זוהי מריל סטריפ בתפקיד מרגרט תאצ'ר ב"אשת הברזל". זאת תהיה המועמדות ה-17 לאוסקר של סטריפ, והראשונה של תאצ'ר.
אשת הברזל, טיזר
Posted in: וידאו
– פורסם ב 8 ביולי 2011זוהי מריל סטריפ בתפקיד מרגרט תאצ'ר ב"אשת הברזל". זאת תהיה המועמדות ה-17 לאוסקר של סטריפ, והראשונה של תאצ'ר.
האמת,
נראה יותר טוב ממה שהיה נדמה לי. לא יודע למה, הוא מזכיר לי קצת את העבודות של ג'ייסון רייטמן ב"תודה שעישנתם" ו"תלוי באוויר". אבל כן, יכול להיות שאני אשקול לראות את זה בקולנוע.
ואגב, איך קוראים לקטע המוזיקלי שבטריילר?
הקטע המוסיקלי הוא מהסרט "ירח"
של דנקן ג'ונס
את בטוחה?
לא ראיתי את "ירח" וזה עדיין נשמע לי מוכר בצורה חשודה. יש לקטע הזה שם?
בטוח "ירח"
המוסיקה בטריילר לקוחה מרצועה בשם Welcome to Lunar Industries של Clint Mansell הנהדר.
http://www.youtube.com/watch?v=_lAfMT5FIZE&t=19s
הקטע הזה משולב במספר רצועות בפסקול עצמו.
באופן לא סטנדרטי, המוסיקה הזו מלווה גם את הטריילר של הסרט ירח עצמו, ונשמעה כבר בטריילרים אחרים.
אם כבר, אחת הרצועות היפות בפסקול הזה:
http://www.youtube.com/watch?v=Qyh9H6ikiFg
תודה רבה
גם לי הקטע צלצל מוכר, ולא ידעתי לשים את האצבע.
אני לא מאמין שלא שמתי לב ש-clint עשה את הפסקול ל"ירח".
בקרוב אצלי
לא יכלו לתת לה לבצע את התוכי המת?
*זה* יהיה טיזר.
וואו, נראה טוב
(ל"ת)
זה רק אני, או שהסרט יוצא בינואר? כלומר הוא לא יוכל להתחרות באוסקר הקרוב?
הטריילר הזה בריטי.
הסרט יוצא בבריטניה בינואר, אבל בארה"ב בדצמבר, כך שהוא כן יתחרה על האוסקר השנה.
משום מה כל מה שראיתי הוא את ג'וליה צ'יילד.
(ל"ת)
גם אצלי זו היתה האסוציאציה
(ל"ת)
בחירה מוזרה לטיזר
אם לא היה ידוע לי שמדובר בסרט על ת'אצ'ר, לא הייתי מזהה – באופן מוצדק, מכיוון שהסצינה המדוברת עוסקת ביצירת ה"לוק" המוכר של ת'אצ'ר, בעוד שהמלבוש והמחוות של סטריפ מזכירים יותר, כפי שאמרו מעלי, את ג'וליה צ'יילד.
זה רציני?
הם באמת החליטו לפרסם טיזר עם מוזיקה מסרט אחר?
מוזר…
זה מה שנעשה ב-95% מהטריילרים בערך.
(ל"ת)
לא שמתי לב לזה..
עד עכשיו.
אני רואה את מריל סטריפ ונזכרת בסאם רוקוול בחלל..
נראה לי שהקשרים של מוזיקה זה דבר חשוב
אולי זה רק אצלי
בוודאי,
למשל, במוזיקה של "רקוויאם לחלום" השתמשו בטריילר של "שר הטבעות" (השני, כמדומני).
במוזיקה של "רקוויאם לחלום" משתמשים בכל מקום בימינו
(ל"ת)
חשבתי בהתחלה שזה ספין אוף
של איש הברזל..
מרגראט תצ'אר בחליפה רובטית מעופפת?
הייתי צופה בסרט הזה
אני מניח שאחרי היטלר, אידי אמין ובוש
גם לת'אצ'ר מגיעה רהביליטציה.
