גם השנה לא יוקרן בפסטיבל התל אביבי לקולנוע לסבי, הומו בי וטרנס (24-28 ביוני) '300', סרט הבנות והקוקסינלים הידוע. מחדל. |
19.06.2008
|
יומית
גם השנה לא יוקרן בפסטיבל התל אביבי לקולנוע לסבי, הומו בי וטרנס (24-28 ביוני) '300', סרט הבנות והקוקסינלים הידוע. מחדל.
גם השנה לא יוקרן בפסטיבל התל אביבי לקולנוע לסבי, הומו בי וטרנס (24-28 ביוני) '300', סרט הבנות והקוקסינלים הידוע. מחדל.
מזל שבדיוק הרחקתי את הקולה מהמקלדת.
יש לי שאלה.
אם לומר את האמת, אין לי מושג מהו קולנוע לסבי הומו בי וטרנס.
כאילו, אני שואל ברצינות, יש עלילה בסרטים האלו? או שזה למעשה פורנוגרפייה חד מינית?
להבנתי כל סרט שגיבוריו משתייכים לאחת הקבוצות האלה,
נכנס תחת הקטגוריה.
אני בספק אם יהיו שם סרטי פורנו מוצהר. למיטב ידיעתי לא היו בעבר. אם כי, כמובן, מן הסתם יהיו סצנות מין חד-מיניות, כשם שבקולנוע רגיל יש סצנות מין הטרוסקסואליות.
ממתי יש פסטיבלים לסרטי פורנו?
בחיי שאני לא מבין מאיפה השאלה הזאת הגיעה.
ממתי יש פסטיבלים לסרטי פורנו?
מה, אין?
מאז שנות השבעים בערך.
http://www.ehow.com/how_2094214_attend-porn-film-festival.html
המפורסם בהם הוא פסטיבל סרטי הפורנו של ברלין.
יצויין שאותו חיפוש בגוגל העלה שהשאלה של איתי הייתה יותר במקום ממה שחשבתי: בפסטיבל המקביל של 2007 בת"א הייתה 'מחווה לפסטיבל הפורנו של ברלין', שכללה, כמסתבר, פורנו.
אז אני מתקן – ייתכן שיש סרטי פורנו בפסטיבל הנ"ל.
תודה לגוגל
לא תיארתי לעצמי שבכל הקוסמוס לא התקיים מעולם פסטיבל סרטי פורנו, רק שבישראל לא שמעתי על פסטיבל שמוקדש אך ורק לפורנו.
יש לי תשובה
תרבות הומוסקסואלית ובי סקסואלית היא תרבות מורכבת ועשירה, שמונעת בין השאר גם מהצורך להתמודד את הדחייה המתמשכת מצד ההגמוניה ההטרוסקסואלית והממסד הדתי השמרני (נוצרי, יהודי, יו ניים איט) כלפיהם. היא עוסקת בתרבות הקהילה ההומולסבית, פרשנויות חדשות לכתבי הקודש ומאבק לשוויון זכויות בזוגיות.
אני חייב לומר שתשובתי יוצאת מנקודת הנחה שזו שאלת תם ולא סתם בדיחה ע"ח הומוסקסואלים…העובדה שמישהו הומוסקסואל לא מצמצמת אותו לאופן שבו הוא מקיים יחסי מין כמו שהעובדה שמישהו יהודי לא מצמצמת אותו ל העדר עורלה..
אכן, הייתה זו שאלת תם
והנה קח עוד אחת, מה כל כך "עשיר ומורכב" בתרבות ההומוסקסואליות שראוי לסווג אותה כז'אנר ייחודי אם לא בגלל האופן של קיום יחסי המין?
הרבה מאוד..
קודם כל הלשון – שהתפתחה בין השאר כז'רגון ייחודי- די דומה לאידיש או סלנג של אפרו אמריקאים בגטאות שהפרו את כינוי הגנאי "niger" לכינוי חיבה פנימי (למשל)
שנית- ספרות ענפה שעוסקת בעיקר ביציאה מהארון,השתלבות בחברה הטרוסקסואלית ושבירת הקונספציה המגדרית של מה ראוי לנשים ומה ראוי לגברים לעסוק ואיך להתנהג (למשל גינונים נשיים..)
