אחרי שנה וחצי של שקט, שוב יש רעידות ושינויים בעשיריית הסרטים הכי רווחיים בכל הזמנים. ואם בדרך כלל הקיץ הקולנועי הוא זה שמביא את התופעות הקופתיות הגדולות ביותר, הפעם אלה דווקא כמה סרטים שיצאו בחודשים הקודמים שעשו את הרעש הגדול.
התופעה הקופתית הגדולה של החודשים האחרונים, ואולי של השנה, היא "היפה והחיה", הרימייק של דיסני. הסרט יצא לאקרנים לפני כחודשיים ועל ההתחלה כבר שבר את שיא הפתיחה הרווחית ביותר לחודש מרץ בארה"ב – 174 מיליון דולר. את מי הוא הדיח מהמקום הראשון? "באטמן נגד סופרמן". כן, גם שתי דמויות קומיקס אייקוניות עם תסביך אמא לא יכולות להביס עיבוד לקלאסיקה מצויירת. מאז, הסרט טיפס את דרכו במעלה הטבלה; בארה"ב לבדה הוא הכניס כבר יותר מ-500 מיליון דולר , ובעולם כולו הוא הגיע להכנסות של כ-1.2 מיליארד דולר – מה שמביא אותו למקום העשירי ברשימת הסרטים המכניסים של כל הזמנים. מקום אחד מעליו נמצא להיט מוזיקלי אחר של דיסני – "לשבור את הקרח". ההפרש ביניהם לא גדול, אך "היפה והחיה" כבר נמצא בסוף דרכו על המסכים וכנראה לא יעקוף את אנה ואלזה. ועדיין, מקום עשירי זה לא רע בכלל.
ההישג הזה מבטיח דבר אחד: הרימייקים בלייב-אקשן של סרטי דיסני לא הולכים לשום מקום, עד 2025 לפחות. לדעתי העיבודים האלה מיותרים למדי, והייתי שמח לראות את דיסני משקיעים יותר בדברים מקוריים וחדשים, אבל עם הצלחות כמו "אליס בארץ הפלאות", "ספר הג'ונגל", ועכשיו "היפה והחיה", זה יהיה חסר הגיון מצד דיסני שלא להמשיך לייצר את העיבודים האלה. כבר עכשיו יש תכניות לעיבודים חדשים של "מולאן", "בת הים הקטנה", "אלאדין" (בבימוי גאי ריצ'י), "דמבו" (של טים ברטון) ועוד. ב-2019 אמורה לצאת גרסה מחודשת ל"מלך האריות", הסרט המצוייר הכי רווחי מתקופת הרנסאנס של דיסני ואולי גם האהוב ביותר של זמנו, בבימוי ג'ון פאברו, שעשה עבודה מצוינת עם "ספר הג'ונגל". הסרט המקורי הכניס כמעט מיליארד דולר בעצמו (יותר מפי שניים מ"היפה והחיה" המקורי), אז הרווח הפוטנציאלי של עיבוד מחודש – כזה שפונה גם לקהל שגדל על הסרט המקורי וגם לדור חדש של ילדים – הוא עצום.
אבל המיקום החדש של "היפה והחיה" בעשיריה הגדולה של כל הזמנים עלול להתברר כזמני מאוד, כי כבר עכשיו יש סרט שמאיים להדיח אותו: "מהיר ועצבני 8", שגם הוא השיג כ-1.2 מיליארד דולר וכרגע מדורג במקום ה-11, מיליונים בודדים מאחורי "היפה והחיה". ההצלחה של "מהיר ועצבני 8" לא הייתה הפתעה, אבל גם הוא הצליח לשבור שיא: סופ"ש הפתיחה הכי רווחי ברחבי העולם בכל הזמנים, עם סכום של כ-542 מיליון דולר. כלומר, כמעט מחצית מהרווח הנוכחי שלו הוא הכניס רק ימים בודדים לאחר שיצא. יותר אנשים הלכו לראות את "מהיר ועצבני 8" בסופ"ש הפתיחה שלו מאשר את "הכוח מתעורר"; בחלקים גדולים של העולם, המותג "מהיר ועצבני" חזק יותר מ"מלחמת הכוכבים". הסרט לא עומד לעקוף את קודמו, "מהיר ועצבני 7" – שמדורג כסרט השישי הכי מכניס בכל הזמנים – אבל בהחלט יש לו סיכוי להצטרף אליו בטופ 10.
הסרטים המכניסים ביותר בכל העולם – טבלת כל הזמנים
מלבד "מהיר ועצבני" יש עוד סרט עם וין דיזל שמוקרן ימים אלה, אולי שמעתם עליו – "שומרי הגלקסיה 2". והוא, באופן אולי מפתיע, הפגין את הביצועים הכי פחות מרשימים כאן. עם הכנסות של כ-800 מיליון דולר בעולם, מדובר בסרט מצליח בלי ספק, אבל הוא לא שבר שום שיא ולא קיבל שום תואר. רק בסופ"ש האחרון הוא הצליח לעקוף את ההכנסות של הסרט הראשון. וזה קצת מוזר, כי הסרט הראשון היה הצלחה מפתיעה: לא הרבה אנשים הכירו את רוקט או גרוט לפני כן. עכשיו, אחרי שכולם התאהבו בהם וסרט ההמשך הגיע, הייתם מצפים שהוא ימשוך יותר אנשים – אבל הביצועים של ההמשך די דומים לאלה של הסרט הראשון. אנשים הולכים לסרט הזה, אבל נראה שאין לו את המומנטום מהסרט הקודם. בייבי גרוט אולי מוכר הרבה צעצועים, אבל בקופות הוא לא ממש עוזר.
ולצד כל אלה, הקיץ הביא איתו גם כמה חריקות. בתחילת החודש יצא "קינג ארתור", שהפך לפלופ הגדול הראשון של הקיץ הזה. הסרט נראה מראש בעייתי, אחרי שהפצתו נדחתה כמה פעמים, אבל גם התחזיות הפסימיות לא ציפו לו כזה כישלון: הסרט פתח בארה"ב עם 15 מיליון דולר בסופ"ש הראשון, ועד כה גרף בכל העולם 120 מיליון דולר – אפילו לא קרוב לכסות את התקציב שלו, שמדווח כ-175 מיליון. הסופ"ש האחרון הביא עוד שתי אכזבות, עם שני סרטים חדשים בעלי קשר כזה או אחר הים. "שודדי הקאריביים: נקמתו של סלזאר" פתח חלש מאוד ביחס לסרטים הקודמים בסדרה בארה"ב, אבל הכניס רווח יפה בשאר העולם, שכנראה ילך ויגדל בשבועות הקרובים. "משמר המפרץ", הרימייק לסדרה המפורסמת, הכניס סכום זעום למדי של 18 מיליון דולר בסופ"ש הפתיחה שלו – למרות השתתפותו של דוויין ג'ונסון, אחד השחקנים האהובים והאמינים ביותר כרגע.
ומה עם יתר הקיץ? הסרט המסקרן ביותר כרגע הוא ללא ספק "וונדר וומן", בכיכובה של גל גדות, שיצא לאקרנים כמעט בכל העולם בסופ"ש הקרוב, ובינתיים מקבל ביקורות נלהבות ברמה כמעט חסרת תקדים (97% בעגבניות!). מצד אחד, הסרט הוא חלק מהיקום הקולנועי של DC, שהמוניטין שלו לא במצב הכי טוב, בלשון המעטה, וההערכות המוקדמות לגבי ביצועיו בקופות היו די צנועות. מצד שני, זה היה לפני התגובה הנלהבת אליו בכלל ואל גל גדות בפרט. ומלבד זאת: האם העובדה שזה הסרט הגדול הראשון שעוסק בגיבורה נשית תבריח צופים, כפי שהאולפנים חששו שיקרה במשך שנים, או דווקא תביא לסרט קהל גדול חדש, או גם וגם? קשה מאוד לנבא, ויהיה מעניין לגלות, מה צפוי ל"וונדר וומן" .
אחד המקומות המעניינים ביותר לעקוב בו אחרי הסרט לא יהיה ארה"ב או סין, אלא ישראל. שיא מכירת הכרטיסים בכל הזמנים של סרט בארץ שייך ל"מהיר ועצבני 7". זה לא רק בגלל גל גדות, אבל היא בהחלט סייעה לעניין. לא משנה מה דעתכם על הסרט, אי אפשר להתעלם מכך שז'אנר הקומיקס הוא הכי חם כרגע, והעובדה שיוצא סרט גיבורת-על עם אישה ישראלית בתפקיד הראשי – ועוד אחד כה אייקוני – בהחלט ראויה להערכה. עם כל הבאזז סביב הסרט והגאווה הלאומית, יש סיכוי לא רע בכלל שגל גדות תהפוך למלכה החדשה של שוברי הקופות בישראל.
גל גדות לא שיחקה במהיר ועצבני 7
איך היא קשורה למכירות הכרטיסים של הסרט?
אני בטוח שוונדר וומן ינפיק נתונים מרשימים בארץ
אבל לדעתי הוא לא יעקוף את מהיר ועצבני מסיבה עיקרית אחת: כשמהיר ועצבני 8 יצא כל/רוב האולמות בקומפלקסים הוקדשו לסרט עם הקרנה כל רבע שעה. מבדיקה קלה של שעות ההקרנה של וונדר וומן היא זוכה ליחס של כל שובר קופות סטנדרטי. כלומר יש הקרנה כל כשעה בערך אבל זה לא שכל האולמות מקרינים את הסרט.
אפרופו גל גדות וסין
אם תרגמו את השם שלך לסינית, ובנוסף יש עלייך ערך גם בויקיפדיה בסינית וגם בגרסה המקומית של ויקיפדיה בסין זו כבר הצלחה ברמה אחרת.
למה ההצלחה של "היפה והחיה" היא הדבר הכי גרוע שקרה לקולנוע לאחרונה
"היפה והחיה" הוא כנראה לא הסרט הגרוע ביותר שיצא השנה (מודה, עדיין לא ראיתי אותו). אבל בלי קשר לזה, העובדה שהוא לא סתם מצליח אלא סופר-מצליח, ועשוי להפוך לסרט המצליח של השנה, היא פנטסטית לדיסני, ואסון באופן כללי.
זה לא חדש שהוליווד בעניין של מיחזור. הם לא עושים סרטים מקוריים, הם עושים המשכים ורימייקים וריבוטים. זה מה שעובד, כלכלית. סרט מקורי הוא סיכון, ואף אחד לא רוצה להסתכן. אבל אם עד עכשיו היה קשה להרים סרט מקורי, "היפה והחיה" הופך את זה לכמעט בלתי אפשרי. הרעיון שדיסני יפסיקו אי פעם לחדש את סרטי האנימציה שלהם הפך לבלתי אפשרי לחלוטין. אחרי שמתברר שהם יכולים בקלות יחסית לעשות מיליארד דולר, זה *בלתי אפשרי* כלכלית עבורם לא להמשיך לעשות סרטים כאלה. מנהל שיציע "אולי לא נעשה את זה" יועף מיד. ומכיוון שאפילו דיסני מפיקים מספר מוגבל של סרטים בשנה, הרימייקים האלה מגיעים בהכרח על חשבון סרטים אחרים.
נוסף לזה, "היפה והחיה" הוא לא סתם רימייק, אלא גירסת קאבר. "אליס בארץ הפלאות" פחות או יותר התחיל את הגל של גירסאות-מחודשות-לקלאסיקות-דיסני, אבל הוא – עם כל היותו סרט מחורבן להדהים – לא באמת גירסה מחודשת של "אליס בארץ הפלאות" המונפש; זה סרט שונה לחלוטין שמבוסס בחופשיות רבה על אותו חומר מקור. "היפה והחיה", לעומת זאת, הוא במפורש "היפה והחיה" המצויר, רק לא מצויר. עם אותן הדמויות, אותה עלילה ואותם השירים – פלוס קצת שינויים ברוח הזמן. הרעיון הזה, שוב, עובד היטב כלכלית, מתברר, אבל הוא הרסני. כמה מהרימיקים/המשכים הטובים ביותר הם כאלה שאמנם רוכבים על מותגים מוכרים, אבל הם למעשה מקוריים לגמרי, מביאים גישה חדשה – "כוכב הקופים: המרד", "רחוב ג'אמפ 21", "לוגאן". אלה סרטים מקוריים בתחפושת של מותגים. אבל למה לטרוח לעשות משהו כזה, אם אפשר לקחת את אותו התסריט עצמו של סרט שהצליח לפני 20 שנה, לשייף קצת בפינות, ולהוציא אותו שוב? עובדה, זה עובד, ולא סתם עובד אלא מכניס מיליארדים.
אם אתם חושבים שחסרה מקוריות בהוליווד *עכשיו*, תתכוננו. Winter is coming.
אני דווקא לא רואה את זה כמשהו כה חריג.
לדיסני גם ככה אין חומר מקורי – הם רוכבים חזק על מארוול וסטאר וורס. הסרט המקורי האחרון שלהם היה Frozen, לפני יותר משלוש שנים. ולפני זה Tangled, ועבר זמן ניכר מאז שיצא. אז עכשיו הם ירכבו גם על גל הרימייקים של עצמם.
זה לא שהעתיד של דיסני נשמע מלהיב במיוחד או מקורי גם ככה. וכמו שאמרת, גם ככה כולם עושים את זה.
לדיסני יש יתרון אחד על התחרות. גם כשזאת יצירה חסרת השראה כמו היפה והחיה החדש, זה עדיין סבבה. זה eye candy שעושה נעים וכיף לשעתיים ואז שוכחים אותו. אסקפיזם טהור. וזה עדיף על יקום הפלצות, למשל, של יוניברסל שמוביל רוברטו אורסי. או אלכס קורצמן? אני לא יודע, אף פעם לא הבדלתי בינהם ואני גם ככה חושד שהם שמות עט של עקיבא גולדסמן.
כל עוד בשוק הזה יש מקום לסרטים כמו "לוגן" ו-"דדפול" וכל עוד במאים שאני אוהב כמו לארס פון טרייר ודייוויד לינץ' ממשיכים ליצור דברים חדשים ומצוינים בלי קשר לכל זה, אני לא באמת חושב שהמצב החמיר משמעותית דווקא בגלל דיסני.
אממ אם הזכרת סרטי אנמציה כמקוריים אז מה עם זוטופיה והקול בראש? כמעט כל שנה יש סרט אנמציה של דיסני שהוא לגמרי מקורי, השנה קוקו לדוגמא.
אם אתה מדבר סרטי לייב אקשן זה יותר נדיר אצלם זה נכון.
וואו, לגמרי שכחתי מהם.
אז אם ככה, אני לא רואה בכלל מה הבעיה. הם ימשיכו לעשות סרטי מקור תחת המותג של פיקסאר (להוציא איזה צעצוע של סיפור 4 או מכוניות 3 מדי פעם) ולפעמים בסטודיו הראשי כמו זוטופיה.
אממ הסרט האחרון המקורי של דיסני הוא מואנה,
ולפניו זוטופיה.
והיה גם 6 גיבורים שהוא מקורי טכנית בדיוק כמו שפרוזן הוא מקורי, ואלו רק במחלקת האנימציה שלהם.
כן נכון, וגם מה סרטי גיבורי על לא סוג של מקוריים?טוב הגזמתי אבל אלו סרטים חדשים ולא רימייק או משהו, אז מה הבעיה עם זה?כנל סטאר וורס.
לי זה נראה יותר רצון להתלונן נגד החברה הגדולה והמסחרית ופחות על בעיה של מקוריות,
ממתי דיסני עשו סרטים מקוריים שהם לא אנמציה באופן קבוע?
אני כן ראיתי את 'היפה והחיה'
ומה שכתבת אכן מדוייק להחריד. פשוט לקחו את הסרט המקורי ועשו בו 'שינויים' מיותרים כדי שזה ירגיש כמו סרט חדש. אחרי הקרנת העיתונאים כול הפייסבוק שלי השתפך על הסרט חוץ ממני וחשבתי שאולי משהו לא בסדר בי. אני ממש לא רוצה לצאת מתנשא, אבל פעם הבאה שמישהו יתלונן שהכול זה רימייקים וריבוטים אני אראה לו את התגובות אחרי הבכורה ואת ההכנסות של 'היפה והחיה'. זה עצוב אבל עובד.
לרשימת הפלופים כנראה צריך יהיה להוסיף את "הנוסע השמיני: קובננט"
אמנם לא מדובר בהתרסקות כמו המלך ארתור, והסרט הופק בתקציב צנוע יחסית (97 מיליון דולר) ועדיין, המצב שלו לא מרשים והוא לא יכסה את התקציב שלו בארה"ב. אבל עם סרט כזה קצת קשה לדעת. המותג של הנוסע השמיני עדיין חשוב לפוקס שמכניסים לא מעט כסף בזכות מרצ'נדייז, ולנוסע השמיני יש כמות מרצ'נדייז שלא היתה מביישת את שומרי הגלקסיה (פיגרים לאספנים וכאלה במחיר נמוך יותר, ספרים, קומיקס, ספרי אומנות, חולצות ועוד). השאלה כמה שווה לשמור על המותג רק בשביל מרץ'. בעבר זה לא עזר לסוני, שאפילו לפני הפשרה עם מארוול מכרו להם בחזרה את הזכויות לכל דבר שהוא לא הסרטים.
