![]() |
||
בכמה מסרטי 'רוקי' נראה סטאלון מתאמן לקראת הקרב במונטאז' לצלילי שיר קצבי? התשובה (כולם) ועוד חומר מרתק בנושא, באתר שלם המוקדש למחקר, למיון ולדירוג יצירות האמנות הלא מוערכות – המונטאז'ים הקולנועיים למיניהם. | ![]() 28.07.2005
|
יומית
בכמה מסרטי 'רוקי' נראה סטאלון מתאמן לקראת הקרב במונטאז' לצלילי שיר קצבי? התשובה (כולם) ועוד חומר מרתק בנושא, באתר שלם המוקדש למחקר, למיון ולדירוג יצירות האמנות הלא מוערכות – המונטאז'ים הקולנועיים למיניהם.

אין כמו מונטאז' אימונים מסרט אייטיז!
הרשימה מלאה בקליפים מרוקי, אבל פותח את הרשימה דווקא המונטאז' מתוך הסרט של באפי. לא זכרתי שהיה בכלל אחד כזה, הדחקתי את הסרט.
אין ספק שמבחינתי מנצחים בגדול הקליפים מסרטי הריקוד:
MANIAC מפלאשדנס;
Wipe Out מריקוד מושחת;
והטוב מכולם בעיני –
Hungry Eyes מריקוד מושחת.
הסצינה הזו היא האהובה עלי ביותר בסרט, בתחרות צמודה עם ריקוד הסיום כמובן (את השיר HE אני פשוט אוהבת יותר. רצה הגורל והפסקול ממש עכשיו ב-CD, וכך אני יכולה להשמיע לעצמי את השיר בעודי מקלידה את ההודעה! מה עמוקים הם חיי). נהניתי במיוחד לקרוא את התובנה הבאה שגם אני הגעתי אליה מזמן:
אכן. תמיד טענתי שניכרת מגמת שיפור בריקוד ככל שהיא לובשת פחות בגדים, ותהיתי האם זו רק תופעת לואי, או שלבישת בגדים מנימליסטיים יותר תהפוך גם אותי לרקדנית מצטיינת?
לסיום אוסיף ציטוט ששמעתי מאסף רזון:
"ריקוד הוא ביטוי אנכי לתשוקה אופקית".
אכן, ואין כמו 'ריקוד מושחת' כדי לאמת זאת.
נ.ב.
איך זה שאין נציגות לפוטלוס? הקפיצות של קווין הצעיר באולם היו אחת מנקודות האור הבודדות בסרט.
במקור אמר את זה ג'ורג' ברנרד שאו
למרות שצר-האופקים הזה לא ידע עברית:
מה זה מונטאז'?
ואל תגידו לי שזה מקורי
מתוך מילון ''רב מילים''
"סדרה של 'שוטים' קצרים המשולבים זה בזה. המונטאז' משמש לדחיסת אירועים רבים בפרק זמן קצר ולציון מעבר של זמן; תיאוריה וטכניקה של עריכה שעיקרה שילוב 'שוטים' שאינם קשורים קשר ישיר לעלילה כדי ליצור דימוי חזותי מסוים במוח הצופה ולהעביר לו מסר.
בסרטים הוליוודיים של שנות השלושים הרבו להשתמש במונטאז' של דפים נושרים מלוח שנה או של כותרות עיתונים מתחלפות כדי לציין שזמן רב עבר בין סצנה לסצנה.
דוגמה למונטאז' ניתן למצוא בסרטו של צ'ארלי צ'אפלין 'זמנים מודרניים', המשלב צילומים של פועלים בדרך לעבודה עם צילומים של כבשים בדרך לבית המטבחיים."
מונטאז'ים וכד'
לקחתי רק קורס מבואי ביותר בבקולנוע, אבל אני זוכרת שמה שאתה מדבר עליו דווקא נקרא אחרת (?), וזה בעצם עניין של שילוב שוטים מסצינות שונות שמתרחשות במקביל. כמו ב"סנדק" השני עם סצינת ההטבלה והאקזקיושנים במקביל, עם הפסקול שמאחד אותם. ועד כאן ידיעותיי המצומצמות בתולדות הקולנוע
למה שאת מדברת על קוראים
עריכה צולבת- עריכה של כמה סצינות המתרחשות במקביל במקומות שונים אחד לתוך השני. הדוגמא הקלאסית היא באמת סצינת הסיום של ה"סנדק" או לחילופין כל סיקוונס סיום של סרט "מלחמת הכוכבים" המראה כמה התרחשויות עלילתיות הקורות בזמן מקביל (לרוב אחת לכל דמות) שמשתלבות אחד בשני בעריכה וכמובן מגבירות בכך את תחושת המתח (קשה להאמין, אבל כש-SW הראשון יצא בשנות ה-70 לוקאס הוערך כבמאי מוכשר מאוד גם בגלל כישרונו בעריכה זו).
מונטאז'- במקור מושג בסיס בקולנוע התעמולה הסובייטי בשנות ה-20 (אייזנשטיין) שפיתחו תיאוריה עריכתית המבקשת לחבר שוטים לא ע"פ הצורך העלילתי (כמו שמקובל בהוליווד כבר אז) אלא ע"פ צורך תמאטי, לרוב ע"י ניגוד של שני שוטים ע"מ להמם את הצופה או לחילופין ליצור משמעות אינטלקטואלית מניגוד וקונפליקט של השוטים (דיאלקטיקה ושטויות נוספות – מי שלמד יודע).
מאז שנות ה-60 וקריסת הוליווד הקלאסית נכנס המונטאז' חזק לכל הקולנוע העולמי, ולבסוף חדר גם להוליוודי, בעיקר הודות לקליפים ב-MTV (חיבורי שוטים שאמורים לרגש ולהמם את הצופה, לא להגיש עלילה) ומשם לכל סרט הוליוודי בהיסטוריה.
וכמו שכבר מישהו פה אמר אפשר פשוט לפנות לשיר הגאוני של סאות'פארק. מסביר את הכל יותר טוב.
!
תודה רבה,ובאמת כשחשבתי קצת נזכרתי באייזנשטיין והבנתי איפה טעיתי ומה בלבלתי…אבל אחלה הסבר – קצר, מתומצת וקולע.
מתוך מילון ''רב מילים''
אויש, לא שמתי לב שזאת דוגמא ממילון. זה בטח יותר מבוסס מהדוגמא שלי
מונטאג'
איך אפשר בלי להזכיר את השיר מסאות'פארק 603\צוות אמריקה? http://www.stlyrics.com/lyrics/teamamericaworldpolice/montage.htm