ושלישית- הרצון להאבק לשיוויון זכויות, למשל כמו המאבק של הדייל יונתן דנילוביץ' לשוויון זכויות לבן זוגו באל על כמו כל הדיילים הנשואים.
אם זה מצלצל לך מוכר, למשל כמו תרבות אפרו אמריקאית או תרבות פמיניסטית זה לא מקרי- זו תרבות של מיעוט שמבקש השתלבות לצד הגדרה עצמית
אוף טופיק, אני יודע
ובכל זאת, אני מעריך את המאבק בשמרנות במצעדי הגאווה וכדומה, אך האם ביצירת "תרבות הומוסקסואלית" אין סוג של בידול?
יש הבדל חברתי, תגידו, ותצדקו לחלוטין- הבדל שנגרם עקב שנים של רדיפה, ובכל זאת, אם המאבק הוא להראות שאין הבדל טכנית, מלבד הנטייה המינית, אז אין סתירה ביצירת תרבות בדלנית שלמה מסביב לזה?
הכל תלוי בסיפור שאתה רוצה לספר
לדעתי רבים לא יסכימו עם הנחות היסוד שלך לגבי המטרה של המאבק. אני חושב גם שלרוב האנשים אין ממש בעיה לקבל הומואים גבריים ולסביות נשיות. הבעיה היא בהתמודדות עם הדיסוננס שיוצרים צירופים אחרים.
וזה לא קל. אני חייב להגיד שמאד הופתעתי מהתגובות הרגשיות שהתעוררו בי כשראיתי את שורטבאס. חשבתי שאני אדם ליברלי ופתוח, אבל היו שם די הרבה סצנות שממש זיעזעו אותי. ואותו הדבר, בערך, קרה לי גם כשראיתי את להתפלל לרוק אנד רול.
אולי זה מקום טוב לבקש בו המלצות לסרטים טובים בנושא, שיתאימו גם לסטרייטים שלא רגילים לזה?
הכל תלוי בסיפור שאתה רוצה לספר
אגב, שמחתי להזדעזע בשורטבאס. וגם בלי קשר לסצנות שזיעזעו אותי, הוא היה מאד אפקטיבי באיך שהוא סיפר את הסיפורים (המאד לא דרמטיים, לכאורה) שלו.
pray for rock and roll חביב מינוס, אבל לא בגלל הזהות המינית של הגיבורות שלו. סתם לא מלהיב.
הכל תלוי בסיפור שאתה רוצה לספר
אני אשמח מאד לדעת מה זעזע אותך בשורטבאס, ולמה. אני אהבתי את הסרט, ומבחינת תגובות רגשיות – הוא פרט לי ממש על אותם המיתרים שפרט קודמו של אותו במאי, "Hedwig and the angry inch", אם ראית. אם לא, אני ממליץ – הדוויג הוא סוג של אופרת רוק שמספרת סיפור, ולדעתי הוא ממש נוגע ללב, ו( אפשרי)עוסק באותם נושאים שבהם עוסק שורטבאס, לדעתי. שהם, אגב, נושאים הרבה יותר אוניברסליים מעיסוק בענייני זהות מינית בלבד.
הכל תלוי בסיפור שאתה רוצה לספר
לא מובן מאליו מה זיעזע אותי בשורטבאס? הסצינות המיניות הבוטות מאד. בהתחלה, בעיקר, אבל גם בהמשך.
אני פשוט לא רגיל לראות גברים שוכבים עם גברים (או עם עצמם), ובטח לא ברמת פירוט כזו.
לדעתי, לא כל כך מובן מאליו.
נכון, הוא הציג סקס בצורה מאד מאד גרפית, אולי הכי גרפית שראיתי בסרט שאינו כחול. עדיין, אם ראית מימיך סרט כחול אחד או שניים, כבר ראית סקס גרפי יותר. ואם סצינות מין הומוסקסואליות מזעזעות אותך, זה לא אומר שכולם מרגישים כך… אני לא הומו, אבל אין לי בעיה עם זה, וכמובן שכל אחד וסף הזעזוע שלו.