אגב, כבר עכשיו מסתמן הפלופ הבא: המומיה. ההימורים הנוכחיים על "וונדר וומן" קרובים יותר לפתיחה של 100 מיליון, ואם הסרט טוב כמו שהביקורות אומרות (לא סתם 97 אחוזי טריות, אלא גם ממוצע של 7.8 שלא קל להשיג) – הירידה שלו תהיה איטית יחסית. קשה לי להאמין שהמומיה יתן פייט ראוי לוונדר וומן בסופ"ש השני שלה.
וזאת חלק מהבעיה: בחודשים האחרונים עושה רושם שבכל שבוע יש שובר קופות ייעודי חדש ולא לכולם יש מקום. יוניברסל מאד בטוחים בעצמם עם הליהוקים של ג'וני דפ, ראסל קרואו וחוויאר ברדם ליקום המפלצות שלהם אבל אפילו לי קשה להתלהב מזה בהתבסס על הטריילרים של המומיה.
ואם זה לא מספיק
וורנר עכשיו תובעים את יוניברסל על שימוש בשם Dark Universe ליקום שלהם כשהם עמדו להשתמש בו כשם לסרט על פי Justice League Dark שלהם.
אגב, התחזיות מדברות על פתיחה של 40 מיליון בארה"ב ל"להמומיה"
ובהתחשב בתחרות זה כנראה אומר שהוא בקושי יצליח לגרד את המאה מיליון בארה"ב. ההצלחה שלו תהיה תלויה במדינות אחרות אבל יש לי הרגשה שגם שם הוא לא יעשה הרבה.
אני לגמרי בעד רימיירק לייב אקשן ל"מולאן"!
אהבתי את הסרט המקורי אבל סרט לייב אקשן לדעתי במקרה הזה יכול רק לשפר ולהוסיף על המקור.
עוד סרט שלדעתי זקוק נואשות לרימייק לייב אקשן הוא הקדרה השחורה! איך לא עשו לזה לייב אקשן עד עכשיו? מלך הקרניים עד היום רודף אותי בסיוטים בגירסתו המצוירת, אז עוד בלייב אקשן?
לגמרי לייב אקשן של מולאן.
רק שיהיה יותר "מרקו פולו" של נטפליקס, ופחות "החומה הגדולה".
"הקדרה השחורה"
הוא אולי סרט האנימציה היחיד של דיסני ש*לא* יקבל רימייק לייב-אקשן בקרוב. הסרט המקורי היה כזה כשלון ענק, שדיסני יגיעו אליו רק אחרי שייגמרו להם כל האפשרויות האחרות.
גם הדרקון אליוט היה סרט די כושל
(ל"ת)
ובכן, אהמ,
כנראה שכבר אזלו כל האפשרויות האחרות, מכיוון שפספסתי, מתברר, את העובדה שהם *כבר* מפתחים רימייק ל"הקדרה השחורה".
רק שהם לא קוראים לזה רימייק, ולא קוראים לזה "הקדרה השחורה". הם קנו (מחדש) את הזכויות לסדרת הספרים שהסרט מבוסס עליה ומתכננים סרט, שנשמע לפי הידיעה היחידה בנושא בשלבים מאוד מוקדמים. מעניין גם שהידיעה לגמרי לא מציגה את זה כ"רימייק". השם של הסרט המקורי לא מופיע בכותרת, זה לא מוצג כחלק מסדרת הרימייקים של דיסני, והעובדה שהיי, כן, בעצם הם כבר עיבדו את הספרים האלה פעם, מופיעה רק בסוף כבדרך אגב. ייתכן בהחלט שהסרט, כשייצא (אם ייצא) לא ייקרא "הקדרה השחורה" ולא ישווק כרימייק – פשוט משום שכאמור, "הקדרה השחורה" המקורי היה אחד הכשלונות הגדולים בתולדות דיסני והם כנראה ישמחו אם גם המעטים שבכלל זוכרים אותו ישכחו מקיומו.
אני מאוד אוהב את הסרט הזה
אני מודע לכל הבעיות שהפכו אותו ללחלוטין-בלתי-מסחרי מבחינת דיסני וגם סתם בעיות ואני לא בטוח שאני אראה אותו לילדה שלי אבל אני ממש אהבתי את העולם, הדמויות והעלילה של הסרט הזה.
אני לא צריך שיהיה לו רימייק ולא שום דבר אבל נחמד אם אנשים יגלו מחדש אותו ואת בזיל העכבר-בלש כתור הסרטים הממש טובים שעומדים ראש בראש מול "בת הים הקטנה" ושאר סרטי דיסני של שנות ה90.
אם הייתי איש דיסני הייתי מתלבט לגבי הפרוייקט הזה.
פנייה מובהקת שבמובהקות לקהל הסיני, אבל האם נעשה את זה במחיר של וויתור מוחלט ויריקה על השוק ההונגרי?
נראה לי שלא רק גל גדות היא מותג חזק בארץ, אלא גם "וונדר וומן"
אולי זאת החוויה הסובייקטיבית שלי, אבל נדמה לי שעבור ילידי שנות ה-80, עבורם גיבורי על היו חוויה טלויזיונית (ותלויה בבחירות של הערוץ הבודד שפעל באותה תקופה), וונדר וומן הייתה מותג הסופר הירוז הכי בולט וזה שמעורר הכי הרבה נוסטלגיה (יותר מבאטמן, סופרמן וספיידרמן, ובוודאי יותר מרוב המותגים של מארוול, שמלבד "הענק הירוק" לדעתי לא היו קיימים בארץ בכלל).
הימור שלי – השילוב של וונדר וומן + גל גדות יהפוך את הסרט הזה לסרט גיבורי העל המצליח בישראל בכל הזמנים, ועדיין לא מספיק כדי לשבור את השיא של "מהיר ועצבני" – גיבורי על עדיין נופלים בקופות מסרטי אקשן "סטנדרטיים" או מסרטי ילדים.
וגם לכאלה שגדלו על הסדרות המצוירות של DC
בתחילת שנות האלפיים גם גדלו על וונדר וומן.
זה הימור קל מאוד
אין ספק קל שבקלים ש"וונדר וומן" יהיה סרט גיבורי-העל המצליח ביותר בארץ אי פעם, מכיוון שסרטי גיבורי-על בדרך כלל לא מאוד מצליחים פה. השאלה היא אם הוא יהיה הסרט המצליח ביותר בכלל, כלומר יתגבר על "מהיר ועצבני" ו"הדרדסים" או שמא יגיע לגבהי "אווטאר".
בקשר ל"וונדר וומן" הטלויזיונית, נקודה טובה. ייתכן בהחלט שאתה צודק (אם כי ביחס לתופעת ה"וואה גל גדות היא משלנו" זה נראה לי שולי).
זה לא נראה לי שולי בכלל.
בשנות ה-80 חיינו תחת פילטר תרבותי שקבע כמעט באקראי איזה תכנים אמריקאים יזכו לרייטינג ש"האח הגדול" יכול לחלום עליהם היום, ואיזה יזכו להתעלמות מוחלטת. וכל מה שלוחץ נכון על בלוטת הנוסטלגיה מהתקופה הזו מקבל דחיפה עצומה בארץ – מספיק לראות את העובדה ש"דרדסים" עשה בארץ סכום כפול מ"הכוח מתעורר" ופי שלוש מפרוזן (אם הנתונים ב"מוג'ו" נכונים).
אז אולי היו מתרגמים את הסרט שוב לאשת חייל?
(ל"ת)
קצת לא נכון להשוות את ההצלחה של "הדרדסים"
למה שאולי אמור להיות אחת הסיבות להצלחה הפוטנציאלית של "וונדר וומן". "דרדסים" נחשב למותג אהוב ופופולארי בארץ גם מחוץ לשנות השמונים. כמו כן, פופולאריות של מותג כלשהו בתקופת זמן מסוימת לא בהכרח עשויה להעיד על הצלחה עתידית. "פאוור ריינגרס" היה אחד הדברים הפופולאריים בקרב ילדי ישראל בשנות התשעים (אנחנו מדברים על תקופה שבה לקהל כבר יש אפשרויות בחירה), זה לא ממש עזר לסרט שהתרסק פה לגמרי בקופות. עם או בלי קשר, לא נראה לי ש"וונדר וומן" הולך לדגדג את "אוואטאר", "מהיר ועצבני" או "הדרדסים" מהסיבה הפשוטה שהוא שייך לז'אנר שמראש הקהל שלו הוא די מוגבל בארץ, בניגוד לשלושת האחרים (שניים מהם לפחות בודאוות) שהם סרטים שגם על הנייר אפשר לראות שהם סרטים חוצי גילאים. לדעתי זאת גם הסיבה ש"אפס ביחסי אנוש" עשה "רק" 550,000 צופים למרות שהוא היה הרבה יותר מדובר באותה שנה. "אפס" משתייך ל"ז'אנר" שלאורך שנים לא ספר פלחים שונים מקהל צופי הקולנוע בארץ, בין אם מדברים על חלוקה לפי גיל (בני נוער וילדים) או על חלוקות אחרות, והקהל לא סופר אותו בחזרה (והכשלונות של כל סרטי הילדים והנוער שיצאו בשנתיים-שלוש האחרונות מלבד "גאליס" הראשון הם עדות לזה). כך שבמקרה הטוב הנוכחות של גל גדות יכולה לגרום לסרט לגרד את מגבלות ה"זאנר" בקופות ארצינו או במקרה המאוד אופטימי להכפיל את מה שבדרך כלל סרטים מסוגו עושים פה וגם זה לא ממש אמור לאיים על "מהיר ועצבני" והאחרים.
ההבדל בין הדרדרסים לפאואר ריינג'רס
הוא שלא מתעוררת בך מבוכה כשאתה נזכר איך אהבת את הדרדסים. הדרדסים באמת הייתה אחלה של סדרה מצוירת, ואם אני הורה ממוצע שלא עוקב אחרי עין הדג ולא רואה שהטריילר היה מזעזע, אני מתלהב מאוד לקחת לזה את הילד שלי- מי לא רוצה שהילדים שלו יאהבו בדיוק את מה שהוא אהב? הרבה אנשים זוכרים את הילדות שלהם כצמר גפן מתוק, ורוצים שילדיהם שגדלים בעידן הטאבלטים המנוכר יזכו לקצת תמימות דרדסית.
רק 550,000 צופים?
אם הטבלאות בסינימסקופ נכונות, אז זה היה הסרט הכי נצפה באותה שנה בישראל, ומרחק של רק 100,000 כרטיסים מהסרט הכי נצפה אי פעם (מהיר ועצבני 7, כאמור). אפס ביחסי אנוש הוא אחד הלהיטים הגדולים בארץ בכל הזמנים, מקומיים או זרים.
http://cinemascope.co.il/archives/20050
http://cinemascope.co.il/archives/23137
אם כי עכשיו, שאני חושב על זה, הטענה בכתבה שמהיר ועצבני 7 הוא הסרט הכי מצליח בארץ אי פעם נראית לי בכלל לא נכונה, לפחות על פי הרשימה שאתה בעצמך פירסמת:
http://www.fisheye.co.il/top_100_israeli/
מי אמר ש"מהיר ועצבני 7" הוא הכי נצפה בישראל אי פעם?
הוא בעל השיא לפתיחה הגדולה ביותר – כלומר, הכי הרבה אנשים ראו אותו בהכי פחות זמן – אבל לא מבחינת מספר הצופים המוחלט. בלי קשר לסרטים ישראליים, "אווטאר" הביא יותר ממיליון צופים בארץ, דבר שאף סרט אחר באלף הנוכחי לא עשה.
מתוך הכתבה כאן:
"שיא מכירת הכרטיסים בכל הזמנים של סרט בארץ שייך ל"מהיר ועצבני 7". זה לא רק בגלל גל גדות, אבל היא בהחלט סייעה לעניין". אולי כדאי לתקן
באופן כללי, נראה לי שהתייחסות לנתוני סופ"ש ראשון בישראל, שבה, בניגוד לארה"ב, הרבה מהלהיטים הגדולים הם עדיין להיטי "זנב ארוך" (בעיקר כשמדובר בסרטים ישראלים/צרפתים/איראניים/איטלקים שלעיתים מככבים עדיין בראש רשימת הסרטים הנצפים השנתיים אחרי חודשים של הקרנות) היא קצת מיותרת.
*"רק"* 550,000 צופים
550,000 זה נתון מרשים ביותר בכל קנה מידה מקומי, אבל אני חושב בדיעבד שהוא יכל לעשות יותר. הפקות מקור של הוט כמו "זגורי אימפריה", "הבורר" ו"עספור" זוכות מהקהל הרחב לחיבוק והכרה שסדרות אמריקאיות יכולות לחלום אליהם. אין סיבה שהפער הזה לא יתורגם גם לקולנוע. אני לא רואה סיבה (כאילו חוץ מהסיבה שציינתי קודם) שסרט שעוסק בנושא שהוא אולי המחנה המשותף הרחב ביותר שקיים בשיח הישראלי ועושה את זה בצורה מוצלחת (לא מתנשאת אבל גם לא מעליבה) לא יגיע לפחות למספרים של התגחוכת על גלגלים שבגדול פונה לקהל בטווח גילאים יחסית מצומצם.
סופרמן היה גיבור העל המרכזי באייטיז
הסרטים עם כריסטופר ריב, בייחוד שני הראשונים, היו אייקוניים יותר מ'אשת חייל' דאז. לדעתי עדיין הסופרמן הראשון של ריב הוא מסרטי האוריג'ין הטובים ביותר.
סופרמן היה בקולנוע, "אשת חיל" היתה בטלויזיה.
שמים וארץ. כמו שנמרוד אמר, למה שהיה בטלויזיה היה אז 100% רייטינג.
היו גם לבנון וכבלים פיראטים באייטיז
מניחה שנכון יותר לתקן את הרייטינג ל97%.
(לא הייתי מתעקשת לולא הייתי חשופה לגמרי לסדרות שמעולם לא הגיעו לערוצים עבריים)
אבל שיחות המסדרון היו סביב מה שהיה בערוץ 1
אלה היו השיחות ברזייה.
בגלל זה כולם זוכרים את השאלה "מי ירה בג'יי אר" למרות שזו בתכלס היתה סבוניה מטופשת, כולל האנשים שלא טרחו בכלל לפתוח את הטלויזיה (אם היתה להם אחת…), כולם מכירים את מרקו, וכולם זוכרים ש"זהו שידור חוזר נא לא להתקשר".
זה כמו וירוס.
ברגע שיש את זה ל80%, העשרים אחוז הנוספים יהיו חשופים לזה בין אם הם רוצים ובין אם לא…
נדמה לי שזה היה "שידור חוזר נא לא לטלפן"
(ל"ת)
זה שהיה ערוץ יחיד
זה לא אומר שכולם ראו את כל התוכניות, אז המאה אחוז הזה הוא פיקטיבי.
מעבר לזה, אני מספר מתוך החוויה האישית שלי ושל החברים סביבי, כמי שגדל באותה תקופה. סופרמן היה סרט מאד פופולרי ואהוב, והשאיר רושם עז.
אשת חייל הייתה סדרה חביבה שכבר בזמן אמת נתפסה כקצת טראשית, הרבה מתחת לסטאר טראק, למשל, משהו בסביבות סטיב אוסטין האיש השווה מיליונים או פחות. צוות לענין נראו הרבה יותר מגניבים ממנה.
טוב, לתלבושת אכן היה סקס אפיל, אבל לא הייתי מגזים באייקוניות שלה.
ניראלי שהשיטת דירוג של עגבניות
מתחילה לצעוק את החסרונות שלה יותר מאי פעם. עוד לא ראיתי את וונדרוומן, ומהביקורות נשמע שהוא בהחלט יהיה תוצר ראוי ואולי אפילו יותר מזה. מצד שני, מהביקורות גם לא נשמע שמדובר במשהו יוצא דופן או נטול פגמים ולא מגיע לפסגות שסרטי גיבורי על אחרים לפניו הצליחו להגיע. לכן קשה קצת לקבל את ה97٪ אחוז (הממש מכובדים) האלו כראיה לאיכות הסרט. נשמע שבעולם של היום, שסרטי קומיקס שהם סתם קלילים וכיפיים מתקבלים בזרועות פתוחות בדיוק כמו סרטים רציניים ומצוינים אחרים צריך למצוא שיטת דירג שיכולה להצביע על איכות הסרט בצורה מדויקת יותר.