וד"ש לכורים.
אתה השוות הרגע את מרגרט תאצ'ר להיטלר ואידי אמין?!
כלומר, הרגע אמרת ששני מטורפים שאחראים לרצח שיטתי של מיליונים דומים לאישה שכל "מעלליה" היו להעלות את המיסים באנגליה? לא שאני חושב שזה היה רעיון טוב, אבל להשוות את זה למה שהיטלר עשה?!
השוואה אינה מתבססת על זהות, אלא על דמיון
כשאני משווה בין חתולים וכלבים, אני לא טוען שחתולים הם כלבים, אלא שחתולים וכלבים חולקים תכונות מסוימות.
אני לא טוען שת'אצ'ר אשמה בפשעים בסדר הגודל של היטלר ואמין. היא כן הייתה דמות מאד שנויה במחלוקת, ועד היום היא ידועה לשמצה בקרב המעמדות הנמוכים של בריטניה. כמו היטלר, אמין, בוש ואפילו גולדה מאיר היא זוכה לגילום בידיוני שאמור להאיר אותה באור אנושי. כמובן שבכל מקרה ומקרה להאנשה הזו יש סיבות ותוצאות שונות ומשונות. שהירשפיגל מראה את היטלר כאיש זקן ורדוף הוא לא מנסה להצדיק אותו, אלא לנפץ את המיתולוגיה ההיטלרית (שאלת ההצלחה שלו היא עניין אחר). דווקא אוליבר סטון, להרגשתי, בהציגו את בוש כמריונטה כבדת-מחשבה, עושה לו רהביליטציה לא מכוונת.
מכיוון שמריל סטריפ מדברת על התפקיד במונחים כמעט פמיניסטיים, ומכיוון שמדובר בבמאית של "מאמא מיה", אני חושד שלא יהיה כאן ניסיון ביקורתי לתאר את הת'אצ'ריזם, אלא ביוגרפיה רכת ונעימה א-לה "המלכה" שהזקנות של קולנוע לב אוהבות. אבל אולי אני טועה.
אגב, העלאת מיסים היא בהחלט לא הפשע הכי גדול של מרת ת'אצ'ר.
אם אבי הופמן קיבל רהביליטציה
אז גם לתאצ'ר מגיע.
אהבתי את התיאור שלך.. הזקנות של קולנוע לב LOL
אם להיטלר, אידי אמין ומהטמה גאנדי
מגיע שיעשו עליהם סרט, וכמובן שאני לא מנסה להשוות, סתם במקרה יצאו לי שני רוצחי המונים יחד עם פציפיסט…
אתה אולי לא ניסית להשוות
אבל אני בהחלט עושה השוואה בין המנהיגים הללו. כפי שכבר ציינתי, השוואה מעידה על דמיון, לא על זהות. אינני טוען שכמו אידי אמין, ת'אצ'ר היא רוצחת המונים, אלא ששניהם מנהיגים בעלי מוניטין רע שזכו – כך נדמה – לסרטים שמציגים אותם באור רך יותר.
אני חושב שאם *זו* ההשוואה, הריהי מפוקפקת מאוד.
(ל"ת)
מוניטין רע
יש לה בעיקר בקרב קבוצה מסוימת של עיתונאים ואנשי אקדמיה.
ליידי ת'אצ'ר, בניגוד לשמות אחרים שמוזכרים, בכל זאת נבחרה לתפקידה שלוש פעמים ברצף. גם אם היא דמות שנויה במחלוקת (כמו כל פוליטיקאי נבחר למעט צ'רצ'יל), בקרב מגזרים רחבים היא גם גיבורה לאומית שאינה זקוקה לשום רהביליטציה.
גם בוש
למרות שהוא נבחר רק פעמיים.
גם המפלגה הנציונל סוציאליסטית נבחרה ועודדה ע"י חלקים גדולים של העם הגרמני. אם אני לא טועה, לתאצ'ר יש פשעים רבים בארסנלה למשל היחס הבריטי הנוקשה מאוד כלפי המאבק לעצמאות האירי. וסתם לאחרונה ראיתי סרט על הדיקטטור הצי'ליאני אוגוסטו פינושה. לאחר שנודעו פשעיו ברבים והיה לחץ בינלאומי להעמידו למשפט בהאג, תאצ'ר התייצבה לצידו ואף אירחה אותו בביתה באנגליה. בהחלט דמות לא סימפטית, בלשון המעטה.
