העולם היום קצת יפה יותר, כך לפחות על פי כותרות המדורים הכלכליים. בחדשות 2, הכותרת היא "הסוף לעמלה על כרטיסים בקולנוע". בוואינט – פסקני עוד יותר: "בוטלה העמלה על קניית כרטיסים באינטרנט". הפיסקה הראשונה לא משאירה מקום לספק:
בשורות טובות למזמיני הכרטיסים ברשת: החל מהיום (ד') לא תשלמו "דמי טיפול" על קניית כרטיסים באינטרנט. כך על פי הוראה שהוציאה הרשות להגנת הצרכן וסחר הוגן שאוסרת על בתי העסק השונים לגבות את העמלה שהרגיזה צרכנים רבים.
יום גדול! על השמחה מעיב רק דבר אחד, והוא העובדה שבכל אתרי בתי הקולנוע עדיין נגבית היום בדיוק אותה העמלה המעצבנת שנגבתה אתמול, וככל הנראה אין לאף אחד מהם כוונה לשנות את זה בעתיד המיידי.
ב"דה מארקר" לא בחרו בכותרת הקלה, אלא הביאו את אותו מידע עם הקשר נכון יותר: "חשבתם לחסוך עמלת אינטרנט על סרטי פסח? תשכחו מזה". מתוך הידיעה:
הרשות להגנת הצרכן פנתה למשרדי הכרטיסים ולבתי הקולנוע על מנת לחדד את החוק הקיים, ולחייב אותם להציג לצרכן את "המחיר האמיתי" של הכרטיסים, כולל העמלות. היה מי שטעה לפרש זאת כסופם של "דמי הטיפול באינטרנט" ויצר שמחה מוקדמת.
אתמול בשעות הערב נשלחה הודעה לעיתונות מטעם חבר הכנסת מיקי רוזנטל (העבודה), כותרתה "מעבדות לחירות" ובה דיווח כי מעתה תיאסר גבייה של עמלת "דמי טיפול" באינטרנט ברכישת כרטיסים לסרטי קולנוע ולמופעים. מי שמיהר לשמוח, צפוי להתאכזב.
מבדיקת TheMarker עולה כי מדובר בפרשנות מתירנית למכתב ששלחה הרשות להגנת הצרכן לפני יומיים למשרדי הכרטיסים ולרשתות בתי הקולנוע אשר כל מהותה הבהרה וחידוד החוק הקיים.
לפי חוק הגנת הצרכן (סעיף 14ג), מחירו של מוצר המוצג באתרי האינטרנט צריך לכלול את כל התוספות ההכרחיות שיחולו על הצרכן בסופה של הרכישה, בהן דמי הובלה או משלוח. משרדי הכרטיסים ורשתות הקולנוע נוהגים להציג את מחיר הכרטיס ללא שקלול דמי הטיפול הנגבים באינטרנט וכעת מבקשת הרשות לחדד מולם את התקנות הקיימות.
שום חוק חדש לא נחקק; אפילו שום הנחיות חדשות לא יצאו. ההנחיות הקיימות "חודדו", אבל אם בתי העסק מתעלמים מההנחיות האלה כרגע, הם יכולים להתעלם באותה המידה גם מהנחיות מחודדות. ואפילו אם אכן ימלאו אחר ההנחיות במלואן, זה לא אומר שתשלמו שקל אחד פחות – זה רק מחייב את בתי הקולנוע לפרסם מראש את המחיר המלא כולל כל העמלות. כלומר, במקום שיהיה כתוב באתרים "מחיר הכרטיס 38 ש"ח + עמלה 4 ש"ח", יהיה כתוב "מחיר הכרטיס 42 ש"ח".
תזכורת: לפני כמה חודשים יזמה ח"כ תמר זנדברג הצעת חוק לביטול העמלות על הזמנת כרטיסים. כבר אז עלתה השאלה האם חוק הוא באמת הדרך הנכונה לטפל בבעיה. העמלות האלה מעצבנות את כולנו, אבל לפי כל הסימנים ימשיכו לעצבן אותנו גם בעתיד.
עדכון: להלן תגובת התאחדות ענף הקולנוע לנושא.
התאחדות ענף הקולנוע מוסרת כי בהמשך להנחיות הרשות להגנת הצרכן אשר פורסמו אתמול והועברו לבתי הקולנוע רק היום, יפעלו רשתות בתי הקולנוע לעדכן את אופן הצגת המחיר בעת הרכישה באינטרנט כך שיוצג המחיר הסופי כולל עמלה.
כפי שהובהר בהנחיות הרשות, גביית עמלה ברכישה מרחוק הינה מותרת ונעשית על פי החוק כאשר היא מוצגת באופן כולל במחיר הכרטיס. יש להבהיר כי מהות ההנחיה דנה באופן הצגת המחיר בלבד ולא בעצם גביית העמלה.
מחירי כרטיס הקולנוע בארץ הם מהנמוכים בעולם המערבי ומעניקים חוויה ושירות ברמה הגבוהה ביותר במחיר שווה לכל נפש.
לא יכלו להיות הוגנים
למה מלכתחילה כרטיס לסרט עולה כמעט 40 שקל?
זה לא רווחי גם ב30? –
מזל שאני חייל ושיש עזרה מההורים – אחרת thepiratebay היה הקולנוע היחיד שיש לי
אתה באמת יכול להגיד שאתה יודע מה עלות הכרטיס שבה בית קולנוע בארץ רווחי?
הכרטיסים בארץ יותר יקרים מבארה"ב, ועולים בערך כמו באירופה. זה דומה להרבה מוצרים אחרים בארץ. כל הבעיות האחרות (עמלות על מכירת כרטיסים, מחירי מזנון מופקעים) לא יחודיים לישראל. דווקא בישראל יש הרבה מבצעי 1+1 ויש אפשרות להכניס אוכל מבחוץ לבתי הקולנוע, מה שהופך את המחיר הריאלי לקצת יותר נמוך.
לא נכון להגיד שהמחירים בארץ זולים מבארה"ב
ויחד עם זאת יש בזה מין האמת. העניין הוא שבהרבה ארצות (אירופה וארה"ב למשל) המחירים משתנים בהתאם לבית הקולנוע ומיקומו. תרצה לראות סרט בלב מנהטן, או באמצע לונדון? המחיר שתשלם (לסרט בדו מימד רגיל לחלוטין) יעלה על מחיר הכרטיס לסרט תלת מימד "איימקס" בארץ. מול זה, בתי קולנוע קטנים וחיצונים לערים הגדולות יעלו בהתאם, ובאופן זול במיוחד. כאן בארץ יש מחיר אחיד לכל. עוד לא הבנתי אם זה טוב או רע.
תודה על זה!
כל פעם שנושא מחירי הכרטיסים עולה, אנשים מתחילים לדבר על כמה שהמחירים בארה"ב יקרים יותר, או זולים יותר. אני שמח שהפעם הדיון התחיל מהסוף – המחירים בארה"ב *שונים* מאוד זה מזה.
את זה אני יודע
הטענה שקראתי היא מהמחיר הממוצע היום בארה"ב הוא קצת מעל 8 דולר, בהחלט יותר זול מבארץ (כמו שכתבתי). המחירים באירופה יותר יקרים – עד כמה שהצלחתי להבין, די קרובים לאלו שבארץ. אני לא בטוח איזה אחוז מהכרטיסים נמכר במבצעי 1+1/מחירי חיילים/הנחות שונות בארץ, אבל נראה שמדובר בלא מעט מהשוק. אני מניח שהמחיר הממוצע בארץ קרוב יותר ל-30 ש"ח מאשר ל-40. ובכל מקרה, השאלה הנכונה היחידה היא "מה שולי הרווח של בתי הקולנוע בארץ" – אם אנחנו לא יודעים את התשובה לשאלה הזו, אי אפשר לקבוע אם המחיר הוא הוגן או לא.