אני ממליץ בחום לבדוק את הציונים הממוצעים של סרטי קומיקס אחרים.
מצפה לך הפתעה.
שיטות כמו הדירוג הלא בינארי בימד"ב? או ביקורות בעיתונים?
(ל"ת)
בהרחבונת
(כי יש לי פלאשבקים לדיונים דומים)
לכל שיטת דירוג יש יתרונות וחסרונות, אתה צריך להיות מסוגל להשתמש במידע שבדירוג כדי לקבל החלטה.
במקרה של העגבניות, אתה רק יודע אם הביקורות היו חיוביות או שליליות באופן ככלי. במקרה של וונדרוומן זה אפילו חשוב יותר מדירוג לא בינארי (כמו הציון של ימד"ב).
למה? משום שהיא נצר ליקום מחורבן, רוב הצופים שהגיעו לסרטים קודמים ביקום שולהבו ע"י טריילרים טובים ומלא ציפיות, והתבאסו בטירוף מאוחר יותר. גם ציון העגבניות בהתאם.
לכן חשוב כאן רק אם זה שווה לא שווה צפיה, זה לא שאפשר לצפות שתעלה ותיפתר פה איזו סוגיה פילוסופית-מוסרית רמת מעלה, כולה סרט קומיקס.
"כולה סרט קומיקס" היא טענה של מישהו שלא יודע מה זה קומיקס.
אין במדיום הזה שום דבר שהופך אותו לחשוב פחות ממדיומים אחרים או לקליל יותר – הכל תלוי בסיפורים שמספרים בו. ובקומיקס, כמו בכל מדיום אחר, יש יתר זבל מאיכות. אבל מאז שנות ה-30 ועד היום גם במדיום הקומיקס הצטברה כמות נאה של יצירות מופת. יש לא מעט קומיקס שגם זכו לעיבודים קולנועיים והם הרבה יותר עמוקים מסרטי מקור או כאלה שמבוססים על ספרים.
"סרט קומיקס" מתייחס לקומיקס שנעשה לו עיבוד קולנועי. אני בטוח שיש אי שם באלפי בקומיקסים שנכתבו יצירות מופת ספרתיות, אבל הן לא רלוונטיות להגדרת הסוגה של סרטי קומיקס. ואני חייב לומר שאחרי 20 שנה שזה הז'אנר הדומיננטי בקולנוע, יש מעט מאוד סרטי קומיקס שנמצאים למעלה מה"נחמד, שעתיים להעביר בהם את הזמן בנעימים"
כשאנחנו אומרים "סרטי קומיקס" אנחנו מתייחסים רק ל"סרטי גיבורי על", כן?
(ל"ת)
האם WATCHMEN הוא סרט גיבורי על?
כן. פשוט לא טוב במיוחד.
מצד שני, אם אתה מדבר על "סרטים מבוססי קומיקס (מערבי)" אתה מדבר גם על סקוט פילגרם, היסטוריה של אלימות, אמריקן ספלנדור, העולם שבפנים, עיר החטאים, דרד, הדרך לפרדישן, הרוקטיר, RED, רכבת הקרח, דיק טרייסי, הלבוי, בלייד, צ'ארלי בראון וסנופי, פרספוליס, טינטין ואני מניח שפספסתי כמה
אני לא קורא קומיקס, ולכן אני לא יכול האם מעבר למדיום עצמו יש איזשהו נראטיב על שיכול להגדיר יצירה כ"יצירת קומיקס". אני מודה שלא ידעתי שהסטוריה של אלימות מבוסס על קומיקס, ואין לו שום מאפיין בעיני שמכניס אותו תחת המטריה הזו. למרות שחלק גדול מהסרטים שהזכרת דווקא כן יכולים להיכנס תחת מטריית סרטי קומיקס (רכבת הקרח, העולם שבפנים, עיר החטאים, הלבוי).
יש לז'אנר של סרטי גיבורי העל בעיות מבניות קשות בעיני שמעט מאוד סרטים הצליחו להימלט ממנו. ואני מסכים לקבל את ההסתייגות שלך מלהכליל את זה לסרטי קומיקס בצורה גורפת, אבל בהתחשב בזה שגם מבחינת כמות של סרטים וגם מבחינת כמות צופים זה ההחלק הדומיננטי של הז'אנר, מדובר בטעות לא כל כך גסה
גם אני תהיתי. האם זה אומר שאסטריקס הוא לא סרט קומיקס?(דרך אגב,אם דיברנו על יצירת מופת הקומיקס,אז אובליקס וחבורתו הוא בהחלט אחת כזו,וזה למרות שהוא לא הספר האהוב עלי בסדרה.התואר הזה שמור להסכסכן מרומא.)
בעיקרון אני מקבלת את הטענות שלך להודעה שלי
אבל בפועל, וכך גם השתמשתי במונח ״סרט קומיקס״, אנחנו דנים בסרט מתוך סדרה ביקום קולנועי מתוךך שני יקומים שרצים במקביל, שאין ביצירה שלהם שום נסיון או שאיפה לעשות מהם משהו עמוק מאוד. הם עשויים כבידור להמונים ומטרתם המרכזית להכניס כמה שיותר כסף בצפיות ובמיתוג של חברות הקומיקס על מוצריהם השונים.
יש קומיקסים נפלאים, ואכן גם עמוקים מאוד, גם מהז׳אנרים של בלוג-קומיקס קצר. למעשה, בקשר ישיר לקומיקס פמיניסטי שיצא לי להכיר, שמתי לב לתופעה מאוד מטרידה בסביבת העבודה שלי שתוקנה (מסתבר שאני הראשונה ששמה לב למשהו שרץ כבר לא מעט שנים).
אז אני מאוד מסכימה שקומיקס יכול להיות גם חשוב ועמוק.
סרטי מארוול ודי סי בגלגול הנוכחי שלהם, בינתיים לא.
אני מסכים עם זה שהעגבניות הן לא אינדיקציה טובה לאיכות של וונדרוומן,
אבל זה נובע ממצב שהוא די ייחודי לסרט הזה. הבעיה הבסיסית בציון של העגבניות היא שהוא בודק את השאלה "האם הביקורות היו חיוביות או שליליות". ברוב המקרים ישנה התאמה בין כמות הביקורות החיוביות לבין איכותו הכללית של הסרט – יש חריגים בשתי הקצוות, אבל לסרט טוב תהיה ביקורת טובה ולסרט רק תהיה ביקורת רעה, וכשמסתכלים על מספר ביקורות גדול הקורלציה גדולה.
אבל וונדר וומן הוא אנומליה – הוא סוחב על עצמו ציפיות משני כיוונים שונים – הראשון והטריוויאלי הוא שזה סרט גיבורי העל הראשון עם גיבורה. השני הוא שזה סרט של יקום DC שבא אחרי שני כישלונות ואכזבות קטסטרופליות. זה לא משנה האם הסרט הוא בסדר, טוב או מצוין – ברגע שהוא לא קטסטרופה, אז הביקורות יהיו "סרט שאפשר לקחת אליו את הבנות שלכם!" או "הסרט הטוב ביותר ביקום DC" – ביקורות שלא אומרת הרבה על האיכות של הסרט, אבל הן בהחלט ביקורות חיוביות. במקרה הזה, וונדרוומן נהנה מובנה של העגבניות, והוא שרק 3% מהמבקרים התאכזבו ממנו מספיק בשביל ביקורות רעות.
קבוצת האנשים המשפיעה ביותר היום על ביקורת
היא לא מבקרים, אלא העורכים של "עגבניות רקובות" – אלה שמחליטים אם ביקורת כלשהי היא "טריה" או "רקובה". מן הסתם, לפעמים זאת לא בעיה: "יצירת מופת שתיזכר לדורות" או "החרא הכי גרוע שראיתי בחיים שלי" הן ביקורות שבהן הצד של המבקר ברור. אבל יש הרבה מאוד ביקורות, על הרבה סרטים, שאומרות "אלה הדברים הטובים בסרט וזה מה שלא", ומסתיימות ב"אפשר לראות, לחובבי הז'אנר" או "פסטה קולנועית מבושלת היטב אך ללא מלח", ולך תחליט אם זה נחשב ל"חיובי" או "שלילי", כשזה בתכלס מעורב. לעתים לא נדירות, כשאני נכנס לקרוא ביקורת מ"עגבניות רקובות", אני לא מסכים עם ה"דירוג" שהם בחרו לה – זאת למעשה לדעתי ביקורת יותר שלילית, שמסומנת כ"טריה", או להיפך. אבל מי הולך עכשיו לקרוא 150 ביקורות כדי לבדוק האם הדירוג שלהן "נכון" או לא?
אז לאנשים שמקבלים את ההחלטה הזאת ב"עגבניות" יש הרבה כח – בעיקר במקרה של סרטים בינוניים – כי הפרשנות שלהם יכולה לשנות את הדירוג, להערכתי, לפחות בעשרה אחוזים לכאן או לכאן אם לא יותר. ומכיוון שדירוג העגבניות נהיה כל כך דומיננטי, ואנשים היום מצטטים ומתייחסים אליו הרבה יותר מאשר אל מבקר בודד כלשהו בעולם, זה אומר שהעורכים האלה הם אלה שקובעים יותר מכל אחד אחר את ה"קונצנזוס" בקשר לסרט.
האם כל זה רלוונטי לגבי "וונדר וומן"? אין לי שמץ, למי יש כח לקרוא 121 ביקורות.
אז בדקתי קצת..
אחת הביקורות השליליות נותנת לסרט 2.5/4, שזה 62.5%, יותר טוב מביקורות של 3/5 (60%) שנספרות כחיוביות בד"כ. גם התקציר שלה לא שלילי במיוחד (Wonder Woman is a strong, at times even rousing, application of the superhero film formula, but it ultimately can't transcend the constraints of the genre.)
גם המבקר של הרולינג סטון נתן 2.5/4 והוא נספר כחיובי. למה זה ככה? אלוהים יודע.
השאלה היא האם העורכים קוראים את הביקורת בעצמם ומחליטים או שלמבקר יש יוזר באתר והוא בעצמו מוסיף את המידע ומחליט אם היא חיובית או שלילית.
לא העורכים באתר אלא המבקרים עצמם
מחליטים אם הביקורת שלהם תוצג כ"טרייה" או "רקובה". הבעיה היא, כמו שכמה מבקרים העירו לא פעם, הוא שחסר אישזהו ציון אמצע כזה, לא טוב ולא רע. בגלל זה הרבה ביקורות אמצע הן לרוב התלבטות קשה למבקרים אם לסמן כביקורות טרייה או רקובה באתר. סרט שקיבל הרבה ביקורות אמצע כשהמבקרים החליטו לסמן את הביקורות יכול להיראטת כקטול על ידי המבקרים למרות שהם לא חשבו שהוא היה כזה נורא או להפך סרט עם בעיקר ביקורות אמצע שהמבקרים ברובם החליטו לדרג עם ציון טרי יכול להיראות על פי מספר האחוזים שיצא מזה כמו יצירת מופת, למרות שהמבקרים חשבו שהסרט לא היה כזה להיט.
בקיצור, כן, ציון בעייתי.
בגלל זה יש גם ציון בין 1 ל 10
"וונדר וומן" עומד כרגע על 7.6.
אני לגמרי מסכים ששיטת האחוזים הבינארית מטעה אבל בשביל זה יש את הדירוג הממוצע שנורא קל לחשב (רוב המבקרים עדיין נותנים ציון).
העניין הוא שלהיות סרט קולנוע שמקבל ציון של 9 זה די בלתי אפשרי.
לאביר האפל למשל יש ציון ממוצע של 8.6.
לוגאן? 7.9.
אינספשן? 8.1.
לה לה לנד? 8.6.
מונלייט? בין הבודדים שהגיע לציון ממוצע של 9.
לדעתי זה טיפה בעייתי להציג אתר שבו לסמאכים הגדולים אין סרטים של 9 ואפילו לא תמיד 8.2 ומעלה.
בעגבניות עשו רשימה של 50 סרטי גיבורי העל עם הדירוג הכי טוב ומה שמעניין לבדוק שם זה את הציונים הממוצעים של הסרטים. זה מצביע, בין היתר, על העובדה שה-7.6 של וונדר וומן זה ציון *מאד* מכובד, בלי קשר לאחוזי הטריות הגבוהים.
אני חושבת שההתייחסות לשומרי הגלקסיה 2
כמשהו מאכזב קופתית היא קצת לא הוגנת.
קודם כל – כמעט כל סרט שמושווה לשוברי הקופות שנכנסו לטבלת 10 הגדולים, יהיה מן הסתם הכי פחות מכניס לעומתם. גם להגיד שהסרט "רק עכשיו" עבר את הראשון בקופות זה מוזר, כי הוא עבר בסופשבוע הרביעי שלו את סך ההכנסות הכולל של הסרט הקודם, שהיה Breakout והצליח הרבה מעל למשוער.
יש ציפייה כזו שאם סרט ראשון מאוד הצליח באופן מפתיע, מצפים שההמשך יצליח עוד הרבה יותר. אבל המציאות מוכיחה שלעתים רבות סרטי המשך של Breakouts דווקא לא מצליחים יותר מהם. קשה לשחזר הצלחה כזו שמתעלה על כל הציפיות, כי הציפיות עולות בהתאם. יש למשל כבר עכשיו תחזיות מטורפות על ההצלחה של דדפול 2, ואני דווקא אופתע אם הוא יעבור את הראשון בהכנסות.
נכון לעכשיו שומרי הגלקסיה 2 כנראה בדרך להכנסות של בערך 385 מיליון בארה"ב ו-870 בעולם. זה לא מיליארד אבל יש מצב לא רע שהוא יישאר הסרט הכי מצליח בארה"ב הקיץ. אכזבה זו לא.
אבל זה לא מה שאמרתי
בשום מקום לא קראתי לו "אכזבה", ואני גם לא חושב שהוא אחת. רק כתבתי שהוא לא הגיע לסכומים שחשבתי שאליהם הוא יגיע, מה שנכון. כמובן שלא ציפיתי ממנו להרוויח ברמה של טופ 10, אבל הקודם אכן היה breakout והיה ה-מ-ו-ן באזז ברשתות החברתיות כל פעם שיצא טריילר לסרט החדש. אז כן, ציפיתי שהפעם הוא ימשוך יותר קהל, אבל הביצועים שלו היו די דומים לאלו של הראשון. המכירות של שניהם ירדו באותו אחוז בין סופ"ש הפתיחה לזה שאחריו. למרות שהסכום הכולל שהסרט הראשון גרף גבוה, חשבתי שהשני יעבור אותו יותר בקלות.
אבל אין כאן ויכוח על כך שהביצועים שלו בהחלט מרשימים. זה לא מאכזב, אלא יותר מפתיע – אותי, באופן אישי – שהם לא היו יותר טובים, זה הכל .
אני מבינה, זה הכל עניין של ציפיות
כשמצפים למשהו יוצא דופן, גם הצלחה יפה יכולה להיראות לא מרשימה במיוחד.
רק בעניין הירידה משבוע לשבוע – דווקא בקטע הזה שומרי הגלקסיה 2 מאוד מתבלט לטובה עד כה. צריך לזכור שסרט המשך לסרט מצליח הוא תמיד יותר frontloaded, כלומר הירידות שלו יהיו יותר קיצוניות. זה כי לשומרי הגלקסיה הראשון הגיעו אנשים יחסית בקצב מתון, אחרי ששמעו עליו מאנשים אחרים שצפו בו. לסרט ההמשך היה קהל מובנה גדול בהרבה, ולכן כמובן שהציפייה היא שהסופ"ש הראשון יהיה גדול יותר (והוא היה) והנפילה משבוע לשבוע תהיה יותר קיצונית.
בקיצור – העובדה ששומרי הגלקסיה 2 ירד בסופ"ש השני באחוז דומה לראשון היא תוצאה מצוינת ולא צפויה עבור סרט כזה. הציפייה הייתה שהוא יירד הרבה יותר בחדות. וזה המשיך ככה בשבועות שחלפו מאז – כרגע הוא עובר בהכנסות היומיות את סיביל וור ואת עידן אולטרון – שני סרטי המשך שפתחו הרבה מעליו.
תקדימים
"שודדי הקאריביים" הראשון הגיע בהפתעה. זה היה מותג לא מוכר (סרט מבוסס על מתקן בדיסנילנד? WTF?). הוא פתח עם 46 מיליון דולר ודיסני היו מרוצים מזה. אבל הסרט היה אחלה. אנשים ממש אהבו אותו. וכשהגיע ההמשך הראשון, הוא פתח עם 135 פאקינג מיליון דולר (מה שהיה לזמנו השיא של כל הזמנים לפתיחה הגדולה ביותר).
