תראו, תקשיבו, לא אכפת לי מ"המלאכים של צ'ארלי". אף פעם לא ראיתי את סדרות הטלוויזיה, הסרט הראשון היה כיפי בצורה חמודה סליזית, השני גבל בפורנו רך, ובאמת באמת שגם אם תצמידו אותי לקיר לא תצליחו לחלץ ממני איך קוראים למלאכיות הארורות האלה.
לכן, המחשבה הראשונה שלי לגבי החידוש של המותג הייתה "מה שלא יהיה". האנשים שהוצמדו אליו (טוב, יותר נכון – הנשים) הן אחלה, אבל אין שם מישהי בקאסט שאפשר להגיד עליה שבחירת הפרוייקטים שלה נקיית רבב – אליזבת' בנקס היא שחקנית מגה מוכשרת שמחפשת את התפקיד שיגרום לכולם להבין את זה, קריסטן סטיוארט תסחוב על גבה את חרפת "דמדומים" כנראה עד סוף ימיה, ומי שמע על השתיים האחרות (טוב, אחת מהן היא נעמי "ג'סמין מ"אלאדין" החדש" סקוט, אבל זה גיליתי רק בדיעבד). בקיצור, סקפטיות.
אבל תקשיבו – זה נראה ממש ממש כיף.
כלומר, קודם כל, כל מי שטען ש"קירסטן סטיוארט" לא יודעת לחייך ועדיין לא חזר בו מוזמן לבלוע את המילים שלו בזה הרגע, אבל עזבו את זה – זה פשוט נראה כיף. מטומטם, במשקל נוצה, אבל מצחיק, מקפיץ, עם פסקול טוב, ואנשים שנראו שכיף להם על הסט. אולי זה רק הטריילר, אבל הדבר הכי חשוב בסרט שכזה, הדינמיקה – נראית בול. שלוש הגיבורות נראות בתיאום ומוכנות לעשות את העבודה.
מצד שני, אולי זה רק אני. בתגובות ביוטיוב, משום מה, החליטו שזה זוועת עולם. מצד שני, אלה תגובות ביוטיוב, אז שייפלו לבאר ויפסיקו להטריד אותנו. אישית, הסרט הזה עבר מ"אה נכון, זה יוצא" ל"מתי זה יוצא?" במחי טריילר אחד. וזה, בעצם, מה שטריילר אמור לעשות.
כל כך מיותר
(ל"ת)
בסדר?
נראה כמו עוד סרט אקשן. אבל היי, גם הסרט הנוכחי של נעמי סקוט נראה לי כמו מותג שמיותר להחיות והפתיע אותי לטובה, אז מי יודע. אני גם לא זוכר יותר מדי מהסרטים ההם, רק שבאחד מהם היה קליפ של פינק עם אופנועי שטח.
מעניין מי תהיה השחקנית מהסרטים הישנים שתגיח לקמיאו, כנראה בסצינה בסוף המערכה השניה שבה ה"מלאכית" החדשה מרגישה כאילו אכזבה את השאר וצריכה שיחת עידוד. הכסף שלי על דרו ברימור.
נ.ב. אם כבר תגובות ביוטיוב,האהובה עליה היא זאת שקראה את המחשבות שלי
Hereditary messed me up. I heard the clucks in the beginning and I thought of that movie.
אלוהים אדירים, הקולות האלה היו כל-כך מצחיקים.
ועוד בנושא טריילרים (אם כי משהו שונה לגמרי)
טריילר ל-"הנערים" או "Our Boys" כפי שהיא תקרא ברשת HBO – הדרמה הטלוויזיונית של יוסף סידר, חגי לוי ותאופיק אבו ואיל על רצח מוחמד אבו חדיר ב-2014. בכורה לסדרה בפסטיבל ירושלים הקרוב.
https://www.youtube.com/watch?v=4iI2WhJMIf4
וואו, איזה שלושה יוצרים לא קשורים
כמו כן, שאלה שאני לא חושב שתדע אבל שווה לשאול: הרבה אנשים מדברים על הסדרה בהקשר של החטיפה ומה שגרם לפרוץ "צוק איתן" והשם "הבנים שלנו" אכן רומז לזה. אבל הטריילר, כמו שאתה אומר, לא מדבר על זה – הוא מדבר על מוחמד אבו חדיר. זה טריילר שמציג רק את ההתחלה? סתם מקרה של מידע לא נכון (לא פעם ראשונה בהקשר של פרוייקטים אמריקאים של יוצרים ישראלים, אחרי שבערך כל אתרי החדשות דיווחו ש"סקין" הארוך הוא הרחבה של "סקין" הצקר)?