כפי שנאמר לעיל, קבוצה מסויימת של אקדמאים ועיתונאים...
רוב הבריטים, וזה בדוק למדי, ממש לא רואים ביחס הבריטי ל-IRA "פשעים", ובהתחשב בכך שבמהלך כל שנותיה של תאצ'ר, בלחימה נגד ארגון טרור, הרגו כוחות בריטיים כמה עשרות איש, רובם באמת אנשי IRA, ואיבדו יותר משהרגו, כל נסיון להשוות לאידי אמין או להיטלר הוא מופרך לחלוטין ויותר מזה. לנסות להגן על השוואה של פוליטיקאית שמרנית, תוקפנית ולא ממש נחמדה לרוצחי המונים לא אומר כלום על גב' תאצ'ר, אבל אומר יותר מזה על מי שכל פוליטיקאי לא אהוד מעלה אצלו השוואות כאלה.
העניין הוא יותר המדיניות הכלכלית שלה
אני מנחש כאן יותר מאשר מדבר מידיעה מוצקה, ואשמח מאוד אם תתקן אותי – אבל נדמה לי שרוב הביקורות על ת'אצ'ר נבעו מהיותה נאו-ליברלית נלהבת, ששברה ארגוני עובדים וחיסלה סובסידיות ממשלתיות, והרבה פחות מהמדיניות הצבאית/בטחונית שלה. לדוגמה, הבנתי שהיא שינתה מן היסוד את אופי המימון של מערכת ההשכלה הגבוהה בממלכה המאוחדת, וכתוצאה מזה, את כל המבנה של אותה המערכת (ולדעת מרבית האקדמאים משם שפגשתי, מאוד לרעה).
אם, לעומת זאת, רק ענית לעופר נקודתית, לא חשוב.
ברור שהשמאל הבריטי שנא אותה בגלל המדיניות שלה,
בזמנו רוב המהומה הייתה סביב הפרטות למיניהן, החל מהמונופול הממשלתי על תנורי גז (לא צוחק) וכלה בהפרטת הרכבות הידועה לשמצה. כנ"ל לגבי שבירת שביתת הכורים.
בהצצה בויקיפדיה עולה דווקא שבתקופתה עלו (להפתעתי) הוצאות הממשלה, כצפוי במידה רבה על חוק וסדר אבל פחות כצפוי ביותר משלושים אחוזים ריאלית בהוצאות חינוך, הוצאות בריאות, וביטוח לאומי, ונחתכו ההוצאות קשות בתחומי הסובסידיה לתעשיה (כמעט ארבעים אחוזים) והדיור הציבורי (כמעט שבעים אחוזים). עוד להפתעתי, הירידה בתקצוב תחבורה הייתה רק שישה אחוזים, ותקציב הבטחון ירד ב-3.3 אחוזים (ציפיתי שיעלה, במיוחד לאחר מלחמת פוקלנד וביטול הרפורמה הצבאית).
אבל זה, כמדומני, לא קשור לויכוח שאני מנהל פה עם נמרוד ועופר, כי ככל שהיא דמות שנואה בבריטניה, לדעתי משפטים כגון ""גם המפלגה הנאציונל סוציאליסטית" וגו' (גודווין!) או "לתאצ'ר יש פשעים רבים בארסנלה וכו'" לדעתי לגמרי מחוץ לאותו ויכוח.
המדיניות הכלכלית של תאצ'ר (ואת ההסבר הזה קראתי
בבלוג שמאלני רדיקלי) התאפיינה בהעלאת מיסים לאורך כל קדנציה ו-"פתיחת הברז" בצורת הטבות שונות עם התקרבות הבחירות, מה שגרם להעלאת הפופולאריות שלה ברגעים הקריטיים.
