ביום ו' ייפתח 'יס פלאנט חיפה' בקניון לב המפרץ, עם 23 אולמות, 4 אולמות VIP, הקרנה דיגיטלית (ללא תוספת מחיר), ולראשונה בארץ – תלת-מימד דיגיטלי. במקביל, ייסגרו קולנועי "חן" הותיקים במרכז חורב ומרכז הקונגרסים. |
01.07.2008
|
יומית
ביום ו' ייפתח 'יס פלאנט חיפה' בקניון לב המפרץ, עם 23 אולמות, 4 אולמות VIP, הקרנה דיגיטלית (ללא תוספת מחיר), ולראשונה בארץ – תלת-מימד דיגיטלי. במקביל, ייסגרו קולנועי "חן" הותיקים במרכז חורב ומרכז הקונגרסים.
ביום ו' ייפתח 'יס פלאנט חיפה' בקניון לב המפרץ, עם 23 אולמות, 4 אולמות VIP, הקרנה דיגיטלית (ללא תוספת מחיר), ולראשונה בארץ – תלת-מימד דיגיטלי. במקביל, ייסגרו קולנועי "חן" הותיקים במרכז חורב ומרכז הקונגרסים.
והכי חשוב-
שיפצו את לב המפרץ ועכשיו הוא לא לבן-ירוק ולא נראה כמו חדר שירותים ענק.
אכן שירות לציבור.
עכשיו רק צריך מישהו שירים את הכפפה ויהרוס את מגדלי חוף הכרמל, ותודות תושבי חיפה תהיינה נתונות לו לעד.
אמן.
''מחכה בכליון עיניים'' זו לשון המעטה...
זו הפעם הראשונה בהיסטוריה מבחינתי, שאולמות קולנוע ברמה של יס פלאנט יהיו במרחק של אוטובוס אחד וחצי שעת נסיעה. מצד אחד, זה מאורע משמח מאד, שכן תנאי הקרנה מצויינים במחיר שאינו עולה על הסטנדרט יהיו זמינים לי יותר מאי פעם (כולל מבחר עשיר, שעות הקרנה מרובות וכו'). מצד שני, הרבה מנבאים כישלון ל"מהפך" שעובר עכשיו קניון לב המפרץ (אימרו מעתה: CINEMALL), בטענה שעדיין המיקום שלו לא כזו אטרקציה, ולא יקפצו הרבה על המציאה. אני יכול להעיד על עצמי: לקוח אחד כבר יש להם, בייחוד אם כל ההבטחות ימומשו.
ו… אהרו"כ?
אני אהרו''כ! אני אהרו''כ!!
אם הקומפלקס החדש יהיה מותאם לנכים, מבחינתי הוא מחליף את הגרנד ואת מרכז הקונגרסים בתור נמל הבית.
סרטים כל רבע שעה? ממש חלום רטוב לאנשים שנזכרים ברבע לעשר שהם רוצים לראות סרט.
אבל מאחר והסינמה סיטי *לא* מותאם לנכים(ראה תגובתי כתבה מספר 4184
ואלה אותם בעלים, אני די סקפטית. וחבל.
בכלל לא אותם בעלים.
הפלאנט שייך לתיאטראות ישראל, סינמה סיטי שייך למשה אדרי וסרטי יונייטד קינג. שתי רשתות שונות לחלוטין.
תודה נשמה
זאת טעות שלא אכפת לי לטעות. בערך חצי שנה אחרי שהקומפלקס ייפתח (כשהחידוש ייגמר ולא נצטרך לחכות בתור), אני אקח את הברווז לבדיקת נגישות.
מצד שני, יש לנו יומולדת בשמונה ביולי ואנחנו מתכננות כמיטב המסורת לראות סרט מצויר (וול-אי כמובן) אז אולי נעשה את הטעות (חידוש ותורים כבר הזכרתי?) ונבדוק כבר אז את הקומפלקס.
מעניין אם יהיה להם פוקפורן מתוק.
הם טוענים שכן:
מתוך הכתבה בוואלה:
"בית הקולנוע אף עומד בכל התקנים של נגישות לנכים, כולל מערכות שמע מיוחדות לכבדי שמיעה."
ואיך בדיוק זה אומר שיהיה שם פופקורן מתוק?
כשירות למאותגרים-טעמית?
יופי להם
יש נגישות ויש נגישות. קולנוע "אורי" בקניון חיפה נגיש לנכים, בכך שהוא מתהדר ב*שני* מעלונים שמעלים את הקורבן התורן מול עיני כל הממתינים בבית הקולנוע. שלא לדבר על כך שהמקומות המיועדים לנכים בתוך בתי הקולנוע נמצאים בד"כ בקצה השורה הראשונה.
למותר לציין שהברווז ואנוכי מחרימות את "אורי"? (אני חושבת שהסרט האחרון שראיתי שם היה "המטריקס")
גם סינמה סיטי מתהדר בכך שהוא נגיש לנכים, והוא נבנה אחרי שיצא חוק הנגישות, ועדיין הנכה צריך לצאת מהבניין (!) כדי לזכות לשבת באחת מהשורות הראשונות.
למותר לציין שגם לסינמה סיטי אנחנו כבר לא הולכות?
הגרנד ומרכז הקונגרסים נגישים – בשניהם יש מעלון/מעלית שמכבדים את הנכה ובשניהם מוציאים כיסאות מהשורה האחרונה כדי שהנכה ישב במקום מכובד, או שומרים מקום בקצה השורה העליונה לנכה+מלווה.
מזל שהסינמטק הונגש- הברווז הרי פריקית של סרטים ממדינות נחשלות.
הם עושים רושם די רציני:
באתר שלהם יש להם דף מיוחד שמוקדש לנושא, כאן – http://www.yesplanet.co.il/Disabled.aspx
ועידן, החוק לנגישות מצהיר מפורשות שבכל קולנוע בארץ יוגש פופקורן מתוק. ראה כאן: http://www.gov.il/accesibility/popcorn
מקובל.
ולמרות זאת, תאומתה של הברווז תהתה לגבי הגשתו של פוקפורן, ואני חושב שאת זה החוק עדיין לא מכסה.
נראה רציני
עכשיו נשאר לראות איפה ממוקמים המקומות של הנכים כי בבדיקה מדגמית בקומפלקס של איילון המקומות של הנכים נמצאים בשורה הראשונה.
נראה רציני
כנראה שבשורה הראשונה. לפחות באיילון הכניסה היא מלמטה ואז יש מדרגות שמובילות למעלה.
ברב חן גבעתיים, דרך אגב, ברוב האולמות המצב הפוך – הכניסה מלמעלה ויורדים, אז שם אני מניחה המקומות דווקא בסוף. (גם אלה אולמות קולנוע מצוינים, ויש מעלית נורמלית עד למעלה).
אבל עדיין כדאי לכן לבדוק. אמנם לא ניסיתי לשבת בשורה הראשונה שם, אבל בעיקרון האולמות מצוינים, ורואים טוב ממש מכל פינה. השורה הראשונה נראית רחוקה מספיק כדי שזה לא יהיה נורא. יצא לי כבר לדעתי לשבת בשורה 4 בכסא הראשון או השני ליד הקיר והיה בסדר גמור. העיצוב של האולמות האלה פשוט נפלא.
אם את רוצה, אני יכולה לבדוק את השורה הראשונה שם בזמן הטריילרים או משהו בפעם הבאה שאני אגיע לקולנוע (רק שזה לא כזה תדיר, אז לא בטוח ששווה לך לחכות…)
בסך הכל, מה שאני כל כך אוהבת ביס פלאנט זה שאני מרגישה שמתייחסים אלי בכבוד בתור לקוחה. זה קונספט חדש כזה בארץ, כנראה כדי שאני ארצה לחזור למקום ולשלם להם עוד כסף. וזה עובד היטב, אני באמת משכנעת את החברים ללכת רק לשם או לרב חן גבעתיים, ומסרבת לדרוך בסינמה סיטי, אפילו כשיש שם הנחות. אני לא רואה סיבה שלא יתייחסו כך גם לנכים. אחרי הכל, גם נכים משלמים כסף.
נראה רציני
לשבת בשורה הראשונה זה הדבר הכי נוראי שיצא לי לראות מאולם קולנוע, אפילו גרוע יותר מרב-חןן אור עקיבא, ראיתי שם את "שודדי 3", יצאתי עם כאב בצוואר, יכלתי בזמן הצפיה להסתכל לצדדים ולראות רק אולם.
בעיקרון זה רע לשבת בשורה ראשונה
אבל זה מאוד תלוי בעיצוב של האולם. ואם מי שמעצב את האולם חושב על המרחק המינימלי של השורה הראשונה כדי שלא יהיה סיוט לשבת בה, זה עשוי להצליח.
מאחר שביס פלאנט חשבו על המון דברים קטנים, ומאחר שלפחות למראית עין השורה הראשונה רחוקה מהמסך הרבה יותר משורות ראשונות באולמות קולנוע אחרים – יש סיכוי שזה נסבל עד סביר לשבת בה.
בכל אופן, שווה בדיקה. אני לא מתחייבת בלי לבדוק.
אני בכלל דיברתי על יס פלאנט
אבל זה כן נסבל, ואפשר להבין את כל הסרט.
אבל אוי הצוואר, הכאב!
אה, חשבתי שדיברת על רב חן אור עקיבא
אוקי, בכל זאת אבדוק רק בשביל הסקרנות.
בזמן הטריילרים כמובן. לא אקנה כרטיס לשורה הראשונה במיוחד.
הייתה לי חווית צפייה בלתי נשכחת מהשורה השנייה
ראינו "שליחות קטלנית 3" אי שם בכיתה ז' ומה אני אגיד.. היה ממש מצוין. אולם רב חן דיזינגוף היה מלא עד אפס מקום ובדוחק השעה נאלצנו לשבת קרוב למסך. הריגוש הגיע לשיאו כשארנולנד אסטה לה פאקינג ויסטה שווארצנגר הופיע לראשונה וסחף אחריו מחיאות כפיים סוערות.
ישיבה בשורה הראשונה בכיסא גלגלים
היא בלתי-נוחה בעליל. יש לזכור שהמושבים בבתי הקולנוע נוטים לאחור ולכן יש סיכוי שהצוואר לא ייתפס בעת הצפייה.
לעומת זאת בכיסא גלגלים רגיל לא ניתן להטות את משענת הגב לאחור, ולכן צפייה מהשורה הראשונה מצריכה לפתל את הצוואר לעבר המסך בזווית שוברת שרירים וחוליות (ולי יש היסטוריה כאובה בעניין זה).
לפיכך השארת מקום לכיסא גלגלים בשורה הראשונה אינה מהווה נגישות כלל!
אפשר בבקשה רשימה של בתי הקולנוע בארץ שנגישים ונוחים לנכים?
רשימה של בתי הקולנוע בארץ שנגישים ונוחים לנכים?
צר לי, אך אני מכירה רק את בתי הקולנוע בחיפה. אפשר להיכנס לאתר של נגישות ישראל http://search.aisrael.org/hebrew/search_resultes.asp
אבל איני יודעת עד כמה הוא מעודכן.
אני גר בעוספיא,
הקולנוע הקרוב אלי ביותר הוא בחיפה.
אז איך אפשר, לפחות לנסות, לשנות את המדיניות?
אני רציני, אני מנסה לחשוב על דרך לגיטימית הגיונית לשיפור התנאים עבור הנכים באולמות הקולנוע, איך עושים זאת ולמי אני יכול לפנות?
למען האמת
נכים משלמים פחות כסף. טוב, בעצם נכים של משרד הביטחון. נכים של ביטוח לאומי יכולים להנות מקצבת הרעב שלהם בבית, כי הם לא מקבלים, חס וחלילה, הנחות בקופה.
מצד שני, נכים יכולים להיות מאוד רווחיים. למשל, בסינמטק, היכן שהמקומות לא מסומנים, הברווז קונה כרטיס למרות *שהיא לא תופסת כיסא*. רווח נקי לסינמטק. או במנוי שלנו למחול, על הכרטיס של הברווז לא מסומן כיסא, והיא יושבת על הכיסא שלה לידי. ככה מוכרי המנוי מרוויחים פעמיים: גם מצליחים למכור את הכיסא הבודד המעפן בקצה השורה שאף פעם לא מצליחים למכור (זה עבורי) וגם מוכרים מקום שלא קיים לברווז.
בכל מקרה, תודה על הצעתךלבדוק את בתי הקולנוע. בשבילנו ללכת למקום שאנחנו לא יודעות אם הוא נגיש זה ספורט אתגרי: אנחנו לא יודעות אם נצליח לחדור בכלל למתחם. לכן אנחנו דבקות בד"כ בבתי קולנוע מוכרים.
אבל אני יכולה לבדוק רק את זה של קניון איילון
כי לשם אני הולכת לראות סרטים. אני לא רואה את עצמי מגיעה ללב המפרץ בזמן הקרוב.
אותם בעלים? את בטוחה?
זה קומפלקס של תאטראות ישראל, אלו שבבעלותם גם יס פלאנט ברמת-גן. הסינמה סיטי שייך למישהו אחר, לא?
יחליף גם יחליף, כי מרכז הקונגרסים נסגר.
גם חורב, אבל חורב אף פעם לא היה קולנוע טוב במיוחד.
מרכז הקונגרסים נסגר?
מתי?
מזמן לא הייתי שם כי הקיץ ההיצע של גלובוס לוקח בהליכה, אבל אלה בכל זאת חדשות מעציבות למדי.
מרכז הקונגרסים *ייסגר*, החל מיום חמישי.
עקב…
אני רוצה להדגיש (אותי זה מאוד הפתיע)
הרגלי הצפיה של החיפאים עוברים השבוע מהפך מוחלט: גם רב-חן חורב וגם רב-חן מרכז הקונגרסים נסגרים עם פתיחת הפלאנט החדש. מכיוון שגלובוס בקניון חיפה ("אורי" לשעבר) נסגר כבר מזמן, זה משאיר את כל אזור הכניסה הדרומית לעיר נטול כל קולנוע, ובמרכז העיר רק את הקולנועים הקטנים הפרטיים.
מבחינת רמת האולמות, אין לי ספק שזאת עיסקה טובה. האולם הכי קטן ביס פלאנט רמת גן אוכל את חן חורב בלי מלח. ובכל זאת, קצת חבל שהאפשרות ללכת ברגל לקולנוע הפסיקה להתקיים. אני בספק אם הקשישים שמילאו את חן חורב בצהריים ייקחו אוטובוס ללב המפרץ.
אני לא מופתעת
גיליתי לאחרונה שהמשקיעים מהמרכז לא סופרים את חיפה אלא רק את הקריות (וזה מוזר לאור תחושת ה..עליונות..? –יסלחו לי הקרייתים — שיש לחיפאים על הקריות). כשראיתי שאת "קפה ג'ו" ואת "רולאדין" לא טרחו בכלל לפתוח בחיפה אלא ישר פתחו בקריות, התחלתי להבין שמה שחושבים בחיפה על חיפה (אחלה עיר, נוף זה חשוב, קורים פה דברים) לא מקביל למה שחושבים במרכז על חיפה ("משתתף בצערך" אמר לי ביום א' זה לקוח מחברה תלאביבית כשהוא גילה שאני חיפאית). כנראה חיפה היא לא שוק מספיק גדול והצפון כן. באסה לתושבי הישובים בכביש הישן.
אני רוצה להדגיש (אותי זה מאוד הפתיע)
חבל… זה בדיוק מה שחשבתי גם אני.
אחרי שנסגר "אורי" (לא נורא, הגרנד מספק לגמרי, ואני נו"שית) נשארנו באזור רק עם מרכז הקונגרסים (שהוא דווקא קולנוע סימפטי למדי). גם זה לא נורא; אבל את חורב אני מחבבת מאז ומעולם הוא בנקודה נוחה להגעה בעיר ותמיד אפשר היה להשיג בו כרטיס זמן קצר לפני הסרט, ובלי תורים בלתי נגמרים בקופות. לב המפרץ זה כבר מחוץ לעיר, זה רחוק יותר, וגם החניה במקום מעצבנת. באסה.
אני מניח שהמסתורין, אם היה, לגבי הסגירה התפוגג
"…ותמיד אפשר היה להשיג בו כרטיס זמן קצר לפני הסרט, ובלי תורים בלתי נגמרים בקופות."
החניה לא מעצבנת
אלא נעלמת. באזור הצפון בונים על החניה: חלק מלב המפרץ הורחב על חשבון החנייה, את רמב"ם מרחיבים על חשבון החנייה (עוד לא שמעו שם על בנייה *לגובה*), הקריון מתרחב על חשבון החנייה, אבל אני חושבת שהאזור של הקריון נמצא בעולם וירטואלי שמתרחב כל הזמן, אז לא נראה שזה פוגע, וגולת הכותרת: באוניברסיטת חיפה בנו *על* החניון של חניות העובדים שלושה בניינים בצורה של החניון. מדהים.
אבל האמת היא שהחנייה של לב המפרץ מאז ומעולם היתה מעצבנת: לא ברור איך מגיעים אליה, לא ברור לאיזה מפלס אתה נכנס כשכבר מצאת את הכניסה, והשיא הוא שיש קומות של החנייה שלא מסתנכרנות עם הקומות של הקניון, ואז צריך לגלות איפה המדרגות והאם צריך לעלות או לרדת כדי להגיע לקומה הרצויה. אני משערת שאלה שהרחיבו את הקניון על חשבון החנייה חושבים שנשתמש בחניות הרחוקות בחוץ, אבל מה הם חושבים שאנחנו, תל אביבים? ממתי חיפאים הולכים מהאוטו לקניון ברגל?
כשהלכתי לשם (והלכתי לשם הרבה)
תמיד חניתי בחניות ה"רחוקות", שהן לא באמת מאוד רחוקות, בחוץ. ממש לא היה שווה לחכות בתורים לחניה בפנים ולשוטט שם שעות בחיפושי מקום פנוי.
בתי הקולנוע במרכז העיר
ושוב אני חוזרת לעניין הנגישות לאנשים בכיסא גלגלים.
מרכז הקונגרסים היה תענוג מבחינת הנגישות – גם בעל מעלון נורמלי וגם אפשר להוציא מושבים כדי לשבת בניחותא בכיסא גלגלים.
בחורב תמיד היה לי מקום לשבת משום שישבתי במעבר – קצת מאולתר, לא מכובד ביותר, אבל תמיד פנוי.
ומה באשר לבתי הקולנוע שנשארו?
הגרנד קניון, כאמור, גם הוא נגיש ביותר.
לעומת זאת כדי להגיע אל אולמות הקולנוע בפנורמה בקומה השלישית צריך להשתמש במעלית משאות מדיפת ריחות בלתי-נעימים, ואז מגיעים אל גג בלתי-מקורה ונכנסים למתחם הקולנוע דרך דלת שנמצאת ליד השירותים. יתרה מזאת, באולם 1 אני יכולה לשבת רק בשורה חמש משום שליד כל שאר השורות יש מדרגות, ובאולמות 2 ו-3, הקטנטנים, אני יכולה לשבת רק בשורות אחת או שתיים בצד. נגיש? אפשר לומר. מכובד ונוח? לא.
שלא נדבר על כך שאל סינמה עממי וסינמה מוריה לא ניתן להיכנס בכיסא גלגלים.
הסינמטק הוא תענוג בכל מובן, גם מבחינת נגישות.
לפיכך אם המתחם בלב המפרץ יהיה נגיש – ויוקרנו בו סרטים נורמליים – אשמח לאמצו אל לבי.
בתי הקולנוע במרכז העיר
לגבי "פנורמה" – אני, כרבים אחרים, מחרים אותו כבר שנים, בלי שום קשר לנגישות וכאדם שלא סובל ממגבלות גופניות משמעותיות, נכון לעכשיו. כבר הוזכר כאן פעמים אינספור כמה המקום פסול למאכל אדם. אם מסך ותמונות מרצדות עושים קולנוע אז הטלפון שלי הוא חוויה קולנועית בהשואה לפנורמה.
ואיחולי הצלחה ושרידות לקומפלקס החדש.
אני שמה לב שהתאומה שלי חוזרת על דבריי
בעייה נוספת בפנורמה שמציגים שם סרטים שדורשים פנייה לאינטיליגנציה, דבר שאני משתדלת להימנע ממנו (בייחוד בחודש שמיני, כשהאייקיו יורד בצורה משמעותית)אבל הברווז חובבת ביותר. לכן התעלמתי מקיומו של בית קולנוע זה, שלמען האמת אני לא מבינה איך הוא שורד.
גם את בשמיני? מזל טוב! שמא נייסד את מועדון "בייבי דג", עם הקרנות חוזרות של וול-E, בייבי-קון וכאלה, וחיתולים תכלכלים (או ורדרדים) עם לוגו?
(שוב מזל טוב ושיעבור בקלות)
מזל טוב לשתיכן, ותיזהרו, הם פולטים!