ישנו עוד מרהיב למשוואה, והוא כמה 'שווה' מחיר הכרטיס באותה מדינה, ביחס לשכר המינימום. בארץ, 40 שקלים הם כמעט שעתיים עבודה. בארהב שכר המיני' הפדרלי הוא 7.25, ולדעתי בחלק מהמדינות עצמן הוא גבוה יותר
זה נכון, אבל כמעט כל מוצר בארץ יקר בהשוואה כזו לארה"ב
ולרוב גם לאירופה. וכיוון שקולנוע הוא חלק מאותה מערכת כלכלית, לא הייתי מצפה שהוא יהיה שונה.
ובנוסף, יש מחירים שונים לשעות שונות.
בימי חול, סרט בשעות הבוקר, הצהריים, ולעתים גם אחר-הצהריים המוקדמות יעלה חצי מסרט בשעות הערב.
ואם זה לא מספיק, יש מחירים שונים (מוזלים) לילדים וקשישים
הנה המחירים בקולנוע על דרך ברודווי פינת רח' 84:
עמלת אינטרנט: דולר וחצי (5 ש"ח).
סרט רגיל: מבוגר – 16.5 דולר (57 ש"ח); ילד / קשיש – 13.5 דולר (47 ש"ח); הצגת בוקר (לכולם) – 8.5 דולר (29 ש"ח).
סרט תלת-ממד: מבוגר – 20.5 דולר (71 ש"ח); ילד / קשיש – 17.5 דולר (60 ש"ח); הצגת בוקר (לכולם) – 12.5 דולר (43 ש"ח).
כל המחירים זהים גם במהלך השבוע וגם בסופו.
אין השוואה גרועה יותר מלהשוות את מחירי הכרטיסים למחירים בברודוי!!!
ברודווי במנהטן, הינו אולי המקום בו כרטיסי הקולנוע וההצגות הם מהיקרות בעולם!!!
למה לא השוות את מחירי הכרטיסים לבתי קולנוע באזורים אחרים בארה"ב (בפרברי הערים), לא במרכזי הערים, כמו בתי הקולנוע בארץ שרובם נמצאים בפרברי הערים. בפרבר של ברמת השרון (לא במרכז העיר) או בראשון לציון, גם לא במרכז העיר (באזור התעשייה מערב של ראשון לציון)!!! בהשוואת מחירים, צריך להיות גם הוגנים!!! בנוסף לא משווים מחיר של דולר בארץ למחיר בארה"ב, כיוון שערך שעת העבודה, היא שונה לחלוטין!
בארץ צריך לעבוד כמעט שעתיים (שכר מינימום) לקניית כרטיס לקולנוע!!! בארה"ב (ברוב בתי הקולנוע בפרפרים) צריך לעבוד קצת יותר משעה (שכר מינימום), בשביל לקנות כרטיס לקולנוע.
בא לך לרוץ בשדה חמניות?
המחירים בברודווי הובאו רק כדוגמה לכך שיש הבדלים במחיר לילדים וקשישים, ולכן קשה להשוות.
לידיעתך, עדיין אי אפשר להכניס אוכל מבחוץ...
החוק אומנם עבר אבל נתקע בזמן של חילופי הכנסת הקודמת ולכן לא נכנס לתוקף ולא ייכנס בזמן הקרוב.
יש מקומות שבהם מתירים הכנסת מזון/משקאות, אבל בלא מעט מהם אוסרים את זה.
מהעמלות הלא מוצדקות אבר.
במקום לתת לנו הנחה על זה שאנחנו חוסכים לקולנוע בכוח אדם של הקופאים, ועל זה שאנחנו מבטיחים שאולם יתמלא כבר בשלב מוקדם מה שגורם לעוד הרבה אנשים להגיע לקולנוע כי הם יודעים בוודאות שיהיה להם מקום,
אז במקום לתת לנו על זה הנחה הנבלות עוד מוסיפים לנו עמלה.
זו סתם חזירות.
אני לא בטוח,
ברור שלקנייה באינטרנט יש יתרון מבחינתי – אני יכול לבחור מקום מראש, ולא להידחף בקופות ברגע האחרון ולקבל כרטיס מאחורי העמוד (סליחה, זאת סתם נוסטלגיה לקולנוע מסוים אי אז בתל אביב).
אז זה שאני מרוויח נוחות ושיריון מקום – זה שווה לי משהו.
אתה הרי יכול לוותר על העמלה הכה מיותרת לשיטתך וללכת לקנות את הכרטיס הזול יותר בקולנוע, לא?
עצם זה שכנראה האופציה האחרונה לא כל כך רצויה מבחינתך, מסביר לך למה העמלה הזאת כנראה שווה לך משהו.
ברור שזה שווה לי משהו להזמין באינטרנט
אבל גם להם זה שווה משהו. זה (היה יכול להיות) win-win situation.
אבל זה לא, כי הם החליטו שלמרות שהם גם ככה מרוויחים מזה שאני מזמינה באינטרנט, הם צריכים להרוויח עוד קצת.
יש פה למעשה רווח הרבה יותר גדול לקולנוע מהמשכורת של הקופאית בקופה.
אם החלטתי שמחר אני הולך לסרט, יש תמיד סיכוי שאני אחליט ברגע האחרון שיותר נחמד לי לשבת בבית על הספה ולעשות מרתון "השיר שלנו" (השם להמחשה בלבד, המציג אינו צופה בטלנובלות בנות עשור). אם, לעומת זאת, גם קניתי ביום שלפני את הכרטיסים, אני למעשה מכריח את עצמי ללכת (וגם אם אשאר לבד בבית עם נינט, עדיין שילמתי על הכרטיס). זאת הסיבה שגם שלפני עידן האינטרנט קולנועים החזיקו מענה קולי אנושי ויקר הרבה יותר לרכישת כרטיסים.
השיר שלנו בת עשור?!
נינט זכתה בכוכב נולד לפני 11 שנים?!
עוד מעט תאמר לי שגלעד שליט נחטף לפני 8 שנים!!
האמת, לא ברור לי מה עולה יותר,
למרות שברמה הכלכלית הערך של משהו נקבע הרבה יותר על פי מה שהוא שווה לך מאשר על פי כמה הוא עולה למוכר.
אבל בעניין כמה שעולה, אין לי מושג כמה עולה תחזוקה של אתר סרטים מסודר, שצריך להתעדכן כל יום ולהראות את כל האולמות ולא ליפול וכו'.
בעיקר כשהעלות החילופית היא של איזה שלוש קופאיות (או קופאים) שאני מניח שמרוויחים שכר מינימום במקרה הטוב.
אבל האתר לא קיים *רק* למען הזמנת הכרטיסים.
הוא קיים בכל מקרה כי:
א. לכל עסק נורמלי יש היום אתר. נוכחות במרחב האינטרנטי וכו'.
ב. כדי להציג מידע על המקום, על מגוון הסרטים ועל כל סרט.
ג. עוד סיבות שאני לא חושב עליהן.
ובנוסף, אפשר גם להזמין כרטיסים. זה לא שהעמלה שלנו מממנת את האתר באופן בלעדי. גם אם לא היתה הזמנת כרטיסים בית הקולנוע היה מפעיל אתר די מרשים, כמו כל עסק אחר. אז אפשר לטעון שיש תחזוקה לאתר, פלוס עניינים של מערכת אשראי, פלוס עניינים משוכללים יותר מאתר רגיל ו"פושטי". אבל עדיין, לרשת יהיה אתר גם אם לא יימכרו יותר כרטיסים באופן מקוון.
אז רק צמצמת את השאלה
לכמה עולה לתחזק אתר עם תשלומים, אשראי, סליקה, מעקב מושבים בכל אולם וכל שאר הטררם, מול אתר שרק נותן מידע.
לא יודע, אבל הייתי מניח שיחס הוא משהו כמו חצי. זה עדיין לא נראה לי זניח.
נגיד שזה חצי.
כמה זה עולה, וכמה זה עולה פר כרטיס מוזמן?
גם לי אין מושג. אבל אם היו מוכיחים לי שמדובר בעמלה הוגנת, אולי דעתי היתה משתנה. כל עוד אין לי מושג, ויש לי חשד סביר להניח שעושים רווח נבזי על גבי, דעתי נשארת חשדנית.
שלוש קופאיות...?
זה הגיוני אולי אם האתר אמור "להחליף" קולנוע אחד… זה ממש לא הגיוני לרשת עם מספר דו ספרתי של קולנועים, ואפילו לא לקולנוע אחד עם הרבה אולמות (סטייל סינמה סיטי/יס פלאנט).
ביס פלאנט איילון
יש שלוש קופאיות, נכון אפילו להיום בצהריים עם מיליון ילדים רועשים בחופשה.
העיקר שדיאן קיטון, קווין לטיפה וקייטי הולמס נהנות מהכסף...
(ל"ת)
במבצעי אשראי 1+1 כן יבוא לידי ביטוי
מאחר ועלות הכרטיס מגלם את העמלה בפנים, במבצעי 1+1 של כרטיסי האשראי בעצם נשלם עמלה פעם אחת ולא פעמיים כמו היום.
דווקא לא
לפני חודש בערך הזמנתי באינטרנט עם מבצע של 1+1 ושילמתי אמנם על כרטיס אחד, אבל עמלה של 2.
כי העמלה עדיין מופיעה לחוד, זו בדיוק הנקודה...
ברגע שהיא תגולם במחיר הכרטיס, 1+1 יהיה באמת מחיר של כרטיס אחד (כולל עמלה) ולא של אחד + 2 עמלות.
לפני חמש דקות הזמנתי כרטיס בסינמה סיטי ב1+1
המחיר שהופיע היה 42 שקלים, אבל התשלום הסופי היה 45.80 לפי הפירוט הזה:
כרטיסים:
₪76.00
הנחה:
-₪38.00
עמלה:
₪7.80
סה"כ:
₪45.80
כלומר, ה1+1 מחזיר לפתע את העמלה הישנה והטובה. בתכלס, אני לא מבין למה בעלי הקולנוע לא פשוט מוותרים, מעלים את המחיר ל-40 ש"ח בקופות ובאינטרנט, ומעודדים את הקהל להזמין כרטיסים מראש. זה נכון גם לכל סוגי המופעים האחרים (למה לעזאזל לגבות עוד 5 שקלים של עמלת הזמנה על כרטיס להופעה ב-200 ש"ח, ולקחת את הסיכון שאני אדחה את הקניה ליום המופע ובסוף לא אגיע מסיבה כזאת או אחרת).
תודה על הדיווח, כדאי להעביר אותו הלאה
אני בספק אם התרגיל הזה חוקי (אלא אם ישנו את תנאי מבצע 1+1 והוא יוגדר כ"הנחה של 38 ש"ח" או משהו כזה).
ביס פלאנט הם יותר מתוחכמים
נבלות
מה שיותר מעצבן
מילא אם היינו צריכים לשלם עמלה על כלל ההזמנה, אבל פר כרטיס? עושקים אותנו לאור יום, תודה לאל על פיירטביי ופופקורן טיים.
באמת מעניין מה התירוץ לכך שצריך עמלה נפרדת על כל כרטיס
איזו תוספת עלות נגרמת מכך שהזמנתי ברשת שני כרטיסים במקום אחד?
תקשורת עלובה.
(ל"ת)
משהו אחד אני לא מבין...
תקנו אותי אם טועה, עמלת הרכישה עד היום הייתה על פי רכישה ולא על פי כרטיס.
ז״א אם אתה קונה כרטיס אחד או עשרה כרטיסים דרך האינטרנט אתה משלם את אותה ״עמלת רכישה״ שטורחת להופיע רגע לפני שאתה מאשר את התשלום.
אם אני מבין נכון, ב״חידוד ההנחיה״ החדשה, אם אני קונה החל מהיום את אותם עשרה כרטיסים אני אשלם סכום גבוה יותר בגלל שמחושבת עמלה מסוימת על כל כרטיס?
לא.
עד היום, וגם היום, אתה משלם עמלה בנפרד על כל כרטיס שאתה קונה.
אין בזה שום הגיון, כמובן, אבל זה המצב.
בתור מישהו שגר בארה"ב...
בתור אחד שגר בארה"ב, מחירי הכרטיסים כאן תלויים במיקום ובשעת הסרט.
בבוסטון, סרט רגיל בשעות הערב עולה $12.50 דולר, או 43.3 ש"ח, ותלת מימד עולה $17.50, או 60.66 ש"ח.
ובאתרים כמו Fandango עדיין יש עמלה של בערך 5 ש"ח כשמזמינים כרטיסים מראש.
אז לא, בארה"ב לא תמיד יותר טוב (כמובן שאפשר לטעון שהמשכורות פה יותר גבוהות וכד', אבל אני לא רואה צורך להיכנס לזה).
תודה על המידע!
ושאלה: המחיר שאמרת שגובים על כרטיס קולנוע תלת מימד נחשב למוגזם? כלומר זה נחשב יקר מידי כמו בארץ?
בארץ לשלם 42 עלכרטיס זה נראה לי הרבה מידי, אז 60?!
יופי
בסופו של דבר, המחיר צריך לכלול את כל רכיבי המוצר; כמו שאין עמלות על כל שאר האספקטים התפעוליים של בתי הקולנוע, לא אמורה להיות עמלה על "הזמנה באינטרנט".
בעייה דומה הייתה בעבר כאשר נקנו כרטיסי טיסה (גם אז התווספו כל מיני עמלות ברגע האחרון) – וגם טוב שהעיפו אותן.
באמת אי אפשר להשוות ממש לארה"ב
כשהייתי במנהטן לפני כמה חודשים, הלכתי להקרנת צהריים של איזה סרט בקולנוע ליד הדירה ששהיתי בה, עלה 12$. כמה ימים לאחר מכן הלכתי לראות "גראיבטי" באותו הקולנוע בתלת מימד בהקרנה לילית ועלה 18$. בפעם אחרת הלכתי להקרנה של "אסירים", גם לילית, בבית קולנוע אחר וקצת פחות איכותי. עלה 10$.
בדיקה זריזה באתר של Fandango מראה שכרטיס ל"מפוצלים" בסביבות אותה שעה (22:40-22:50) עולה סכום שונה בשלושה בתי קולנוע שונים – 13.75$, 14.5$ ו- 16.5$. ואלה המחירים לכרטיסים של מבוגרים (יש גם כרטיסים זולים יותר לילדים). בכל אחד מהשלושה עמלת ההמזנה שווה – 1.5$ לכרטיס.
אז כן, זו הסיבה שאי אפשר להשוות את פה לארה"ב – שם המחירים משתנים לפי כל מיני גורמים: גיל, מיקום הקולנוע, שעת הקרנה וכו'. פה אם אני בוחר הקרנה של "מפוצלים", לא משנה אם זה ביום חול או בסופ"ש או ברמת גן או בראשון או אם אני בן 7 או בן 67. המחיר נשאר זהה. גם אם זה האולם הכי מעפן של סינמה סיטי או הכי טוב של יס פלאנט (חוץ מאיימקס / VIP וכו' כמובן).
אני גם חושב שהעמלה הזאת היא בולשיט, אבל אולי קודם צריך לטפל במחירי הכרטיסים. אני לא רואה סיבה לשלם אותו מחיר על אולם גדול עם מתקן לכוס ומרווח לרגליים ועל אולם קטן עם כסאות פחות נוחים משל אוטובוס שמצריכים לשבת בפוזה מוזרה כדי שיהיה נוח.