היא בלי ספק העלתה מיסים,
אבל למיטב ידיעתי ההסבר הזה לא מחזיק מים, ועד לקדנציה השלישית גם במהלך הקדנציה הייתה לה תמיכה נרחבת (מה גם, שהרעיון הזה של 'פתיחת הברז' לא כל-כך סביר שיעבוד שוב, ושוב אם גם בפעם הראשונה וגם בשניה היא הייתה נוהגת לפי התיאור הזה). נפילתה אכן קשורה ל-Poll Tax של 1990, אבל זה עדיין לא עובד לפי ההסבר של אותו בלוג – כמובן, למעט אם אתה מניח שכל מצביעי תאצ'ר שאינם מעמד גבוה הם מטומטמים, הנחה נוחה אך מפוקפקת.
ואגב, ב-2008 סקר של הדיילי-טלגרף מצא שרוב המצביעים הבריטים אז סברו שהיא ראש הממשלה הבריטי הגדול ביותר מאז מלחמת העולם השניה, ושלו הייתה מתמודדת (כמובן, לו גם הייתה צעירה בעשרים שנה וכו' וכו' וכו') הייתה זוכה ברוב גדול. מסתבר שבקרב חוגים נרחבים היא עדיין מאוד פופולרית, כשם שבקרב אחרים היא שנואה.
ואיך, אם אפשר לדעת, זה קשור לדיון?
לרגע לא אמרתי שהם צודקים – הדיון אינו על מדיניות כלכלית, אלא על מידת הפופולריות שלה והסיבות לאותה הפופולריות. אם לחזור על הטענה שלי: הרבה אנשים שלא עונים על הקריטריונים (הגסים) שהתווה עופר דווקא חושבים שהמדיניות הכלכלית הזו מוצדקת ומושכלת. במלים אחרות, שלתמוך בנאו-ליברליזם לא נובע מבורות, טמטום או הסחת דעת (כפי שהגדיר אותן עופר). אגב, הרבה אנשים עדיין חושבים את זה.
אבל הקבוצות המובהקות שתומכות בניאו-ליברליזם
מרוויחות ממנו, באופן ממשי וסימבולי. אם אתה רוצה להפריך את הטענה של עופר אתה צריך לתת דוגמא לקבוצה מבוססת ומחונכת היטב שעדיין פועלת בניגוד לאינטרסים שלה; נשים בורגניות שתומכות בארגונים שוביניסטיים, למשל.
חבר'ה כמו עופר, ואולי כמוך, עונים לדוגמא באופן מובהק.
הרי הטיעון של עופר, בתור מי שלא בדיוק משתייך למעמדות הנמוכים, הוא "מי שמתנגד לי (ביבי\תאצ'ר) דופק אתכם, אבל אתם מטומטמים מכדי להבין את זה. יותר מזה, אני – למרות שאני לא משתייך למעמד שלכם וכתוצאה מכך ההשפעה של מי שמתנגד לי היא דווקא לשפר את מצבו של מי שבסדר מלכתחילה – מתנגד לביבי\תאצ'ר! למעשה, אני פועל למען האינטרסים שלכם, למרות שזה לא משתלם לי בתור מעמד בינוני ומעלה!"
אהמ, לא משכנע. גם תושבי המעמדות הסוציו-אקונומיים הנמוכים לא משתכנעים מהטיעון. אבל זה, כמובן, כמו שעופר אמר, בגלל שהם מטומטמים.
אני אישית לא יודע מאיזה רקע מגיע עופר
ולכן אני לא אניח הנחות לגבי המעמד שלו – אולי הוא עני שונא עצמו?
מלבד זאת, המדיניות הניו-ליברלית של ממשלות ישראל בשלושים השנים האחרונות מציבה אותי הרבה יותר קרוב לעשירונים הנמוכים מאשר לעשירונים הגבוהים. למורת רוחי, אם כן, המאבק בבעלי ההון ובעושי דבריהם הוא לא מעשה בגידה מעמדי; הלוואי שהיה.