אני זוכר שכאשר דיברו על הסדרה הזו לראשונה, בערך במקביל לזמן שבו יצא "נורמן"
ההיי-קונספט ששיווקו היה "סדרה על חטיפת שלושת הנערים", ובראיונות סידר אמר שהיא "לא בדיוק על זה". אני מנחש שהשם מתייחס ל-"בנים" בהקשר הרחב – גם לשלושת הנערים שנחטפו וגם לאבו-חדיר – אבל אין לי דרך לדעת כרגע..
"לא בדיוק על זה" ?
תרשו לי לקחת ניחוש מושכל, הסדרה תעסוק ברובה הגדול ברצח אבו-חדיר ומעט מאוד בחטיפת 3 הנערים. או בקיצור: "בני עמי בחרו בטרור: הסרט".
כנראה שהטריילר מיועד לקהל האמריקאי ונמנע מ"טוויסטים"
מה שעבורנו הוא המחזה של המציאות (חטיפת שלושת הנערים) הוא עבור הצופה האמריקאי פרט עלילתי מאוחר יחסית שהוא לא מכיר – ויכול להיות שהסדרה מתייחסת אליו בתור טוויסט עלילתי שלא רצוי לחשוף בטריילר.
אני חושב שהאמת היא שילוב בין התאוריות שלכם.
אני מניח שהסדרה כן תעסוק בחטיפת הנערים לפחות כמו ברצח אבו חדיר ואולי אפילו יותר, אבל כדי להימנע משיטסטורם BDS עוד לפני שהסדרה עולה בכלל לאוויר, אנשי השיווק מעדיפים לצמצן את הזווית היהודית בקמפיין הקידום שלה.
יחסית לניחוש מושכל אין פה הרבה חוץ מדעות קדומות וסטריאוטיפיזציה.
ומה רע בזה?
נשמע כאילו אתה מנסה להגיד ש"בני עמי לא בחרו בטרור". או שאתה בעד יצירה בסגנון דוגמא 95, ואז אם מציגים ארוחת ערב צריך גם להציג את השחקנים קונים את המצרכים שלהם לארוחה?
לא, אני לא בעד מה שאתה חושב.
אני נגד יוצרים ישראליים שהולכים לחו"ל ומציגים את ישראל באור שלילי, שלא לומר מכפישים.
לקחת את רצח אבו-חדיר שהוא מתועב אבל יוצא דופן ולעשות עליו סדרה שלמה כשכל
ההתייחסות לרצח הנערים שלנו היא מינימלית, זה מעיד על אג'נדה ולא "לקנות את המצרכים לארוחה".
אבל כשהארוחה היא חלק כל כך קטנטן מהסיפור, היית מצפה שיספרו את שאר הסיפור.
כן, יוצרי הסדרה בחרו להתמקד ברצח מוחמד אבו-ח'דיר, ולכן הם מראים יותר ממנו – זכותם. השאלה שלי היא למה? למה דווקא במקרה הזה? מבין כל המקרים הנוראיים שקרו בפיגועי טרור בארץ, דווקא את המקרה הנורא הזה? מה מייחד אותו? למה שלא ייקחו, למשל, מקרה נורא יותר שקרה 3 שבועות קודם לכן?
התשובה שחגי לוי, יוצר בסדרה, נתן לשאלה הזו היא העובדה שהרוצח הוא לא מי שציפה שהוא יהיה, ושמעניין יהיה לחקור איך אדם שלכאורה נראה אדם טוב, מגיע לעשות כזה דבר נורא. תשובה לגיטמית למחצה, אבל לפי שלושת הפרקים שיצאו, לא היה יותר משבריר של עיסוק בנפש של הרוצח. רוב הסדרה עד עכשיו הייתה הרצח, והחקירה שהתנהלה בעקבותיו. למה הרוצח עשה את זה? לא יודע, אבל לפחות אני יודע איך התרחשה חקירה מעניינת כדי לגלות מי הוא. חקירה שכנראה הייתה מעניינת גם במקרה חטיפת הנערים, וגם בעוד המון מקרי רצח, בארץ ובעולם, ששוב מעלה את השאלה, למה דווקא המקרה הזה? יש לי כבר את מיינדהאנטר.
