בשנה שעברה, כולם ידעו מה הולך לקרות, רק שזה לא קרה. הזכייה של 'התרסקות' בפרס הסרט הטוב ביותר היתה טוויסט שמעטים הצליחו לנחש, והיא עצבנה הרבה. אבל היא הוכיחה דבר אחד: לא משנה עד כמה נדמה לנו שהכל צפוי וברור מראש, הפתעות קורות. אפילו באוסקר. הכרזת המועמדים השנה הוכיחה את זה שוב: רשימת המועמדים שונה מאוד מבכל שנה אחרת בתולדות האוסקרים. בדרך כלל, יש כמה סרטים שמקבלים מועמדות פחות או יותר להכל, ובסופו של דבר זה שמקבל הכי הרבה מועמדויות לוקח את הפרס הגדול. השנה זה פשוט לא ככה. המון סרטים מועמדים רק בקטגוריה אחת או שתיים, והסרט עם הכי הרבה מועמדויות אפילו לא מועמד לפרס הסרט הטוב ביותר ('נערות החלומות' עם שמונה מועמדויות, שלוש מתוכן בקטגורית "השיר הטוב ביותר"). בתנאים כאלה, נראה כאילו כל כללי האוסקר הרגילים לא תקפים השנה. מה שהופך את ההימורים באוסקימורון להרבה יותר מעניינים.
רשימת המועמדים הלא שגרתית הפכה את הפרס הגדול – קטגורית הסרט הטוב ביותר – לאחת הקשות ביותר לניחוש. חמישה סרטים מועמדים, ואי אפשר לפסול אף אחד מהם מראש. לכל אחד מהחמישה יש סיכוי לגיטימי לנצח. גם בין טובי המומחים והחזאים ברשת ובעולם אין שום הסכמה השנה, מלבד העובדה שאין סרט אחד שמוביל באופן ברור.
כיוון ש'נערות החלומות' לא ברשימה, הסרט עם הכי הרבה מועמדויות שנמצא בתחרות על "הסרט הטוב ביותר" הוא 'בבל', כך שסטטיסטיקה אחת לפחות עובדת לטובתו. זה גם סרט רציני, רב-לאומי ומדכא, שמזכיר את 'התרסקות', הזוכה של השנה שעברה. בעצם, אולי הוא דומה ל'התרסקות' יותר מדי. קצת קשה להאמין שהאקדמיה תבחר שנתיים ברציפות באחד מסרטי ההרבה-עלילות-מצטלבות-ומסר-אוניברסלי.
המועמדות של 'מכתבים מאיוו ג'ימה' נחשבה למפתיעה: הוא הופץ ממש בשניות האחרונות של 2006, כשבמשך מרבית השנה הוא נחשב לאחיו הקטן והזניח של 'גיבורי הדגל', והוא דובר כולו יפנית (ואף סרט שאינו דובר אנגלית מעולם לא זכה באוסקר; למעשה הנתון הזה עובד גם נגד 'בבל', שרק רבע ממנו מדבר אנגלית). אבל מהרגע שהוא נכנס לרשימת המועמדים, אי אפשר לפסול אותו: זה קלינט איסטווד. כשמדובר באוסקר, אף פעם לא חכם לזלזל בקלינט.
מבחינה מסחרית – והבחינה המסחרית בהחלט נחשבת – הסרט המצליח ביותר מבין המועמדים הוא 'השתולים': הכנסות של 129 מיליון דולר באמריקה עד כה. המבקרים היו אחידים בדעתם שמדובר בסרט מצוין, והבמאי הוא מרטין סקורסזה, שאולי יקבל השנה סוף סוף את האוסקר שנמנע ממנו במשך שנים (ועל כך בהמשך). אבל ל'השתולים' יש כמה בעיות: למרות שהוא מלא בהופעות מרשימות, השחקן היחיד מתוכו שקיבל מועמדות הוא מארק וואלברג, לפרס שחקן המשנה; לאונרדו דיקפריו, שהיה צפוי לקבל עליו מועמדות לפרס השחקן הראשי, קיבל במקום זה מועמדות על 'לגעת ביהלום'. כל זה רומז שאולי 'השתולים' פחות פופולרי בקרב האקדמיה מאשר בקרב המבקרים או הקהל. חוץ מזה, הוא אלים, הוא רימייק (אף רימייק מעולם לא זכה בפרס), וקשה מאוד למצוא בו מסר חשוב נגד מלחמות, גזענות או ג'ורג' בוש. אנשים שמצביעים לסרטים "חשובים" יקחו את בבל או איוו ג'ימה. אם מצביעים כבר למשהו סתם כיפי, אפשר כבר להצביע ל'מיס סאנשיין הקטנה'.
אם 'מיס סאנשיין הקטנה' ינצח, זה יהיה סיפור סינדרלה נחמד: הסרט העצמאי הקטן, שנקנה לפני שנה בסאנדנס ב-10 מיליון דולר, לוקח את כל הקופה. הסרט קיבל לאחרונה כמה חיזוקים חשובים בפרסי הגילדות המקצועיות ההוליוודיות: הוא זכה במפתיע בפרס הסרט הטוב ביותר של איגוד המפיקים, וגם בפרס האנסמבל הטוב ביותר אצל איגוד השחקנים. זה נראה טוב – אבל כדי לזכות באוסקר, הסרט צריך להתגבר על כמה סטטיסטיקות אימתניות. קודם כל, זאת קומדיה. קומדיות כמעט שלא זוכות ב"הסרט הטוב": בשלושים השנה האחרונות זכו בפרס רק שתיים כאלה. שנית, זוג הבמאים, ואלרי פאריס וג'ונתן דייטון, לא מועמדים לפרס הבמאי הטוב ביותר. שסרט יזכה ב"הסרט הטוב ביותר" בלי שהבמאי יהיה מועמד? זה דבר שפשוט לא קורה. אוקיי, אם רוצים לנטפק, בשבעים השנים האחרונות זה קרה פעם אחת (1989, 'הנהג של מיס דייזי'). זה לא מעודד.
מה שמשאיר אותנו עם 'המלכה'. עקרונית, שום דבר לא עומד בדרכו של הסרט אל הפרס ואף סטטיסטיקה לא גורסת שדרמות על מלכות אנגליות לא זוכות באוסקר. יש לו שש מועמדויות – מספר יפה בימים טרופים אלה, קונצנזוס ביקורתי מקיר לקיר, הצלחה מסחרית נאה, וקשה למצוא אנשים שיטענו שהם יחרימו את האוסקר לנצח אם הוא ינצח. אז למה בכל זאת הוא לא נחשב למנצח אוטומטי? כי למרות הכל, 'המלכה' קצת יבש. התגובה שהוא מוציא מאנשים היא מחיאות כפיים מלאות כבוד, לא קריאות הידד או צחוק ודמע. אז השורה התחתונה היא שאין שורה תחתונה. אפשר להתווכח ממש עד קצה השטיח האדום על היתרונות והבעיות של כל אחד מהמועמדים, אבל אף אחד לא באמת יודע מי יזכה. תחושת הבטן שלי אומרת 'מיס סאנשיין הקטנה'. לאנשים אחרים יש בטנים שאומרות דברים אחרים.
שחקנים
בניגוד לקטגורית הסרט, בתחום המשחק נראה שהניחוש לא יהיה קשה. כידוע, עשרות פרסים שונים מחולקים מדי שנה לפני שמגיעים לדבר האמיתי. והשנה, בכל ארבע קטגוריות המשחק היתה הסכמה רחבה עד מוחלטת בין כל איגודי המבקרים, הגילדות המקצועיות ואיגודי האנשים שלאף אחד לא ברור מה הם בדיוק עושים חוץ מלתת פרסים (למשל, גלובוס הזהב). ומי שזוכה בכל הפרסים המוקדמים, בדרך כלל לוקח גם את האוסקר.
בפרס השחקנית הטובה ביותר תזכה הלן מירן על 'המלכה'. זה סגור, חתום ונעול. אין אפילו אשליה של תחרות. בכל הפרסים המוקדמים, מירן ניצחה. כולם. אם הלן מירן לא תזכה – והיא כן תזכה, אבל נגיד, לצורך העניין, שלא (ואני לא רומז שהיא לא תזכה, כי היא כן. אבל נגיד) – אז מריל סטריפ תיקח את הפרס על 'השטן לובשת פראדה'. והמועמדות האחרות? נראה כאילו לא הושקע שום מאמץ בבחירתן; פשוט לקחו את קייט ווינסלט וג'ודי דנץ', שממילא מועמדות כמעט כל שנה, ופנלופה קרוז לקישוט.
בפרס השחקן יזכה כנראה פורסט וויטקאר על תפקיד אמין (צריך לנצל את הבדיחה הצפויה הזאת כל עוד אפשר) ב'המלך האחרון של סקוטלנד'. זה טיפה פחות וודאי מהזכייה של הלן מירן, אבל עדיין יהיה מפתיע מאוד אם את הפרס ייקח מישהו מלבדו. על המקום השני הזה יש תחרות לא פשוטה: זה יכול להיות פיטר או'טול, שהמועמדות הראשונה שקיבל היתה על 'לורנס איש ערב' ב-1962, ומאז היה מועמד שוב ושוב ושוב, וטרם זכה; או אולי וויל סמית, שחקן פופולרי להדהים שקיבל הרבה שבחים על 'המרדף לאושר'. לאונרדו דיקפריו שוב נמצא בתפקיד "זה שבטח יזכה יום אחד באוסקר אבל כנראה לא השנה", וריאן גוסלינג מועמד על 'Half Nelson', סרט אינדי זעיר (שלא הופץ בארץ), ולכן גם סיכויי הזכייה שלו קלושים.
