היום יום שרה. שרה שרה שיא
שמח. שרה יודעת גם יודעת
לשחק אותה. ספסרי שרה
וסרסורי שרה עשו קופה. היידה
שרה. איפה הן הבחורות ההן,
עם הקוקו והשרה פאן? אם לא
מעניין אתכם לקרוא שוב על
'שרה טבעות', ועד כמה ש'שיבת המלך', הסרט השלישי בטרילוגיה, הוא ענק, אדיר וגדול ועצום וברוך הוא, עדיף שפשוט תדלגו על כל הדו"חקו הזה ותחזרו אלינו בשבוע הבא (לא בטוח שזה יעזור). אין מה לעשות, השבוע שייך לשרה.
לא שאנחנו מופתעים. את העובדה שטרילוגית 'שר הטבעות' היא תופעה ענקית, שלכל אחד מהסרטים בה מובטח מקום בעשירית הסרטים המצליחים ביותר בכל הזמנים, אנחנו יודעים עוד מלפני שנתיים, מהרגע שבו 'אחוות הטבעת' בא לעולם. קל היה גם לנחש ש'שיבת המלך', הסרט הגדול ביותר בטרילוגיה, היחיד מבין השלושה שיש לו סוף כמו שצריך וכמו כן היחיד מבינהם שמכיל מסיבת פיג'מות וסצינת החלקה על חדק, יהיה המצליח מבין שלושתם. השאלה היחידה היתה עד כמה. על השאלה הזאת, כמובן, לא תקבלו תשובה השבוע, אבל תקבלו הרבה מספרים מרשימים ושיאים שבורים. קחו אוויר, וקדימה.
כמו שני הסרטים הקודמים, גם 'שר הטבעות' השלישי יצא לאקרנים ביום רביעי, למורת רוחם של דו"חקואיסטים שהיו רוצים לראות את שיא סוף השבוע של 'ספיידרמן' נשבר. ביום הראשון להקרנתו הוא הכניס בארה"ב 34 מיליון דולר. הכנסותיו במשך סוף השבוע (שישי עד ראשון) עומדות על 72.6 מיליון, ובסך הכל, בחמישה ימי הקרנה ראשונים, 124.1 מיליון דולר. אגב, ברשימת הפתיחות הגדולות ביותר אי פעם בחודש דצמבר מדורגים עכשיו סרטי 'שר הטבעות' במקומות הראשון, השני והשלישי. ברשימת סופי השבוע הגדולים ביותר אי פעם בכלל, מדורג 'שיבת המלך' במקום השמיני בלבד. פאדיחות.
'שיבת המלך' יצא במקביל גם ב-28 מדינות נוספות ברחבי העולם (כולל את ישראל, כמובן), חלקן, מתברר, מדינות בעלות ריכוז טולקינאים גבוה יותר מאשר בארה"ב. הוא שבר את שיא ההכנסות ליום בודד בבריטניה, גרמניה, ספרד, שוודיה, נורווגיה, צ'ילה ופורטו ריקו (רשימה חלקית), ורק מדיניות יום-רביעי התמוהה שלו מנעה ממנו לכבוש גם את שיאי סוף השבוע במדינות האלה. בסך הכל הסרט הכניס בכל העולם 245 מיליון דולר (או במילים אחרות: רבע מיליארד דולר) במשך חמישה ימים – וזה, כמובן, שיא של כל הזמנים.
מכיוון שכל סרטי 'שרה' יצאו בדיוק באותה הצורה ואפילו באותו התאריך בשנה, קל ומתבקש להשוות בינהם: 'אחוות הטבעת' הכניס בחמשת הימים הראשונים שלו בארה"ב 75 מיליון דולר. 'שני הצריחים' עשה בחמשת הימים המקבילים 102 מיליון, ו'שיבת המלך', כאמור, 124 מיליון. המספרים האלה בוודאי גורמים לחברת ניו ליין להצטער מאוד על כך שטולקין לא חילק את הספר שלו לארבעה חלקים, ולשלוח סוכנים, מחסלים ומרגלים לכל פינות העולם על מנת לאתר ולהשיג את הזכויות על 'ההוביט', יעלו כמה שיעלו.