זה מוכיח שיש שם מעט תחרות ולא מחירים מתואמים, וזה טוב
למען האמת אני זוכרת תקופה בילדות שהצגות יומיות עלו כאן פחות (לכולם, ללא תלות במגזר או במועדון כזה או אחר). מתישהו זה נגמר.
אז,
קראתי את זה עכשיו רק כדי להתעדכן ששום דבר לא השתנה? נפלא.
בא לי לזרוק פה איזה משפט כמו "פעם כרטיס היה עולה 18 שקל"
אני זוכר שהיו ימים שעוד היה אפשר לצאת לקולנוע בלי לפשוט רגל, מתישהו בסביבות 2002 (כשכרטיס עוד עלה משהו כמו 30 שקל בלבד, ככה כשגלובוס גרופ בקניון היו הדבר הכי קרוב לקולנוע נורמלי ואיש הפופקורן היה מכיר אותי ואת החברים שלי. מצד שני, פעם קוטג' היה עולה פחות מ5 שקל ודלק היה עולה פחות מ7 שקל וניתן היה לקנות דירה בפחות מ30 שנה. לצערי אנחנו חיים בעולם די מסריח. העמלה הזאת, כמו גם הרבה מיסים אחרים, היא עלבון לא נורמלי, לא משנה באיזו מדינה. הקולנוע צריך לשלם לך על זה שאתה עושה לו טובה וחוסך לו משכורת של קופאי נוסף.
מצד שני, אעדיף שהם יחתכו את מחיר הפופקורן בחצי קודם, כמה אני מתגעגע לדלי גדול ב18 שקל במקום ב30 או כמה שזה לא עולה עכשיו, כי לא קניתי פופקורן בקולנוע כבר קרוב ל6 שנים. היו ימים, בתור בחור צעיר ועני, שיכולתי ללכת לקולנוע עם 50 שקל, ולחזור, well, ללא עודף, אבל גם בלי חור בכיס. מעניין עם הגולובוס גרופ בכפר סבא עוד קיים…
עושקי הציבור
הבעיה היא לא מחירי הכרטיסים בארץ, הזמנה באינטרנט אמורה לחסוך כסף גם בקופות אך במקום המחיר גבוה יותר, כי אנחנו מקבלים שירות ושצריך לשלם על זה ואני יכול להסכים עם זה.
הבעיה מתחילה שאני רוכש 4 כרטיסים ברשת רב חן בעלות של 38 ש"ח וצריך לשלם עמלה של 4 שקלים לא על המכירה הכללית אלא על כל כרטיס. זה פשוט גזל, אין דרך אחרת לכנות את זה\זה בטוח לא שירות אלא דרך קלה ויעילה לדפוק את ציבור הצופים.
לצערי ובקרוב לצער בתי הקולנוע, דור שלם של צעירים שרגילים לצפות בסרטי קולנוע באמצעות Thepiratebay לא יחוש בדילמה הזו, יהיה להם ברור שסרטים מורידים ולא הולכים לרכוש במחיר יקר + עמלה.
בהצלחה רבן חן, קבוצת יס, גלובוס גרופ ואחרים.
קוראים לזה עמלה באחוזים,
וזה נהוג גם במסעדות (טיפ) וגם אצל עורכי דין (ובטח באלף מקומו אחרים), למרות שהמלצרית ועורך הדין לא עבדו יותר קשה אם הזמנת אנטריקוט או עוגה, או קנית דירה בתל אביב או בחולון.
אז גזל נשמע לי כמו מילה קצת חזקה מדי.
ותזכור שתמיד יש לך את האפשרות ללכת לקופה ולקנות 4 כרטיסים (באותו מאמץ של לקנות כרטיס אחד), והנה חסכת לך 16 שקלים נטו.
"תמיד יש לך את האפשרות ללכת לקופה"?
תמיד? לכולם?
מהיום שהומצאה ההזמנה מראש, אתה צריך להגיע לקופה *הרבה* לפני הסרט (לפעמים חצי שעה תספיק, לפעמים מדובר בימים/שעות) כדי למצוא מקום טוב, אם זה חשוב לך. וזה בהנחה שהקולנוע קרוב אליך. או בכלל בעיר שלך.
זה תלוי בגודל הסרט
אבל זה לא ממש נכון. אני גר באזור הקריות, אבל אני הולך לראות סרטים ביס פלאנט בחיפה. אני מגיע בדרך כלל רבע שעה (ולפעמים אפילו דקות ספורות) לפני תחילת הסרט לקופות, ו90% מהפעמים נשארים לי מקומות מצוינים.
זה גם תלוי מאוד באיזה יום אתה הולך.
כשאני הולך בימי חמישי, לפעמים אני אפילו לבד באולם.
שישי בערב זה כבר סיפור אחר… טונות של אנשים שמגיעים לקולנוע בלי להחליט לפני לאיזה סרט הם הולכים. לפני כמה שבועות הייתי באולם מלא של "רכבת הקרח" בשישי בערב.
זה בהחלט תלוי.
אתמול ראיתי את קפטן אמריקה באולם מלא, הגעתי רבע שעה לפני הסרט והיו מקומות רק בצדדים-בצדדים. ראיתי באינטרנט עוד לפני שיצאתי מהבית שהכל היה מוזמן. לשמחתי זה לא מזיז לי (מיקום באולם זה סתם מוערך יתר על המידה, מסתבר), אז לא הדאיג אותי.
בקיצור, זה תלוי בסרט, זה תלוי בזמן שעבר מאז צאתו, זה תלוי ביום בשבוע, זה תלוי בבאזז, זה תלוי במיקום האולם, זה תלוי בעיר, זה תלוי אם יש חופש מבי"ס או לא. זה תלוי במיליון גורמים. קשה להיות ספונטני ככה, לבוא לקופה ולקוות שיהיו לך כרטיסים לסרט היחיד שבאת לראות. מה אם אין? תחזור הביתה? תכנס לסרט שלא באת לראות? תלך לסרט בהקרנת צהריים מוקדמת? תחליט ללכת לסרט רק שבועיים אחרי צאתו, כשאין עומס עליו? ומה אם תפספס והוא כבר יירד מהמסכים (הנה, עכשיו פספסתי את החבובות באנגלית)? אין כ"כ ספונטניות. ואני עוד גר בעיר שיש בה בערך מיליון אולמות.
ומה עושה מי שיש לו נסיעה של יותר מרבע שעה עד לאולם שלו? או חצי שעה? או שעה?
אז אתה יכול לשמור לעצמך
אופצית האינטרנט היקרה יותר רק למקרים הבעייתיים כמו זה, ולוותר עליה במקרים אחרים. ואז תקציב הקולנוע הכללי שלך לא יגדל בעשרה אחוזים, אלא בשלושה-ארבעה אחוזים בלבד.
וגם במסעדות זה דפוק מאוד בעיניי... (בדיוק מהסיבה הזאת)
לגבי עורכי דין, העבודה שלהם דווקא משתנה לא פעם לפי גודל העסקה וטיבה, וזה כבר עולם אחר, לא רואה מקום להשוואה.
בתקופה שבה הקולנועים היו בלב הערים ולא בשוליהן אכן הגעתי לא מעט פעמים לבית הקולנוע לפני כדי לקנות כרטיסים במקומות טובים. אבל כיום מדובר בנסיעה מיוחדת שאורכת 20–30 דקות (בשעות העומס גם יותר) ובפרט, גם לאור מחירי הדלק, זה כבר לא ריאלי לנסוע הלוך חזור. אם לא אכפת לנו להגיע מוקדם זו לא בעיה, אבל זה לא תמיד אפשרי.
אישית אני מסכים איתך,
אבל כשככה מתנהגים חלקים גדולים מהשוק, קצת מוגזם להתרעם על הקולנועים כגנבים. מעבר לזה, מה שאת אומרת (ואחרים) רק מדגיש את הערך המוסף שיש עבורך להזמנה באינטרנט מול קנייה בקופות. אז למה כל כך קשה לאנשים לשלם קצת יותר על משהו שנותן להם ערך מוסף גבוה יותר במובהק?
אנשים גם מוכנים לשלם יותר על חולצה יפה, שעולה לייצר בדיוק כמו חברתה המכוערת (לטעמם), על ספר טוב (שעולה לייצר בדיוק כמו ספר בינוני), ועוד ועוד. אני למשל, אמנם שלא כמקובל, מוכן גם לשלם עשרות שקלים ולעיתים אף דולרים על ספרים או דיסקים שאני יכול לגנוב באינטרנט בחינם, וברור לי שעלות הייצור שלהם זעומה. אבל לגבי יש להם עררך ואני מוכן לשלם עליו.
ברור שיש ערך מוסף להזמנה מראש, הרי זו הסיבה שהם גובים עמלה
(כי אנשים מוכנים לשלם עבורו). אבל זה מעצבן כי זה חוסך גם להם ולא באמת עולה להם יותר, ויש בזה מן החזירות, בפרט לגביית העמלה על כל כרטיס וכרטיס במקום פר הזמנה. אישית אני לא יוצאת להפגנות ולא להחרמות; אני פשוט ממעטת ללכת לקולנוע. רוב הזמן אין לי ערך מוסף בקולנוע ששווה לי להתאמץ ולצאת במיוחד מהבית בשבילו, לנסוע 20–30 דקות, לשלם על דלק, על כרטיס לא כ"כ זול, לשבת בלי הפסקה שעתיים-שלוש, בלי להתרוקן ובלי לשתות… לו זה היה זמין, נוח וזול – הייתי טורחת יותר; אבל יש חלופה נוחה שמספקת אותי רוב הזמן, אז שיעשו מה שהם רוצים. זה אמור להיות אינטרס שלהם למשוך אותי אליהם, לא? את העמלה אני לא משלמת בלאו הכי; כפי שכתבתי למטה, יש לי מינוי שנתי של 6 סרטים (ליס פלנט) בסה"כ ואפילו אותו אני לא תמיד מצליחה לסיים בזמן (ואני לא הולכת לבד לסרטים).
על כל מילה.
(ל"ת)
עד כמה שאני מבין, התאגדות בתי הקולנוע משתמשת בתירוץ העלוב של מחירים אבסולוטים ולא מתייחסת אל יוקר המחיה… כך שמחיר שווה לכל נפש זה בטוח לא… לגבי מזון ושתיה, אני בדרך כלל מסתובב עם בקבוק מים בתיק ומעולם לא קרה לי שביקשו ממני להשאיר אותו בכניסה…
אם תיכנסו עכשיו לאתר של יס פלנט, ההנחיה כבר בתוקף
המחיר כעת מוצג פשוט כ"42", אכן מספר מעורר הערכה. השאלה היא – האם המחיר בקופות עלה גם כן והאם בהזמנת אשראי 1+1 כעת נחסוך יותר?
לשאלתכם, I don't know, I didn't go to cinema city
וואלה. מפתיע שבאמת נעשה שינוי כלשהו במהירות כזאת.
(ל"ת)
עוד יותר מפתיע
עברתי עכשיו על האתרים של רב-חן, סינמה סיטי, לב וגלובוס, ונראה שהשינוי התבצע בכולם.
רק מה, אף אחד מהאתרים לא הוסיף הודעה כלשהי שמבהירה שהמחיר שכביכול עלה פתאום הוא המחיר להזמנה באינטרנט בלבד, ולא מחיר הכרטיס בקופה (בהנחה שהוא אכן נשאר אותו הדבר).
לפי תגובת ההתאחדות שפרסמת
נראה לי שלא העלו בקולנועים עצמם.
הו מעולה.
הם קבעו ביחד ובמהירות עובדות בשטח. עכשיו כולם יתרגלו די מהר למחיר "החדש" וה"הוגן", ולא יהיה דיון על עצם קיומה של העמלה. הם הסיטו את הדיון, או למעשה ביטלו אותו.
מצד שני, אולי עכשיו אנשים יותר יתמרמרו על זה שהמחיר יותר גבוה. זה מרגיש יותר כואב מאשר "סתם עמלה".
והנה כתבה בישראל היום (תודה אור!),
עם כותרת שהתבלבלה בעצמה בקשר למצב. ערפל קרב קוראים לזה, לא?
http://digital-edition.israelhayom.co.il/Olive/ODE/Israel/Default.aspx?pageno=1%20
(יש קישור מהעמוד הראשי, אי שם למטה)
"מהעמלות האלה משלמים מע"מ וגם לחברת האשראי"
(כך צוטט דובר התאחדות ענף בתי הקולנוע, יגאל גלאי).
זו כבר ממש זריית חול בעיניים.
עמלת סליקה של חברת האשראי היא לא יותר מ-3%. בפרט, ב"יס פלנט" (ואולי גם בקולנועים נוספים) ניתן לשלם באשראי במקום, בעמדות לשירות עצמי (ללא כל עמלה נוספת) וגם בקופה עצמה.
אבל מע"מ?! כלומר, בכרטיסים שעולים "רק" 38 ש"ח המע"מ אינו מגולם? על מי הוא חושב שהוא עובד?
עוד אמר "הציבור הוא בעל שכל ישר והוא מבין בדיוק באיזה עסק מדובר, ויש לו למה להשוות. הציבור יודע שזה הבילוי הכי זול שיש. הצגה עולה 70–80 שקלים, וכרטיסים למופעים עולים אפילו יותר".
ובכן, הציבור הוא אכן בעל שכל ישר והוא יודע שניתן לצפות בסרט, בדיוק באותו סרט שכבר צולם (בניגוד למופע חי שמוצג במיוחד לקהל באולם לנגד עיניו) גם בעלויות זולות יותר. יש כיום אנשים שיש להם מערכת קולנוע ביתית נאה למדי, ובמחיר של שכירת/קניית סרט פעם אחת (שלא לדבר על הורדתו חינם, אבל אנחנו מדברים על אפשרות חוקית) אפשר להושיב בסלון יותר מאדם אחד.
אבל מבחינתו כל עוד הקולנוע הוא "הבילוי הכי זול שיש" (בהנחה שהוא מתעלם מצורות בילוי רבות אחרות, אבל נזרום איתו רגע) אפשר לגבות יותר… הוא מתעלם באלגנטיות(?) מכך שהוא לא מתחרה במופעי בידור ובהצגות בהכרח (אני לא מכירה אנשים שמשווים הופעה מוזיקלית או הצגה לסרט) אלא בקולנוע הביתי.
ואכן, מחירי הסרטים לעומת נוחות וקלות הצפייה הביתית (שבה אני קובעת את החוקים) גרמו לכך שאני מבקרת בקולנוע פעמים ספורות בשנה. בימים עברו היו תקופות שלא היה חודש שבו לא יצאתי לסרט-שניים (ואף יותר) אבל כיום אני לא מוצאת בכך טעם רב, אלא אם מדובר באמת בחוויה קולנועית יוצאת דופן ("אווטר", "כוח משיכה", למשל) או שזה סרט שחשוב לי לראות בהקדם ("עלובי החיים", "המשחק של אנדר"). בשאר המקרים (כלומר ברוב המקרים) אין לי בעיה לחכות, וזה בדיוק מה שאני עושה.
יש לי מינוי של 6 סרטים ליס פלנט (כדי לא לשלם את העמלה ולהוזיל במעט את מחיר הכרטיס) והוא בד"כ מספיק לי לשנה… (למעשה לפני כחצי שנה פספסתי בכמה ימים את תום השנה ונאלצתי להאריך את המינוי לשנה נוספת, כלומר לרכוש עוד 6 כרטיסים נוספים כדי שישתחררו לי שני הכרטיסים שנשארו לי, זה היה ממש מעצבן).
ממש מעצבן אותי להיות לצד בתי הקולנוע בעניין הזה,
אבל בינם לבין ישראל היום, בתי הקולנוע הם היותר הוגנים.
ישראל היום (יחד עם חלק גדול מיתר העיתונות הישראלית, כן?) החליטו ביום חמישי שהעמלה בוטלה. זה לא היה נכון, אבל ככה הם החליטו.
ביום שישי, ישראל היום החליטו ש"הכרטיסים התייקרו", למרות שבמציאות הם לא התייקרו, אלא נשארו בדיוק כמו שהיו קודם. הם "התייקרו" ביחס למחיר הדמיוני שישראל היום קבע כשהחליט שהעמלה בוטלה.
מה שקרה הוא שבתי הקולנוע עשו בדיוק מה שנדרש מהם – כלומר, להכיל גם את העמלה במחיר הכרטיס באינטרנט. העמלה לא בוטלה והמחירים לא השתנו, אבל מכיוון שהעיתונים הכריזו ביום חמישי על משהו שלא קרה, ביום שישי הם התעצבנו על המציאות שלא מתאימה את עצמה לפנטזיה שלהם.
הבעיה בכתבה אינה ההתלהבות התקשורתית החפוזה
וגם לא שאיפתם (הברורה מאליה) של בתי הקולנוע למקסם את רווחיהם, אלא האופן הפתטי שבו הם מתרצים זאת.
לא, הבעיה בכתבה היא שהדברים שכתובים בה לא נכונים.
הכותרת היא "הכרטיסים התייקרו". זה שקר. הכרטיסים לא התייקרו.
כל בעיה אחרת בכתבה היא שולית לעומת זה.
לא, זו הבעיה בכותרת; בכתבה דווקא כתוב מפורשות
"כך שבשורה התחתונה המחירים באתרים נשארו בעינם" (סוף פסקה ראשונה) וזו אינה בעיה ייחודית לכתבה הזאת אלא לשיטת שבה עובדים עיתונים (גם ב-YNET נתקלתי בזה הרבה): הכותרת ניתנת ע"י העורך ולא ע"י הכתב, והיא מונעת משיקולי רייטינג ולאו דווקא מדיוק… כך קורה לא פעם שיש פער בין הכותרת ה"סנסציונית" לתוכן הכתבה ההגיוני יותר (הכול יחסי, כמובן). הבעיה שלי אינה עם ישראל היום או עם הכותרת המטופשת שבחר העורך, אלא עם הדברים המטופשים שבחר לומר גלאי, שאמר אמנם שהציבור בעל שכל ישר, אבל בפועל התייחס אליו (אלינו) כאל חבורה של טיפשים שיקנו כל תירוץ שקרי.
אין שום סיבה שבית קולנוע "יתרץ" את המחירים שהוא גובה. אבל אם כבר כתב רכילות-כלכלית בכל זאת מבקש מהם דין וחשבון, אז אני יכול להבין את מחלקת היח"צ שבחרה לקשקש משהו על חברות האשראי במקום לתת כתגובה פסקה מספר מבוא במיקרו-כלכלה, או להגיב ב-"אין תגובה" – ובכך כנראה לעורר אפילו יותר אנטגוניזם. שאלות מטומטמות וגו'.
אסור לבקש מהם דין וחשבון?
ברור שהם לא חייבים לענות לנו, וגם לא לכתב רכילות-כלכלית (אהבתי את המונח, לפעמים זה בדיוק מה שזה). אבל לשאול מותר, במיוחד כשזה נושא שמעורב בו הכסף שלי ושלך. ואם מחלקת היח"צ כ"כ מטומטמת כדי להוציא תגובה מטומטמת, אז ראוי שהתגובה המטומטמת תשאר מתועדת.
הבעיה היא שהיום רוב הדוברים מוציאים תגובות מטומטמות ומתחמקות מהשאלה, כך שאין שום ערך בשאלה למעט להראות שהנשאל מתחמק מתשובה לעניין. שזה עצוב, אבל ככה העולם עובד, וזה נראה לו הגיוני. כולם משקרים לכולם וחיים עם זה בשלום. לך תבנה ציביליזציה.
הנה דוגמה נחמדה
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4430933,00.html
חרם על בתי הקולנוע ב- 4 למאי. אנא הפיצו בכל דרך.
(ל"ת)
חרם על בתי קולנוע בערב יום הזכרון?!
כן, זה יראה להם מה זה…
יש מנוי ללא עמלה
ביס פלנט, מנוי עולה 320 שקלים ומקבלים 10 כרטיסים. 32 שקל לכרטיס ואין עמלה ברכישה באינטרנט.
בסינמה סיטי יקר, 370 שקלים ל 10 כרטיסים. אבל יש להם מנוי ללא סוף שבוע שמחירו נמוך יותר.
ברב חן מנוי עולה 290 שקלים. מקבלים 10 כרטיסים ואין עמלה ברכישה באינטרנט.
אז אפשר לשלם פחות. אם רוצים.
מבצע לא משתלם.
היום כשכמעט כל אחד קונה כרטיסים עם אחד ועוד אחד של חברות האשראי המנויים של חברות הקולנוע לא כל כך רלוונטיים.
אל אחת כמה וכמה לאנשים שהלכים המון (כמוני) לקולנוע. אנחנו מעודכנים במבצעים ואנחנו יודעים שכרטיס עם מנוי יעלה לנו בין 32 ל 37 כאשר מהמבצעים של האשראי אני אשלם לא יותר מ 24 שקל לכרטיס כולל עמלה.
אבל...
לא לכולם יש 1+1, מבצעי 1+1 הם פעם בשבוע. רובם דורשים שיהיה חיוב של 1000-1500 בכרטיס באותו חודש. אם הולכים לקולנוע משפחה שלמה, נניח של 4 נפשות, הם יקבלו כרטיס אחד חינם, נכון, אבל השאר במחיר מלא. אז המנוי מאוד משתלם במקרים מסויימים.
אני רוצה להזמין כרטיס לסרט ריו 2 מדובב (לא תלת מימד) 52.5 ש"ח!! על מה ולמה?
זה קשור לעמלות? לחג? למה???
איפה? באיזה קולנוע, איזה אתר?
המחיר הזה מתאים בערך לסרט שהוא כן תלת-מימד, כולל משקפיים וכולל עמלה. זה כמובן לא מחיר נכון לסרט לא תלת-מימד. זאת כנראה טעות.
טעות שלי זה אכן היה סרט תלת מימד. סרט רגיל עולה 43.5. בגלובוס מקס.
שערוריה. מעניין מה מיקי רוזנטל יעשה עכשיו…
את "שיטת השקשוקה 2: נקמת הפופקורן"?
סתם. הבוקר, בעקבות העלאת מחירי הכרטיסים של התאחדות ענף הקולנוע, הוא דיבר על החרמת בתי הקולנוע. עם שיטות פעולה כאלה מעייפות אני מעדיף כבר את נבחרי הציבור שלי במצבי אדישות ולהמשיך לשלם 50 שקלים לכרטיס.
לא יותר או פחות שערוריה מכפי שזה היה לפני שבוע,
כשהמחיר היה זהה.
מהיום אין עמלה בבתי הקולנוע! (כאילו יש, בכולם, חוץ מבסינמטק ת"א)
http://cinemascope.mako.co.il/archives/21505
טירוף!!!
כלומר, שפיות!
ואיזה יופי לראות שגם יס פלאנט החליטו לעשות את זה! (כלומר, את ההפך המוחלט)
"לקוחות יקרים , שימו לב!
החל מתאריך ה-8.7.12 חל שינוי במחיר הכרטיסים לסרטי תלת מימד.
בעת רכישת הכרטיסים, עליכם לבחור באחת מהאופציות הבאות:
כרטיס לסרט תלת מימד הכולל משקפי תלת מימד ב- 48 ₪ בקופות או 52 ש"ח באינטרנט
או במידה ויש ברשותכם משקפי תלת מימד של Master Image שקיבלתם בהקרנה קודמת ביס פלאנט איילון, תוכלו לרכוש כרטיס לסרט ללא עלות המשקפיים במחיר 44 ₪ בקופות או 48 ש"ח באינטרנט.
במקרה זה יש להקפיד להגיע עם המשקפיים לקולנוע מאחר ולא ניתן לראות את הסרט ללא משקפי תלת מימד מתאימים."
בחדשות 2 טוענים עכשיו שבקרוב העמלה על הזמנה מהאינטרנט באמת תעלם
נקווה שנכון.
לינק?
(ל"ת)
...
http://mobile.mako.co.il/news-money/consumer-q1_2017/Article-5bb0bd8cb709a51004.htm
נכנסתי ללינק
ומה שאני קוראת זה
"צפויה עליית מחירים כוללת בכרטיסים לסרטים והופעות"…
האייטם הזה ליטרלי לא אומר כלום.
אם כבר – עושה רושם שזה ימשך עוד הרבה זמן.
אגב, אם כבר מזכירים את נושא ההשוואה לחו"ל בכתבה – כשהייתי בלונדון בספטמבר רציתי ללכת בסופ"ש למיס פרגרין (מזל שחיכיתי לצפייה ביתית עם הסרט האיום הזה). גיליתי שבסופ"ש כרטיס קולנוע בלונדון עולה 70-80 ש"ח. ממש כמו מושבים רחוקים במחזות זמר. באמצע השבוע זה עולה כמו אצלנו ללא עמלה.
אולי במקום לבטל את העמלה
ראינו מה קרה כשניסו לבטל את העמלה, רשתות הקולנוע מצאו דרך לעקוף את החוק וקבעו מחיר רגיל ומחיר אינטרנט. מה יקרה עכשיו? כנראה יעלו את המחיר באופן גורף בהזמנה במקום ובאינטרנט. הפתרון לדעתי נמצא במקום אחר. אתם לא חושבים שיש פה טריאופול? 3 רשתות שולטות על 90% מעולם הקולנוע, ממש כמו שהיה לפני כמה שנים בתחום הסלולר, ויותר מזה בתי הקולנוע הם גם המפיצים של הסרטים הגדולים מה שאומר שהכל נשאר בתוך המשפחה. מישהו יכול להסביר לי איך זה שהמחיר הוא דומה בשלושת הרשתות? אין תחרות! אין חשש לקרטל לתיאום מחירים? איפה הממונה על ההגבלים העסקיים?
בגדול, קולנועים נמצאים בבעיה כלכלית
משום שהיום מערכת קולנוע ביתית ברמה גבוהה נגישה יחסית וסרטים מאוד זמינים אונליין באופן חוקי ובלתי חוקי.
אני חושבת ש40 ש"ח לכרטיס לסרט זה לא זול, אבל עדיין זה אחד מסוגי המותרות שהכי פחות התייקרו ב15-20 שנים האחרונות. בתחילת שנות ה2000 עד כמה שאני זוכרת כרטיסים עלו די דומה.
אני לא חושבת ששבירת מונופול תעשה משהו, ביחוד משום שהמונופול נשבר מאוד ע"י נטפליקס ואמזון ושאר שירותי סטרימינג.
ואם כבר מחירים שערורייתיים, מה שבאמת באמת באמת מקומם בעיני הוא המחיר של האוכל בקולנוע. על פופקורן ושתיה משלמים כמעט אותו סכום כמו כרטיס לסרט, מה דה פאק?!
בתחילת שנות ה-2000
המחיר היה פחות מ-30 שקלים, אבל זה לא העניין. העניין הוא שאין תחרות והמחיר דומה בכל הרשתות, עצם זה שהרשתות הן גם המפיצות זה אמור להוזיל את מחיר הכרטיסים. לעניין המזנון אני מסכים איתך אבל צריך לזכור שבשנים האחרונות השתנתה הדרך המקובלת לקנות המזנון ואפשר להכניס מבחוץ חופשי.
בסינמה סיטי אסור להכניס אוכל מבחוץ
בודקים בכניסה.
סליחה, נדמה לי שזה היה ביס פלאנט ראשל"צ
אני נורא מבולבלת ולא זוכרת מי מהשניים, אבל בדקו וגם לקחו לנו חטיף מהבית. (קיבלנו אותו כשיצאנו מהסרט)
אז אפשר וצריך להתלונן.
אאל"ט, החוק כיום קובע במפורש שללקוחות בתי קולנוע מותר להביא אוכל מהבית.
לצערי לא נכון
הייתה הצעת חוק כזו. היא לא עברה בסוף וגם אז זה היה רק לדברים שנמכרים בבית קולנוע עצמו(כדי שלא תביא איזה פיצה או משהו כזה). בהרבה בתי קולנוע לא יימנעו ממך מלהכניס אוכל אבל הם לא מחויבים לזה לפי חוק
זה מעניין,
כי לפי דיווחי החדשות מלפני שנתיים וחצי, החוק הזה (למעשה תיקון לחוק הקיים) עבר בקריאה שניה ושלישית:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4543977,00.html
מעניין. אז אולי לא זכרתי נכון
בקטע של הכנסת מזון
בתי הקולנוע דווקא צודקים הם לא מרשים להכניס אוכל שהוא לא יבש והוא עושה ריח והם צודקים בקטע הזה. אבל חטיפים פופקרן קנוי שתייה לא מהמזנון אפשר להכניס חופשי. ואת האמת שזה ממש שינוי תרבותי כי לפני כמה שנים גם אם היו מרשים אנשים היו מתפדחים לקנות בחוץ ולהכניס פנימה והיום זה נהפך למקובל בעקבות המחיר השערורייתי שהן גובות במזנון.
ניסיתי למצוא את לשון החוק ע"פ הלינק שנתת
ולא מאוד הצלחתי (לא דוברת משפטית).
פשוט כשביס פלאנט חיפה התעקשו להחרים לנו סנדביץ' (!) הם אמרו גם שהחוק חל רק על דברים שקיימים אצלם במזנון ואף נופפו בדף מנויילן עם הסעיפים המתאימים.
אם יש פה מישהו שיכול לתת הוכחות חותכות לכיוון השני, אשמח לנופף בדף מנויילן משל עצמי בביקור הבא.
הנה- ס3 חוק הגנת הצרכן:
איסור הפעלת השפעה בלתי הוגנת (תיקון מס' 39) תשע"ד-2014
(10) "מנע מצרכן להביא למקום העסק או מקום אחר המנוהל על ידי עוסק (בפסקה זו – מקום) מזון או שתייה מאותו סוג הנמכר במקום, אלא אם כן המקום במהותו הוא בית אוכל; הוראות פסקה זו לא יחולו אם המשטרה או ממונה ביטחון כהגדרתו בחוק להסדרת הביטחון בגופים ציבוריים, התשנ"ח-1998, הורו על מניעה כאמור מטעמי ביטחון הציבור".
החוק אכן עבר והם צודקים בכך שהם מחויבים לתת לך להכניס רק מה שהם מוכרים אצלם
מה המשמעות לגבי בקבוק שתיה למשל?
הרי הם לא מוכרים בקבוקים, אלא את הכוסות החד"פיות המיאשות.