שחקנית משנה? ג'ניפר האדסון, 'נערות החלומות'. האדסון היא סוג של נינט אמריקאית: אלמונית עד לא מזמן, היא התגלתה ב'אמריקן איידול', אבל במקום להוציא אלבום או להצטרף לעונה השביעית של 'השיר שלנו', עברה לקולנוע. 'נערות החלומות' הוא הסרט הראשון שבו היא משתתפת, ובעיני מבקרים רבים, היא הדבר הכי טוב בו. מי שהיו יכולות להוות את התחרות העיקרית להאדסון הן שתי שחקניות מ'בבל': רינקו קיקוצ'י (היפנית החרשת) ואדריאנה בראצה (האומנת המקסיקנית). הבעיה היא המועמדות הכפולה, שעלולה לפצל את הקולות של תומכי 'בבל' ולנטרל את שתיהן. השחקנית המוכרת היחידה בקטגוריה היא קייט בלאנשט (שהיתה גם היא ב'בבל', אבל מועמדת על 'רמז לסקנדל'. לא, אני לא מנסה לבלבל אתכם. או שמא?), אבל לה כבר יש אוסקר טרי על המדף – כך שנראה שהתחרות המשמעותית היחידה של האדסון היא מיס סאנשיין הקטנה בעצמה, אביגייל ברסלין בת ה-10. היא חמודה, אבל אוסקר? בואו לא נגזים.
ואת פרס שחקן המשנה ייקח אדי מרפי על 'נערות החלומות'… או שלא. במקרה הזה, יש מקום להפתעות. הרעיון של קומיקאי שחור שעושה פתאום תפקיד דרמטי מוערך וזוכה עליו באוסקר הוא לא חדש (ג'יימי פוקס, 'ריי'), אבל לאדי מרפי יש בעיה רצינית: בעיתוי מאוד לא מוצלח, בדיוק בזמן שבו חברי האקדמיה צריכים לבחור, אמריקה התמלאה בפרסומות ל'נורביט', הסרט החדש של אדי מרפי, אחד מהדברים הדוחים האלה, המלאים בדיחות פלוצים, שבהם הוא משחק את כל הדמויות, כולל, כמובן, אישה שמנה מאוד. כשאתה ממלא טופס בחירה לאוסקר ופרסומת לדבר כזה פתאום מופיעה מולך, היד שלך עלולה לרעוד, ולעבור ממשבצת ה"אדי מרפי" למשבצת שלידה כתוב "אלאן ארקין, 'מיס סאנשיין הקטנה"'. אפשרויות נוספות הם מארק וואלברג בתפקיד השוטר המעליבן מ'השתולים'. או אולי, אם האקדמיה מרגישה מאוד אמיצה, ג'קי ארל היילי, בתפקיד הפדופיל מ'ילדים קטנים'.
הבמאי הטוב ביותר
בחלומי, עבר בקריאה שלישית באקדמיה "חוק סקורסזה", שעל פיו ההצבעה לפרס הבמאי הטוב ביותר תהיה גלויה. ואז, אולי, סוף סוף, סקורסזה יקבל את האוסקר. כולם הרי מסכימים שזה מגיע לו. הוא נחשב לאחד הבמאים הגדולים בעולם, הוא היה מועמד שוב ושוב ושוב (שמונה פעמים בסך הכל), ומעולם לא זכה. אבל לשם שינוי, בפעם הראשונה מאז 'החבר'ה הטובים', סקורסזה מועמד על סרט שאנשים באמת אוהבים – 'השתולים'. אז אפשר להצביע עבורו בלב שלם, בלי להרגיש שבעצם נותנים לו באיחור את הפרס על 'נהג מונית'. זה בהחלט נראה כאילו הפעם הוא סופסוף הולך לקבל את האיש עם המטאטא. אבל לכו תדעו. ההיסטוריה מראה שאף אחד מעולם לא הרוויח אגורה מלהמר על סקורסזה באוסקר. אני יודע שאם אני הייתי חבר אקדמיה, הייתי מתפתה לתת את הפרס עוד פעם לקלינט איסטווד רק כדי לראות את הבעת הפנים של סקורסזה ברגע שאחרי הכרזת שם הזוכה. סיכוי לא רע שהגבות שלו יעלו באש ספונטנית. מועמדים גם אלחנדרו גונזלס איניאריטו על 'בבל' (אולי. אם פתאום 'בבל' יהפוך לגורף פרסים סדרתי), סטיבן פרירס על 'המלכה', ובתפקיד הבמאי שהסרט שלו לא נמצא ברשימת המועמדים לפרס הסרט – פול גרינגראס על 'טיסה 93'.
תסריט
והפעם בפינתנו "מה לעזאזל הם חשבו": 'בוראט' מועמד לאוסקר על פרס התסריט המעובד. לסרט הזה בקושי היה תסריט, ועוד תסריט מעובד? מעובד ממה, בדיוק? מה שעוד יותר מוזר זה ש'בוראט' עשוי אפילו לזכות בפרס הזה, רק משום שהוא לא מועמד לשום דבר אחר ומגיע לו פרס כלשהו. אם היו נותנים לסשה ברון כהן את אוסקר השחקן הטוב ביותר, כמו שמגיע לו, זה לא היה קורה. נו טוב. בהנחה ש'בוראט' לא ייקח את הפרס, הוא ילך כנראה ל'השתולים', בעוד בקטגורית התסריט המקורי הטוב ביותר התחרות היא בין 'מיס סאנשיין הקטנה' ו'המלכה'.
צילום
אחת הפאשלות העיקריות של האקדמיה השנה היא שאלפונסו קוארון לא מועמד לפרס הסרט הטוב ביותר, או לפחות לפרס הבימוי, על 'הילדים של מחר'. מצד שני, הסרט כן מועמד משום מה לפרס התסריט, שלא ממש מגיע לו. לפחות על דבר אחד אני והאקדמיה מסכימים: הצילום בסרט הוא מהמדהימים שנראו השנה ובכלל. ועל כך הוא צריך לקבל את האוסקר. חברו המקסיקני של קוארון, גיירמו דל טורו, ביים את 'המבוך של פאן' המוערך מאוד, ומועמד בשש קטגוריות. עוד לא ראיתי אותו, לצערי – אבל אומרים שגם בו הצילום מדהים, והוא המתחרה העיקרי של הילדים בקטגוריה הזאת.
אנימציה
אף פעם לא חשבתי שאתנגד כל כך לסרט של פיקסאר. 'מכוניות' הוא לא יותר מסרט בסדר, ולא מגיע לו אוסקר. אבל מה, הוא גם סרט האנימציה המצליח של השנה, ובאמריקה משום מה אוהבים אותו. שלא לדבר על זה שלשם 'פיקסאר' יש יוקרה שקשה לעמוד בפניה. המתחרה החזק שלו הוא 'תזיזו ת'רגליים' המוצלח הרבה יותר. 'מפלצת של בית' גם הוא סרט נחמד ומועמדות מוצדקת, אבל סיכוי לנצח אין לו.
הגרועים מכולם
בראזי, הפרס המוענק יום לפני האוסקרים לסרטים הגרועים של השנה, יש חופן של סרטים בודדים המועמדים לרוב הפרסים. הסרט עם הכי הרבה מועמדויות הוא 'אינסטינקט בסיסי 2', סרט ההמשך שאף אחד לא ביקש, וכמעט אף אחד גם לא ראה. הייתי אומר שהוא יזכה, אבל מולו עומד יריב לא פשוט בכלל: אווי בול, הבמאי שנחשב כבר כמה שנים לגרוע בעולם, עם 'בלאדריין' ('דם הערפדים') שלו. השאלה היא האם השם הרע להדהים שיצא לד"ר בול באינטרנט הגיע גם אל אזני האנטי-אקדמיה, והאם הוא מספיק חזק כדי לתת לו את הפרס על חשבון מטרה קלה כמו שרון סטון המזדקנת ומנותחת. המועמדים האחרים הם 'נערה במים' של מ. נייט שמלאן (רע. אבל לא רע מספיק), 'איש הקש' (נראה מאוד, מאוד רע) ו'Little Man' של האחים וויאנס. (אוי, כמה שזה נראה רע).
אוסקימורון!
בין אם הניתוח הזה עזר לכם לחשב את הסיכויים או רק בלבל אתכם יותר, עכשיו הזמן להיכנס לאוסקימורון, תחרות הניחושים השנתית של עין הדג. במרחק קליק אחד מכם נמצא טופס בו אתם מוזמנים לנחש את הזוכים בעשר קטגוריות באוסקר, פלוס קטגורית "הסרט הגרוע ביותר" בראזי. ומכיוון שאצלנו לא רק ההשתתפות חשובה אלא גם הניצחון, אלה מכם שינחשו נכונה הכי הרבה קטגוריות – לא בהכרח את כולן – יקבלו פרסים.
וזה מה שיש לנו להציע לכם השנה: שלושת הזוכים במקומות הראשונים יקבלו כל אחד זוג כרטיסים לאולמות ה-VIP בסינמה סיטי, בשווי 120 ¤ לכרטיס. מה זה אומר? זה אומר סרט באולם כמעט פרטי, על כורסאות עור רחבות, נוחות ומתכווננות, בלי פרסומות, ועם מזנון פתוח וחופשי שכולל גלידות, יין, שוקולד, פופקורן, בירה ובערך כל מה שבא לכם, לאורך כל הסרט. תאמינו לנו – כרטיס ל-VIP זה בהחלט דבר ששווה להמר בשבילו. אבל זה לא נגמר כאן: הזוכים יקבלו גם סרטי DVD לבחירתם מתוך קטלוג סרטי האוסקר של גלובוס-יונייטד. ארבעה סרטים לזוכה במקום הראשון, שניים למקום השני, אחד למקום השלישי. כל הזוכים במקומות הראשונים יזכו גם, כמובן, בחולצת עין הדג. רגע, עדיין לא גמרנו: דיסק DVD נוסף יוענק לזוכה בפרס המנחש הנועז ע"ש מארשה גיי הארדן, שמוגרל בין מי שניחשו נכונה את הזוכה בקטגוריה שתתברר כקשה ביותר לניחוש. ואפילו אם אין לכם שום מושג בניחושי אוסקר, ולא הימרתם על שום דבר נכון, אתם עדיין לא בטוחים מפני פרסים. DVD נוסף יוגרל בין כל המשתתפים בתחרות, בלי שום קשר לאיכות ניחושיהם. ואנחנו שומרים לעצמנו את הזכות לחלק פרסים נוספים. תקנון התחרות המלא נמצא כאן. טופס ההשתתפות כאן. יאללה לדרך.
- אוסקימורון – הכו את האוסקר
- תקנון התחרות
- בבל
- השתולים
- מיס סאנשיין הקטנה
- המלכה
- תזיזו ת'רגליים
- מכוניות
- מפלצת של בית
- ילדים קטנים
- טופס ההשתתפות באוסקימורון
אהרו''כ באוסקימורון! יוהו!