אם אחרי כל זה עדיין מעניין מישהו גם מה המבקרים אומרים, מסתבר שהמבקרים בארה"ב אוהבים את שרה הרבה יותר מאשר הקולגות שלהם בישראל. בארץ, לא נדיר לראות מבקרים שמעקמים את האף מול הפומפוזיות של הסרט. בארה"ב הוא זכה באתר "עגבניות רקובות" לדירוג טריות של 97%. כלומר, מבין 104 הביקורות שהאתר ליקט, 3 בלבד כתבו ביקורת שלילית, מה שלא שונה בהרבה, בעצם, מהדירוגים של שני הסרטים הקודמים בסדרה. הסרט כבר לקח את תואר סרט השנה של איגוד מבקרי ניו יורק, מופיע ברשימות "עשרת הסרטים הטובים של השנה" של כמה וכמה מבקרים, והאוסקר, כנראה, בדרך. או בקיצור: הוא גדול, הוא גדול, הוא גדול.
זהו, גמרתי לדבר על שרה. שונאי הסרט שאיכשהו שרדו עד כאן יכולים להפסיק לנשוך את השפתיים ולשרוט את עצמם בברכיים. בכל זאת, העשיריה כוללת עוד תשעה סרטים שהם לא 'שר הטבעות'. במקום השני נמצא 'חיוך של מונה ליזה', על הנייר – הצ'יק-פליק האולטימטיבי: ג'וליה רוברטס(!) מגלמת מורה בפנימיה לבנות, כשאת תלמידותיה משחקות רוב המועמדות לתואר "השחקנית הצעירה המבטיחה ביותר בהוליווד": ג'וליה סטיילס, מגי גילנהאל וקירסטן דאנסט. הקאסט אולטימטיבי, הבמאי מבטיח (מייק נוויל, 'ארבע חתונות ולוויה') ולכן הסרט סומן מראש כאצן אוסקר פוטנציאלי, בעיקר בקטגורית השחקנית (ראשית, משנה, מה שיש). הסרט הוסר אחר כבוד מרשימת הפוטנציאליים לאוסקר ברגע שראשוני המבקרים ראו אותו: הרבה, אבל הרבה יותר מדי קיטשי, מתחנף, דביק וסטנדרטי, הם אומרים, ואת העלילה הזאת ראינו כבר ב'ללכת שבי אחריו'. אפילו הקהל לא ממש הגיע, או היה עסוק מדי בלעמוד בתור ל'שיבת המלך'. 'חיוך של מונה ליזה' הכניס 12 מיליון בסוף השבוע. אפילו אם מתעלמים מכל הכשרונות הצעירים, זהו סכום עלוב למדי עבור סרט בהשתתפותה של ג'וליה ירום הודה. ובכל זאת, זה הספיק לו כדי לכבוש את המקום השני השבוע, והכריסטמס המתקרב מבטיח למזער נזקים.
'הסמוראי האחרון' של טום קרוז ממשיך לרדת בקצב מדאיג. בשלושה שבועות הסרט השיג פחות מ-60 מיליון דולר, שזה אפילו לא מחצית מהתקציב שלו. לא נעים. מנגד, 'קטן עליו' ממשיך בדרכו להיות ה'חתונה היוונית' של השנה הנוכחית: גם השבוע הירידה שלו היתה מזערית (9%), והוא עבר את קו 150 מיליון הדולר ושואף ל-200. 'החתול' (כבר לא תעלול) עזב את עשרת הגדולים השבוע, עוד לפני שהספיק להגיע ל-100 מיליון. יש אלוהים.