ככל הידוע לי בפועל הם נותנים
אם כי אפשר לפרש את החוק שאסור
מותר בהחלט
הלשון שכתובה היא "מאותו סוג" זאת אומרת כל סוג 'שתיה' שאינה אלכוהול או פופקורן שהבאת מהבית (לא משנה אם שמת חמאה)
בסינמה סיטי אפילו יש שלטים יפים שאומרים שמותר להכניס כל מה שכדוגמתו נמכר במזנון הקולנוע
ייאמר לזכותם שהם גם נותנים להכניס דברים נוספים
שלא נמצאים במזנון כמו חטיפים שונים, וכמו שאמרתי יש הצדקה באיסור להכניס סנדוויץ'. זה עלול להיות לא נעים עבור שאר הצופים.
חוק או לא חוק, הנהלים ביס פלאנט מאוד לא ברורים
מצד אחד, הבאתי לא מזמן חטיף מלוח כלשהו (נדמה לי במבה) ודרשו ממני לא להיכנס עם זה לאולם. מנגד, חבר טוב שלי קונה במקדונלדס כל פעם מחדש המבורגר נוטף שמן ומדיף ריח – ואפילו פעם אחת לא דרשו ממנו (לצערי הרב) להשאיר את זה בחוץ.
דווקא המחיר ברב חן היה זול בכמה שקלים לעומת גלובוס. אבל בגלובוס דווקא היה נהוג למכור כרטיסים ב-10 שקלים להצגות בוקר בתחילת השבוע. אבל מאז פתיחת הקומפלקסים הם ישרו קו והעלו את המחירים משמעותית.
העמלה לגיטימית
אם אתם רוצים להשתמש בשירות נוח וזמין יותר מאשר לחכות בתור בקופות, אתם צריכים לשלם על כך. ובכל מקרה, רק 4 שקלים, אני בטוח שלכל מי שיש מספיק כסף לכרטיס לסרט, יש גם 4 שקלים נוספים.
היי, אם יש לך כסף לקנות בית
תן לי כמה אלפיות לקנות רכב חדש. זה לא העקרון.
הרי ככל שיותר אנשים יזמינו אונליין יהיה צורך מועט בכח האדם בקופות עצמן – מה שעובד לטובת הקולנוע עצמו
בפעם היחידה
שהגעתי לסרט בלי להזמין כרטיסים מראש, ההקרנה בוטלה ואני רבתי עם הקופאית לעניין האם אני יודעת לקרוא (כי שעתיים לפני כן עוד הופיעה הקרנה באתר בית הקולנוע).
המתמטיקה שלך לא נכונה- מאוד קל לטעון ש4 ש"ח זה מעט, למעשה זה כ10% ממחיר הכרטיס, מה שאומר שזה סכום לא זניח בכלל. אם הכסף הוא על עצם התיווך, לא צריכים לקחת 4 ש"ח עבור כל כרטיס, אלא עבור כל הזמנה טלפונית.
זה לא רלוונטי אם יש לה סיבה מוצדקת או לא.
אפשר להגיד שזה לגיטימי כי יש פקטור של נוחות, אפשר להגיד שזה לא לגיטימי כי לטווח הארוך זה אמור להוריד את ההוצאות של הקולנוע על כח אדם, אבל בכל מקרה זה לא משנה.
השאלה היא לא אם זה לגיטימי או לא, השאלה היא האם זה פועל, והתשובה – זה כן.
אנשים שמוכנים להוציא 40 ש"ח על סרט, ומוכנים להוציא 4 שקלים נוספים כדי להזמין כרטיסים מראש? זה הופך את זה ללגיטימי. אם אנשים לא היו מוכנים להוציא את ארבעת השקלים האלה – ולא היו קונים, אז לקולנוע לא היתה ברירה – לבטל את האופציה של הזמנת הכרטיסים מראש או לעשות אותה בחינם (או במחיר סמלי, נניח 4 שקלים לכל ההזמנה ולא 4 שקלים לכל כרטיס).
הסיבה היחידה שאנחנו משלמים את הארבעה שקלים האלה זה כי בתי הקולנוע יודעים שאנחנו מוכנים לשלם את הארבעה שקלים האלה – ויותר קל להם להגדיר את זה כעמלת קנייה באינטרנט, ולאפשר לאלה מאיתנו שמבחינתם ההפרש הזה הוא ההבדל המהותי בין ללכת לסרט ולא ללכת לסרט לקנות כרטיס בלי ארבעת השקלים האלה.
ברגע שימציאו חוק שיבטל את העמלה הזו – אז פשוט ימצאו דרך אחרת להגדיר את זה. יגידרו את המחיר עם העמלה כ"מחיר המלא" ויגידו "הנחות למי שקונה במקום" או "כרטיסים מוזלים במבצע של הרגע האחרון" או איזה בולשיט אחר.
התוצאה תהיה אותה תוצאה. אנשים עדיין מוכנים להוציא 45 ש"ח (פלוס מינוס) על כרטיס. לאיזה חלקים אתה מחלק את זה זה לא משנה.
כתבתי לפני 3 שנים ואכתוב שוב: מנוי!
אין צורך לשלם את העמלה. במנוי אין עמלה גם ברכישה באינטרנט.
והנה המחירים:
גלובוס מקס (מתברר שהמחיר הוא מחיר מבצע שמסתיים בעוד שבוע, לא יודע מה יהיו המחירים בעוד שבוע):
מנוי 6 כרטיסים – 186 שקלים (31 שקלים לכרטיס)- ניתן לממש 2 כרטיסים ביום
מנוי 12 כרטיסים – 348 שקלים (29 שקלים לכרטיס)- ניתן לממש 4 כרטיסים ביום
מנוי 18 כרטיסים – 486 שקלים (27 שקלים לכרטיס)- ניתן לממש 6 כרטיסים ביום
יס פלאנט:
מנוי 10 כרטיסים – 340 שקלים (34 שקלים לכרטיס)- ניתן להשתמש ב 4 כרטיסים ביום
מנוי 6 כרטיסים – 216 שקלים (36 שקלים לכרטיס)- ניתן להשתמש ב 2 כרטיסים ביום
סינמה סיטי:
מנוי 6 כרטיסים ללא סופ"ש (תקף עד שישי ב 19:00)- 198 שקלים (33 שקלים לכרטיס)
מנוי 6 כרטיסים כולל סופ"ש – 220 שקלים (36.67 שקלים לכרטיס)
מנוי 10 כרטיסים ללא סופ"ש – 330 שקלים (33 שקלים לכרטיס)
מנוי 10 כרטיסים כולל סופ"ש – 370 שקלים (37 שקלים לכרטיס).
– אין הגבלה על כמות המימושים ליום, אפשר לסיים בסרט אחד.
קולנוע לב:
מינוי הכולל 6 כרטיסים – ₪180 (30 שקל לכרטיס )- מימוש של 2 ביום
מינוי הכולל 10 כרטיסים – ₪265 (26.5 שקל לכרטיס)- מימוש של 2 ביום
מינוי הכולל 20 כרטיסים – ₪465 (23.25 שקל לכרטיס)- מימוש של 2 ביום.
– הכי זולים משמעותית מכולם, בנוסף יש מתנה ביום ההולדת, הקרנות מיוחדות למנויים, ועוד.
– למי שיש 1+1 באשראי לצערי הרב לא יכול להתחמש מהעמלה, אבל הוא מקבל מחיר זול גם כך.
להתחמק מהעמלה***
(ל"ת)
תיקון: במנוי 20 כרטיסים של לב
ניתן לממש 4 ביום.
עשיתי לפני כמה שנים מנוי לסינמה סיטי
6 כניסות באמצע שבוע, 33 שקלים לכרטיס כולל עמלה. נחמד מאוד, יש לי עדיין את כרטיס הפלסטיק שלהם ואני יכול פשוט להטעין אותו אבל מאז לא עשיתי את זה.
ועם כל ההטבות של 1+1, ההנחות לאוכלוסיות מסוימות, לחיילים, וכד'. מסך כל הכרטיסים שהרשתות מוכרות המחיר הממוצע לסרט הוא 32 שקלים.