וגם לא נותנים לישון בלילה ><
בנזוגי ואנוכי חידשנו את המנוי בספריית הדיוידי
לפני כשבוע – 30 השאלות נוספות, וכמה ימים לאחר מכן קלטנו, שאלא אם כן יש דיוידי של בייבי מוצרט להשאלה, עוד חודש לא תהיה לנו הרבה הזדמנות לממש את המנוי.
מצד שני, לאור העובדה שאני "נהנית" מצירים כבר מיום חמישי, ומקורקעת לבית כבר חודש, ויש לי מקום עבודה מתחשב מספיק לתת לי לעבוד מהבית, יש לי כוח בערב לצפות בסרטים, מה שהיה בלתי אפשרי כשנסעתי שעתיים לכל כיוון לעבודה.
מזל טוב לשתיכן, ותיזהרו, הם פולטים!
רוב תודות! כן, יש כבר רמזים לבאות בענין ההרגל לא לתת להורה האחראי(ת) לישון בלילה…
תאום של, אני מקווה שאכן יצא לכם לממש לפחות חלק מהמנוי. אנחנו שינמכנו את המנוי בנטפליקס ועכשיו אין מה לעשות וחייבים להתרכז בעבודה. טעות.
מזל טוב לשתיכן, ותיזהרו, הם פולטים!
תודה רבה על האיחולים החמים. אני מתכוונת להיות דודה למופת.
לי יש מינוי לאוזן השלישית (ל- 280 סרטים. בינתיים צפינו ב-217), ואין לי פנאי לצפות משום שאני מנויה גם לסינמטק (ומכאן הכפשותיה של תאומתי שאני צופה רק בסרטים ממדינות שמקבלות סיוע הומניטרי מהאו"ם). לפיכך אתקשה לנצל את המנוי שלה. אולי כמחווה אצפה בסרטים כאשר אשמור על העולל בעת שהיא תישן.
ברכות לצפוניים.
אם האולמות ישתוו לאלה של הפלאנט ברמת-גן הרי שהם מקבלים את תנאי ההקרנה הטובים ביותר בארץ, אפילו טובים יותר משל סינמה סיטי.
ובכל זאת, אני לא בטוח שהפלאנט החיפאי יהיה הגדול ביותר בארץ. על פי פרסומי הסינמה סיטי יש להם 25 אולמות, שזה שניים יותר. אבל זה זניח.
מעניין.
סינמה סיטי התחילו את דרכם עם 21 אולמות קולנוע – על פי הפרסומים שלהם עצמם – והספירה הזו כללה גם את הדיינמיקס, שבינתיים הוסב ל-VIP.
הם בינתיים הוסיפו עוד אולם רגיל ועוד שני אולמות VIP
מה שמביא אותנו ל 24. אין לי מושג איפה ה 25 (אולי זה הסינמקס ואולי משהו אחר), בכל מקרה, 24 או 25 זה יותר מ 23. אבל זו באמת עמידה על קוצו של יוד.
(אגב, קראתי לפני כמה חודשים שהם עומדים לנצל כמה שטחי מסחר שהתפנו בקומה התחתונה להוספת עוד 3-4 אולמות, כך שמתישהו יהיו שם קרוב ל 30).
בסינמה סיטי יש כיום 23 אולמות,
כולל הסינמקס וה-VIP.
אני לא מבין
מי בעצם צריך כל-כך הרבה אולמות קולנוע במקום אחד? נשמע לי כמו סיכון לפיל לבן.
ואגב – הקולנוע בגרנד לא נסגר, והוא הולך לקבל חיזוק אחרי שחורב ומרכז הקונגרסים ייסגרו. ואולי גם פנורמה והסינמטקים יתחזקו עכשיו.
(והעיקר הוא שביישוב הקטן שבו גדלתי, ובו אני מבלה עדיין זמן עם המשפחה, יש קולנוע משלו – קולנוע זהר בקרית טבעון. איזה כיף!)
מי צריך? בדיוק אותם אנשים שהיו צריכים אותם קודם.
מספר אולמות הקולנוע בחיפה לא השתנה הרבה – במקום הקונגרסים (5 אולמות) וחורב (3) ולב המפרץ (7) יש עכשיו קומפלקס אחד עם 19 אולמות רגילים (+ארבעה VIP). בסך הכל נוספו 4 אולמות רגילים.
כן, אבל
קודם היה מדובר באולמות שהיו מפוזרים בשטח הרבה יותר גדול, וכתוצאה גם ברבים מהם הראו בו-זמנית את *אותם* סרטים.
20 ומשהו אולמות באותו מקום זה משהו אחר.
אז אתה מתלונן על זה שיהיה מבחר סרטים גדול יותר?
אז אתה מתלונן על זה שיהיה מבחר סרטים גדול יותר?
אני לא יודעת על מה הוא מתלונן, אבל *אני* הייתי רוצה להתלונן על זה שעכשיו אם לא ימצאו חן בעיניי הסרטים שיש בגרנד אאלץ לכתת רגליי עד ללב המפרץ.
לא התלוננתי
הבעתי חשש שזה יהפוך לפיל לבן.
נהדר.
אני מקווה שהקומפלקס באמת גמור מבפנים (מבחוץ יש עוד הרבה עבודה) והם לא נוהגים כדרך גלובוס, שפתחו את הקומפלקס הגרוע שלהם בקריון בעודו חצי אפוי (אין לי מושג אם חל שם שיפור כלשהו, נדרתי נדר לא לדרוך שם יותר).
שיהיה בהצלחה.
נהדר.
חל שיפור. עם הזמן הוא נהיה אפוי ולאחר מספר שבועות נוספים בתנור הוא התחיל להראות סימנים שהוא פשוט נשרף. תחזוקה איומה, זלזול בלקוח וסרטים בפורמט רגיל על מסך ה-IMAX. הנהלה זיפט.
הוי אולם 8 המעצבן עם ההנחתות המעצבנות (העקביות לאורך שבועות) במערכת הקול. הוי הקמצנות המעצבנת בשימוש במיזוג אוויר ראוי (אח שלי הלך להתלונן על החוסר במיזוג אוויר ראוי וקיבל את התשובה "מה אתה רוצה? האולם מאוד גדול!").
שלא לדבר על אספקטים שלא בשליטת בעלי המקום ומפריעים לחווית הצפיה, כמו הערסידה המקומית שנוהגת לבקר במקום, על דיבוריה וקשקושיה בסלולרי. הקהל בקריות משום מה לא מסוגל לשבת על התחת ולסתום את הפה שלו למשך שעתיים, אפילו יותר מהממוצע הישראלי הרגיל. (אם כבר הולכים לסרט בקריון, אני ממליץ על שעות הצהרים, אם זה אפשרי).
יש לשם רכבת
יש רכבת לקניון ואם אני לא טועה זה יותר זול מרכבת לתל אביב (לפחות בשבילי) ככה שזה הולך להיות הקולנו שלי מעכשיו.
השגתי כרטיסים לפתיחה ביום חמישי אבל אני לא יכול ללכת כי יש ליע מסיבת סיום, הם והתאריכים הדפוקים שלהם.
פתיחה מזהירה והתפוררות
אני צופה ביקורים ראשונים מרשימים, אותם ילוו (במהרה) התפוררות המקום בשל חוסר תחזוקה, עליית מחירים באמצעות טריקים מלוכלכים עם חלוף הזמן וחוסר אכפתיות ניהולי/זלזול בלקוח כבר אחרי חודשיים שלושה של קיום המקום.
ככה זה היה בקריון. האולמות שם מדרדרים משבוע לשבוע. אין סיבה שבלב המפרץ המצב יהיה שונה (בעיקר בגלל מיקומו הלא אטרקטיבי וכו').
ההנהלה בלב המפרץ מוזמנת להוכיח שהלקוחות הציניים והעייפים מהמנטליות הישראלית (כמוני) טועים ושיש להם מה להציע מעבר להשקעה ראשונית.
אתה סתם משמיץ.
"תיאטראות ישראל" הם לא "גלובוס". הסטנדרט שלהם הרבה יותר טוב מלכתחילה.
באמת יכול להיות.
אני מקווה שזה המצב. כצפונבון, הניסיון עם בתי הקולנוע המקומיים לימד אותי להיות איש קטן וממורמר. אני מקווה שאכן ההנהלה הזאת תעשה עבודה טובה יותר ואגדל להיות איש טוב לב ואוהב את הבריות באשר הן.
אני אוהב לראות קולנוע טוב, בתנאים טובים, הרבה יותר משאני אוהב לקטר.
צ'מע: הפלאנט ברמת-גן פתוח כבר שנתיים והאיכות נשמרת
התנאים שם בדיוק כמו ביום הפתיחה, כלומר: מצוינים עד מעולים. אז לא נראה לי שהולכת להיות הידרדרות בשירות.
ואת האולמות של גלובוס לא הייתי מביא בתור דוגמא לשום דבר. לא בחיפה, לא בת"א, לא בשום מקום. כבר שנים שאני נמנע מהם.
כנ''ל רב חן גבעתיים
פתוח כבר שלוש או ארבע שנים – כמו חדש.
כאחד מחובבי ''רב חן'' המושבעים,
די התאכזבתי מחווית הצפייה שם ביום שישי האחרון.
ראינו את "זוהאן" באולם 2, וברוב הסרט, עד ההפסקה, היו בעיות בסאונד (כנראה הרמקולים ההיקפיים נכבו ונדלקו).
בהפסקה, אמרתי לאחד הסדרנים שיש בעיה בסאונד, והוא אמר שהם מודעים לה ומטפלים בה.
שום דבר לא השתנה עד סוף הסרט.
לסיכום – אכזבה. לא משהו שיגרום לי לערוק לרשתות אחרות, אבל עדיין לא עומד לטובת "רב-חן".
נראה לי שזו היתה בעיה נקודתית. איזה ''רב-חן'' זה היה?
''גבעתיים'', זה שדיברה עליו יעל.
כנ''ל - רב חן גבעתיים כבר אכזב אותי
שלא יהיו טעויות, הוא עדיין אחד הקולנועים הטובים בארץ, אבל הוא היה יכול להיות טוב יותר. כבר נתקלתי שם בבעיות בסאונד ובתמונה ובסדרנים שלא הבינו על מה התלונות. ביס פלאנט ר"ג בינתיים הכל סבבה, טפו טפו.
צ'מע: הפלאנט ברמת-גן פתוח כבר שנתיים והאיכות נשמרת
זה נשמע מעודד! מהפה שלך לאלי הקולנוע באשר הם.
בסיכון של להישמע ילדותי
ואי!1 איזה מגניב!111
בסיכון של להישמע ילדותי
עוד משהו – הם כותבים באתר שלהם שלא תהיה הפסקה (לפחות בסרטים ה"גדולים").
מתי אצא לשירותים?
מתי אצא לשירותים?
אולי יש אולמות עם הפסקה, לא יודע. בכל מקרה, מבחינתי אין עם זה בעיה, אני יכול להחזיק מעמד כמה שעות, אבל אני מבין שיש בעלי שלפוחיות איתנות פחות שיתקשו.
בלי קשר – מישהו יודע מתי אפשר יהיה להזמין כרטיסים לשם? ואילו סרטים יוקרנו שם בפתיחה?
בסיכון של להישמע ילדותי
בכל הסרטים שהייתי בהם עד עתה (שניים) ב-יס פלאנט בקניון איילון, לא היתה הפסקה. זו כנראה מדיניות של הרשת.
איתך במאבקך הצודק
גם אותי זה מצער… אני מקצרי השלפוחית ומחובבי ההפסקות. מבחינתי ההפסד הוא רק שלהם אין הפסקה זה לא רק "לא קונים בהפסקה" אלא גם לא קונים לפני הסרט, כי אם אקנה פופקורן אהיה חייבת לשתות, ואם אשתה לא אצליח לשרוד סרט שלם באולם ממוזג.
אתם מוזמנים להצטרף לשאר העולם
באף מקום חוץ מארץ אין הפסקות בקולנוע. מבחינתי הפסקה בסרט זה פגיעה אומנתית ביצירה.
ומבחינתי זו פגיעה בשלפוחית שלי.
אני מודע היטב לטיעונים של הצד השני – הדיון הזה כבר התקיים כאן כמה פעמים – אבל לבטל את הטיעונים שלו בכזו נחרצות נראה לי קצת מוזר.
הפסקה היא גם צורך מסחרי של הקולנוע, אבל היא גם נוחה מאוד להרבה צופים.
מסכימה ומצטרפת
אני מאלו שלוקחים קולה ענקית לפני הסרט, שותה אותה בשלוק ורוצה להתפגר במשך רב הסרט מרב צורך לשרותים. באינדיאנה ג'ונס הרשתי לעצמי לצאת החוצה באמצע הסרט, אבל יש סרטים שחבל לי לפספס קטע בגלל שאף אחד לא מוכן לתת לי הפסקה של 15 דק.
וידוי נורא:
באינדי 4, מרוב חשש מכך שלא הולכת להיות הפסקה, יצאתי מהסרט *פעמיים* לשירותים.
ואז הגיעה ההפסקה.
צריך להקים קבוצת תמיכה
למאותגרי השלפוחית…
אני מצאתי פתרון די אידיאלי לכל הסיפור:
אני לא קונה ולא שותה קולה כשאני הולך לקולנוע. מלבד חוסר-הלחץ על השלפוחית, זה גם חוסך כסף, וגם חוש-הטעם לא מפסיד יותר מדי (לקולה שנמכרת בקולנועים יש לעיתים קרובות טעם של סודה מלאת רפש).
יכול להיות שאי-אפשר להסתדר בקולנוע במשך שעתיים בלי הפסקה אחרי שתיית קולה, אבל אני מאמין שאפשר להסתדר יופי בקולנוע במשך שעתיים בלי שתיית קולה.
אל תזרקו עלי אבנים
אבל אני אוהבת את הקולה המיימית הזו. לגבי החסכון – אתה צודק בהחלט. אבל אנחנו לא הולכים כל כך הרבה לקולנוע, אז כשן – זה הופך ליום פינוק עם כל התופסות..
וידוי נורא:
באינדי 4, לא קניתי *בכלל* קולה מפאת אורך הסרט ומידיעה שאני ביס פלאנט ולא תהיה הפסקה.
חבל, אם הייתי קונה קולה- לפחות הייתי נהנה ממשהו בסרט.
מסכימה ומצטרפת
אם אתה חייב לשתות, נסה משקאות ללא קפאין. זה אולי יעזור.
יש בזה משהו
פעם, נהגתי לקנות פופקורן וקולה לפני הסרט ותמיד הייתי חייב ללכת לשירותים בהפסקה. כיום, אם אני קונה שתיה, זה לרוב בקבוק מים, או איזה מיץ פירות ומחזיק בכיף שעתיים-שלוש בלי בעיה.
בתקוה שלא חשפתי עכשיו יותר מדי מידע.
קהל רגוע עם שלפוחית רגועה.
מה רע בלפסול טיעונים בנחרצות ולמה אתה פוסל פסילה שכזו בכזו נחרצות?
שלפוחית שמלפוחית. אם הגויים יכולים להתנהג כמבוגרים, אפילו יהודים יכולים ללמוד לעשות את זה.
עובדתית אין ספק שההפסקה נוחה מאוד להרבה צופים. היא נוחה לצופים ישראלים שהתרגלו ללא מעט הרגלים מגונים בבתי הקולנוע. חוסר תרבות קולנוע, קוראים לזה. שיתנהגו כמו שאנשים מבוגרים במקום תרבותי אמורים להתנהג וילמדו מה צריך לעשות (זה לא מסובך) על מנת לנטרל את בעיית השלפוחית הלוחצת. גם בהרצאות חשובות באוניברסיטה צריך לעשות הפסקת שירותים כל שעה?
השלפוחית היהודית איננה לוחצת יותר מהמקובל בעולם. הבעיה היא תרבותית ולא פיזיולוגית.
כן, אני חושב שמנהג ההפסקה בקולנוע נמצא בדיוק באותה קטגוריה כמו מנהג הפטפטת, השימוש בסלולרי וחוסר היכולת של הקהל הישראלי להתנתק, רק לשעתיים ולא יותר, מהסביבה ומהעולם היום יומי שלו ולשקוע, רק לזמן קצר, ביצירה. אי השקט הכללי והקוצים בתחת של הקהל וההתעסקות בכל המסביב (כאילו הסרט עצמו הוא משני לחלוטין בכל אספקט היציאה עם החבר'ה לסרט) הם חלק מאותו העניין.
אנא, אל תעמיד אותי כנגד הקיר כשתגיע המהפכה.
מה שרע בפסילה נחרצת של טיעונים הוא שמדובר במנהג לא מנומס. אפשר לא להסכים בצורה פחות קטגורית, בוודאי בנושא שהוא א) שנוי במחלקות, ב) לא הרה גורל.
ולטיבו של עניין: כשאתה קורא ספר, אתה דורש מעצמך שלא להפסיק, בשום פנים ואופן, באמצע פרק? כשאתה במוזיאון, אתה תמיד לוקח את הסיור המלא ולא מחמיץ אף אחד מההסברים?
קולנוע, כמו הרבה מאוד דברים אחרים, הוא חוויה תרבותית – ועוד חוויה תרבותית פופולרית במיוחד, שלא תמיד יש לה ערך אמנותי משמעותי – שאופי צריכתה נקבע בעיקר על-ידי הצרכנים. זה די מובן מאליו, אז אני אוסיף קביעה ערכית: ושראוי שאופי צריכתה ייקבע בצורה כזו. מבחינתי, זה נכון בכל מקרה שהוא (כמעט), אבל נכון שבעתיים בקולנוע: לקולנוע אני, ורוב הצופים, הולכים קודם כל בשביל להנות. אני לא מוצא שום הנאה בהתאפקות כואבת, ומוצא הרבה הנאה בנשנוש כדורי קליק אחרי ההפסקה. בשם מה, בדיוק, אתה שולל ממני את ההנאה ושולח אותי למשטר אימונים במשמעת עצמית? בשם הרצון שלך לכפות עלי צפייה ביצירה כפי היוצר התכוון? היוצר התכוון, לרוב, קודם כל לעשות כסף; וגם אם התכוון להעביר לי מסר, זאת בעיה שלו, לא שלי.
והאנלוגיות שנתת, כמובן, לא עובדות כלל: לא מדובר בהתנהגות פוגענית וחסרת התחשבות מצדי, אלא בבקשה לשמור על נוהג תרבותי *קיים*. מובן מאליו שאם לא תהיה הפסקה לא אעלה לחדר ההקרנה ואכפה אחת כזו; אבל מובן (לי) לא פחות שכן אצא לשירותים באמצע הסרט, מה שיפריע לקהל יותר.
אנא, אל תעמיד אותי כנגד הקיר כשתגיע המהפכה.
מוזיאין וספר הן אנלוגיות מאוד גרועות ולא במקרה. זו בדיוק חוסר ההבנה של הישראלי איך להתנהג כשהוא חלק מ*קהל* של אנשים ובמה זה שונה מסיטואציות בהן החלטותיו כאינדיבידואל לא מפריעות לקהל סביבו.
לא להסכים נחרצות עם עמדה איתה אתה לא מסכים נחרצות, זה משהו שעושים בני תרבות ואין לזה שום קשר לחוסר נימוס. רק מי שלא גדל במסגרת תרבותית בה ה-"Debate" והבעת דעות מנוגדות (לפעמים באופן קיצוני, נחרץ ואף מלא ציניות ואירוניה) יכול לחשוב שיש משהו לא מנומס בהתנגדות נחרצת לעמדתו של הזולת. גם זה חלק מהתרבות הישראלית הפגומה – ההתיחסות אל אי ההסכמה הנחרצת אל עמדת הזולת ואל התנגשות חזיתית של עמדות כאל סוג של אלימות (זו הסיבה שאנשים מתחילים בארץ להרים את הקול, פעמים כה רבות, בזמן ויכוח. הם מתבלבלים בין זה שלא מסכימים איתם באופן נחרץ לבין זה שמתקיפים אותם או שמתנהגים אליהם יענו בחוסר נימוס).
מישהו כופה עליך משהו? אני כופה עליך משהו? Wacha talking about?
ברוב בתי הקולנוע בארץ יש הפסקה ואין שום סימן לכך שזה ישתנה בקרוב. רשת מסוימת חושבת (כפי שמקובל במקומות אחרים בעולם) שיש מספיק קהל שמעדיף לראות קולנוע כמו שיוצרי הסרטים חשבו שיש לחוות את היצירה שלהם – בלי הפסקה. לא במקרה (עפ"י עדויות שנשמעו פה) זו גם הרשת שלוקחת את הקהל שלה הכי ברצינות בארץ ועושה סימנים לכך שהיא הכי מכבדת את התרבות של המדיום ממנה היא מרוויחה את לחמה.
אם מדובר בבעיה פיזיולוגית ואם אין ברירה, אז יוצאים לרגע וחוזרים. אף אחד לא ינשח אותך.
אבל אם לא תעשה שום דבר על מנת *לנסות* להמנע מהסיטואציה בה "תאלץ" לצאת באמצע הסרט על מנת ללכת לשירותים, אז אני לא חושב שאתה זה שצריך להטיף פה על כללי נימוס ומנהגים נאותים. אתה זה שצריך ללמוד נימוס מה הוא.