בשבוע הבא כריסטמס. בכריסטמס חופש. בחופש אמריקאים רואים הרבה, הרבה סרטים, ועל העשיריה יסתערו 'קולד מאונטיין' עם ניקול קידמן, רנה זלווגר וג'וד לאו, 'משכורת' של ג'ון וו ובן אפלק, הגירסה החדשה ל'פיטר פן' ו-'Cheaper by the Dozen' עם סטיב מרטין. מעליהם תמשיך לרחף רוחו של פיטר ג'קסון.
הרשימה המלאה: המספרים מייצגים את הכנסות הסרט בסוף השבוע האחרון בארה"ב, במיליוני דולרים. המספרים בסוגריים מייצגים את הכנסותיו הכוללות של הסרט עד כה.
לונג ג'ון, יופי של ג'ורג'!
תודה!
אגב, למען הפרוטוקול: השיער של ג'ורג' טבעי לגמרי ונטול תוספות מלאכותיות (כלומר, אלא אם כן אתם מחשיבים לקחת את השיער שלו ולהכפיל אותו כתוספת מלאכותית). כל כך התפעלתי מכמה שהוא גמיש ומלא ברק, וג'ורג' המוחמא מיהר לספר לי את סוד הקסם שלו: שמפו 'הד אנד שולדרס'.
על התמונה!
ג'ורג'י בוי
לקח לי הרבה זמן להבין שבפתיל הזה אתם מדברים על ג'ורג' וושינגטון, ועל התמונה שבכניסה ליומית. בהתחלה חשבתי, כמה לא מפתיע, שדנים כאן בכלל בשיער של ג'ורג' קוסטנזה, ובכלל הייתי בשוק. נראה אותך מאריכה את השיער שלו בצורה שכזו!
בכלל, שמתי לב שבזמן האחרון יש פה לא מעט מחוות
עין המגדלור של הדג, החנוכיה,התמונה של הביקורת על לוני טונס בעמוד הראשי ועכשיו ג'ורג'. יש איזושהי סיבה מיוחדת?
החנוכיה ועין-המגדלור הם מהשנה שעברה,
כי צריך לציין אירועים מיוחדים בדרך הולמת (למשל סטאר-וורס שזכו ללוגו מופתי משלהם, או לוגו יום העצמאות שאני מאוד אוהבת). התמונה של הלוני טונס היתה פשוט מתבקשת (עבודה קשה של רד), ולא תאמין כמה זמן אני בוהה בה בחיוך טיפשי.
וג'ורג'? נו, כמו תמיד – אם סרט מגיע לתוצאות יוצאות מגדר הרגיל, או אם קורה משהו מיוחד אחר בדוחק"ו, אז לג'ורג' מגיע להתחפש.
ורק למקרה שפספסתם,
ברכת חנוכה שמח טולקינאית למשעי:
השלהבות של הנרות בלוגו זזות?
רק אם מסתכלים עליהן
הרבה זמן ובריכוז.
וואלה? אצלי הן זזות
רק אם אני מסתכלת עליהן ברפרוף, מזווית העין. הסקתי ששמתם שדה זבש"ך על האנימציה.
גם אצלי! גם אצלי!
גם אצלי! גם אצלי!
פריקי.
אם *זה* מטריד אותך...
נסי את זה.
http://www.snafu.com/Rotation.html
סופר פריקי.
הם מפסיקים לזוז ברגע שנועצים בהם מבט
אימאל'ה.
ואם נועצים מבט במעגל מרכזי, כולם נעצרים.
אבל באופן כללי, אכן, אימא'לה.
מגניב!
זה לא פחות מטריד ממגניב, ולהיפך
נשאלת השאלה: איך הצלחתם לגנוב את הטכנולוגיה לנרות? הצליח לכם…
טרנטינו
לא יודע אם כבר דובר על זה פה, לא ששמתי לב לפחות, אבל מישהו ראה את זה?
http://www.imdb.com/title/tt0361748/
לפי תיאור העלילה זה ממש העתקה מהעלילה של dirty dozen (איך זה נקרא בעברית..? 12 ה…)
יש למישהו מידע מעבר לימד"ב?