נדמה לי (ונדמה לי שלכולם נדמה): שהשאלה הרצינית של האוסקר השנה היא:
האם סקורסזה לוקח את האוסקר?
קל מאוד להאמין שכן, כי האקדמיה רוצה לתת לו והכל… אבל, כמובן, כולם יודעים למה קל להאמין שלא.
וכמובן, הדבר הקל ששכחתי להבהיר:
שלדעתי, ואני לא מכיר ממש איך מתהלך האוסקר אז זה ניחוש ממש מופרע, הוא לא יקבל את האוסקר מנקיפות מצפון.
נכון, זה טיפשי, אבל צריך לחשוב על איך אחרים אולי יסתכלו על זה – סקורסזה לא קיבל את האוסקר על 'נהג מונית', ועל 'השתולים' כן? שו?
אה.
בשנה שעברה אמרו – סקורסזה היה מועמד 7 פעמים, ועוד לא זכה. הפעם זה בטוח!
מה השתנה מאז? פרס הפך להיות נשיא או משהו?
אני לא הייתי מהמר על סקורסזה.
תאכלו אתת הלב
כל מי שלא חשב שסקורסזה יזכה!
וגם השתולים..
דרך אגב: סקורסזה היה מועמד 6 פעמים לאוסקר כולל האוסקר הנוכחי
סקורסזי (:
הגיע הזמן להתחיל להגות את זה נכון.
שמע,
זה לא שלא רצינו שהוא יזכה, פשוט חשבנו שהוא לא יזכה.
אין צורך לאכול לבבות של אנשים.
אלא אם כן אנחנו מדברים על שיפודים של תרנגולות, אבל זה כבר סיפור אחר.
בחירתי
בחרתי כמעת רק דברים שהיו בראש הרשימה, כאילו שאתם מנסים לרמוז משהו…
עקרונית הוא מבוסס על ספר ולא על סרט קודם, אבל יש מי שמחשיב את "בן חור" לרימייק היחיד שזכה באוסקר לסרט הטוב ביותר. זאת מכיוון שנעשו שתי גרסאות קולנועיות קודמות לסיפור, שתיהן אלמות. מצד שני, זה בערך כמו לטעון שמלך האריות הוא רימייק להמלט של לורנס אוליביה.
(חצי ) - אולם ה-VIP
מצויין שאין פרסומות באולם ה-VIP של סינמה סיטי, אבל אותו אולם הוא למעשה היציע של אולם מס. 1, שהוא אולם רגיל לגמרי (אם כי האולם הכי גדול).
האם זה אומר שלעולם אין פרסומות באולם מס. 1?
אגב, וטיפ למי שיזכה: כדאי לדעת שהמזנון החינמי (אם הוא עדיין חינמי) לא פתוח אחרי שהסרט מסתיים, אז כדאי לקחת כמה שיותר דברים לפני שהסרט מתחיל, במיוחד אם אתה ישראלי.
לא על זה אנחנו מדברים.
לא מדובר ביציע הישן של ה-VIP אלא בשני אולמות שהם VIP בלבד שנפתחו לאחרונה. איך זה עובד ביציע אני לא יודע.
הצבעה קשה
אחרי ששנה שעברה הייתי במקום הראשון (ונפלתי בשובר שוויון) הרי שהשנה מדובר בניחוש קשה עד בלתי אפשרי.
עוזרת לי העובדה שהחלטתי עקרונית לא להצביע לזכייה כלשהי מהשתולים, שהיה אחד מהסרטים המאכזבים בשנה החולפת לדעתי.
אגב היכן המעומדים לסרט הזר?
תקן אותי אם אני טועה,
אבל הרעיון באוסקימורון הוא לא להצביע לסרטים שאהבת מבין המועמדים, אלא לאלו שלדעתך יש להם סיכוי גבוה לזכות.
גם אני התאכזבתי מ"השתולים", אבל נראה לי שאני אצביע לסקורסזה בקטגוריית הבימוי.
את לא טועה
אבל השתולים היה כל-כך רע ומאכזב ביחס לציפיות שלי ולהילולים שהגיעו עם הסרט שהחלטתי לנקוט עמדה עקרונית. (בכל זאת סקורסזה לקח סרט טוב ועשה לו רימייק גרוע).
בכל מקרה השנה שום דבר לא ברור ואף אחד לא יופתע אם שמעון פרס של הוליווד יפסיד שוב, כך שהסיכוי שלי לא ממש נפגע.
קטגורית הסרט הזר
לא נכללת באוסקימורון מכיוון שכמעט כל הסרטים בה הם זרים (הא) לנו. מבין חמשת המועמדים, רק אחד כבר הוקרן בארץ, ואחד נוסף יגיע בשבוע הבא. אנחנו מעדיפים קטגוריות שבהן מרבית המועמדים כבר הוקרנו בארץ.
אז...
איך אתה מסביר את זה שיש לנו אפשרות הצבעה לראזי? רק שלושה סרטים מבין המועמדים הוקרנו בארץ (שזה מספר "מכובד" יחסית לשנים קודמות), ואני לא יודע מה עם יתר הגולשים, אבל אני ממש לא רצתי לראות את הסרטים האלה, וגם עכשיו לא מתכוון לעשות את זה!
א. כי ראזי זה כיף;
ב. כי הסרטים שמועמדים לראזי עשו מספיק רעש, כדי שכמעט כל אחד יידע לומר מה כל כך גרוע בהם. לא צריך להיות דוקטור כדי לדעת מי זה אייו בול, או כדי להכיר את שמאלאן.
ג. כי שלושה זה יותר מאחד;
ד. כי מי שנורא רוצה לראות את 'נערה במים' או 'ליטל מן', יכול לעשות את זה בדי.וי.די, מה שלא נכון לגבי הסרטים המועמדים לפרס הסרט הזר.
ה. אני כבר לא תינוק, אני מתלבש לבד...
מצטער, זה היה מתבקש.
אתם יודעים מה יהיה משעשע?
עוד תרגיל ע"ש מרשה גיי הארדין. שהאוסקר ילך בסוף לשחקנית ראשית אחרת, וכל ההימורים של כולם (כולל שלי, כמובן) יעופו.
בקשר לחולצה של עין הדג,
תגיד,
זה בא עם כתובית שנונה כלשהי, או סתם תמונה של האייקון? P:
זה בא עם כתובת שנונה כלשהי,
אבל חוץ מזה אתה יכול לבחור מבין כל החולצות שכבר נמצאות אצלנו בחנות:
http://www.printmall.co.il/stores/Store_Page4.asp?Artst_ID=333
זה בא עם כתובת שנונה כלשהי,
משעשע
אגב,
(ממש )
מה היה העניין עם השורה של רון?
''הם נתנו את השורה של רון להרמיוני!''
ב'הארי פוטר והאסיר מאזקבאן' יש שורה שבספר רון אומר (משהו כמו "אם אתה רוצה את הארי, תצטרך לעבור דרכנו!") ובסרט אומרת אותה הרמיוני. לגבי מעריצי הספר המושבעים, זה היה חילול הקודש והוכחה לכך שסרטי הארי פוטר הם פשע נגד האנושות. בעיני הציבור השפוי, לעומת זאת, זה לא שינה שום דבר, ולכן המשפט "הם נתנו את השורה של רון להרמיוני!" הפך לפארודיה קבועה על נאמנות קנאית וחסרת פרופורציות למקור.
כבעלים של מעיל ''השורה של רון'', אני חש חובה להסביר
לפני כמה שנים, הייתה יומית על הטריילר ל"הארי פוטר והאסיר מאזקאבן". מספר גולשים התלוננו על כך שהשורה "אם אתה רוצה לפגוע בהארי, תצטרך לעבור דרכנו" אותה אומר רון בספר, הושמה בפיה של הרמיוני בסרט. הטענה הפכה מאז שם נרדף לקטנוניות של מעריצי המקור, כאשר הם נחשפים לעיבוד קולנועי, במיוחד כאשר מדובר בנימוק למה הסרט לא טוב.
דוגמאות למצבים דומים:
"ליבת הזהב לא נראית כמו נעל."
"ספיידרמן לא מייצר קורים בגופו."
"רוברט לנגדון אמור להראות כמו הריסון פורד."
רגע, אבל הכתובת השנונה כלשהי,
היא משהו שלא ניתן להשיג בחנות, אני מקווה. משהו שמדגיש את הייחודיות של הזוכה על פני סתם אנשים שאת החולצה שלהם קנו בכסף.
או שלא?
כן. חולצת אוסקימורון היא בלעדית לזוכים.
אבן נגולה.
כבר חשבתי לדרוש את הטופס בחזרה.
רגע, תנו לי להבין משהו
אתם ממש הולכים לצפות בכל הטקס, כולו, כדי לראות אילו מלים תגיד המנחה?
בדיוק כמו שצפינו בו
בשנה שעברה, ובזו שלפניה, ובאלו שלפניהם: בהנאה מרובה. ויש לנו הוכחות.
כתבה מספר 3183
כן - חשדתי שאני זוכר משהו כזה
הניחוש שלי (בכל הקטגוריות)
סרט: מיס סאנשיין הקטנה
בימוי: מרטין סקורסזה
שחקן ראשי: פורסט וויטאקר
שחקנית ראשית: הלן מירן
שחקן משנה: אלן ארקין
שחקנית משנה: ג'ניפר הדסון
תסריט מקורי: מיס סאנשיין הקטנה
תסריט מעובד: השתולים
אנימציה: תזיזו ת'רגליים
צילום: הילדים של מחר
עריכה: בבל
פסקול: המלכה
שיר נושא: אמת מטרידה
עיצוב אמנותי: המבוך של פאן
עיצוב תלבושות: נערות החלומות
מיקס סאונד: נערות החלומות
עריכת סאונד: גיבורי הדגל
איפור: המבוך של פאן
אפקטים חזותיים: שודדי הקריביים – תיבה של איש מת
סרט בשפה זרה: המבוך של פאן
סרט תיעודי: אמת מטרידה
ראזי: Little Man
למה דווקא סאנשיין?
יש לך איזה נימוק משכנע לכך שהוא בעל הסיכויים הטובים ביותר, או שגם אצלך זה סתם הימור?