הטיעון של עופר הוא טיעון ותיק ומוכר,
שבדרך-כלל נשמע (ואם הוא חריג, עופר יהיה אחד החריגים היחידים) מפיהם של ניאו-סוציאליסטים שרחוקים למדי ממעמד הפועלים, ובהשכלתם, חברתם ותרבותם נמצאים בד"כ עמוק בתוך הבורגנות.
ואגב, חושבני שאתה מבלבל בין עשירונים למאיונים, כי 'בעלי הון' אינם בדיוק בעשירון העליון אלא במאיון; רוב העשירון העליון חי מצויין אבל לא יוגדר 'בעל הון', אולי 'קולאק'.
אני לא מכיר הרבה סוציאליסטים שחושבים שהעניים מטומטמים
אלא אם כן אנחנו מבלבלים "תודעה כוזבת" עם טמטום. מלבד זאת, אתה צודק כמובן שבורגנים ליברלים דופקים את עצמם כשהם עוזרים לעניים, וטוב שכך. יש הבדל בין קבוצה מוחלשת שממשיכה לדפוק את עצמה ומי שמוכן לוותר על פריבילגיות על מנת להשיג מידה של צדק ו/או שקט נפשי.
ראה למעלה, ידידנו עופר.
ואני, משום מה, חושב שבורגנים ליברלים לא דופקים את עצמם במדיניות הזו, גם אם מאוד נוח להם להעמיד פנים שכן.
ובנוסף, אם אתה מעמד בינוני - אתה מרוויח.
לפי הביטוח הלאומי, מוסד שלא ידוע בניאו-ליברליות אידיאולוגית, הרפורמות של 2001-2006 הובילו בין השאר לירידת המס שמשלמים עשירוני הביניים, וההכנסה הפנויה החלה לגדול החל מעשירון 6, אבל נשארה סטטית-למעשה בעשירונים 5-4. סיכומו של עניין, אם אתה לא שייך למעמדות הנמוכים, אתה בהחלט גם הרווחת מהמדיניות הניאו-ליברלית הזו, ומן הסתם אם יש לך פלזמה שעלתה פחות מ-12,000 ש"ח (לפני כמה זמן חיטטתי בעיתונים משנות התשעים, והופתעתי לגלות כמה עלו טלוויזיות 29 אינץ' – 7,000 ש"ח במחירי 1992), גם כן נהנית מזה.
בקיצור, אלא אם אתה שייך למעמדות הסוציו-אקונומיים הנמוכים, עלי בכל-זאת להניח שאתה דוגמה ומופת למי שעומד בשאלה של עצמו: מי שנוקט מדיניות נגד האינטרסים שלו.
או שלא, כפי שתעיד העובדה שהאופוזיציה לראש ממשלתנו גבוהה למדי במעמדות העליונים למרות שהם, לפי הטענה המקובלת, רק מרוויחים ממעשיו.
לא, הוא צריך קודם להוכיח שבני המעמדות הנמוכים נפגעים
וכמובן, הוא לא יכול, כי זה עניין של דעה, לא עובדה מוצקה. אני מכיר הרבה חסידי הפרטות ושוק חופשי שמאמינים בלהט שזה עוזר למעמד הנמוך, ולא שזה "תוקע להם סכינים בגב".
ההנחה שלך שבני המעמד הנמוך פועלים בניגוד לאינטרס שלהם כשהם מצביעים למועמד נאו-ליברלי היא לא יותר מזה: הנחה. לכן אין שום סיבה שאקבל אותה כאקסיומה, אפילו אם אני, אישית, מסכים איתה.