לדעתי, לא כל כך מובן מאליו.
א. המשחק בשורטבאס היה מעולה. לא ראיתי שחקני/יות פורנו ברמה הזו. מן הסתם יש לזה חלק בעניין. הסקס היה (ברובו) ראליסטי ואותנטי מאד, לעומת סרטים כחולים, שבהם אף אחד לא נראה כאילו שהוא באמת נהנה מהעניין [1]. בשורטבאס באמת האמנתי להם.
וגם יחסית לסרטים כחולים, קשה להגיד שהוא לא היה גרפי.
ב. אולי המילה "מזועזע" לא מתאימה פה כי בדרך כלל הכוונה היא שלילית, אבל גם "מבולבל" לא ממש מתאים פה, אז אני אשאר עם "מזועזע". גם לי "אין בעיה עם זה", אבל זה לא אומר שאני רגיל לראות את זה.
[1] – נא להתאפק ולא לפתח את הנושא הזה.
אני מסכים לחלוטין עם [1], אז אין לי בעיה לא לפתח את הנושא. :)
מסכים עם הארנב
אין לי יותר מה להוסיף לאוף טופיק. רק רציתי לציין שאני מסכים עם זה שיצירת "תרבות הומוסקסואלית" פוגעת במאבק של "אנחנו שונים רק בהעדפות המיניות ורוצים זכויות של נישואין ואימוץ כמו כל השאר".
זה נשמע לי כאלה שטויות.
נשים גם רוצות זכויות שוות לחלוטין לגברים. זה סותר את זה שהן רוצות לקרוא ספרים על נשים שבקושי מצליחות ללהט בין קריירה לחיי משפחה? או סרט על בנות שחצי ממה שמעניין אותן בחיים זה – חס וחלילה – בגדים ונעליים, והחצי השני זה סקס?
יצירות כאלה הרבה פעמים מיועדות בעיקר לנשים, כי בעיקר נשים מבינות אותן. זה יוצר תרבות בידול? אני לא חושבת. תרבות שונה, כן. נבדלת? לא.
העובדה שאתה רוצה זכויות שוות למישהו, לא אומר שאתה צריך להקריב ולהיות זהה לו. למה הקהילה ההומוסקסואלית לא יכולה לעסוק בנושאים שמעניינים אותם – ומה לעשות, פחות רלוונטים לסטרייטים – כמו יציאה מהארון והשתלבות בחברה?
כשאתה מיעוט (ונשים לצערי נחשבות למיעוט בקטע הזה), אתה מנסה לפתח גם חיי חברה שמעניינים אותך ואת שכמותך, וגם מעיז (חס וחלילה) לרצות להיחשב לבן אדם בעולם זכויות מלאות.
(בהערות אגב, לגבי המשפט האחרון שלך: אני לא חושבת שהומוסקסואלים שונים "רק" בהעדפה המינית. העדפה מינית זה דבר די גדול, שגורר אחריו השלכות רבות על שאר תחומי החיים. קצת הזדעזעתי ששמת את זה בסתירה לזכויות מלאות).
זה היה בסתירה בגלל
שכרגע החוקים הם בסתירה (הומו/לסבית גורר אסור נישואין ואסור אימוץ) ונגד זה המאבק. אבל אני באמת לא מבין ממה הזדעזעת. אני חושב שהומו אומר שהוא נמשך מינית לגברים. זהו. מעבר לעובדה הזו, כל אדם הוא אינדיבידואל, והוא יכול להיות רגיש, קשוח, חכם, טיפש, מבין באופנה, שונא אופנה, וגם אוהב סרטים מכל הסוגים.
דרך אגב, אם אני, גבר סטרייט, הייתי אומר את מה שאת אמרת – נשים רוצות לראות סרטים על בגדים, נעליים וסקס – זה לא היה מעורר נגדי את זעמה של לונג ג'ון? אז איך את נותנת את זה כהצדקה להכללת אוכלוסיית הגייז בתוך מיקרו ז'אנר אחד שיוצג בפסטיבל?