אנא, אל תעמיד אותי כנגד הקיר כשתגיע המהפכה.
תרגום: נשיחה היא נשיכה בזמן שיחה.
אוקיי, די.
אתה רוצה להגיד לי שיש תרבות אחת טובה ונאצלת וכל השאר בורות וגסות רוח? תגיד. אתה רוצה להגיד לי שאני לא יודע נימוס מה הוא, שאני "הישראלי" הגנרי, שאני לא מבין דברים אלמנטריים? תאמר. אתה רוצה לרמוז שאני לא יודע תרבות דיון מהי? תרגיש חופשי.
תהנה לך בפסגת ההר. לא בא לי להיות שם איתך.
[אם הייתי מרגיש ולו שמץ של רצון מצידך להקשיב, הייתי מציין שאני לעולם לא שותה לפני או תוך כדי סרט, משתדל לבוא בלבוש חם בכדי שהמיזוג לא ישפיע עלי, ובכל פעם שאני יוצא באמצע מנסה לעשות זאת בשקט מירבי וחש נקיפות מצפון עצומות על כך שאני מעז להפריע למישהו. אבל אתה הרי מכיר אותי הרבה יותר טוב מזה, אז למה שאטרח?]
דיינו.
אני לא מכיר אותך ולא אני זה שמנסה להפוך ספציפית אותך לנושא השיחה. אמרתי *אם*. לא אמרתי שאתה הישראלי הגנרי (אמרתי שהתופעה התרבותית של הצורך בהפסקה קשור במידת מה לתרבותו של הישראלי הגנרי). על כל 1 כמוך שמנסה להתחשב באחרים, במידת הסביר, באולם הקולנוע, יש אלף ישראלים שזה לא מעניין את קצה הבוהן שלהם.
וכן, יש תרבויות טובות יותר ויש תרבויות טובות פחות, או לפחות אספקטים מסוימים בתרבות א' יכולים להיות טובים יותר מאספקטים מסוימים בתרבות ב' – זה נראה לי טריוויאלי (האמירה המנוגדת, שאין מצב שיכול להיות משהו פסול בתרבות מסוימת[1] היא שנשמעת הפחות טריוויאלית).
הסיום הפולני משהו, קצת מיותר.
____________
[1] בתרבות הישראלית, למשל.
איזה סיום? לא התחלתי אפילו.
מה שאתה לא מבין הוא שלא ניהלנו כאן דיון, סתם צעקנו האחד על השני. אני, אישית, ממש לא נהנה מזה.
אם תרצה להתחיל מהתחלה, אני מוכן – אבל דחילק, בפחות אגרסיביות.
איזה סיום? לא התחלתי אפילו.
לא יודע מה איתך, אבל אני ממש לא הרגשתי שאני צועק. זו אגב, היתה אחת מהנקודות שלי למעלה. הבלבול בין חוסר הסכמה מוחלט (כולל כזה שלא ניתן אפילו לנסות לגשר על הפער שהוא יוצר בין עמדות) לבין צעקות או אגרסיביות.
כן, חששתי מזה.
אם כך, באמת שאין לנו סיבה לחזור על זה (מה גם שאני מודע לבלבול הנפוץ שאתה מתאר, ונדמה לי שלרוב איני לוקה בו בעצמי – וגם לא במקרה זה).
אגב, בעותק של 'צ'יטי צ'יטי בנג בנג'
שברשותי, יש קטע ספציפי של הפסקה, כולל מוזיקת יציאה, מוזיקת כניסה ושקופיות מתאימות. אין ספק, ברברים הבריטים האלה.
אגב, בעותק של 'צ'יטי צ'יטי בנג בנג'
דמגוגיה זולה. יש הבדל בין יצירה שתוכננה מראש למערכות והפסקה ידועה מראש (כמו בתאטרון), לבין הפסקה מאולצת שקוטעת יצירה באכזריות ושנובעת מהרגלים מגונים של קהל מקומי. אז היוצרים הבריטים רצו לתת לילדודס הפסקה ללכת לשירותים. זה לא מפריך או מחליש בהצלחה שום טיעון שנאמר פה.
בריטים לא יוצאים להפסקה בקולנוע ומנסיון אישי (של צפיה במספר סרטים) בכלל לראות סרט באורך מלא עם בריטים, באולם מלא עד אפס מקום, זה כמו לראות סרט בישראל באולם עם עוד שניים שלושה אנשים, בלי הגזמה. אפילו בטריילרים אנשים לא מעזים לדבר שם בקול רם ויושבים במקום כמו אנשי תרבות.
רובנו בעד:
כתבה מספר 1083
לפי הסקר הזה דווקא הרוב נגד הפסקות.
בסרטים ארוכים במיוחד ברור שיש רוב מוחץ בעד הפסקה, אבל המילה "רק" אומרת שכל מי שבחר באופציה הזו לא רוצה הפסקה בסרטים רגילים של שעתיים (אחרת היו בוחרים באחת מהאופציות התחתונות).
כלומר כשני שליש מהמצביעים לא רצו הפסקה בסרטים רגילים. (נכון ל-2002)
שני שלישים? מזל שאתה לא מינה צמח.
אתה שוכח שיש עוד 129 אנשים שהצביעו במובהק בעד הפסקות (שלוש האפשרויות התחתונות) ולא ספרתי את "רק בישראל" ו"רק בסרטי ילדים", שהם יותר מ-118 שהם במובהק נגד.
לגבי 147 אנשים שהצביעו "רק בסרטים ארוכים במיוחד", אי אפשר לשייך אותם באופן נחרץ לכאן או לכאן, בפרט שהסקר אינו מגדיר מהו אותו משך זמן "ארוך במיוחד". עבורי כל סרט מעל שעתיים (זה אחרי פשרה, כי האידאל שלי הוא שעה וחצי) מחייב הפסקה ולכן נכנס לקטגוריה של "ארוך במיוחד". אבל נדמה לי שסרט שאורך 120 דקות ומעלה אינו חריג בנוף, אז אולי הוא לא כזה "מיוחד"… ההגדרה הזו אפורה מדי כדי להתייחס אליה בנחרצות לכאן או לכאן, אבל היא כן מוכיחה חד משמעית ש-147 המצביעים הנ"ל לא שוללים לחלוטין את הקונספט של הפסקות בסרטים.
לא שכחתי כלום.
147 שרוצים הפסקות רק בסרטים ארוכים במיוחד (כמו שאמרת, מעל שעתיים) ועוד 118 שלא רוצים הפסקות בכלל. זה בערך שני שליש מתוך כלל המצביעים (415).
נו, די!
מה קורה בדיון הזה? מה יש בנושא ההפסקות שמוציא מהאנשים את הרצון להתדיין כמו בני-אדם, תוך האזנה האחד לשני ומענה על טיעונים?
טריאלין התייחסה מפורשת, ובצורה מנומקת, לכך שאת ה-147 האלו לא ניתן לשייך לקבוצת המתנגדים. אנא, נמק מדוע אתה חושב שהיא טועה.
לא נימקתי בתגובה כי כבר נימקתי בהודעה המקורית שלי.
אז רק הדגשתי את החישוב שלי, שעשה רושם שלא היה ברור.
אחזור על הנימוק: כתוב שם "רק".
לוגיקה פשוטה: רק ב-X = לא בכל דבר שהוא לא X.
רוצים הפסקה רק בסרטים ארוכים במיוחד = לא רוצים הפסקה בסרטים שהם באורך רגיל.
מי שרצה הפסקה בלי קשר לאורך הסרט היה בוחר באחת מהאופציות התחתונות.
בסרט כמו שר הטבעות אפילו אני, עם השלפוחית מפלדה, רוצה הפסקה, אז זה תחום בו יש הרבה פחות ויכוח. לכן מבחינתי השאלה היא האם רוצים הפסקה בסרטים באורך רגיל – ועל השאלה הזו היה בסקר רוב של 2/3 ל'לא'.
מבחינתך, בוודאי; מבחינת ה-147, לא ברור.
זאת הנקודה: שאתה לא בטוח שכל ה-147 ביצעו את שני הצעדים הלוגיים שאתה ביצעת, ובהחלט ייתכן שהם פירשו את שאלת הסקר בצורה שונה.
אני מסכים, אגב, שהפרשנות שלך נראית לי יותר לגיטימית מזו של טריליאן – אבל לא באופן ניכר. אם היה מדובר במחקר מדעי, ומחמת הספק, לא הייתי סופר את ה-147 האלו בכלל, וזה מה שהיה יוצא –
נגד – 118
בעד – 53+63+13 = 129
והייתי מוסיף הערה שלא ניתן ללמוד הרבה מהסקר, כי את התשובה הפופולרית ביותר קשה לפרש לכאן או לכאן עקב ניסוח עמום.
אוקיי.
אז בעצם מישהו שבאופן כללי בעד הפסקות אולי ראה את האופציה הזו והחליט שהוא עוד יותר בעד הפסקות כשהסרט ארוך, והמילה "רק" לא בלטה לו? יכול להיות.
זו הבעיה בסקרים – מקבלים תשובות מאנשים שיכולים לטעות. גם כשמנסחים באופן חד משמעי, התשובות הן לא חד משמעיות.
לדעתי צריך לעבור לסקרים ששואלים רק רובוטים:
האם אתה רוצה הפסקה בסרט?
– כן
– לא
– רק אם יש שקע לידי
– מה זה "רוצה"?
שכחת את האופציה החשובה מכל:
אז טוב שיש בארץ מבחר, תחרות מסוימת ו''גם וגם''.
נכון, בגדול, אבל יש גם לא מעט שנגד וכמה שמתנדנדים ובעלי דעה של "כל מקרה לגופו". אם מיחסים לסקר משמעות סטטיסטית, אז מגיעים למסקנה שזה סביר שברוב המקומות יש הפסקה, אבל זה גם מצויין שרשת ספציפית (עם מיעוט של קולנועים בארץ, גם אם הם האיכותיים יותר) בחרה לרצות סוג מסוים של לקוחות (תוך כדי הבנה שאחרים אולי לא יהיו 100% מרוצים, אבל הם יהיו מספיק מרוצים מאיכות המקום על מנת להתפשר על אספקט מסוים בהעדופותיהם האישיות).
אז טוב שיש בארץ מבחר, תחרות מסוימת בין רשתות עם מדיניות בעלת אופי מגוון.
זה לא באמת מבחר
כי אם אני רוצה לצפות (באזור חיפה) בסרט שמוקרן בקולנועים של רשת רב חן, אין לי בררה אלא להגיע עכשיו לקולנועים שלהם (כי הם סגרו את האחרים). אני יכולה ללכת לסרטים בקולנועים אחרים, אבל אלה לא יהיו אותם סרטים.
דמגוגיה זולה בעצמך.
ראשית – זה מראה שאפשר לבנות סרטים לפי מערכות בלי לזכות לכינויי הגנאי המאוד-לא-בריטיים שאתה מטיח באחרים.
שנית – בדיוק הייתי במרץ בבריסטול, ואמנם אין ספק שהבריטים שקטים יותר בקולנוע, אבל לא עד-כדי-כך שקטים.
זה היה מקובל מאוד במחזות זמר מוסרטים
אפשר למצוא הפסקה מובנית בסרט גם ב"גברתי הנאוה" וגם ב"מילי המודרנית והמתוקה" ואני משוכנעת שיש עוד דוגמאות.
בסה"כ הפסקה היא נוהג מקובל מאוד בכל פעילות תרבותית (ובכלל) שאורכת למעלה משעה וחצי. אני לא מכירה הרצאות במוסדות אקדמיים שנמשכות למעלה מ-90 דקות ללא הפסקה כלל, ולרוב גם כשמחברים שיעורים יחד המרצה (מיוזמתו, או לבקשת הסטודנטים) קובע הפסקה קלה להחלפת נוזלים (וסיגריה, למי שצריך את מנת הניקוטין שלו). אפילו במבחנים מעל זמן מסוים מאפשרים יציאה לשירותים. אלמנטרי, לא?
בהצגות יש הפסקה; באירועי ספורט יש מחצית; כשהיו מאזינים לתקליט, היה צריך להפוך אותו באמצע… למיטב ידיעתי בעבר הפסקה בקולנוע הייתה מחוייבת המציאות, כי עבר זמן עד שהחליפו גלגל. ממתי הפסקה נהפכה להיות דבר לא תרבותי? ממתי זה הפך להיות אסון לתת לבני אנוש להתרוקן, להתמלא, לתקשר עם הסביבה ולחץ את העצמות כדי שיוכלו לשוב ולהתרכז באירוע שלשמו התכנסו, בכוחות מחודשים?
אז בסרטים קצרים, כמו גם בהצגות קצרות, בהחלט נראה לי סביר מאוד שלא תהיה הפסקה. אבל כיום, כשסרט פעולה ממוצע עובר בכיף את ה-120 דקות (ועל אפוסים רחבי יריעה כמו "שר הטבעות" אני בכלל לא מדברת), אני מצטערת, זה לא הגיוני, זה לא אנושי, וזה "ספורט" לא בריא.
כמו כן, מה זה "יוצר הסרט התכוון"? לא ברור לי למה ליוצר הסרט לרצות קהל שבמקום להתרכז בסרט חושב בעיקר על כמה הוא צמא או כמה הוא מת להתרוקן כבר, ומתי לעזאזל זה נגמר. מעטים האנשים שאני מכירה שצופים בסרט בבית בלי לעשות לפחות הפסקה אחת (ולא כיוון שהעולם החיצוני הפריע להם, אלא כי הם רצו להתמלא או להתרוקן). ככה זה גוף האדם, יש לו דרישות משלו, וכשלא ממלאים אותן הן מפקיעות את תשומת הלב של המוח. כשאני רוצה להתרוקן, הרבה פחות אכפת לי אם גיבור הסרט יחיה או ימות, ובלבד שזה יקרה כמה שיותר מהר…
זה היה מקובל מאוד במחזות זמר מוסרטים
אולי זה יפתיע את אלו שדנו איתי, אבל עם זה אני מסכים – אין שום פסול או חוסר תרבות בכך שיוצר הסרט יקבע מקום ביצירה בו ניתן לצאת להפסקה. חוסר התרבות הוא בהתעללות בסרט שלא תוכנן לכך, בשם השלפוחית ובשם ההתיחסות אל הסרט עצמו כאל משהו משני ב"יציאה לקולנוע".
אתה יודע שזה לא מה שהיא אמרה, נכון?
תופעה מעניינת.
אכן יש אנשים שמתעללים בעצמם ללא כל סיבה נראית לעין.
תן לי סיבה *הגיונית* אחת לנחיצות ההתאפקות המגוחכת והמכאיבה לעתים הזו. ואל תשליך עליי את "התרבות הנאותה" שלך. הרי מה הופך התנהגות ל"לא נאותה"? העובדה שהיא פוגעת במשהו או במישהו. תסביר לי למה ההתנהגות הזו אינה נאותה בעיניך. מי נפגע כתוצאה מהפסקה בת עשר דקות שמאפשרת לאנשים ללכת לשירותים?
היוצרים? לא, כיוון שהפסקת שירותים תגרום לצופים להתמקד בסרט ולא בנסיונות למנוע נזילה, וכך, כמובן, תסייע להם להבין את הסרט וליהנות מצפייתו במידה המירבית. והרי זו מטרתו של במאי, שצופי סרטיו יבינו אותם וייהנו בהם במידה האפשרית המירבית, ולא ירוצו אחרי סרט לשירותים ואחר כך יישארו ממורמרים לאורך זמן בגלל החוויה הלא נעימה. דהיינו, היוצרים מרוצים. (באופן תיאורטי. פרקטית, מה איכפת להם? הם לא יושבים בבתי הקולנוע וצופים בצופים. מבחינתם, העיקר שכל הפלונים והאלמונים יקנו כרטיס ויגרמו לכמה מעות נוספות להשתלשל לכיסם. מה איכפת להם אם יש הפסקה?)
הצופים? ודאי שלא. כפי שכבר כתבתי למעלה, הפסקת התרעננות תעזור להם להתרכז בסרט. גם אם לא יצטרכו ללכת לשירותים, אני מניח שלרובם נעים יהיה לחלץ את עצמותיהם מפעם לפעם לאחר ישיבה ארוכה במקום אחד, במיוחד בעת צפייה בסרטים ארוכים במיוחד, שהצפייה בהם בקולנוע מחייבת, אם אין הפסקה, ישיבה ארוכה ומתישה במיוחד בכיסאות שלא תמיד הם נוחים ביותר. מטרת הביקור בקולנוע היא לחוות הנאה, לא להתענות ולהסתגף במיטב מסורת הקתולים. דהיינו, אם יש הפסקה, הצופים מרוצים.
בתי הקולנוע? אדרבא. בתי הקולנוע מרוויחים כסף רב מאוד בזכות אנשים שקונים אוכל בהפסקות. ושים לב, לפחות בחלק מבתי הקולנוע (הקטנים), הכסף הנוסף הזה הוא שמאפשר להם להמשיך להתקיים (כדי שיוכלו להקרין סרטים נוספים, להמשיך לשעשע את הצופים ולשלשל ג'ובות מרובות לכיסי יוצרי הסרטים). דהיינו, בתי הקולנוע מרוצים אם יש הפסקה.
אז אם יש הפסקה כולם מרוצים. מה אם אין הפסקה? הצופים לא מרוצים ועלולים להפסיק ללכת לבית קולנוע שיורק על צרכיהם הגופניים וגורם להם לסבול, בתי הקולנוע מפסידים כסף כתוצאה מנטישת צופים (אולי לא רצינית, אבל, אני מניח, קיימת) ומאי?קניית אוכל כיוון שההפסקה בוטלה (זכור שחלק מהאנשים יעדיפו כשאין הפסקה לא לקנות אוכל ושתייה בכלל, כדי לא להצטרך לשירותים באמצע הסרט), ולפעמים, כשמדובר בבתי קולנוע קטנים, עלולים אפילו להיסגר בשל זאת. והיוצרים? יאבדו מעט כסף, אבל, בעיקרון, אני חושב שלא איכפת להם במיוחד, כי האבדן לא יהיה רציני, ובכלל, מה איכפת להם מה קורה רחוק מהם, באיזה בית קולנוע במדינה נידחת במזרח התיכון?
אז כשיש הפסקה, הצופים מרוצים, בתי הקולנוע מרוויחים וליוצרים לא איכפת. כשאין הפסקה, חלק מן הצופים סובלים, בתי הקולנוע מפסידים וליוצרים לא איכפת. כפי שכתבתי למעלה, התנהגות לא נאותה היא התנהגות שפוגעת שמישהו. הפסקה בזמן הקרנת סרט לא פוגעת באף אחד (להוציא בודדים כמוך, וגם כאן הפגיעה רגשית ולא רצינית במיוחד ולא פיזית) ומועילה לרבים, ואילו ביטול ההפסקה גורר פגיעה באנשים רבים, ולשם מה? לשם צחצוח וירטואלי של האגו של יוצרים אשר, סביר להניח, לא איכפת להם בכל מקרה מה קורה בבתי הקולנוע שבהם מקרינים את סרטיהם? הרי זו פעולה חסרת משמעות. אני חושב שברור איזו פעולה היא הלא נאותה והלא ראויה.
<כחכוח> ובנימה זו אסכם ואומר, שופטים נכבדים וקהל נחמד, כי אני, האופוזיציה, הוא הצודק בדיבייט זה, "בית זה יבטל את ההפסקה בסרטים המוקרנים בבתי הקולנוע ברחבי הארץ", וכי מן הראוי, מעל לקל שבספקות, שאנצח היום. תודה <קד קידה>.
אהם, הי. קוראים לי עידן ואני נפגע מהפסקה בסרטים.
מה לעשות, איני נמנה על חלשי השלפוחית, הכסאות בבתי הקולנוע נוחים לי, לא קר לי מדי, לא חם לי מדי ואין לי צורך עז לדבר עם מישהו בסלולרי פעם בשעה או לברר עם חברי לצפייה מה דעתם על מה שצפינו בו עד כה.
כל זה, אגב, לא עוזר לטיעון שלי, כי כל מה שזה מראה זה שחוסר הפסקה בסרטים לא פוגע בי (ובעוד רבים אחרים, דרך אגב).
אז איך ההפסקה כן פוגעת בי?
כי היא מנתקת אותי בצורה ברוטאלית מהאווירה הכוללת של הסרט (כן, גם אני יכול לדבר בהיפרבולות); כי יותר מדי פעמים הסרט חוזר לא לנקודה ממנה הפסיק, ואני מפספס חלקים ממנו; כי גם אם הוא חוזר בדיוק לנקודה, לוקח לי זמן להזכר מה בדיוק קרה בשניות הקודמות, מי מדבר עם מי ועל מה, כי בד"כ ההפסקה היא באמצע סצינה; כי בצירוף עם הפרסומות והפרומואים, סרט של שעתיים הופך לבילוי של שעתיים וחצי בקולנוע.
זה מנקודת המבט של הצופים. מאחר שאני לא יוצר קולנוע, אני לא יכול לספר לך על ההרגשה שאיזה פישר שלא מכיר אותך ואין לו שום קשר אליך לוקח את התוצר הסופי של חודשים ארוכים (אם לא יותר) של עבודה מתישה, שהשקעת בה אהבה, זיעה ואולי גם כסף, שהיתה מרכז תשומת הלב שלך בתקופה האחרונה, שצולמה ונערכה שוב ושוב עד שיתקבל התוצר הכי מושלם שאתה יכול, וקוטע אותו כרצונו. להניח שכל מה שמעניין את היוצרים זה הכסף, זו תפישה צינית מחד ושגויה מאידך. הדבר הזה אולי נכון לגבי המפיק/ים (וגם זה לא ממש), בטח שלא לגבי מי שנכללים תחת מטרית ה"יוצרים" (הבמאי והתסריטאי, לרוב).
ולהבא, אני אבקש ממך שאם אתה באמת רוצה שייקחו את הטיעון שלך ברצינות, אנא המנע משימוש בתיאורים מוגזמים בכל מקום. ישיבה ארוכה ומתישה *במיוחד*? בניגוד לטיסות לאירופה, נגיד? להתענות ולהסתגף? באמת? בעידן יס פלאנט? תעשה לי טובה.
האמא של כל הניטפוקים:
אני לא בטוח ש"צורה ברוטאלית" יכולה להיחשב להיפרבולה, כי מדובר בתיאור סובייקטיבי (גם אם מוגזם) של חוויה. בהיפרבולה חייב להיות גם אלמנט של מטאפורה, לא (נגיד, "הפסקה היא אונס של היצירה")?
מה אתה מעדיף, שוקו או וניל?
שוקו, תמיד.
ולא את היוגורט הנחות הזה שמתחזה לגלידה בזמן האחרון, בבקשה.
נו, כנראה שגם הנושא הזה נצטרך להשאר בדיעות חלוקות.
לא משנה. בקון הבא תקבל את מה שמגיע לך.
אוי, סליחה, פיספסתי את התגובה הראויה:
אנחנו אוהבים אותך עידן!
אנחנו אוהבים אותך, עידן
אתה בחור צעיר, חכם ומוכשר, ויש לי ביטחון מלא ביכולותיך להיזכר בנקודה בסרט גם לאחר הפסקה של 10 דקות. אין לי ספק שהצלחת בכך פעמים רבות בעבר, כפי שהצלחתי גם אני ועוד רבים אחרים.
אגב טיסות לאירופה אני מודה שמאז הפעם האחרונה שטסתי ליבשת עברו 9 שנים, אבל בזמני הירשו לנו לקום מהכסא (לאחר ההמראה), לחלץ עצמות, לאכול ואף ללכת לשירותים. אה, וגם הכסאות (במחלקת תיירים) היו נוחים יותר מאלה של בית קולנוע. כן, אפילו משל רב חן גבעתיים (שבו הכסאות נוחים יותר משל יס פלאנט ר"ג, לדעתי).
בכל מקרה, אין לי שום רצון לגזול משונאי ההפסקות האמיצים והחסונים את הכיף שלהם בחיים. אני אשמח אם תהיה לי אפשרות לבחור (לפי אולם ו/או מועד הקרנה) הקרנות שבהן יש הפסקה, כדי שלא אצטרך להתעלל בעצמי כך או כך.
גם את צעירה, חכמה ומוכשרת, טריליאן,
ויש לי בטחון מלא ביכולותיך לא ללכת לשירותים שעתיים שלמות.
אין לי ספק שהצלחת בכך פעמים רבות בעבר, כפי שהצלחתי גם אני ועוד רבים אחרים.
למה אנשים בדיון הזה מסרבים להכיר בשוני בין בני-אדם?
תיאורטית, אני בצד שלך – גם אני הייתי מעדיף לראות סרט בלי הפסקה. זאת הסיבה שאני אוהב ללכת לקולנוע: הניתוק הטוטאלי שהוא מציע מאפשר לשקוע לתוך סרט יותר מכל סביבה אחרת.
אבל מעשית, אני לא יכול בלי הפסקה, וכשאין אחת, אני נאלץ לדרוך על רגלי אנשים בדרכי החוצה. כן, אני יכול להתאפק שעתיים – אבל לא להנות מהסרט תוך כדי.
מעשית עוד יותר, לבטל הפסקות בכל הקולנועים בארץ זה לא ריאלי – יותר מדי אנשים יסבלו מזה. יש קולנועים שמציעים הפסקות ויש כאלו שלא, והיה לא מזיק אם בקומפלקסים גדולים מספיק היו מציעים את שתי האפשרויות בבת-אחת. וזה מספיק. לא כל סוגיה צריכה להפוך לעקרונית.
התגובה הראשונה שלי בנושא באה כתגובה
לקריאתו הנחרצת של הקומבינטור הגדול ש"הפסקות מיטיבות עם כולם", וספציפית עם קהל הצופים.
רק רציתי להבהיר לו שעם הצופה הזה ההפסקות לא מיטיבות. ואני לא חושב שאני לבד בדיעה שלי.
התגובה שלי לטריליאן באה כתגובה לנימה המעט מתנשאת שלה, כאילו ההפסקה לא באמת גורמת לי לשכוח מה קרה בסצינה הנוכחית, וזה סתם טיעון דמגוגי.
אז לא, טריליאן, זה לא סתם טיעון לשם הטיעון, ואני מקווה שתתייחסי לאונות הטמפורליות שלי באותו כבוד שאני מתייחס לשלפוחית שלך.
אדם, גם אני הייתי שמח אם היינו פשוט יכולים לבחור. וחוץ מנושא ההפסקות,, הייתי שמח אם היינו יכולים לבחור את הווליום של הרמקולים, את העוצמה של המזגן ואת הדרך בה מוציאים להורג ילדים מעצבנים שפותחים את הסלולרי שלהם באמצע, וחושבים שזה בסדר כי הוא על "שקט".
אבל אנחנו לא יכולים, וצריך למצוא את דרך המלך שבין שתי הגישות.
או שצד אחד פשוט יכול לכפות על הצד השני את הגישה שלו (ע"ע חוק העישון).
ישראל זזה, בשנים האחרונות, לכיוון דרך המלך -
כיום יש שני קומפלקסים גדולים באזור המרכז שמציעים סרטים בלי הפסקות.
אגב, נדמה לי שגם בקריון לא היו הפסקות בהתחלה, אבל כמו כל דבר בגלובוס, המדיניות נמוגה אחרי זמן מה והוחלפה בתאוות בצע בלתי מרוסנת (וגם די דבילית – הם החליפו את בר השוקולד שהיה שם בבר סושי. סושי! מי נכנס עם סושי לקולנוע?)
(אני מקשר לתגובה של אדם כי הוא הזכיר ''הפסקה'' ו''גלובוס''
באותו משפט).
מזכיר לכולם לא ללכת לראות סרטים בגלובוס. "האביר האפל" הערב, גרנד קניון חיפה: יוצאים להפסקה באמצע סצינה שקטה וחוזרים מההפסקה ישר לתוך שוט בו באטמן מכניס אגרוף למישהו. אני מניח שהפילם המשיך לרוץ כל ההפסקה.
מן הסתם המקרין הירושלמי עבר לחיפה.
בגלובוס ירושלים מזה שנים היה להם מנהג להחזיר את הסרט למקום אחר אחרי ההפסקה.
זה קרה גם בהקרנת עיתונאים בעזריאלי
למעשה, נדמה לי שזו הייתה אותה הסצנה בדיוק. קצת מוזר בהתחשב בכך שאין הפסקות בהקרנות האלה וקולות מופתעים נשמעו מהקהל כשהסרט נפסק לרגע.
גם בגלובוס הזהב (ראשון לציון)
באותן סצינות בדיוק,
אולי ככה הסרט ופשוט המעבר בין הסצינות הוא ממש חד?..
בסינמה סיטי התזוזה היא חלקית.
באמצע השבוע הם אכן נוהגים להקרין סרטים ללא הפסקה, אבל בסופי שבוע עדיין ניתן מדי פעם לתפוס שם הפסקה.
הפלאנט, לעומת זאת, חופשי מהפסקות בכל ימי השבוע, אלא אם כן מדובר בסרט מאד ארוך (3 שעות ומעלה).
אגב, גם קולנוע "גת" וקולנוע "רב-חן" שבדיזנגוף (ויתכן שגם זה שבמגדלי האופרה) מציעים סרטים ללא הפסקות. כנ"ל לגבי קולנוע "לב דיזנגוף" וקולנוע "דיזנגוף".
לקולנוע ''רב חן'' במגדלי האופרה אין הפסקות.
בסינמה סיטי התזוזה היא חלקית.
בסינמה סיטי יש הפסקות בסרטי ילדים (מדובבים, הכוונה) ובסרטים ארוכים. אין קשר לימות השבוע.
למה אנשים בדיון הזה מסרבים להכיר בשוני בין בני-אדם?
אני לא חושב שיש אדם סביר שהיה דורש "לבטל הפסקות בכל הקולנועים בארץ". אנשים פשוט שמחים (והביעו את שמחתם) שיש רשת עם מדיניות שונה ומרעננת בישראל, שעונה על הצרכים שלהם (ושבמקרה היא גם הקונצנזוס המקובל במקומות אחרים בעולם).
קודם היה את זה רק לתל-אביבים. כיף ושיגועים (לי ולאחרים כמוני) שעשיו יהיה את זה גם לחיפנים. לא חסרות אלטרנטיבות.
למה אני צריך לטוס לחו"ל או לקחת רכבת לתל-אביב (שזה גם סוג של חו"ל) רק על מנת לגלות שיש מקומות שאני ממש נהנה לראות בהם קולנוע (וכאן אני מתיחס לא רק לסוגיית ההפסקה)? למה אנחנו חייבים להיות כה שונים משאר העולם בארצינו הקטנטונת והמוקפת אויבים? אם ידקרו אותנו, לא נדמם? אם ירנגטנו אותנו למוות, לא נתחרפן? אם אמשיך לקשקש, לא יעשו בי לינצ'?…
למה אנשים בדיון הזה מסרבים להכיר בשוני בין בני-אדם?
סתם תהיה (וסליחה אם הנושא עלה קודם, הלחות של החוף המזרחי הפכה את המוח שלי לדייסה):
שש שנים אני רואה סרטים בבתי קולנוע באנגליה (נטולי הפסקה), ועוד לא קרה לי שנדידת עמים מסיבית לשירותים התרחשה לנגד עיני ו/או על בהונותי. למעשה אני מתאמצת מאד לזכור מקרים בודדים שבהם אנשים קמו באמצע הסרט מכל סיבה שהיא.
שנתיים אני רואה סרטים בארה"ב – והדגימה שלי כאן היא נרחבת גיאוגרפית – ואותו כנ"ל. קח בחשבון שכאן גם מקובל לקנות קולה בדלי שאדם ממוצע יכול לשחות בו בעירום. ואף אחד לא קם באמצע, למרות צריכת הכנרת הזאת. אף אחד.
אז השאלה שלי היא – מה? מה כל כך ייחודי בצרכים הפיזיים (התפנות/חם/קר/נשנוש/ התעדכנות סלולרית) של צופי הקולנוע הישראליים? למעט הרגלים, שהם במחילה רק הרגלים ולפיכך ניתנים לשינוי? כלומר, כשאתה מצביע על שוני בין בני האדם, האם באמת מדובר כאן בהפסקה הכרחית מטעמים הומניטריים? כי כמו עידן, אני חייבת לומר שהפסקה הורסת את הסרט, הורסת את הריכוז, הורסת את חווית הניתוק והחוויה הטוטלית של קולנוע בכלל, ואין שום קליק או קולה בעולם ששוים את זה (בעיני). ואם כן, אז ממש כמו הליכה לשירותים, אפשר לעשות את זה קצת לפני שהסרט מתחיל, לא?
(ואל תתחילו עם שלפוחיות רגישות. אני בחודש שמיני ולוקחת את כולם בהליכה פה. בהליכה לשירותים כמובן).
מחזקת
גם אני כרגע באנגליה, אחרי שגרתי בעבר בארה"ב, וגם אני לא יכולה להזכר באנשים שעוזבים את הסרט באמצע כדי ללכת לשירותים, למרות ששותים דליים של קולה – ויותר גרוע – שותים בירה שלוחצת על השלפוחית עוד יותר.
באופן אישי, אני מודה שבקולנוע יש לי בעיית שלפוחית קלה. זה בגלל הליטר קולה קרה והמיזוג, ולפעמים אפילו כשאני דואגת ללכת לשירותים לפני תחילת הסרט זה לא עוזר. עם זאת, אני מודעת לכך שזו בעיה שלי ושאם אמנע מכמויות הקולה, למשל, הבעיה לא תצוץ בכלל. גם אני מעדיפה שלא תהיה הפסקה בסרטים של מתחת לשעתיים-שעתיים וחצי.
מחזק
או שכל צופי הקולנוע בעולם סובל בשקט בגלל שלא נעים לו (הגויים האלה ממש חבורה של כלבלבים כנועים), או שהישראלים עושים רציונליזציות להרגלים שלהם בדיעבד (רציונליזציות בסגנון השלפוחית הזעירה, שגם אם יש בהן אמת מסוימת עבור אנשים מאוד מסוימים, הן נאמרות ע"י הכלל בהגזמה ועם המון פאתוס).
אני מהמר על אופציה ב', למרות שאין לי שום דרך להוכיח או לשכנע שזה אכן המצב.
אני בטוח שלפני עשור או שנים, רוב הישראלים המעשנים היו יכולים לכתוב מגילות שלמות של טיעונים רהוטים על כך שאין שום סיכוי שבעולם שהם יכולים, מעדיפיים או אפילו בכלל מוכנים לראות סרט של שעתיים בלי היכולת לצאת באמצע להפסקת עישון.
רוב תודות
הצלחתי בכך פעמים רבות? עד היום כל הסרטים שצפיתי בהם היו עם הפסקה, ולא הייתה פעם אחת שלא ביקרתי בה בשירותים. זכורות לי פעמיים שבהן יצאתי מסרט בזמן שלא הייתה הפסקה, כי המצב היה בלתי נסבל.
האם היו בחיי פעמים שבהן לא הלכתי במשך שעתיים לשירותים? ודאי; לרוב זה היה כשלא שתיתי דבר הרבה שעות, או כשהתאפקתי במיוחד. שתי האפשרויות לא ממש בריאות לכליות שלי. כמו כן, בד"כ זה קורה בסביבה חמה ולא ממוזגת (כלומר, אני יותר מזיעה וגם קצת מתייבשת), דבר שלא קורה לרוב באולם קולנוע.
אמרתי שהצלחת פעמים רבות כיוון שעד שפתחו את יס פלנט אני מניחה שרוב הסרטים שראית בחייך כללו הפסקה, ויש לי יסוד סביר להניח שהתגברת על המכשלה הזו למרות הכול. אולי ההנאה שלך נפגמה, אבל יש הבדל בין צורך מנטלי לבין צורך פיזי.
איך אנשים שורדים בחו"ל סרטים בלי הפסקה? חלקם, כמוך, באמת לא צריכים אחת, אני מניחה; חלקם, אולי, בוחרים "לייבש" את עצמם; אחרים פשוט מתאפקים, אין לי ספק. יכול להיות שאלה שצריכים ולא מסתדרים בלי בוחרים לצאת רק לסרטים קצרים, לא לא לצאת לסרטים בכלל.
אגב, ראוי לציין שלנשים יש לרוב שלפוחית שתן קטנה יותר. העובדה הזו והעובדה שהפעולה עצמה (כולל פעולות נלוות) אורכת לנו זמן רב יותר מלגברים, מסבירה את העובדה שבכל הצגה או סרט באולם מלא (גם בארץ וגם בחו"ל) אני מוצאת את עצמי עומדת בתור ענקי לשירותים לפני, אחרי, וגם בהפסקה (אם יש אחת). שים לב שבכל הפסקה (בהצגה או בסרט) האולם מתרוקן מידית מנשים, ואחוז הגברים בו עולה משמעותית. אם ההפסקה כ"כ לא נחוצה, איך זה שמיד כולן רצות להתרוקן? אם הייתי החריגה היחידה, לא הייתי מצפה למצוא איתי כ"כ הרבה נשים בתור.
אבל...אבל... יש לך בחירה גם היום
את יכולה לבחור ללכת לסרט בפלאנט או בסינמה סיטי ללא הפסקה, או לכל בית קולנוע אחר עם הפסקה.
אבל...אבל... יש לך בחירה גם היום
סינמה סיטי נמצאת בגלילות. אני גרה בחיפה. כשרשת רב חן סוגרת את שני הקולנועים שלה בחיפה ופותחת במקומם קומפלקס חדש ללא הפסקות, אז זה אומר שבסרטים שמוקרנים ברשת אני לא אוכל לצפות עם הפסקה במקום מגוריי. זו לא ממש "בחירה".
עם איזו חברה טסת?
כי זה משהו שאני אשמח לראות – מטוס שבו המושבים במחלקת התיירים לא בנויים בצורה שמבטיחה שהברכיים שלי יינעצו בגב המושב שלפני או שיציאה לכיוון השירותים תהיה כרוכה בהפגנת כישורים אקרובטיים.
עד שאני אגלה אחד כזה, אני נאלץ לטעון שההכרזה הזו נשמעת לי הגיונית בערך כמו הכרזה אודות עליונותם של המסכים במטוס ממוצע על פני המסכים ביס פלאנט.
עם איזו חברה טסתי?
מה גורם לך לחשוב שאני זוכרת, אחרי 9 שנים? אני לא בחורה נמוכה, אבל למעט כמה אולמות קולנוע ("דיזנגוף" למשל) ואולם אחד של הצגות (בית החיל בת"א) הברכיים שלי לא נתקעו בכיסא שלפניי. מסכימה איתך שלצאת לשירותים זה לא נוח (אלא אם אתה במעבר), אבל בטיסה לאירופה זה קורה פעמיים-שלוש לכל היותר בסה"כ; ההשתחלות לא נוחה, אבל היא אפשרית, והיי, אני אפילו לא מסתירה לאף אחד תוך כדי (בד"כ). לצאת מהמושב הפנימי באוטובוס (ולאסוף את כל התיקים איתי ולהספיק להגיע לדלת לפני שהנהג יאבד סבלנות) זה יותר מסובך, וזה משהו שאני עושה בממוצע פעם ביום, אם לא יותר.
בבקשה אל תדבר בשם כל הצופים
אני בתור צופה שונאת הפסקות ומעדיפה באופן מובהק בתי קולנוע בהם אין הפסקות.
האמת שכיום אני משתדלת לא לדרוך באף קולנוע שאינו רב חן גבעתיים או יס פלאנט. (התפנקתי).
וכשאני ברב חן גבעתיים ופתאום הסרט מפסיק אני מקללת ומצטערת שלא הלכתי לפלאנט כי לא זכרתי את עניין ההפסקה.
אותי באופן אישי ההפסקה מוציאה מהריכוז, ופוגעת לי בחווית הצפיה. אני בהחלט מתכננת לפי זה אכילה ושתיה בטרם הסרט.
וגם בביתי הפרטי כשאני צופה בסרט, אני מפסיקה אותו רק במקרים מאוד מאוד נדירים. אני מאלה שאוהבים לצפות ברצף עד הסוף.
אני גם מבינה את הצד של בעלי השלפוחית הקטנה וחובבי הקולה באמצע הסרט. לכן כמו שציינתי למטה, אני בהחלט בעד שאותו קולנוע יקרין את אותו הסרט לפעמים עם הפסקה ולפעמים בלי – תוך הודעה מראש כמובן – כדי שמי שזה ממש חשוב לו יוכל לבחור מה הוא מעדיף. ומי שלא, במילא לא אכפת לו.
מה זה ברברים,
קבוצות שוליים מסוימות לא רק מבנות הפסקה בסרט, הן גם מעודדות את הקהל לצעוק ולהרעיש:
http://youtube.com/watch?v=Nb8mtnWKb2U
(לא הקטע המלא, לצערי, אבל לא מצאתי)
זה משהו שחוזר בהרבה תגובות שלך באתר:
אתה לא צועק – אתה אגרסיבי ודורס. אתה משתמש בנחרצות כתירוץ לחוסר הנימוס שלך כי "מישהו צריך לומר להם את האמת בפנים". אז סליחה, אבל הבוטות הזו נתפסת כגסות רוח, לא נעים לקרוא אותה ובטח שלא נעים להגיב לה.
חבל באמת שלא עושים גם וגם
למשל חלק מההצגות עם הפסקה וחלק בלי. כמובן, לציין מראש היכן יש והיכן אין, וכל אחד יבחר לפי שלפוחיתו.
אני גם מעדיפה בלי הפסקה, אבל כן, יכולה להיות בעיה לאנשים להתאפק שעתיים וחצי.
ומה עם הפסקה בתיאטרון?