זה הוזכר בכמה מילים
בכתבה הלא עדכנית הזו:
כתבה מספר 619
באמת לא מעודכנת...
הפכה את השם מ inglorious ל glorious.
12 הנועזים
שרה והדו''חקו בארצנו הקטנטונת
כל הזמן אנו מתלוננים שאין דו"חקו עברי, אבל הנה בא לעזרתנו האת הותיק בוקס אופיס מוג'ו, ונותן לנו את נתוני הפתיחה של "שיבת המלך" בעול כולו, בפרט בארצנו הקטנטונת. לפי מוג'ו, הרוויח הסרט בסופ"ש הראשון שלו לא פחות מ- 643,645 דולר בסופ"ש הראשון שלו בישראל. כמה זה? בואו נראה.
ראשית נמיר לשקלים (לפי שער סביר של 4.4) והקבל 2,832,038 ש"ח. כעת נברר בכמה כרטיסים מדובר ע"י חלוקה מהירה ב- 33, ונקבל שהסרט זכה ל- 85,819 קוני כרטיסים באותו סופ"ש. נחלק במספר הקולנועים המקרינים את הסרט (23, אבל ניקח 26 כי בס"ס ורב-חן הוא מוקרן ביותר מאולם אחד) ונקבל 3300 קוני כרטיסים לכל אולם. כעת נחלק במספר ההממוצע של הקרנות בסופ"ש – נניח 12 (4 ליום) ונקבל שכל הקרנה של "שיבת המלך" בסוף השבוע האחרון מכרה בממוצע 275 כרטיסים. בהתחשב בגדלי האולמות, פירוש הדבר הוא שככל הנראה הסרט מכר את *כל* (או כמעט את *כל*) הכרטיסים במהלך סוף השבוע.
לצערי, לא הצלחתי למצוא נתונים על רווחי סרטים אחרים בארץ, אבל… לפחות זה מעניין.
באשר למחיר הכרטיס -
האם התוספת למזמינים באמצעות כ"א נכללת בחישוב עלות הכרטיס?
ואיך שוקללו ההכנסות מצופי המרתון? (שכידוע עלה 69 ש"ח ל-3 הסרטים + פופקורן גדול, ולמי שהזמין מראש – 73 ש"ח).
תשובות, למיטב הבנתי
ברור שאין לי מושג מה עשו שם במוג'ו (או יותר מדויק – מה עשו המפיצים שהעבירו אליהם את המספרים). מאחר שבעיני המספר הזה של מכירות כרטיסים נראה קצת גבוה (275 לכל הקרנה בכל אולם בכל הארץ? קצת הרבה), אז אני מניח שהם כללו בתוכו גם את *כל* הכנסות המרתונים, ואולי אפילו את התוספת למחיר בהזמנה טלפונית. ועדיין – זה *הרבה* כרטיסים.
התירוץ לתוספת למחיר הכרטיס בהזמנה טלפונית
הוא שזאת העמלה שלוקחת החברה החיצונית המפעילה את המוקדים.
אבל, כמו שאמרתי למנהל הקולנוע (אני חושב שזה מי שהוא היה?) שאמר לי את זה – להם יש זכות להרוויח, לי יש זכות לא לשלם להם.