ההצדקה היחידה לפסטיבל היא הצגת המאבק ההומו/לסבי בסרטים, ולא כי כולם אוהבים את אותו סגנון קולנוע. בכל אופן, לדעתי זה יוצר בידול שפוגע במאבק עצמו.
הגישה הזאת לא מחזיקה מים.
הגישה של "כל אחד הוא אינדיבידואל" היא מאוד יפה בתיאוריה, אבל לא ממש במציאות.
במציאות אני אתעניין יותר מהגבר הממוצע באיך נשים מסתדרות עם המוסר הכפול שיש כלפיהם היום, עם הבחירה בין קריירה לגידול ילדים. אתה יכול להגיד שגם גברים יכולים להתעניין בזה – ואין ספק, בעיקר עם היצירה עשויה טוב – אבל מה לעשות, נשים יותר מזדהות עם זה ויותר מבינות את זה. וידעתי שאני אחטוף על הראש כשנתתי את סקס והעיר כדוגמא, לכן הוספתי והדגשתי שמה שהבנות מתעניינות בו זה גם סקס. וכן, זה לא מקרי שרוב הצופים בסדרה הזאת הן בנות המין הנשי, כי מככבות בה בנות והיא מדברת על דברים שמעסיקים נשים – למצוא את הגבר המושלם, לא להתפשר על עצמך, וכן הלאה. גברים יכולים להנות מהסדרה, ואפילו להזדהות איתה. אבל נשים יותר. ככה גם יוצרי הסדרה כוונו לזה.
אני אולי מאוד אינדיבידואלית, אבל אני עדיין חלק מקהילה – ועדיין מעניין אותי דברים שמייחדים את הקהילה.
כך גם הקהילה ההומוסקסואלית. הם יכולים להיות קשוחים, רגישים, או כל דבר אחר, זה לא קשור. אבל לכולם יש חוויות שמייחדות אותם – היציאה מהארון, התמודדות עם דעות קדומות. אלה דברים שסטרייטים פחות התעננינו בהם, באופן טבעי, כי הם פחות מכירים ומבינים אותם.
אז אם לא יהיו פסטיבלים כאלה הסרטים הללו יבלעו, כי הומואים הם מיעוט, ולכן יש יחסית מעט סרטים כאלו וגם פחות שוק. בלי התייחסות מיוחדות (בימנו אלה, בעתיד יכול להיות שזה ישתנה) תהיה בעיה להתפתחות ושגשוג סרטים שעוסקים בבעיות שמעניינות את האוכלוסיה ההומוסקסואלית.
ובתכלס, יש לי הרגשה מאוד חריפה שמה שאתה אומר זה שכדי שמישהו ידרוש זכויות מלאות (מה, מה קשור זכויות כאן?!), אסור לו גם לדרוש זהות אישית כחלק מקהילה, והוא חייב לקבל על עצמו את התרבות השלטת (שהיא, אגב, לא מתקרבת להיות תרבות הרוב).
אבל את טועה בבסיס טענתך
כי נשים וגברים לא מוגדרים כ'קהילה', זאת האנושות. הומואים, חרדים או שומרונים- כל אלו קהילות הנבדלות זו מזו במאפיינים אתניים או בתפיסות עולם, אבל את כולן, מרכיבים נשים וגברים.
אני לא מסכימה.
נשים זה קהילה, גם גברים זה קהילה, גם הומואים, גם מזרחיים, וגם ערבים וישראלים. בן אדם יכול להשתייך ליותר מקהילה אחת.
למה נשים אינם קהילה? כי זה לא מבחירה? גם המוצא שלך הוא מבחירה, ויש שיגידו שגם הזהות המינית שלך.
ועדיין אני מתייחסת בדיון לכל אחד מהקבוצות האלה כ"קהילה", כיוון שהדימיון בין נשים, להומואים, ליוצאי מרוקו, ללא יודעת מה – היא שלכולם יש בסיס תרבותי משותף, שייחודי בעיקר להם.
מקובל עליי
אמנם, ההגדרה שלי את המילה 'קהילה' שונה משלך, אך אני בהחלט מצליח להבין את הנקודה ומקבל אותה.
