מייקל פאסבנדר יככב ב-Assassin's Creed

ליוביסופט נמאס מאולפנים שהורסים להם את הסרטים המבוססים על המשחקים שלהם. אז הם יעשו את הסרט בעצמם

הרבה אנשים אוהבים את מייקל פאסבנדר, בלי ספק הכוכב העולה של השנה האחרונה (הייתם מאמינים שלפני שנה בדיוק, ב"אקס-מן: ההתחלה", לאף אחד לא היה מושג מי זה?). הרבה אנשים גם אוהבים את משחקי Assassin's Creed. אני לא יודע מה גודל החתך של שתי הקבוצות האלה, אבל כל האנשים שנמצאים בו בוודאי התעלפו הרגע מאושר.

מייקל פאסבנדר, מדווח וראייטי, עומד להפיק ולככב בסרט "Assassin's Creed". אם אתם לא מכירים את המשחקים, העלילה עשויה להיות מעניינת מספיק גם בלי זה: מדובר באדם שנחטף על ידי ארגון מסתורי כלשהו, שמגלה לו שהוא נצר לשושלת ארוכה של רוצחים שכירים, ומאולץ לחיות מחדש את הזכרונות הגנטיים (יש דבר כזה, מתברר. קוואנטים!) שלהם, וכך הוא חי מחדש את חייו הקודמים כרוצח שכיר בארץ ישראל של תקופת מסעות הצלב, ובאיטליה של הרנסנס. ויש איזו קונספירציה אדירה שכוללת את העבר, ההווה, העתיד ומקורו של הגזע האנושי.

הסיפור של הסרט גם הוא מעניין למדי. יוביסופט, החברה שהפיקה את המשחק, לא היתה מרוצה ממה שיצא בפעם הקודמת שבה הוליווד טיפלה במשחק שלהם – "הנסיך הפרסי". לא עזר שאמרו להם ש"הנסיך הפרסי", סרט בסדר-כזה, היה לגמרי הרע במיעוטו, ובהשוואה לעיבודים קולנועיים אחרים למשחקים הוא יצירת מופת. אז כשהם רצו למכור את הזכויות ל"תורת המתנקש" (לא משהו, הא?), הם באו עם רשימת תנאים. כדי לעשות את הסרט, תהיה להם – ליוביסופט – זכות וטו על הכל: התסריט, הליהוק, בחירת הבמאי, אפילו תאריך ההפצה. אף אחד לא הסכים, כי אולפנים הוליוודים לא עושים דברים כאלה. הם אוהבים להחליט לבד ולהפוך משחקים טובים לסרטים איומים בכוחות עצמם.

אז ביוביסופט אמרו יאללה ביי והחליטו לשחק לבד. הם הקימו חטיבת הפקה קולנועית, ואת "Assassin's Creed" הם הולכים עכשיו להפיק כסרט עצמאי. זה לגמרי לא מופרך: הפקת משחק גדול בימינו היא לא השקעה קטנה יותר מהפקת סרט. אז למה לא, בעצם? עכשיו יש להם גם שחקן ראשי, שלא היה יכול להיות טוב יותר: הוא גם כוכב עולה וגם שחקן מעולה. ואם כל זה יילך, הם מתכוונים להמשיך ולהפיק לבד גם סרטים על פי "Splinter Cell" ו"Ghost Recon", אבל אף אחד מהם לא נשמע כמו שילוב של "שמש נצחית בראש צלול", "לאון" ו"גלדיאטור", אז זה פחות מעניין.

האם כל זה יוביל לעידן שבו סרטים המבוססים על משחקים אינם תמיד גרועים? הלו, בזהירות עם האופטימיות.

תגיות: