ביקורת קולנוע לאנשים שלא סובלים ביקורות קולנוע
 




טכני -

ש: הצילו! לחצתי על לינק והאתר הפך אפור ומדכא! איך מבטלים את 'עין הדן'?
ת: הערך המילוני של 'עין הדן' מסתיים במשפט "הושב הסדר התכלכל על כנו". לחיצה על הלינק שב"על כנו" תחזיר לאתר את הכחול, הכחול הזה (טוב, לא חייבים לחזור למילון לשם כך. גם הלינק פה עובד באותה מידה).

ש: מה נותנת לי ההתאמה האישית?
ת: התאמה אישית שומרת את ה-cookies על הסרבר שלנו. במישור המעשי, זה אומר שגם אם אתם גולשים מהמחשב של האוניברסיטה, או ממחשב של חברים, תוכלו להכנס לאתר ולהמשיך בדיוק מאיפה שהפסקתם - ההתאמה האישית "זוכרת" איזה תגובות קראתם ובאיזה כתבות, ותמיד תציג לכם רק את התגובות שטרם קראתם.

עוד יתרון של בעלי התאמה אישית על פני גולשים "רגילים": ניתן לקבל הודעות על כתבות חדשות שעלו באתר, ו/או לקבל הודעה כאשר מישהו הגיב להודעה שכתבתם (שימו לב לתחכום: תוכלו לבחור אם לקבל אימייל אחד, עם קישור לתגובה שכתבו לכם, או לקבל אימייל על כל תגובה שנכתבה בתגובה להודעה שלכם). מי שרוצה יכול גם לשנות את מספר הכתבות שמופיעות בעמוד הראשי, או את מספר הכתבות שמופיעות ב"מתמשכים" (כתבות ישנות שנכנסתם אליהן וכבר ירדו מהעמוד הראשי, ויש להן תגובות חדשות).

ש: לחצתי על 'התאמה אישית' בעמוד הראשי, וקיבלתי דף ריק. מה הבעיה?
ת: כדי לאפשר שימוש בהתאמה האישית עליך לוודא כי מותר לשתול במחשבך קוקיס (Cookies, "עוגיות"). הדבר נעשה במסך "הגדרות אינטרנט", תחת הלשונית "אבטחה". אם המחשב שלך תומך בעוגיות ועדיין מתקבל דף לבן, כדאי לבדוק אם התאריך במחשב מעודכן - כאשר התאריך "מתקדם" בשנה ומעלה (כלומר, 2005 במקום 2004), המחשב לא שומר את העוגיות.

ש: ועוד התאמה אישית: החלפתי כתובת אימייל. איך משנים את כתובת האימייל של ההתאמה האישית שלי, כך שאקבל הודעות על כתבות חדשות או על תגובות לכתובת החדשה?
ת: שולחים אימייל לעורכים, ובו מציינים את כתובת האימייל הנוכחית שמשמשת לכניסה להתאמה (הכתובת שאותה צריך לשנות) ואת כתובת האימייל החדשה שתחליף אותה.

ש: תהיתי - האם ניתן לנקד עברית ברשת?
ת: הו, כמה טוב ששאלת! נורא פשוט: לוחצים על מקש Caps Lock (זה שחתולים נוטים לדרוך עליו ולהעביר את הכתוב לאותיות גדולות באנגלית), ואז בעזרת מקש Shift ואחד ממקשי הספרות (או יותר נכון: ממקש ; עד \), יוצרים את סימן הניקוד המבוקש. צריך רק לקחת בחשבון שסימני הניקוד, מעבר להיותם קטנים ו"מוציאים את העיניים", גם מקצרים משמעותית את אורך השורה (כל שורה מורכבת
ממספר תווים מסוים. סימני ניקוד "תופסים" מספר תווים כל אחד, לעומת אותיות "רגילות", שכל אחת מהן נחשבת כתו אחד בלבד). כמו כן אנחנו גאים לציין שניקוד הוא ממש לא לפי התקן ושממש לא אכפת לנו מזה!