הרי גם בתיאטרון, יש הצגות עם שתי מערכות שבהן יש הפסקה. אפילו אם תאמר שיש נושא של עייפות שחקנים, או החלפת תפאורה, עדיין העובדה היא שיש בהם הפסקה ושבהפסקה יש תורים ארוכים מאד בשירותים.
בתיאטרון זה שונה.
זה שונה משום שלרוב ההפסקה היא חלק מהמחזה, מקום בו המחזאי עצמו החליט שזה המקום להפסקה. בסרט המכונאי פשוט עוצר באמצע הסצינה ו…זהו!
כמעט בכל סרט קולנוע ניתן למצוא נקודה בת-עצירה בין הסצנות.
זה שהמקרין לא תמיד טורח לעשות את זה, זו בעיה אחרת.
נראה לי שהם בוחרים את רגע העצירה
לפי משתנים אחרים.
קודם כל, הרגע שבו נגמר גלגל וצריך להחליף אותו (כאשר זה רלבנטי).
ושנית, מדיניות הקולנוע לגבי דירוג היוצאים להפסקה (יש קולנועים שמדרגים, כדי שלא תהיה התנפלות לקוחות על השירותים והמזנון. ויש קולנועים הפוכים – שמתאמים את היציאה מכל הסרטים לאותו רגע).
הרבה קולנועים (אם כי לא כולם)
לא בוחרים את רגע העצירה לפי כלום. הם עוצרים באמצע גלגל, באמצע סצינה, באמצע משפט, באמצע מילה.
ובאמצע
קפיצה של ג'ייסון בורן בין גגות בתים בטנג'יר ("זהות אבודה", גלובוסמקס קריון).
אני יכול להעיד רק על עצמי
(ואולי על עוד כמה אנשים שעבדו איתי, אבל לא חשוב כרגע)
כשאני עבדתי בתור מקרין, הקפדתי מאוד בנושא תזמון ההפסקה. לא לעצור באמצע משפט, לא באמצע סצינה חשובה ולא באמצע שיר. לגבי "אמצע הגלגל" זה לא ממש רלוונטי כי ברוב המוחלט של הסרטים מדובר ב"גלגל" אחד בלבד ממילא (הסברתי פה פעם איך עובדות המכונות).
מה שכן, מיקום ההפסקה בפועל לא תמיד קבוע כי לא תמיד מוציאים את אותם אולמות ביחד. אצלנו (רב-חן אשקלון ז"ל), היה אולם גדול אחד, שני בינוניים ושני קטנים. אם הגדול היה מפוצץ אז היינו מוציאים אותו לבד, ואם הוא היה ריק יחסית אז היינו מוציאים אותו עם אחרים. כמות האנשים השפיעה גם על אורך ההפסקה.
היו אנשים שעבדו איתי שלא ניסו בכלל לעצור את הסרט בנקודה "נוחה" ותמיד התעצבנתי עליהם וניסיתי לשכנע אותם לנהוג אחרת.
אני יכול להעיד רק על עצמי
בתור מקרין לשעבר (גם רב חן, אבל ראשל"צ) נהגתי בידיוק כמו קלארק..
עם מקרינים כמוכם, אין לי התנגדות להפסקה.
הבעיה היא שבד"כ כן חותכים באמצע משפט, ואז ממשיכים דקה אחרי. לכן אני אעדיף מקום שמודיע חד משמעית שבו אין הפסקות. השלפוחית תתמודד.
עם מקרינים כמוכם, אין לי התנגדות להפסקה.
לא רק המקרין קובע.
לפעמים יש גם זמן מת נוסף אחרי סוף ההפסקה בה אנשים (לא בודדים) ממשיכים לזרום, בזולה שלהם, תוך כדי דיבורים רמים, אל תוך האולם, אחרי שהמשיכו להקרין את הסרט.
איזה כיף, אז הניחוש שלי היה נכון
(לגבי תזמון ההפסקה לפי דירוג ההפסקות בין מספר אולמות)
בסיכון של להישמע ילדותי
באמת? באמת באמת? יש!
האם החלום הקולנועי שלי הולך להתגשם?
אם כל מה שאנשים אומרים פה נכון (הנהלה טובה, תחזוקת המקום טובה, אין פאקינג הפסקה כמו שנהוג בכל מקום בעולם בו אנשים באמת אוהבים קולנוע, מבחר גדול של קולנועים איכותיים, ושימוש בפורמט דיגיטלי כדבדבן שבקצפת) אין שום כלום סיכוי שהרגל שלי דורכת יותר בקולנועים אחרים.
מה עם ראשון
מישהו יודע מתי פותחים שם את הקולנוע הענק שבונים שם כבר שנתיים?
מה עם ראשון
קיץ 2009 רשום על השלט (בפעם אחרונה שהבטתי לכיוון לפני חודש)….
מה עם ראשון
כתוב בידיעה – מתכננים לפתוח בסוף 2009.
בעניין התלת-מימד
מגניב שסוף סוף יהיה מקום בארץ שיקרין סרטי תלת-מימד (שאינם איימקס), ואני רק מקווה שהם יביאו את המערכת גם לפלאנט בר"ג בקרוב. רק מה, מבאס קצת שהסרט הראשון שיוקרן בשיטה הזאת בארץ הוא 'מסע אל בטן האדמה'. הסרט הזה עושה רושם, על פי כל התגובות והטריילרים, איום ונורא. ממש לא משהו שיגרום לי לנסוע במיוחד לחיפה בשבילו. אבל לקראת סוף השנה כבר יגיע 'בולט', וב-2009 יש שטפון אמיתי של סרטים תלת-מימדיים. יופי. לפחות אני יודע שלא אצטרך לקנות כרטיס טיסה כדי לראות את 'אוואטאר' של ג'יימס קמרון כמו שצריך.
מה זה תלת-מימד?
ואיך זה שהוא בלי משקפים? במה הוא שונה מהאימקס ומאולמות רגילים?
מתי אמרתי שזה בלי משקפיים?
אופס.
לא יודע מאיפה זה צץ לי פתאום.
אבל אם יש משקפיים איך הוא שונה מאימקס?
איימקס הוא פורמט של מסכי ענק
שעליהם מוקרנים סרטי 70 מ"מ – חלקם, אבל לא כולם, בתלת-מימד. גם כשהם לא תלת-מימדיים, האולמות האלה מספקים חווית צפיה שונה ממה שמקבלים באולם רגיל, בגלל גודל המסך והחדות האדירה שמאפשר הפורמט. כיום יש אולמות איימקס בארץ באילת ובקרית ביאליק.
תלת מימד דיגיטלי "רגיל" הוא שונה מאיימקס בכך שהוא מוקרן באולמות שמכל בחינה אחרת הם אולמות רגילים, על מסכים בגודל רגיל. כשיש סרט תלת-מימד, מחולקים לצופים משקפיים. כשלא – האולם מתפקד כאולם קולנוע רגיל. כיום מספר בתי הקולנוע בעולם שמאפשרים תלת-מימד כזה עולה בהתמדה ויש החוזים שהפורמט הזה ישתלט על הקולנוע כולו בכלל בתוך כמה שנים. בארה"ב, למשל, יש כבר קרוב ל-1,000 אולמות כאלה, ורק כ-150 אולמות איימקס. כיום יש בארץ אולמ/ות כאלה אך ורק ביס פלאנט חיפה.
שאלה מוזרה:
אני היחיד שכל "עתיד התלת-מימד" הזה מפחיד אותו?
זאת אומרת, מה רע בסרטים רגילים? אני רגיל ללכת לסרטים בכל סוף שבוע. ראיתי את גרסת התלת-מימד של 'ביוולף' וזה היה מאוד נחמד, אבל אני לא מצליח לדמיין את עצמי רואה סרט בצורה כזאת כל סוף שבוע. למה אני צריך שכל סרט שאני אראה בעתיד (או לפחות ככה שמעתי) יהיה בתלת-מימד? ולאן זה הולך להתפתח? התלת-מימד יגיע גם לדרמות, ואני אראה את הדמעות של הדמויות יוצאות אלי מן המסך?
למה לא? מה רע? גם בדרמות!
התוספת הנ"ל היא עוד כלי חזותי בו יוכלו ללמוד להשתמש במאים בעתיד. בדיוק כמו בהכנסת הקול, הצבע או האנימציה הממוחשבת לקולנוע, הבמאים והמפיקים עדיין מתלהבים מידי מהצעצוע החדש[1], אבל עדיין לא למדו להשתמש בו בצורה מעודנת, באמנות וע"י שימוש בניואנסים.
כשהקול הוכנס לראשונה לקולנוע, הביקורת (המוצדקת) היתה שזה נראה מיותר ושהגימיק לוקח את אומנות הקולנוע מספר שנים אחורנית (ובאמת היתה פגיעה באיכות החזותית של הסרטים שהתחילו להראות כמו "הצגות מצולמות" ואיבדו לא מעט מהזרימה והתנועה של המצלמות, הן בשל התלהבות מהגימיק והן בגלל ציוד הקלטת הקול המסורבל).
גם האנימציה הממוחשבת נכנסה ברעש וצלצולים אל סרטי האפקטים והבום בום, אבל היום ניתן למצוא שימוש בה אפילו בדרמות וסרטים עלילתיים שאינם סרטי אפקטים (Fight club למשל).
באופן דומה הבמאים המתלהבים היום (אפילו ב EBAY-WOLF) משתמשים בתלת מימד רק על מנת להקפיץ אותך מהכסא ומשתמשים בטריקים זולים (אבל מהנים, בינתיים, עד שימאס) בהם שחקנים כל הזמן דוחפים למצלמה חפצים חדים או יורים חצים אל בין עיני הקהל.
לדעתי בעתיד השימוש בתלת מימד יהיה מעודן יותר, שקוף יותר וגימיקי פחות. החסרון העיקרי של הגימיק, לדעתי, הוא הצורך במשקפים מטרידים.
עדשות מקוטבות ויפה שעה אחת קודם :-)
____________
[1] למען הדיוק, עקרונית הצעצוע ממש לא חדש, אבל התיעלות השימוש בו היא כן.
ילדי ההיסטוריה
דעתי חלוקה בין שני צדי המתרס, מחד גיסא, אני חושב שהטרנד החדש יהווה מכשול לקביעת איכותו של סרט בצורה אובייקטיבית וישמש כגימיק מסחרי זול ותו לא, מאידך גיסא, כפי שמנשנש כבר הזכיר, שימוש מעודן בטכנולוגיה הזו עשוי להביא לפריצת דרך אמונתית ארטיסטית.
מכל מקום, בדומה לכניסת הקול בקולנוע("שדרות סאנסט" הגדול בסרטים, זוכרים?) כך גם תלת המימד יכהן כחלק אינטגרלי מההיסטוריה של הקולנוע. ובעוד חמישים שישים שנה, מי יודע, בנינו ילמדו את הדיון הזה כדוגמה לתגובות הצופים לקולנוע התלת מימדי.
אולי, אבל לדעתי, לא התלת-מימד הנוכחי.
"מכל מקום, בדומה לכניסת הקול בקולנוע("שדרות סאנסט" הגדול בסרטים, זוכרים?) כך גם תלת המימד יכהן כחלק אינטגרלי מההיסטוריה של הקולנוע."
אני לא בטוח בקשר לזה, אבל אם אתה אכן צודק, אפקט התלת-מימד יצטרך להיות הרבה יותר מרשים וטוטאלי כדי שבאמת יהיה פופולארי מאד וייכנס למיינסטרים. האימפלמנטציה הנוכחית שלו לא נוחה במיוחד, וכך גם יחס הנוחות\\תועלת שלו. אם אכן יום אחד סרטים תלת מימדיים יהיו נפוצים כמו שסרטים בצבע נפוצים עכשיו, אני לא רואה את זה קורה עם הדור הנוכחי של 3D.
אתה ראית סרטים בדור הנוכחי של 3D?
שהוא, יש להבהיר, *לא* הדור המכוער עם המשקפיים בצבעי אדום-כחול?
זה די בלאדי מרשים כבר עכשיו. הבעיה היחידה היא המשקפיים – הן עדיין מטרד, ועדיין לא קיימת הטכנולוגיה שתאפשר לוותר עליהם.
אתה ראית סרטים בדור הנוכחי של 3D?
כן, ראיתי ביוולף באיימקס בקריון. כן, זה די מרשים, אבל איכשהו לא נדבקתי בהתלהבות שלך, והנקודה שלי לגבי חוסר הנוחות היתה בדיוק המשקפיים.
האפקט לדעתי נחמד מאד, אבל התמונה ריצדה מעט לעיתים מה שגרם לקצת כאב ראש, וגם יכולת לראות שבאמצע המסך האפקט יותר בולט מאשר בצדדים. לטעמי, הוא ממש לא מושלם, ואפקט שבאמת יפוצץ לי את המוח הוא רק כזה שלא אבחין בכך שהוא "אפקט" בכלל (עצם העובדה שיכולת לראות את התמונה מרצדת, או מחולקת מדי פעם לשתי תמונות, מסיח את הדעת ופוגע בסיספונד).
בקיצור, כשקולנוע הולוגרפי יגיע לארץ, תקראו לי. :)
אתה ראית סרטים בדור הנוכחי של 3D?
אתה צודק לחלוטין שהמשקפיים הם באמת המטרד שמונע מהעניין לצאת מקטגוריית הגימיק ולהכניס אל המיינסטרים, אבל אני חושב ש-RealD אמור לטפל במספר בעיות שחווית בעת הצפיה ב-IMAX בקריון.
איזה?
עוד לא יצא לי לראות סרט ב-RealD, אבל עד כמה שהבנתי זה מאוד דומה ל-3D של איימקס – רק לא כל כך בגדול.
איזה?
זה אכן דומה, אבל מנסה לפתור בעיות מסוימות שיש בשיטה הרגילה.
אולי הבנתי לא נכון, אבל השיטה השונה של הקיטוב (קיטוב מעגלי) מונעת חלק מהעיוותים שנוצרים ב"זווית העין" בשיטה שמקטבת בהבדל של 90 מעלות.
בזמן הצפיה ב-IMAX בקריון (EbayWolf) הרגשתי שאם אני מעז להזיז קצת את הראש, משהו מתפקשש באפקט והתמונה התלת מימדית האחת מתפצלת לי מידי פעם לשתים שטוחות (כמו בפזילה בה רואים כפול ומאבדים את תחושת העומק) והייתי צריך לשחק קצת עם האופן בו אני מביט על המסך ומטה את הראש על מנת שהאפקט יחזור למלוא הדרו. זה היה קצת מעייף, למען האמת.
מצד שני, אולי אני סתם פוזל.
יש עוד הבדלים
כמו שהסברתי פה:
כתבה מספר 4535
יש הבדלים בקצב הפריימים ובשיטת הקיטוב.
יש עוד הבדלים
תודה.
באמת הרגשתי שיש לי שריטות על המשקפים. אבל אולי אני סתם פוזל שרוט.
מה עם בעלי משקפי ראייה?
זה לא אמור להפריע
אפשר להרכיב את משקפי ה-3D (הגדולות) מעל למשקפי ראיה. ונדמה לי שכבר דיברנו על כל הדברים האלה באחד מדיוני ה-3D הרבים למדי שכבר עברנו, בענייני 'ביוולף' וכאלה.
נהנים להפליא.
אולי בגלל כוחו של ההרגל לכך שמשהו יושב להם על האף, אולי בגלל המטלית העדינה שתחובה להם בתיק ומאפשרת להם לנקות את המשקפיים המיוחדים מכל טביעות האצבע והכתמים מבלי לשרוט אותם, בכל מקרה – המשקפיים בהחלט בנויים לאפשר משקפי ראייה מתחת.
נהנים להחריד, את מתכוונת:
עלי, אישית, התלת-מימד האדום-ירוק מעולם לא עבד – אולי בגלל עיוורון גוונים קל, אבל כנראה בגלל המשקפיים. התלת-מימד בביוולף, לעומת זאת, העתיק את נשמתי.
כנ''ל (חוץ מזה שלא ראיתי בייוולף)
את עיוורת צבעים??
לאחרונה התחלתי לחשוד
שיש לי עיוורון צבעים קל. אבל גם אם לא, אני לא רואה שום תלת-מימד עם המשקפיים האדומים-כחולים.
אגב, אני גם אף פעם לא רואה תלת-מימד בתמונות המוזרות האלה שצריך להתרכז בהן. אני חושדת שכל העניין הומצא כדי לעבוד עלי.
אלה שני ''סוגים'' שונים של תלת ממד
אני מכירה עוד אנשים שלא מצליחים לראות פוסטרים תלת ממדיים (עפ"י ויקיפדיה מסתבר שהם נקראים Autostereogram). זה קשור ליכולת הפזילה או הבהייה, אני חושבת. יש אנשים שפשוט לא יכולים לראות אותן בגלל הפרעות ראייה מסוגים שונים. בפעם הראשונה שראיתי תמונה כזו בהיתי בה עד אובדן חושים ולא קרה כלום, אבל ברגע שאמרו לי להסתכל על ההשתקפות שלי זה עבד מידית. מאז גם הבנתי שהשיטה היא פשוט למקד את הראייה בנקודה רחוקה יותר מהדף, שזו טכניקה שלא קשה ליישם אחרי שתופסים את העיקרון.
לגבי משקפיים בשני צבעים (Anaglyph image) אולי זה קשור לבעיה הקודמת (כלומר, איזשהו פגם בתפקוד שרירי העין למשל, אולי פזילה וכו'), אבל אני בספק רק שזה קשור לעיוורון צבעים.
א. הוא נדיר מאוד אצל נשים (עיוורון צבעים גנטי מצריך גם אבא עיוור צבעים וגם סבא מצד האם עיוור צבעים, ואפילו אז הסיכוי הוא 50%. הסיכוי הוא 100% רק אם שני ההורים עיוורי צבעים).
ב. עיוורון צבעים סטנדרטי
(לאבי יש) הוא בין צבעים דומים (אדום-חום, אדום-ורוד) וגם בין צבעים כמו אדום-ירוק. עיוורון צבעים לכחול (או בלבול בין אדום לכחול) נדיר מאוד, כך שיש לך הסתברות לא פשוטה "להביס".
כך או כך, קל מאוד לשלול עיוורון צבעים בבדיקות האלה של העיגולים עם המספרים (שנקרא, מסתבר, "אישיהארה", ותודה לויקיפדיה, שגם מספקת קישור לאחד כזה: " align="absmiddle" class="emo" border="0" />
תודה לך
א. על שהבהרת לדורה בשבילי למה הבעתי כזו תמיהה מהרעיון שהיא עיוורת צבעים.
ב. על הגילוי שיש הסבר בפוטנציה לכך שמעולם לא הצלחתי לראות שום דבר בתמונות התלת מימד האלה.
אז צריך התפתחות טכנולוגית.
גם כשהקולנוע עבר לקול היה צריך להמציא את הרמקולים, ואחר כך לשכלל אותם לדולבי סראונד.
שאלה מוזרה:
אני היחידה שעולה לה בראש הסצנה מ"חזרה לעתיד 2", שבה הכריש ממלתעות מנסה "לבלוע" את ג'י פוקס?
ובאותו הקשר
היום דווח שחברת המקרנים RealD, שמייצרת את אותם מקרני 3D משוכללים חתמה על הסכם שיתוף פעולה עם Cinemark (ה"רב-חן" האמריקאי) להסבת 1500 מקרנים ברחבי ארה"ב ואמריקה הלטינית לטכנולוגיית RealD Cinema.
http://www.hollywoodreporter.com/hr/content_display/news/e3ie4014cd99a43c45ed036146ec3ad7911
בסופו של דבר זה גם יגיע לפה (במסה רצינית).
על פי איזה תגובות?
עד עכשיו בעגבניות רקובות יש חמישה ביקורות וכולן חיוביות, אם כי ככל הנראה הסרט הזה בתור סרט רגיל הוא יהיה גרוע, אבל בתור סרט אימקס הוא…למה לבלבל לך את השכל? הנה ציטוט של אחד המבקרים.
תלת-מימד, לא איימקס.
מעניין. אני עדיין לא השתכנעתי. אפקטים תלת-מימדיים זה מגניב והכל, אבל אני לא מאמין שהם הופכים סרט גרוע לסרט טוב.
באילת היית?
מה שיש שם לא נקרא 'סרט', הם לא היו נסבלים בתור סרטים, אבל באימקס ששם הם די מהנים.
(מה ההבדל בין איימקס לתלת מימד?)
איימקס זה פשוט מסך מיוחד
אאל"ט מדובר במסך ענקי עם פרופורציה ריבועית והוא לא שטוח אלא קעור (מהצד של הצופה), כך שהוא מעניק חוויית צפייה יחודית (אתה מרגיש מאוד "בתוך" הסרט), אבל הסרטים עצמם "שטוחים". הם פשוט מותאמים להקרנה כזו מבחינת יחס המסך והרזולוציה.
הסברת מה זה אימקס
ומה זה תלת-מימד? אותו דבר רק בלי המסך הגדול והקעור? אז אפשר להניח שחווית הצפיה לא תהיה טובה כמו האימקס, לא?