בעיקר תחושת בטן
אני לא באמת מחזיק מכל פרסי הגילדות, כך שמבחינתי, זכיות בגילדת המפיקים והשחקנים לא משמשות טיעון מספק לבחירה. מה שכן, ראיתי את כל המועמדים מלבד מכתבים מאיוו ג'ימה ומיסאנשיין פשוט השאיר אותי עם התחושה הכי נעימה של סרט שעוד ידברו עליו בעתיד.
ההגיון (והסטטיסטיקה) אומר ללכת עם בבל או השתולים, אבל שניהם יכולים להיות ממוקדים מדי בקהל המצביעים שלהם. בבל משאיר את הצופה עם תחושה של מועקה ואין בו עם מי להזדהות באמת. השתולים כל כך מזוהה כתרוץ לתת למרטין סקורסזה את האוסקר, שאני מרגיש כאילו שוכחים להתייחס אליו כיצירה בפני עצמה. כנ"ל לגבי מכתבים מאיוו ג'ימה שנתפס בתודעה יותר כסרט נוסף של קלינט איסטווד מאשר יצירה עצמאית. המלכה עשוי טוב, אבל אין בו משהו שבאמת מותיר את הצופה הממוצע עם פה פעור וחברי האקדמיה הם ברובם קרובים יותר לצופה הממוצע מאשר לשניצקליין.
בשנתיים האחרונות, הצלחתי לטעות במאבקים צמודים. השנה, אני מקוה לשבור את הנאחס. אולי זו יותר משאלת לב כי באמת אהבתי אותו יותר משאר המועמדים שראיתי, אבל מיס סאנשיין הקטנה בהחלט בולט בהיותו הסרט שקל יותר להזדהות איתו, בלי קונפליקטים פוליטיים ואנשים שיורים אחד בשני כדרך חיים. יש שנים בהן הסיכויים נוטים לטובת סנדקים וגנרלים, יש שנים בהן מעדיפים משפחה מתפרקת בואן מפורק. אני חושב שזו השנה של הפולקסוואגן.
האמת? גם לי יש תחושת בטן טובה בנוגע לסאנשיין
ללא שום נימוק משכנע. סתם תחושה.
כנראה שהוירוס הזה תוקף הרבה אנשים
גם לי יש את תחושת הבטן הזו. אם הוא יזכה הלילה בפרס של איגוד התסריטאים, אני אוכל להגיד ששלוה איגודים מקצועים שבחורים גם לאוסקר בחרו בו, אבל זו עדיין בעיקר תחושת בטן.
בטני כל העולם התאחדו!
בטני כל העולם התאחדו!
גם לי יש תחושת בטן מאוד חזקה שהוא יזכה.
גם לי....
גם לי יש את אותה תחושת בטן.
אבל עם ליהיות מיצאותיים....
זה כנראה אלו שיזכו:
הסרט: בבל-כי הוא "התרסקות" של השנה. או השתולים-עם האקדמיה תרצה להעניק לסקורסזה שני אוסקרים.
הבמאי: מרטין סקורסזה-למרות שהשנה לא מגיע לו אלה לפול גריגאס על "טיסה 93" אבל האקדמיה מרחמת עליו כי היא יודעת שעם הוא לא יזכה השנה הוא יחשב לבמאי הלוזר של כל הזמנים.
התסריט המקורי: המלכה-כי זהו תסריט משובח וראוי.
התסריט המעובד: הילדים של מחר-כי זהו תסריט גאוני ומבריק.
השחקן הטוב ביותר: פורסט וויטאקר-כי הוא נותן את התפקיד הכי טוב של השנה.
השחקנית הטובה ביותר: הלן מירן-כי היא פשוט מצוינת בתפקיד אליזבת השנייה.
שחקן המשנה הטוב ביותר: אדי מרפי-כי הוא סוף סוף נותן הופעה דרמתית מעולה ולא מפגן צחוקים מפגרים.
שחקנית המשנה הטובה ביותר: ג'ניפר האדסון-כי היא נותנת את ההופעה הכי טובה מזה דורות(כן דורות לא שנה לא שנים "דורות" וככה גם כל המבקרים אמרו ואני בהחלט מסכים) .
האפקטים:סופרמן חוזר-כי מי שאומר אחרת אידיוט הרי קטגוריה זו בעצם מתבססת על פי התקציב של האפקטים ושל סופרמן הוא התקציב הכי גדול.
צילום: הילדים של מחר-כי הצילום שם הוא אחד הטובים שראיתי אי פעם.
אז אני, כנראה, אידיוט.
'סופרמן חוזר' לא יזכה בפרס האפקטים. 'שודדי הקאריביים 2' יזכה. איזה משני הסרטים היה יקר יותר (ובכל מקרה, שניהם היו יקרים מאוד) זה ממש לא רלוונטי. ב'שודדי הקאריביים' יש אפקטים מדהימים, ומה שיותר חשוב, הוא סרט מצליח. מאוד. מאוד. לעומתו, 'סופרמן חוזר' נחשב לאכזבה אם לא לכישלון מוחלט, והאקדמיה לא נותנת פרסים לכשלונות.
יש יוצאי דופן?
בהסטוריה של האוסקר היו סרטים שלא הצליחו כל-כך או היו כישלון ובכל זאת קיבלו אוסקר?
אם אני לא טועה, קראתי פעם על איזשהו סרט שלא הצליח כלכך ואת רוב הכסף הוא עשה אחרי הזכיה באוסקר, כי זה עורר התעניינות בו. אבל יכול להיות שאני זוכר לא נכון…
חוץ מזה, איזה אפקטים כבר יש בו?
מה יש ב"סופרמן חוזר" שלא היה בשום סרט לפניו שעלה 300 מליון דולר – על מה הלך הכסף?
על חולצות לסדרנים, כנראה.
אבל עם ליהיות מיצאותיים....
שתי בעיות אם הטיעונים שלך:
1.משום מה אתה מעניק חשיבות גדולה לאיכות המועמדים לפרס.
2. לגבי התבריטים אני פשוט לא מסכים איתך. המלכה הוא תסריט די שגרתי ו"הילדים של מחר"- אכן סרט גאוני, אבל התסריט רחוק מלהיות הדבר הבולט בו. אבל זה לא משנה, כי אין קשר לאיכות.
אבל אם להיות מציאותיים....
כל מי שבדק את רשימת פרסי האוסקר בשנים האחרונות יודע שפעמים רבות (לרוב?) אין קשר בין איכות הסרט לבין מי שמקבל את הפרס (רוצים דוגמה? הדבר הראשון שעולה לי בראש הוא פרס הסרט הטוב ל"רוקד עם זאבים". נו באמת!). לכן מי שרוצה לנחש ניחוש מושכל צריך לוותר על תחושות אוטופיות (ונאיביות במידה רבה) ולא לצפות שהסרטים האיכותיים יקבלו את הפרסים.
אני אישית מאד אהבתי את הסרט.
אבל צפיתי רק בגרסת הבמאי אז לך תדע.
אבל עם להגיד את האמת.....
יש את המסורת הזה שרק מי שמועמד לעריכה יזכה בפרס הסרט הטוב וזה אפילו קר עם "התרסקות",
אבל מצד שני השנה כבר נשברו שני מסורות, האחת זה שהסרט עם הכי הרבה מועמדויות לא מועמד לפרס הסרט הטוב ביותר וזו גם השנה הראשונה שאין פייבוריט או שתי פייבורטים לאוסקר,
אז בהחלט יכול ליהיות שהשנה גם מסורת זו תישבר והאמת שאכן נראה שזה מה שיקרה.
נראה לי שאני מתחיל לפתח שילשול...
ברור לך מה הבאת על עצמך?
עד הערב בטח תצטבר פה רשימת בטנים באורך המעי הדק.
אז אני משנה את דעתי.
פתאום יש לי תחושת בטן חזקה מאוד ש'בבל' הולך לזכות. מצד שני יכול להיות שזה סתם קילקול קיבה.
כל כך הרבה תחושות בטן.
נראה לי שאלה תוצאות הלוואי של הצ'ולנט משבת.
אה, ובקשר לסרט האנימציה הטובה ביותר.....
מה אתם בחרתם?
אין לכן מה להפסיד מלבד כל האוכל במזנון של סינמה סיטי
כעת אני משדר אנרגיות מאוד חיוביות
כלפי חברי האקדמיה אשר יגרמו להם לבחור בכל מה שאני בחרתי בסקר של עין הדג.
אני מקווה שזה לא נחשב רמאות.
אני דווקא לא כל כך בטוח בזכייתו של סאנשיין,
אבל אני מאוד אשמח אם וכאשר זה ייקרה.
אם זה באמת קורה, הייתי שמח לקבל קלוז אפ על אביגיל, הילדה הקטנה שמככבת בסרט, בזמן הכרזת הסרט סאנשיין כזוכה.
הילדה הזאת פשוט כבשה אותי.
בידיוק כמו בסרט ''משולש מסוכן'' אנחנו מתלבטים לבחור בין
"מיס סאנשיין הקטנה" "בבל" "מכתבים מאיוו ג'ימה" ן"השתולים" אבל "אראגון" בטח יהיה זה שיבחר, אתם תראו.
הידעת?
פסלון האוסקר מעוצב כאביר אוחז חרב (לא מטאטא) הניצב על בסיס דמוי גלגל פילם. על הבסיס יש חמישה חריצים המייצגים את חמשת הענפים המקוריים של האקדמיה: מפיקים, במאים, שחקנים, כותבים וטכנאים.
אין גרסה רשמית למקור השם אוסקר. הסיפור המקובל הוא שספרנית במשרדי האקדמיה, אי שם בשנות ה-20 המאוחרות, ראתה את הפסלון ואמרה שהוא מזכיר את דוד שלה אוסקר. בטי דיוויס, לעומת זאת, טענה בתוקף כי היא המציאה את הכינוי כמחוה לבעלה הראשון, הרמון נלסון.
איך שלא יהיה, בשנת 1933 היה וולט דיסני לאדם הראשון שהתיחס לפסלון כ"אוסקר" על הבמה.
"זכיה בחמשת הגדולים" הוא כינוי לזכיה של סרט אחד בקטגוריות הסרט, הבימוי, תסריט ושחקן ושחקנית ראשיים. רק שלושה סרטים הצליחו עד כה לזכות בכל החמש: זה קרה לילה אחד, קן הקוקיה, שתיקת הכבשים.
