלא כל בני הנוער חווים התנסות מינית כבר בתיכון, ודאי שיש לא מעט שמרנות (הרבה ממנה צבועה למדי) אבל אין שום דבר נדיר או מזעזע בנערה שמקיימת יחסית מין בתיכון אמריקני.
רגע - עוד משהו ששווה להתעכב עליו
הוא העובדה שהסרט מתרחש בעיירה אוהיי (Ojai) בקליפורניה. אני לא חקרתי מספיק כדי לברר אם רוב בני הנוער בעיר הזו פעילים מינית, אבל למיטב הבנתי, מרבית תושבי העיר במעמד סוציו-אקונומי די גבוה.
זה כמובן לא אומר שאין שם תיכוניסטים פעילים מינית
(סטיסטית זה פשוט בלתי מתקבל על הדעת). מה שכן, אם הם משכבה סוציו-אקונומית גבוהה יותר, לא מן הנמנע שהם משתמשים יותר באמצעי מניעה.
ודאי שאני לא רוצה להכליל,
אבל את הכללת שאמרת שיש בתי ספר באמריקה שמזועזעים שילדה עשתה סקס עם מישהו בתיכון. בוודאי שיש!
את בעצמך אומרת שתרבות לא צומחת בריק, והתרבות האמריקאית בעיקר מדברת כמה חשובה הפעם הראשונה. בוודאי שיש בחורות שעושות סקס בגיל התיכון, אך בבית ספר שדומה במשהו למה שמוצג בסרט זה יהיה עם החבר, וכנראה בחופשת הקיץ לפני שכל אחד הלך לדרכו. הבחורות שעושות סקס כי זה כיף, לא יספרו על זה, או שתתפשט עליהם שמועה שהן "מופקרות". כמו שקרה בסרט.
אם הלוקיישן בסרט היה בגטו, הייתי מבין את הטענה הזו. אבל מבחינת *שחרור* מיני, יש לתיכוני ארה"ב בפרט, והמדיה בארה"ב בכלל ללמוד הרבה ממקבילתה האירופאית.
לא הכללתי, זו דעתי ונימקתי אותה
כאמור, במדינה שמחזיקה באחוז היריונות הנוער הגבוה ביותר, להתפלא או להזדעזע מכך שתיכונסטיות מקיימות יחסי מין זו לא שמרנות, רק צביעות (בעיניי).
לצערי אני כבר לא זוכרת טוב מספיק את הסרט כדי להגיב בפרטים, אבל למיטב זיכרוני לפחות בהתחלה דובר על כך שהיא קיימה יחסי מין עם בחור אחד, לא משהו מסעיר במיוחד בשנות האלפיים (ואני לא זוכרת אם אלה שהפיצו את השמועה אפילו ידעו במי מדובר, קל וחומר את טיב יחסיה איתו).
לעשות "הו הא" מכך שתיכוניסטית קיימה יחסי מין (הו לא, מי ישמע!) בתיכון אמריקני שרובו לא מורכב מנוצרים קתולים אדוקים, זו הפרזה רצינית.
אני כבר ילד גדול אבל עדיין
מתאהב בכוכבות קולנוע כמו בן 16.
ראיתי עכשיו ומסכים עם כל מילה של העט המרקד.
זה רק אני
או שבמונטאז' שבו אוליב מקבלת את כל המתנות בתמורה ל"שירותי מין" יש שני בחורים שקוראים להם פיל לורד וכריס מילר. אין מצב שזה מקרי נכון?
ולא רק זה: בג'אמפ סטריט 2, שבוים כידוע על ידי השניים
אחד משדרני משחק הפוטבול מזכיר שם של שחקן בשם ויל גלוק. אולי זו בדיחה פנימית בין הבמאים.