באופן דומה, "שרק" הראשון פתח עם 42 מיליון דולר, "שרק 2" – 108 מיליון. זה ההבדל בין סרט טוב במותג חדש, וסרט טוב במותג מוכר ואהוב מראש. "שומרי הגלקסיה" נראה כאילו הוא מתאים בדיוק לתבנית הזאת: קבוצת גיבורים שכמעט אף אחד לא שמע עליה לפני הסרט הראשון, אבל הסרט הראשון התקבל באהדה עצומה והיה פופולרי נורא. בהחלט אפשר היה לצפות שסרט ההמשך יתעלה, קופתית, על המקור בהרבה. והוא לא – הוא מצליח רק קצת יותר. אז כמו שנאמר פה כבר כמה פעמים, "שומרי הגלקסיה 2" הוא בשום אופן לא כישלון, אבל האמת – אותי זה קצת הפתיע שהוא לא הגיע למיליארד.
אני חושב שההבדל בין ה2
הוא נקודת הפתיחה של סרט המקור. שודדי הקאריביים לא היה שומדבר מעבר למתקן שעשועים, שומרי הגלקסיה לעומת זאת מגיעים עם נקודת פתיחה הרבה יותר טובה, הם אומנם דמויות לא מכורות כשלעצמם אבל הם נשענות על אחד המותגים הכי חזקים בהולוויד היום – מארוול. זה לבד נתן לשומרי הגקלסיה הראשון את היכולת לפתוח עם סכום די גדול, ולכן משומרי הגקלסיה השני אין ציפייה לשלש את הסכום, אלא מספיק להיות יותר טוב. זה בלי קשר לעובדה שהסכומים שהוא מכניס בהחלט מעט מעט מאכזבים.
שני התקדימים שהצגת
פתחו הרבה הרבה יותר נמוך משומרי הגלקסיה. 40 ומשהו לעומת כמעט 100 מיליון. הם גם יצאו בתקופה אחרת, כשרשתות חברתיות עוד לא היו דבר כל כך עוצמתי והיה עדיין שוק משני חזק יחסית ל-DVD. הנקודה העיקרית כאן היא שלדעתי שומרי הגלקסיה הרחיב את הקהל שלו כבר במהלך הריצה שלו בקולנוע, לעומת שרק ושודדי הקאריביים שאולי המשיכו לחלחל לשוק יותר לאחר שהסרט הראשון כבר ירד מהאקרנים.
בשנים האחרונות קשה לי לחשוב על סרט שהיה ברייקאאוט רציני (כלומר עשה הרבה יותר מהתחזיות) וההמשך שלו הצליח בענק יותר ממנו. משחקי הרעב למשל – השני הצליח להכניס פחות מ-20 מיליון יותר מהראשון. האביר האפל היה ברייקאאוט מטורף וההמשך שלו ירד. לגו באטמן הצליח פחות מסרט לגו למרות ביקורות מצויינות (נכון שזה יותר ספין-אוף מסיקוול ישיר). איירון מן השני הצליח בערך כמו הראשון למרות שהפופולריות של הדמות גדלה בענק ביניהם.
אין לי שום ספק שההמשך של עולם היורה יעשה פחות ממנו, ואני כמעט בטוחה שההמשך של דדפול גם יירד. אפילו לגביי סטאר וורס הבא יש לי קצת ספקות אם יצליח להתעלות על The Force Awakens, וזה למרות האימפקט העוצמתי שיהיה להופעה האחרונה של קארי פישר בתור הנסיכה ליאה.
אז עזבי את הפתיחה
"שודדי הקאריביים" הראשון הכניס בעולם 654 מיליון דולר. הסרט השני – יותר ממיליארד.
אבל אני מרגיש טפשי קצת להמשיך לנסות להוכיח ש"שומרי הגלקסיה" היה "צריך" להכניס יותר מכפי שהכניס. זה לא קרה, אפשר רק לנחש למה.
(ונראה לי כמעט מובן מאליו שפרק 8 של מלחמת הכוכבים יכניס פחות מפרק 7 – אלה נסיבות שונות לחלוטין).
נראה לי שבכל הדיון ההתחלתי על מהיר ועצבני 7 נשכחה העובדה הקטנה הזו
הגיבור הנוסף של הסדרה כולה אאל"ט [פרט לפרק 3 נטול הכוכבים], היה פול ווקר. הוא מת לפני שהסרט הושלם, ואחיו החליפו אותו- וזה ולא גל גדות מה שהריץ אנשים ברחבי העולם [ובארץ] לצפות בסרט, והפך אותו למצליח בסדרה… ולא גל גדות, למרות שאני נורא אוהב אותה מאוד [ונורא הצחיק אותי הקרדיט על אי ההשתתפות שלה בסרט הנ"ל בסופו… מצד שני הם נתנו גם קרדיט לאחרים כמו מי ששיחק את החבר שלה ואחרים שלא הופיעו כמעין סגירת מעגל כנראה..]
ותודה על הקטע שבו היא כן מופיעה, פעם ראשונה שראיתי אותו
הסרט לא יוקרן בלבנון
שנתנו לו באן בגלל שגדות ישראלית. לא כזה מפתיע ולא כזה הפסד. סרטים בלבנון מכניסים מקסימום, אולי, מיליון דולר. גרושים במונחים הוליוודים, ו-וונדר וומן ו-וורנר לא ירגישו בזה. ההפסד היחיד פה הוא ללבנונים שיפסידו סרט לא רע רק בגלל שהממשלה שלהם לא יכולה להפריד בים אמנות למוצא השחקנית הראשית. אני אומנם מתעב את נתניהו וממשלתו הגזענית, קיצונית ואנטי חברתית אבל נראה לכם שאפילו הוא היה מעז לתת באן לסרט הוליוודי רק כי השחקנית/שחקן הראשיים הם לבנונים?! לא נראה לי.
הרבה יותר מפריע לי
המאמץ לגייס חרם צרכנים במערב. הטוויטר בימים האחרונים פשוט מפוצץ במסרי הסתה נגד גל גדות, שכמובן מכילים דיסאינפורמציה לרוב. הידעתם למשל ש-IDF הוא ארגון טרור ושגל גדות בעצמה הפציצה אוכלוסיה אזרחית בעזה?
א-הה.
בחיים שלי לא נתקלתי בכל כך הרבה אנשים שמשתמשים במילה "ציוני" כקללה, עד ששאלתי את עצמי אם הם לא מבינים את המשמעות או שאולי המשמעות השתנתה ושכחו לספר לי.
כמובן שזה רק מחזק את התקווה שלי שהסרט יעבור את כל הציפיות ויהפוך לשובר קופות היסטרי, כי אני די בטוחה שכל הרעש הזה מגיע מקבוצה מצומצמת מאוד של אנשים. יהיה נחמד לראות כמה אפסי האימפקט של ה"חרם" הזה. ועדיין לא כיף לקרוא באיזו קלות משכנעים אנשים להאמין ברע מכל.
אם כבר
כל העניין רק מושך יותר תשומת לב וכותרות לסרט, וזה דבר טוב.
ציוני כקללה זה כלום
ברוסיה כמות ענקית מהאוכלוסיה משתמשת כקללה במילה "דמוקרט".
אני לא חושב שהאתר הוא המקום לדיון הזה.
בכל מקרה, אני משוכנע ששמעת על BDS בעבר, וזה כל הרעיון שלו – לגרום לצרכנים להימנע מלצרוך מוצרים שישראלים מרוויחים מהם, וכך גם למנוע מיצרנים לשתף פעולה עם ישראלים. למה האירוע הזה מפתיע, קשור לנתניהו ולאנטי-חברתיות, או בר השוואה לפסילת סרט עם שחקן לבנוני בישראל?
אני חושב שזה די קשור
נתנו באן לסרט, זה מקום לדבר על סרטים ודברים שקשורים בקולנוע וזה אחד מהם, וזה אפילו קשור אל המדינה שלנו.
מפתיע זה לא, כמו שכבר אמרתי. ובעניין האחרון פשוט אמרתי שאפילו הממשלה שלנו על כל מגרעותיה לא היתה מחרימה סרט בגלל לאום של שחקן וזה מאוד מעצבן אותי כשמדינה עושה את זה כמו שמכעיס אותי כשסין לא רוצה להקרין סרטים עם הומואים בהם או, משום מה, רוחות רפאיים.
אני די משוכנע
שאין לממשלה בישראל סמכות להחרים סרטים כראות עיניהם.
שששששש.....
אתה עוד תתן למירי רגב רעיונות…
האמת, אני לא בטוח
לא "הממשלה", אבל "הועדה לביקורת סרטים ומחזות" עודה קיימת. בעבר קרו מקרים שבהם הועדה פסלה סרטים להקרנה בארץ. אם אני לא טועה, הסרט האחרון שנפסל היה "ג'נין ג'נין", ב-2002 – ואח"כ בג"ץ פסל את הפסילה הזאת והתיר את הקרנת הסרט, כשהוא מוסיף (ציטוט מויקיפדיה): "כמו כן, התייחס פסק הדין לעובדה שהסרט נאסר להקרנה רק בבתי הקולנוע, אולם לא בערוצים אחרים, מה שמוריד מאפקטיביות החלטת המועצה לביקורת סרטים". או במילים אחרות, "כאילו באיזו מאה נראה לכם שאתם חיים?". מאז (שוב, למיטב זכרוני) הועדה לא פסלה להקרנה אף סרט, אבל יכול להיות שמבחינה חוקית עדיין יש לה סמכות לעשות את זה. זה יהיה אידיוטי, וכפי שהעיר בג"צ, מאוד לא יעיל, אבל ייתכן שזה עוד אפשרי.
זכרתי שהיה דבר כזה
אבל חשבתי שיש איזשהם סעיפים שמגבילים את הסמכות שלהם (ולא שחקן כלשהו אמר עלינו משהו מעליב, במקרה של 'ג'נין ג'נין' היו כמה טיעונים שאפשר לא להסכים איתם – כגון שהוא מתיימר להיות דוקומנטרי ויש חשש להטעיית הציבור ושהוא סרט תעמולה למען האויב – אבל הם לא היו שרירותיים) ובכל מקרה לא מדובר ב'ממשלה' ככה שההרכב הספציפי הזה של ממשלת ישראל שאיננו לטעמו של דניאל כמו שזה נראה, לא נוגע לעניין ולא צריך לקבל קרדיט על אי-פסילת סרטים.
היום הם בעיקר קובעים הגבלת גיל
(ל"ת)
זכור לי שהיה איזה דיבור בזמנו לאסור את הקרנת "הפסיון של ישו",
אבל אולי אני טועה. הסרט לא נאסר להקרנה בסופו של דבר.
קראת על מירי רגב ב24 השעות האחרונות?
היא מסרבת לממן מופעים שכוללים עירום בפסטיבל ישראל, משום שזה לא יהודי.
היא דרשה מפסטיבל עכו להסיר הצגת יחיד של שחקנית שמאלנית, משום שהמסר "אנטי ציוני".
כמה סרטים לבנונים, מצרים, סורים וירדנים מגיעים לקולנוע בישראל? כמה טלנובלות רמדאן מוקרנות בערוצים ישראליים? החודש הזה הוא חודש שיא לטלויזיה של העולם הערבי, יש תרבות אדירה ומסועפת של קולנוע וטלויזיה איכותית סביב הרמאדאן. אז אין על כל זה חרם מוצהר ורשמי, אבל כמה אנחנו יודעים על זה? כמה אנחנו שומעים על זה? כמה מזה אנחנו רואים?
אני יודע שלא על זה התגובה שלך אבל בכל זאת מתחשק לי לתקן.
הבעיה במירי רגב היא לא הסירוב שלה לאי מימון של תכנים מסויימים, אלא העובדה שהיא, והמשרד שלה, "מממנים" (ובמממנים אני מתכוון לוקחים כספי ציבור של אנשים שלאו דווקא מעוניינים במימון של הדברים הספציפיים האלה) אומנות ותרבות מזנים אחרים כאילו זה עניינה של הממשלה הדברים האלה.
זה דיון מעניין שחצי ניהלנו בעבר
כש(אתה הבאת?) את הדו"ח על מימון קרנות קולנוע וכו', והיה דיון מעניין והיה ברור שמדובר בעניין מורכב.
זה עניין של השקפות עולם כמובן, אני מאמינה שיש מקום לפתח ולשמר תרבות מקומית, ובמדינה קטנה כמו שלנו, בה תרבות כזו תתקשה להתפתח ללא סיוע, יש מקום רב למדינה להשקיע ולטפח מוסדות אומנות ותרבות מזנים שונים ומשונים.
אני גם מסכימה שהחלוקה, כפי שהיא מתקיימת היום, נגועה בהרבה בעיות וצריך לתקן אותה.
ואם אחזור למירי רגב- אני חושבת שהבעיה איתה, שלמרות הדיבורים על חלוקה מחדש ותיקון אפליה וכו', היא לא באמת חותרת לפתרון אי השיוויון בחלוקה. בינתיים, תחת דיבורים על פלורליזם אמיתי וטיפוח המקופחים, היא קיצצה תקציבים למיעוטים (ערבים) ובעיקר עסקה בלנסות לעזור לזמר המזרחי הפופולרי והעשיר במדינה. לא ראיתי אותה יוצאת בפרויקט רציני לטיפוח הפריפריה האומנותית (גם המזרחית וגם בכלל) שמתפתחת בארץ. בעיקר שמה להם רגליים.
אתה אולי לא מודע למצב מהבחינה הזאת,
אבל באמת שמדובר בעסקים כרגיל לחלוטין מבחינת מדינות ערב והאסלאם. התנגדות העיקשת לכל סוג של דיאלוג תרבותי, ולו קלוש, עם ישראלים היא כמעט ומוחלטת. מספיק רק להזכר בקרב של אורי ששון נגד המצרי באולימפיאדה האחרונה (עצם זה שהמצרי עלה לקרב בכלל זה סוג של נס והוא חטף המון ביקורת על זה).
אין לי מושג למה ההחרמה של וונדר וומן בלבנון עשתה כל כך הרבה כותרות, אבל אין פה קמצוץ של הפתעה.
אם אני לא טועה בסוף הוא לא הוחרם
אלה בסוף סתם היו כמה פוליטיקאים שרצו לגזור קופון יח"צ, אבל בלי יכולת להשפיע. סטייל מירי רגב והעירום בפסטיבל (או מירי רגב וגל"צ, או מירי רגב ופרסי אופיר, או מירי רגב והתיאטרון החיפאי…)
זה עשה כותרות מכמה סיבות
1. יש הרבה אנשים שיש להם רצון שהסיפור הזה יעשה כותרות (גם מהצד הישראלי וגם מהצד הערבי).
2. החרם הערבי אולי קיים בהרבה תחומים, אבל סרט סופר-הירוז של DC עושה יותר כותרות מג'ודו או טפטפות.
3. כיוון שמדינות ערב הן לא איזה גוש אחיד עם דעה אחידה. ולבנון היא אולי אויבת מרה של ישראל (או יותר נכון, מגרש אימונים צבאי של ישראל ואויבותיה), אבל היא גם מדינה שיש בה דעת קהל ודיון ציבורי והרבה חובבי תרבות מערבית. ולכן החלטות כאלו לא עוברות באותו השקט שמשתרר במדינות טוטליטריות יותר.
שמע, תא גאווה בליכוד דורש להפסיק את המימון של פסטיבל הסרטים הגאה
בגלל שכמה יוצרים שהברטים שלהם נקנו תומכים ב-BDS ולא מגיעים לטקס, אבל הסרטים לא קשורים בכלל לנושא. אז….
עורכים אורחים
בבלוג שלה ב-"הארץ", נטע אלכסנדר כותבת על פסטיבלי הקולנוע הקרובים בישראל וחושפת אירוע מעניין בפסטיבל סרטי הסטודנטים – העורכים סקיפ מקדונלנד שעבד בין היתר על סדרות הטלוויזיה "באפי", "שובר שורות" ו-"פארגו", ופרד רסקין המשמש בתור העורך של סרטי טרנטינו מאז "ג'אנגו" יעבירו בפסטיבל סדנאות עריכה.
לינק, לינק
http://www.haaretz.co.il/blogs/netalexander/1.4138659
סדנת עריכה עם העורך של ג׳אנגו
היא כנראה רעיון לא כל כך טוב.
או שאפשר ללכת ללמוד לעשות
הפוך מכל מה שמלמדים שם.
אני עדיין מחפש בנרות אנליסט מניות בבורסה שתמיד טועה.
אומנם הסרט ארוך מדי ויש לו בעיות קצב.
אבל אי אפשר להאשים רק את העורך אלא גם את טרנטינו שמאז ומתמיד יצר סרטים ארוכים ואני לא חושב שטרנטינו היה מרשה לו לכסח מהסרט איזה סצינות שבא לו. בעיית האורך קיימת בתסריט, שכבר שם יש שני קליימקסים. אבל אם מתייחסים לעבודה האמיתית של עורך שהיא לא לקצץ סצינות מהסרט אלא הדרך שהוא מחבר בין שוטים ויוצר מהחומר המצולם סצינות לדעתי הוא עורך טוב. אם מתייחסים לסצינות בג'אנגו בנפרד יש להם אחלה קצב.