וזה אפילו לא הבעיה הכי גדולה שלי עם הסדרה. כן, אנחנו עדיין לא הגענו לחצי מהסדרה ואולי יתמקדו בזה בהמשך, ווואללה, אולי אפילו היה עיסוק סנטימנטלי עדין בסאבטקסט של כל פרק שיצא עד עכשיו שחקר את דמות הרוצח, דרך מטאפורות או משהו שעבר לי מעל הראש והצלחתי לפספס אותו. אבל גם אם הסדרה הייתה חודרת לעומק הדמות של הרוצח ומנתחת כל שבב קטן באופי שלו שבסופו של דבר מוציא מתוכו ניצוצת של רוצח בעזרת בצורה מרתקת, ייחודית ומופתית שתשנה תפיסה של אדם, הסדרה חוטאת בגדול.
כמה סדרות שמשודרות בחו"ל ומגיעות לקהל זר עוסקות בסכסוך הישראלי-פלסטיני ובטרור שבא בעקבותיו? לי לא היה קשה להגיע למספר, אחרי הכל, גם ילד בין שלוש יודע לספור עד אחד. כן, זה הסדרה היחידה שמיסודה פונה לא רק לקהל ישראלי וגם משודרת בעוד 150 מדינות שעוסקת בסכסוך הישראלי פלסטיני. כסדרה שמתיימרת להציג את המצב הבטחוני בארץ ואת היחסים הישראלים-ערבים שבה, הייתה מצפה שהיא תתאמץ להציג תמונה שהיא לפחות קצת קרובה למציאות. אבל לא. ממש לא.
מתוך כל מקרי הטרור בארץ, היוצרים בחרו דווקא להתמקד בטרור יהודי. דבר שמתרחש ביחס של אחד לאלף לעומת טרור ערבי (לא בדקתי את הסטטיקות אבל אני מייצג את התחושה שיש לי בתור אזרח במדינה הזאת) ובכל זאת בסדרה היחידה שנותנת לזרים חלון שיוכלו לראות דרכו את המצב המורכב במדינה שלנו בחרו להתמקד בקמצוץ הזעיר הזה שהוא טרור יהודי. חטפו ורצחו שלושה נערים יהודים? כל עם ישראל מתחיל לתת את הספרינט של החיים שלו ללב ירושלים, ולצעוק בקול הכי גדול שיכל "מוות לערבים". בלי צער, בלי תסכול, בלי ייאוש, כלום. ישר נקמה. הרי על כל רצח של יהודי ישר יבוא אחריו רצח של ערבי. ככה זה אצלנו. נוקמים. עין תחת עין לא?
אז זהו שלא.
התמונה המוצגת בסדרה היא כל כך מעוותת, ולא מציגה בשום צורה את הסיפור הרחב יותר, והאמיתי יותר של במצב בארץ, אלא בוחרת להתמקד במקרה קיצון לא מייצג. להציג אותנו ככה, על פי אותו קיצון, לעיני כל העולם זה לתת כיף לBDS ולשחק דמקה עם פעילי חמאס. גם אם הסדרה הייתה מופתית, כל עוד היא מציגה כזו תמונה שגויה של המצב בשטח לעוד מאה וחמישים מדינות ברחבי העולם, היא אסון גדול בתרבות ובחברה הישראלית, ובמידה מסוימת, קבירה עצמית.
חוץ מזה היא סדרה די טובה.
אני לא בטוח מי קהל היעד של הסדרה הזו, אבל עבורי כישראלי המקרה הזה מעניין במיוחד
כיוון שזהו אחד המקרים היחידים בתולדות הסכסוך שבהם זכינו להכיר את שני הצדדים בהרג כלשהו. יש הרבה נרצחים יהודים שהכרתי דרך התקשורת, אבל הרוצחים שלהם (ובוודאי הסיפור שלהם) הוא לא משהו שהשאיר חותם. יש גם טרוריסטים מפורסמים שחוסלו על ידי פנים עלומות בצה"ל ושרותי הבטחון. נרצחים פלסטינאים (טבח גולדשטיין, הקורבנות של עמי פופר ואפילו משפחת דוואבשה) לרוב לא זוכים לאייטמים נרחבים. לעומת זאת, הפרצוף של אבו-חדיר, דרך דיווחי החדשות והדיסאינפורמציה שהופצה סביב הסיפור (הסדרה מראה קטעי חדשות שבהם כתבים מקריאים שקרים מוחלטים), נחרטו בציבוריות הישראלית. וגם הרוצחים זכו לחשיפה מסויימת – בעיקר כיוון שלא באו מהכיוון של "החשודים המידיים", וכיוון שהיו מעורבים צעירים מאוד שנגררו למעשה על ידי דמות יותר דומיננטית ומבוגרת. יש כאן דמויות מרתקות שמעניין לשמוע את הסיפור שלהם.