אכן תירוץ
בהרבה מאד תחומי תרבות אחרים (שהם לא קולנוע) מקובל מאד להזמין מראש כרטיסים, ואין תוספת מחיר על ההזמנה, נהפוכו – הרבה פעמים יש אפילו מבצעים והוזלות למזמינים/משלמים מראש בכ"א. בתחומים אחרים, לא פעם מדובר במוקד מאוייש, שוודאי עולה יותר מאשר הקולנועפונים למינהם, או אתרי האינטרנט, שצריך לתחזק (אבל אין צורך לשלם שעות משמרות למוקדנים/ות). הקולנוע משלם על הקופאים שמוכרים כרטיסים בקופות ולא גובה על זה תוספת למרות שאין לי ספק שגם הם עולים לו – אז דווקא מי שמזמין מהם מראש, באופן לא מאוייש, ולמעשה מעניק להם הכנסה בטוחה וודאות על מכירת הכרטיסים צריך להענש? אני יודעת שזו לא הכתובת, אבל זה פשוט מקומם. במקרה של שר"ה הזמנו מראש, כמובן, כי אין ברירה, אבל בדר"כ אני פשוט משתדלת להגיע מוקדם לקופה או ללכת לסרטים בימים / שעות / קולנועים מעוטי קהל, וגם זה עובד – העיקר לא לשלם את העמלה המרגיזה הזו.
אכן תירוץ
תמיד אפשר לקפוץ לקופות הקולנוע שבוע מראש, ולקנות כרטיסים על המקום, בלי לשלם ארבעה שקלים.
נ.ב. גליתי שיש כמה מקומות שמסומנים כתפוסים במערכות הממוחשבות, אבל הם אינם תפוסים אם טורחים להגיע לקופה.
23 קולנועים?
על פי לוח הקולנועים באתר, 'שרה"ט' הציג בסופ"ש הראשון ב-32 קולנועים. חישבתי לפי 3 הצגות בממוצע ביום (יש כאלה שהקרינו יותר, אבל יש מקומות בהם הסרט הוקרן רק פעם אחת או פעמיים), ובכל זאת הגעתי לאותה מסקנה: כמעט כמעט כל הכרטיסים נמכרו (מי שחיזק אצלי את המסקנה הזו היה ברק, שרצה לקנות כרטיסים לסרט ביום חול, ופרט למקומות בודדים, האולם כולו היה מלא. אם ביום חול נמכרים כמעט כמעט כל הכרטיסים, אז בוודאי ובוודאי שהם נמכרו לגמרי בסופ"ש בו הסרט פתח).
אגב, בהנחה שלא מכלילים במחיר הכרטיס את מחיר העמלה, מחיר הכרטיס הממוצע אמור לצאת זול יותר בגלל מבצעים למיניהם: הקרנות בוקר עולות פחות (לא זוכרת אם 27 או 29 ש"ח), וכמו כן ישנם צופים שהשתמשו בכרטיסיה שרכשו ולכן שילמו על הסרט (הקרנת בוקר ו/או ערב) 25 ש"ח בלבד, ואת חברי מועדון "רב חן פלוס" שזכאים לכרטיס חינם לבחירתם, או לכרטיס שני חינם, ובחרו לנצל אותו בסרט זה.
23 קולנועים?
זה המחיר שאני משלם על זה שחשבתי על הכל מאוחר. פשוט, בדקתי את מספר הקולנועים בהם הוא הציג ביום שכתבתי (לפי לוח ההקרנות של עין הדג) והנחתי שהמספר דומה למספר הקולנועים בשבוע שעבר. אבל, כפי שגם אמרת, התוצאה היא דומה: כמעט כל מקום בכל קולנוע בכל הקרנה נמכר. פירוש הדבר הוא שיהיה קשה מאוד לשבור את השיא הז של שרה"ט בישראל (וכמה חבל שאין לנו נתונים על סרטים אחרים!)
אם כבר מדברים על ''מועדון רב חן פלוס''
עוד מישהו התקבל ל"מועדון מקבלי ההחלטות" שלהם?
אני, ושמעתי על עוד כמה
(בכל מצב אחר לא הייתי עונה (לא דחוף לי העניין הזה) אבל לא רציתי שההודעה שלך תשאר מיותמת)
כן
הממ. יש מישהו ששלח אליהם
בקשה להצטרפות ולא נענה?