אכן תאצ'ר אינה היטלר ואידי אמין (למרות שאם אנחנו רוצים להיות כאן ממש זהירים גם לשים את אמין ואת היטלר באותה קטגוריה זה לא בדיוק חכם), אבל היא בהחלט נחשבת לדמות מאוד מאוד אפלה. רק ראה לשם כך את הקולנוע של מייק לי שמתאר את בריטניה תחת שרביטה של תאצ'ר. ראתי מספר סרטים שלו אב לא את "ערום" שלו, וממה שהבנתי הסרט הזה במיוחד מתאר מצב עגום של חברה בימי שלטונה של תאצ'ר. מלבד זאת, ממה שהבנתי תאצ'ר הייתה די שמוק כשסירבה לתת לאסירים האיריים (לאו דווקא כאלו שהיו חלק בפעילות טרור, אלא אזרחים איריים שהיו חלק מהמאבק הלאומי) מעמד של אסירים פוליטיםם גם לאחר שפצחו בשביתת רעב. בנוסף לזא מלחמת אי פוקלנד (ממה שהבנתי בויקי) הא דוגמה לכך שהייתה פופליסטית במובן הרע של המילה: היי חברה, היא כרתה לנו כל יכולת לחיות חיים נורמלים עם המדיניות הכללית שלה, אבל לפחות היא החזירה את "הגאווה האומית". היא אולי קצת יותר בנימין נתינהו מאשר היטלר (שוב אין השוואה אמיתית בין ביבי והיטלר חס וחלילה, ביבי הרבה יותר חתיך), מעין דמות כזאת ששנואה על כל מי שיש לו אוריינטציה חברתית. נתניהו ולמעשהגם רייגן וגם תאצ'ר מייצגים את הכיוון הורא אליהן הולכות הדינות לקראת סוף המאה ה-20, מדיניות קשוחה ופופוליסטית, שלא מפחדת להשתמש בנוקשות כאידיאלוגיה פוליטית ("אשת הברזל").
סלחו לי על שגיאות הכתיב, המחשב מסרב לעשות לי את עבודתו נאמנה.
הדיון כאן הוא על המוניטין שלה
השאלה אינה האם היא הייתה מנהיגה טובה או רעה (זה תלוי בנקודת המבט שלך), אלא האם היא נתפסה בעבר, או נתפסת כיום, כמנהיגה טובה או רעה בידי רוב הציבור (וזו כבר שאלה עובדתית).
כן, אבל להוכיח שיש לה נקודות אפלות בהיסטוריה שלה, ושיש כאלו שממשיכים לזכור לה את זה לדיראון עולם, רק מוכיחה את העובדה עד כמה היא דמות שנויה במחלוקת.
למלחמת פוקלנד היו ללא ספק צדדים פופוליסטיים
(וצדדים בעייתיים מאוד בכל הנוגע לאופן שבו ממשלת בריטניה ניהלה את הסיקור העיתונאי שלה, וצדדים עוד יותר בעייתיים באופן שבו העיתונות בחרה לשתף פעולה עם אותה ממשלה בנושא) – אבל הפופוליזם הזה התחיל עם ההחלטה של ארגנטינה שהשלטון הלא-דמוקרטי-בעליל שלה באותה תקופה ניסה להסית את דעת הקהל מהמצב הכלכלי הקשה במדינה (נשמע מוכר?) בעזרת איזה הישג צבאי-לאומי דה-לה-שמעטה. הוסף את העובדה שאוכלוסיית איי פוקלנד תמכה בשלטון הבריטי, והמסקנה המתבקשת היא שכנראה *כל* ראש ממשלה בריטי היה מגיב באותו אופן, וככל הנראה בליווי אותם רעש וצלצולים.
עירום הוא יותר מצב-האדם-בעולם-המודרני
ולא ממש מצב-האדם-תחת-שלטון-תאצ'ר. האם כולם שם אומללים, נדכאים וחלכאים? בהחלט. האם זה קשור בצורה כלשהי לשלטון? ממש לא. הסרט פשוט מציג שורה של אנשים דפוקים ו/או שונאי אדם.
בקיצור, נסכם את התגובות:
מי שלא חושב כמוני מטומטם (או רשע).
רשות הדיבור לשופט, אני סיימתי.
זה עובד מצוין עם גיטרה!
(ל"ת)
אתה ממעיט ברמת השנאה לת'אצ'ר
היא היתה ונותרה דמות מפלגת. הימין הבריטי מעריץ אותה. השמאל – ובריטניה הוא אולי המדינה המערבית היחידה שבה יש שמאל משגשג וחזק – שונא אותה בכל נימי נשמתו. מכרים בריטים שלי – לא רק עיתונאים ואקדמאים – כמעט יורקים כשהם מזכירים את שמה.