כתבה מההוליווד ריפורטר על השיגעון בארצנו סביב יציאת הסרט
http://www.hollywoodreporter.com/news/wonder-woman-headed-big-israel-opening-as-country-rallies-behind-gal-gadot-1009261
לא לא לא, גיא פינס
השם שלך באנגלית הוא לא Pines. זה פיינס. אתה פינס, ואתה יודע בדיוק איך אמורים לאיית את זה. לך עם השם שלך בדאגה, אל תשתפן ותהפוך לגיא אורנים ברגע האחרון!
אתה טועה
ההגייה של רוב השמות האשכנזים בארץ מבוססת על גרמנית או פולנית. כששומעים אותם באמריקאית או אנגלית הכל מבוטא אחרת, אבל ממש אחרת. שמעת פעם איך דוברי אנגלית קוראים לפולצואגן?
אותו עניין עם שם המשפחה פינס, שנקרא בעגה אשכנזית לכתיב Pines (והרי במקור השמות האלו נכתבו באותיות לועזיות, כך שקל להתחקות אחרי המקור).
זה לא באמת משנה
הוא התראיין מספר פעמים וסיפר שהוא משנה את ההגייה לפי הצורך.
לפעמים הוא מציג את עצמו כפיינס, אבל כשהוא מרגיש שהוא צריך לשבור את הקרח איכשהו הוא מציג את עצמו כפינס.
אם הוא היה קונסיסטנטי עם עצמו אז מילא, אבל ברגע שהוא משנה את השם שלו בכל ראיון הוא קצת מאבד נקודות זכות…
התגובה הכיפית של השנה
(ל"ת)
באמת?! מה עשיתי?
(ל"ת)
אני מבקש לציין שוב לפרוטוקול כאן את ההימור שלי מלפני שבוע:
וונדר וומן יפתח עם 200,000,000 דולר בסופ"ש הזה וישבור יותר שיאים ויצור שינוי גדול יותר בהוליווד מדדפול.
לאיפה הלכת?
בנתיים בארה"ב הכניס 11מ ביום ההקרנה הראשון (חמישי) שזה יפה מאוד והגבוה לבמאית אי פעם אבל עדיין לא מתקרב למספרים של שומרי הגלקסיה והיפה והחיה שהביאו 16-17מ
מאתיים זה לא יכניס
*אבל* עם סכום כזה הסרט כמעט בוודאות ינכיס יותר ממאה מיליון בסופ"ש הראשון וגם זה הישג ממש לא רע.
ההערכות הנוכחיות: 86, עם פוטנציאל ל-90 ומשהו.
http://deadline.com/2017/06/wonder-woman-captain-underpants-weekend-box-office-opening-1202106462/
בדיוק אותה סביבה כמו הסרטים הראשונים של שומרי הגלקסיה או דוקטור סטריינג'. מעטים מאוד הם סרטי הסולו הראשונים של גיבורים שעושים יותר מזה – ולהשוות את זה ל*כל* סרטי גיבורות העל שיצאו עד היום זה אפילו לא כוחות. זה יותר ממכובד, והתגובות המאוד חיוביות לסרט רומזות שיהיו לו "רגליים" ארוכות והוא עשוי לסיים את דרכו עם משהו בסביבות 300 מיליון דולר בארה"ב. זאת באמת תוצאה טובה מאוד כל עוד אתה לא מפתח ציפיות חסרות קשר למציאות כמו פתיחה של 200 מיליון.
ההערכה בקישור שהבאת מדברת כרגע על 97.1M
(ל"ת)
יאי!
(ל"ת)
לא אמרתי "הרצל אמר"! כלומר, "Domestic"!
אז 200 מליון בסך הכל בסופ"ש היתה תחזית מדויקת…
וברצינות: כרגיל, לא לוקחים בחשבון את קולות החיילים –
1. היהודים האורתודוקסים (שזה הרבה יותר ממה שנדמה לפעמים) בארה"ב, שיבואו לסרט רק היום (ראשון).
2. יש שמועות שאנשים (בעיקר נשים) הולכים לסרט הזה פעם שניה ושלישית כבר היום.
3. זה לא נגמר עד שהאמזונה הרזה שרה.
התכוונת ללקהל אמריקאי או נתונים כלל עולמיים?
כי בתפוצה עולמית ההימור שלך כנראה מתגלה כנכון…
https://www.forbes.com/sites/markhughes/2017/06/03/wonder-woman-shatters-records-with-200-million-worldwide-opening/#7536c0b21641
״לסיים את דרכו עם 200 מליון בארה״ב״?
בעשרה ימים (שזו בקושי התחלת הדרך) הוא עשה 205 מליון בארה״ב לבד, ועוד 225 מליון בשאר העולם, ועוד היד נטויה כמו שאומרים.
את הדרך הוא כבר לא יסיים ב200 domestic, אם כבר ב300 ויתכן בהחלט שיותר.
אז בפרס על ההימור לא הייתי זוכה, אבל אני מבקש שירשם בפרוטוקול שבגדול – צדקתי הפעם…
(נו, קצת קרדיט, קמצנים)
רק שאני לא כתבתי את ה"ציטוט" שלך. אני אמרתי שהוא יגיע ל-300.
(ל"ת)
סליחה, טעיתי, טעות, טועים, טעינו.
:(
הרצאות קולנוע
בחינם,בבית ספר מעלה בירושלים בימי חמישי בשעה 20:00.הלכתי כבר פעם אחת והיה מוצלח.תכף אני הולך שוב.
התוכנית המלאה כאן
אוף מתנצל אני מסתבך עם לתת לינקים.התוכנית המלאה באתר של מעלה
(ל"ת)
לא מצאתי את זה שם. אתה יכול פשוט להדביק את הלינק בהודעה.
(ל"ת)
אז הנה
4.5.17 | 10:00
המפגשים יתקיימו בשעה 20:00 בבית הספר, שבטי ישראל 20 ירושלים
פירוט לחודשים מאי | יוני | יולי
04.5 זוג או פרד
זוגיות, נישואין ולומר "אני אוהב אותך" מבלי לדבר > מיכאל בארי
11.5 מהסינמטוסקופ אל הסינמה סיטי
הצבע, הסאונד והאפקטים, ששינו את פני הקולנוע, מאז ועד היום > אדווה שושן
25.5 עיר שצולמה לה יחדיו
ירושלים כלוקיישן פוטוגני > מרים אדלר
01.6 חלומות פז או חלומות שווא
חלומות וחזיונות בקולנוע > אוהד דומב
08.6 היפה והחיה > שילוב בעלי חיים בקולנוע > אדוה שושן
15.6 מאחורי הסרוגים
מאחורי הקלעים של הסדרה שכבשה את יהודי העולם > לייזי שפירא
22.6 מורה טוב, מורה לחיים
מורים שאי אפשר לשכוח > עמנואל כהן
29.6 רואים את הקולות
מסע אל תוך עולמן של דמויות בלתי נשכחות > דוד טאובר
06.7 חופשיה ומאושרת
חירות האישה בקולנוע > מרים אדלר
13.7 אל תהיה ילד
הילדים המהפנטים ביותר בקולנוע > עמנואל כהן
20.7 חנוך לנער
על מודלים חינוכיים בקולנוע > אדם צחי
27.7 אז מיהו יהודי?!
זהות יהודית בקולנוע ההוליוודי > עינת קאפח
מידע על ההרצאות הבאות יפורסם בהמשך.
בחזרה לדף חדשות ואירועים >
דרך אגב,ההרצאה שהלכתי אתמול הייתה הרבה פחות מוצלחת
אז יש טריילר לרימייק של "רצח על האוריינט אקספרס".
https://www.youtube.com/watch?v=QI5dSBCymMI
או שקל לקנות אותי עם טריקים קולנועיים עאלק-פוסט-מודרניים שמסתירים סרט שככל הנראה יהיה מגוחך, או שזה באמת נראה מגנייייייב לאללה.
ג'וני דפ עדיין a thing?
*מגלגל עיניים*
מצד שני הוא באופן ברור למדי הנרצח, אז לא תראה ממנו הרבה.
(ל"ת)
רק הקאסט עושה לי חשק לראות את זה.
וזה הטריילר הכי לא טריילרי שראיתי – סטטי לחלוטין, איטי ועם כתוביות שמציינות את מקצועה/מעמדה של כל דמות. אני חייב לציין שזה שינוי לטובה אחרי כל ה-cut to black שאנחנו מקבלים בכל טריילר שני.
מי זה עם השפם האפור? דניאל דיי לואיס?!
הזה עם השפם (המגוחך) הוא קנת' בראנה
(ל"ת)
אני חושב שאפשר לשפר את הטריילר
על ידי חתיכה של כל ההתחלה הלא מעניינת שלו. נגיד משהו כזה:
https://www.youtube.com/watch?v=QI5dSBCymMI&feature=youtu.be&t=42s
אני חושב שצריך להשאיר אותו שקט לחלוטין חוץ מדיאלוגים, בלי שום שיר.
בטח שלא שיר פופ לא קשור לכלום, אבל זה כבר עניין אחר.
אוי איזה מביך השיר בסוף.
שיר מעפן שגם ככה מעצבן אותי שאנשים שומעים אותו.
אני נורא מחבב את אימג׳ן דרגונס, ואני גם נורא מחבב את השיר הזה,
אבל יש מקומות שלא צריך לשים אותו, כמו הטריילר הזה.
38.8 מיליון דולר ביום הראשון
התחזיות כרגע מדברות על סופ"ש של בין 95 מינימום ל-110 מיליון מקסימום. לא רע בשביל סרט סולו ראשון. זה יהיה במקום השלישי כפתיחה הכי טוב לסרט אוריג'ן סולו לגיבור על אחרי ספיידרמן ודדפול, או במקרה שזה יהיה בסביבות ה-90 ומשהו מיליון מקום רביעי כשמוסיפים את איירון מן. בכל מקרה תוצאה מכובדת מאוד וכל המעורבים צריכים להיות גאים, בעיקר כשהתחזיות המוקדמות דיברו על פתיחה של בין 65 ל-75 מיליון.
זה לא מכובד, זה מעולה.
וכנראה נקבל הרבה סרטים בסגנון בשנים הקרובות, כמו כל סרטי ה-R rated.
A Cure for Wellness
או "התרופה לשלמות" בשם העברי שקיבל לפני שנגנז, הסרט החדש של גור ורבינסקי והוא מהטובים שראיתי לאחרונה.
אל תראו את הטריילר כי הוא מגלה יותר מדי, גור אמר כמה פעמים שהוא רצה לעשות סרט שאף אחד לא יודע עליו כלום לפני, בלי שהוא מבוסס על כלום ואין עליו מידע ברשת, ברמה שאפילו הז'אנר העיקרי שלו הצליח להפתיע אותי קצת (וראיתי את הטריילר לפני).
הסרט הוא ניסיון ליצור סרט אימה "כמו פעם", לא סתם הפחדות במשך שעה וחצי עם עלילת רוחות רפאים סטנדרטית, אלא סיפור מסובך וארוך (הסרט שעתיים וחצי) עם מסר חזק, קצת כמו הסיפורים שלפעמים נהיו כבר מסורבלים מדי ב"שודדי הקאריביים" הראשונים.
הבימוי של ורבינסקי פשוט מדהים. הוא הצליח לעורר הזדהות עם דמות ראשית שהיא מאוד אנטי-גיבור שבהתחלה לא ברור למה בחר בו, יחד עם כמה מהשוטים הכי יפים שראיתי בסרט כבר שנים. אווירת המתח שלו מעולה ומצליחה להלחיץ בקלות, כמו שהוא כבר הראה שהוא יודע לעשות ב"צלצול" לפני שנים, יחד עם בנייה טובה של הסיפור המסובך שהצליח גם להפתיע ברוב מהטוויסטים. כמו בכל הסרטים האחרונים שלו, יש פה את האפיות שמתאימה בול לאווירה שהוא ניסה ליצור, ומוזיקה קריפית ובומבסטית שלא יוצאת מהראש.
רק קצת חבל שיש בסרט כמה קטעים חסרי הסבר שלא בדיוק מוסיפים משהו לעלילה הראשית. נראה ממש כאילו ההסבר שלהם היה אמור להגיע בהמשך הסרט וירד בעריכה, אבל השאירו אותם בכל מקרה בסרט.
הסרט יחסית "נישתי" ולכן אני מאמין שנכשל בקופות, מומלץ למי שאוהב מותחנים איטיים ומתוסבכים, ככה שהוא לא בדיוק עשוי מהחומר שישבור קופות. חבל לי מאוד שזה כבר הכישלון הקופתי הגדול השני של ורבינסקי. הוא דיבר הרבה לפני הסרט על הקושי בהפקות האלו, היום רוב הסרטים הם או הפקות ענק של מאות מיליונים או הפקות קטנות מאוד, וקשה מאוד להשיג תקציב להפקה של 40 מיליון דולר, במיוחד לא עם סיפור מקורי. לא יודע מה יעשה בעתיד או אם בכלל יחזור לקולנוע, אבל אני מקווה מאוד שימצא מימון לפרויקטים בעתיד.
סרט מצוין שסובל מפינוק יתר עצמי של הבמאי
זה פרויקט אישי של ורבינסקי ואני מפרגן לו. מבחינה טכנית זאת מצגת אודיו-ויזואלית עוצרת נשימה. גם הבחירה במותחן פסיכולוגי עם סיפור פרובקטיבי ומגעיל כזה לא מובנת מאליה.
הבעיה היא שאת הטוויסט ניחשתי אחרי שעה וחצי – ואז הסרט נמשך עוד שעה תמימה ומעמיד פנים שהצופים אמורים להיות עדיין במתח אבל הוא סתם נגרר.
בכל אופן, זה כן ממתק לחובבי הז'אנר ואני כן מתכנן לתמוך בפרויקט הזה (קניה בבלו-ריי ואולי גם קניה של פס הקול המצוין). פשוט חבל לי שלא קיצצו קצת ממנו. עם חוויה מהודקת יותר זה היה יכול להיות הרבה יותר מותח ולדעתי היה מתקבל טוב יותר בידי המבקרים והקהל.
זו בעיה עיקרית עם ורבינסקי
קשה לו לדעת מתי לעצור.
אלוקי ההוליווד היקרים שלום
אנא מכם, לחצו על כפתור הריסטארט, הגענו לשפל חדש בהחלט.
https://www.youtube.com/watch?v=E_PDTdQZjfk&t=0s
(טריילר לpup star 2, שאם יגיע לארץ כנראה יקרא "כלב מי שלא שר 2" או משהו כזה)
צילום בסרטים ישראלים
שמתי לב לתופעה בעייתית בקולנוע הישראלי – ואני מכיר כמה אנשים שעוסקים בקולנוע שמסכימים איתי – הצילום אף פעם לא נראה באמת קולנועי. נעשו בשנים האחרונות הרבה סרטים שמצולמים די טוב (ציפורי חול, מיתה טובה) אבל גם הם לא מדגדגים את רמת הצילום שיש אפילו בסרטי אינדי אמריקאים. בקולנוע האמריקאי הצילום תמיד ייראה חם ורך ובאופן כללי נוח לעין, דבר שלא יצא לי לראות בסרטים ישראלים. כיום כל הסרטים האלה מצולמים ומוארים באותו ציוד שמשתמשים בו בהוליווד (מצלמת אלקסה או רד, כולל עדשות קולנועיות) ועדיין הסרטים האלה נראים יותר כמו סדרות טלוויזיה ישראליות. כל עוד משתמשים באותו ציוד הטענה על התקציב לא רלוונטית ליצירת מראה קולנועי (אפילו בשוטים סטטיים שדורשים מצלמה על חצובה).
בנוסף לסרטים אמריקאיים, ראיתי לא מעט סרטים צרפתיים, פולניים, קוריאנים וכו' שהצילום בהם נראה הוליוודי, אז לא ברור למה בישראל זה לא קורה.
כמובן שאני מדבר על סרטים שיצאו בשנים האחרונות, שצולמו במצלמה דיגיטלית ולא בפילם או בוידאו.
השאלה מכוונת לכולם, ובעיקר למי שמבין בצילום קולנועי. אם למישהו יש תובנות בנושא, אשמח לשמוע
בסופו של דבר, הכל נגמר ברמת הצבעים,
אתה יכול להפוך גם צילום שצולם במצלמה קולנועית למכוער עם קולור גריידינג לא נכון. או נכון, אם זה הלוק שאתה מחפש.
