אולפני ג'יבלי נודעים עבור דברים רבים: הרגישות שלהם, האווירה השקטה שלהם, הדגש הם נותנים לטבע – ואולי הכי חשוב: זה שהמאכלים שלהם נראים פשוט מדהים.
אז בדיוק בזמן לשביעי של פסח, הגיע הזמן לשאול – מכל המאכלים מעוררי התאבון – איזה אחד הכי צריך להיות בבטן שלכם כבר אתמול?
מה המנה הכי מעוררת תיאבון מסרטי ג'יבלי?
- הבופה בדוכן (המסע המופלא) (24%, 51 קולות)
- ביצים ובייקון (הטירה הנעה) (21%, 45 קולות)
- ראמן (פוניו על הצוק ליד הים) (19%, 42 קולות)
- קופסאות בנטו (השכן שלי טוטורו) (7%, 16 קולות)
- אוכל ממסיבת התה (המסע המופלא) (5%, 11 קולות)
- כדור אורז (המסע המופלא) (5%, 11 קולות)
- המזנון בארוחת הערב (כשמארני הייתה שם) (3%, 7 קולות)
- אנפאן (המסע המופלא) (3%, 6 קולות)
- מרק (הטירה המרחפת) (2%, 5 קולות)
- עוגה (שירות המשלוחים של קיקי) (2%, 5 קולות)
- הרינג ופאי פשטידה (שירות המשלוחים של קיקי) (2%, 4 קולות)
- טמפורה (גבעת הפרגים) (1%, 3 קולות)
- ספגטי (פורקו רוסו) (1%, 3 קולות)
- עוגת סייביריה (הרוח העולה) (1%, 2 קולות)
- סנדוויץ' (פוניו על הצוק ליד הים) (1%, 2 קולות)
- ספגטי (טירתו של קליוסטרו) (1%, 2 קולות)
- אחר (0%, 1 קולות)
- אוקאיו (דייסת אורז) (הנסיכה מונונוקי) (0%, 0 קולות)
מס' מצביעים: 216
Loading ...
מה שאני מבין זה שכל הסקרים על ג'יבלי
מסתיימים בתיקו (חוץ, ככל הנראה, מ"הסרט הטוב ביותר של האולפן", שיסתיים בניצחון די ברור).
הבדיחה הקלאסית על זה שאני כאילו לא מבין
שמארני הייתה שם?
ברוח העולה
"זה שהמאכלים (הפשוטים שאיכשהו תמיד) נראים פשוט מדהים":
סלט עלים
עוגת ספוג
מקרל ועצמות
בחרתי בטעות במרק מהטירה המרחפת
כי חשבתי שהכוונה היא למשהו אחר: בתחילת הסרט, רואים את פאזו קונה אוכל לכורים האחרים בדוכן עם אח בוערת בחוץ, ומקבל את האוכל במה שנראה כמו תרמוס.
הסצנה הזו היא דוגמה קצרצרה אבל מקסימה לשילוב התרבותי שבדרך כלל רואים בסרטים שלו: "הטירה המרחפת" הוא סרט שחציו הראשון נוצר בהשראת נופי וויילס, וחציו השני (לפי השמועות) בהשראת פארק באוסטרליה. אבל דוכן האוכל הזה הוא לגמרי בהשראת דוכני אוכל שמיאזאקי ראה בסין.
כמה מסובך יהיה לאמבד את התמונות?
(ל"ת)
לחם וביצה מהטירה המרחפת
יש בו קסם שקשה להסביר. אולי זה קשור לאווירה של הסצנה.
אני לא יודע אם זה ג'יבלי
אבל אין על הלחם של מרקו
לקוראי צרפתית: בשנה שעברה התפרסם ספר מתכונים למאכלים השונים שנראים בסרטי סטודיו ג'יבלי
https://blog.alltheanime.com/books-ghibli-recipes/?fbclid=IwAR0mJ-T5_iFZdWBXonwlHOWQrb7l2okEA1kfLb-17oYVMwbMXSXeFfusJhY
אבל… כמו שמציינת המבקרת, הלן מקארתי*, האמת היא שאין יותר מדי מתכונים לחלץ מהסרטים של האולפן. המאכלים שנראים נהדר בסרטים האלה הם ברובם מאכלים בסיסיים מאוד (ראמן אינסטנט בפוניו!) שלא דורשים הכנה מסובכת.
* האישה שבנתה פחות או יותר במו ידיה את פאנדום האנימה במערב, ופרסמה את הספר הראשון על מיאזאקי באנגלית ומרבית חוקרי מיאזאקי מחוץ ליפן, כולל הח"מ, בעצם ממשיכים את דרכה, ישתבח שמה.
במהלך המחקר הקצר שלי לכתבה
נתקלתי בלא מעט "שחזורים" של המזון מהסרטים במציאות, ובכלליות התייחסות ל"אוכל ג'יבלי" כאיזה תת-ז'אנר מעורר תאבון חזותי.
לחלוטין הראמן מפוניו.
תחרות מסוימת מהטירה הנעה, אבל הראמן הוא הדבר שאני הכי זוכר מפוניו. אמת, זה מעיד גם על-כך שפוניו הוא בין הסרטים הפחות מעולים של ג'יבלי (מה שמשאיר אותו כרק סרט טוב), אבל לא זוכר סצנה מאוירת כלשהי שעוררה בי תאבון דומה.
איזה סקר מגניב
חשבתי שרק אני תמיד מקבלת תיאבון מהסרטים האלה.
בחרתי בביקון וביצה, כי זה תמיד עושה לי חשק ובסוף אני מכינה לעצמי בבית (מינוס הבייקון :( )
למרות שהבופה מהדוכן הוא יותר מגרה, אבל יש בו מינוס שיודעים שתהפוך לחזיר בסוף.
הדוכן ב"מסע המופלא" מנצח בכמות ובמגוון, אבל ההורים של צ'יהירו הורסים את התיאבון, ואוכל שעמד בחוץ במשך זמן לא ידוע מעורר חשד בכל מקרה.
הדרך הכי מעוררת תיאבון להציג אוכל היא להראות את תהליך ההכנה שלו. מהבחינה הזו החביתה עם בייקון של "הטירה הנעה" והראמן של "פוניו" מובילים. מבין שניהם אני בוחר בראמן, כי בייקון הוא אוברייטד.
לא ראיתי את טוטורו כבר עשור בערך
אבל יש סצינה בה הסבתא שוטפת ירקות בנהר וזה הדבר הכי מנחם ומעורר תיאבון מבחינתי.
מצאתי!
אפשר תמונה ליד כל מאכל?
לבעלי הזיכרון החלש (לא שאני אומר שאני אחד מהם), יש סיכוי לתמונות של המאכלים :) ?
תקליק על כל שם של מאכל, יש תמונה.
(ל"ת)
אז אני מבין שלאנשים פה באתר לא מפריע להפוך לחזירים
כאילו באמת, מקום ראשון לאוכל שתופעת הלוואי של אכילתו היא הפיכה לחזיר?!
איך דבר כזה יכול לעורר תיאבון אחרי שאנחנו רואים את ההשלכות?
שנים אחרי שראיתי את הסרט הזה היו לי סיוטים שהמשפחה שלי הופכת לחזירים
(ל"ת)