מה זה זהות אישית כחלק מקהילה?
לקהילה הזו יש מאבק משותף, אבל חוץ מההעדפות המיניות והמאבק לזכויות למי ששותף להעדפות האלה, אין ביניהם יותר במשותף מלכל שני אנשים אקראיים ברחוב.
כשאומרים דברים כמו תרבות הומוסקסואלית, או פסטיבל סרטים הומוסקסואלי, לי זה נשמע כאילו אומרים שכולם אוהבים אותו דבר. זה לא שונה בכלל מלהגיד שנשים אוהבות סרטי קיטש, וששחורים אוהבים כדורסל.
אבל פה אתה טועה.
לאנשים מאותה הקהילה יש הרבה יותר משותף מאשר מאבק (אתה נניח, מסכים איתי שליוצאי מרוקו יש קהילה משותפת, ואין להם שום מאבק?). ונתתי לך מיליון דוגמאות לזה. פשוט תחזור ותרפרף על ההודעות שלי שוב.
וזהות אישית כחלק מקהילה זה אומר איך פרט מגדיר את עצמו (ואחרים מגדירים אותו), בחלק מקבוצה של אנשים.
נניח, הומוסקסואל יכול לאהוב כדורסל, או סרטי קיטש, כמו כל אחד אחר. אבל כיוון שהוא הומוסקסואל הוא יאלץ להתמודד עם שאלת יציאה מהארון בכל מקרה, ולא משנה מה האופי שלו.
אבל פה אתה טועה.
כשאת אומרת יוצאי מרוקו את מתכוונת לכאלה שנולדו במרוקו ועלו לארץ או לכאלה שהם ממוצא מרוקאי?
כי את הקבוצה הראשונה אני לא חושבת שאת יכולה להשוות לקהילה ההומוסקסואלית, כי מלבד הפרט של מקום הלידה יש להם גם הסטוריה ותרבות משותפת.
במקרה של "סתם" אנשים ממוצא מרוקאי – לא, אני נוטה שלא להסכים שהם כולם שייכים לקהילה מסויימת בלי קשר לאישיותם, הסביבה בה גדלו והחוויות שעברו בחייהם. כנ"ל לגבי הומוסקסואלים או לסביות.
דיברתי על ילידי מרוקו,
או אנשים שהושפעו מהתרבות.
בכל מקרה, אני אגיד את זה פעם אחרונה, כי אני מרגישה שאני ממש חוזרת על עצמי – לדעתי יש הרבה משותף לחברי הקהילה ההומוסקסואלית יותר מאשר העובדה שהם נמשכים לבני מינם. לדוגמא, הם צריכים להתמודד נגד דעות קדומות, ההתלבטות כיצד להביא ילדים (במקרה והם רוצים כאלה), שאלות זהות (על איזה קשת מגדרית הם נמצאים), ועוד ועוד.
בבירור יכול להיות קיצוניות לכל צד, אבל אני כן מאמינה שלרוב ההומוסקסואלים יש שייכות לקהילה, ועדיין לא ממש ראיתי טענות שסותרות את זה (להגיד שכולם בני אדם וכל אחד אוהב משהו אחר זה לא לסתור את הטענה שלי. להוכיח שהעובדה שאין חוויות דומות רבות בחייו של הומוסקסואל ממוצע, שפחות רלוונטיות לסרייט – כגון יציאה מהארון, הרכבת משפחה, וכן הלאה, זאת כבר סתירה).
טוב, בואי נסכים שלא להסכים.
לדעתי, לשני גייז לעומת גיי וסטרייט יש אותו סיכוי למצוא דעות משותפות בכל נושא שלא קשור לאקט המיני.
מבחינתי, הכללת הגייז בקבוצה אחת בכל נושא פרט למאבקם (כולל קולנוע), פוגעת במאבק וגם פשוט לא נכונה.
זכותך לא להסכים.
אמ, לנשים יש את הזכות לאהוב איזה סרט שהן רוצות.
מתוקף היותן, את יודעת, בני אדם. וכל עניין "סרטי הבנות" הוא הגבלה תרבותית, לא שחרור.