וזה כל הקטע, שבסופו של דבר המראה של הסרט הוא החלטתו של הבמאי או הבמאית, ואם הם רוצים שזה יראה ״קולנועי״ ו״הוליוודי״, הם יכולים לעשות את זה גם עם מצלמת DSLR פשוטה.
השאלה היא מה היוצרים רוצים להעביר, ואם הם רוצים שהסרט לא יראה כמו הוליווד, זה מה שהם יציגו לך. אם הם כן, הם מסוגלים לעשות את זה גם בלי תקציב גדול. וזה יכול לעבוד גם הפוך – אם הבמאי רוצה לגרום לסרט עתיר התקציב שלו להיראות פחות קולנועי, שיהיה לו בכיף.
מה דעתך על הצילום ב"מי מפחד מהזאב הרע",
או בסדרה JUDA? אני חושב שאני מבין למה אתה מתכוון ולדעתי מקור הבעיה היא שילוב בין נסיון מועט מדי בקולנוע מקצועי לבין תקציב (מראה של סרט מושפע מעוד דברים חוץ מסוג המצלמה, והץחלק מהדברים האלה תלויים בתקציב).
ובכל זאת שתי הדוגמאות שהבאתי פורצות דרך לדעתי מהבחינה הזו ומצמצמות את הפער לכמעט אפס. מה אתה חושב עליהן?
"מי מפחד מהזאב הרע" נראה לא רע
היה לו מראה ייחודי ובהחלט טוב יותר מרוב הסרטים הישראלים, אבל עדיין לדעתי מעט מאוד שוטים בו נראו קולנועיים כמו בהוליווד. אני לא יודע להסביר למה אבל אני חושב שעדיין יש מה לשפר (בהנחה שהיוצרים באמת רוצים לקבל מראה כזה כמו שקסם אמר).
לשם השוואה, הסגמנט של קשלס ופפושדו ב-ABCs of death נראה הרבה פחות קולנועי מ"מי מפחד", אז אולי זה מכוון, לא יודע.
JUDA
נראה כמו סרט חתונות שצולם באייפון עם מלא color correction.
זה לא רק עניין של תקציב, אלא גם עניין של כוונה, כמו שקסם אמר.
במי מפחד מהזאב הרע הבמאים רצו לחקות את הסגנון הדרום קוריאני, וזה מתבטא מאד בצילום – לכן הוא נראה קולנועי.
ראיתי בערך שלוש דקות מ"ג'ודה", ו-מה שהוא אמר.
(ל"ת)
אם כבר העלתם את הסדרה לדיון
זה רק אני או שהפתיח שלה הוא העתק כמעט מביך של הפתיחה של דרדוויל של נטפליקס?
לא רק דרדביל
חניבעל עשה את זה קודם
Israeli movies don't "shine".
אין להם את הברק שיש לסרטי הוליווד.
זו התחושה שלי בכל אופן.
לדוגמה קיצונית של ברק כזה, אפשר להביט בכל אחד מסרטיו של מייקל ביי.
השאלה היא למה בעצם.
לא צריך להרחיק עד מייקל ביי, כל סרט הוליוודי שיצא לי לראות, גם הפשוט ביותר, בא עם הברק הזה ברמה כזאת או אחרת. וכמו שאמרתי זה לא רק באמריקה אלא גם באירופה ובעוד מדינות. אז אני מנסה להבין למה רק בישראל באופן עקבי הסרטים לא נראים ככה. יכול להיות שאף צלם שלמד כמו שצריך (בעיקר בבתי ספר לקולנוע בחו"ל) לא נשאר לצלם סרטים בארץ, או שכל הצלמים בוחרים במודע שהסרטים שלהם לא ייראו ככה. עדיין לא נראה לי הגיוני שזה כל כך גורף.
סרט הפיראטים הטוב ביותר שיצא החודש
הוא מאמר-וידאו ביוטיוב על "שודדי הקאריביים" הראשון, ולמה הוא סרט טוב כל כך. זה ארוך (כמעט שעה), ועוד לא הגעתי לחצי שלו, וזה כבר הרבה יותר מעניין, והרבה יותר מצחיק, מ"שודדי הקאריביים 5".
לחובבי הז'אנר, זה קצת מזכיר את הביקורות של Red Letter Media על הפריקוולים של סטאר וורס, רק בלי שליליות (מוצדקת) כל הזמן, אלא להיפך – הערכה ורצון להראות מה הסרט עושה נכון. וזה הרבה יותר קשה מלהצביע על פאשלות.
https://www.youtube.com/watch?v=zhdBNVY55oM
נתקלתי בזה מקודם
והחלטתי שלמי יש זמן, אבל אם אתה ממליץ אי אפשר לוותר.
אז אחרי שצפיתי בו
אני מרגיש בנוח לומר שסרטונים מהסוג הזה הם הדבר הכי טובה שבה אפשר לבטא אהבה לסרט (או לכל יצירה אחרת): הנבירה העקשנית בניואנסים הקטנים שהופכים אותו למעולה, באיך ובלמה שמאחורי הקלעים, תענוג לראות את זה.
וזו גם הסיבה למה אני ממליץ על הצפייה לכל חובב קולנוע באשר הוא – זה גרם לי להרגיש שאני יכול לפענח סרטים בצורה טיפה יותר עמוקה.
מדהים.
(ל"ת)
אם כבר מאמרי וידאו
היוטיוברית לינדזי אליס התחילה לא מזמן סדרת מאמרים שבוחנים את סרטי "רובוטריקים" מזווית של תאוריות קולנועית. נשמע קצת מוזר, אבל זה הדבר הכי מעניין שקשור לסרטי "רובוטריקים" שראיתי. עד עכשיו יצאו שלושה סרטונים, מניח שעוד יבואו. צפייה מומלצת.
זה הפרק הראשון: https://www.youtube.com/watch?v=PRXI__Wixas
גם שאר הערוץ שלה ממש נחמד, במיוחד סדרת סרטוני Lose Canon.
לפי הנראה הסרט הכניס 95 מיליון בסופ"ש
שוב, לגמרי לא רע. התקציב שלו נמוך מזה של סרטי DC הקודמים ועם כל ההתלהבות סביבו נראה שיהיו לו יותר רגליים מלשאר סרטי DC.
100! (אולי)
מצוין ומתסכל: ההערכות הרשמיות לסופ"ש התפרסמו, והתוצאה של וונדר וומן היא – 100.5 מיליון. זה, קודם כל, אדיר – והעובדה שההערכות רק עלו ועלו לאורך כל הסופ"ש מבשרת לסרט חיים ארוכים בקולנוע. אבל כרגע זה קצת מתסכל, כי אנחנו לא באמת יודעים אם הסרט הגיע למספר העגול של 100 מיליון או לא. המספרים הסופיים יתפרסמו רק ביום שלישי, ואולפנים נוטים להגזים טיפה בהערכות כשזה מביא אותם אל מעבר לסכום עגול ויפה. עד אז וונדר וומן הוא ה-100 מיליון של שרדינגר.
http://www.boxofficemojo.com/weekend/chart/?view=&yr=2017&wknd=22&p=.htm
אם הסכום של וונדר וומן בבכורה אכן יהיה מעל 100.5 מיליון דולר
אז היקום הקולנועי של DC יהיה הפרנצ'ייז השני (אחרי 'משחקי הרעב') שכול הסרטים שלו פתחו עם מעל 100 מיליון דולר. אפילו היקום של מארוול לא יכול לטעון להישג הזה.
ההבדל העצום בין מארוול לDC
זה שDC זכו ליתרון מבוהק של שימוש בדמויות הכי מוכרות מעולם הקומיקס בעוד מארוול אחרי כל המכירות לחברות זרות איבדו את כל הדמויות המוכרות שלהם ונשארו רק עם דמויות שלא באמת עניינו מישהו לפני הסרטים שלהם. אפילו יחידת המתאבדים היה שם יותר מוכר מוכר יותר מהרבה דמויות של מארוול. זה לא חוכמה להשוות סרט כמו "באטמן נגד סופרמן" לסרט כמו "קפטן אמריקה" הראשון. מארוול הוכיחו שאחרי שהם חושפים את הדמויות שלהם לעולם, ומראים לו מה הם יכולים לעשות איתם הם כבר מרוויחים הרבה יותר (כל הסרטים הרוויחו הרבה יותר החלק מ"חלק 2" והלאה, שלא נדבר בכלל על מה שהנוקמים עשו בזמנו או על מלחמת האזרחים שהכפיל את הסכום איתו פתח חייל החורף).
מה שמייצב אותו במקום השלישי לפתיחה הגדולה ביותר לסרט אוריג'ן ראשון לגיבור על
אחרי רק ספיידרמן ודדפול! (ואם לא היה דדפול היא היתה במקום השני, וואו). אני חייב להתעכב על העניין הזה כי הוא יותר משמעותי ממה שנראה. וונדר וומן הוא סרט הגיבורי על סולו הראשון בכיכובה של אישה מזה יותר מעשור. בעשור הזה יצאו *עשרות* סרטי אוריג'ן לגיבורי על גברים, הנה כמה מהם; הענק הירוק, איירון מן, קפטן אמריקה, אנט-מן, ת'ור, דוקטור סטריינג', גרין לנטרן. אף אחד מהם לא עשה יותר מוונדר וומן בסופ"ש הראשון! בכל השנים האלה, רק דדפול הצליח. זה הישג ענק, מדהים ומכה בפרצוף לכל מי שטען שסרו גיבורי על סולו בכיכובה של אישה לי יצליח להכניס יותר מסרט סולו גיבורי על בכיכובו של גבר. ונקווה שהוליווד מתבוננת ולומדת. יאללה מארוול, תקדימו את "קפטן מארוול" שלכן! יאללה DC תנו סרטים גם לגיבורות העל האחרות שלכן!
אוקי, אז עכשיו כשאני מסתכל על זה זה אולי לא עשרות.
אבל זה הרבה.
אגב, גם אם מחשיבים סרטי אוריג'ן שהם לא הראשונים, כלומר ריבוטים. "וונדר וומן" פתחה טוב יותר מהריבוט של באטמן "באטמן מתחיל" ומהריבוט של ספיידרמן, "ספיידרמן המופלא", אבל לא יותר מ"מאיש הפלדה" (שפתח עם 116 מיליון). עדיין נתון מדהים.
סליחה אבל מה זה בדיוק סרט אוריג'ין?
סרט שמספר את סיפור המקור של הגיבור/ה.
(ל"ת)
הפרויקט הנשי הבא של די סי, חוץ מוונדר וומן 2
הוא כמובן הסירנות של גות׳הם: לא סתם סרט סולו אלא שלישיה בכיכובן של הארלי קווין, פויזן אייבי וקאטוומן. וזה מגניב.
וזה בבימוי דיוויד אייר שזה פחות מגניב.
מה קורה עם הוליווד שהם עדיין ממשיכים להעסיק את הבן אדם שיצר "סרטים" כמו "חבלה" ו"יחידת המתאבדים". אני אמשיך לחכות ל""באטגירל" (בטח יגיע ב2020).
יאפ
הפרוייקט עצמו נשמע מגניב ממש, ואני אשמח לראות סרט שהארלי קווין, פויזן אייווי וקאטוומן מככבות בו. אבל למה, הו למה, לקחת את דייויד אייר, שהראה שאין לו שמץ של מושג איך ליצור קבוצת נבלים משכנעת אפילו קצת? מוריד לי את כל הציפייה מהסרט הזה..
אני חושב שלהיות במאי בוורנר בראדרס זה כמו להיות במאפיה
צריך לעשות דברים נוראיים בשביל להתקבל, אבל מרגע שאתה בפנים יגנו עליך בחירוף נפש.
ציפיתי ליותר
סוף סוף סרט של DC מקבל ביקורות טובות, והוא פותח נמוך יותר מסרטי DC האחרים.
חשבתי שיהיה מספיק רעב של הקהל לסרט טוב של DC (בקרב אלה שלא אהבו את הסרטים עד כה), או פשוט לעוד סרט של DC (בקרב אלה שכן אהבו אותם), לסרט של וונדר וומן (שמעולם עוד לא היה) ובאופן כללי לסרט על גיבורת-על אישה, כדי לדחוף את הסרט גבוה יותר.
אני מבין שפספסת את מה שכתבתי
בשביל סרט ראשון לדמות זה ממש לא מאכזב, למעשה זו הפתיחה השלישית בגודלה לסרט ראשון לדמות של גיבור/ה על.
לא פספסתי, אני פשוט לא מסכים עם ההשוואה
רשימת הסרטים שציינת מכילה שמות הרבה פחות מוכרים מוונדר וומן. ממש לא מפתיע שהיא פתחה גבוה יותר מת'ור או אנט-מן. אני גם חושב שלכלול ברשימה את איירון מן עושה לו עוול – הוא פתח עם 98, הפרש זניח מה-100 של וונדר וומן, ולדעתי הישג גדול יותר כי הדמות פחות מוכרת, אין שיוך ליקום קולנועי (מבחינת הקהל בזמן יציאת הסרט) ואין תלת-מימד.
אני פשוט מסתכל על הסרט הקודם של DC – אם יחידת המתאבדים (שאגב חסר ברשימה שלך) פתח עם 130, אני לא רואה סיבה שוונדר וומן לא תגיע לסכום דומה.
מסכימה, וגם...
יש איזו נטייה כזו שראיתי בכמה מקומות, להשוות את וונדר וומן רק לסרטים ראשונים של גיבורי סולו. זו נראית לי "הנחה" לא ממש מוצדקת – כלומר, כמובן שלא הייתי משווה סרט סולו לאיחוד גיבורים כמו הנוקמים או ליגת הצדק, אבל אני לא רואה שום סיבה למה שומרי הגלקסיה מעצם היותו סרט על קבוצה, ניחן ביתרון מובנה לעומת איירון מן או וונדר וומן או דוקטור סטריינג'.
זה לא מצב של קבוצת גיבורים מוכרים שמתאחדים לסרט אול-סטאר, זה סרט ראשון של יישות קומיקס חדשה. זה שיש שם כמה דמויות לעומת דמות אחת זה לא יתרון אוטומטי. ראה ערך פנטסטיק פור.
כמובן שפתיחה של 100 מיליון זה מצוין, אי אפשר לטעון אחרת, אבל בשבועות האחרונים הציפיות התנפחו מעבר לסכום הזה, ואנשים חשבו שיהיה כאן ברייקאאוט מעבר לציפיות, כמו שהיה למשל לדדפול. ראיתי לא מעט תחזיות באזור ה-140, ודיבורים על זה שהסרט יפתח מעל יחידת המתאבדים ואיש הפלדה. זה לא קרה – הסכום הזה הוא מכובד ויפה, אבל הדבר הכי משמעותי לגביי וונדר וומן הוא הביקורות המצוינות, שבתקווה יובילו ל"רגליים" ארוכות ותוצאה סופית מכובדת ביחס לפתיחה.
הסרט כבר התעלה על הציפיות.
ציפו ממנו ל-60, יצא 100. זה מדהים בפני עצמו.
למה היו אנשים שנביאו 120 פלוס? זה כבר כנראה ההייפ החיובי שלשם שינוי זרם לדי סי אחרי הביקורות החיוביות.
אף אחד לא באמת ציפה ממנו ל-60
לפני כחודש כשיצאו נתוני הטראקינג הראשונים דובר על 65 וזה נתון שתמיד עולה ועולה ככל שמתקרבים למועד השחרור כי הוא מבוסס על הייפ בציבור שקשור ישירות לפרסום שהסרט מקבל.
ממש לפני השחרור של הסרט כבר דובר על 95 מיליון כנתון הטראקינג הרשמי (מקור). זה ש-WB נשארו מאוד שמרניים בתחזיות עד הרגע האחרון לא אומר שהם באמת ציפו ל-70, האולפן כמעט תמיד מוציא תחזית שמרנית כדי שהמציאות תתעלה מעל הציפיות. היה ברור שהסרט יעשה הרבה יותר, וזה השתקף בכל הדיבור שהיה סביבו ברשת, כולל כאן.
הכל בסדר, 100 מיליון זה נתון מאוד יפה, הוא פשוט לא הברייקאאוט שכמה אנשים חזו ורצו. ברייקאאוט זה דדפול, זה עולם היורה – סרטים שיצאו והפתיעו את כולם בהצלחה שלהם, שעשו הרבה מעל הצפוי. וונדר וומן עשה בערך מה שהרוב ציפו שיעשה – וזה מצוין.
ל"יחידת המתאבדים" היה את וויל סמית'; ויולה דיוויס (שידועה מהלהיט הטלוויזיוני שלה), הארלי קווין והג'וקר
אה, ובאטמן, שהופיע בטריילרים. בקיצור, אין טעם להשוות את הסרטים האלה. פה זו דמות ידועה אחת לעומת שלושה ושני שחקנים סופר פופולארים שמשחקים דמויות פחות ידועות.