אגב – נניח שהסדרה הייתה הפוכה, והייתה מספרת לך על ימיהם האחרונים של שלושת הנערים, אבל גם את הרקע של הרוצח שלהם (כולל הומניזציה מסויימת שלו, כפי שנעשה לאחד מרוצחי אבו-חדיר בסדרה) – האם לא היו נשמעים כאן קולות מחאה?
אגב, אחרי צפיה בפרק הרביעי - נראה שהסדרה הזו לא הולכת לרצות אף אחד
מצד אחד, הציבור הפלסטיני מוצג בפרק הזה כהמון חמום מוח, מצד שני הסדרה מספקת מבט חומל מאוד על אחד השותפים לרצח, שבברור מתייסר על האירוע לתוכו נגרר. פה גם נראה שהבחירה ברצח הזה מאפשר ליוצרים חופש אומנותי – כיוון ששמם ותמונתם של שניים מהרוצחים לא פורסמה, היוצרים יכולים לעצב את דמותו של אבישי כרצונם, והתוצאה מצויינת – בעיקר בזכות ההופעה הנהדרת של אדם גבאי בתפקיד.
מעניין אותי באמת מה התגובה הפלסטינית לסדרה
מישהו יודע, במקרה?
יש לי כל כך הרבה תשובות
הומוריסטיות, מתחכמות וממש לא PC לשאלה הזו, שעדיף שאשמור אותן לעצמי.
מה שמעניין זה שלאף אחד כאן אין סתם תשובה
(ל"ת)
והנה האמת מתבררת
יוצר הסדרה ״הנערים״ מודה שבוצעה הטעייה והסדרה עוסקת ברצח אבו-חדיר ולא ברצח הנערים.
מתברר שחטיפת ורצח 3 הנערים קיבלה רק 20 דקות בפרק הראשון וכל שאר הסדרה היתה על הנקמה. איזו הפתעה.
מתברר שהניחוש המושכל שלי הוא לא סתם "דעה קדומה וסטריאוטיפיזציה".
מי היה מאמין…
https://rotter.net/forum/scoops1/571634.shtml
אחרי שצפיתי בשני הפרקים הראשונים
הסדרה אכן עוסקת באבו-חדיר, אבל הרקע למעשה (חטיפת שלושת הנערים, מציאת הגופות והזעם סביבו) מוצג באופן מאוזן יחסית, והדמויות היהודיות מוצגות (עד כה) באופן הגון בסך הכל (ולמרות העיסוק באבו-חדיר, יש בסדרה יותר עברית מערבית). אולי הדיבור הראשוני על הסדרה היה מוטעה, אבל זה קורה לעיתים קרובות סביב סדרות בשלב ההתהוות שלהן – קשה לי לראות למה שמישהו יעשה כאן הטעיה בכוונה, הרי הקהל הישראלי לא ממש מעניין את HBO, ובכל מקרה סדרה כזאת קודרת לא הייתה הופכת ללהיט היסטרי בישראל – ולמרבית הקהל העולמי אין מושג מי אלו הנערים ומי זה אבו-חדיר, אז ממש אין צורך לשווק לו את הסדרה דרך סיפורם של שלושת הנערים.
איך זה מאוזן אם ההתייחסות לרצח הנערים שלנו היא מינימלית ולמעשה כל הסדרה עוסקת ברצח אבו-חדיר?
היוצר אומר בעצמו שהיתה כאן הטעיה בהודעה לעיתונות כדי "לא לעורר מהומה" כדבריו.
הוא אמנם טוען שזה "בא ממהלכי יח"צ מוטעים ולא היתה לנו יד בזה", אבל הסדרה נקראת "הנערים שלנו" והוא אומר בעצמו שמהרגע הראשון הסדרה עסקה באבו-חדיר.
איך אפשר לקרוא לסדרה בשם כזה בלי להבין שכל מי שישמע את זה, מיד יחשוב שהיא עוסקת ברצח הנערים?