אמרתי שלא?
נשים לא חייבות לאהוב ז'אנר מסוים. אבל כן, יש סרטים שהן יזדהו איתן יותר, כי הן מדברות על בעיות שבעיקר נשים חוות.
אני מתחילה להצטער שהבאתי את סקס והעיר כדוגמא, כי הוא זרק את האסוציאציות של הדיון ל"סרטי בנות" שכוללים בגדים ונעליים. אני התכוונתי יותר ל"סרטי בנות" שמדברים על דברים שמהותים מאוד בחיים של אישה ממוצעת – בחירה בין קריירה למשפחה, המוסר הכפול שיש לגברים ונשים, האיזון שבין נשיות וכוחניות.
דעתי:
אני עדיין לא יודע אם אני מסכים עם אקסמנית או דורון, אני רק רוצה להגיב להודעות פה.
לפי דעתי הומואים ולסביות יכולים למצוא הרבה דברים משותפים בסרטים אחרים. גם סרטים על שחורים וכדומה מדברים על כל נושא הרדיפה, דעות קדומות וכו'. אבל מה? זה לא אומר שלא צריך ליצור סרטים שמדברים על הומואים ולסביות. פשוט הגדרה של סרט כסרט להומואים ולסביות הוא די מעליב, ומכל מקום זה כמו להגיד שהסרט "300" הוא לבנים בלבד. הרי הרבה בנות ראו אותו ונהנו ממנו יותר מהרבה גברים. זה כמו הגדרה של הסרטים המצויירים, מתוקף היותם מצוירים הם בהכרח פונים לילדים. אם סרט מדבר על תהליך כלשהו או מביא סיפור של הומו/ לסבית, הוא לאו דווקא מכוון לגאים, נהפוך הוא! הסרט (שוב, לפי דעתי) מכוון לצופים הסטרייטים, שיראו את הסבל שנגרם לגאים וגאות מכל הרדיפות והדעות הקדומות, ושאולי יוכלו קצת להבין את הקהילה הזו. אני, בתור בחור דרוזי, מאוד מזדהה עם סרטי שחורים. כשאני רואה סרט על גזענות וכדומה, אני מזדהה עימם (לא בגלל שעברתי גילויי גזענות קשים בחיי, אלא בגלל שגם אני מיעוט), וכך למשל יכולה הקהילה הלסבית להזדהות עם סרטים שמראים רדיפות של יהודים בשואה (אני לא מתווכח, אז לא הפסדתי).
אני אביא דוגמא שאני מכיר טוב, הסדרה "הכי גאים שיש". דיברו בה על יחסים בין הומואים, את כל האפליה כלפיהם ואת חיי היום יום שלהם. מה שלפי דעתי הסדרה באה להראות זה שהקהילה הזו לא שונה כפי שמציגים אותה מהקהילה הסטרייטית, שיחסים בין הומואים זה דבר יפה כמו יחסים בין סטרייטים ושהרבה שמרנים ואנשים שלא מבינים הרבה מהחיים שלהם רודפים אותם. כל אלה ידועים לכל הומו או לסבית בעולם. הם לא צריכים את הסדרה שתגיד להם שכמעט בכל העולם מתנהגים אליהם בתור אזרחים סוג ב' אלא אם כן הם ילכו עם הזרם, לעומת זאת סטרייטים היו צריכים את נקודת המבט הזו לקהילה כדי להבין אותה – אני, בתור בחור סטרייט התחלתי להבין את המשמעות של להיות הומו מהסדרה.
בכל מקרה, לפי דעתי הקהילה ההומו לסבית מבדילה עצמה קמת מהקהילה הסטרייטית בלי כוונה, וזה קצת פוגע בה. אני מסכים איתך שיש להם הרבה דברים במשותף והרבה חוויות דומות בחיים, אבל אני לא מסכים איתך שאם יפגשו שני הומואים ברחוב הם יסתדרו יותר טוב מאשר הומו הולנדי וסטרייט הולנדי.