שלושת הסרטים האחרונים שזכו בכל הקטגוריות בהן היו מועמדים, כולל הסרט הטוב ביותר, הם: ג'יג'י, הקיסר האחרון ושר הטבעות: שיבת המלך. לכל השלושה לא הייתה אפילו מועמדות אחת על משחק.
טיטאניק הוא הסרט היחיד בהיסטוריה שהיה מועמד ב-14 קטגוריות שונות. זאת למרות שלא היה מועמד על התסריט.
פעמיים בתולדות האוסקר הוכרז תיקו בקטגורית משחק. הראשונה הייתה ב-1931/2, כאשר וולאס בירי (האלוף) ופרדריק מארץ' (דוקטור ג'קיל ומיסטר הייד) חלקו ביניהם את הפרס. הפעם השניה הייתה בשנת 1968 בין קתרין הפבורן (אריה בחורף) וברברה סטרייסנד (מצחיקונת). בדיעבד, התברר שפרדריק מארץ' קבל קול אחד יותר מוואלס בירי, אבל הוחלט להעניק את הפרס לשני השחקנים. למעשה, השוויון בין הפבורן וסטרייסנד היה הפעם היחידה בה לא הושגה הכרעה בקטגורית משחק.
טקס האוסקר הראשון התקיים ב-16 במאי 1929, נמשך חמש דקות בלבד ונערך במהלך ארוחה חגיגית לכל הזוכים והמועמדים. למעשה, לא היו מועמדים רשמיים, אלא זוכה שהוכרז שלושה חודשים קודם לכן ושני "אזכורים לשם כבוד" מלבדו. צ'רלי צ'פלין היה אמור להיות מועמד בארבע קטגוריות, מפיק, במאי, תסריטאי ושחקן, על "הקרקס", אולם הוחלט להעניק לו פרס מיוחד במקום. הוא זכה באוסקר מיוחד נוסף, על מפעל חיים, בשנת 1972.
הזכיה היחידה של צ'פלין באוסקר תחרותי הייתה שנה לאחר מכן, על הפסקול של "אורות הבמה". בשל חוקי האקדמיה, לפיהם נקבעת כשירותו של סרט על סמך תאריך הפצתו בלוס אנג'לס, היה "אורות הבמה" מועמד עשרים שנה לאחר הפקתו.
הסרט הארוך ביותר שזכה באוסקר (והיה מועמד בכלל) כלשהו הוא "מלחמה ושלום" הרוסי, שזכה באוסקר לסרט הזר הטוב ביותר לשנת 1968. אורך הסרט בגרסה שהופצה בארה"ב: 390 דקות.
קתרין הפבורן זכתה בארבעה אוסקרים על משחק, יותר מכל אדם אחר. כיום, ג'ק ניקולסון הוא האדם החי היחיד שזכה בשלושה.
מריל סטריפ מועמדת השנה בפעם ה-14. בכך, שברה את השיא הקודם, בו החזיקה… מריל סטריפ.
ג'ון פורד הוא היחיד שזכה ארבע פעמים באוסקר לבימוי. בשנת 1959, הפך וויליאם וויילר לבמאי האחרון שזוכה בפעם השלישית. רק ארבעה במאים החיים כיום זכו יותר מפעם אחת: מילוש פורמן, אוליבר סטון, סטיבן שפילברג וקלינט איסטווד.
"אני רק רוצה לומר משהו: מאפיה 360 אחד, מרטין סקורסזה אפס." (ג'ון סטיוארט, מנחה הטקס בשנה שעברה).
וודי אלן, מרטין סקורסזה וקלינט איסטווד ביימו חמש הופעות זוכות אוסקר כל אחד. יותר מכל במאי חי אחר. סקורסזה הוא היחיד ביניהם שביים לפחות זוכה אחד בכל קטגוריות המשחק.
פער הגילאים בין אלן ארקין ואביגיל ברזלין הוא 62 שנה. זה אינו הפער הגדול ביותר בין מועמדים למשחק מאותו סרט. בין גלוריה סטיוארט וקייט ווינסלט שהיו שתיהן מועמדות על "טיטאניק", היה פער של 65 שנה.
ב-1938, זכתה אליס בריידי באוסקר לשחקנית המשנה הטובה ביותר על In old Chicago. גבר צעיר עלה לבמה לקבל את הפרס בשמה, מאחר ובריידי לא יכלה להגיע לטקס. מאוחר יותר, התברר כי מדובר במתחזה שנעלם עם הפרס. אליס בריידי נפטרה מסרטן לפני שהספיקו להעניק לה אוסקר חלופי.
הנרי פונדה ופול ניומן זכו שניהם באוסקר לשחקן הראשי שנה לאחר שהוענק להם אוסקר על מפעל חיים.
בשנים 1934-1936, בעקבות טענות על כך שבטי דיוויס לא קבלה מועמדות על Of Human Bondage, הרשתה האקדמיה להוסיף מועמדים לאחר ההכרזה הרשמית. מסיבה זו, הייתה קלודט קולבר משוכנעת כי האוסקר ילך לבטי דיוויס ואפילו לא טרחה להגיע לטקס. כמובן שקולבר זכתה (על "זה קרה לילה אחד") והספיקה ברגע האחרון לרדת מרכבת ולהגיע לקבל את הפרס בבגדי נסיעה.
לפני שהוחלט להוסיף קטגוריה תחרותית חדשה לשם כך, זכתה יפן שלוש פעמים בפרס מיוחד לסרט הטוב ביותר בשפה זרה. מאז הקמת הקטגוריה, הייתה יפן מועמדת 11 פעמים מבלי לזכות אפילו פעם אחת.
שני סרטים הצליחו לקטוף שלושה פרסים על משחק: חשמלית ושמה תשוקה, רשת שידור. שני הסרטים הפסידו את האוסקר לסרט הטוב ביותר.
בגיל 77, קלינט איסטווד הוא האדם המבוגר ביותר שמועמד לאוסקר לבימוי.
הזוכה המבוגרת ביותר באוסקר למשחק היא ג'סיקה טנדי שזכתה על "הנהג של מיס דייזי" בגיל 80 ו-252 יום. הזוכה הצעירה ביותר היא טאטום אוניל שזכתה על "ירח של נייר" בגיל 10 ו-148 יום.
המועמדת המבוגרת ביותר על משחק היא גלוריה סטיוארט שהייתה מועמדת על "טיטאניק" בגיל 87 ו-221 יום. המועמד הצעיר ביותר הוא ג'סטין הנרי שהיה מועמד על "קריימר נגד קריימר" בגיל 8 ו-276 יום.
נכון להיום, כל זוכי האוסקר על בימוי היו גברים. רק שלוש נשים היו מועמדות בקטגוריה זו: לינה ורטמילר (שבע יפהפיות), ג'יין קמפיון (הפסנתר) וסופיה קופולה (אבודים בטוקיו). כל השלוש היו מועמדות גם על התסריט, סופיה קופולה היא האמריקנית היחידה ביניהן.
שתי משפחות מתגאות בשלושה דורות של זוכי אוסקר:
וולטר יוסטון זכה כשחקן משנה על "האוצר מסיירה מדרה", עליו זכה גם בנו, ג'ון יוסטון, כבמאי ותסריטאי. ג'ון גם ביים את "הכבוד של פריצי", עליו זכתה בתו, אנג'ליקה יוסטון, באוסקר לשחקנית משנה.
פרנסיס פורד קופולה זכה כתסריטאי על "פאטון" ועל "הסנדק". מאוחר יותר, הוסיף עוד שלושה פרסים, על הפקה, בימוי וכתיבת "הסנדק 2". אביו, קרמין קופולה זכה (יחד עם נינו רוטה) על הלחנת הפסקול של "הסנדק 2". 29 שנים לאחר מכן, זכתה בתו של פרנסיס, סופיה קופולה, באוסקר על התסריט של "אבודים בטוקיו". בן דודה, ניקולס קייג', זכה באוסקר לשחקן על "לעזוב את לאס וגאס" שבע שנים קודם לכן.
מלחמה ושלום- 6 וחצי שעות.
בהתחלה צחקקתי, ואז נהיה לי הרגשה מוזרה. 6 וחצי שעות. ברצף? והוא זכה באוסקר? יענו איך? מה קרה? מי ראה אותו?
לפני מספר שנים הייתה בסנימטק ירושלים הקרנה של הגרזא המלאה
10 שעות.
הידעת?
הכל אודות חווה גם היה מועמד ל- 14 פרסים.
שים לב למילה ''שונות''
ל"הכל אודות חווה" היו מועמדיות כפולות בקטגורית השחקנית ובקטגורית שחקנית המשנה.
איזה כיף שיש את עין הדג לרגעים קשים!
"סיכוי לא רע שהגבות שלו יעלו באש ספונטנית." – LOL
חוץ מזה – פעם ראשונה אני מהמרת באוסקימורון – יש הנחות מיוחדות למתחילים?
בקשר לגניפר האדסון
אין מקום להשוואות לנינט.
כי נינט זכתה
וגניפר הועפה בטופ 8(כזכור ) אחרי שנתנה ביצוע מהמם לשיר של דיסני( כזכור לי…)
והאמריקנים סתם העיפו אותה.
כי הייתה שמנה…
ובקשר לנערות החלומות בכלליות
לא לראות. פשוט משעמם, נמרח, חסר עלילה נראית לאין, והתפקיד שהאדסון עושה נע על הסקאלה שבין נוראי לפתטי. דווקא ביונסה וג'ימי פוקס לא רעים בכלל, אך התעלמו מהם לגמרי, בעוד שהאדסון ואדי מרפי עושים לך צמרמורות, ולא מאיכות השירה שלהם.
מזמן לא הייתה בעיני החלטה כה מוצדקת כמו ההחלטה שלא לתת לברט הזה אפילו מועמדות לפרס הסרט הטוב.
מתוכננת ביקורת, שם אוכל לפרט ביתר רצינות למה לא ללכת לסרט?
רק אני רואה את הפוטנציאל שבקטגוריית ''הברט הטוב ביותר''?
אתה מתכון ב??ר?ט, או ב??אר?ט?