השם של הסדרה לא ישראלי, ולכן our boys לא מתייחס אוטומטית לנערים הישראליים
בכל מקרה, אפשר לפרש את השם בהרבה דרכים, ומן הסתם הוא נקבע עוד לפני שהוברר הפוקוס של הסדרה. אם כל הבעיה שלך הוא השם והשיווק, אז כן, הם לא הכי מוצלחים.
כשמסתכלים על הסדרה בפני עצמה, כסדרה שעוסקת ברצח של אבו חדיר, ורצח הנערים הוא רק רקע אליה – ככזאת היא כתובה בצורה מאוזנת ולא מציגה אף צד בצורה לא הוגנת (אגב, ראית את הסדרה? אני בהחלט ממליץ עד כה).
אולי אני טועה אבל
לפי מה שהוא אומר our boys – הכוונה היא לרוצחים, לא?
צילמו חלקים מהסדרה
בפקולטה שלי, ואפילו הזמינו סטודנטים להיות ניצבים – אבל זה יצא בדיוק יומיים לפני מבחן חשוב למדי, אז נאלצתי לוותר.
חבל, הייתי יכול להיות מוקד לתגובות נאצה ביוטיוב היום.
אני ויתרתי כשניסיתי להבין על מה בדיוק הסדרה
ומתיאור הסצינות שצילמו בפקולטה הבנתי שזה הולך להיות על רצח אבו חדיר.
נראה מהמם ודי כבר עם הצ'רנוביל הזה שלכם!!!!!
אוקיי. סליחה. אני ממש מקפיד לא להיות מפלצת שנחרדת מענייני "X מוערך יתר על המידה, למה כולם עפים עליו" בכל פעם שמגיעה איזושהי סדרה או מגיע איזשהו סרט שאני מהמיעוט שלא נהנה ממנו, אבל הנה! HBO ממש הפיקו מיני סדרה בשפה שהיא לא רק לא-אנגלית, אלא שפה שממש נשמעת מוזר לכל מי שלא דובר אותה או סתם לא שומע אותה בבתי כנסת מגיל אפס!
גם את "החברה הגאונה" הם השאירו בשפת המקור
ההבדל בין "צרנוביל" לבין שני המקרים האחרים הוא שלאחרונים היו שותפים להפקה גם גופי שידור ישראליים (קשת) ואיטלקיים, דבר שיכול להסביר את הויתור על האנגלית. את "צרנוביל" הם הפיקו ביחד עם סקיי הבריטית. למרות התמידית הלא מתפשרת HBO עשו פה שיקול שהוא מסחרי (ומטומטם).
מודה שמאוהב קצת בנעמי סקוט כרגע
(ל"ת)
צר לי שאני לא שותף להתלהבות
אין לי דברים רעים להגיד על הסרט עצמו. הבעיה שלי היא דווקא עם הטריילר. אין בו טיפת מחשבה. טריילר גנרי שנראה כאילו הוא עבר בבית חרושת לטריילרים בלי טיפת מקוריות
לא הבנתי שום דבר
מה הבעיה להוסיף כתוביות לטריילר? זה באמת כל כל קשה?
הנה
https://www.youtube.com/watch?v=cYpSRek9jS8
(כמו כן, השאלה "מה הבעיה להוסיף כתוביות" פונה למי? חברות טריילר בינלאומיות? מקומיות? לאתר?)
אגב
יש גם אופציה לכתוביות באנגלית (אם זאת הייתה השאלה המקורית שלו) בטריילר שמצורף למעלה.
עוד פעם מחדשים סרט ומחליטים לכתוב אותו עם דמויות נשיות? אולי די כבר עם הכפייה הפמניסטית?
אתה מדבר כאילו לסרט מ-2000 לא קראו פה "המלאכים של צ'ארלי"
(ל"ת)
אני די בטוח שזאת הייתה פארודיה
שנפלה קורבן לחוק פו.
אני עשיתי מחקר!
1. http://www.targumon.co.il/titlelist.asp?kw=%E4%EE%EC%E0%EB%E9%ED+
2. https://www.seret.co.il/critics/moviereviews.asp?id=87
3. http://www.fisheye.co.il/%D7%A9%D7%95%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%96%D7%9D-%D7%A9%D7%9E%D7%99/
(ואני סומך על עין הדג, גם זה של קרוב ללפני 20 שנה [!], שלא יכתוב שטויות)