מישהו מוכן להסביר במה מדובר?
אם יש ל'רב חן פלוס',
המועדון של רב חן, את כתובת הדוא"ל שלך, נשלח לך מידי שבוע העיתון השבועי (לילד) ששם מספרים לך כמה פלוסים צברת וכל מיני מבצעים ותקצירי סרטים. באחת ההודעות שלהם פורסם אייטם על 'מועדון מקבלי ההחלטות', שמקנה לנרשמיו את הזכות "לקבל הזמנות להקרנות VIP של סרטים – חינם, ולקחת חלק בהחלטות החשובות כגון: בחירת שם הסרט, עיצוב הפוסטר, ועוד". מי שרצה לנסות להירשם היה צריך לשלוח אליהם בקשה לפי הפרטים שנרשמו בהמשך האייטם.
עד כמה שאני יודע אם אתה בפנים
היית צריך לדעת כבר.
עוד הנחה
אפשר לקבל מהמשטרה-
סרט ביום חול – 16 ש"ח
בסופ"ש – 19.5 ש"ח
ירושלים *שוב* בפיגור?
כי אני מכירה אנשים שהסיגו כרטיסים משישי לשבת (אני מודה – הקרנת בוקר + ילדים מעצבנים) בסופ"ש הראשון בארץ…
שתי תהיות.
אחת: הסרט רב-הכוכבים [1] "קולד מאונטיין", שנראה מועמד להיות מועמד להרבה אוסקרים, לא מופיע ב"לא סופי". האם המפיקים עוד לא החליטו מתי הוא יופץ בישראל? למה הם מחכים? הסרט בולט בהיעדרותו בעיקר מכיוון שהשנה *רוב* הסרטים שנראים בעלי פוטנציאל אוסקרי יגיעו לארץ עוד לפני טקס האוסקר, ונוכל לדעת על מה מדובר. פרט, כמובן, לסרט הזה.
[1] ג'וד לאו, ניקול קידמן, רנה זלווגר, נטלי פורטמן, קת'י בייטס, פיליפ סימור הופמן, ג'ובני ריביסי, ג'נה מלון
ותהיה שניה (זה מה שקורה כשמאשרים מהר)
לא הגיע הזמן לתחילת ההצבעה על "סרט השנה של עין הדג"?
תשובות לתהיות
א. ככל הידוע לנו בשלב זה, באמת עדיין לא הוחלט על תאריך, וזה באמת קצת תמוה. אבל אני אתפלא אם הסרט לא יופץ בסופו של דבר בזמן, לפני האוסקר (כלומר, פברואר).
ב. על פי המסורת, שלב המוקדמות ב'סרט השנה' של עין הדג מתחיל ב-1 בינואר, והסקר הסופי – כשבוע לאחר מכן.
כתבה מספר 736
כתבה מספר 1321
(אגב, יהיה גם דו"חמו? חודשי? שנתי?)
תשובות לתהיות
צפו לדו"חמו רבעוני ב- 1/1/04, שגם יסביר למה לא היה דו"חמו שלושה חודשים.
לוח ההקרנות של עינהדג
לא מלא. יש איזושהי בעיה עם טבריה וחוץ מזה, חסרים עוד קולנועים כגון בית גבריאל (צמח).
כך, כשרצינו לראות ביום שישי סרט, נאלצנו לבדוק הקרנות באתר 'סרט'…
הומ.
"בית גבריאל" מאז ומתמיד היה קולנוע קצת בעייתי מבחינה זו. אבל לקחתי לתשומת ליבי, והבעיות יתוקנו.
מאיזו בחינה הוא היה בעייתי?
מהבחינה שהוא לא נמצא ברשימה וכאלה?
מהבחינה שהם לא מעבירים את רשימת הסרטים שלהם.
אז איך ל'סרט' יש אותם?
רשומים להם המון קולנועים קטנים
שהם לא טורחים לעדכן בקביעות.