הסבר נוסף על ההבדל בין IMAX-3D לRealD (השיטה החדשה)
IAMX-3D מוקרן רק באולמות IMAX עם מערכת הקרנה IMAX-3D (כיום שני מקרני פילם 70 מ"מ).
אפקט תלת המימד מושג בשתי שיטות:
בשיטה הפחות נפוצה, שני המקרנים מקרינים לחילופין תמונה לכל עין, כאשר הצופה מרכיב משקפי LCD מיוחדים, אשר מסונכרנים עם המקרן "להחשיך" כל פעם עין אחת. כל פריים מוצג פעמיים לכל עין, סה"כ 4 פעמים. החסרון בשיטה זו הוא שהמשקפיים מסורבלים ויקרים והם עוברים מהקרנה להקרנה.
בשיטה הנפוצה וזו שקיימת בארץ, שני המקרנים מצויידים בעדשות אשר מקטבות את גלי האור לינארית ואנכית אחד לשני, והצופה מצויד גם הוא במשקפיים עם עדשות מקטבות, כך שכל עין רואה תמונה רק מאחד המקרנים. בשיטה זו המשקפיים זולים ואין צורך להעבירם מהקרנה להקרנה, (למרות שראיתי שבקריון ממחזרים אותם, כך שאתה מקבל משקפיים מלוכלכים ושרוטים) אך בשל הקיטוב הלינארי, אם המשקפיים אינם מאוזנים לחלוטין מתקבלת תמונה כפולה במקום תלת מימד.
RealD מוקרן בבתי קולנוע סטנדרטים שבהם יש מקרן קולנוע דיגיטלי, שעליו מותקנת מערכת RealD וכמו כן מסך הקולנוע הוא כזה שמשמר קיטוב אופטי.
המערכת עובדת כך:
המקרן מציג לחילופין את תמונות ימין ושמאל של כל פריים, 3 פעמים לכל צד, 6 תמונות לפריים סטראוסקופי אחד. האור מהמקרן עובר דרך מסך גביש נוזלי שמקטב אותו מעגלית, בכיוון השעון עבור תמונות ימין ונגד כיוון השעון עבור תמונות שמאל. עדשות המשקפיים של הצופה מקוטבות בהתאמה כך שכל עין רואה רק את התמונה המיועדת לה. בשיטה זו המשקפיים נוחים וזולים ואין סיבה למחזר אותם מהקרנה להקרנה, ובשל הקיטוב המעגלי גם אם המשקפיים נוטים קצת לא תווצר תמונה כפולה.
בנוגע להבדל בין RealD לIMAX-3D מבחינת גודל המסך וההשפעה על קומפוזיציית הפריים, ניתן לקרוא פה:
http://community.reald.com/blogs/real_d_blog/archive/2008/02/15/547.aspx
ופה לני ליפטון מדבר על המערכת שהמציא (RealD):
http://youtube.com/watch?v=9B04tsJAZeg
הייתי באילת, והיה מגניב.
הסרטים שם הם תצוגת תכלית של התלת-מימד. הם *נורא* מרשימים מבחינה ויזואלית, אבל בתור סרטים הם חסרי עלילה או סתם משעממים. אז בסדר, במשך שעה הגימיק מחזיק עניין, אבל אחר כך אני חושד שזה כבר יימאס.
כך בדיוק יהיה הסרט (אני מנחש).
רק שתהיה לו עלילה.
אוי, אלוהים אדירים!
אני יודע שאתם נוהגים לראות כל סרט שנחשב "גדול" ולא משנה כמה הוא גרוע, כדאי להיות שותפים לדיונים, אבל אולי כדאי לכם לשקול פעמיים אם כדאי לכם לראות את 'רובוטריקים 2', שגם הולך להיות בתלת-מימד וסרט של מייקל ביי בתלת-מימד, ועוד כזה שלטענתו הולך להיות "הסרט הכי גדול וענק ומפוצץ ומלא האקשן שעשיתי אי פעם!", ואם 'רובוטריקים' הראשון עשה לכם כאב ראש רציני, אז… .
אוי, אלוהים אדירים!
יש איתך לפחות עוד אדם אחד במחנה.
אני לא מתכוון ללכת לראות את ר2, אני לא מתכוון לראות אותו ב-DVD, אני לא מתכוון לראות אותו ב-YES ואני אפילו לא מוכן להשקיע רוחב פס בהורדתו ב-BT.
ראיתי כמה סרטים של הבחור והבנתי את הרעיון.
מייקל ביי זה
זה מייקל ביי
אוי, נראה שבגלל השעה המאוחרת ההודעה שלי יצאה קצת מבולגנת.
נו טוב, אני מניח שהמסר נקלט וזה מה שחשוב.
קשה לי להאמין שזה נכון.
צילומי 'רובוטריקים 2' נערכים ממש עכשיו כשהוא אמור לצאת בעוד שנה. זאת הפקה מזורזת, ושימוש בתלת-מימד היה מסבך אותה מאוד ובטח גם מאריך אותה – ומייקל ביי בטח כבר היה זועק בראש חוצות "היי תראו אותי אני ב-3D" אם הסרט היה כזה. לדעתי זאת היתה סתם שמועה.
אני מסכים שהסרטים שלו הם הדבר הכי לא מתאים לצפיה ב-3D. אם 'רובוטריקים' היה כזה הוא היה לחלוטין בלתי אפשרי לצפיה.
אבל ככה הם טוענים, באמת, תסתכל בארכיון החדשות באתר שלו.
איפה?
לא מצאתי שם שום הודעה שטוענת שהסרט יהיה ב-3D. אולי פספסתי.
וואו, אתה מהיר.
בסדר, אז הנה כתבה בנושא:
http://www.comics2film.com/index.php?a=story&b=33214
והנה הערך של סרט ההמשך מויקיפדיה, ששם כתוב בבירור "Transformers: Revenge of the Fallen[1] is an upcoming science fiction 3-D film scheduled for release in 2009.":
http://en.wikipedia.org/wiki/Transformers:_Revenge_of_the_Fallen
מצטער, לא השתכנעתי
הסימוכין היחיד שויקיפדיה מביאה לעניין ה-3D היא אותה כתבה אחרת שאליה לינקקת, והיא מה שגרם לשמועות האלה מלכתחילה – שמבוססת על כך ששם הסרט הופיע ברשימת סרטי 3D של חברת דולבי. אין לה שום אישור ממקור אחר. כאמור, אני חושב שאם הסרט היה מצולם בצורה כזאת כבר היינו שומעים על כך מההפקה עצמה. מצד שני, ההפקה גם לא הכחישה. אז האפשרות קיימת, אבל אני מפקפק.
בסדר, אבל...
אתה יודע משהו, זה בדיוק מה שמפחיד אותי.
כולם מדברים על זה שבעתיד ברירת המחדל תהיה שכל הסרטים יהיו בתלת-מימד. אז גם לבמאים כמו מייקל ביי לא תהיה ברירה והם יצטרכו לעשות כל סרט שלהם בפורמט הזה. אבל זאת לא ממש הבעיה, אני יכול לוותר על סרטים של מייקל ביי.
הבעיה היא שהוא לא היחידי שמביים סצינות אקשן בצורה הזאת. יש אפילו במאים טובים שלא יודעים איך לעשות סצינות אקשן. אתה יכול דמיין סרט פעולה של כריסטפור נולן בתלת-מימד? וחוץ מזה, יש סרטים גרועים שאני נהנה לצפות בהם, כמו הסרטים של פול ווס אנדרסון. אבל בתלת-מימד הסרטים שלו יהפכו לסיוט אחד גדול.
בקיצור: עתיד הקולנוע בתלת-מימד לא נשמע כל כך מבטיח בסופו של דבר.
כריסטפור -כריסטופר
ה-3D הוא מדיום עם כללים משלו.
במאים שרוצים להשתמש בו ייאלצו ללמוד להשתמש בו, אחרת אף אחד לא יבוא לראות את הסרטים שלהם.
בראיון המצוין של ג'יימס קמרון ב'וראייטי' בנוגע ל-3D (והבנאדם עושה ניסויים בתחום כבר עשר שנים – זה לא שהוא קם יום אחד והחליט להפיל תלת-מימד על הסרט הבא שלו), הוא מדבר בין השאר על זה. הוא אומר שכשמתחלף שוט בתלת-מימד, לעין ולמח לוקח זמן מסוים לקלוט ולהבין מה הם רואים. לכן עריכת-בלנדר בסגנון מייקל ביי, שבה האורך הממוצע של שוט הוא בערך שני פריימים, פשוט לא תעבוד. הסרט יהפוך לעיסה בלתי מובנת. הפתרון הוא במחשבה תחילה: או לתכנן ולערוך שוטים ארוכים יותר ופחות תזזיתיים, או להפחית את "עומק" התמונה (דבר שאפשר לעשות בזמן הצילומים, לא בדיעבד) כשהאקשן נהיה קדחתני, וכך לאפשר לאנשים לקלוט יותר שוטים. בקיצור, אתה צריך לדעת מה אתה עושה ולתכנן את זה מראש, לא סתם לדחוף סרט רגיל לתוך מקרנת ה"סטראו".
הראיון המלא, שבטח כבר לינקקתי אליו, מאוד ארוך, אבל מומלץ לכל מי שמתעניין בתחום הזה.
http://www.variety.com/VR1117983864.html
ועוד משהו טוב
ראיתי שהם מציעים מנוי ל10 סרטים בשנה במחיר של 29 ש"ח לסרט, אז לי זו בכלל לא דילמה כל עוד יהיה מבחר מספק של סרטים.
לא בדיוק הבנתי אם הכוונה ב "ניתן לממש עד 4 סרטים ביום" היא שאפשר להשתמש במנוי גם לקניית 4 כרטיסים לאותו סרט, כי אם כן אז בכלל אין שאלה אם לקנות את המנוי.
כן, המנוי הזה זמין גם בפלאנט ר''ג. בהחלט משתלם.
וברשת רב-חן אפשר לקנות בדיוק אותו כרטיס,
תמורת 260 ש"ח.
מתי ידאגו לצפוניים הצפוניים יותר?
לב המפרץ הוא עדין במרחק שעה ומשהו נסיעה :(
שמעתי שעומדים לפתוח קומפלקס מפואר מאוד בקרוב
בבירות, אם זה עוזר לך.
מצוין. שיפתחו אותו בהקרנת ''ואלס עם באשיר''
למי שרוצה לתכנן את הביקור בפלאנטה החדשה
לוח ההקרנות של הקולנוע לשבוע הקרוב עודכן:
http://www.fisheye.co.il/chronica/cinema.php3?cinema=117&date=04%2F07%2F2008
ובאולמות ה-VIP:
http://www.fisheye.co.il/chronica/cinema.php3?cinema=118&date=04%2F07%2F2008
תודה רבה רבה רבה, רד.
עשית לי את היום, בדיוק תהיתי מה יקרינו בפלאנט החדש.
יש הטבות למחזיקי דיינרס או לאומי כארד?
כמדומני היו כאלה ביס פלאנט.
לא ממש מרוצה
בתור אחד שצריך להגיע מאזור חדרה, מרכז הקונגרסים ואורי היו האופציות הכי נוחות יחסית למבחר הסרטים…
עכשיו אני אצטרך להסתפק בסרטים באור עקיבא אם לא בא לי לנסוע שעה רק כדי לראות סרט :-(
לא ממש מרוצה
חכה למנהרות הכרמל…
שאלה של זמן
לא שאלת אותו מה גילו, מה ה-BMI שלו, אם הוא מעשן ואם הוא קיבל את כל החיסונים הנחוצים.
הפקקים בדרך לחיפה בערב זה דבר מעצבן.
בכל מקרה, היה היום ארוע פתיחה שאיפשר להתרשם קצת מהמקום.
קודם כל, באופן לא מפתיע, האולמות בנויים בדיוק לפי המודל של יס פלאנט ברמת-גן: שיפוע מאוד גדול, כיסאות מרווחים ונוחים עם משענת ראש ומקום לקולה, הרבה מקום לרגליים, ומסכים גדולים. דווקא הסאונד בסרט שראינו לא היה מרשים (בעיה בתאימות? לא הפעילו את הסראונד? לא יודע). בניגוד לסינמה סיטי דמוי המבוך, הקומפלקס כולו (חוץ ממתחם ה-VIP) בנוי כ"מזדרון" אחד – לובי עצום בגודלו, עם כמה מזנונים והרבה ספות – שהכניסות לאולמות בשני צדדיו. בקיצור, מבחינת התנאים ה"טכניים", הפלאנט החדש חולק עם פלאנט ר"ג את תואר הקולנוע הכי טוב בארץ. צריך רק לראות אם הם ישמרו על רמה כזאת גם מבחינת איכות ההקרנה והיחס לצופים.
הקניון אמנם עבר שיפוץ, אבל החניה לא, והיא עדיין מעצבנת.
לידיעת הברווז ומשפחתה: הנגישות של המקום, ככל שאני ראיתי, דומה גם היא לזו של הפלאנט בר"ג. כלומר, עקרונית אמנם אין בעיה להגיע לכל אולם עם כסא גלגלים, אבל – לפחות באולמות שבדקתי – זה מגביל אותך לשורה 3. מבאס.
לידיעת חובבי התלת-מימד: באולם 6 מותקן מקרן של תלת (אולי גם באולמות נוספים. לא יודע). לא הצלחתי לבדוק את ההקרנה עצמה, אבל ראיתי את המשקפיים, שנראות שונות בתכלית מאלו של האיימקס, קטנות ועבות יותר.
'הנקוק' דווקא סימפטי.
הפקקים בדרך לחיפה בערב זה דבר מעצבן.
הייתה הופעה של יהודית רביץ (מאחרת את יוני רכטר) בקיסריה. ידיד שלי חוזר הרבה בשעות האלה, והיום הוא התקשר אליי לשאול אם יש משהו מיוחד באזור קיסריה שתוקע את כל כביש החוף (ר"ל: אלה לא פקקים סטנדרטיים).
הפקקים המטורפים באשמת ה''לילה לבן'' המעצבן הזה.
אני רוצה לשרוף באש את כל הילדים המעצבנים שמתרוצצים מתחת לביתי בשעות מאוחרות כאלו.
ורק תוספת קטנה לעניין הנגישות:
מהמזנון והלאה הקומפלקס אמנם נגיש מאד, אבל הכניסה למתחם הקולנוע (היינו: כל מה שאחרי הטמפל בר) מובדלת על ידי 4-5 מדרגות. כיוון שהיה צפוף מדי, לא הזדמן לי לראות אם יש שיפוע לכסאות גלגלים או דרך אחרת לעבור את המדרגות. מניחה שיש איזו דרך, אבל כמו שנאמר מספר פעמים בתגובות – השאלה היא איזו דרך ועד כמה היא מכובדת.
סביר מאוד שיש
בפלאנט ברמת גן עשו מעלית רצינית. הם השקיעו המון בנגישות, לא סביר שהזניחו דווקא את ארבע המדרגות האלה.
הפקקים בדרך לחיפה בערב זה דבר מעצבן.
בדיוק לשם כך נכנסתי ליומית הזו – כדי לקרוא את רשמיו של מי שכבר היה. אני מבין שחוץ מעניין הסאונד, so far so good. תודה רד פיש!
(אמנם הייתי שמח ליותר משתי מילים על הנקוק, אבל זה בוודאי יגיע בביקורת הקרובה.)
תודה רבה
כשכתבתי את רשמיי לגבי נגישתם של בתי קולנוע בארץ הכוונה שלי לא היתה דווקא לחלוק על קשייה של הברווז (יש לה עוד כמה קשיים בתור נכה חוץ מנגישותם של בתי הקולנוע, למשל אנשים שחונים בחניות של נכים, מוסדות ציבור לא נגישים, אנשים שחושבים שהיא מפגרת ומדברים אל המלווה שלה כי היא נכה ועוד ועוד) אלא לעורר מודעות בקרב גולשי עין הדג (הנה, הודיתי בזה!).
משמח ומרגש אותי שהן רד פיש והן לונג גון היו מודעים לעניין ובדקו אותו בשהותם בקומפלקס החדש, מעבר לשאר הדברים שהיה עליהם לבדוק כשליחיו של עין הדג (לא ציינתם אם יש פוקפורן מתוק).
מה שדיווחתם מבאס לאללה. אנחנו נגלה אומץ ונבדוק את הנושא ביום הולדתנו החל עוד 4 ימים, כיוון שאנו אופטימיות. כולי תקווה שפספתם איזשהם מעברים נסתרים לטובת הנכים, אבל די ברור לי שלא.
תודה רבה וד''ש מאחותך
שלום לתאומתי (התלוננת שאיני מגיבה לתגובותייך וקיבלתי את המסר בהכנעה) ולשאר קוראי עין הדג. גם אני נרגשת ששמתם לב לנגישות.
באשר למדרגות, לעתים קרובות הדרכים הנגישות החלופיות נסתרות מעין וצריך להיות בלש או למוד ניסיון כדי לגלותן. אני מבטיחה לדווח דיווח מלא לאחר יום שלישי.
אז קבלי דיווח מלא היום!
כרגע חזרתי מצפייה בקומפלקס, ושמקבל את כל שבחי ואת התואר של בית הקולנוע הטוב ביותר בארץ. בקשר לבעיות הנגישות, בדקתי את העניין היום, יש מעליות מקומות הקרקע והחניונים, יש מעבר משופע לנכים שהוא ששומר על כבוד, ודווקא לא בולט לרעה (ממש ליד הקופות מצד ימין, אם מסתכלים עליהן). הצפייה מגבילה אותך לשורה 3, ובאולם שאני הייתי בו (2 שהוא כנראה הגדול ביותר) אם לא פיתחת כישרון מיוחד לזה, אז לא תוכלי להבין את הסרט כראוי. בכל מקרה אני נורא התרשמתי, כמו שציינו פה לפניי התעצבנתי נורא על היחס המוזר הזה של העובדים שם, הם קוראים לזה "נימוס". משום מה גם הערסים נעדרו מהמקום והיה שקט בסרט שאני צפיתי בו (חוץ מהקטעים המצחיקים שזה מובן מאליו), והדבר הכי מטומטם במקום הזה וכנראה שבגללו הוא ייסגר, אפשר לקנות בקופות אלקטרוניות כרטיסים אבל זה לא גובה עמלה. איך לעזאזל הם מצפים להרוויח? בתחילת התור לקופות (והיה היום תור!) עומד בחור לבוש מדי עובד שמסביר בכניסה שאפשר לקנות בקופות האלקטרוניות בעזרת כרטיס אשראי ללא תוספת תשלום, כלומר לא רק שהם לא לוקחים עמלה, החוצפנים עוד מעיזים להודיע על זה לכל אחד שרוצה לקנות כרטיס!
ועכשיו ברצינות, בית קולנוע מצויין, מעניק חוויה מהסרטים!
נשמע כמו הפלאנט באיילון
חבל רק באמת שלא תכננו את המקומות לנכים קצת יותר גבוה.
אני תוהה עד כמה זה היה משבש את תוכנית המבנה אם היו מכוונים את מקומות הנכים לשורה חמש או שש, או כמו ברב חן גבעתיים – פשוט למעלה מעל השורה העליונה.
אני מניח שזה קשור לכך שכל הכניסות לאולמות בפלאנט
הן בתחתית האולם, ומי שרוצה לשבת בשורה גבוהה צריך לטפס במדרון תלול למדי. לא נראה לי שניתן היה לתכנן את האולמות כך שהכניסה תהיה מלמעלה, כיון שזה לא מסתדר עם הבניין עצמו. אבל, בהחלט היה ניתן להתגבר על הבעיה הזו לו היו מתקינים באולמות מעלון לנכים שהיה מאפשר להם להגיע לשורות גבוהות יותר.
אחד היתרונות הגדולים של הפלאנט הוא מסכי הענק שלו, גם באולמות הקטנים יותר. היתרון הזה הופך לחיסרון גדול לא פחות כשיש צורך לשבת בשורה הקרובה מאד למסך, ואין ספק ששלוש השורות הראשונות (שספק אם מתמלאות על ידי אנשים שאינם נכים בימים שאינם צפופים) רחוקות מאד מלהיות מקום צפייה אידאלי (לשון המעטה).
יתכן שצריך מי שצריך לפנות להנהלת הפלאנטים ולבקש שיתקינו מעלונים כאלה באולמות.
בסינמה סיטי, אגב, רוב הכניסה לאולמות היא מירכתי האולם או אמצעו, אם כי מעולם לא בדקתי שם את דרכי הגישה לכניסות הללו.
תודה על הדיווח המפורט, אבל
אין לך מושג כמה הוא מתסכל אותי (לא באשמתך). שורה 3??? גרשו אותנו מהעיר וזהו!
כאמור, אני אבחן את הסוגיה היטב ביום שלישי.
והנה עוד דיווח מהשטח:
ראיתי אתמול את אינדיאנה ג'ונס שם. מכיוון שהסרט התיישן, האולם היה 9 (אולם לא גדול), ועד כמה שיכולתי לראות – לא היו רמקולים אחוריים, אולי כחלק מהעובדה שהאולם קטן.