עם כל זאת, להגיד את שמה באותה נשימה כמו היטלר ואידי אמין זו הגזמה פראית.
תעיד הפרסומת הזאת:
http://www.youtube.com/watch?v=kE6SqUlINt0
אני זוכר שהיתה גירסה שכללה גם את ההורים של היטלר.
פרסומת זולה, מאוד
דווקא בנושא קונדומים, אחד התחומים הכי קריאטיביים, לראות פרסומת כזו שמאכילה בכפית ומתחננת ליצור פרובוקציה. סתם. אבל זה היו זמנים שונים אז. פעם גם היו צריכים ג'ינג'ית בלי חזיה כדי למכור מיץ, אני שמח שהימים האלה מאחורינו…
מאחורינו?!
http://www.youtube.com/watch?v=bIsaoc56H_E
סרקזם, כמו קסאם
עובר מעל הראש ולא תמיד פוגע.
אני הבנתי
רק רציתי להבהיר את זה לאלה שלא הבינו, גם בסרקזם.
יש שיר נהדר של אלוויס קוסטלו שמדגים את זה היטב
השיר פשוט נוטף שנאה לת'אצ'ר:
http://www.youtube.com/watch?v=K-BZIWSI5UQ
ולמי שמתעניין, זה מתוך האלבום המופלא Spike.
ואם זה לא מספיק
אז במחזמר "בילי אליוט" שמוצג בווסט-אנד בלונדון, יש שיר שלם שמוקדש לתאצ'ר:
"חג מולד שמח, מגי תאצ'ר/ כולנו חוגגים היום / כי זה יום אחד קרוב יותר למוות שלך".
את השירים במחזה, אגב, חיבר בריטי אחד, סר אלטון ג'ון.
אגב, גם בוש מוזכר לשמצה בשיר הסיום של "אווניו קיו" בברודווי בניו יורק, אבל באופן הרבה פחות בוטה.
http://www.youtube.com/watch?v=OeuLTEXazJs
אם כבר שיר אנטי-תאצ'ר
"ביום בו תאצ'ר תמות" http://www.youtube.com/watch?v=s4BCUWopQQ4
הנפתח בשורה: We will laugh the day that Thatcher dies
אם הזכרתי את שמה יחד עם היטלר ואמין
הרי זה משום שעשו סרטים על חייהם שיצא לי לצפות בהם. הייתי מוסיף גם את ניקסון (שזכה לשלושה סרטים לפחות שעסקו בו) ואת צ'ה (שלא ראיתי).
ניקסון היה הנשיא הכי טוב של ארה"ב
רק בגלל ההיפים המסריחים האלה שאנסו את התרבות האמריקאית יש לו שם רע.
באו נעצור את דיון האוף טופיק הזה כאן
גם אם זה נכתב בהומור וגם אם לא.
גם אנשי הספורט שונאים אותה
יכול להיות שזה קצת אבל עכשיו האנגלים מאשימים אותה גם בכישלון שלהם בכדורגל (ואני מוכרח להודות שזה די מגוחך): http://www.one.co.il/Msites/Biz/InsideArticle.aspx?id=182832&bz=8
עוד טריילר מעניין שיצא לא מזמן:
אימורטאלס: http://www.traileraddict.com/trailer/immortals/feature-trailer
הייתה כבר יומית על טריילר קודם לסרט הזה, שבעיקר דיברה על זה שהוא נראה מעפן בצורה מפתיעה. לדעתי הטריילר הנוכחי מתקן את הרושם-יש בו כמה צילומים מדהימים וחלקי סצינות שעושה רושם שבשלמותן יכולות להיות פשוט מפעימות. לא מכיר את הסרטים הקודמים של הבמאי, אבל אני לגמרי מאמין שזה לכל הפחות יהיה סרט אקשן מרשים וכיפי.
מה שכן, חלק מהתלבושות קצת מטופשות.
או בשמו האחר: 301
(ל"ת)
זה רק אני
או שמריל סטריפ ממש לא דומה לעצמה פה
*פיהוק*
(ל"ת)