ב??ר?ט, האוסקר הוא בכל זאת אמריקאי.
את עניין הב??אר?ט נשמור לסאזר.
או בארט.
ואז סימפסון לוקח.
אני הצבעתי לקלינט.
אני חושב שסקורסזה יתחיל לבכות, או יוציא M16 מקוצר והירוג את כל הוסבבים אותו, אבל הם ייתנו את זה לקלינט.
אגב חולצות וכאלה, מה העניין של המניח רעפים נוצרי, הדינוזאורים והחמניות? האם יש קשר לביטוי הולך אחורה בשדה חיטה [ככינויי לעליזים] אנא, התואילו להסביר ל"לא ותיק" גרוזיני שכמוני שכמוני?
לפחות בנוגע למניח הרעפים הנוצרי,
http://www.fisheye.co.il/static/diction.htm#chrislater
לפחות בנוגע למניח הרעפים הנוצרי,
אוי! גדול!
על מניח רעפים, ענו לך
חבר'ה, זורקים פה דינוזאורים – הנימוק של רד פיש למה קינג קונג הוא סרט שולת!!1.
בא לי לרוץ ערום בשדה חמניות – הטקסט שמופיע כשמנסים לתחמן ולכתוב הרבה סימני קריאה עם רווחים ביניהם (האתר מוחק אוטומטית יותר משלושה סימני קריאה רצופים).
אבל חבריא, זורקים פה דינוזאורים!
כתבה מספר 3050
הימור נוסף לרשימה
האם לדעתכם אנה ניקול סמית תיכלל באותו קליפ מרגש בו רואים את כל אנשי הקולנוע שנפטרו בשנה החולפת?
זה מתבקש, אבל לא נראה לי
יש סיכוי שאלן דג'נרס תזכיר אותה במהלך הטקס, אבל נראה לי שהוליווד מעדיפה להכחיש כל קשר. הרי אין דבר יותר רחוק מהמסורת ההוליוודית מאשר בלונדינית מנותחת ששוכבת עם מיליונר זקן עבור הכסף ונמצאת מתה בנסיבות מסתוריות.
ברצינות, לא נראה לי
יש ועדה שתפקידה לבחור מבין כל האנשים שמתו השנה את אלה שיוזכרו ברשימת הנפטרים (The Departed, כמו שאומרים באנגלית), על פי ההיקף והחשיבות של פועלם הקולנועי. עם כל הכבוד לאנה ניקול סמית, שחקנית קולנוע גדולה היא לא היתה, גם במובן היבש והאובייקטיבי של מספר הסרטים (הקטן) שבהם הופיעה.
תחושת הבטן מתחזקת
"מיס סאנשיין הקטנה" זכה בפרס התסריט המקורי של איגוד התסריטאים, השתולים בפרס התסריט המעובד.
ובפרסי הבפטא, זכה כצפוי "המלכה" אבל עם טוויסט: "המלכה" הוא סרט הטוב ביותר, "המלך האחרון של סקוטלנד" הסרט הבריטי הטוב ביותר. שני הסרטים היו מועמדים בשתי הקטגוריות.
מנגד, המרוץ לפרס האנימציה מסתבך
מצד אחד, תזיזו ת'רגליים נחשב סרט יותר טוב. מצד שני, מכוניות לקח את פרס ה"אני" לסרט האנימציה הטוב ביותר ועד היום, הזוכה באני תמיד לקח גם את האוסקר.
סיכום פרסים מקדימים
איגוד המבקרים האמריקאי: מכתבים מאיוו ג'ימה
גלובוס הזהב: בבל, נערות החלומות, מכוניות
גילדת המפיקים: מיס סאנשיין הקטנה, מכוניות
גילדת השחקנים: מיס סאנשיין הקטנה
גילדת הבמאים: מרטין סקורסזה – השתולים
איגוד המבקרים הבריטי: המבוך של פאן
האקדמיה הבריטית (באפטא): המלכה
גילדת התסריטאים: מיס סאנשיין הקטנה, השתולים
Annie: מכוניות
Little man באמת נראה ממש ממש רע..
מישהו צפה בו ויכול לאשר?
Little man באמת נראה ממש ממש רע..
אני ציפתי וכן הוא ממש גרוע,
לפי דעתי יש לו סיכוי לא רע לזכות.
ולכן אני מסמן אותו כסרט שלפי דעתי יזכה בראזי.
למי את/ה היית מצביע/ה?
רותם דנון מוואלה, ממשיך מסורת בינלאומית ארוכת שנים של פרסום רשימת הסרטים ש*לא* היו צריכים לזכות באוסקר, כמה ימים לפני הטקס. עם חלק מהרשימה אני מסכים, עם חלק לא, אבל זה גרם לי לחשוב, למי אני הייתי מצביע. לשם ההגינות והקיצור, בחרתי רק בסרטים מהשנים בהן ראיתי את הזוכה ולפחות עוד שני מועמדים (שם הזוכה האמיתי בסוגריים) ורק משנת 1945 והלאה, כאשר מספר המועמדים צומצם לחמישה. עמכם הסליחה.
1958: הנועזים (ג'יג'י)
1961: משפטי נירנברג (סיפור הפרברים)
1970: מאש (פאטון)
1971: התפוז המכאני (הקשר הצרפתי)
1975: קן הקוקיה (קן הקוקיה)
1976: נהג מונית (רוקי)
1980: אנשים פשוטים (אנשים פשוטים)
1981: האגם המוזהב (מרכבות האש)
1982: טוטסי (גאנדי)
1984: אמדאוס (אמדאוס)
1986: זכרונות אהבה מפירנצה (פלאטון)
1988: איש הגשם (איש הגשם)
1989: הנהג של מיס דייזי (הנהג של מיס דייזי)
1990: התעוררות (רוקד עם זאבים), למרות שלאף אחד מהסרטים לא הגיעה מועמדות לדעתי.
1992: בלתי נסלח (בלתי נסלח)
1993: רשימת שינדלר (רשימת שינדלר)
1994: ספרות זולה (פורסט גאמפ)
1995: בייב (לב אמיץ)
1996: ג'רי מגוואייר (הפצוע האנגלי), עוד שנה בה אני לא חושב שלאף אחד מהחמישה הגיעה מועמדות.
1997: הכי טוב שיש (טיטאניק)
1998: החיים יפים (שייקספיר מאוהב)
1999: החוש השישי (אמריקן ביוטי)
2000: שוקולד (גלדיאטור)
2001: מולין רוז' (נפלאות התבונה)
2002: שיקגו (שיקגו)
2003: אבודים בטוקיו (שר הטבעות – שיבת המלך)
2004: למצוא את ארץ לעולם לא (מיליון דולר בייבי)
2005: הר ברוקבק (התרסקות)
2006: מיס סאנשיין הקטנה (?)
המאמר של רותם דנון: http://e.walla.co.il/?w=/227/1060813
סרט השבוע!
כתבה נחמדה של רותם דנון, אבל למה הוא מתכוון כשהוא כותב על 'התרסקות' – "'סרט השבוע' המשודרג הזה"? באמריקה יש ביטוי כזה, Movie of the Week, שמתייחס לסרטי טלויזיה, אבל זה לא בעברית, ובטח שלא רלוונטי אלינו. זה נשמע כאילו המאמר תורגם מאנגלית על ידי מניח רעפים שזהותו הדתית מוטלת בספק.
הבה נעצור את סוסינו לרגע.
רותם דנון הוא לא מסוג המבקרים שהייתי ממהר להאשים אותם בפלגיאט. יש מספיק עדויות שלא מדובר במאמר מתורגם – חרון-לוגי? מה זה באנגלית? – ולעניין סרט השבוע, ובכן, אני מכיר מבקר שכותב כל שבוע דו"ח קופות שבורות, מונח שאין לו הרבה משמעות בתרבות הישראלית, בה נתוני מכירות הכרטיסים הם סוד כמוס. אז הבה לא נרשום מחאות שגופינו אינו מסוגל לפרוע. כולנו מבקרים, אחרי הכל, ופירור שורותינו זה בדיוק מה שהאויב רוצה.
לא האשמתי אותו בפלגיאט.
רק בשימוש בביטוי היברישי תמוה.
טוב, הייתי חייב להרגיע את המחלקה המשפטית.
פינגווין, בזה הרגע מונית לחבר אקדמיה
(לפחות בעולם הפרטי שלי….). אחלה בחירות.
המ....
מעניין. יש לך העדפה ברורה של סרטי "פאן" וקומדיות על פני סרטים דרמטיים כבדים[1] (טוטסי על פני גאנדי, בייב על פני לב אמיץ, ספרות זולה על פני פורסט גאמפ, ספרות זולה על פני פורסט גאמפ) עם חריגה אחת בולטת – משפטי נירנברג על פני סיפור הפרברים. דווקא על הבחירה הזו שלך אני חולק, והייתי שמח לשמוע למה בעיניך משפטי נירנברג הוא סרט ראוי יותר.
[1] שלא תשתמע מכאן ביקורת – עם רוב הבחירות אני מסכים…
למה אני מעדיף את משפטי נירנברג
סיפור הפרברים הוא בעיקר בלט המבוסס על אחד המחזות המפורסמים בהיסטוריה. אני לא נהנה לצפות בבלט ואין בסיפור שום הפתעות מכיוון שאני מכיר אותו כבר בעל פה. משפטי נירנברג, לעומת זאת, מבוסס על מקרה אמיתי שלא ידעתי את פרטיו לפני כן, מה שהגביר את אלמנט ההפתעה. כמו חברי אקדמיה רבים, גם לי יש חולשה מסוימת לסרטי אנסמבל. מהבחינה הזו, צוות השחקנים של משפטי נירנברג הרבה יותר מגוון ואמין מבחינת התפקידים, מאשר זה של סיפור הפרברים. את "אדי פלסון", המועמד הנוסף שראיתי מאותה שנה, פשוט לא אהבתי. הסרט לא דבר אלי, אולי בשל העדר דמות מרכזית להזדהות איתה. גם בנירנברג אין דמות ראשית שמזדהים איתה, אבל הזדהתי עם הגישה הכללית של הסרט, לפיה יש להתעמת עם זוועות הנאצים בצורה ישירה ולא לטוות סיפור בדיוני שלם על פי הנוסחה ההוליוודית המקובלת. מהבחינה הזו, אגב, יש מקום לבקר את הסרט על העדר מראות מזעזעים מול המסך. מצד שני, גם במשפט האמיתי, המראות המזעזעים היחידים הוקרנו על מסך קטן בשחור לבן.