ובהקשר של "שונרי הגלקסיה" וונדר עשה יותר מהם גם אם לא בהרבה.
בקיצור, עדיין תוצאה מדהימה. אני מזכיר שהיא עשתה יותר מבאטמן בסרטי האוריג'ן שלו וספיידרמן בסרט האוריג'ן השני וגם וולברין והענק הירוק בסרטי האוריג'ן שלהם. כלומר וונדר וומן עשתה יותר בסרט הראשון שלה מרוב גיבורי העל הכי ידועים חוץ ממנה בסרטי האוריג'ן שלהם.
זה בהחלט הישג מדהים.
וממש הזוי לנסות ולהקטין אותו בעיקר בהתחשב בעובדה שזה בטופ 3 של הפתיחות גם אם סופרים סרטים קבוצתיים כמו שומרי הגלקסיה. כאמור, יחידת המתאבדים ממש לא נחשב.
יודע מה? פאק איט בוא נחשיב גם סרטים קבוצתיים
הטבלה של פתיחה לסופ"ש ראשון לסרטי האוריג'ן הכי מצליחים של גיבורי על תהיה;
1. הנוקמים (207 מיליון)
2. יחידת המתאבדים (133 מיליון)
3. דדפול (132 מיליון)
4. איש הפלדה (116 מיליון)
5. ספיידרמן (114 מיליון)
6. וונדר וומן (100.5 מיליון)
וונדר במקום השישי! מתוך 42 סרטי אוריג'ן שיצאו עם השנים לפי בוקס אופיס מוג'ו (למרות שהם לא מכלילים את הנוקמים ואני כן הכללתי, אז 43 מבחינתי);
http://www.boxofficemojo.com/genres/chart/?id=superheroorigin.htm
וכפי הנראה הוא גם יסיים במקום החמישי או השישי כסרט האוריג'ן הכי מצליח באופן כללי בקופות בארה"ב ובעולם. שוב, נתון מדהים לכל דבר ועניין. כמו שאמרת, זה מגוחך לנסות להמעיט בערך ההישג הזה.
שכחתי להזכיר
אם מכלילים סרטיים קבוצתיים, מלבד הנוקמים ויחידת המתאבדים וונדר וומן הכניס בסופ"ש הראשון יותר מכל סרט קבוצת גיבורי על אחרים. יותר מ"אקס מן" ו"אקס מן: ההתחלה", יותר מ"ארבעת המופלאים" והריבוט שלו, יותר מ"שומרי הגלקסיה", יותר מ"Big Hero 6" ו"משפחת סופר-על" ו"שומרי האגדות" (היי, סרטי גיבורי על באנימציה גם נכללים). בקיצור, אפילו אם ההשוואה לא הוגנת ולא צריכה להעשות גם במקרה הזה וונדר וומן מנצח כמעט את כולם.
ואם נצא שנייה מהפריזמה של סרטי גיבורי על, קבוצתיים/סולו, DC/מארוול, אוריג׳ין/לא -
הסרט הזה, שהדמות הראשית הבלתי מעורערת שלו היא אישה, הרוויח 100 מיליון דולר בסוף השבוע הראשון שלו.
בשישה מתוך 30 הסרטים המצליחים ביותר בהיסטוריה מככבת בתפקיד הראשי (שוב, ראשי-ראשי, לא מימין להארי פוטר בפוסטר) אישה (כשבספירה אני כולל את ״זוטרופוליס״ – לא ראיתי את הסרט במלואו אבל למיטב הבנתי, השועל משני לארנבת. זה המקום לציין ששתיים מתוך הגיבורות הנשיות בשישייה הנ״ל הן ארנבת ודגה).*
בעשרה מתוך 30 הסרטים עם הפתיחה הטובה ביותר בהיסטוריה (בארה״ב) מככבת אישה – 11 אם סופרים את ״מלחמת הכוכבים: הכוח מתעורר״. שלושה מתוכם הם סרטי ״משחקי הרעב״, שלושה מתוכם הם מסרטי ״דמדומים״.
בשישה מתוך 30 הסרטים עם הפתיחה הטובה ביותר בהיסטוריה ברחבי העולם מככבת אישה (שוב – עם רוב לסרטים בהם מככבת בלה או קטניס).
קייט בלאנשט הקדישה את האוסקר שלה על ״יסמין הכחולה״, ב-2014 לאלו בתעשיית הקולנוע שעדיין ״בטיפשותם, נאחזים ברעיון שסרטים נשיים, עם נשים במרכזם, הם חוויות נישתיות – הם לא. הקהל רוצה לראות אותם, ולמעשה, הם מרוויחים כסף״. ובואו נקווה שהפתיחה הזאת, של 100 מיליון דולר (שבסך הכל מדורגת במקום 44 בטבלת הפתיחות העולמית ו-43 בזאת האמריקאית) מעידה ש״וונדר וומן״ יהיה עוד אחד מהסרטים שעליהם בלאנשט דיברה. הוא לא הסרט הטוב ביותר שיצא השנה, אבל אני די בטוח שהוא (או לפחות, ההצלחה הכלכלית שלו – בנוסף לעובדה שהוא כיפי ממש) מהחשובים שיצאו השנה.
____________
*עוד דבר אחד חשוב להזכיר – לא חסרים לאורך ההיסטוריה בלוקבאסטרים שמובלים על ידי אישה. ״צלילי המוזיקה״, ״חלף עם הרוח״, ״שלגיה״ ו״טיטניק״ כולם היו הצלחות חסרות תקדים כשיצאו. אבל הצלחות כאלה בכל זאת לא היו כל כך שכיחות.
103.1 מליון
זה הסכום הרישמי.
כך על פי scrreen junkies news.
https://m.youtube.com/watch?v=ZlbtcYZPfZ0
אני מתקן
אני מתקן
103,251,471.
Box office mojo
http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=wonderwoman.htm
הולי שיט.
העלייה הזאת – העובדה שהעריכו את הסרט ב-86 בתחילת הסופ"ש, והההערכה עלתה ל-90, ל-95, 100 ועכשיו ל-103 – זה ענק. זה אומר שהסרט מביס את ההערכות לגבי הקהל שהוא מושך, יום אחרי יום, מה שמבשר על ירידה קטנה בסופ"ש הבא ובאלה שאחריו. יש מצב ש"וונדר וומן" הרגע קבע את מקומו כסרט הגדול של הקיץ.
"שומרי הגלקסיה 2" יסיים עם 900 מיליון
"וונדר וומן" בתחזיות הכי אופטימיות אולי יצליח לגרד יותר מ-700 מיליון. עכשיו זה לגמרי לא רע, וייצב אותו באחד מששת המקומות הראשונים לסרט אוריג'ן סולו לגיבורי על ובאחד מעשרת המקומות הראשונים לסרטי גיבורי על שאינם המשכים באופן כללי. אבל זה עדיין לא יהיה "הסרט הגדול של הקיץ".
גם בארה״ב אין ממש מצב שוונדר וומן
יעבור את שומרי הגלקסיה 2. יחסית לסיקוול, הוא שומר על ירידות מתונות יחסית ומכוון כרגע לאזור ה-390 מיליון, גיב אור טייק.
אז כן, רוב הסיכויים נכון לעכשיו ששומרי הגלקסיה 2 יישאר הסרט הגדול של הקיץ.
אולי ספיידרמן יפתיע, אבל נראה לי שלא.
בקשר לספיידרמן
אומנם יש שם את איירון מן, אבל משום מה אני לא מרגיש או רואה הרבה התלהבות סביב הסרט הזה. נראה לי שאם כבר אז יפתיע לרעה במקום לטובה.
זה גם בוודאות לא יעזור למומיה בסופ״ש הקרוב...
(ל"ת)
לפי חזאי קופות "המומיה" יהיה פלופ
ולפי רמיזות מכאלה שכבר ראו אותו אבל עוד לא יכולים לתת ביקורת מלאה נראה שגם מדובר בחרא סרט. בקיצור, נראה שוונדר וומן בטוח.
בינתיים בארץ, דממה
כמו שמתן כתב, היה יכול להיות מעניין לראות איך "וונדר וומן" מתקבל בארץ, והאם הוא שובר שיאים כאן כי היא משלנו וכל זה. אבל מהעובדה שכבר יום שלישי ועדיין לא יצאה שום הודעה נלהבת מהמפיצים על מספרי הצופים של הסרט – וגם לא דווח על בתי קולנוע מפוצצים במיוחד – אפשר להבין שזה לא קרה. כנראה שלמרות הכל, "וונדר וומן" לא מצליח בארץ באופן יוצא דופן. אז אולי בכל זאת אנשים כאן לא הלכו ל"מהיר ועצבני" בגלל שגל גדות היתה שם פעם אלא בגלל שהם מעדיפים סרטים על דושים רצחניים שנוסעים מהר מאוד.
מפתיע, כל החברים שלי בערך מתכננים ללכת לראות
כולל אנשים כמוני שלא רואים סרטי גיבורי על. הייתי בטוחה שהסרט סופר מצליח.
האולם שלי היה מפוצץ
ראיתי את הסרט פעמיים פעם בתשע בלילה ופעם בשתיים עשרה לפנות בוקר שעות שלא היית מצפה שיהיה מפוצץ אבל היה. בדקתי הקרנות אחרות באינטרנט וראיתי שגם הן מלאות. חוץ מזה שבכל מקום בזמן האחרון שהלכתי אליו אנשים דיברו על זה. קשה להאמין שלא הרוויח הרבה.
12 לפנות בוקר?
(ל"ת)
כן, מה הבעיה?
(ל"ת)
שאני עדיין לא יודע אם אתה מתכוון לחצות היום או לחצות הלילה.
אף אחד מהם הוא לא באמת לפנות בוקר, אבל אני לא יודע אם זו גישת "אני הולך לישון כל כך מוקדם שאני קורא לחצות הלילה לפנות בוקר" או "אני קם כל כך מאוחר שאני קורא לחצות היום לפנות בוקר".
אתה צודק
חצות הלילה.
בימים יפים יותר, 12 עם השמש היה לפנות בוקר
(ל"ת)
דווקא ראיתי כתבה
היה כתוב שם שבסוף השבוע ראו את הסרט 150,000 צופים.
http://e.walla.co.il/item/3070633
אז לגמרי טעות שלי.
(ל"ת)
סליחה אבל אני לא מעורה בפרטים
כמה זה טוב 150 אלף צופים במונחים ישראלים?
זה הרבה מאוד,
אחת הפתיחות הטובות ביותר אי פעם בארץ. רוב הסרטים לא מגיעים למאה אלף צופים בכלל, בטח שלא במהלך הסופ"ש הראשון שלהם.
נדמה לי, שאת מהיר ועצבני 8
ראו 300,000 צופים בסוף השבוע הראשון שלו.
אני זוכר שיס פלאנט הקרינו אך ורק את הסרט הזה במשך כמה ימים החל מ 20:30 ועד סיום ההקרנות, שום סרט אחר לא הוקרן.
כעיקרון בגלל ש"המומיה" יוצא אצלנו שבוע אחרי ארה"ב
"וונדר וומן" הולך להיות פחות או יותר הסרט היחיד השווה שיהיה לראות גם השבוע אז גם השבוע צפויות הכנסות דומות.
אצלנו האולם היה מלא לחלוטין
וגם כל ההקרנות לפני ואחרי היה כמעט מלאות לגמרי, גם בשעות הזויות ולא חשוב כמה הקרנות היה באותו יום. בנוסף, כיאה לקהל ישראלי, הוא לא מחאה כפיים רק בהתחלה, או רק בסוף, אלא בכל פעם שגל גדות ביצעה מעשה הרואי כזה או אחר – יצא שהוא מחאה כפיים לפחות 3-4 פעמים במהלך הסרט.
רציתי לבדוק מתי יש הקרנות בשבת הקרובה
יש הקרנה *כל שעה*.
לא נראה לי שאנשים לא מגיעים לוונדר וומן…
לונג שוט, אבל מסתבר שלוונדר וומן יש כבר אוסקר באזז אחרי שחברי אקדמיה ראו והתלהבו
http://www.hollywoodreporter.com/amp/race/oscars-could-wonder-woman-be-popcorn-movie-finally-breaks-best-picture-contention-analysis-1010042
קדימה, כולם לקפוץ על רכבת ההייפ חסר הקשר למציאות!
כי מה שלא עבד עם "האביר האפל" יעבוד עם "וונדר וומן". כן, בטח.
1. כמו שאמרתי זה לונג שוט, אבל...
2. יש את העניין שחברי אקדמיה ראו והתלהבו, זה לא משהו ששמעתי מהסרטי גיבורי על האחרים שקיוו שיקבלו מועמדות.
לגבי הלינק
כל מי שמרואיין שם קשור להפקה איכשהו, לא בדיוק ראיונות אובייקטיביים…
לא ראיתי שרשום שמישהו שם קשור להפקה
(ל"ת)
זה בכלל לא תלוש מהמציאות.
בשלב הזה די ברור שהסרט קיבל נציגות באוסקר אבל שאלת המיליון היא באיזה קטגוריות.
הסרט יקבל את ״החבילה הטכנית״ הסטנדרטית לסרט כזה אבל קשה לי להאמין שמעבר לזה.
כלומר, אני התאהבתי בסרט אבל לא צריך להגזים.
כבר יש ל-DC סרט זוכה אוסקר
יחידת המתאבדים.
וונדר וומן לא יהיה הסרט שיזכה במועמדות בקטגוריות משמעותיות יותר, ולהצטרף ליחידת המתאבדים בקטגוריות האיפור/תלבושות/וכד' כבר לא ממש ירגש אף אחד.
משעשע שהפעם האחרונה שהשתמשתי בכבודו רווח בכותרת תגובה הייתה בשביל לרשום: "אני מבקש, זוכה האוסקר "יחידת המתאבדים" ". אבל כן, זכיה כל-כך מטופשת.
טריילר: תוצרת אמריקה
מעניין שמבין שני פרויקטים שדאג לימן ("קצה המחר") מביים השנה, דווקא "החומה" דל התקציב קיבל עד כה חשיפה יותר גבוהה מ-"תוצרת אמריקה" שמתהדר בתקציב וכוכבים גדולים יותר. מצד שני, "תוצרת אמריקה" נזרק על ידי המפיצים לחודש ספטמבר, מה שלא בדיוק מבשר על עודף אמון בו. בכל מקרה, לימן חוזר לשתף פה פעולה עם טום קרוז בעיבוד לסיפור האמיתי של בארי סיל, טייס ששימש הן כבלדר של קרטל הסמים הקולומביאני והן כסוכן של הביון האמריקאי.
https://www.youtube.com/watch?v=HG9lMOUtyXc
אופיר 2017: פתיחת המירוץ
שנת 2017 הייתה אמורה להיות שנה היסטורית ומטלטלת בתולדות טקס פרסי האקדמיה המקומי. זאת הייתה אמורה להיות השנה הראשונה שבה הסרטים שיהיו כשירים למועמדות יהיו אך ורק סרטים שכבר הופצו באופן מסחרי. בסופו של דבר השינוי נדחה בשנה וככה נשארנו עם עוד עונת פרסים סטנדרטית, לרע ולטוב.
לא מזמן פורסמה באתר האקדמיה רשימת הסרטים שנרשמו לעונת הפרסים הקרובה. יש 31 כאלה. להלן סקירה מקוצרת של מספר סרטים שלדעתי כדאי לשים לב אליהם, לאו דווקא בהקשר של עונת הפרסים (מתנצל שהתעלמתי בשלב הזה כמעט לגמרי מכל סרטי הביכורים ברשימה למרות שרוב זוכי האופיר עד כה היו סרטים ראשונים לבמאיהם):
"אווה":
פרויקט עם זנב ארוך, שעל תלאות הפקתו אפשר לקרוא ב"סינמסקופ", מגיע סופסוף לקו הגמר כשעל הבימוי שלו חתום חיים טבקמן ("עיניים פקוחות").
פרט מעניין: אפרת בן צור משחקת ואחראית גם על מלאכת המוסיקה בסרט. רע זה לא יכול להיות.
"אינרציה":
נסיון מקומי לעשות משהו שמזכיר את העשייה של לינץ'. הוקרן במהדורה האחרונה של פסטיבל אוטופיה, הוקרן לאחרונה בשקט יחסי מסחרית ולא הותיר יותר מדי רושם.
"אל תשכח אותי":
רם נהרי, שעד כה ביים רק על המסך הקטן ("אהבה זה כואב", "אמאל'ה", "מקימי" ו"כוכב זורח מעל הלב" המקסים), מנסה את כוחו על המסך הגדול על פי תסריט של השחקן ניתאי גבירץ.
"געגוע":
שבי גביזון, שכבר אסף אופיר אחד ("שורו") או שניים ("חולה אהבה בשיכול ג'") או שלושה ("האסונות של נינה"), שובר שתיקה קולנועית של עשר שנים אחרי הכשלון היחסי של סרטו הרביעי ("אבידות ומציאות") עם מה שאמור להיותר אחד הסרטים המסקרנים של המירוץ הקרוב, אם לא ה. אסי לוי ויורם טולדנו בתפקידים הראשיים.