שני דברים מעצבנים בהקרנה, מהקטן לגדול:
* בשלב מסויים, הדליקו בחדר ההקרנה את אורות הניאון שם, מה שגרם לעליה קטנה ברמת האור באולם, וכשעברו אנשים מול החלון, הצלליות שלהם הוקרנו לאזור התחתון של המסך. זה לא היה מורגש מאד, אבל קצת הסיח את הדעת, אז אמרתי מילה על כך לסדרן, שאכן דאג שיכבו שם שוב את האור. כל הכבוד על היחס ללקוחות!
* הדבר היותר מעצבן היה, שכ-3 פעמים במשך הסרט, נפסק הסאונד לחלוטין למשך 2-3 שניות כל פעם, וחזר לעבוד כרגיל. אין לי כ"כ מושג למה, אבל אני חושד שהבעיה היתה בעותק הסרט, שכן הבעיה לא קרתה במרווחים קבועים, ולא הרבה פעמים. גם ויזואלית העותק נראה קצת נחות. האם עוד מישהו כאן חווה תופעה כזו במתחם החדש?
מעבר לדברים הנ"ל, כל השאר היה בדיוק לפי הסטנדרט הרגיל של יס פלאנט, דהיינו – רשת בתי הקולנוע האיכותית בארץ. המסך ענק, התמונה מולבשת עליו במדוייק, הסאונד היה אחלה ובווליום נורמלי.אני מרגיש כרטיס MovieCard מתקרב. :)
אה, ולגבי הסרט – אולי ארחיב על כך בדף הביקורת עליו, אבל במילה אחת: אכזבה.
והנה עוד דיווח מהשטח:
גם אני הייתי בהקרנה הזאתי…
אישית אני לא שמתי לב לצלליות על המסך, אבל לגבי הסאונד זה באמת היה מטרד, עם נטייה מופלאה שהסאונד יפסק דווקא בשיא האקשן.
לאחר ההקרנה הלכתי להתלונן, שם הסבירו לי שהם מודעים לבעיה, שלטענתם נגרמת עקב בעיות במערכת המיזוג (רק ב-3 אולמות) שגרמה לעליית הלחות בחדר ההקרנה, שגרמה לכך שהטייפ של הסרט נדבק לפעמים אחד לשני ולכן אין קול. אישית, אני לא ממש מבין את כל הטכנולוגיה של ההקרנה, לפחות בכל הנוגע לאופן בו הקול נשמר ונקרא, אז ההסבר הזה לא לגמרי הובן לי.
בכל אופן, קיבלתי יחס ממש טוב, ואפילו נתנו לי ולמי שבא איתי כרטיסי תקלה שאנחנו יכולים לממש על איזה סרט ובאיזה זמן שנבחר.
בנוסף, הבטיחו לי שעד היום (ראשון) או מחר הבעיה אמורה להסתדר, אז אני מקווה שכל זה היה בסך הכל בעיות של פתיחה ולא סימן לבאות.
והנה עוד דיווח מהשטח:
איפה ישבת?
ההסבר שנתנו לך אכן נשמע מעט מוזר, מצד שני אני לא מומחה… אבל זה כן מתיישב עם ההשערה שלי שהבעיה במדיה (או בתנאי הסביבה) ולא בציוד עצמו. עצם העובדה שגם אתה וגם אני קיבלנו יחס טוב בפניותנו, מעודדת מאד ומראה שאולי עוד לא אבדה תקוותנו. אני מאחל למתחם החדש הרבה הצלחה ותקופת חיים ממושכת.
והנה עוד דיווח מהשטח:
ואו, איזה שירות!
אני יודע שזה דפוק להיות מופתע מפיצוי על מוצר לא מלא, אבל בארץ זה באמת מפתיע. כל הכבוד להם!
זו היתה פתיחה חגיגית
אז לא היה פופקורן בכלל.
דיווח נוסף
ראיתי היום את 'איים אבודים' שם (לטעמי קצת חסר ייחוד ומזכיר טלנובלה, הסרט לא הקולנוע).
מבחינת חנייה, לא הייתה בעייה להחנות. כמעט כל החניון היה ריק. אבל למצוא את האוטו במבוך החניות אחר כך, עם חניון שמוביל לקניון וחניון שמוביל לקולנוע, היה מעצבן (מה גם שבחלק מהקומות המספרים לא מסומנים וצריך להיזכר בצבע של הקומה, אבל אולי רק אני מתקשה עם זה בכללי).
מבחינת המתחם, אכן המקום מאוד מושקע עם הספות והמזנונים והכל. נראה לי שהמקום עוד לא ממש גמור כי בחלק מהמדרגות עדיין נמשכת הבנייה, לא בצורה בולטת. האולם קולנוע בנוי עם מעבר באמצע (מה שקצת פחות חביב עליי, למרות שזה יותר נוח כביכול). גם האורות של המדרגות דלקו במהלך הסרט וזה קצת הפריע לי. הסרט עצמו הוקרן בצורת ריבוע ולא התפרס על כל המלבן של המסך, אבל אני מאמין שזה נובע מיצירת הסרט ולא בעיית הקרנה.
חוץ מזה, אני מוריד את הכובע על ההשקעה במקום. כתושב קרית מוצקין (במקור) זה נחמד שאתה באמצע שני בתי קולנוע חדשים (הקריון ויס פלנאט). אני לא בטוח עד כמה המקום יהיה מלא אחרי שההלהבות הראשונית תרד אבל באמת מקווה שזה יתפוס.
סתם תהיה ספונטאנית
כל החיבור בין יס לתיאטרות ישראל ביס פלאנט בא מתוך חשיבה של אנשי השיווק שאם אנשים יילכו ליס פלאנט ויהנו מהחוויה הם יקבילו את החוויה בפלאנט לחוויה שמקבלים בבית מערוצי הסרטים של יס (כלומר: נהניתי מהפלאנט = וואו גם ביס יש סרטים טובים ו"חוויה קולנועית גדולה מהחיים").
סתם רציתי לשאול אם זה באמת משפיע או לא.
אם השאלה לא במקומה והעורכים ימחקו אותה אני כמובן אבין בהחלט (ושוב ענין הגילוי הנאות: אני עובד יס אם כי מדובר בסקרנות פרטית שלי ולא משהו רשמי).
אני חושב שיש השפעה,
במיוחד כי גם בקולנועי היס פלאנט וגם ב-'יס' חברת הטלוויזיה יש מנסיוני גישה הרבה יותר טובה ללקוחות מאשר אצל המתחרים (בלי להרחיב, בשבועיים האחרונים יצא לי לצערי להיתקל בשירות הלקוחות – אם אפשר לקרוא לו ככה – של הוט, ויצאתי בשן ועין).
אז אני חושב שכן, זה גורם לי לקשר את המילה 'יס' עם שירות טוב. עד כמה זה משמעותי? לא יודע.
לא חושב שיש השפעה
חוץ מהמותג יס, לא מצאתי כל קשר וגם לא חשבתי על זה עד ההודעה שלך. מצידי יכלו לקרוא לזה גם "הקולנוע שהחליף את רב חן".
לא נראה לי שזה משפיע
יותר מכך, בקרב רוב האנשים שאני מכיר אנו מתייחסים לקולנוע פשוט כפלאנט. ("איפה ראית את הסרט? בפלאנט" וכו…).
הרי בוא ונודה על האמת: לו הוט היו משלמים סכום גדול יותר, או באים עם הרעיון קודם, היו קוראים למתחם "הוט פלאנט".
לא נראה לי שזה משפיע
או "הוט VOD פלאנט". המקום בו היית יכול לעשות מנוי לחודש על כניסה חופשית לסרטים של במאי מסוים ולגלות לאחר הכניסה לאולם שעליך להוסיף עוד 5.99 שקלים על הזכות גם לצפות בכל אחד ואחד מאותם סרטים.
סתם תשובה ספונטאנית
לא משפיע כהוא זה. אפשר היה לקרוא לקומפלקס הזה בכל שם שהוא, וזה לא היה משליך על מוצר אחר כי זה לא מוצר אחר, זה מה שזה. כמו שכתב שייקספיר, השם של הורד לא משנה את המהות שלו. הקולנוע היה ונשאר חוויה נפרדת מהצפייה בבית. פרט לכך, יס תמיד מתגאים בערוצי הסרטים שלהם, ואלה הערוצים הכי פחות מהותיים מבחינתי. כיום אין לי טלוויזיה, אבל גם כשהייתה לי (והייתי מחוברת ל-HOT) צפיתי מעט מאוד בערוצי הסרטים. מבחינתי אלה ערוצים שהגיעו אוטומטית עם חבילת הבידור או מה שזה לא היה. אין לי סבלנות לצפות בסרט בטלוויזיה, שמתחיל בשעה שנכפית עליי מראש, אין לי אפשרות לעצור, והוא לרוב במסך מלא. אמנם מאז עברו שנתיים וחלק מהפרמטרים האלה השתנו, ועדיין, יכולת השליטה שלי מוגבלת (אלא אם אני מוכנה לשלם על מקס / VOD). אם אני כבר משלמת, זה לקולנוע או ל-DVD. בארבע השנים האחרונות, מאז שיש לי DVD, התחלתי לקנות הרבה מאוד סרטים, וזו כיום הצורה העיקרית שבה אני צופה בסרטים (כיום בעיקר בכונן במחשב, כי זה מה שיש). גם לשכור אני לא שוכרת, מסיבה דומה לא שווה לי לשכור במחיר שקרוב יחסית למחיר רכישת עותק.
אני חושבת שיש בזה משהו
בתור אחת שאין לה כרגע חיבור טלויזיה בבית בכלל… אז מאחר שאני שומעת מחברים שביס התחילו להביא כל מיני סדרות שוות, באים הרהורים לליבי.
וכן, עצם העובדה שביס פלאנט אני מקבלת יחס נפלא כשאני באה לקולנוע וחווית צפיה משובחת – זה עוזר. כי יחס של חברה בתחום אחד, מראה משהו גם על התחום האחר.
אבל כשהמחשבות מתחילות להגיע לקו יותר רציני אני נזכרת בעובדות הבאות:
1. רשת רב חן בכלל נתפסת אצלי כרשת הקולנוע הטובה והידידותית לקהל בארץ. אז אולי זה לא בגלל יס.
2. מדי פעם אני נתקלת בפורומי צרכנות בצרות של אנשים שנתקלו בשירות הלקוחות של יס. לא כי המוקדנים שם לא נחמדים, אלא כי משנים חבילות או שמכריחים כל מיני דברים או שמערימים קשיים על מי שחשקה נפשו להתנתק.
הסעיף האחרון בייחוד מיד מחזיר אותי למציאות ומונע ממני להתחבר.
אם היס פלאנט
הוא עם תיאטרות ישראל, איך מציגים בו סרטים של גלובוס? האם זה יהיה כמו הסינמה סיטי מבחינת מבחר הסרטים?
חלוקת הסרטים בין חן וגלובוס כבר מזמן לא מוחלטת.
הרבה סרטים שגלובוס מפיצה מוקרנים גם בקולנועים של רב-חן, ולהיפך. יס פלאנט – גם הישן יותר – מאז ומתמיד הציג סרטים של כל המפיצים.
החלוקה, עד כמה שאני יודע, מאוד ברורה.
כל רשת יכולה להקרין סרטים של הרשת המתחרה, אם אין בתי קולנוע שלה באותה עיר.
לכן הרצליה וגבעתיים, לדוגמא, הן כאלה ערים נפלאות, ואשדוד, חולון וכפר סבא קצת פחות.
אם כן, החלוקה הזאת לא נכונה לגבי חיפה
כיוון שיס פלאנט מקרין גם סרטים של גלובוס, כולל כאלה שמוקרנים ממש במקביל בקולנוע גלובוס גרנד-קניון שבעיר.
אני משער ששתי הרשתות מתייחסות אחרת למגה-פלקסים שלהן
שם הן מקרינות הכל, בניגוד לקומפלקסים, שם הן מקרינות בעיקר את סרטיהן שלהן, אלא אם כן אין קומפלקס של המתחרים בעיר.
כך גם בגלובוסמקסים של מוצקין ונתניה (שבה פועל גם רב-חן שמקרין סרטים שמוקרנים גם בגלובוסמקס העירוני).
אני משער שהמגמה הזו התחילה עם סינמה סיטי שעובד עם כולם, ללא אפליה. כך גם יותר קל למלא את מספר האולמות הגדול שמאפיין את המגה-פלקסים הללו.
טוב,
לו סינמה סיטי היו עובדים רק עם סרטים "שלהם" (יונייטד), היינו בבעיה גדולה מאד. או בעצם, הם היו.
''גלובוס'' ו''גלובוסמקס'' זה בדיוק אותו דבר, בשינוי שם.
אז כנראה שההסכם הזה בין גלובוס וחן כבר לא קיים, או שהוא תקף רק לערים בודדות.
''גלובוס'' ו''גלובוסמקס'' זה בדיוק אותו דבר, בשינוי שם.
לא מדוייק.
מבחינה משפטית אלו שתי חברות נפרדות לחלוטין
מבחינת היחס ללקוח שלהן בפרט ולצופי הקולנוע בישראל בכלל – אותו דרעק.
זה לא מדויק.
יס פלאנט חיפה נמצא בלב המפרץ, שזה לא ממש חיפה. לעומת זאת, כשמרכז הקונגרסים עוד פעל, הוא לא הקרין סרטים של גלובוס.
חוץ מזה, בשני הפלאנטים יש המון אולמות, ואם יקרינו בהם רק סרטים של רב חן המבחר יהיה דל משהו, ורק ירחיק מהם צופים פוטנציאליים. לכן עדף להם לשלם יותר (על זיכיון או ווטאבר) כדי להקרין סרטים של הרשת המתחרה, גם אם הרווחים על הכרטיסים מגיעים בחלקם למר גלובוס.
זה בשטח המוניציפלי של חיפה...
(שכולל למעשה גם את קריית חיים, כך הופתעתי לגלות יום אחד).
מש''א
אותו איזור, אותו הדבר למעשה.
לא בטוח שההסכמים שלהם מבוססים על גבולות מוניציפליים רשמיים
סביר יותר להניח שהם מבוססים על "אזורים כלכליים".
ואגב, אם יש הסכמים כאלה, למה אי-אפשר היה לראות את "המבוך של פאן" בשום מקום בארץ פרט לארבעת הקולנועים של "לב" – שאף אחד מהם אינו נמצא צפונית להרצליה (מהצפוניים והחיפאים החווייה נשללה לחלוטין)?
''המבוך של פאן'' הוקרן גם בסינמה סיטי
אם כי גם הוא נמצא בקו הרצליה-רמת השרון. לקולנוע לב יש שבעה סניפים, הצפוני שבהם באבן יהודה (ולמרות שגרתי שם, הייתי בו רק פעמיים).
http://www.lev.co.il/cinema/default.asp
הסרטים של ''לב'' מוקרנים גם בחיפה, אם כי לא בבתי קולנוע של ''לב''
לא יודע מה היה עם "המבוך של פאן", אבל אולי פשוט החמצת אותו כשהיה באזור חיפה?
הלוואי שהיית צודק
"המבוך של פאן" הוקרן בארבעה בתי קולנוע בארץ. הנושא נבדק היטב, במשך זמן רב, ומה רבה היתה ההתמרמרות…
הנה כמה תזכורות:
http://www.fisheye.co.il/pans_labyrinth/#288297
http://www.fisheye.co.il/pans_labyrinth/#288132
http://www.fisheye.co.il/pans_labyrinth/#288106
הקישורים לא עובדים, כנראה לא שלמים.
צריך רק למחוק את הלוכסן האחרון.
באמת מוזר
אז תיכנס ל"מבוך של פאן":
http://www.fisheye.co.il/pans_labyrinth
ואחרי שאתה בתוך הדף, תוסיף את הסיומות של מספרי התגובות בשורת הכתובת. משום מה, רק בדרך הזו זה עובד כרגע.
מרווין צדק, צריך למחוק את הלוכסן האחרון בכל קישור. :)
אגב, זה לא נשמע כמו שם של סרט אפי רחב יריעה, "הלוכסן האחרון"?
מהיכרות עם רוזוולה,
זה נשמע כמו דרמה משפחתית קטנה (מי אכל את הסלאש האחרון) או כמו סרט אימה (אני מניח שאין צורך לפרט)
צר לי על הבורות - רוזוולה?
כינוי של גולשת נחמדה,
שהפכה בראשית ימי האתר להיות מוכרת כזו שאחראית להיעלמותם של הסלאשים הימניים (ואני לא מדבר על ביבי/גאידמק. בררר. דמיון חולני יש לכם).
מזל שאני לא מנסה לישון עכשיו.
אני צפיתי בו בסינמה סיטי
ועדיין יש לי את הכרטיס כהוכחה.
מה זה סותר?
גם בלינקים שהבאתי מצוין שהוא הוקרן בסינמה סיטי.
שאלה למבינים באופטיקה והקרנה
חזרתי הרגע מהפלאנט החדש ושמתי לב שמסך ההקרנה (אולם 6) הוא קצת קמור. מדוע זה כך? האם זה נובע משיטת ההקרנה (מהי?) ומה היתרון בשיטה זו (אם יש כזה)?
שאלה למבינים באופטיקה והקרנה
עד כמה שראיתי, *כל* המסכים בכל האולמות קעורים (לא קמורים – קמורים מנקודת המבט שלך זה אומר שהיתה בליטה שפונה אליך, לא שקע). גם אני תהיתי לגבי זה… יש מומחים באזור?
זה לא משהו יוצא דופן כל כך
בהרבה מאד בתי קולנוע המסכים קעורים. גם בסינמה סיטי וגם באולמות נוספים. נדמה לי שזה אמור להעניק עומק כלשהו לתמונה, או משהו.
יתכן שזה בולט יותר באולמות שלא ממוסכים על ידי וילונות שחורים מהצד ולכן שמת לב לתופעה.
אני חשבתי
שזה אמור לשפר את זווית הצפייה לאלה שיושבים בצדי האולם.
אני חשבתי
הא! המטרה היא מרחק אחיד עבור האור המוקרן לכל איזורי המסך, על מנת למנוע עיוותי תמונה.
מצאתי את כל התשובות לכל השאלות שלי כאן:
http://www.cinephoto.co.uk/the_cinema_screen.htm
תודה לכולם!
ביקורת לאחר ביקור ראשון
ראיתי הערב את 'מבוקש' בפלאנט החדש. הסרט עצמו היה מגניב, ההתרשמות שלי מהאולמות – ככה ככה.
קודם כל, מסתבר שיש מכסה של כרטיסי חיילים לאולם והיא התמלאה כשקניתי, ככה שלא יכולתי לקבל את ההנחה.
ראיתי את הסרט באולם 1 והוא באמת אחלה אולם. השיפוע מדהים, הכיסאות נוחים ובמקום שבו ישבתי היה לי אפילו מקום להשעין רגליים – שורה 4 מול המעקה באמצע. מהשורה שבה ישבתי אפשר היה לצפות בסרט בנוחות, אפילו שזה דרש מדי פעם הזזה של הראש וזווית מסוימת שלו לאורך כל הסרט. לדעתי השורה המושלמת היא באזור 8.
בעשר הדקות הראשונות היו פרסומות ואחרי זה מיד התחיל הסרט (לא היו טריילרים בכלל). באמצע הסרט הייתה הפסקה(!) – הייתי בטוח שאין הפסקות שם ולפי המלמולים של הקהל, הבנתי שגם הם חשבו ככה. ההפסקה גם הייתה באמצע משפט והסרט לא התחיל מאותה נקודה בדיוק.
אני לא בטוח בנקודה הזו, אבל לדעתי לא היה סראונד. רק ברגע אחד בסרט היה נדמה לי ששמעתי משהו מהצד האחורי של האולם. כל שאר הסרט הסאונד בא מקדימה בלבד, מקסימום מהצדדים – לא נוצר אפקט סראונד וחבל כי הסרט ממש מתאים לזה.
עוד נקודה קריטית – אין בקניון המחורבן הזה שירותים! חיפשתי רבע שעה שירותים ובסוף מצאתי בפינת האוכל. היו פעם עוד שירותים בקניון ומסתבר שעכשיו הם נסגרו ומעבר לזה לא ראיתי בכלל. במתחם של הפלאנט יש שירותים אבל רק בפנים, כלומר אחרי הסרט אי אפשר להשתמש בהם. יכול להיות שאני ממש גרוע בלמצוא את השירותים אבל אני בספק.
אה כן, מערכת הזמנת הכרטיסים הממוחשבת שלהם וגם התורים מאוד יעילים ומגניבים – עשרות אנשים זזים בתור והוא לא מפסיק לנוע. כמה הסתייגויות – אין אפשרות להזמין כרטיס חייל דרך המחשב, הבנות במזנון ממש אבל ממש איטיות – כנראה השבוע הראשון שלהן בתפקיד – נקווה שישתפרו והפופקורן היה קצת תפל.