אני משוכנע שאם הייתי רואה יותר סרטים מאותה שנה, "משפטי נירנברג" לא היה סרט השנה שלי. הסגנון שאני אוהב הוא יותר מגוון מבחינת תוכן ומציע עלילה יותר… עלילתית. מבין השלושה שראיתי, נירנברג הוא המועדף בעיני.
גם ''אדי פלסון'' יצא באותה השנה?
לא ידעתי את זה. אז אולי הייתי בוחר דווקא באדי פלסון. אבל בסופו של דבר "סיפור הפרברים" הוא יותר מחזמר מבלט (בעיני, למרות קטעי הריקוד המרשימים). ובכל זאת בחרת בשני מחזות זמר – שיקאגו ומולאן רוז'.
משפטי נירנברג דווקא מאוד לא הרשים אותי. הסרט היה בעיני מאוד שבלוני, וחסר מעוף או ברק. דרמת בית משפט רגילה בסך הכל. מאוד סטנדרטית.
שיקגו ומולאן רוז' הם סרטים מוזיקליים מאסקולה שונה
סיפור הפרברים, כמו הקוסם מארץ עוץ ושיר אשיר בגשם (את שניהם אני דווקא מאוד אוהב), הוא מחזמר הוליוודי קלאסי. בגלל מגבלות טכניות והעובדה שהקהל היה רגיל למראה מסוים של סרט, הוא מנסה להרשים ולחדש בעיקר בכוראוגרפיה, צילומי רחף וכו'. למעשה, בסרטים האלה, קלוז אפ בזמן הלא נכון נחשב לסוג של שבירת מוסכמות.
מולאן רוז' ושיקגו, לעומת זאת, הם סרטים מוזיקליים של המאה ה-21. ההתקדמות הטכנולוגית והעובדה שצופים כיום מורגלים לעריכה מהירה וזוויות צילום "עקומות", מאפשרות יצירת סרט שהוא בעצם אוסף קליפים עם קטעי קישור. במיוזיקלס הקלאסיים, הטריק הוא להצליח להצדיק את המעבר למסך הכסף. המיוזיקלס המודרניים, נוצרים כך שיתאימו רק למדיום הקולנועי. אני מחשיב גם את שיקגו למיוזיקל מודרני, מאחר והתסריט עבר שינויים כך שיתאים לצופים של היום.
אגב, בסופו של דבר, הסיבה היחידה שלא אהבתי את סיפור הפרברים, היא פשוט עניין של טעם. כל ההצדקות הטכניות לא מחזיקות מעמד מול השאלה הנאה הסרט בעיני.
—————————
אמורה להיות קהילה מאוד גאה (Pun not intended) של חובבי מיוזיקלס בעין הדג. מעניין כמה מהם עוד פה.
תגידו.....
אני שמעתי שעל פרס האוסקר לא רשום כלום,שמעתי שזה בגלל שהאקדמיה רוצה שאנשים יבינו שאוסקר תמיד יהיה אוסקר לא משנה באיזה קטגוריה הוא יבחר, ואכן הסתכלתי על תמונה של פרס האוסקר מכל הכיוונים ובאמת לא ראיתי שרשום עליו משהו ובכל זאת אני חייב לדעת,
האם זה נכון???
על תחתית הפסל יש תוית
עם פרטי הזכיה – הזוכה, הקטגוריה והשנה.
אה, אוקיי.
עד כמה זה בטוח שהלן מירן תזכה?
מספיק כדי שסוכנות הימורים בריטית תתחיל לשלם למי שהימר עליה את כספי הזכיה, חמישה ימים לפני הטקס.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/6383861.stm
אני מודע לכך שהאוסקר מתקרב בצעדי ענק, אבל כדאי לנסות לראות את For Your Consideration קצת לפניו, או לפחות בסביבותיו, משום שהסרט עוסק בצדדים הפחות נעימים של תעשיית הפרסים ההוליוודית.
Home for Purim, שהפקתו עומדת במרכז "לשיקולכם", הוא סרט דרמה זניח, עמוס בשחקנים מהשורה הרביעית שעדיין מחלטרים בפרסומות ובהוראת משחק בין פרוייקט נשכח אחד לפרוייקט נשכח אחר. שמועה אינטרנטית שנפוצה כמו הרפס במחנה קיץ טוענת שמרילין הק (קתרין או'הארה), שמשחקת את אם המשפחה, תקבל מועמדות לאוסקר. מהון להון ההפקה מתחיל לצבור תשומת לב, ולא פחות מארבעה חברי קאסט שונים זוכים לשמועות שמבטיחות להם מועמדות לאוסקר. במילים אחרות, "הבייתה בפורים" הופך לסוג של "מיס סאנשיין הקטנה" עוד לפני שגמרו לצלם אותו.
כפי שנרמז משם הסרט שבתוך הסרט, שהוא סוג של דרמה טנסי-וויליאמסית רק עם משפחה יהודית (זאת אומרת, המבטא טקסני אבל הבטן מלאה קוגל), "לשיקולכם" הוא קומדיה, אבל כיאה לקומדיה עצמאית, כולו אומר אנדרסטייטמנט. קחו את "הפמלייה" מינוס הגלאמור, הנשים היפות, הכסף הגדול והנרקיסיזם המעצבן, שדכו אותו עם ההומור היבש והמרושע של "המופע של לארי סנדרס" וקיבלתם את "לשיקולכם".
אמנם אין אף כוכב גדול ב"לשיקולכם", אבל הוא מלא עד להתפקע בקומיקאים מצויינים: ניצולי "ספיינל טאפ" מייקל מק'קיין, כריסטופר גסט (שגם ביים), הארי שירר, אד ביגלי ג'וניור ופרד ווילארד, פרקר פוזי המקסימה, יוג'ין לוי שרותם סוף-סוף את יכולת העיצבון האימתנית שלו למטרות חיוביות, המילף ג'ניפר קולדיג', ריקי ג'ארוויס וסנדרה או בתפקידי קטנים, ועוד רבים שיגרמו לכם לגרד את הפדחת ולתהות "מאיפה לעזאזל אני מכיר את הפרצוף הזה?". אבל מעל לכולם מזהירים או'הארה, במה שעשוי להיות התפקיד הכי גדול שלה מאז "שכחו אותי בבית", וג'ון מייקל היגנס, שמגלם איש יח"צ מטורף לחלוטין, בהופעה קומית מושלמת.
מה שיפה ב"לשיקולכם" הוא שמעבר לסרקאזם ול-offbeatness, מדובר בסרט די מרגש על אנשים ששנים עובדים בסמיכות לחלום ההוליוודי ולראשונה יש להם סיכוי להיות חלק ממנו. תחשבו על פורסט וויטאקר, אחרי כל-כך הרבה שנים בתעשייה ועם כל-כך הרבה תפקידים ראויים ברזומה, מגמגם בהתרגשות את נאום התודה שלו בגלובוס הזהב. כנראה ששחקנים, אם הם אנג'לינה ג'ולי ואם הם מופיעים במתנ"ס אשקלון, הם ג'אנקיז של תשומת לב. בכל מקרה, "לשיקולכם" מצליח להיות ציני ונוגע ללב בו בזמן, וההישג הלא מבוטל הזה הופך אותו לצפייה שווה.
כנראה?
ישנם כמה תפקידים שבהכרח דורשים צורך פתולוגי כמעט (על הגבול הדק אך המשמעותי שבין מגלומניה לאקסהיביציוניזם, נדמה לי) בתשומת לב. השנים שנראים לי הבולטים ביותר הם פוליטיקאים ושחקנים.
תודה, על ההמלצה, אגב. היא מביאה ל-15 את מספר הסרטים שפשוט הייתי חייב לראות השנה, אבל טרם הספיקותי. כבר יצא הספר?…
אופס, סליחה על השם, נדבק לי: אני כבר כאן.
מי מנחה את האוסקר?
אלן דג'נרס.
וכמובן, רשימה ענקית של כוכבים כמגישי פרסים.
שמות גדולים מגישים פרסים לקטנים
לפי מה שהבנתי, לדוגמה, את הפרס על מפעל חיים יגישו ביחד קלינט איסטווד ורוברט דה נירו. עברתי על רשימת המגישים ודבר אחד ממש לא ברור לי. למה הם כל שנה מזמינים את ג'ניפר לופז? אני יודע שאין לה שום דבר אחר לעשות, אבל נמאס.
שמות גדולים מגישים פרסים לקטנים
שאלה:
אם הייתם אמורים לזכות באוסקר על מפעל חיים או כל פרס אחר,
מי הייתם רוצים שיגיש לכם אותו? האם זה בכלל משנה?
אני לא מבינה מה אתה מנסה להשיג בזה.
א. אף אחד מאיתנו לא עומד לקבל אוסקר בקרוב, בטח שלא על מפעל חיים;
ב. אי אפשר לבחור מי יגיש לך את הפרס;
ג. מן הסתם אפילו אם מישהו היה עונה לך, כל אחד היה נותן שם של במאי/שחקן שהוא מעריך או אוהב. אני בטוחה שלתשובה הזו היית יכול להגיע לבד, ובאמת שהדיון הזה לא הולך להיות רשימה של שמות של במאים/שחקנים שאנשים אוהבים או מוקירים.
ב'עין הדג' מקובל לכתוב תגובות, לא להשפריץ אותן. לפיכך, האפשרויות שאני יכולה לחשוב עליהן הן אלה:
• אתה חדש בשכונה ומנסה להתחבב עלינו באמצעות דיונים על נושאי השיחה "המתאימים" וזרימה עם הבדיחות;
• אתה מנסה להציק בכוונה, וכל התגובות האלה הן מין בדיחה שנועדה למתוח את קצה גבול הסבלנות שלנו.
אז סליחה, אבל די עם שאלות הקיטבג. אם אתה רוצה להשתלב – למד את המקום אליו הגעת.
אני לא מבינה מה אתה מנסה להשיג בזה.