"הבן דוד":
צחי גראד מיצב את עצמו כאחד השחקנים העסוקים והמזוהים ביותר בעשור האחרון. מה שרוב הקהל לא יודע הוא שגראד גם מביים מדי פעם סרטים לא רעים בכלל שמשום מה לא זוכים להצלחות בקופות. "הבן דוד" הוא סרטו השלישי כבמאי ותסריטאי.
"הדרישה":
משה זאבי חי ונושם.
"החטאים":
סרטו האחרון של אבי נשר שכבר הופץ וזכה להצלחה ביקורתית וקופתית.
"היער שהיה":
הצלם גיא רז ("כלבת") כותב ומביים לראשונה סרט באורך מלא שעוסק בנושא טעון שלהגיד מהו אותו נושא טעון יהיה בגדר ספוילר לא קטן. הסרט הוקרן בפסיטבל ירושלים האחרון וזכה לתגובות מעורבות.
"ואז היא הגיעה":
רועי פלורנטין ("ילד טוב ירושלים") עם עוד קומדיה רומנטית שמכוונת בעיקר לקהל ובטעות נרשמה להקרנות האקדמיה, הפעם על פי תסריט של שי להב (העיתונאי אני מניח). לפחות יש קאסט מעניין שכולל את גידי גוב, מיקי קם, וילוז'ני, אפרת דור ואורנה בנאי.
"זוג יונים":
סרטו החמישי בעברית של הילד הרע של הקולנוע הישראלי, דובר קוסאשווילי, אחרי מפח הנפש שהיה "רווקה פלוס". טל טלמון באחד משני התפקידים הראשיים.
"כמעט מפורסמת":
עוד סרט שמיועד בעיקר לקהל הצעיר והגיע לרשימה משום מה שהסיבה היחידה שמצאתי לנכון להתייחס אליו היא בגלל שעל הבימוי חתום דווקא מרקו כרמל שעשה דבר או שניים מעניינים בתולדות האופיר ("אחותי היפה") ועל הצילום אמון עמית יסעור ("הנותנת", "את לי לילה").
"לא פה, לא שם":
עוד סרט שכבר הופץ. זכה לביקורות נלהבות והצליח לא רע בקופות.
"מבצע ביצה":
ביקום מקביל: היוצר של "המוסד הסגור" מגיע למעמד של הפפושלסים
ביקום שלנו: הוא מביים דברים לא ברורים עם דוד חיים, אסף אשתר ומה שנשאר מירון ברלד.
"מכתוב":
חנן סביון וגיא עמיר שקנו את עולמם בזכות "עספור" כתבו ומשחקים.
"מסתור":
הפרויקט השנתי של הבמאי הכי עסוק בקולנוע הישראלי, ערן ריקליס. הפעם הוא גם אחראי על התסריט, דבר שהוא לא עשה מאז "הכלה הסורית" ו"עץ לימון".
"משפחה":
הפרויקט המדובר של רוני קידר ("גו' ובל") סופסוף קורה.
"פוקסטרוט":
סרטו השני של שמוליק מעוז ("לבנון"). לאור אשכנזי, שרה אדלר ושירה האס ("פרינסס") משחקים, גיורא ביח ("מי מפחד מהזאב הרע") צילם.
שאר הסרטים מהרשימה
"אויר קדוש" (בימוי: שאדי סרור)
"אזימוט" (מייק בורשטיין)
"בין העולמות" (מיה חטאב)
"בית בגליל" (אסף סבן)
"דרייבר" (יהונתן אינדורסקי)
"הדרך לאן" (מיכל בת-אדם)
"הלומים" (ארז מזרחי, סהר שביט)
"המועדון לספרות יפה של הגברת ינקלובה" (גלעד אמיליו שנקר)
"העדות" (עמיחי גרינברג)
"מדינת הגמדים" (יניב ברמן)
"מוטלים בספק" (אלירן אליה)
"סיפור אהבה ארץ ישראלי" (דן וולמן)
"פיגומים" (מתן יאיר)
"רוח חדשה" (דורון ערן)
על פי יאיר רווה, העבודה על חלק מהסרטים שהוגשו טרם הושלמה, אבל המפיקים בונים על זה שהם יצליחו להשלים אותה לפני הדד-ליין להקרנה
…ואני מבין מזה שהמפיקים של "אגדת שלמה" לא אופטימיים מדי בנושא, היות והסרט לא הוגש למועמדות השנה. חבל.
דרייבר?
יקראו לו באנגלית – Ha-Nahag?
Menahel Hahetkenim
(ל"ת)
"דרייבר", בהקשר הזה, הוא לא ''סתם'' נהג
זה מושג מהעולם החרדי. "דרייבר" זה מי שמסיע קבצנים מבית גביר אחד למשנהו. הבמאי הוא מהיוצרים של "שטיסל", והסרט הוא הרחבה של סרט הגמר שלו בסם שפיגל.
הסיטואציה שבה ישנם סרטים
שעדיין עובדים עליהם בחדרי העריכה ובכל זאת מגישים מועמדות היא די שגרתית. כבכל שנה יהיו כמה סרטים שיפרשו מהמירוץ כשיבינו שהם לא יהיו מוכנים להקרנות האקדמיה, זה חלק מהחפיפניקיות של האקדמיה הישראלית. לאלה אפשר לצרף גם את סרטי הילדים ובני נוער הזולים למראה (או לפחות לא נראים מושקעים עלילתית) שיפרשו גם הם כשיראו הקרנות אקדמיה חצי ריקות ויבינו שחברי האקדמיה לא מתכוונים לספור אותם גם בקטגוריות הטכניות.
לא פה, לא שם עדיין סרט השנה שלי
כך שאני מאחלת לו שיזכה. אבל בין אם זה יקרה או לא (אני לא אופטימית), אני מקווה מאוד שהוא יקח את פרס הפסקול כי באמת שכל אופציה אחרת תהיה פשיטת רגל מוסרית של המצביעים- יש שם שילוב נדיר של מוזיקה שהיא טובה, שגורמת לכל מי שצפה בסרט לחפש אותו ולהתמכר. וכמובן שהוא שילוב מאוד עדכני ומאוד מקורי של כל מה שרלוונטי בסצינה החברתית של הדמויות בסרט, הוא לא נשמע כמו מיליארד פסקולים אחרים.
אז... "המומיה" נקטל ואיך זה ישפיע על "וונדר וומן"
לא שזה באמת מפתיע עם אלכס קורצמן כבמאי וכותב הסרט אבל הסרט נקטל קשה בביקורות (כרגע עומד על 24% ברוטן טומיטוס). למרבה האירוניה יש לו ציון יותר נמוך מסרטי "המומיה" הקאמפים של ברנדון פרייזר. מביך.
התחזיות הרבה לפני הביקורות דיברו על פתיחה של חמישים מיליון בסופ"ש הראשון ובניגוד ל"וונדר וומן" התחזיות רק ירדו וירדו וכמעט עומדות על 30-35 מיליון לסופ"ש ראשון, בעוד התחזיות ל"וונדר וומן" (שאגב עשה הכנסות עקביוץ מצוינות גם במהלך השבוע) מדברות על שבוע שני של 60 ואפילו שבעים מיליון – ירידה קטנה מאוד של 40-30 אחוז. אם זה יתגלה כנכון אז וואו.
זה מאוד לא מפתיע שהוא נקטל ככה
הטריילר שלו היה אחד המגוחכים שראיתי בחיי,אחי ואני התפוצצנו מצחוק
אז איפה אתם יושבים?
כשהייתי נער, ישבתי תמיד באמצע בדיוק, שורה 10 נגיד באולם עם 20 שורות.
כשלפני הצבא עשיתי מנוי לסינמטק, והזדמן לי ללכת לקולנוע כמעט בכל יום (מטריקס למשל), ניסיתי להתקרב קצת כדי לבדוק את החוויה ומאז אני מכור לשורה 4.
באיימקס נאלץ להתרחק עד שורה 6, אחרת צריך לסובב את הראש כדי לקרוא כתוביות…
איפה אתם יושבים? האם מישהו פה בכוונה בוחר לשבת מקדימה?
ובאותו הקשר:
עד כמה שורה 4 שונה לדעתכם ביס פלאנט מסינמה סיטי?
ואולי כבר הגיע הזמן לסקר עינדגי על איכות הקולנועים בארץ, ובתגובות כל אחד ואחת יתרמו מידע לטובת הכלל?
בהתחלה הייתי יושב בשורות העליונות
זה נותן סוג של "שליטה" על המתרחש באולם… היום אני יושב קצת מעל האמצע (באיזור שורות 12-13 מתוך 20-22) אא"כ האולם ממש קטן, ואז אני חוזר בחדווה לשורה העליונה
רק באמצע או קרוב
כל העניין בללכת לקולנוע זה להיבלע בתוך הסרט. חוויה שקשה לקבל בצפייה בטלוויזיה. כשיושבים רחוק מהמסך האפקט הוא לא אותו דבר ומרגישים כאילו צופים פשוט בטלוויזיה מאוד גדולה. בגלל זה אני מנסה לשבת קרוב או באמצע. ככל שאתה יותר קרוב ככה אתה מרגיש יותר "בתוך הסרט", מבחינתי.
לגמרי תומך בזה. רק אמצע.
(ל"ת)
יס פלאנט זה ה go-to שלי
את רוב הסרטים רואה באיילון (לפני כמה חודשים עברתי לר"ג ועכשיו זה ממש קרוב לבית), כשיש משהו שלדעתי מצדיק איימקס נוסע לראשל"צ. באולמות רגילים בד"כ יושב בשורות האמצעיות, באיימקס בסביבות שורה 10, אולי אחת מעל או מתחת. לא ביקרתי בסינמה סיטי בשנים האחרונות – חוץ מפעם או פעמיים בגלל אילוצים – ואני מתכנן לשמור על זה ככה. אף פעם לא אהבתי אותם.
בדיוק כמוני. אפילו שלעיתים רחוקות
מסתפקת בגלובוס החדש בכפר סבא שיותר קרוב לי מאיילון.
איכות הצפייה טובה והאולמות נוחים, אבל הפרסומות מבאסות ומותירות אותו בעדיפות נמוכה.
מאחורה באמצע כמעט תמיד
אולי זה הקונטרול – פריק שבי, אבל אני מעדיף את הפינה הקבועה בשורה – שתיים לפני הסוף (13 או 14 ).
________
ולשאלתך – מטעמי קרבה, האופציה שלי היא רב חן קרית אונו. אני מרוצה מהמצב שם, אבל מבין שהוא לא לכולם, אם אתה מגיע לאחד האולמות הקטנים שם.
ליד המדרגות.
למעלה או למטה פחות משנה.
קצת רחוק ממחצית האולם, באמצע.
לשבת קרוב מדי גורם לי לשים-לב יותר מדי לענייני חדות הקרנה וגם הפריימרייט פתאום יותר מודגש.
לשבת רחוק מדי לוקח מהחוויה הקולנועית, אני מעדיף לצמצם את מספר מסכי הסלולר הבוהקים או הרגליים המונחות על המושבים ממול בשדה הראייה שלי.
אם המושבים האמצעיים תפוסים אני מעדיף לשבת ימינה מהאמצע מפני שעין שמאל היא הדומיננטית.
אני אוהבת לשבת קדימה
הראייה שלי גם ככה על הפנים וכשאני יושבת רחוק אני מרגישה שאני מפספסת פרטים. וגם אוהבת את חוויית ה"לשקוע בתוך סרט". יש לנו מקרן בבית ותמונה מאוד גדולה אז כשאני כבר בקולנוע אני רוצה למקדם את זה כמה שאפשר. לרוב מעדיפה את אזור שורה 5 באמצע.
לגבי הקולנוע עצמו, עד לפני שנה וחצי גרנו במרכז ת"א והיינו הולכים ברגל לבתי קולנוע של לב בסנטר ושל רב חן בדיזנגוף. מאז עברנו לדרום העיר וגיליתי (קצת לצערי) שיותר מהיר לנו להגיע לקומפלקסים של ראשון מאשר למרכז העיר…
מאחר ואין דף סרט, אני אשאל כאן
It Comes at Night – יופץ בארץ?
אם לא, מה הסיכוי להקרנת עין הדג?
טיזר טריילר ראשון לבלאק פנת'ר
https://www.youtube.com/watch?v=dxWvtMOGAhw
נראה כיף מארוולי סטנדרטי.
אז... 57.2 מיליון סופ"ש שני!
זה עוד לא התוצאות הסופיות ויכול להיות שהסרט עשה אפילו יותר אבל נראה שזה הכי קרוב כרגע. ירידה של 45%, הקטנה ביותר לסרט גיבורי על מאז "ספיידרמן" הראשון של סאם ריימי מ-2002. מדהים. מסרט שאמרו שירוויח בסופ"ש הראשון שלו 65 מיליון ויסיים ב-200 מיליון הוא פתח עם מעל 100 מיליון וכעת מדברים על זה שיסיים עם מעל ל-300 מיליון בארה"ב וקרוב מאוד או מעל 700 מיליון בכל העולם. בשביל סרט גיבורי על שהוא לא המשך זה מדהים. יציב אותו במקום השלישי מבין סרטי הסולו שאינם המשכים (אחרי דדפול וספיידרמן) ומקום חמישי או שישי באופן כללי אם מוסיפים את "שומרי הגלקסיה", "יחידת המתאבדים" ואפילו את "הנוקמים".
ובדיוק כמו שבוע שעבר גם הפעם המספר הסופי גבוה מההערכות
58.6 מיליון. ירידה של 43%. וואו.
פשוט לא יאומן, *שוב* הסרט התעלה על התחזיות במספרים הסופיים.
ההערכות דיברו על סופ"ש של 39 או 40 מיליון, אבל "וונדר וומן" סיים עם 41.4 מיליון. ירידה של בסך הכל 29% משבוע קודם ואחת הירידות הקטנות אי פעם לסופ"ש שלישי. 360 מיליון ומעלה בארה"ב ו-750 מיליון ומעלה בעולם מובטחים לסרט.
בחיים לא ראיתי מישהו עוקב באופן כ"כ אובססיבי אחרי ביצועים קופתיים של סרט מסוים.
(ל"ת)
אז לא היית כאן בתקופת מלחמת הכוכבים 7.
(ל"ת)
דווקא הייתי אבל אני לא זוכר שרשורים מלפני שנתיים כזה טוב.
(ל"ת)
אתה מודע לאיפה אתה נמצא, כן?
הכוונה היא לא רק לאתר הספציפי הזה שכולו דיבורי קולנוע, ועקב כך – ביצועי סרטים בקופות.
הכוונה היא גם לישראל, מדינת המוצא של גל גדות. כולם פה אובססיבים לגבי הסרט הזה.
באמת זה לא רק אתה.
בעוד מקומות אני רואה שמעדכנים בלי הפסקה על "וונר וומן" אבל מבין הגולשים באתר אתה מעדכן באופן שוטף (אם כי אתה לא היחיד). שלא תבין אותי לא נכון, זה לא תלונה והאמת גם אותי מעניין לקרוא את את התגובות על הביצועים של הסרט בקופות. אני כמובן שמח על כך שהסרט הראוי הראשון על גיבורת העל מבין הרבה זמן (עשורים? קאטוומן לא נחשב) שמשחקת שחקנית ישראלית ומביימת במאית מצליח. זה אפילו לא קשור לאיכות הסרט, את "דדפול" לא אהבתי ושמחתי על הצלחתו מפני שהוכיח לאולפנים שסרטים שמדורגים R יכולים להצליח.
ותודה לדניאל על זה.
כשאני רוצה לברר איך הולך אני נכנסת לפה…
לגמרי, אשמח לפירוט גם על מצב הקופות בארץ
(ל"ת)
ועדכון נוסף -
וונדר וומן הגיע להכנסות עולמיות של 652 מליון, מה שאומר שהוא עבר את איירון מן הראשון, והוא צריך עוד 16 מליון כדי לעקוף גם את איש הפלדה- ובהתחשב בעובדה שהסרט לא יורד מחר מהמסכים, זה לא מופרך שזה יקרה…
פרט טריוויה "מפתיע" שלמדתי בדרך – הסרט נמצא מקום ראשון מבחינת רווחיות לסרטים בנושא מלחמת העולם הראשונה….
הסרט הזה במקום הראשון בהרבה קטגוריות.
חלקן אזוטריות לחלוטין וחלקן לא.
מה שאותי אישית מבאס זאת העובדה שהסרט עושה בחו״ל את מה שהוא עושה בארה״ב והנתונים שלו לא היסטריים, אז הלהיט הגדול של הקיץ זה כבר לא יהיה.