נקודה חיובית לסיום – החניה. המון מקום וקל להיכנס ולצאת. .
בסך הכל יחסית לרב חן הישן זה מאוד מגניב, אבל אני מקווה שהבעיות האלה שציינתי הן תופעות לוואי מוזרות של חבלי לידה ועוד יבואו על תיקונם.
אם כבר הפסקה (ואני בעד, כזכור)
למה באמת כ"כ קשה למצוא מראש נקודה נורמלית בסרט שאפשר לעצור בה? הרי יש קאטים, יש מעברים בין סצינות… איך הם תמיד מצליחים לתזמן שזה יהיה באמצע משפט, איך?
צריך לקבוע שתמיד יעשו את ההפסקה,
בקטע שבו הבום נכנס לתמונה.
זה כבר דיווח על סרט שני בלי סראונד,
ועניין ההפסקה גם לא תקין אחרי שהם הבטיחו במפורש שבקולנוע הזה לא יהיו הפסקות. צריך לברר.
עוד דיווח
היום הייתי ב-wall e. מצטרף למשבחים את המקום – הכל שם נראה יפה, מסודר וענייני הכרטיסים מתקתקים כמו שצריך. אולם מעולה מכל הבחינות, אני בתור חיפאי שביקר כולה כמה פעמים בודדות בסינמה סיטי וחוץ מזה לא ביקר באף קומפלקס חדש בסגנון הזה, ממש לא מורגל לסטנדרטים ברמה הזאת. מקווה שהמבקרים יידעו לשמור על כל הפאר שם (ספות רכות מפוזרות בכל פינה כאילו מדובר באיזה אולם תצוגה של חנות רהיטים).
לגבי הסראונד, היה אבל לא מאד מורגש. אולי המושבים הגבוהים קצת מורידים מהאפקט או משהו, לא שאני מתלונן (אני לא בדיוק גבוה ואף נוטה לישיבה עצלנית ולא בריאה לגב בעליל). הפסקה – לא הייתה.
מה שמעצבן, וזה לא אשמת הקולנוע עצמו, זה הרמזור המדכא שיש בפנייה שמאלה לחניה כשמגיעים מכיוון צומת הצ'ק פוסט. עמדנו שם איזה רבע שעה לפחות, למרות שהטור היה די קצר, ורוב הזמן הכביש הנגדי היה ריק ממכוניות. פעם הבאה נגיע קצת יותר מוקדם.
צפיתי בשני סרטים בקומפלקס החדש
בשני הלילות האחרונים, ולהלן התרשמותי.
• חניה – אם חונים בחנייה הפתוחה, זו הקרובה לצומת הצ'ק פוסט, אין שום בעיה. קל, מהיר ונוח.
• קניית הכרטיס – ביום חמישי בערב, הגענו כשמונה דקות לפני פתיחת הסרט. לא היה תור, השירות היה אדיב, הספקנו לקנות פופקורן ושתייה ולראות את כל הפרסומות והטריילרים. ביום שישי, החלטנו להזמין את הכרטיסים באינטרנט. שילמנו ארבעה שקלים נוספים, וכשהגענו למקום בסביבות השעה 22:10, השתרכו להם תורות ארוכים-עד-אין-קץ על הקופות הלא-מאויישות. קצת מרגיז, שהעמדות הממחושבות הללו מאפשרות •גם• לקנות כרטיסים במקום ו•גם• להוציא כרטיסים ששולמו מראש. כך קרה, שנעמדנו מאחורי אדם מבוגר שלא היה סגור על עצמו, וניסה נואשות למצוא סרט שיש בו שישה מקומות. וכך קרה שהגענו לאחר פתיחת הסרטון המקדים של וול-E. נקודה רעה ראשונה.
• האולם עצמו – ביום חמישי, צפינו בהנקוק באולם 2. ישבנו בשורה 12 וזו היתה טעות. לקח לנו שמונה שעות לטפס את כל המדרגות הללו, והמסך היה קצת רחוק. אבל למרות המיקום הלא אידיאלי – היה אחלה. ביום שישי, ישבנו בשורה 6 של אולם 15. הכיסא היה נוח, המקום מרווח, רואים היטב את המסך, אבל איפה שהנחתי את הרגליים היתה בריכה קטנה, כנראה מקולה שנשפכה שם בהקרנה הקודמת. היחס של הסדרן היה אדיב להפליא, אבל העדפתי לא להפסיד חלקים מהסרט שכבר התחיל כשהוא הציע להביא לשם מנקה. אני לא מבין, לא מנקים את האולמות בין ההקרנות? נקודה רעה שנייה, למרות היחס האדיב.
• סאונד – בשתי ההקרנות בהן הייתי, הסאונד היה טוב, אבל לא מעולה. יתכן שהיה סראונד – היו חלקים בסרט שבהם שמעתי דברים מאחוריי – אבל זה קרה מעט מדי, ונראה לי שהסראונד לא עבד כמו שהוא אמור לעבוד. חצי נקודה רעה נוספת.
סך הכל, חווית הצפייה היתה טובה, יחסית, בשני המקרים, אבל הם חייבים לשפר בצורה משמעותית את עניין הזמנת הכרטיסים מראש. אם אני משלם ארבעה שקלים נוספים לכל כרטיס, אני לא רוצה לעמוד בתור של אנשים שקונים את הכרטיס שלהם רק עכשיו.
מצד שני, עניין המנוי נשמע מגניב, ואני מתכנן לקנות מנוי אם באמת מדובר על 29 ש"ח לסרט, ואם אפשר להזמין עד ארבעה כרטיסים לאותו סרט, ואם המחיר לא משתנה על הזמנה מוקדמת ואם אין מגבלת זמן על ניצול המנוי. מישהו יודע?
בהנחה שמדובר באותו המנוי כמו בפלאנט הישן
המחיר יוצא 29 ש"ח לכרטיס והמנוי (ל-10 כרטיסים) מוגבל לשנה, כך שממש לא צריך להיות חובב קולנוע היסטרי כדי לנצל אותו בזמן. אפילו ביקור בסרט פעם בחודשיים, עם בן/בת זוג, מנצלת אותו היטב.
אולי...
תדפיס את הכרטיסים דרך האתר שלהם והופ, נפתרה לך הבעיה של לחכות בתור.
סליחה,
אבל זה לא פיתרון. ומה אם אין לי מדפסת? אם אני משלם ארבעה שקלים תוספת על כרטיס (יותר מ-10% ממחיר הכרטיס!), אני עושה זאת בעיקר כדי להימנע מעמידה בתור (וגם כדי שיהיו לי כרטיסים, בהקרנות עמוסות). אחרת, מה הטעם?
בינתיים, זה פתרון יעיל בהחלט
אני לא טוען שהם לא צריכים לפתוח בשעות הלחץ עוד עמדות לחלוקת כרטיסים שהוזמנו מראש – בהחלט, מי ששילם עמלה שכזו מגיע לו שבכל מקרה לא יצטרך לחכות.
אבל… אם כבר הם עשו את הצעד החכם של לנסות להקל על העומס באמצעות נתינת אפשרות להדפסה בבית, אז למה לא להרים את הכפפה ולנצל את זה?
אני במקומם הייתי אפילו מעודד את האנשים להדפיס בבית – זה חוסך לשני הצדדים לחץ, צפיפות, זמן ושאר כאבי ראש למיניהם. ובוא לא ניתמם – לרבים מן האנשים בשכבה הסוציו-אקונומית שהולכת לקולנוע יש גם גישה למדפסת.
אין קשר בעיניי,
אצלנו בבית יש אמנם שני מחשבים אך אין אף מדפסת – וממש לא היינו קונים אחת רק בשביל הכרטיסים ההם.
מה שכן, יש פתרון ממש נוח ואני מתארת לעצמי (מקווה בשבילכם, בכל אופן) שבקרוב ייעשה בו שימוש – ביס פלאנט באיילון בשעות העומס פשוט מקדישים מכונה אחת להוצאת כרטיסים שהוזמנו מראש בלבד, וככה אין בעיה של המתנה. התור למכונה הזאת הוא לפעמים ארוך, אבל רץ במהירות ועובר הרבה לפני התורים הקצרים לכאורה של המכונות ה"רגילות".
אין קשר בעיניי,
ואני עדיין לא מצליח להבין למה אני צריך לשלם יותר על התחייבות שלי מראש לראות סרט וחסכון זמן לקופאים שלהם.
קודם כל אף אחד למכריח אותך ואתה משלם כי אתה בוחר.
למה אתה משלם עמלה על שימוש בכרטיס אשראי? אתה הרי חוסך כסף למדפיסי השטרות ולמפעילי הקופות!
זה נחשב לשירות נוסף ולכן גובים עליו תשלום.
למה, באמת?
אין שום סיבה לשלם עמלה על שימוש בכרטיסי אשראי. אתה משלם בגלל שבתי הקולנוע חמדנים וכי אתה לא רוצה לעמוד בתור – אבל בפועל, אתה משלם יותר כסף על שירות שעולה לקולנוע פחות כסף. כאמור, חמדנות לשמה.
גם סיבה.
סיבה גרועה.
פחות חמדנות לאו דווקא אומרת שאתה תעשה פחות כסף. גם אם יש בעיות עלות (לדעתי אין אלא להיפך), יש הרבה יותר הגיון שמחיר הכרטיס הרגיל יבלע את עלויות "השירות הנוסף" וכרטיסים מוזמנים מראש וקנויים בקופה יעלו בדיוק אותו הדבר. זה אינטרס של הקולנועים עצמם (ושל הצרכן) שכך זה יהיה.
אני רק רוצה להבהיר
שגם בשימוש בכרטיסי אשראי יש לבית הקולנוע עלות של עמלה שחברות כרטיסי האשראי לוקחות. כמובן שהעלות זניחה יחסית לעלות הקופאי.
אז למה כשקונים בקופות באשראי לא משלמים עמלה?
התשובה: כי השוק לא התרגל לזה, בגלל שאין לזה שום הצדקה. אבל כאן, יש שירות חדש, אפשר להמציא איזה עמלות שרוצים.
איזו עמלה אתה משלם על כרטיס אשראי?
אני לא יודע באיזה כרטיס אתה משתמש, אבל אני לא משלם שום עמלות על הכרטיס. מקסימום, יש כרטיסים שגובים דמי חבר וגם זה לא כולם.
העמלה שיש זה לבעל העסק שמשלם 4% עמלה על הרכישה שלך, שזה כמו ששלמקו אמר זניח ביחס לעלות קופאי וביחס לזה שאתה *מתחייב מראש* לבוא לסרט.
מעולה
אז כמו שבחרת כרטיס ללא עמלות, אתה גם יכול לקנות כרטיסים בקופה.
ומה זה עלות קופאי? יש פחות קופאים ביס פלאנט בגלל הזמנת כרטיסים מראש?
מעולה
זה ממש לא אותו דבר. כרטיס בלי עמלות הוא כמו כל הכרטיסים, רק משתלם יותר. כרטיס בקופה ומראש הם שני דברים שונים. מבחינת בית הקולנוע, התוצאה היא אותה תוצאה – אני קונה כרטיס. מבחינתי, זה יותר נוח אם החלטתי סופית ללכת וגם אני רוצה לשמור מקום.
וכן, ללא ספק יש פחות קופאים בזכות הזמנה מראש.
מעולה
בתאוריה.
למעשה אין פחות קופאים משום שהרוב המוחלט של האנשים (לא רק בארץ, אגב) לא מוכנים לשלם את תוספת העמלה (בצדק) וממשיכים לקנות כרטיסים בקופה או ישירות ממכונות הכרטיסים.
התנהלות חלם שאני מניח שהשוק יתקן בסופו של דבר.
ההרגשה שאשראי הוא ''חינם'' היא טעות קשה
חברות האשראי מנצלות את העובדה שהן מעטות וחזקות כדי לסחוט מבעלי עסקים – במיוחד עסקים קטנים – עמלות יותר גבוהות ממה שאפשר היה לגבות בתנאי תחרות משוכללת אמיתית. ככה יוצא שגם בעלי העסקים גובים מחירים גבוהים יותר, ובסוף השרשרת גם המחירים ללקוחות (אנחנו) גבוהים יותר.
ההרגשה שאשראי הוא ''חינם'' היא טעות קשה
העמלות שבעלי עסק משלמים הם עד 4% לעסקה. נכון שזה כסף, אבל קודם כל זה הרבה פחות מהעמלה שהם דורשים מאיתנו לשלם (מעל 10% – חוצפה!).
אם כרטיס דרך האינטרנט היה עולה בשקל יותר עוד אפשר היה להחליק את זה.
אבל גם העמלה של השקל הנוסף היא מיותרת – עצם שאני לא עומד בתור והבטחתי את הגעתי (אני מתחיל לחזור על עצמי) משתלם מאוד לקולנוע. מה אני רוצה ללכת לסרט אבל ברגע האחרון החברים מושכים לבאולינג?
מבחינה עסקית נטו, שווה לבעלי הקולנוע לת מחירים שווים או נמוכים יותר מהמחיר בקופה.
למה תמיד כרטיסים במכירה מוקדמת להופעות או פסטיבלים הם זולים יותר, גם אם אתה משלם באשראי? מה ההבדל?
היי, אני מסכים איתך לגמרי
ההערה שלי נועדה להצביע על כך שגם בלי עמלה נוספת, גובים מאיתנו תשלום גבוה מדי כשאנחנו משתמשים באשראי.
(וואו קרו בינתיים המון הודעות)
האמת שכבר קצת שכחתי מכל עניין העמלות בזכות המנוי ש"יס פלאנט" מוכרים – 10 סרטים ב-290 ש"ח. לא הנחה ענקית, אבל המגניבות העיקרית היא בכך שהמחיר נשאר זהה גם בהזמנות דרך האינטרנט.
אנחנו קנינו כרטיס כזה וטוענים אותו באופן קבוע בעוד ועוד סרטים.
(וואו קרו בינתיים המון הודעות)
זה באמת מבצע שווה, אבל אני בצבא ככה שיש לי מבצעים משתלמים יותר.
אוקיי אז הבעיה שלך היא אחרת ממה שהתלוננת -
לך בטח מפריע שאין לך את הנחת החייל שלך בהזמנות מקוונות יותר מאשר גביית העמלה, לא?
(ודרך אגב – זה לא מבצע, זה כרטיס קבוע)
אוקיי אז הבעיה שלך היא אחרת ממה שהתלוננת -
ברור שזה מפריע לי, אבל לא על זה אני מתלונן. אני לא יכול לדרוש שיתנו לי את ההנחה הזו כי זו בסך הכל פריבלגיה וזכותם לתת את זה רק בקופה, ע"ב מקום פנוי.
אני דן בנושא היותר עקרוני.
איך קונים כזה כרטיס?
הלכתי לעמוד בתור בקופות רק בשביל זה, אבל הוא היה כ"כ ארוך שבסוף נשברנו והזמנו באוטומטי באשראי (שבפלנט לא לוקחים עליו יותר, אבל כרטיסייה לא יצאה לי מזה).
כרגע זאת באמת עדיין הבעיה עם הכרטיסיה
החיסרון של הכרטיסיה הוא אכן שאין ברירה אלא לרכוש אותו בקופות עצמן. אז צריך או להגיע מוקדם יותר ב-10 דקות ולעמוד בתור, או פשוט לקפוץ לקניון מתישהו בלי קשר לסרט, בשעות שבהן אין תור.
ואיך השימוש השוטף בה?
מחייב קופה בכל פעם, או שלא מונע ממני להזמין באינטרנט / בעמדות האוטומטיות?
כמו שכתבתי,
שאר השימוש בה ממש נוח ונעים בדיוק בזכות האפשרות להזמנה מראש דרך האינטרנט, ללא תוספת תשלום, ומשיכת הכרטיסים לאחר מכן בעמדה מיוחדת לכך.
תודה, ושאלה אחרונה:
מה טיבה של הכרטיסייה ואיך משתמשים בה הלכה למעשה? עדיין לא הבנתי…
כמדומני דיינרס מציעים כרטיס שני חינם
על כל סרט בפלאנט/רב חן, ייתכן שגם בסופ"שים (טרם בדקתי).
בהתחשב בכך שעלות שנתית של כרטיס דיינרס אינה עולה על 120 שקלים ויש לו שימושים נוספים פרט לרכישת כרטיסי קולנוע, זה לא יוצא עדיף על רכישת כרטיס ייעודי לקולנוע שמציע מחיר משמעותית גבוה יותר?
הנחה תקפה גם בסופי שבוע
ולמעשה לכל הקרנה כלשהי.
http://www.mivtza.co.il/sale.aspx?sale=416
(האתר של דיינרס מחזיר כרגע הודעת שגיאה כשמנסים ללחוץ על לינק המבצע)
https://www.cal-online.co.il/he-IL/diners/Benefits/Pages/welcome.aspx
ערכתי כל מיני חישובים ורק אם הולכים 6 ויותר אנשים לסרט אזי הכרטיסיה עדיפה וגם אז בהפרש זניח.
תרחיש 6 כרטיסים –
דיינרס: 2 במחיר 1 + 4 במחיר רגיל * 175 ש"ח
כרטיסיה: 6 כרטיסים במחיר 29 ש"ח כל אחד (מחיר כרטיסיה = 290 ש"ח): 174 ש"ח
מחיר רגיל ל-6 כרטיסים: 210 ש"ח
ברב-חן אגב יש כרטיסיה דומה אלא שמחירה עומד על 260 ש"ח. במקרה הזה הכרטיסיה של רב-חן משתלמת יותר מהמבצע של דיינרס החל מהכרטיס הרביעי.
נשבר לי מהישראכארד שלי
אני כנראה אוציא כרטיס רק בשביל סרטים. מישהו יכול לסכם לי איזה כרטיס נותן הנחות משמעותיות (כמו 1+1) איפה?
אני יודע שלאומי כארד זה טוב בסינמה סיטי, ואני רואה שדיינרס טוב לפלאנט (ולכל רב חן?). יש משהו לגלובוס?
אודה למי שיעזור ואולי גם ייתן קצת יותר פרטים (כמו אם יש הגבלה על ההטבה, או אם רק סוג מסויים של הכרטיס נותן הנחה).
הדיינרס טוב לפלאנט אבל רק עד סוף השנה
לך תדע אם המבצע יחודש ב-1.1.2009. לפני דיינרס היה מבצע זהה באמריקן אקספרס וכשנגמר ההסכם איתם עברו לדיינרס ואין שום דבר שאומר שב-1.1.2009 הם לא יחתמו עם לאומי כארד, או שוב עם אמריקן אקספרס או אפילו יוותרו כליל על ההנחות באמצעות הסכם עם חברת כרטיסי אשראי כלשהי. לא הייתי רץ להוציא כרטיס אשראי שרק גורר עוד הוצאות רק בגלל הטבה לא רעה שמסתיימת בעוד מספר חודשים.
אוקיי, אז לאומי כארד.
היה לי כזה פעם, וזה היה די מזמן, אז ההסכם שלהם עם סינמה סיטי נראה די יציב.
ולהוציא כ"א זו לא *כזו* החלטה גורלית, בטח תהיה איזושהי הטבה נטולת עמלות לסטודנטים.
דיינרס היחידים כרגע עם הטבה בפלאנט?
כן
תודה.
אוקיי, אז לאומי כארד.
קיימת הנחה עבור סטודנטים של אוניברסיטת חיפה והטכניון (בהצגת תעודת סטודנט).
28 שקלים לכרטיס.
http://www.haifastudent.net/index.aspx?id=1678
בינתיים, זה פתרון יעיל בהחלט
תגידו, יש מצב שהחבר'ה מהפלאנט קוראים את "עין הדג"? (אם כן, שלום חבר'ה מהפלאנט <נפנוף>).
חזרתי לפני כשעה מהפלאנט והם אכן הפרידו שתי מכונות (כולל שילוט) לצורך הדפסת כרטיסים מוזמנים מראש בלבד.
מישהו שם מקשיב לביקורות הקהל. חידוש מרענן!
נ.ב.
זה הדמיון האישי שלי או שהעמדות האלה (שומו שמים) עובדות על מערכת ההפעלה Windows 3.11?
בינתיים, זה פתרון יעיל בהחלט
מגניב, אז אפשר לרמות בהן בשולה מוקשים!
בינתיים, זה פתרון יעיל בהחלט
עד כמה שראיתי, כשאחת העמדות לא פעלה, היה עליה שומר מסך של XP… כנראה שהם הקפידו לא להישאר כ"כ מאחור.
לכל חברי אגודת הסטודנטים טכניון/אוני' חיפה
כרטיס (כולל סופ"ש) עולה 28 ש"ח בלבד.
http://www.forums.asat.org.il/viewtopic.php?t=170677
ממש שימח אותי המבצע הזה.
לכל חברי אגודת הסטודנטים טכניון/אוני' חיפה
נחמד מאוד.
אז בתחשיב של 6 אנשים שהולכים לסרט, מתוכם 2 סטודנטים של הטכניון ואחד בעל יו (דיינרס):
מה התחשיב בסינמה סיטי אם ל2 מהם יש לאומי כארד?