"אתה חדש בשכונה ומנסה להתחבב עלינו באמצעות דיונים על נושאי השיחה "המתאימים" וזרימה עם הבדיחות", זה נכון אבל "אתה מנסה להציק בכוונה, וכל התגובות האלה הן מין בדיחה שנועדה למתוח את קצה גבול הסבלנות שלנו" ממש ממש לא.
הנה עצה ידידותית. באמת.
קח לעצמך יום, או יומיים, או שלושה, וגזור על עצמך הנזרות מכתיבת תגובות חדשות.
באותם יום, או יומיים, או שלושה, שב וקרא באופן פאסיבי באתר. בחר לעצמך מספר דיונים ישנים, על סרטים, על אוף-טופיקים שונים, מכל הבא ליד, וקרא אותם.
אחרי אותם יום, או יומיים, או שלושה, חזור להגיב. אני מקווה שעד אז תבין את רוח האתר ואת נורמות הדיון המקובלות בו.
ברוך הבא.
יפה.
אולי יעזור לך לדעת ש:
• אין אצלנו נושאי שיחה נכונים או לא נכונים. אם יש אוסקר בקרוב, זה לא אומר שאנחנו מדברים רק עליו ולא מתעניינים בשום דבר אחר.
• גם אם ננעלת על נושא שיחה, חבל לכפות אותו ולדון בו באובססיביות. אם אין לך מה להגיד – אל תנסה למצוא נושאים לשיחה או שאלות כדי להשתלב בכוח. תתפלא, אבל גולשי האתר קולטים את זה מהר מאד. עודף שאלות בזמן קצר יפעל נגדך כי זה כמו סירופ – מרוכז מדי ואי אפשר לשתות את זה בלי לעקם את הפרצוף.
• באותו הקשר: כן, יכול לקרות מצב בו ביום מסוים יהיו לך חמש הודעות, או 10 או אפילו בכלל לא. זה לא הופך אותך לפחות שייך לקהילה.
• אחד מהעקרונות שחשובים לנו מאד זה לכבד את דעתם של אחרים, גם אם היא לא תואמת לשלנו. אנחנו גם מעריכים מאד הגיון, והודעות מנומקות. לכן קביעות בנוסח "אם אחרים אמרו זה בוודאי נכון" או "אם הרבה אנשים צעקו את זה חזק הם בטח יודעים יותר טוב ממי שכתב משהו ארוך ומנומק" לא מקנות פה נקודות זכות. אתה מוזמן לחשוב בכוחות עצמך. מותר לך להגיד שאחרים אמרו משהו או לספר על משהו ששמעת (השתדל לא לכתוב את כל זה רק כדי לשאול בסוף "זה נכון?", כי כמעט תמיד ניתן להגיע לתשובה באמצעות מנועי חיפוש) – אבל אל תצפה שזה מה שישכנע את מי שיקרא את התגובה שלך.
בטח שכחתי משהו, אבל בינתיים נראה לי שאתה לומד – ועוד תלמד – מהניסיון.
במילה אחת: רייטינג
גם אם לא עשית שום דבר חשוב השנה או אפילו לא הצטלמת לסרט השנה, אם אתה כוכב מה-A List אתה תוזמן לאוסקר ותקבל קלוז-אפים שישאירו את הצופים על הערוץ.
זו בדיוק מילת המפתח
אחרי כמה, ארבע שנים? החליטו שגיל קייטס לא מצליח להרים את המדרוג והחזירו את לורה זיסקין, שהפיקה את הטקס לפני חמש שנים. לפי שמועות די רציניות, מתוך מטרה למשוך רייטינג, יוענקו כל ארבעת הפרסים על המשחק במהלך השעה האחרונה של הטקס, במקום להעניק את המשנה בהתחלה. עוד טענה היא שממש שוה לראות מי מעניק(ים) את האוסקר לבמאי.
אם כך: פול גרינגראס
ומי שיגישו לו את הפרס יהיו משפחות הנספים.
מצד שני, המפיקה של הטקס לא באמת יודעת מי יזכה. היא יכולה לנחש, ובהתאם לזה להשתדל להתאים את מגישי הפרסים. Hehehe.
המגישים של חמישה מהפרסים ידועים בודאות
ארבעת הזוכים על המשחק משנה שעברה נמצאים ברשימת המגישים ולפי המסורת, יגישו למקביליהם מהמין השני (שחקן ראשי לשחקנית ראשית וכו'). ידוע גם שאת האוסקר למפעל חיים יגישו בשותף איסטווד ודה נירו. אני יודע מי כנראה יגישו את הפרס לבמאי, אבל לא מגלה כדי לא להרוס את ההפתעה (ולא לצאת דביל במקרה והשמועה לא נכונה).
את הרשימה המלאה ניתן למצוא בקישור הבא וכן, ג'ק ניקולסון יהיה.
http://www.oscar.com/oscarnight/?pn=presenters
בקשר לסקורסזה והשתולים
אני ממש נקרע. כי תכל'ס סקורסזה הוא במאי ענק ומוכשר והוא תרם המון, אבל השתולים היה סרט כל כך לא מצויין. גם נורא לא אופייני לסקורסזה, כלומר, יש כ"כ הרבה סרטים של סקורסזה שאפשר להגיד עליהם "זה כ"כ סקורסזה" אבל לא ב"שתולים". הוא גם לא ממש סרט של אוסקר לדעתי. אז מצד אחד זה גרוע מאוד אם השתולים זוכה כי הוא לא סרט של אוסקר ולא מגיע לו אבל מצד שני, איך זה ששוב סקורסזה לא זוכה בסרט הטוב ביותר? שלא נראה אותו בעוד 10 שנים מקבל אוסקר "על מפעל חיים" או משהו כזה…
במקום את השתולים היו צריכים לשים את "המלך האחרון של סקוטלנד" ובמקום "מיס סאנשיין" היו צריכים לשים את "הילדים של מחר". למרות שמיס סאנשיין הוא נהדר, אבל בחייכם, בהשוואה ל"ילדים של מחר"?
ולדעתי טיסה 93 היו צריך לזכות ביותר מועמדויות.
לא נעים לי לומר לך
אבל כל זכיה של סקורסזה, בין אם על השתולים, או על סרט עתידי, תהיה כמו אוסקר על מפעל חיים. אם מסתכלים על רשימת הזוכים לאורך השנים, תמצא לא מעט זוכים שלא באמת הגיע להם לזכות דווקא על הסרט הזה*, אבל נתנו להם כי כבר לא נעים. דוגמאות לכאורה מהשנים האחרונות: מורגן פרימן, ג'ורג' קלוני (פיצוי על העדר זכיות ללילה טוב ובהצלחה), רנה זלווגר, או רנדי ניומן שזכה על שיר הנושא של מפלצות בע"מ לאחר 16 הפסדים בעבר.
*בניגוד לעמדה שנראית די פופולארית, אני דווקא חושב שהשתולים סרט מצוין וסקורסזה היה ראוי למועמדות, אפילו אם כבר היו לו עשרה אוסקרים בבית.
דיווח מעניין (גם אם לא יותר מדי ביקורתי) על המועמדים בקטגוריית
הקצרים (המצויירים והמצולמים):
http://www.indiewire.com/movies/2007/02/shorts_everyone.html
שלגיה ושבעת הגריאטרים
מנפלאות יו-טיוב: הנה הזדמנות לצפות במה שנחשב לאחד מרגעי השפל של האוסקר, הפתיחה הזוועתית (והארוכה) מלפני 18 שנה שגררה איומים בתביעה מצד דיסני.
http://www.youtube.com/watch?v=MC6Teda0y8A&eurl=
היא כזאת ציפי שביט.
רשימת האוסקימורון סגורה, תודה.
אנחנו עוד לא יודעים מי ניצח, אבל אנחנו יודעים על מי 600 המשתתפים בתחרות העדיפו להמר. בקטגורית הסרט הטוב ביותר, כצפוי, אין קונצנזוס. החלוקה בין המצביעים היתה כזאת:
בבל – 34%
השתולים – 26%
מיס סאנשיין הקטנה – 24%
מכתבים מאיוו ג'ימה – 8%
המלכה – 7%
לעומת זאת, בקטגורית השחקנית הטובה ביותר ההצבעות היו כאלה:
מריל סטריפ – 7%
ג'ודי דנץ' – 1%
קייט ווינסלט – 3%
פנלופה קרוז – 3%
הלן מירן – 86%
ומה עם יתר הקטגוריות?
לא כזה מעניין.
משהו ספציפי שאתה רוצה לדעת?
בימוי
בימוי
סקורסזה – 75%
אינאריטו – 10%
איסטווד – 8%
גרינגראס – 7%
פרירס – 1%
אני יודע שזה יוצא 101% בסך הכל. אלה החיים.
שתי שאלות:
א. לא פסלתם את הטופס ששלחתי, נכון? יש לי אותו סיכוי לנחש נכון כמו לכולם, גם אם לא ביקרתי בקולנוע אף לא פעם אחת השנה.
ב. מצטער שאני הופך לדני, אבל חשוב לאמא שלי מאד לדעת מתי, ובאיזה ערוץ, משודר טקס האוסקר.
___________________________
אני עדיין בהלם מכך שביום חמישי בבוקר שמעתי, במו אזני, את דני קושמרו אומר "שלוש נקודה שבע קילוגרמים".
יש לך יס או הוט?
הטקס משודר בשניהם. בערוץ יס הוא משודר ביס1, נדמה לי. בהוט – אני לא יודעת. אני מניחה שגם באחד מערוצי הסרטים. מה שכן, שאלה ליודעי דבר בקשר ליס [דני, סחתיין, התחלת טרנד חדש] בפרסומים ביס אומרים שהטקס ישודר החל מאחת בלילה. מצד שני, העיתונות אומרת שהטקס מתחיל בשלוש. למי להאמין?
יש לך יס או הוט?
בשעה אחת יתחילו כל מיני תוכניות קדם-אוסקר. האוסקר עצמו יתחיל כנראה בשלוש (לפי הלוח משדרים של יס הוא בכלל יתחיל בשלוש וחצי…)
תודה לשניכם ולרדפיש.
א. מה פתאום?
איזו סיבה יש לנו לפסול אותו? אילו היית מצביע לאוסקרים, היתה בעיה בזה שלא ראית את הסרטים המועמדים. אבל אף אחד לא אמר שאסור להמר עליהם בלי לראות אותם.