אני גם רוצה להביע את דעתי על מה שקורה עם מאבק הפמניסטיות בעולם (אני יודע שאני נכנס כאן לזכוכית מגדלת, אבל זו תאוריה שלי. אנא אל תצלבו אותי); הנשים בהתחלה דרשו רק שוויון זכויות, דבר שמגיע להם מתוקף היותן בני אדם כמובן. ידוע שנשים הופלו לרעה בכל תחומי החיים והמאבק לשוויון זכויות הוא יותר ממוצדק. לעומת זאת, תראי מה קורה היום. היום רוב הנשים ש•אני• מכיר מתנהגות לפי השיטה 'קצת קשה אז נשים'. כלומר, אנחנו רוצים שוויון זכויות מלא, וזה שאתה גבר לא אומר שמגיע לך לעשות ככה או ככה, אבל זה שאני אישה אומר שאני לא צריכה לעשות את זה ואת זה. אתה הגבר! אז יאללה תעשה את זה.
זה למשל מה שאותי אישית מעצבן מאוד. אני אשווה את הנשים- שלהזכירך, את קראת להן 'מיעוט' – לדרוזים בשביל הדוגמא. דרוזים דרשו שוויון זכויות מהמדינה, אנחנו לא אזרחים סוג ב' ומגיע לנו יחס שווה. עם יחס שווה מגיעות חובות שוות, והדרוזים מחוייבים לשרת בצבא שלוש שנים אלא אם כן יש לאינדיבידואל כלשהו בעיה כשלהי. אני נוטה להאמין שאחת הסיבות שהיהודי הממוצע מוכן לקבל דרוזי יותר מאשר ערבי היא בגלל התפיסה שדרוזי נתן את החובה שלו למדינה (אני לא מצדיק או שולל את התפיסה הזו. אני רק טוען שזה מה שאני חושב ויודע משיחות עם חברים יהודים.) ועכשיו נתייחס אליו כמו אזרח שווה.
כלומר, אם מיעוט כלשהו דורש זכויות שוות הוא גם צריך לתת באותו שוויון. אומנם, יש הרבה נשים שמוכנות לעשות הרבה דברים שהרבה זמן רק גברים עשו אותם, והרבה נשים עושות את זה טוב יותר ממליארדי גברים. אך הרוב, הוא זה שמתנהג לפי שיטת 'קצת קשה אז נשים'.
בכל מקרה גלשנו כאן לאוף מטורף, אז אני לא אמשיך. אם יהיו תגובות אני אשמח לשמוע את הצד הנגדי ולהגיב ואולי אפילו להסכים.
לא קראתי את כל ההודעה,
כי אני חושבת שמעט מיציתי את הדיון, רק רציתי להבהיר דבר אחד, שאני חושבת שקצת יצאתי לא מובנת בעניין שלו:
אני לא חושבת שיש סרטי "הומואים ולסביות". לדעתי יש סרטים שעוסקים בתכנים ש*יותר* מעניינים את הקהילה ההומוסקסואלית (כן, סטרייטים יכולים להנות מהם, כן, הומואים יכולים לשנוא אותם, את הנקודה הזאת ממש מיציתי).
עכשיו, כיוון שהקהילה ההומוסקסואלית היא מיעוט, בימנו אלה (כאמור – בעתיד זה יכול להשתנות), צריכים להיות פסטיבלים כאלה, כדי לדחוף את הסרטים הללו.
לא על זה הייתה ההודעה.
אני יודעת.
אבל מהפסקה הראשונה שלך הרגשתי שלא הייתי ברורה בנקודה הזאת, אז רציתי לחדד אותה.
די בהקשר, באוזן השלישית יש מחדל:
הסרט: "קשורות" נמצא בקטגוריה "פורנו/הומואים/לסביות". אולי אני בדעת מיעוט, אבל סרט עם עלילה (טובה אפילו) ומשחק מצוין שהקטע הלסבי שבו הוא רק עוד אלמנט אחד בסרט — אמור להימצא במדף לצד סרטי המתח/רומן הרגילים.
מה גם שהסרטים "סקס ולוסיה" ו"את אמא שלך גם" נמצאים בקטגוריות רגילות. זהו.